Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
hm74
aktív tag
-
hm74
aktív tag
Ha fejhallgató erősítőből előerősítőt akarunk csinálni, milyen átalakítás szükséges?
Konkrétan arra vonatkozik a kérdésem, hogyan lehet megszüntetni a búgást, ami akkor jelenik meg a rendszerben, ha a fejhallgató kimenetre jack helyett RCA csatit teszek és azon keresztül hajtom meg a végfokot. Gyanítom, hogy a kapcsoláson kellene változtatni ha végfokot hajtunk és nem fejhallgatót. Talán valami testelés vagy ellenállás változtatás kellene a kimenetre? Mit kellene csinálni vele? -
-
hm74
aktív tag
válasz ribizly #64344 üzenetére
Csak megerősíteni tudom, Ear001 véleményét. Minden kábel számít, a táplálás és a jelvezetés digitális meg analóg szakaszán is, tehát mindenhol. Egy kábel csere hangra gyakorolt hatása és annak mértéke viszont minden láncra és kábelre vonatkozóan más-más-lehet. Csak a szokásos közhellyel tudok tanácsot adni, ki kell próbálni saját rendszerben.
[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
válasz csocsoszán #62746 üzenetére
Akár angolra, akár magyarra fordíttatom a Google-lel, kicsit nehéz kihámozni a lényegét, de azért köszi!
-
hm74
aktív tag
Már évek óta DT880-ast hallgatok. Van egy 250 és egy 600 ohmos verzióm is. Mindkettőt meg tudtam úgy hajtani, hogy elegendőnek tűnt a mélye. A DT880 pont attól jó, hogy kiválóan ki van egyensúlyozva. Bár inkább úgy pontosítanék, ha megfelelő lánc van mögötte, akkor az jól kiegyensúlyozza. Lehet vékony és magasba húzó is bizonyos technikával megszólaltatva, de messze nem olyan háklis mint egy K702 vagy egy AD900X, amiket szintén hallgattam hosszabb-rövidebb ideig. Ebbe a két utóbbiba szinte semmivel se tudtam elég mélyet varázsolni.
Szóval az a tanácsom, ha csóválod a fejedet a DT880 mélye miatt, akkor - ahogy több fórumtárs is tanácsolja - a fejhallgató cserét vedd fontolóra először.
A Sense V1 szerintem túl karakteres. Nagyon egyértelmű, hogy mit akar csinálni a hangzással. Mindenből egy dögös, felfújt összekuszált terű katyvaszt csinál. Jó cucc az áráért, de erősen zsákutca. -
-
hm74
aktív tag
Ahogy privátban már értekeztünk róla, az OPA2209-cel szerelt Composite Amp-nál is hasonló tapasztalatom volt, amikor DT880-ast hajtottam vele.
Nem fog ez alapvető karakter változáson átmenni, bár némileg javulhat e tekintetben is néhány 10 óra járatással.
A DT880-hoz valami dús, meleg, sötét hangú OPA kéne. OPA2111, OPA2228, OPA2604. Nem rossz az LM6172 se hozzá. Nagy kedvencem az OPA2134 a DT880-hoz, bár ezt sokan nem így hallják.
Ha forrasztós SMD opa is szóba jöhet, akkor az AD8599 is jól illene a láncodba -
hm74
aktív tag
válasz sssirius #61355 üzenetére
Mélyben erős opák, amiket hallottam, meg amilyen tulajdonságaik vannak az erős mély mellett:
OPA2228, lágy, meleg, lassú karakter
AD8620, brutális dinamika, feszes, precíz hangzás
AD8066, virtuóz, kicsit világos hangzás
OPA1612, kemény hangú
OPA2111 kifinomult, részletes, kissé sötét hangzású
AD8599, talán a legerősebb mélyben, meleg, lassú, nem túl tiszta[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
A 1612-t én is keménynek és fárasztónak hallom a 2134 után. De nálad ettől még lehet más .
Van egy fontos tényező, ami engem többször megtréfált. Ez pedig a bejáratás.
Egy tök új opamp bejáratás után egészen másképp is szólhat. Pozitív vagy negatív is lehet a karakterének a változása. Kell akár 10 óra is mire megmutatja a végleges arcát. -
hm74
aktív tag
válasz J.C.G. #61116 üzenetére
Ha az OPA2111 karaktere megtetszik, akkor a többi a fiókban fog pihenni, mert ez egyértelműen felettük van hangminőségben. Ha lánc többi része túl sötét, vagy lassú, akkor előfordulhat, hogy nem ideális oda a 2111. De ezt kizárólag a te füled tudja a te láncodon eldönteni.
-
hm74
aktív tag
válasz bkercso #61107 üzenetére
Tudom, nagyon láncfüggő, meg nekem nincs olyan jó DAC-om (még!), meg egyéb más ...
Szóval én leginkább a dinamikabeli fölénye miatt szavaznék a 2134-re a 2209 ellenében. A hangképe és egyensúlya hasonlóan jó a két opának. Nálam a 2209 túl óvatosnak, visszafogottnak tűnt. Ezen a 2134 pont annyit javított, ami már ideálisnak tűnt.
Ezen én is csodálkoztam. Ezt az OPA2134-et a CK2 III erősítőből "vettem kölcsön". Még a Presenter2 idejéből voltak emlékeim az OPA2134-ről és akkor nem tűnt annyira különlegesnek, de ez a 2134 mintha valamitől jobb lenne. Több olyan opánál is jobbnak hallom, amikkel a Presenterben összevetve alul maradt.
Lehet, hogy az OPA2134-ek közt is valami különbség?[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
válasz J.C.G. #61105 üzenetére
Már közel 20 féle opát próbáltam, némelyiket több készülékben is, ezek alapján van még 2 ajánlatom:
OPA2228
OPA2604
Ezek kimondottan szépen szólnak. Meleg, vagy úgy is mondhatjuk, hogy csöves erősítőre emlékeztető hangzásvilágot képviselnek.Azért azt megjegyezném, hogy nálam az OPA2134 is nagy becsben van. Kiegyensúlyozott és természetes. Kimondottan kellemes a tónusa és dinamikában is a jobbak közé sorolnám.
Kövezzetek meg, de én egyértelműen jobbnak hallottam a Composite Ampban, mint az OPA2209-et.[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
válasz #56474624 #61094 üzenetére
OPA2111 vs OPA2107
Mindkettő jó a maga nemében, de nagyon mások. Nekem az OPA2111 a bejövős a Composite Ampba, amivel DT880-at hajtok.
OPA2111 mélyben erős, nagy terű, finom, hátradőlt, meleg hangzású.
OPA2107 középhangsúlyos, kemény, keskeny de mély színpadú, megfogott. Kíméletlenül technokrata. Hosszú távon fárasztó és unalmas. -
hm74
aktív tag
Single opákhoz (pl. AD797 vagy AD744) házilag is lehet single-to-dual átalakítót barkácsolni. Otthoni maradék alkatrészekből egy 30 éves csehszlovák V-hegyű pákával összeforrasztottam és gond nélkül működik. Lefelé néz a két foglalat és köztük van a közösített, duálnak megfelelő tűsor. Belefér még a Composite Ampba is.
-
hm74
aktív tag
válasz fericske #61046 üzenetére
18 éve nem voltak a mai nagy felbontású digitális formátumok. Egyre több régi album is elérhető 24/96-os, újramasterelt flac ,ape, mka és egyéb verziókban. Ezek szerintem hallatszanak annyira analógosnak mint a ropogó bakelitek. Van varázsa a fekete lemezeknek, de eljárt már az idő felettük.
-
hm74
aktív tag
A P3 jó lehet a DT880-hoz. Én hajtottam az enyémet P2-vel. Nagy előnye, hogy opamp tuninggal lehet a karakterét változtatni. Magyar gyártó, meghallgatási garancia, stb...
Pl. a Sense V1 is jó, de az nagyon karakteres. Sok a mélye, magával ragadó a hangélménye, de hiányzik belőle a kifinomultság. Ennél bkercso Szekeres prototípus erősítőjét is jobbnak hallottam.
Jelenleg Composite Amppal hajtom a DT880-at. Az persze még jobb.[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
válasz Irmscher 353 #60613 üzenetére
Nekem is ilyen DAC-om van. Ez egy kiválóan tuningolható cucc. Sokat lehet felhozni a hangzásán a következő dolgokkal:
Vegyél hozzá egy ilyet:
[link]
Javít a hangján. Csodát nem kell várni tőle, de az ára is nagyon kedvező, ennyit szerintem megér. A piacon sok más alternatíva nincs, mert elég ritka a trafós váltóáramú, törpefeszültségű adapter.Amivel még többet javíthatsz rajta, ha kicseréled a műveleti erősítőt valami jobbra. Ezzel a hangkarakterét is tudod változtatni. Nálam az AD8620 (ezt forrasztani kell valami adapterre mert SMD) vált be a legjobban, de lánc-, és ízlésfüggő, hogy neked mi a legjobb.
Ami viszont legtöbbet hozta nekem a DAC tuningolásánál, az a táp és a DAC közé épített AC szűrő.
Még annak idején bkercso osztotta meg ezt a kapcsolást.Annyi megjegyzést még ide kell írnom, hogy a hálózati táp adapterhez valami kábelezést is kell barkácsolni, mert az nem része a csomagnak.
Ha érdekelnek a részletek, mindenről tudok képet küldeni.[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
válasz #71562240 #59822 üzenetére
Mélységesen egyetértek magvas gondolataiddal.
Aki hallja a különbséget (pl. 2db USB kábel közt), az örüljön neki, mert benne van a potenciál, hogy egyre kifinomultabb hangzásúvá teheti a saját rendszerét (vagy másokét).
Aki nem hallja a különbséget, de tetszik neki így is meg úgy is, az meg azért örüljön, hogy itt már talált egy biztos pontot, amin nem kell változtatnia.Szerintem nagyságrendbeli különbség lehet egyes emberek hallásának finomságában. És mivel senki nem tudja érzékelni, hogy más ember mennyire hall másképp, így folytatódik a hifisták vitáinak végtelen története, ahol a saját maga részéről mindenkinek igaza lehet.
-
hm74
aktív tag
válasz krichd1 #57416 üzenetére
Inkább a 250 ohmos hajlamos összezavarodásra, a 600-as jobban teljesít ebben a tekintetben, persze van még tőle feljebb.
Lehet belekötni a DT880-asba. Nincs olyan pontos és dinamikus mélye mint az SRH940-nek, nem olyan szellős és gyors mint az AD900X, nincs olyan jó hangszer szétválasztása mint a K702-nek.
Amiért mégis jó lelkiismerettel merem ajánlani ezekkel szemben, az a kiegyenlítettsége, szélsőségektől és komoly hiányosságoktól mentessége. Olyan semmilyen a hangja, jó értelemben. Széles palettán lehet változtatni az előtte levő elektronika karakterét, nem lesz tőle hallgathatatlan. Persze, minőségben magas szinten kell kiszolgálni. -
hm74
aktív tag
válasz ferzoli #57399 üzenetére
A DT880-asokban pont az a jó, hogy nem kell hozzájuk erősen elhangolt (pl mélyerős, mint a Sense V1) erősítőt keresni, hanem szélesebb választékban vannak jó hangú kiegyenlített erősítők, amik szépen megszólaltatják. Bár inkább a melegebb hangú preferált hozzá, de egy analitikus erősítővel se gáz, csak legfeljebb száraz és unalmas tud lenni.
Bár ez nem fejes topik, de még egy saját véleményt hadd írjak a DT880-asakról, amik az én kedvenc középkategóriás fejeseim.
Nem bántóak, nem éles a magasuk. A 250 ohmosnak kimondottam szépen csilingelőek, a 600 ohmosnak már szigorúbb tud lenni, ha nincs rendesen kiszolgálva. De nálam egyértelműen kellemesebbnek tűnt a DT880 magasa, mint a K702-nek, az SHR940-nek, vagy az AD900X-nek. Ezeknél sötétebb, kiegyenlítettebb, hosszabban hallgatható és a valósághoz közelebb állóan megszólaló a DT880.[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
válasz Dorien #57375 üzenetére
Az én fülem szerint a DT880/250 kiegyenlített, de az AD900X nem igazán. A Beyer kicsit szürke, unalmas, lassú és mosott az AT-hoz képest. Az Audio-Technica első hallásra vidámabb, szellősebb, gyorsabb. Amiért mégse tartom ideális fajhallgatónak, az a mélyek relatív erőtlensége, a közép arcba mászó erőltetése és a magas harsánysága. az AD900X hosszabb távon fárasztóbb, kíméletlenebb, mint a DT880/250.
Viszont a 600 ohmos DT880-t egyértelműen nagyobb hanghűségűnek tartom mint a 250 ohmos testvérét vagy az AD900X-et. -
hm74
aktív tag
válasz jacint78 #57019 üzenetére
Aki zenét hallgat, annak elég érv, ha hallja. Ha tetszik ha nem. Aztán díszítheted a mondandódat falba fejelős ikonokkal, csak magadat húzod fel vele.
Nem kell mindent megmagyarázni. Van úgy, hogy el kell fogadni, hogy van és kész. Ez nem csak a hifire vonatkozik, hanem sok más dolgokra a világ működésében. És talán egyszer meglesz rá a pontos válasz, de addig se lehet ignorálni, csak azért mert még nem ismerjük az okát.
Úgy látom, hogy Te sokat tudsz, de a tudásod nem tágítja a világképedet, hanem inkább sablonokba szűkíti és ezeket a sablonokat próbálod napi szinten mindenkire ráerőltetni. Nem fog menni ... -
hm74
aktív tag
válasz cooi11 #56965 üzenetére
Az is megoldás lehet számodra, hogy USB-DAC plusz előerősítő kerül a notebook és a PA közé. Tehát USB-n kihoznád a digitális jelet, aztán analóggá alakítanád és erősítenéd. Talán van olyan kombó, ami USB-DAC + előerősítő egyben, de a 10k valószínüleg nem elég hozzá, még low-end kategóriában sem.
-
hm74
aktív tag
válasz jacint78 #56935 üzenetére
Nem kell hozzá a családom segítsége, mert egyértelműen hallom, hogy amikor szűrt tápot kap egy eszköz, másképp szól mint anélkül. Persze jogodban áll kétségbe vonni, de ez számomra nem probléma.
Egyébként lenyűgöz a magabiztosságod, hogy mennyire pontosan meg tudod mondani meghallgatás nélkül, hogy minek milyen hatása van (avagy nincs) egy lánc hangzására. -
hm74
aktív tag
válasz jacint78 #56932 üzenetére
Nekem csak alapszintű ismereteim vannak az elektronikában, így a szakmai magyaráztok szintjén nem kívánok eszmecserébe bonyolódni. De az 50kHz jóval felette van az emberi fül érzékelési maximumának, én pl. már 16kHz fölött nem hallok túl sokat. Ez a szűrő az 50kHz-cel tényleg bezavarhat a felső sávszél hallhatóságába?
-
hm74
aktív tag
válasz jacint78 #56929 üzenetére
Nekem nem tűnik úgy, hogy elfogy a teteje. Inkább a letisztultság miatt jobban hallani a felső tartomány kiteljesedését, ami a térérzetre is jótékony hatással van.
A bakelit sercegését amúgy ki nem állhatom, nekem az nem nosztalgikus, hanem inkább zavaró.
[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
Erről az egyszerű szűrőről írtam. Jól teszi a dolgát 230V-os és 12V-os váltakozó feszültségen is.
-
hm74
aktív tag
válasz jacint78 #56919 üzenetére
Néha a nevetségesnek tűnő kísérletezések hoznak kellemes meglepetéseket. Én bármire nyitott vagyok és lehetőségeim szerint ki is próbálom, ha mások beszámolója szerint "lehet értelme".
Pl. vettem tök olcsón egy "kiskínai" néven ismert DAC-ot. OPA-t cseréltem benne (5532 helyett OPA2107) és a 12V AC (nem DC) betáp elé építettem egy bkercso által 230V-ra ajánlott tápszűrőt. Jelentős hangminőség javulást kaptam.
Ezenkívül szinte minden készülékem előtt van valami vásárolt vagy általam készített szűrés. Mivel én is kétségbe vonom a saját hallásom állandóságát, néha próbaképp kiveszem a szűrőket. Aztán rögtön vissza is rakom, mert összeesik a tér, zavaros és tompa lesz.
Van még számos apró, és olcsó trükköm, ami hozott előre lépést, hadd nem soroljam ... -
hm74
aktív tag
válasz jacint78 #56917 üzenetére
Az iróniát félre téve...
A hangzást, és nem a csupán fizikai paraméterekkel mérhető, hanem az emberi füllel hallható hangzást befolyásoló tényezők sokváltozósak. És igen, akár nüansznyinak tűnő dolgok is okoznak hallható különbségeket. Ezek mértéke és jelentősége természetesen különböző mértékű. De aki keres különbségeket, akár apró készülék alátétekben vagy erősáramú szűrőkben, az ott is talál eszközöket a hangrendszerének hangolásához. Néha ilyen kis dolgok után lesz olyan érzése az embernek, hogy megkapta azt a kicsi pluszt, amit még hiányolt a saját hallása alapján ideálisnak tűnő tonális egyensúlyhoz.
-
hm74
aktív tag
válasz fehér_ember #56475 üzenetére
Jó összekötő jó áron : Power-R Air-N Reference IC [link]
A gyártó akár meghallgatásra is odaadja letét ellenében. Nálam mindent vitt ez az IC-je, 5x áru AQ Columbia összekötőmet alázta le nem kicsit.
Vannak, akik nem szeretik Rudolfot és megpróbálnak lebeszélni róla. Ne hagyd magad, amíg nem teszel vele egy próbát.[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
válasz krichd1 #56296 üzenetére
A Presenter annyira jó amennyire. Én se esek hanyatt tőle, de belépő szinten, próbagaranciával és a közvetlen gyártói támogatás lehetőségével jó vételnek számít. Én is csak a P2-t hallottam. Az helyzet, hogy az OPA2134-gyel tényleg semmi érdekes nincs a hangjában, de más műveleti erősítővel se lesz jobb, csak másabb. Pl. szépen, melegen szól az LM6172-vel, de technikailag ront rajta. Próbáltam 8 különböző OPA-val. Egyikkel magasba, másikkal mélybe húzott. Melegebb-hidegebb, ilyenebb-olyanabb lett, de jobb nem lett mint az OPA2134-gyel. Ez az OPA egy ideális középút és nem is érdemes túl drága OPA-t venni bele. Ha valaki feljebb szeretne lépni, akkor más erősítő után kell néznie.
[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
válasz AXisBOLD #56279 üzenetére
Spíler kollégához hasonlóan én is az OPA2134-et tudom ajánlani.
Az LM6172-nek szép, meleg hangja van, de kissé mosott és nehézkes. Az OPA2209 is nyugodt kiegyenlített hangú, pontosabb, mint az LM6172, de én a dinamikát hiányolom belőle.
Az OPA1642-t sajnos nem ismerem
Az OPA2134 mindenben elég jó. Nem színez és dinamikában a legjobbak közé tartozik. -
hm74
aktív tag
válasz #74018560 #55992 üzenetére
Nem mindegy. A hangforrás is jelentős befolyással van hangzásra. Még PC és PC közt is lehet markáns különbség, ezt akkor tapasztaltam, amikor PC-t cseréltem és a láncom többi része nem változott. Pláne más lehet egy mobiltelefon. Az is lehet, hogy a telefonról jobban szól, mert a számítógépnél több zavar éri vagy rosszabb a táp, stb ...
-
hm74
aktív tag
válasz fehér_ember #55975 üzenetére
Nem gond a 3.0, nekem is ilyen v2-es Paul-Pang kártyám van, win7-tel üzemel, probléma nélkül kezeli. A kártyáról pedig egy Musiland transzportra megy a jel, az is gond nélkül működik.
[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
-
hm74
aktív tag
válasz fehér_ember #55972 üzenetére
Persze, érdemes. Hallhatóak a különbségek az USB-kábelek közt. A Carbon sokkal jobb, mint a Pearl. A Carbon a "bolti" kábelek közt jó vételnek számít.
Ha érdekelnek a DIY USB-kábelek, akkor megkereshetsz privátban, tudok tippet adni. -
hm74
aktív tag
válasz jacint78 #55926 üzenetére
Bocs, hogy tovább OFF-olok, ha törölve lesz, nem bánom ...
Engem is néha átver a fülem. Éppen ezért többször, akár 1-2 nap eltelével újra összehallagtok dolgokat, ha úgy érzem, nem egyértelmű a tapasztalatom egyes komponensek hangra gyakorolt hatásával kapcsolatban.
Itt nem kábelesek vannak, hanem nyitott szemléletű hifizők, akik minden területen fejlesztési megoldásokat keresnek és szívesen megosztják a tapasztalataikat. Én számtalan dolgot kipróbáltam, amit itt-ott olvastam fórumokon, blogokban. Volt ami hozott változást a hangzásban, volt ami nem. A kábelek világa az, ahol engem is meglepett a hangzásra gyakorolt hatás mértéke. Nem azért tapasztaltam különbséget, mert hittem benne, hanem pont azért hiszem hogy fontos, mert megtapasztaltam.[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
válasz jacint78 #55922 üzenetére
És akik mégis hallanak különsbséget vaktesztben? Mert ilyenek is voltak ám a hifi törénetében. Azok mind valami megtévesztés áldozatai vagy csak egyszerűen hülyék?
Azt szűröm le az írásaidből, hogy a te elmédben van egy retesz, ami által bizonyos dolgokat automatikusan kizársz. Nem azt írod, hogy összehallgattál tápkábeleket vagy tápszűrőket és erra vagy arra jutottál, hanem mások által (ki tudja milyen céllal és szándékkal?!) készített és leírt vakteszteket tényként kezeled, és erre alapozva egyes fórumtársak saját tapasztalatokon alapuló beírásait lenézően bírálod. Az emberi fül is egy mérőeszköz, csak nem mérőszámokkal és mérékegységekkel jelzi a kölünbségeket. De valahogy jelzi, amit a nyelv eszközeivel ki lehet fejezni.[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
válasz jacint78 #55758 üzenetére
A kábel is fontos része láncnak, legyen szó energia vagy jelátvitelről. Még alap szinten is sokat számít. Az utóbbi években sokat kísérleteztem mindenféle táp-, jel-, digitális és analóg kábelekkel.
Abban igazad van, hogy hulladék elektronikát nem érdemes minőségi kábelezéssel megtámogatni, mert nem lesz attól csúcsminőségű. -
hm74
aktív tag
válasz krichd1 #55755 üzenetére
Alapvetően igazad van, de nem szabad ledegradálni a kábelezés hatását a karakterisztikára és a hangminőgre vonatkozóan. Persze, nem azt modom, hogy egy összeférhetetlen erősítő-fejest páros ki lehet pár kábellel békíteni, hanem a lánc karakterét minden ennyes kábel befolyásolja. Tapasztaltam már olyat, hogy tök száraz, részletező hangból, kellemes meleg tónust csináltam, csak egy digitális RCA cserével. Vagy a DAC-om hangját tettem sokkal gyorsabbá, tisztábbá és szellősebbé egy tápkábel cserével. Tehát ezek is hasonlóan fontosak, mint az elektroniai eszközökben levő alkatrészek. Összeadódva pedig nagyon is sokat számítanak.
[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
válasz gabesz345 #55753 üzenetére
Meg ugye a lánc eleje se mindegy, gondolok itt a transzportra és a DAC-ra. Sőt, még egy tápkábel is jelentősen módosíthatja az erősítő karakterét.
Minden esetre ki fogok próbálni hamarosan egy DIY Morgan Jones csövest, már le is ügyeztem egy fórumtárssal, aztán okosabb leszek...
Ha nem jön be, akkor továbbra is marad a CA, mert az tényleg elég jó. -
hm74
aktív tag
válasz HUNNIA1920 #55737 üzenetére
Köszönöm
-
hm74
aktív tag
Hadd kérjek véleményt olyan fórumtársaktól, akik járatosak a csöves fejhallgató erősítők világában.
Van egy eladó, vodkaboy22 által készített darab a PH aprón: [link]
Mennyire lehet más, esetleg jobb vagy rosszabb, mint ez: [link] ?Csak a hangminőség érdekel. A többi szempont másodlagos.
DT880/600 fejeshez lenne.[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
válasz Ram:rez #55675 üzenetére
Nálam jelenleg van CKKIII és Composite Amp is.
Nagyon mások. Neked a CA jobb lehet, a kívánalmaid alapján. A CA finomabb, sötétebb, melegebb. Részletességben is talán jobb, de ebben erős a CKK is. A CKK szellősebb, dinamikusabb, de a világosabb karaktere miatt fárasztóbb, mint a CA. Pl. nálam a DT880-hoz túl világos. Egy vevőjelöltnél járt és Sennheiser HD580-ast hajtott vele. Ahhoz jól passzolt a hangja. Tehát sötét, lomhább fejeshez illik karakterben. A világos fejesekhez a CA egyértelműen jobb választás.[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
válasz Dorien #55463 üzenetére
Presenter2-ben próbáltam az OPA2227-et. Tetszett is meg nem is. Erénye a dallamos középtartomány. Az olcsó opák közt kiemelkedően zeneiek az énekhangjai. Negatívumként pedig azt tudom megemlíteni, hogy az egész hangkép zavarosnak tűnt és gyengék voltak a mélyek nemcsak erőben hanem pontosságban is.
-
hm74
aktív tag
válasz Polllen #55118 üzenetére
Igen, kényelmi faktor. De akit elragad a gépszíj hifi ügyben, ahogy engem is az elmúlt években, az már más tényezőkre helyezi a prioritást. Bkercso ezt a réteget célozza meg az eddigi legjobb DAC-jával.
Nálam pl. úgy kezdődik a lánc, hogy van a PC-ben egy Paul Pang audiofil USB kimeneti kártya, majd egy Hydrasound Zeus (tuningolt Musiland 01 USD) híd. Ezek kábelekkel együtt új áron már 100k felett vannak. És csak ezután jön a DAC. És ez csak egy középkategóriás lánc, középkategóriás komponensekkel. Sokan itt a fórumon ettől sokkal komolyabb berendezésekkel hallgatnak zenét. -
hm74
aktív tag
válasz bkercso #55097 üzenetére
Én egyet tudok érteni a fejlesztésed irányával. Egy jó USB/SDIF híd sokkal többe kerül 10 ropinál és az ár függvényében nagy hangzásbeli lépcsők vannak ennél a sokak által jelentéktelennek és feleslegesnek tartott alkatrésznél. Egy jó DAC elé egy jó híd dukál. Márpedig a te DAC-od remélhetőleg magasabb kategóriában fog versenyezni, ahol egy hozzá méltó USB/SPDIF kéne hogy megelőzze a láncban.
-
hm74
aktív tag
válasz no01ricsi #54881 üzenetére
Igen ,érvényesül ez az elv.
Én úgy tapasztaltam, hogy a hangsugárzóhoz közelebbi erősítő hangja érvényesül jobban. De az is befolyásolja, hogy melyik karakteréből mennyi jön át, hogy hogyan variálod a hangerőket.
Én pl szoktam olyat csinálni, hogy a fejes erősítőm elé még bekötök egy csöves előfokot. Jobb nem lesz tőle a hang, de kicsit változik a karaktere, melegebben szól.[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
(#54877) ferzoli
Itt gyakorlatilag 2 erősítőt sorba kötnél, ami nem baj, tud működni. Ahhoz, hogy a Sense hangja érvényesüljön jobban, vedd alacsonyra az E17 hangerejét. Kb úgy, hogy a Sense-t fél-kétharmad hangerőre tekerve legyen jó a hallgatási hangerőd. Vagy szabadon variálhatsz a hangerőkkel, úgyis meghallod, mikor hogy szól ...
[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
válasz Spíler #54874 üzenetére
Sajnos ez olyan mint a drog, mindig erősebb adag, azaz egyre jobb hang kell, hogy meglegyen az örömérzés.
A Presenter egy igazán jó ismerkedős erősítő. Nekem is volt P2-m. Sok OPA-t kipróbáltam benne és különböző fejeseket meghajtottam vele. Szóval arra igazán jó, hogy kiismerd a saját ízlésedet és könnyebben tudj dönteni, hogy mik a legfontosabb hangi jellemzők, amit elvársz a feljebb lépéskor. -
-
hm74
aktív tag
válasz Batyulda #54852 üzenetére
Lehet, hogy a stílussal kicsit mellé lőttem, de az volt a célom, hogy legyél nyitott és érdeklődő olyan dolgok felé, amit még nem ismersz. Én is 5 év alatt jutottam el ide a fejhallgatózásban, ahol vagyok, de 5 év múlva már biztos, hogy még kifinomultabb láncon fogok zenét hallgatni. Próbáltam már nagyon sok mindent és biztos sok pénzt is elszórtam, mire rájöttem arra, milyen tényezők fontosak a jó és egyre jobb hangzáshoz.
-
hm74
aktív tag
válasz fericske #54849 üzenetére
Egyet értek veled. A hifiben a magasabb ár nem egyenesen arányos a hangbéli hozománnyal.
Az M50X-hez pedig tényleg felesleges 200k+ elektronikában gondolkodni.Ritkán írok ide. Ma mégis azért álltam neki a billentyűzetet püfölni ebben a topikban, mert aki ide téved és hiteles információkra van szüksége, az ne olvasson sületlenségeket. A hifi láncokban vannak alapvető fizikai törvényszerűségek, amiket ha tagadni próbálunk, attól még megmaradnak. Például, hogy nem lehet egy gyufásdoboznál kisebb méretbe beleintegrálni DAC-ot és erősítőt, úgy, hogy megfelelő legyen a tápellátás, szűrés, és ne gyakoroljanak zavaró hatást egymásra az alkatrészek. Nem azért nagyobbak az általunk megszokott hifi komponensek a RED-nél, mert a készítőik ügyetlenek, hanem azért, mert azoknak nagyobbnak kell lenniük, hogy jók legyenek. Kellenek megfelelő méretű puffer kondik, hogy csak egy példát említsek.
[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
Elhiszem. És tényleg nem vitatom, hogy a maga nemében jó hangot tud produkálni.
Nálam a híd-DAC-erősítő lánc kb 200k értékű. Jó minőségű kábelezéssel és szűrt, transzformátoros tápokkal.
Még az USB/SPDIF híd is a PC-től független, szűrt és szabályozott 5V-ot kap
Hadd ne akarjam elhinni, hogy egy pendrive felnőhet erre a szintre hangban. -
-
hm74
aktív tag
Csak most nézem meg mi is az a Dragonfly RED.
Egy pendrive-ba zsúfolt DAC-erősítő. Ez igen ... nesze neked CompositeAmp+DAC és társai -
hm74
aktív tag
Nem, nem hallottam és valószínűleg nem is fogom.
Az is lehet, hogy tévedek, de nem valószínű, mert volt szerencsém már Audioquest termékekhez és tisztában vagyok vele, hogy ennyi pénzért nem adnak világverő hangminőséget. Sőt, inkább az a tapasztalatom, hogy ez a cég pofátlanul magas árcédulát akaszt középszerű termékekre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- PLC programozás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- nVidia tulajok OFF topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest