Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
krichd1
addikt
válasz Blasku #51191 üzenetére
Nem mértem. Milyen planárhoz, van csomóféle? Ha maximalista vagy, valószínűleg kell külön erősítő.
Dehogy adnak hasonló körítést az NFB 11.32-hez, mint NFB-29-hez. Utóbbi egy jelentős kategóriával magasabb szinten van, új ára is több mint kétszer annyi. Az Audio-gd-s Sabra DAC-oknak nincs kifejezetten világos, ideges magasba húzó karakterük, mint az olcsó, vagy nem olcsó, de rosszul megcsinált Sabre chip alapú DAC-oknak. Viszont a Sabre hangra jellemző keménység, analitikusság azért még megvan az NFB-28-ban is, nem zavaróan, nem nagyon, de nagy felbontású fejhallgatóval, hangdobozzal jól észrevehető, főleg egy Reference vagy Master szériás DAC mellett.
A Bifrostot azért, mert már a régi, első szériásat is jobbnak tartottam az MSII+-nál, az új Bifrost így szinte biztos előrelépés lenne.(#51197) Csacse: Igen.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Blasku
tag
Azt értem, hogy nem az a szint, de jellegében legalább hasonló? Én az NFB-29-re mielőtt meghallgattam volna, a Sabre chipje miatt biztos azt mondtam volna, hogy hideg, analitikus, magasba húzó lesz a hangja, közben pont az ellentettjét tapasztaltam.
Számomra először a hangszín stimmeljen, utána jöhet a tér, szeparáció, részletesség (gondolom ezzel nem vagyok egyedül). Ha a hangszín stimmelne a 11.32-ben, akkor lehet hogy azt választanám.
Van közületek olyasvalaki aki hallotta mind a 11.32-est és az NFB-29-est, vagy rendelkezik akkora tapasztalattal Audio-GD DAC-ekkel, hogy meg tudta állapítani, hogy van egy Audio-GD-s hangzás ami jellemző a cégre? Vagy éppen hogy nincs semmi ilyenről szó, és akkor lehetnék csak biztos a dolgomban, ha meghallgatnám előtte a 11.32-est?http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=blasku
-
Bodz
nagyúr
válasz bkercso #51185 üzenetére
Ha már kínai xmos, akkor a Singxer F-1 az új csoda, amiért odáig vannak...
(#51192) Nojbee: Majd beszámolót kérünk róla, de gyakorlatilag kizárt, hogy csalódnál.
(#51191) Blasku: Azért a 11.32 nem NFB-29. De tény, hogy 55-ért jelenleg ez a legértelmesebb ajánlat a hazai használt piacon.
[ Szerkesztve ]
-
Blasku
tag
válasz krichd1 #51184 üzenetére
Köszi, ez az NFB 11.32-es már korábban is feltűnt. És milyen jó az ára! Meg akkor most tényleg le tud adni 1800 mW-ot 50 Ohmon? Akkor már külön erősítő se kellene a planár fejesemhez... ugye?
Hallgattál már ilyet, vagy az alapján ajánlottad, hogy abban is Sabre chip van, és az Audio-GD-sek talán hasonló körítést raktak hozzá, mint az NFB-29-nél?
A Schiit Bifrostot mi alapján ajánlod? Azt látom, hogy moduláris, tehát lehet cserélgetni benne az USB részt.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=blasku
-
krichd1
addikt
válasz Csacse #51187 üzenetére
Szia.
Főleg az ilyen olcsó DAC+ampoknál, amelyek USB-ről kapják a tápot, plusz nincs is valami modern alacsony jitterű USB részük hallható leginkább.
"Ha igen akkor érdemes e venni hozzá usb szűrőt (AQVOX Low-Noise Power Supply) és egy minőségi usb kábelt (Audioquest Cinnamon USB)?"
Teljesen felesleges és butaság ennyit költeni az E10K-ra.
Próbáld ki inkább ezt, még praktikusabb is, mint a Fiio.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Csacse
tag
Sziasztok!
Végül utánanézegettem mivel nem írtatok
Ez lenne a választásom: FiiO E10K Olympus 2Azt szeretném megkérdezni hogy ebben az árkategóriában érvényesül e az usb "szennyezettsége"
Hallható lesz e?Ha igen akkor érdemes e venni hozzá usb szűrőt (AQVOX Low-Noise Power Supply) és egy minőségi usb kábelt (Audioquest Cinnamon USB)?
Kimeneti eszközeim: Superlux hd661 fejesem és egy Genius SP-HF1250B hangfalam van
amit majd cserélek egy Microlab solo 6c-re[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Ha a hangja is olyan, mint a megépítése, rossz nem lehet.
Saját feliratú OPÁ-kat tettek bele.Blasku: kiemelni tudnak a fejesek, még sziszegni is, de a karcosság az elektronikákból szokott jönni.
Vagy az is lehet, hogy hót jitteres az egész úgy ahogy van
HRT-ről írták már ezt páran. De ez nem is 100k-s DAC.krichd1: Lehet, hogy már volt, de kérdezném, hogy az SMSL X-USB hallgatva jobb-e a kínai XMOS-kártyáknál. (Tudom, azok se egyformák..)
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
krichd1
addikt
válasz Blasku #51183 üzenetére
Szia.
"A kérdésem, hogy a 100 ezer alatti kategóriában még most is a Denon DA-300 és a TC Electronics Impact Twin a legjobb?"
Ilyet szerintem nem lehet kijelenti.
Ha tetszett az NFB-29, akkor szerintem maradj az Audio-gd vonalon, most van eladó jó áron NFB-11.32, ehhez veszel még egy külső USB->S/PDIF konvertert, mert a beépített USB jelfeldolgozója már kissé elavult, driverrel is volt már valakinek problémája legújabb Win10-el. Egy Xmos alapú transzporttal viszont még sokáig jó lesz, például akár egy nem drága SMSL X-USB-vel. Vagy ha türelmes vagy, vadászhatsz B-Stock Bifrostra.[ Szerkesztve ]
-
Blasku
tag
válasz #16820480 #51182 üzenetére
Sziasztok!
Tegnap volt nálam miatta fórumtárs, hogy meghallgassa a Hifiman HE-500-asomat, és úgy tűnik, hogy sikerült megkeserítenie az életem egy kicsit . Ugyanis az Audio-GD NFB-29-esével állított be, és nekem is volt lehetőségem arról meghallgatni a HE-500-ast.
Mondanom se kell, a jelenlegi láncom (HRT Music Streamer II+ & iFi iCan Micro) a nyomában sincs az Audio-GD-nek, de ami a legjobban piszkálta a csőröm, hogy a kissé karcos/sziszegős középmagas kiemelését milyen szépen megszelídítette a Hifimanomnak. Amúgy minden más szempontból sokat javított a hangszínen, ami külön jó, hogy a basszus is teltebb volt arról hallgatva.
Próbáltam úgy is, hogy az MS II+-ot rákötöttem az NFB-29 RCA bemenetére, és biza' úgyis volt sziszegés rendesen. Tehát amiről idáig azt gondoltam, hogy valószínűleg az erősítéssel nem stimmt valami, kiderült hogy csak a DAC-em nem szinergizál vele. Vagy az is lehet, hogy hót jitteres az egész úgy ahogy van, csak eddig nem tűnt fel amíg nem lett meg ez a Hifiman.
A kérdésem, hogy a 100 ezer alatti kategóriában még most is a Denon DA-300 és a TC Electronics Impact Twin a legjobb? Ezek közül szerintetek melyik az, ami egy kicsit melegebb hangzású (nem nyomja meg külön a magasakat), illetve közelebb van az Audio-GD DAC-jéhez? És melyikkel fogok most, vagy a jövőben kevesebbet szenvedni driver támogatással?
Köszi!
U.i.: bocsi, nem válaszként akartam írni ezt a hsz.-t
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=blasku
-
Bodz
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #51173 üzenetére
Én. Meg lehet próbálni őket együtt.
Holo Audio Mammoth. Csak nézelődök reggeli unalmamban. Mit szóltok hozzá?
-
bkercso
nagyúr
Ha lesz fejhallgatós tali, kollégám is jönne és hozná a cuccait, van köztük egy gyönyörű dobozú saját DAC is, hasonló szinten van, mint ezek.
Na az jó lenne! Én is mennék, de nekem csak szept. 27 - okt 1 között lenne jó, vagy nov. első hetében.A nyugodtság és a részletek egyaránt a jó irányba mutatnak.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz bkercso #51176 üzenetére
Karakteréből adódóan és jó tere miatt volt olyan meggyőző a DAC-X6, zenei, magával ragadó (háttérzenélésre nem is annyira alkalmas) a Musiland-ek nyugodtabb karakterrel rendelkeznek 01 Mark2 is, de főleg a 03 Dragon, viszont a részletek kimunkáltabbak, szerintem. Hű de áudiófil vótam.
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz bkercso #51176 üzenetére
Nem olyan drámai a különbség természetesen. Lám, ha nem egymás mellett hallgatom akkor azt mondom, hogy simán elcserélném (és valószínűleg melóhelyen a DAC-X6 is bőven megfelelne nekem, nem beszélve a kényelmes potméter állításról) 20$ az kb 5500,-Ft, ez korrekt ártöbblet azért a hang többletért, amit a kis Musi nyújt, szóval nincs semmi probléma ezzel. De amíg össze nem hasonlítottam, addig emlékezetből a DAC-X6 is legalább olyan jónak tűnt. Egymás mellett már kijön a különbség, nem drámai, de egyértelmű, és megismételhetően jelen van. De azért 68 dollárért ez is eléggé ajánlott cucc.
Ha lesz fejhallgatós tali, kollégám is jönne és hozná a cuccait, van köztük egy gyönyörű dobozú saját DAC is, hasonló szinten van, mint ezek.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
őstag
Az FX-Audio DAC-X6-nál az RCA kábelt már megrendeltem amit ajánlottál (tuningolgatom a kis gépet). A külső táp cserén mit értesz (bocs nem vagyok egy HIFI penge, kb 3-4 hónpaja fedeztem fel egyáltalán a veszteségmentes zene élvezetét is) ,simán amit kaptam hozzá elektromos kábelt cseréljem valami másra? Ha igen mit érek el vele és mit ajánlanál?
Köszi.[ Szerkesztve ]
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
.DLL
veterán
Visszavonom, a Musiland 01 Mark2-t nem cserélném le az FX-Audio DAC-X6-ra! De nemám. Ha a hang számít. Előző írásomnál a kis musi munkahelyen pihent, de hétvégére hazahoztam, mert azért mégis csak'!
Jobb felbontás, teltebb hang, jobb dinamika a Musilandnál. Vékonyabb karakter, és "digitálisabb" hang a DAC-X6-nál, amit vonali kimeneten és X-Szekres 2-n át is tartott. De áráért tényleg nem rossz kis DAC-amp kombó, szerintem elég erős is, alaplapi szutykok helyett nagy előrelépés lehet, és jók a funkciói, 3 bemenet, fizikai hangerőszabályzó, külső táp variálhatósága. A Musi 01 Mark2-re meg nem emlékeztem, hogy ilyen jó. Evvan, az agy feledékeny. Főleg az enyém. :\[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #51173 üzenetére
A CompositeAmp könnyen hangolható a műverősítő cseréjével. Alapból OPA2209-el szerelt, ami egy puha, sima, enyhén meleg karakter, de közel van a semlegeshez (ebben a kapcsolásban).
[ Szerkesztve ]
-
Csak ne USB-ről használja, legalábbis ne a Windows 10 legutóbbi frissítésével, mert azzal lehet nem fog menni.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy próbálta már valaki a HeadFlow-t és a Beyer DT990Pro 250Ohm-os fejest együtt? Össze passzolnak vagy nem egymáshoz teremtették őket.
Ahogy olvastam a CompositeAmp és a már említett fejes jó párosítás (vélemények alapján), ezért csak reménykedni tudok (ha már a két erősítő "hasonló").
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Archttila
veterán
Értelek és hallom már a szij csattogását a hátterben, de tételezzük fel, h megelégszem (egyelõre) az SMSL-el es megkerdezem: mi az a maximum amit még szivesen ajanlanál ehhez a sethez? Lehet nyitott is mert az m50x nem lesz eladva. (vonatozós kellék)
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
"simább hangú, nagyobb felbontású, képzettebb játékos dukál"
konkrét típusok esetleg? akkor a DAC is gondolom a még elmegy kategória, és bőven lenne még hová fejlődni...
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Bodz
nagyúr
válasz Archttila #51166 üzenetére
Árához képest tényleg nem rossz, csak a 400S-hez inkább valami simább hangú, nagyobb felbontású, képzetteb játékos dukál.
De egyébként majd mindenről elfogadható, csak ugye szeretjük kimaxolni a dolgokat...
Viszont a régebbi, sötét hangú (rev nemtommennyi) HE400-at simán megkuldenem vele.[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Én abban a hitben voltam, hogy árához képest nem rossz felépítésű kis erősítő a SAPII és simán elég lehet még drágább fülesekhez is mint a 400S, de akkor ezek szerint tévedtem.
-
Bodz
nagyúr
válasz Okoslandok #51158 üzenetére
Ez első dac/amp kombónak remek lenne. Meg amúgy se rossz, és már igen olcsó is. Szállít annyi részletet, hogy lenyűgözzön az alaplapi csodák és olcsóbb hangkártyák után, a füles erősítője rendben van, kellően erős is a nehezebben hajtható darabokhoz (amikből mondjuk 1 sincs a listádon).
Lassan választhatnál 1 fejhallgatót.[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
"Lásd he400-s + Gustard H10 + focus pad A"
Innen azért még hiányzik egy DAC, azzal együtt már túllóg a kereten. Bár ha találsz egy olyan olcsóbb DAC-ot, aminek nem zavar a hangja, akkor végül is működhet a dolog.
Az a négy fejhallgató, amiket felsoroltál bár igaz, hogy viszonylag kiegyenlítettek fejhallgatós értelemben, de azért mégis jelentősen másképpen szólnak, tehát először mindenképp meg kellene hallgatnod őket legalább egy szaküzletben, ahol akár több erősítővel, DAC-al is van lehetőség tesztelni.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
Ha olcsón akarod megúszni, akkor a Meze 99 Clasics-ot veszed, mert az nem túl háklis a forrás eszközökre, már a telefonomról is gyönyörűen szólt (nem hifi telefon, bár az átlagnál jobb hangot produkál).
A szubjektívomat megosztom veled, hátha segít.
A Nad-ot még nem hallottam, az passz. Az Ath és Meze között hangban én inkább a Meze felé húzok (dinamikusabb megszólalás), de ha nem sajnálsz áldozni rá akkor a Hifiman lenne az én befutóm. Én egy Hifiman erősítőről hallottam, az EF2C-ről, stock fülpárnával és már ez a kombó is meggyőző volt. -
Csacse
tag
Sziasztok!
Külső vagy belső hangkártyát(hangkeltőt) érdemes venni inkább?
Most alaplapi integráltam van és annál legtöbbször minden jobb ezt olvastam.
A fejesem és a hangfalam rendben vannak szerintem.
Superlux HD661
és Genius SP-HF1250BAjánlanátok egy hangcuccot aminek szép hangja van?
-
Archttila
veterán
Ha már szinergia és 400S: az én SMSL kombómhoz mennyire illene ez a fejes? Szeretnék majd feljebb lépni azon a bizonyos lépcsőfokon, de be kell látnom olyan gyorsan nem fog menni mint terveztem (maximum ha elválok)
Egyelőre nem kívánok még messzemenő következtetést levonni a rendszerről (elég foghíjas a jószág), ugyanis hiányzik még a DAC tápja, az AMP kondik egy része is később érkezik, nincs még itt az USB kábel sem stb stb. viszont nem kell ahhoz vájt fül hogy már most világos legyen: ég és föld az alaplapi és a mostani cuccos, persze hibák vannak (néhol sziszeg a magas, kevés tér és igen a mély)... de ezt majd úgyis bővebben kifejtem ha összeállt a teljes rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
Okoslandok
újonc
Estét!
Az alábbi fejesekhez tudnátok ajánlani megfelelő dac/amp jószágot?
Fejesek amik versenyben vannak:
Meze 99 Classic
NAD viso HP 50
Audio Technica ATH R70X
[Illetve a Hifiman HE 400-S de az már kiderült, hogy ahhoz mit lenne érdemes venni.]A cél igazából az lenne, hogy lehetőleg egyik irányba se húzzon el a rendszer, bár ez magukból a fejesekből nyilván adódik. Kicsit konkrétabban film / játék alatt ne nyomjon el semmit a mély viszont legyen elég benne ahhoz, hogy élvezhető legyen rajta egy power metal / jrock stb jellegű szám.
A keret fejessel együtt 200-220k gondolom a fentiekből van olyan ami nem igényel ennyit, [elég nehezen tudom elképzelni pl, hogy a hp 50 egy 130k-s erősítőt igényelne, persze nem vagyok otthon a témában szóval kitudja ] van ami viszont éppen, hogy belefér. [Lásd he400-s + Gustard H10 + focus pad A]
Felmerülhet a hangkártya gondolata pl a nad esetében ugyanakkor ITX gépházzal operálok így belső megoldásra nincs hely. Ha meg már külső eszköz akkor igazából a jövőre gondolva jól jöhet valami ami egy 32 ohmos fejesnél többet is ki tud hajtani. [Persze az elsődleges szempont a szinergia az aktuális fejessel.]
Még annyit, hogy maga az erősítő sanszosan jövőhónap elején lesz megvéve így pl készletsöprés okán éppen jó árban lévő darabok nem igazán játszanak. -
bkercso
nagyúr
válasz Jancsi #51156 üzenetére
Köszi. Majd egyszer, de most nem fér bele semmilyen akku, ha foglalatos OPÁ-kat teszek bele. Márpedig az szerintem fontosabb.
Bármilyen gyors modern D-flipflop jó, én 574-et tettem bele. Mindenféle tokozásban kapható. Az OE_ lábat földre kell húzni (Output Enable negált, vagyis ha 0, akkor engedélyezi a kimeneteket).
XMOS-panelen viszont csak rontani fogsz ezzel. Nincs annak semmi baja, nem kell javítani.
[ Szerkesztve ]
-
Jancsi
aktív tag
válasz bkercso #51139 üzenetére
Ha találsz megfelelő méretű cellát utána a töltő már nem olyan vészes. Ha megoldható egy cellával pl. step-up-al a panel táplálása.
Védelem nélküli cellához: [link]
Védett cellához: [link]
Az töltő IC TP4056 külön is beszerezhető: [link]
Egy ellenállással lehet konfigurálni a töltőáramot.Látom D flip-flop-al oldottad meg a re-clock-ot. Meg szabad kérdeni annak az oszcillátornak a típusát? XMOS panel feljavításán ügyködöm és CCHD-957 többe lenne mint maga a panel.
-
Tim82
félisten
Miben érzed jobbnak a Klotznál? (A Klotz-ot szoktam használni, én teljesen elégedett vagyok vele.)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Sonja
nagyúr
válasz Maxximus #51149 üzenetére
Inkább a Cordial CFY kábelt ajánlanám.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Somy_
tag
Sziasztok!
Még mindig ajánlott a Musiland Monitor 02 US Dragon és a Musiland Monitor 03 US Dragon?
Szerintetek megéri a 03 a kb 1,5x-ös árkülönbözetet?
Van esetleg a kategóriájában ajánlott versenyző még?Köszönöm a válaszokat előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Krissz80
senior tag
válasz pulutodurumo #51144 üzenetére
18650-esben van protektoros is, meg normál is.
A protektoros hosszabb is kicsit.
Elonye, hogy nem lehet túlmeríteni, viszont nem lehet balance-olva tölteni, így packban használni. A packokhoz ajánlott ezért a protector áramkör. -
őstag
Köszi, meg is veszem.
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
őstag
Izé...
Próbálgattam arról is igen, mert nincs jó RCA-m csak egy MM-os 1m-es. egyébként ,hol érdemes beszerezni egy jó RCA kábelt,no nem 10 ezrekért. Kácsa ? Alin találok valami normálisat?Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
bkercso
nagyúr
válasz krichd1 #51141 üzenetére
Jó kérdés. Mindenesetre műverősítővel nem szabályozhatsz hangot, mert olyat nem tud. A szöveg szerint I/V-konverternek használják a Muses OPÁ-kat ebben a készülékben.
pulutodurumo: Ok, szóval akkor kell neki valamilyen áramkör. Akkor ennek még utána kell néznem (bár továbbra sem fog elférni az akksi ).
-
őstag
válasz Maxximus #51118 üzenetére
FX Audio DAC-X6 működik Win 10 alatt is ,most próbáltam. Pikk-pakk felpattant rá.
Egyre jobban tetszik a hangja.
Egyébként kb 2,5 hét alatt jött meg és nem vámolták,áfázták,csak egyszer hozta a postás.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Természetesen.
A képen is látható, hogy be van kapcsolva. Egyébként nem mindig, de ehhez a DAC-hoz és az AKG 545-hez,úgy érzem kívánja.Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
pulutodurumo
addikt
válasz bkercso #51139 üzenetére
Nem. Az akksiban azért van, mert ha beleteszed pl. egy lámpába, az addig meríti amíg tudja. És puff, lítiumos akksi megölve. A TI chipek a töltés feszültségét vezérlik. Van is egy grafikon a pdf-ben, hogy kb 60% töltöttségnél már eléri a max feszültségét a cella, és onnan kevesebb delejjel kell tovább etetni.
[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Bodz
nagyúr
válasz Nojbee #51137 üzenetére
Az E07K főleg telefonhoz érdekes, dac/amp kombóként használva. Bár van rajta analóg bemenet, így az UR12-vel használhatod éppen csak erősítőnek is (de minek).
Szóval akkor kell valami a THA-200 helyett. Úgy érzem, hogy itthoni beszerzést preferálsz a visszaküldés miatt. Vagy nézzünk külföldről valamit?
Ha nem idegenkedsz a diy cuccoktól, akkor mondjuk a Presenter is megérhet egy próbát. Csak feltétlen valami puhább, meleg hangú opát kell kérni bele. A lényeg, hogy az említett enyhe középmagas karakter eltűnjön, az nem hiányozna a Beyerhez.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz pulutodurumo #51136 üzenetére
Köszönöm. Csak az nem világos, hogy az akksiba ezek az áramkörök vannak beépítve "védelem" címén?
Sonja: Persze. Ez OK. Csak van a Muses-nek hangerőszabályzó IC-je is (amiről írtam az előbb), de azt ezen a panelen nem látom. A 8-lábú műverősítő viszont nem hangerőszabályzó.
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
válasz bkercso #51132 üzenetére
Ez van írva a TEAC oldalán:
MUSE operational amplifier enables highest quality analog signal processing
We use these in the analog circuit, they are a vital element in determining the final sound quality. They transform the electrical current output of the D/A converter into a voltage signal. We opted for a dual monaural configuration for the operational amplifiers, employing two MUSES8920 operational amplifier units, one on each of the left and right channels. These devices are made by New Japan Radio and are designed especially for hi-fi audio.Alul pedig 2 x MUSES8920 operational amplifier units.
Szerk.: Itt egy nagy kép a belső panelről.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
pulutodurumo
addikt
válasz bkercso #51135 üzenetére
A védett akksi azért jó, mert ha nincs külön védelem a túlmerülés - túltöltés ellen, akkor sem megy tönkre. De nem vagyok profi akksiban, inkább kerestem neked TI töltés vezérlő chipes PDF-et, remélem segít.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
bkercso
nagyúr
válasz #16820480 #51127 üzenetére
Csinálok egy 5xcm-es Hammond dobozba egy WM8740-es változatot, amiben lesz ASRC is. Csak úgy. A kapható DAC-kártya a mostani PCM-es verzió lesz, mert a fentiek sokat dobnak az áron, a hangon meg "nem annyit".
A Hammondosban foglalatos OPÁ-kat szeretnék. Az akku emiatt sem fér el, meg a töltőelektronika sem férne már a panelra, ha kétoldalas NYÁK-ot szeretnék, aminek az egyik oldala teleföld.pulutodurumo: Majd elolvasom. Akkor töltőáramkör nem is kell, csupán adok neki valamennyi fesz-t és elintézi magának a töltést?
sati: Ha jó a táplálása, hozna valamit. Szubjektív ítéletem szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
OPA2604 vs OPA2211 hangban milyen változást hozna egy esetleges csere?
-
krichd1
addikt
válasz Maxximus #51113 üzenetére
Ez nem jó hír, hogy ilyen válogatós. Főleg úgy, hogy ilyen olcsóbb DAC/Ampot általában kis impedanciás fejhallgatóval használnak az emberek.
(#51117) Red Bull fan: Ha használtan találsz jó áron Zdac-ot, ne vesd el, van benne potenciál DAC-ként, csak kell elé egy USB->S/PDIF konverter. Az átlagnál valamivel jobban kiszolgált TPA6120 fejhallgató erősítője is elboldogul több fejhallgatóval.
(#51121) Krissz80: Karakterben hasonló mint az alap, de kicsit melegebb, ezzel együtt tisztább, folyékonyabb, dinamikusabb, valamivel nagyobb felbontása van. Szerintem hasonló hangot olcsóbb műveleti erősítőkből is ki lehetne hozni belőle, csak persze az plusz idő kikísérletezni. A MUSES IC a hangerő szabályozás minőségének mindenképp jót tesz, tehát ha előerősítőnek is van használva az Essence One.
Teac UD-301-ben például MUSES8920 van, tudtommal ez végzi a hangerő szabályozást, egész jól, két végfokommal teszteltem, egy Alps Blue potmétertől jobb, tisztább.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz bkercso #51126 üzenetére
Egy slim power bank akár 6-7mm vékony is lehet, szerintem nem kell beépített akksi.
(P.H.)
-
pulutodurumo
addikt
Ha akksi, akkor szerintem egy szabványos megoldás talán jobb lenne. Pl. védett 18650-es.
Gyorstalpaló itt."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
törölt tag
Értelek. Hát mondjuk gondolom ebbe a verzióba akkor nem fog beleférni már a teszteléssel meg egyebekkel együtt. Ilyesmire gondoltam egyébként: [link], erről elvileg olyan 15 órát el tudna menni. Mondjuk nem tudom pontosan milyen méret férne el a házba, csak egy példa.
A töltés valóban nem biztos, hogy egyszerű, de elvileg ezeknél az elektronika az akkuban van benne, nem?
Most akkor végül nem a PCM chip kerül bele?
-
bkercso
nagyúr
válasz kokapitány #51122 üzenetére
Csöves szakik szerint egy csőnek nagy fesz. kell, hogy jól szóljon, ahhoz meg nagy vas kell. Ezek a zsebcsövesek hátránnyal indulnak a félvezetősökkel szemben.
Olyat vegyél, amit vagy meg tudsz hallgatni előtte, vagy legalább van róla tapasztalat itt a fórumon. Szerintem.sheratan: Őszinte leszek: helyben nem fog elférni. Most a WM8740-el le tudnám vinni a fogyasztást 110mA-re. Még azon agyalok, hogy belegyömöszölök egy SRC4192-t is. Vagyis nem agyalok, hanem a 3 DAC-omat minden lehetséges módon keresztbe-kasul gányolva hallgatózom egy sort (dáthásan... ).
Ezzel, ha beválik, újra 160mA lenne a fogyasztás, viszont 2 USB-csati azért lesz rajta.Az akksi macerás, töltőáramkörrel sincs még tapasztalatom, magasságban se férne el, ha cserélhető OPÁ-t teszek bele, márpedig azt szeretnék; és azt se tudom, milyen megfelelőség vonatkozik rá...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bkercso #51100 üzenetére
Ha esetleg akksi mellett döntenél, érdemes lehet akár olyanban is gondolkodni, hogy valamilyen relatív népszerű telefon akksijából építkezni, az iBasso ezt csinálta a Galaxy S3-mal, bár annak még cserélhető volt az akkuja.
Amúgy meg azt is lehet, hogy opcióként előkészíted a helyet, és akinek kell, az megveszi külön, amúgy meg megy USB-ről.
-
Bukk900
őstag
Ennyiért van ez is, ami nagy valószínűséggel az ajánlóban is szereplő SMSL sApII olcsóbb kiadásban.
-
Krissz80
senior tag
Én még nem hallottam, de így első ránézésre, meg az ára alapján hangra kb. olyan lehet mint egy jó tablettás bor.
Vagy még olyan sem...
-
kokapitány
csendes újonc
Hello!
Ilyennel van vkinek tapasztalata? Irodai rendszerhez elmehet vagy van jobb vétel ebben az ár/értékben?
-
Nojbee
tag
Jobban is járok ha elsőnek nem költök rá sokat, mert ha süket vagyok hozzá, akkor csak pénzkidobás lenne.Androidos eszközeim már nincsenek. Mindig csak a baj volt velük, és mivel kicsit agresszív vagyok, mindet darabokra törtem
Meg ahogy magamat ismerem úgyis cserélem fél-1 év múlva . (Főleg, hogy a fejhallgató nem egy kényelmes darab. Meg minőség érzete sincs amikor megfogom. De lehet csak megkell mindent szokni)
-
-
őstag
Q10-es erősítővel elég jó,ezzel nincs gond,most azt mondanám jobban szól mint szimplán a FIIO Q1 DAC/AMP csak reménykedtem,hogy meghajtja a másik két fejesemet. de nem csak szinte cincog.
Próbáltad win 10-el?tiszta HIFI torony
-
.DLL
veterán
válasz Maxximus #51113 üzenetére
Én Beyer DT880-nal próbáltam nagyrészt, ami 600 Ohm-os (lehet épp ezért kisebb terhelést jelent az erősítőjére, fesz meg van bőven) de teljesen jó. Oké, AKG K92-vel jóval keményebb hangot kaptam, de az eleve egy felül szárazabb, monitorosabb fejes, és 32Ohm-os, a Beyert pedig úgy lőttem be, hogy egy nyári felhő legyen a hangja, lágy és puha.
De tény, hogy van egy kis él a magasaiban a DAC-nak, ez lehet egyes összeállításokban fárasztó, és két általad említett fejes sem szűkölködik magasokban.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
őstag
Én ma kaptam meg a FX Audio DAC-X6-ot. Rátettem a laptopomra amin még win7 van (nemtom, hogy win10 kompatibilis...még) és elég jó hangja van. Sajnos az AKG 545 és az MSR7-em csak cincog vele és csak a FIIO Q1-es segített, hogy megszólaljon szépen. Érdekes, hogy a HD681 EVO-nak nem kellett fejes erősítő, az szólt nélküle is.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Red Bull fan #51085 üzenetére
Elég jó DAC volt néhány éve, bár a fejhallgató erősítő része, nem a legjobb, illetve az USB része felett már eljárt az idő, de ettől még jó hangú DAC volt áráért, fellelhetőek benne a Parasoundos karakterbeli jellemzők. Frissebb típusokkal jitter terén már szerintem nem bírná a versenyt. A V.2-t még nem hallottam.
-
Bodz
nagyúr
válasz Nojbee #51099 üzenetére
Megkezdheted. Egy, normál, átlagos, nem borzasztóan hangos szint megfelelő.
(#51100) bkercso: A 2 volt Nu feliratú inkább. Ez valami mánia a NuForce-nál, hogy saját felirat kell a chipre, a 3-ban pl a dac-ra (Nu NFDAC8).
(#51106) Frenky89: Grat! Akkor olyan 58 körül megállt a történet. Az több mint jó.
[ Szerkesztve ]
-
Frenky89
addikt
Jelentem tegnap megérkezett a vasárnap rendelt DA-10. A korábban linkelt petertyson.com-ról jött forward2me-vel és 160 GBP lett a vége. (Vicces, hogy a továbbítással együtt gyorsabb volt, és minőségibb a szolgáltatás sok hazai webshop-nál.)
Végül az ára, illetve amiatt lett ez, mert nem akartam még egy lejátszó kütyüt a Fiio X5 személyében.
Túl sokat még nem tudtam játszani vele, de annyi már biztos, hogy Windows 10-zel és a gyári 6.0.1-es Android-ot futtató Nexus 5-ömmel is tökéletesen működik és végre nincs az a zavaró háttérzaj ami az alaplapi hangkártyából jött.
Köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz valyogvisko #51051 üzenetére
Schiit Jotunheim nagyon szimpi, csak gondolom ennél is ki kell húzni a fejest hogy a hátsó kiemenetek aktiválódjanak, mert az az egy szem poti szabályozza mindennek a hangerejét. Kéne egy külön potméter a preamp résznek.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
válasz bkercso #51100 üzenetére
A "gond" egyébként az, hogy a PCM27XX-en kívül a többi USB-I2S (vagy akár csak USB-SPDIF) IC és/vagy az adatlapja nem hozzáférhető. PCM27XX-es meg csak olcsó terméket lehet csinálni...
ZeUS2140: Ha nem akarod moddolni, akkor minek rajzolod meg? Feltettem a tervét, csak el kell küldeni a NYÁK-gyártónak.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz valyogvisko #51051 üzenetére
Szia.
Kezdjük az elején. A közeltéri aktív monitorok miatt ajánlott olyan DAC-ot venned, aminek valódi szimmetrikus kimenete van, és szabályozható a vonalkimenete is, azaz előerősítőként is funkcionál, továbbá ugye egy használható fejhallgató erősítőre is szükséged van, viszonylag természetes hangzással.
Ezek alapján az általad felsoroltak nagy része ki is esik, nem részletezném nagyon miért, mindegyikről olvashatsz a fórumban, ha visszakeresel. Az egyedüli, amit kiemelnék, az a Teac UD-301. Mostanában kissé felment az ára, külföldön is, itthon is, de azért szerencsére még nincs 200eFt, ha szétnézel az EU-s webshopokban, biztos találsz akciósat, tehát a 150eFt-os kitágított keretedbe belefér, például itt.
Az árak egyébként is nagyon tág tartományokban mozognak, ne csak a magyar árakat nézd, hanem nézz szét rendesen az EU-n belül. Vegyük például a mostanában nagyon népszerű Denon DA-300USB. Külföldről, mondjuk német websopból ki lehet hozni 70-80eFt-ból, itthon 120eFt az ára, van ahol 150+eFt.
Ha már meg lett említve, az Essence One MKII is megér egy kipróbálást, ilyen opamp dzsungel DAC-ot éppen nem szívesen ajánlok, mert ami az előnye, az a hátránya is egyben. Nagyon sokféle hangot ki lehet belőle hozni műveleti erősítők csereberéjével, de mindez nagyon idő és pénz igényes tevékenység, de van akinek örömet szerez. Alapból szerintem csak olyan átlagos műhifis hangja van, de végül is nem rossz, a Muses változat meg elég drága szokott lenni és annyira attól sem voltam elragadtatva. Annyi plusz funkciója van az UD-301-hez képest, hogy van rajta külön hangerőszabályzó a fejhallgató kimenethez is.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Nojbee #51099 üzenetére
és lecsapok az UR12-re 20ért.
Annyiért bőven megéri, mint DAC. Ami azt illeti, szerintem még a bolti árát is megéri, én úgy háromnegyed éve használom, mint a fő fejeses rendszerem alapját, persze erősítővel és elégedett vagyok vele.
Ja igen, megy OTG-vel Androidos telefonról is, de akkor kell neki külön áramforrás (mondjuk egy micro USB-s töltő) is.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- PLC programozás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest