Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
krichd1
addikt
válasz vodkaboy22 #22097 üzenetére
Ha szeretnél esetleg sokat legózni, akkor ott a KingKong.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
vodkaboy22
addikt
válasz matyi94 #22094 üzenetére
Látom te is tudsz fáradtan felületesen olvasni Én cső nélkül és átalakításra venném.
Neked pont azt írtam így egybe nem feltétlen jó vétel mert egy cső táp téren sokkal macerásabb dolog mint egy tranyó/ic és ezen a nyákon van nem hogy egy fojtó tekercs nincs de normális táp semmi se, így itt a cső csak ronthat ebben a formában ezért nincs értelme itt a csőnek mert csak fölös pénz!
Nekem más céljaim vannak veleVillamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
krichd1
addikt
válasz vodkaboy22 #22092 üzenetére
Ott van még a duplawolfiskínai amivel érdemes foglalkozni, főleg ha nem használsz USB-t. Ezzel is van itt tapasztalat, tuning lehetőség is van benne. Esetleg még ez.
-
matyi94
senior tag
válasz vodkaboy22 #22089 üzenetére
Nem pont erre mondtad nekem, hogy keruljem el messzirol?
Legyen szép napod!
-
vodkaboy22
addikt
Ez igaz, különben majdnem megvettem tőled a kiskínai-t de mivel modifikálgatni szeretnék és azt úgy már nem biztos meg kellett volna bontanom. Hmm bár ha van itt eladó kínai szerelős kit hasonló akkor nem ebayeznék lehet
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Bodz
nagyúr
Cső nem jár hozzá.
-
Tamoo
MODERÁTOR
Vegyél egy közepes kínait, az legalább kipróbált. [link] Bár ha szeretsz kísérletezni. sok érdekes panel van még.
-
vodkaboy22
addikt
Ohh igaz ... nem jutott el a fejemig ,hogy az es9018 az a sabre chip .. Elsiklottam ezen hát igen így világos miért olyan occó.
DAC
És ez ? itt legalább minden van és free shippin Valami olcó toslink-es usb-s cuccot akarok otthonra tv-hez és kis multimediapchez.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
guppy
őstag
válasz vodkaboy22 #22087 üzenetére
akkor ezek szerint én nem tudom értelmezni a tört angolt, "Don't include ES9018 IC,pay me more 56USD for one" - e miatt a sor miatt mondtam csak, azt hittem nem futottad végig a hirdetést
-
guppy
őstag
válasz vodkaboy22 #22083 üzenetére
abban a 6k-ban asszem még nincs benne a chip, olvasd végig a hirdetést
-
matyi94
senior tag
-
Bodz
nagyúr
eBay reg, Paypal reg, nem nagy kaland, bátran bele lehet vágni. Egy alap fokú angol tudás azért nem árt. Ha nincs kedved ezzel szórakozni, akkor a baluka által javasolt Winner_hun az illetékes.
Fejhallgató ügyben itt lesz a segítség, a téma összefoglaló egész jó, okos dolgokat ír. -
vodkaboy22
addikt
válasz krichd1 #22082 üzenetére
A jól/rosszul szól dac chip után ennyire eldőlhet még akkor is ha megfelelő opakra cseréget az ember akkor is lutri lehet? Bár amennyit itt agyalok rajta ... 6kFt-ért megéri van itthon trafóm is hozzá bedobozolom ha jó ha nem vesztek sokat ha eladom így. Vagy tévedek?
[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
krichd1
addikt
válasz vodkaboy22 #22081 üzenetére
A DAC chip tényleg jó ami benne, de hogy jól szól-e, az elég lutri. Ráadásul 4 OPA kell bele, azzal is kísérletezni kell, hogy mi illik bele. Az összerakott meg elég drága, azt biztos nem venném.
-
vodkaboy22
addikt
válasz krichd1 #22076 üzenetére
Utána olvasgattam a toppikban erről (ebay) tényleg nem írtok, de ettől függetlenül vélemény? Jó lehet? Vagy inkább a közepes kínai? A sabre32-esről sok jót írtak viszont ami benne van.
-
vodkaboy22
addikt
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #22071 üzenetére
Ennyi pénzért már inkább építek valami disztkrétet. Pl. az egyik erősítőmet befogom erre...
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
krichd1
addikt
válasz vodkaboy22 #22075 üzenetére
Már le lett írva többször hogy melyik a közepeskínai, keress vissza, ez nem az.
-
vodkaboy22
addikt
Ebay
Ez lenne a közepes kínai? Rendelt már valaki ilyet? Otthonra samu tv-hez jó lenne.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz baluka26 #22073 üzenetére
Így van beyer fun lettem...
Hmm 20-as kategóriában senniket hd4xx ből meg audio technikat
30-50ből senn hd555 audio technica m40-m50 akg 272 denon hp1000 pio hdj1000
Biztos volt rajtam több is ebbe a kategóriában fizik-nél csak már nem emlékszem a nevükre.
De alap szinten AKG - AUDIO technica nem jön be (kivétel k1000 ) Denon nem volt rossz de nem akarok véleményt mondani mert csak pár percet tudtam tabletről fejemre venni. Sennik nem rosszak csak túl árazottak.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
baluka26
nagyúr
válasz vodkaboy22 #22072 üzenetére
Beyer fan.
Milyen más fejeseket hallottál úgy amúgy, kategóriákon belül?They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
vodkaboy22
addikt
Saját vélemény és nem ebbe topikba illik de fejhallgató:
10 - 20k közt Beyerdynamic dtx910 / Superlux 330 vagy 660
20- 30k Shure srh440 / pioneer se-a1000 / használt
30k-40k használt beyer dt770 - 880 - 990
40-50k új beyerd dt770-880-990
Az első két kategóriában teljesen különbözők vannak teljesen más felhasználó csoport szeretheti őket. Próbálni kell!Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #22065 üzenetére
Nekem meg a dupla LM317/337 tetszik, egymás után, simán (nem az adatlapon lévő trükkös kaocsolásban, azt még nem próbáltam).
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Dorian
félisten
-
Julot
aktív tag
Bodz, vodkaboy22! Köszönöm a válaszaitokat! Bodz, az erősítő amit ajánlottál megfelel az elképzeléseimnek, pénztárcámnak, valami ilyesmire gondoltam. Egy baj van: még életemben nem rendeltem külföldről, amivel nem is lenne baj, de nincs paypalom, így nem tudom hogyan is tudnám megvenni. Nektek biztos van ötletetek erre is. Valamint mindketten ajánlottátok a fejhallgatóm cseréjét. Mit ajánlanátok helyette hasonló árkategóriában?
Köszönöm!
Üdv.:
Julot[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
bajnokpityu
félisten
válasz vodkaboy22 #22065 üzenetére
7805ös tápot hallottam már, stab nélkül, valóban egész jó.
tápnál az a véleményem,h nem jobb egyik a másiknál, inkább más karakterűek. izlés dolga.
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz bajnokpityu #22064 üzenetére
Nem árt én 750mA -1A közt-re gondoltam ezért 7805 jó választás. csak a trafó bírja! Tablet töltésre is remek !
Ha stab kockát használsz ajánlom a próbálgatást röhej, hogy ezt mondom, de elhagyva itt ott több dinamikát hallok! De pl usb-tápnál nehéz elhagyni ezért lehet jó dolog a kísérletezgetés melyiknek van jobb "hatása" . Pl én a 78xx szériát dinamikusabbnak találom mint az lm3xx szériát! De a tuti az LM1084 xT xx széria abból a 12 és 5V referenciásat is próbáltam már ! Csak sunyi drága
Ha van tapasztalat megoszthatnád remélem nem csak én "halucinálok" de a tuti számomra az agyon pufferelt táp stab kocka nélkül esetleg műverősítős felezéssel.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
bajnokpityu
félisten
válasz vodkaboy22 #22063 üzenetére
köszi.csináltam egy kis zajú USB tápot, és vaciláltam, hogy elég lesz-e 190mA,de úgy látom nem árt megdupláznom.
-
vodkaboy22
addikt
válasz bajnokpityu #22062 üzenetére
hrt ms2 200-350mA
kisDAC kard 60-100mAVillamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
bajnokpityu
félisten
Ti USB reciverjeitek mennyi áramot vesznek fel?
Vagy másképp kérdezve, mennyi a maximum,ami áramfelvételről tudtok?[ Szerkesztve ]
-
-
Bodz
nagyúr
Szia!
Egyszerű, olcsó, jól szól. Bár első körben én a fülest cserélném inkább.
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. Kérlek benneteket ajánljatok nekem egy egyszerű fejhallgató erősítőt, aminek van optikai bemenete. Nincs különösebb elvárásom, csak a megszólalása legyen jobb, mintha bedugnám a fülesem (Sennheiser HD419) közvetlenül a PC hangszóró zajos kimenetébe... Főként rock metal zenét hallgatok, nem vagyok "vájt fülű" de értékelni tudom ami szépen szól.
Köszönöm!
Üdv.:
Julot[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
guppy
őstag
válasz bajnokpityu #22056 üzenetére
Jah, tudod kié ? , mondjuk ennél több pénzt már nem szívesen adnék ki az erősítőre úgy h rozsdásodik...
-
matyi94
senior tag
Eladova valt ujszeru Fiio E10-em. Link az alairasomban
Legyen szép napod!
-
Bodz
nagyúr
Hatha valamelyik K1000 tulajnak erdekes. [link]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz tjozsi #22043 üzenetére
Köszi a választ, teljesen korrekt volt, pont erre voltam kíváncsi. Nyugi, nem az első DAC-om már ez a cucc
Amúgy hallgattam már a kisDAC-on fejes talin és én is ugyanúgy beleszerettem, mint Te, persze akkor más fejesről, ezért akarom megint kipróbálni, mielőtt megveszem.
-
vodkaboy22
addikt
válasz bkercso #22046 üzenetére
Azért a táp is adhat egy masszív 50Hz-es brummit. és ez csöveknél ahol 470uF kondi már méretes nem olyan egyszerű jól megcsinálni mint IC-nél ahol berakok 10mF-16V-os kondit azt joccakát...
Én a mostani csöves erősítőmnél megküzdöttem a brummi eltüntetéssel... Gyakorlatilag az egész erősítő 1/4 csak az erősítő a többi táp... Ok műveim kapcsán ismeretes, hogy a puffer dolgot "túlméretezem", de ez csőnél nem 1szerű...Már csak egy nyitott nagy impedanciás beyer fejesre vágyom nagyon
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz tjozsi #22044 üzenetére
És ha tudnád milyen csodát lehet müvelni kisfeszen a subminiature csövekkel... Én most 2 6n16b fogtam munkára +-15V-ról Előerősítőnek 4 trióda egy white-féle pushpull vég elején meg egy dupla trióda ahol csak az egyik van vezérelve. Még játszadozom de a cél, hogy egy diy-dac kit-et ízlés szerint felpofozzak csövekkel. (Saját profi táp + ic-s vonalmeghajtás helyett csöves ahol a dac chip után már csak csövek lennének. Ez lesz a vége mert lassan a eltalálom azt ami nekem tetszik erősítőt már csak dobozolni kell de az is profi )
-
tjozsi
csendes tag
válasz bkercso #22034 üzenetére
Köszönöm, lehet hogy elmegyek.
Az akkus táplálás jó ötlet, de a csöves technikában a nagy feszültségek miatt nem lehetséges, bár történnek próbálkozások, speciális kisfeszültségű csövekkel (pl.ECC86).
Félvezetőkkel plusz-minusz 12Volt 2 db. kis ólom-zselés akkuval megvalósítható. Nagy előny, hogy nincs brumm! MC lemezjátszó előerősítők esetében ismert megoldás (elektroncso.hu).
A kisDAC még mindég jól szól, új szépségeket fedezek fel a zenében.
Üdv: tjozsi -
tjozsi
csendes tag
válasz Vasinger! #22032 üzenetére
Régen gondolkodtam már azon, hogy hogyan lehetne a PC-m hangján javítani. A jelenlegi csöves erősítőt már elég régen építettem és kezdetben elégedett voltam hangjával. Mivel elég sokat hallgatom fejhallgatóval, ezért a hiányosságok lassan, de előjöttek. Nagyobb hangerőnél volt egy kis árnyékolatlansági zúgás (tudod mi az?), de ez alig volt észrevehető. Valószínű, hogy a PC-ből jött, kiküszöbölni nem lehetett. Összességében jól szólt, de engem zavart.
Mivel van a PC-n egy S/Pdif kimenet, ezért rádugtam a CD játszómhoz használt Ethosz Audió mini DAC-ot. Ugyanazzal az erősítővel mint előbb, a hangzás sokkal jobb lett. A hangszerek jobban elkülönültek, sztereó kép kiszélesedett, kellemesebb volt hallgatni, mint a hangkártyáról. Az árnyékolatlansági zúgás megszűnt.
Aztán kaptam kölcsön egy eBay-ról beszerzett, PCM2704 IC-t tartalmazó USB DAC-ot. Hát ez máshogy szólt, mint az Ethosz DAC, talán egy kicsit jobb volt, mint a PC hangkártyája, de nem tudtam szeretni.
Olvastam vodkaboy22 cikkét a LOGOUT-on, majd a fórumon is végigrágtam magam és elhatároztam, hogy lesz ami lesz, veszek egy kisDAC-ot. Közben tanulmányoztam a benne levő IC-k adatlapjait és úgy gondoltam, hogy itt műszakilag minden meg lett téve a jó hangvisszaadás érdekében.
Megjött a kisDAC, ráforrasztottam két RCA-t, USB kábellal rádugtam a PC-re és ráeresztettem a zenét: Laurie Andersont. Az első percben eldöntöttem, hogy jó vételt csináltam. Hogy miért jobb, nem tudom!
Sajnos én nem tudom a High-End árnyalatait úgy interpretálni, mint annakidején Darvas és Degrell a néhai HI-FI magazin hasábjain megtette, de azt hallom, hogy mi a jó és mi a jobb. Ha nincs a kisDAC, lehet hogy soha meg nem tudom, hogy milyen jó az erősítőm, már gondolkodtam másikon.
Bizakodom, hogy érthetően írtam le a fentieket. Nem árt, ha van alkalmad több DAC-ot meghallgatni, ebben a misztikus kérdésben csak magad dönthetsz.
Üdv: tjozsi
-
szatocs
őstag
válasz Zoli133 #22037 üzenetére
A kombó lenne a legjobb. Szerintem a DAC része kevés most az E17-nek, de még csak nézelődés szinten vagyok, hogy merre érdemes menni. Meg eddig ez volt a legjobb, amit próbáltam, szóval nem tudom, hogy mit várhatok el egy drágábbtól, majd meg kell fülelnem párat.
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Sziasztok!
Érdeklődés képpen, FIIO E17 után mi lehetne a következő lépcsőfok fejhallgató erősítők terén? Akár használtan is.
(Most egy Beyer DT770 80Ohm fejesem van.)
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
Bodz
nagyúr
-
-
tjozsi
csendes tag
válasz bkercso #22031 üzenetére
Szia!
A csöves tápban semmi különleges nincs. A hálózati trafót nem diódás egyenirányító, hanem egyenirányító cső követi, pl. EZ80, AZ1, a Z jelenti az egyenirányító csövet, amiből kismilliónyi létezik.A vájtfülűek azt állítják, hogy hallani lehet a különbséget a félvezetős és a vákumcsöves egyenirányítás között, én hiszek nekik.
Mivel a csövön tetemes feszültség esik, ezért annakidején előszeretettel alkalmaztak kis ohmos ellenállású fojtótekercset a szűrőláncban. Manapság beszerezhetők nagykapacitású és nagyfeszültségű elkók, ezekkel a fojtótekercses szűrés csodát tud művelni.
Mikor lesz fejestalálkozó?
-
tjozsi
csendes tag
Sziasztok!
Bkercsó-tól vettem egy kisDAC-ot, amit meghallgatva igencsak elnyerte tetszésemet. Eddig privátban leveleztem Vele, többek között az alábbit:
Hát mit mondjak: rohadt jól szól!!!
Van némi összehasonlítási alapom. A PC-m igencsak jó hangkártyával rendelkezik, valamint egy Ethosz Audió mini DAC volt eddig hallgatózásaim alapja. Jól szóltak, de ez magasan a legjobb.
A fejhallgató erősítőm csöves, PCL86-okkal, visszacsatolás nélkül, külön erre a célra gyártott kimenő trafókkal. Természetesen a táp is csöves, fojtótekercses szűréssel, hallható brumm teljes kivezérlésnél sincs. Fejhallgatóm Sennheiser HD595.
Biztos van ezeknél sokkal jobb felszerelés is, de most megint egy ideig elleszek velük, köszönhetően a kisDAC-nak.
Zenéket az iTunes-ről töltögetem, valamint CD-ket rippelek be Nero-val. Tervezem az Exact Audió Copy-val való rippelést, azt mondják, hogy az az igazi.
Köszönet mégegyszer és üdv: tjozsiMajd rám ripakodott:
Ha van kedved, ne szégyelld a többi érdeklődővel is megosztani a fórumban!
Azt a csöves tápot megnézném. Hallottam már ilyenről, de még nem láttam.Na ezért vagyok most itt!
Lévén igencsak öreg motoros, az 50-es évek elején kezdtem el "DIY"-kedni, csak-hát akkor már jött a tranzisztor és a forrón izzó csöveket egy-kettőre elfeledtem, annak ellenére, hogy az egyetemen majdnem kizárólag ezt tanultam.
Aztán a 80-as évek végén beleuntam a félvezetős hangba, azóta szinte kizárólag csöves cuccokkal foglalkozom. Azért csöves DAC-ot még nem tervezek építeni.
Van két csöves és egy fet-es fejhallgató erősítőm, készítek fényképeket és megosztom Veletek!
Üdv: tjozsi
-
krichd1
addikt
válasz bajnokpityu #22026 üzenetére
Igen az, pontosabban ez a megépített darab más trafókkal.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #22026 üzenetére
elég korrekten néz ki
-
bajnokpityu
félisten
ez nem ismerős valakinek? Csak nem egy közepes kínai?
-
Toobee
veterán
válasz Dorian #22024 üzenetére
XBMC beallitasai ervenyesek, mikor meg van nyitva. Wasapi-n megy ki a hang, lekeverve 2 csatornara. Realtek legfrissebb drivere fent van. Lehet, hogy mas lejatszot is ki kellene probalnom.
Off is legyen: felhoztam a poangot otthonrol, es 190 cm-rol nezem az 51"-es tv-t. Ujra megfelelo meretunek erzem
-
Toobee
veterán
Az mitol lehet, hogy BD25/50-nel, eredeti HD hangok eseten, amikor robbanas, vagy hasonlo magas bitratas resz van, akkor pattognak a magas sugarzoim. Eleg idegesito, meg szerintem nem is hasznal a dobozoknak. Htpcbol koax kabellel megy a dacomba a hang, amit az xbmc kever le sztereora. Game of thrones-t nezem meg rendszeresen, amibol az 1080p valtozatot szedem, ott nincs ilyen gondom.
-
Pr3no
tag
Hello!
Nagyon amatőr vagyok a témában, szóval lenne pár alap kérdésem. Akarok venni egy fejhallgatót főleg filmnézéshez, filmet PS3-on nézek, viszont PS3-on nincs jack kimenet, csak optikai. Itthon elméletileg valahol kéne lennie egy erősítőnek, majd megkeresem, ha azon van optikai bemenet meg egy jack kimenet, akkor össze tudom ezeket úgy kötni, hogy legyen hang? Illetve nem valami komoly erősítő, ez ronthat a hang minőségén?
[ Szerkesztve ]
-
matyi94
senior tag
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #22016 üzenetére
Ja és a cimzettnek kell bizonyitani az értéket, utalás, és számla alapján. nem az eladónak...
Matyi:kitet vettem, kék alps potival (rk27), nem szénréteget,hanem huzalpotit. kellett trafó még hozzá, az felárakkal együtt asszem 6rugó volt elektriséknél. Tőlük alulgerjesztett, impregnáltat szoktam kérni, ezek a hálózati problémákat 1 fokkal jobban tűrik.
Akkoriban vettem, amikor még nem volt vámköteles ez az érték. De nem szoktak árat változtatni a sárgák, szite biztosan annyiért,amennyiért most is fönt van.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
-
matyi94
senior tag
válasz bajnokpityu #22016 üzenetére
Te csinaltal pandat, ugye? Honnan rendelted es mennyire jott ki? Ha nem ide tartozik akkor egy pu-nek is orulnek.
Koszi!Legyen szép napod!
-
contaxg
veterán
válasz matyi94 #22013 üzenetére
Az attól függ, hogy mi és milyen értékben kerül a számlára.
Szerintem rutinosak a srácok ilyen kérdésben. Beszéljétek meg velük.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz vodkaboy22 #22009 üzenetére
Bocs, hogy beleduma.... de azt gondoljátok át, hogy milyen mértékben nő az Áfa+VÁM esélye ha egyszerre rendeltek ketten.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
matyi94
senior tag
Innen gondoltam vagy az ebayes boltjukbol.
Legyen szép napod!
-
matyi94
senior tag
Sziasztok! Valaki tervezett a kozeljovoben rendelni Hifidiy-tol? En valoszinuleg az elkovetkezendo honap folyaman rendelnek, amennyiben valaki tarsulna, keressen meg!
Udv.: MatyiLegyen szép napod!
-
highand
tag
válasz szakibá... #22006 üzenetére
A vibrafon nagyon másképpen szól az egyes remastereken. Nekem megvan az anyag vinyl-en is, ott megint másmilyen.
-
szakibá...
senior tag
válasz highand #22005 üzenetére
Nem tudom, mire gondolsz, talán azokra az oda nem illő, pattogásszerű hangokra, amik lehetnek betorzulások, vagy melléütések is? Úgy tűnik, a h3-ban megpróbálták kiszedni, nem teljes sikerrel. Egyébként megnéztem a felvétel ismertetőjét, valóban a helyszínen keverték, két sztereó Nagrával rögzítették, hogy legyen átfedés a kifutó szalagok miatt, és Dolby A zajcsökkentőt használtak. A mikrofonok: fő sztereó mikrofonpárnak régi Neumann csövesek, ORTF elrendezésben, plusz hangszerenként egy vagy több mikrofon. A bőgőt a helyszín és a koncert miatt egy kombóval is erősítették, ez is beleszólt a mikrofonjába, lehet, hogy azt akarták az én CD-men kiegyengetni.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
highand
tag
válasz szakibá... #22004 üzenetére
3:20 körül nagyon érdekelne mit hallasz.
-
szakibá...
senior tag
válasz highand #22003 üzenetére
Akkor most végig is hallagtom ezeket, mert csak belehallgattam. Ki állította, hogy ez két mikrofonos felvétel? Ez soha eszembe sem jutott, egyértelműen nem az, legfeljebb arra gondolhatnék, hogy a helyszínen keverték és sztereóban rögzítették. Ezek után a kettest alaposabban meghallgatom. A második CD pedig számomra olyan, mintha az üzleti sikerre való tekintettel kiadták volna a kiselejtezett, kevésbé sikerült felvételeket a koncertről.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
highand
tag
válasz szakibá... #22001 üzenetére
Fantasztikus vagy Szakibá. Az egyik felvétel a 90-es évekből származik valóban, ez az első, de orosz CD-ről. Azután úgy 2000 körül kiadtak egy J.&.P.-t úgynevezett 3 arany CD-n, amin csak az első
lemez volt a 90-es ével beli. Ez a hármas minta. A kettes pedig egy audiophile lemezről származik, nem csak hogy agyon van kompresszorozva, de ha megfigyeled a dobszekció mikrofonjait átpanorámázták a másik oldalra.És ez lett volna a teszt célja, ugyanis ha ezt meg tudták csinálni, akkor dőlt a kétmikrofonos elmélet ugye.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt!!
aktív tag
Sziasztok!
Használtan nézzek Dacmagiket. Kérdésem az, hogy jó párosítás lenne egy Denon erősítővel és egy wharfedale hangfallal? Köszönöm a segítséget!Esetleg másik Dac hasonló árban?
-
szakibá...
senior tag
válasz highand #21994 üzenetére
Nekem 1996-ból egy svéd kiadású CD-n van meg (persze LP-n is), így négy mintát tudok összevetni. Az eredmény számomra csalódás, ha legalább kettő közülük azonos lett volna, megnyugodnék.
h1: Lehet, hogy ez a legkorábbi, de a leggyengébb is. Sok a magas, a többinek kevesebb, de nagyjából azonos a magas tartománya. Ennél a hullámformán is láthatóan valamelyik analóg fokozattal baj volt, nem szimmetrikus, a jel egyik fele le van csapva (Audacity-n bárki megnézheti). A magastöbblet egy része torzítás lehet.
h2: A sztereó kép eltér a többiétől, kicsit szétcsúszott. Vagy fázishiba van a két oldal között, vagy a biztonsági céllal rátett kompresszor cseszte el, az átlag jelszint (RMS) kb. 1dB-vel több, mint a h4-nél.
h4: Nem tudom megtippelni a korát, de ez tűnik a legkorrektebbnek.
enyém: Ezt is megfogták egy limiterrel, amitől azonos csúcsszintek mellett ez 1,5dB-vel nagyobb RMS-t mutat, mint a h4. Itt a mély tartomány más, mint a többinél, kicsit kevesebb, a többi picit puffogó mélyeit itt mintha korrigálták volna (nem merem feltételezni, hogy az alkalmazott technika lenne a ludas).
Ha valaki ABX-ezni akarna, vegye figyelembe, hogy nem elég a csúcsszinteket azonosra állítani, az átlag jelszintek eltérése még becsaphatja, ezek a felvételek RMS-ben 1,5dB-n belül szórnak.
Az én rippem itt van.Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest