Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yagen
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék, miszerint is a 3 versenyző közül melyik lenne az ideális:
Audiolab Q-DAC - amit Bodz árul erről még semmit nem hallottam
Teac UD H01 - ezt is hardveraprón láttam, de itt Mo.-n régen láttam használtan
Denon DA-300USB ezt avx en és jófogáson is láttam, ahogy nézem gyakran van eladó
vagy Audio-GD NFB-11.32A fejhallgatóm AKG K550 ami még marad, jelenleg hangkártyám/dacom nincs.
Előre is köszike!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz krichd1 #50695 üzenetére
Igazad van, mivel majd 3 hétig ment a xarakodás, nálam is felmerült egy USB/SPDIF átalakító, azután lett volna elég kedvető áron egy MUSILAD Digital Times cucc is, de mivel az PCI csatolású, ilyen slot meg csak a VGA alatt lett volna az alaplapon, nem fért el a VGA hűtőjétől, próbáltam. Azután gondolkodtam az ESI-s cuccokban is, ugye a Maya, meg a Julcsa , azokból van PCIE-s változat, de végül is úgy döntöttem, hogy jöjjön a TEAC.
Az üzlet, ahol vásároltam, előzetesen letette a nagy esküt, hogy a TEAC-nál nem lesz gond az új Win 10 alatt, kipróbálták, működött, mint ahogy nálam is.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz Honkydoo #50692 üzenetére
Hidd el, hogy sajna semmi nem segített, egyszerűen nem engedte a Win 10 feltelepíteni,próbálva lett a cikkben leírtak szerint kikapcsolt secure boot mellett, próbáltam csökkentett módban, az összes kompatibilitási telepítést végig játszva a Win XP-től kezdve, a Win 8-ig bezárólag, meg még egy-két okosságot kipróbálva, de beintett a Win 10.
Kedden megjött a TEAC, nem egész 1 perc alatt sikerült beüzemelni, csont nélkül, simán felment a driver, azóta happy van.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
-
addikt
válasz krichd1 #50690 üzenetére
Tény, hogy a kolléga elég részletesen leírta az elképzeléseit kár, hogy azt nem írta, hogy milyen op. rendszert használ. Miért is írom ezt, nos saját esetem, és az Audio-GD-s cucc okán. Nekem egészen e hét elejéig egy NFB-15-ös DAC-om volt majd 2 évig, használtam is teljes megelégedéssel, egészen a Win 10 évfordulós frissítéséig.
Kijött e hónap elején az új verzió, tisztán telepítettem a 64 bites Win 10-et, és onnantól az NFB-15-nek kakukk lett, nem lehetett megszólaltatni driver ügyileg. Az enyém is olyan régebbi USB-32-es chipes volt, mint amivel a mellékelt hirdetésben lévő DAC is szerelt, ezekhez meg alapvetően csak Win 7 és 8-as támogatású driver van, nem úgy mint a legújabb Amaneros, vagy XMOS-os cuccoknál. A probléma oka ebben a PH-s cikkben van leírva:[link]A cég hazai képviselőjével megpróbáltunk sok mindent, több féle telepítési módban ki lett próbálva, még fimwaret is frissített rajta, nem jött össze a dolog, így kénytelen voltam megválni tőle.
Szóval, csak a lényeg, régebbi cuccoknál, és augusztus 3 utáni tiszta Win 10 telepítéseknél, érdemes egy kört futni driver ügyileg is, nehogy kellemetlen meglepetés legyen a vége.[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Solicidium #50680 üzenetére
Szia. Szerintem a DAC listádra tedd fel ezt a 11.32-t is, ennek is megvan a hallható Sabre karaktere, de semmivel nem rosszabb azoknál, amiket felsoroltál és nem kell hozzá külön tápot venni. Esetleg egy Xmos USB->S/PDIF konvertert megérdemel még, ha hallod a különbséget.
Az erősítők számát is érdemes lenne erősen lecsökkenteni 1, maximum 2 darabra.(#50687) PuMbA: Van a 30-40eFt-ért is DAC, csak azok még nem olyan egyértelmű előrelépések például az X-Fi HD-hoz képest, hanem csak olyan fél kategória, de még belépő szint.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Honkydoo
őstag
fericske:
Köszi, ezt kipróbálom!bkercso:
Nem sokat. Lehet az én fülemmel van a baj, de túl sok különbséget nem veszek észre...PuMbA:
Amit hallgattam az úgy szólt mintha élőben hallgatnám. Összehasonlítani nem tudtam egy kisebb felbontású falc-cal, szóval benne van a pakliban, hogy placebo és csak azért tetszett ennyire, mert örültem neki."Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
dgyuri0123
nagyúr
Nekem Xfi 5.1 volt, ami nem teljesen Xfi HD , de az olyan fedett volt, hogy csak ajánlani tudnám a "sziszegést" nem kedvelő zenehallgatóknak. Inkább a fedettség, mint a fültépő "sistergés" (szerintem). Viszont, legalább órákig hallgatható volt, fejfájás nélkül. A füles erősítője sokkal jobb, mint a vonali kimenete. Közel nem olyan fedett és jóval dinamikusabb. Bár lehet, hogy ismeritek mindnyájan. Akkor bocs...
"csak a zene van"
-
ZeUS2140
aktív tag
sziasztok!
Tegnap este bedobozoltam a CompAMP-om ( bkercso) és a táp is kapott egy dobozkát.
Eddig egy nyák volt az asztalon, amíg próbálgattam mind a erőssítőt mind a Sanskrit-et.
Problémám a DAC tápjával van.Az eredeti asztali változatban jó volt a 9V-os táp. Kapott egy új nyákot (doboz méret miatt át kellette méretezni).
Mérve az én tápom: 9.00V, az eredeti 8.86V. Közepe a +, külső a -.
Ha az én tápomról megy, akkor gyakorlatilag felismerhetetlenségig torzított jel jön ki a DAC-ból mind USB, mind OPT bemenet mellett.
Ha átdugom a saját dugasztápjára, akkor jól működik.
Van valakinek valami ötlete?Előre is köszi.
Üdv!hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
Bodz
nagyúr
válasz Solicidium #50680 üzenetére
Szia!
Nem egyszerű a helyzet, de...
En cserélném az erositoket is, természetesen Gustard H10-re, megérdemli a HD600 es a Q701.
Aztán a dac kérdés.
Schiit: Passz, nem hallottam.
HRT MSII+: Ez nem szol rosszul éppen, de mivel mas is belefér a keretbe, inkább hanyagolnam. USB tapos, egy kicsit talán lelketlen, főleg az elődjéhez a koporsó MSII+-hoz képest. Le erről sem beszellek, csak vehetsz jobbat is
Q-DAC: Tiszta, pontos, nagyon precízen, kontrollaltan adagol minden tartományt, reszletessege elsore meglepo, de nem esik túlzásokba, ennek megfelelően kicsit hianyzik a hangjából a bugi. Olyan mint a kitűnő tanulo, aki csak bemagolta az anyagot, de nem erti teljesen. Szóval hátránya az előnye, nem húz semerre, igy viszonylag könnyen beillesztheto bármilyen láncba, kellemes, cserébe ugye színezni nem jó.
SMSL M8: Haat, nem hallottam ugyan, de szerintem kicsit túlozhat a linkelt teszt. Olvastam róla olyat, hogy jó, de megvan az ideges Sabre hang nala (megfelelő korites hiánya miatt).
Az usb a modern dac-ok tobbsegenel rendben van, nyugodtan használhatod arról is.
Majd folytatom...Dolgozni is kéne...[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
Nem tudom érdekel e még valakit, de leírom a tapasztalatokat.
Remélem nem baj, hogy ezzel fárasztalak benneteket?
Szóval meg van a megoldás a sistergésre! Nem driver hiba volt, hanem a DAC-on kellett állítani.
Vannak benne úgynevezett szűrők, ezt kapcsolja az egyik gomb. Nem nagyon szoktam állítgatni, 9 db van ebből az első 3 tud csak 192khz-et, a többi nem.
A megfelelőt kiválasztva gond nélkül megy a nagy felbontású zene!
Sőt DSD is megy! (DoP módban) Ahogy utána olvastam ezt az előző chip is tudta. Bár a DSD-hez erősebb vas kellene lejátszó szinten, mert ilyenkor be-be szaggat a zene."Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
bkercso
nagyúr
válasz Vasinger! #50668 üzenetére
kicsit szkeptikus lennék, hogy úgy adnának ki a gyárból egy terméket, hogy alapjáraton torzít és nem is kicsit.
Ez naivitás sajnos. Nem tudom, mi a kicsi vagy a nagy torzítás, mindenesetre a zavarósság mértékét nem mutatják a számok. Torzítani meg minden torzít.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Solicidium
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni DAC vásárlása, illetve fejhallgatós rendszer fejlesztése terén.
A fejhallgatóim: AKG Q701 és Sennheiser HD600, (K240 Sextett, bár ő irreleváns most, mert hanyagolom szegényt mostanában) . Tisztában vagyok vele, hogy rendszerben kell gondolkodni, szinergia és társai, így nehéz mindkét fejhallgatóhoz megfelelő erősítő+DAC kombinációt összeállítani, azonban mindkét fejhallgatónak megvan a saját gyengesége és erőssége, így kettejük között még nem tudtam dönteni. Lehet, hogy nem is fogok és zenei stílustól függően váltogatom őket.
Erősítőim: Bravo V2 Golden Lion csővel, bkercso Tpamp-ja tápszűrővel (őket nem használom már, az alábbiak hangja jobban tetszik, így valószínűleg eladósorba kerülnek emiatt), Sense V1 és Lehmann Rhinlander (utóbbi a kettő között nem érzek különösebb eltérést, annak ellenére, hogy a Lehmannt nagyon magasztalja a teszt, amit találtam róla (lehetséges, hogy a DAC-omban, vagy a fülemben van a hiba). Ezeken túl lehetséges, hogy jövő héten végre lesz lehetőségem meghallgatni vodkaboy22 Morgan Jones-át, ami ha meggyőzőnek bizonyul, akkor megfontolom, hogy a többi erősítőmből bármelyiket is megtartsam-e. Illetve felmerült, hogy belevágok egy Lehmann Linear építésébe az alábbi kit alapján, legfeljebb ha nem válik be, eladom.
DAC: Jelenleg egy moddolt Audiotrak Prodigy HD2-t használok DAC-ként.
A kérdésem az lenne, hogy milyen DAC-ot lenne érdemes néznem, egyáltalán azt érdemes-e fejlesztenem "rendszerszinten" vagy van-e esetleg más tényező, ami megfontolandó lenne-e számomra. Mindenféleképpen 100 ezer alatt gondolkodnék, bár már ezt is kicsit soknak érzem erősítőim, fejhallgatóim kombinációjához mérten, de inkább legyen jövőálló, fix része a rendszernek, minthogy ahhoz is hozzá kelljen nyúlnom később, ha változna valami, ha ugye egyáltalán létezik ilyen "univerzálisabb" hangú DAC.
Amiket néztem idáig: HRT MS2+, bodz Q-Dacja, Schiit Modi2 Uber, SMSL M8 (a linkelt teszt oda-vissza van tőle, milyen jó külön táppal, bár olvastam itt, hogy régebben jellemző volt erre a kínai márkára az átgondolatlan tervezés). Ezen kívül néztem M2Tech Evo-t 60 ezerért,valamint bkercso által gyártott DAC-ot, bár már időközben mindkettő elkelt. Ezeken túl nyitott vagyok bármire (hardverapró, avx, ebay, stb.), amit megfelelőnek véltek.
Nem tudom mennyire határozza meg, korlátozza, milyen DAC-ot vegyek az, hogy USB-n vagy a Prodigy HD2 optikai kimenetén keresztül használnám. Nem tudom, melyik kimenet ajánlott vagy ez mennyire DAC-függő, illetve létezik-e általános minőségbeli rangsor coax, optikai, USB kimenet között. Bár coax kimenetem egyáltalán nincs, az alaplapomon sem sajnos.
Lehet, hogy kicsit sok az infó, nagy a bizonytalanság és kissé képlékeny a kép erősítők terén, azonban ezeket meghallgatás alapján választottam idáig és ha éreztem javulást, akkor döntöttem a vásárlás mellett, azzal, hogy ami nem kell, azt inkább eladom később.
Az itteni sokat látott/hallott fórumlakók véleményére, tapasztalatára lenne szükségem ahhoz, hogy előrébb tudjak lépni a fenti kérdésben. Előre is nagyon köszönöm, ha valaki útmutatást vagy tanácsot tud adni, merre s hogyan tovább.[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Ha jol megnezitek a kepeket latszik rajtb, h utolag furtak ra egy lyukat a trafo rogzitesehez, es nem mellesleg a matrica is serult a burkolaton szoval ha nem is hasznalt akkor is tuti, h meg lett bontva.
Meg a trafo melletti panel is ki van szakadva a muanyagbol
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
dgyuri0123
nagyúr
Ócska bakelit a háza. Elég az is, ha egyszer-kétszer ledobják a futárok (mint ahogyan szokták), így a nehéz trafó egyből kiszakad az aljzatból. Alu-házból nem szakadna ki, az biztos. Fizetnék érte, ha valaki egy esztétikus alumínium házba átoperálná és a hűtőbordát is fixen rögzítené, hogy ne lebegjen az sem házon belül, mert pl. Doriannak és nekem is eltört a stab-IC lába.
Viszont a hangra gyakorolt hatása tagadhatatlan, így megbocsátok a gyártónak.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Bodz
nagyúr
válasz dgyuri0123 #50639 üzenetére
Úgy látom mindenkinek csak második nekifutásra sikerül hibátlan darabot szerezni Abasco tápból. Az enyémben is lötyögött valami, de javították.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
E17 és főleg E18 azért már komolyabb, mint E10, persze csodát ezektől sem szabad várni. Nekem ezekkel csak amolyan "futó kalandjaim" voltak, tehát nem teszteltem, hallgattam őket hosszabb ideig, csak néhány zenével kipróbáltam FA-003-al, Viso HP50-el nem. Tehát neked kellene tesztelned a NAD-al.
Az X-Fi HD-n azért nem hallottál ilyen bántó magasat, mert az nem olyan forszírozott hangú, nem akarja a részletesség illúzióját kelteni torz középmagas kiemeléssel.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Honkydoo
őstag
Írtam egy rövid bejegyzést az XMOS kalandról. Ha valakit érdekel.
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Honkydoo
őstag
No, leteszteltem windows alatt a DAC-om. Működik A 192khz/24bit lejátszás!
Az van amit sejtettem, linux driver probléma.. Szerintem meg lehetne csinálni, mivel ilyen sistergést emlékeim szerint akkor csinál a linux ha valami rosszul van konfigurálva.
Csak annyi a baj, hogy a Daphile "zárt" rendszer, vagyis nem tudok ssh-n bemenni rá. Marad a pendrive dugdosása, amin a rendszer partíció van. (Márha ott tudok módosítani valamit...)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Minden eszköz torzít, a lényeg az, hogy a tozrítás neked kellemes.
Amúgy az, hogy nincs türelmed és időd tesztelgetni és kialakítani a neked maximálisan tetsző rendszert, az nem igazán összeegyeztethető azzal, hogy optimális és költséghatékony rendszert szeretnél. Ha nincs kedved legózni, akkor kénytelen leszel a gyártókra hagyatkozni, hogy megcsinálják ezt helyetted, de ez viszont magasabb árral jár, mivel mérnökórákat vesz igénybe.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz bkercso #50663 üzenetére
Felsoroltál n darab OPA-t. Oké. Ez szép és jó, de most honnan tudjam hogy melyiket próbáljam? Vegyem meg sorban mindegyiket és egyik majd jó lesz? Mert erre tényleg nincs időm, se pénzem, se türelmem. Már csak ha azt nézzük, hogy péntekig tudom visszavinni a boltba bukó nélkül.
Az a mennyiségű idő amit követelni kezd ez az egész dolog az nem csak nekem, hanem szinte bárkinek már megterhelő/sok lenne.
Ezért döntöttem úgy, hogy amennyiben tudok a jövőhéten valahonnan kölcsönözni OPÁ-t amivel ki tudnám próbálni, akkor megy vissza és a Fullával el leszek amíg nem találok valamit aprón. Akár egy Musi 03 Dragont.
Viszont említetted, hogy lehet hogy az torzítás lesz amit én hallok, nem csak simán karakterisztikai hiba. Jól gondolom, hogy ezt az OPA csere nem oldaná meg? Illetve kicsit szkeptikus lennék, hogy úgy adnának ki a gyárból egy terméket, hogy alapjáraton torzít és nem is kicsit. Vagy ez nem elképzelhetetlen?
krichd1:
Fiio márkával annyira nem vagyok kibékülve. Egy E10-em volt anno, de az nem igazán nyerte el a tetszésemet semmilyen értelmeben. A felsoroltakkal meg az se volt szimpatikus, hogy mind hordozható, ami megint csak számos hibaforrást hozna magával és felesleges plusz funkciókat, de nyilván nem nagyon lehet okom a válogatásra. Használtan ha esetleg látok majd lehet lecsapok egyre.
-
PuMbA
titán
válasz bkercso #50663 üzenetére
"Amit sok magasnak hívsz amúgy, az torzítás szerintem. Olcsó cuccokra jellemző a szúrós/ideges/karcos stb. magas. "
Én is azért vettem Impact Twin-t, mert ugyanúgy szuper érzékeny voltam a magasokra, mint Vasinger!. De akárhogy csűri vagy csavarja az ember, olcsó cuccokban erre nincs megoldás, ide nagyon tiszta magasok kellenek szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
Igen, ez amúgy mérésen is látszik, SRH840, Viso HP50.
Csak hát az van, amit már korábban is írtam, hogy a Viso Hp50 egy nagyobb felbontású, tisztább hangú fejhallgató, így jobban ki lehet hallani rajta az előtte lévő rendszer gyengeségeit. Az SRH840 meg toleráns típus abszolút értelemben is.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Sonja
nagyúr
Ennyiért Klotz van. Kicsit drágábban Cordial CFU, azt vettem én is.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
bkercso
nagyúr
válasz Vasinger! #50661 üzenetére
Hát pedig írtam párat.
Se pénzed, se időd, csak igényed. Így nem lehet hifizni.Amit sok magasnak hívsz amúgy, az torzítás szerintem. Olcsó cuccokra jellemző a szúrós/ideges/karcos stb. magas. Ha van még e mellé mélyben is hasonló mennyiség, akkor talán elviselhetőbb.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
őstag
válasz Vasinger! #50544 üzenetére
Nagyon....a "sweet dream"-nél borzasztó. (FIIO X7)
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
Vasinger!
nagyúr
Még itt van és erősen gondolkozom OPamp-os dolgon. Csak ugye ha marad az Audinst, akkor nincs vissza út, azt csak használtan tudom eladni utána ha mégsem jön be és bukok rajta...
Egyáltalán az OPampok körébe se vagyok otthon, hogy őszinte leszek fogalmam sincs, hogy mit vagy milyen mértékben változtat a karakterisztikán. De ha tudnám se igazán lenne tippem, hogy melyiket kéne venni. Az lenne a legjobb, ha kapnék mondjuk 10-et valakitől kölcsönbe és végigpróbálgatnám melyik a legjobb hozzá.
Hogy szokás ezt csinálni?
-
.DLL
veterán
válasz Vasinger! #50657 üzenetére
Szerintem a srh840 világosabb hangú, mint a NAD viso HP50, sőt a mélye is erősen lekonyul, míg a NAD dögös marad. A leírtak alapján a Fulla-hoz ez nagyon nem illene. Az Audinst Hud mini-t már vissza is küldted? Ha még nem akkor hagyhatnád egy darabig magadnál és ahogy Bkercso ajánlotta kipróbálhatnál többféle OPamp-ot benne. A Fulla-t szerintem jó áron el tudnád adni használtan is.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Vasinger!
nagyúr
válasz #16820480 #50655 üzenetére
Az kicsit csöbörből vödörbe eset lenne, ha fejest néznék a Fullához, mert akkor meg azzal kéne szórakozni.
Most megfordult a fejemben az is, hogy újonnan egy Shure 840-et vennék 40k-ért az Audinst mellé, annak lehet nem tolná el annyira a magasait, de nyilván ezt csak próba után tudnám meg. De MALL biztos hülyének nézne, ha 2 napon belül 2 terméket is visszavinnék mert nem tetszett, bár ettől ugyanúgy vissza kéne venniük
Meg ugye az előző 840-em pántja is eltört, félnék hogy az újnál is bekövetkezik, bár arra lenne 2 év garancia...hmm
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Vasinger! #50653 üzenetére
Meghallgatás nélkül csak akkor tudsz bukó nélkül, ha itthonról veszel valamit, és 14 napos elállással visszaküldöd, de ez elég erősen behatárolja a lehetőségeket.
Egyébként az nem opció, hogy a Fullához keresel jobban illeszkedő fejest?
Régebben nagyon menő volt erre az Impact Twin, használtan, bár drágább, de lehet, hogy jobb választás, vagy valami hasonló a gyártótól?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz #16820480 #50650 üzenetére
Szerencsére minden ilyen dolgot használtan veszek, vagy ha újonnan akkor bukó nélkül vissza tudom vinni, így ráfizetés nincs ebből. Egyedül az idő elcseszése zavar, de az nagyon. Gyakorlatilag semmi időm nincs már ezzel foglalkozni, csak használni szeretném.
Namost: Se a Fulla, se pedig az Audinst nem lett volna kevés. Pont azt a részletességet, teret, felbontást --> minőséget adta mindkettő ami nekem elég. Az egyedüli baj a karakterisztikával volt:
- Schiit Fulla picit kevés mély, hangyányit sok magas
- Audinst sok magasTehát ha egy lineárisabb hangkártyát találnék, hasonló képességekkel akkor semmi baj nem lenne.
Mondjátok, hogy menjek feljebb árban, mert az nekem biztos jó lesz, de vannak kétségeim a fentiek miatt. Egyébként se vennék vakon már magasabb kategóriában semmit, mert azt nehezebb lenne eladni is, ha nem újonnan venném.
-
zuchy
őstag
Nem tudom hova írjak RCA kábellel kapcsolatban, de gondolom mindenhol vannak akik értenek hozzá, szerintem itt is.
Milyen RCA kábelt érdemes venni DAC-ot összekötni 2.0-s rendszerrel? Gondolom az árnyékolt nem árt. De arany árú nem kell, olyat aminél még van értelme a jobb minőségnek és az sem árt ha könnyű beszerezni. Max 3000-t adnék érte. Kérdés van-e ennyiért jó?
PC-STYLE.hu
-
törölt tag
válasz Vasinger! #50649 üzenetére
Nem, de arra gondoltam, hogy ha kicsit többet rászánnál, mint hogy elaprózod a költségvetést ilyen adok-veszek dolgokra, akkor több idő jutna a zene élvezetére Minden egyes ilyen próbálkozás az némi bukást rejt magában általában, és ha már eléggé körbejártad a kategóriát, hogy neked nem elégséges, akkor nincs más hátra, mint előre.
-
Vasinger!
nagyúr
Igen, sikeresen kihagytam a hozzászólásomból, hogy a 04 MX-ről nagyon sok rosszat olvastam driver terén, így emiatt ez nálam kiesik....
Úgy néz ki most zsákutcába kerültem és marad a Fulla Schiit. Valószínűleg jegelem a dolgot amíg nem látok valami jó vételt aprón, így néha lehet be-be dobok egy-két ajánlatot ide. Az igazán nagy vízválasztó a következő BP.-i fejes tali lesz számomra. Arról továbbra sincs semmi hír?
Bármilyen tippet szívesen meghallgatok addig is!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Archttila #50644 üzenetére
"Cseszlovák" minőség, annyi szent, de jól "szól". Végül is ez a lényeg, meg hogy nem kerül 40e-be.
Nekem is leszakadt az aljzatról a trafó. Halkan mondom, ez az " Ace Ventura" -s szállítási mód miatt lehet. Nem 100%-ig a gyártó hibája, inkább csak részben. Szerintem.
"csak a zene van"
-
Archttila
veterán
Igen viszont maga a táp valami hihetetlen robusztus főleg a gyárioz képest! Szerencsére a DAC tápja hibátlan ami egyébként dobozban volt nem csak úgy belebugyolálva egy nejlonba.
Valószínűleg ennek ellenére működik a 24 voltos tápegység is de nem érdekel, küldjenek egy hibátlan darabot mert nem ezért fizettem.
Remélem korrektek lesznek...szerk.: már csak 3 darab van raktáron
(#50643) Dorian
Neked dobozban volt vagy csak egy bubis nejlonzacskóba?
Akkor lehet a tiédet küldték el nekem[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
.DLL
veterán
A 03 US/Dragonnan sosem volt szívás, max a Linux-osoknak mert ott nem megy és kész. Window-on viszont stabil. Szívás csak az újabb, ARM SoC-os DAC-okkal lehet ha nem megfelelő a firmware/driver.
(#50638) sati: Ez tényleg nagyon szocreál minőség, honnan van még ilyen műanyag keverékük... Egy NDK-s diavetítőnk volt ilyen anyagból.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Archttila
veterán
válasz dgyuri0123 #50639 üzenetére
Te is hasonlóan jártál?
Nekem eléggé ridegnek, keménynek tűnik ez a műanyag, gondolom a nem megfelelő szállítás miatt egyszerűen kiszakadt a belseje.
Picit furcsa, hogy a gari matricán be van karikázva a 2016/04 hó lehet, hogy használt!?Már intézkedtem (email-t küldtem mert csak 5-ig vannak)
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Megjöttek az ABASCO tápok és hát az erősítő 24 voltos tápjának a belső része kiszakadt, és ide-oda mozog a műanyag burkolatba úgyhogy ezt én most fogom és visszaküldöm.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Nos mégse lesz olcsón Musiland Monitor 03 Dragon, mert kiderül hogy elírta az árat az eladó. Nem kettőre vonatkozott, hanem egyre. Még jó, hogy ezt rendelés előtt letisztáztuk...
Viszont kb. 22k+áfáért lenne 04 MX. Az mennyire lenne előrelépés X-FI HD-hoz képest, illeve a 03 Dragonnál mennyivel gyengébb?
-
Dorian
félisten
Én ezt teszteltem egy múlkori zenehallgatós meghíváson, fogok is venni belőle!
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Bodz
nagyúr
Szia!
Előrelépés lenne. Drágábban és/vagy külföldről szóba jöhet még más is, ha gondolod.
(#50625) dgyuri0123: Viszont találtam valamit a szekrényben (kerülgetem egy ideje, ajándékba kaptam), ami furcsa részleteket hoz elő, durván világos hanggal, komolyan igen intenzív vele a zenehallgatás. Nem viccelek, tényleg, nagyon érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
zuchy
őstag
Sziasztok!
Szerintetek lenne érezhető előrelépés, ha a gyári Intel féle IDT Audio helyett X-Fi HD USB-vel hajtanám a Thornet & Vandern Kürbis-t? Vagy esetleg más külső hangkarit tudtok ami kb ebben az árszintben mozog?
Jelenleg nem találok jobban mint az X-Fi.PC-STYLE.hu
-
Bodz
nagyúr
Többek közt. Plusz beállítástól függően le is tilt rengeteg (minden?) szolgáltatást, ami nem szükséges a zene lejátszáshoz.
Uccu, kíváncsi leszek mit hallasz... Őszintén szólva erős géppel, Win 10 társaságában nem sok hasznát láttam. De lehet én vagyok süket, vállalom...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Köszi, és most majd az következik, hogy felrakom a Fidelizer legújabb, e hónapban megjelent változatát, és megnézem, hogy ezzel mint villant ez a TEAC-os progi, meg a Foobar.
-
addikt
Mivel az eddigi DAC-om nem tudta kezelni a DSD-t, így a beüzemelés után első dolgom volt, hogy nekiugrottam a netnek kikurkászni DSD-s cuccokat, le is szedtem úgy jó tíz gigányi anyagot eddig, és 90 %-ban csak azokat hallgattam kíváncsiságból, így ezek tapasztalatában írtam a melegedést, de végül is igazad van, majd kb. 100 óra után térjünk rá ismét vissza.
A lejátszó teljesítménye előtt meg értetlenül állok, túl jó egy ilyen kis fapados cucchoz képest. Persze lehet, hogy esetleg valamilyen Foobaros koppincs.[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
válasz pendre54 #50613 üzenetére
Pedig melegszik az, csak nem mindegy mivel eteted. DSD-től jobban melegszik, míg egy 16/44-től alig. Egyébként járasd, mert eleinte nagyon kevés mély van benne. Ahogy járatódik, úgy jön elő benne a mély. Nálam olya 24 óra után kezdett megjönni, míg kb. 100-150 óra kellett, hogy teljesen meglegyen. Először én is furcsálltam, hogy alig van mély, de Bodz előre megmondta, hogy ez lesz, szóval nem izgultam.
(#50615) bkercso: Elméletileg saját fejlesztésük.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Honkydoo
őstag
Köszi mindenkinek a segítséget!
Hétvégén kipróbálom windows alatt is usb-n, illetve spdif bemeneten keresztül is a nagy felbontású zenével. Meglátjuk mi lesz az eredmény.Én egyébként driver problémára gyanakszom. De majd meglátjuk..
-
addikt
Üdv!
Egy napja érkezett meg a TEAC UD-301. Még nagyon az ismerkedés fázisában vagyok, mert sok időm nem volt, alig 3-4 órát nyüstöltem eddig. Az első benyomás röviden, pipec kis párost alkotnak majd az ATH R70X-el.A hangja mintha egy árnyalattal világosabb lenne, mint az előző Audio-GD NFB15-nek, de majd ha bejáratódik elválik, hogy milyen is. Feltűnt, hogy egyáltalán nem melegszik, míg az NFB15, főleg nyáron kifejezetten meleg volt, a TEAC-ot tapogathatom alul-felül, majdnem olyan mintha be se lenne üzemelve.
Érdekesség, hogy a TEAC-nak van egy kis lejátszó progija, rendkívül puritán, jóformán egy-két beállítási lehetőség van csak rajta.Viszont meglepően jól szól, annak ellenére, hogy csak ilyen fapados. Alapvetően Foobar2000-et használok, de ahogy próbálgattam egy-egy számot elindítani ezzel, meg a Foobarral, ha nem tudtam volna, hogy épp melyik lejátszó, nem biztos, hogy meg tudtam volna különböztetni. Az AIMP3 és Foobar közöttl azért könnyebb felismerni a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz Honkydoo #50610 üzenetére
Igen, ha DIR9001 van benne, az csak 96kHz-ig kezel jelet, de ez legyen a legkisebb gond.
"Ez hatással lehet az usb-re is? Mert az enyémbe is egy ilyen modul van, csak nem tudom melyik."
Azt csak remélem, hogy az X-mos-ból kieső jelet nem kergetik át a DIR-en... annak nem lenne sok értelme. Mondjuk ez akkor is így lenne, ha külső Xmos-os dobozkát használna az ember coax kábellel...
(P.H.)
-
Honkydoo
őstag
sheratan:
Wolfson 8741 chip van benne, ezt írta az előző tulajdonos. De lehet megnézem majd én is.Ribi:
Nem rossz ötlet. Ha otthon leszek kipróbálom.Eszembe jutott valami! Olvastam valahol hogy a DIR modul cseréjével csak 96khz-et támogat a DAC optikai és koax kimeneten, cserébe kisebb a jitter. Itt írják a "DIR Modules" résznél. Ez hatással lehet az usb-re is? Mert az enyémbe is egy ilyen modul van, csak nem tudom melyik.. Meg kell néznem.
-
-
PuMbA
titán
válasz kismikis #50583 üzenetére
Rák Béla Combo és a Barabás Lőrinc Quartet tetszenek, a többi egyáltalán nem jut el az agyamig, mert valahogy nem ritmusos számomra... nem kezdek el énekelni, levegőbe dobolni, léggitározni vagy légzongorázni Mondjuk nem is sokszor hallgatok ilyen zenéket, csak néha, de az idő egyszer lehet, hogy meghozza.
(#50585) Sz.Péter: Kösz az infót, nem tudtam, hogy ilyen van, de már megoldottam máshonnan
[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
Köszi!
Annyira nem lényeges egyébként, maximum ha rosszul szól nem kötök rá csak hdd-t vagy pendrive-ot.Más:
Daphile OS alatt észrevettem pár furcsaságot:
- A zenék csak 96Khz-es felbontásig szólalnak meg. Magasabb felbontásnál sistergés hallatszik. (mintha egy régi TV-t hallgatnék amin nincs adás) Ez a régi modulnál is jelen volt. Nem tudom mi az oka.
- Próbálom életre kelteni a DSD-t. (Nem sok sikerrel) Hiába indítok el egy dsf (128-assal próbáltam, mert elvileg ezt tudja maximum az xmos) fájlt lejátszásra, nincs hang.Ezeknek driver gond lehet az oka? Próbáljam meg windows-on is? Egyébként annyira ez sem lényeges, elvagyok én 96khz-ig.. Csak azért zavaró, ha már levileg többet tud a hw miért nem tudom kihasználni.
Szerk.: A DAC: Audio-GD nfb5.32 xmos chippel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest