Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
.DLL
veterán
válasz #91905024 #53890 üzenetére
ATH M50x-nek nagyon sok a mélye, ha erre támaszkodsz hangszín beállításnál, lehet hogy a végeredmény súlytalan vagy túl világos lesz, másnál egy lineárisabb karakterű hangrendszeren hallgatva. AKG K545-öt ajánlom helyette, vagy DT770 Pro 32ohm.
Ja ez nem a fejhallgató topik, megtévelyedtem OFF-ba is teszem...
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Bodz
nagyúr
-
-
törölt tag
válasz krichd1 #53889 üzenetére
Röviden le tudnád írni, hogy miért, kérlek.
Egyébként amihez konkrétan kellene, hogy a youtube videóim alá szeretek zenéket is csinálni, általában meglevő számokból. Illetve a videók alatt van, hogy beszélek is, tehát maximum a saját hangomat venném fel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában. Úgy néz ki, hogy a Superlux 668B-met lecserélem rövidesen egy Audio-technica ATH M50-re. Mostanában hobbi szinten zenéket mixelek, meg szeretnék igényesen zenét hallgatni.Jelenleg egy ilyen hangkártya van az alaplapomban: Realtek ALC898
Érdeklődnék, hogy az új fülesen való jó hangzáshoz érdemesebb inkább fejhallgató erősítőt, hangkártyát, esetleg mindkettőt venni?
A fejhallgató meghajtására szánt összegem 30.000 forint körüli. Ehhez mérten kérnék ajánlást.
USB-s eszközök jöhetnek szóba, mini itx-es gépem van, és nincsen rajta pci slot.Köszönöm előre is a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Csacse
tag
Sziasztok!
Logilink után mi lehetne egy követező lépcsőfok? 50k ig (Amit többet tud nyújtani).
-
r0b1
tag
Sziasztok!
90 dollárért (~28k HUF) látok most az Aliexpressen Musiland Monitor 02 US Mark2-t. Ez áfával is megáll kb 35k körül, ennyiért szerintetek jó vétel vagy van jobb alternatíva ebben az ársávban? Superlux HD 681 EVO-t hajtana, továbbá tervben van egy Beyer DT770 Pro 80 Ohm.
Köszi! -
Tulku
veterán
válasz dgyuri0123 #53875 üzenetére
Na de a házimari...
Nad-nak azért voltak jó cuccai, óriásölő izék,kellemes hangzású lejátszók...nem tudom ez a mai Nad az a Nad-e...persze lehet, hogy azon a vonalon minden maradt a régi...
-
Giot
addikt
válasz #16820480 #53874 üzenetére
Keveset de legyen szép hangja.
Egy Topping D30 van most nálam kellemes hangú, de nem ehhez van szokva fülem. Ennél kellene egy audiofílebb hangzású. Olyan 50e ft környékén ha megállna az jó lenne. Használtan is rendben van engem nem zavar, ha van olyan tipus amire érdemes vadászni. Végül is nem sürgős.
Még azon gondolkodtam hogy lehet visszatérek az audiotrak hd2 hangkártyára, emlékeim szerint jó a hangja van.(#53875) dgyuri0123 Tudod otthonka, hajhálo, cicanadrág.
[ Szerkesztve ]
-
Giot
addikt
válasz krichd1 #53868 üzenetére
Mi a gond a C316-al? Belépő kategória, ez nyilvánvaló.
Miért nem szereted?Igényeim? Részletezzen, legyen szép a tere. Legyen kicsit audiofílebb a D30-nál.
(#53866) sheratan: Mikor említettem én házimozi rendszert? És a veséimről sem volt szó. A lakásról is csak egy poén erejéig.
[ Szerkesztve ]
-
Batyulda
tag
Üdv! Lenne egy kérésem . Nem értem még meg az angolt igy folyamatosan beszélve, de kiveszek belőle pár.dolgot,illetve látom is segitett az is. Akinek van egy 10-15perce megnezne ezt a videot, vagy a legvégén mikor osszegezi a termeket hogy mit mond rola? Nagyon megkoszonnem ha ide vagy privatba leirna nekem!
https://youtu.be/jh_rAd_baOA
-
krichd1
addikt
Még nem tiszta számomra, hogy mik az igényeid. Főleg úgy, hogy te kellemesnek tartod a C316 hangját, amit én egyáltalán nem tartok annak. DIY-el szerintem nem érdemes foglalkozni, anyagilag nem feltétlenül éri meg egy kitet rendelni, főleg ha van vele valamilyen tervezési probléma, ami lehet csak utólag derül ki, aztán meg szinte eladhatatlan. Inkább vadássz akciókra, vagy használtra.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
binatone
tag
Köszönöm sok munka van benne. Véleményem szerint a hangja is rendben van aki eddig hallotta annak tetszett. Hosszan hallgatható hangja van ami főképpen nagyobb impedanciás fejhallgatókkal jön elő Akg 240 sextett, Beyerdynamic DT-550 ezekkel a fejesekkeel sokat hallgattam. Ennek az erősítőnek a hangjában már nem fedezhető fel az átlag csöves fejhallgató erősítők hibái konkrétan hogy a közép-mély hangokat emeli a magasakat pedig vágja ezért szokták szeretni az újabb beyerekkel ezeket az erősítőket.
Még dobozolás előtt.
Aki Pécsi vagy Pécs környéki szívesen látom egy hallgatózásra.[ Szerkesztve ]
-
Giot
addikt
válasz dgyuri0123 #53862 üzenetére
Jók a belépőmodellek is. Kellemes zenei élményt adnak.
(#53863) krichd1: Van olyan DAC ami megfelelhet az igényeimnek és az ára is emészthető? Nem riadok meg DIY-től sem ha megfelelő minőséget hoz.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz gboszi #53858 üzenetére
Szerintem kérj kölcsön egy "normálisabb" CD játszót és hallgasd meg a Denon vonalbemenetéről. Kapcsolj ki minden korrekciót (pure direct). Ha tetszik amit hallasz, akkor érdemes lehet beruháznod. Akár lehet egy Denon DA300 USB, használtan. Persze csak akkor, ha szánsz rá ennyit, de azt gondolom, ez a leginkább "budget" megoldás.
(#53861) Giot : Én is kedvelem a NAD-okat, de ezzel kb. ketten vagyunk. A belépő modelleket azért mellőzném...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Giot
addikt
válasz krichd1 #53856 üzenetére
Nekem is gyanús, lehet hiába csorgatom bele a pénzt.
Félreérthetően fogalmaztam, a NAD 510 lejátszóval, volt sok itt ott a C316BEE. A hozzá tartozó CD lejátszóval (C515BEE emlékeim szerint) kellemes élénk hangú erősítőnek ismertem meg. Pár hónapig egy ilyen szettet használtam.
Az 510-el sok volt a kicsi NAD.
És kevés volt az álló dobozokhoz. Ha csapatni támadt kedvem.(#53855) Bodz: Igen ez is lehet. Viszont most bitangul szól, igaz színtiszta elektronika. Murdock - Tribes. Dinamikának nincs híján ez a kis gyösz
(#53854) dgyuri0123: Talán nem véletlen, hogy sok évi válogatás után a NAD-nál ragadtam. Ha megbosszant veszek egy C356BEE DAC-ot. És 10 évre elfelejtem a fejlesztgetést. (Bár most első a lakásfelújítás. Hátha olvassa valamelyik hozzátartozóm )
Kérdés milyen hangú lehet a beépített DAC.[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz gboszi #53858 üzenetére
Attól hogy veszel egy jobb DAC-ot, a HM erősítőd és a hangdobozaid ugyanúgy korlátozó tényezők lesznek. Lehet persze valamennyit előrelépni, csak kérdés, hogy neked az megéri-e ár/érték arányban. Esetleg még kábeleket lehet cserélni, ha nagyon alapszintűek vannak.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
-
törölt tag
X-Fi HD 24k-ért
Szerintetek ez jó vétel ennyiért egy Bose QC15 mellé?
-
Giot
addikt
válasz dgyuri0123 #53852 üzenetére
Erre a NAD-ra mindig is jellemző volt ez a relatív jó hang. Volt nálam fiatalabb szinte vadi új testvére is, ő sem tett le ilyet az asztalra. De volt Technicsből kettő, Sony is stb.
Az is igaz hogy a 316BEE erősítővel már sok volt a hangja. -
Giot
addikt
Üdv!
További tapasztalataim a Topping D30-al.
A cserélt opampal lényegesen jobb a hang. Szépen részletez, a külömböző opampok karakterét jól megmutatja.
Viszont egyre inkább érik bennem egy érdekes dolog, a hangjával kapcsolatban.
Sok zenét még a CD lejátszó (NAD 510) előadásában ismerek. Egy példát ragadnék ki ami jól megmutatja mire gondolok.
Dorian Concept - Te Few
Szépen építkezik, elektronika és akusztika keveredik benne. A DAC átal mutatott térben elhelyezett efektek, hangszerek, sokkal inkább összeolvadnak mint a CD lejátszó produkciójában. A lejátszót nem hozza zavarba a sok részlet, kellemesen érződik a trombita fémessége, a taps természetes, elkülönülve jelenik meg a sok effekt, hangszer. De mégis egységesen, kellemesen rajzolja a teret, könnyű belefelejtkezni. A DAC inkább egyben kezeli a zenét bár ott vannak a hangszerek, efektek, de nem különülnek el. Így figyelni kell egy egy részletre hogy észre vegyem, és lehet, ha nem ismerném a zenét a lejátszóval, fel sem tűnne hogy benne van. Az akusztikus részletek pedig inkább kötelességtudóan szólalnak meg.Gondolkodtam hogy érdemes e áldoznom rá? Másik USB kábel, másik táp. Hozhatnak e annyi pluszt?
Mit gondoltok?Szerk: Nincs a DAC-kal gond kellemes szerethető hangú gép, szépen szól. Lehet csak nem a helyén kezelem.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
-
jzola
tag
Sziasztok!
Van egy ADL GT40a DAC om.
A hangfalaim egy régi-régi erősítőn vannak eddig egy rövid RCA-RCA kábellel megtudtam oldani összekötést.
Szoba átrendezés miatt legalább 7m RCA -val kéne megoldani. reális ilyen hosszú RCA kábel?
(nem költenék kábelre vagyont akkor inkább kidobom dög nagy erősítőt...)"De nyelvelnek, zsibongnak, ûznek S nekihajtanak önvesztükre Mindig új hitnek, dalnak, tûznek."
-
gboszi
senior tag
Üdv mesterek,
Denon 3312 -es házimozi erősitőből szeretnék jobb hangot kinyerni. Asszony megolne ha vennék egy sztereo erősitőt, ezért egy DAC-ban gondolkodom. A lejátszó egy mede8er médialejátszó (és/vagy az erősitőm DHCP) a hangfalak pedig Dali Lektor.
Kérdésem, hogy kb mi lenne a minimum összeg és tipus, amivel lényegesebb javulást tudnék elérni, mint az erősitő beépitetje. Köszönöm előre is a segitséget."If you're good at something, never do it for free!"
-
Vanos
aktív tag
Ez igaz. Jack-en már analóg jel van. Az USB-OTG kábel nem jó.
Egy mono torz hang a végeredmény. 3 féle OTG kábellel próbáltam...
Többféle App-al próbálkoztam a telón: foobar2000, Poweramp.Itt megsüllyedtem, hogy merre tovább. Samsung S4 a teló.
[ Szerkesztve ]
HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
.DLL
veterán
????
Nem; ha támogatja a DAC (és a telefon) akkor egy USB-OTG kábel kell. A DAC (Digital-->Analog Converter) digitális jelet fogad, tehát a telefonról is ilyet kell adni, amire az egyetlen út az USB (Apple esetén Lightning) csatlakozó. A telefon Jack kimenetén kijövő analóg hangot már nem kell analóggá alakítani, így nem is kell bevezetni a DAC-ba. Persze lehet ezen is javítani egy analóg fejhallgató erősítő beszerzésével.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Vanos
aktív tag
válasz Bukk900 #52109 üzenetére
Hali!
Az SMSL M6 USB bemenetére hogyan tudom rávarázsolni a a mobil telefonról lejátszott zenét?
Be kell szereznem egy USB/jack átalakítót?Köszi!
HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
bkercso
nagyúr
válasz Cronerator #53839 üzenetére
Nm!
Akkor hallgass meg hifi (nem gémer) DAC-okat, valamint adj egy esélyt egy jobb fejhallgatóerőstőnek, az is csodát tud tenni! Hallgatózásról beszélek első körben, nem vásárlásról. Bemutatótermek, barátok stb. Nagyban függ a hallásod szintjétől és az ízlésedtől is, hogy milyen irány jön be. (Torzítatlan, semleges hangzást ebben az árszegmensben nem nagyon kapni, hangkarakterre számítani kell.)[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Cronerator
tag
válasz bkercso #53838 üzenetére
Köszönöm a gyors reakciót.
Nem szeretném még a fejest lecserélni, teljesen jó állapotban van (azon kívül, hogy a bal részén levő hangerőszablyzót kiiktattam). Egész napos viselet mellett is nagyon kényelmes.
Lényeg az, hogy medtudtam, amit szerettem volna. A kételyek eltűntek 😊.
Még egyszer köszönöm.Addig jár a lány a kútra, amíg meg nem ........érkezik.
-
bkercso
nagyúr
válasz Cronerator #53836 üzenetére
Az a helyzet, hogy nincs ilyen, hogy képességek maximuma. Az 1600 Ft-os fejhallgatómon is lényegesen jobban szól a "top" DAC-om, mint az "erős középkategóriás".
A jó kérdés szerintem az, hogy adott rendszernek mi a szűk keresztmetszete, adott összegből hogyan érhető el a legnagyobb javulás. Én esetedben a fejesre gyanakszom. De el kellene járni hallgatózni, meg azt is jó lenne tudni, hogy mennyit szánsz a fejvesztésre.
-
Cronerator
tag
válasz bkercso #53835 üzenetére
Értem. Köszönöm.
Azt tudtam, hogy a hangkártyában van DAC, csak azt nem, hogy milyen minőségű és a fejest teljes mértékben ki tudja e szolgálni. Szerencsére nem vagyok audiofil, de a kor előrehaladtával (31:p) növekszik az igény a jobb iránt.
Amúgy meg vagyok elégedve a hangzással, csak tudni szerettem volna, hogy az adott eszközök a képességeik maximumát adják-e.Addig jár a lány a kútra, amíg meg nem ........érkezik.
-
bkercso
nagyúr
válasz Cronerator #53834 üzenetére
A hangkártyában van DAC, így a kettő jelen esetben mondjuk, hogy ugyan az. (A DAC lejátszik, az ADC felvesz; egy hangkártyában mindkettő van, míg a külső DAC-okban csak DAC van.)
Szerintem határozottan egy másik fejessel lennél előrébb, ld. a fejhallgatós topik 1. hsz-ében az ajánlásokat.
-
Cronerator
tag
Sziasztok!
Egy hozzáértő tanácsát szeretném kérni.
Van egy Creative x-fi xtreme gamer hangkártyám és egy Sennheiser PC360-as fejhallgatóm. Arra lennék kíváncsi, hogy minőségben mivel lennék előrébb. Egy DAC közbeiktatásával, egy új "modernebb" hangkártyával vagy esetleg mindkettővel, vagy a fejes mivoltából adódóan egyikkel sem.
Javaslatokat előre is köszönöm.Addig jár a lány a kútra, amíg meg nem ........érkezik.
-
Csacse
tag
igen érett már egy cserére (Chieftec GPS-400AA-101 A) elég régi, néha már "cicereg" vagy sípol. Hiába tartottam karban rendszeresen már kiszolgálta az idejét. Ha mégis lap - bár én sem tudom hogy van leosztva a vezérlés - az nagy csalódás lenne mivel egy Asus ROG -os lapom van.
-
.DLL
veterán
válasz Csacse #53826 üzenetére
Jó kérdés, hogy hogy van elosztva az alaplapon az USB portok táplálása, ha van saját alaplapi tápáramkörük, akkor lehet azza is baj sajnos, de lehet közvetlenül a PSU is, ha régi, nevenincs, és már amúgy is billeg a csere, akkor ezt DAC-tól függetlenül is ajánlott megejteni.
(P.H.)
-
törölt tag
Ezt a párosítást szeretném tovább javítani: SB X-Fi, Bose QC15
Szóval mit ajánlotok, ami jól tisztítsa a hangot?
-
Csacse
tag
Sziasztok!
Teljesítményimpulzus a hubon probléma jött elő a gépemen (Win7 x64). Fogalmam sincs hogy mi lehet a ludas, DAC vagy az alaplap usb vezérlője, vagy a tápegység. Beparáztam hogy kinyiffant a gép mert be sem indult amíg nem hútam ki az usb-et. - pontosabban kiírta hogy túláram van az egyik usb-n és 15 mp mulva leállítja magát - Logilink UA0211 dac-al valaki tapasztalt hasonlót? Én inkább a táp felé hajlok de azért megemlítem nektek.
-
binatone
tag
válasz krichd1 #53820 üzenetére
Mivel nem ide tartozik, és az erősítő még nálam van nem kívánom elvenni a következő gazdája kedvét, de azok a forrasztások amiket abban elkövettek az csúcs. A hangerő szabályozó potméter együtt futása az a 100 Ft-os kategóriára emlékeztet valamint nincs külön standby transzformátora csak a toroid de az készenlétben hallhatóan búg.
Az erősítő új kora óta nálam van ez az állapot már akkor is fennállt. Az sem mondható hogy elfogult vagyok a D osztályra mert fejhallgatózáshoz ezt a saját készítésű elektroncsöveset használom. -
binatone
tag
válasz krichd1 #53798 üzenetére
.DLL itteni írása alapján vettem én is egy Q5 pro-t akkor még az ára is barátibb volt. Az első D osztályú erősítő amit hallottam szólni és az a helyzet hogy nekem tetszik a hangja olyannyira hogy az addig használt BC Acoustique EX-202.1 erősítőmet le is váltotta. Szóval érdekes dolog ez a zenei ízlés mert úgy általában jobbnak tartják a BC Acoustique-ot de én ezt a nézetet nem osztom, véleményem szerint csak azért gondolják jobbnak mert van benne toroid és tranzisztoros felépítésű.
-
-
PodMAN
senior tag
válasz Honkydoo #53780 üzenetére
Honkydoo: Ha nem vagyok indiszkrét, megkérdezhetem, hogy honnét szerezted a Wyrd-et és mennyiért? Sajnos úgy tűnik, hogy a friss szerzeményű Teac UD-503-am eléggé érzékeny a PC-m USB portjaira, mert hol sűrűbben, hogy ritkábban "begerjed", recseg, ami csak ki-be kapcsolással oldódik meg. Biztosan nem a Teac a hibás, mert feleségem gépéről és a HTPC Beebox gépről is tökéletesen működik. A régi Z77-es alaplap lehet a ludas, hogy jitteres az USB-je. Esetleg még az lehet, hogy a gagyi kínai elosztó amibe a PC és az UD-503 is be van dugva valami nagy fos lehet és összebeszélnek.
-
bkercso
nagyúr
Pedig mérés szerint működik. De a 10uV vs 1uV zajnál szerintem a táp kimenőimpedanciája fontosabb. Erről nem írnak. Még ha 2x600 (=300) ohmot hajt is egy erősítő és még ha 0,01 ohm is a tápjának a kimenőimpedanciája, akkor (0,1Vrms jel mellett) 0,01/300*0,1=3uV rms =5uVpeak zaj lesz a tápon, ami ráadásul korrelál a zenével. És ez egy nagyon ideális eset, amit leírtam.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz bkercso #53799 üzenetére
Na, kicsit jobban belegondolva: ha tényleg 1uV a zaja az adapterüknek, akkor az egy jó eredmény. Csak az a fura, hogy nem mutatnak mérési eredményt. Én biztos mutatnék, ha már adatot írok (vagyis ha már egyszer megmértem).
Itt mutatják [link].[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest