-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
:AMF:
senior tag
válasz HELLAFLUSH #104597 üzenetére
LMDE - Linux Mint Debian Edition
-
senior tag
válasz HELLAFLUSH #104595 üzenetére
Inkább a Linuxhoz kapcsolódó furcsaságnak tűnik. Próbálgattam közben, minden alkalmazás alatt így működik. Pl. filmnézésnél is tudom váltogatni az "analóg" és "digitális" kimenetet, utóbbi mindig jobb minőséget ad.
Hangerőt mindkét kimenetnél tudok állítani a laptopon. Bár nem szoktam, inkább a dac-on tekergetem a gombot. -
senior tag
Munkahelyi minimál zenélgetős láncban (telefon+Deezer, Ifi Hip Dac2, VE Monk Pro 4.4mm) lecseréltem a telefont linuxos (LMDE) laptopra. Meglepve láttam, hogy a hangkimenetek között az "Analóg kimenet Ifi HD USB audio" mellett szerepel egy "Digitális kimenet (S/PDIF) Ifi HD USB audio". Kimeneti profilnál pedig "Digitális sztereó (IEC958) kimenet".
Mivel a Hip Dac2-nek a gyártó szerint nincs SPDIF kimenete, így kíváncsi voltam mi lehet ez. Átváltottam a kimenetet és egy pillanatnyi szünet után ugyanúgy szólt tovább a zene, csak sokkal jobb minőségben. Jól gondolom, hogy "analóg" kimenetnél a laptopban lévő dac-ot használja a rendszer, "digitális"-nál pedig a Hip Dac2-ben lévőt?
Kicsit félrevezető, a rendszer is alapesetben az "analóg" kimenetre vált, ha rádugom a gépre a Hip Dac2-t. -
Polllen
nagyúr
válasz Blackhole13 #104591 üzenetére
Én a mimimumot itt húznám meg:
- MFA 1-2 (ezeket valszeg már csak használtan találsz)
- Schiit Magni 3+ vagy Heresy (van egy heresy aprón)
- Topping L30 II (van egy aprón)[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
-NoVa-
addikt
válasz nobela #104588 üzenetére
Komplex. Egyfelől legtöbbször a Spartan előtt a Gryphon a DAC , szóval hát na...
De ha elkülönítem a lényeget, a Gryphonnak jobban állnak az igazán technikás cuccok, jobban kezeli a kisimpedanciás dolgokat, a planar, elektrosztatikus, armatúrás bigyók egyértelműen jobban összeállnak vele. Ugyan teljesítményben elmarad, de karakterben sokkal jobban illeszkedik pl a Hifimanekhez. Ellenben a tisztán dinamikus driveres majdnem bármivel a Spartan lép előre, kicsit. A Hemp-nél még kb döntetlen a helyzet,, 300 Ohm-nál és fölötte fordul az állás, így azon múlik, mit dugsz rá.
Persze zsebrevágva a Spartan kényelmetlen, meg forró, és eleve a hosszabbító hatótávolságánál messzebb nem jutsz vele, magában kell elé egy jó DAC, hogy tényleg részletes és kellemes legyen.
Térben holtverseny, de ez sem ilyen egyszerű. A Gryphon XSpace crossfeed effektje sokat tud dobni bizonyos felvételeken, és jót tesz az olyan felvételeknek, amikmél a fejhallgatós környezetet egyáltalán nem vették figyelembe keverésnél, és teljesen csak a bal/jobb csatornára széthúzva szólnak hangok. Ezt magában nem tudja a Spartan, de a Gryphon vonalon is kiadja.
Az XBass már eszközfüggőbb, van, aminek jól áll, van, aminek nem kell, de ez pont egy olyan dolog, amit a Spartannál is lehet finoman szabályozni. EHX csővel tiszta, és termésetes, Mullarddal az elektronikus zenékhez jobban illő melegebb, basszusosabb élményt ad, csak nem egy gombnyomás a váltás.
Szóval almát körtével, mindkettő máshol, máshogy, más hangulatot szolgál ki. Az egyik fix asztali komponens, a másik annak is használható.
-
Blackhole13
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy a fejes vásárlásom forrás fejlesztésébe torkollik.
Érdeklődnék, hogy egy Sundara vagy Edition XS alá mi lenne az az erősítő, ami alá első körben nem adnátok? Illetve egy olyan tippet is örömmel fogadok, amelyikkel nagyon jól működnek együtt.
Kisdac+presi2-ről váltanék, a dac egyelőre maradna.[ Szerkesztve ]
-
-
btraven
őstag
válasz Dorien #104583 üzenetére
Elég nehéz összetörni az a csövet. Szóval nem olyan hogy rögtön összetörik. Mondjuk inkább az a baj hogy a látvány (meg a hűtés?) miatt kiteszik a dobozból. Belül jobb lenne. Mint ahogy NoVa írja érzékeny a zajra, hát persze ha ott szabadon lófrál. Bár én soha semmi zajt nem hallottam a Loxjie P20/MCTH/Fx-Audio Tube-03-nál. Igaz ezek hibridek.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz Dorien #104583 üzenetére
Alapvetően én is a kiváncsiság miatt vettem lassan egy éve, bevált. Sokkal tisztább, transzparensebb hangja van, mint amire számítottam az olcsóbb csöves cuccok jellemzéseiből kiindulva. Kellemes élő természetességgel zenél, megtartva a legfinomabb részleteket is, de a digitális élek, kontúrok nélkül.
Legtöbbször a 600 Ohmos beryllium driveres earbudommal hajtom, de a 32 Ohmos dinamikusokkal sem szól rosszul. Grado Hemp vagy fülesekből a Tanchjim Oxygen is mindenféle impedance adapter nélkül jó vele.
A negatívuma, mint kb minden csövesnek, hogy érzékeny az elektromos zajra. Ha a line in kábel vagy a füleskábel BT cucc vagy telefon közelében van, az zörögni fog a fülemben. A tápkábelbe építettem egy EMI szűröt, és úgy raktan az asztalon, hogy kis terhelésen is néma maradjon.
Nem váltja meg a világot, nem hozza az általam hallott komolyabb high end csövesek végtelen erejét, de elfér az asztalon, és órák helyett percek kellenek az üzemi hőfokhoz.
-
Dorien
veterán
válasz -NoVa- #104575 üzenetére
Nagyon bírom a Spartan Helot 2x-nél ezt a cső körüli "védőkorlátot". Egyik oka annak, hogy sosem nyergeltem át a csöves erősítőkre, az a csövek sérülékenysége. A másik meg az, hogy a modern fejhallgatók között arányaiban ma már alig találni nagy impedanciásakat (250+ ohm).
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Ba cy lus
addikt
válasz -NoVa- #104579 üzenetére
De ez hogy jön össze bkercso írásával?
Nem kéne függjön ettől a minőség. Ahol igen, ott valamit elbaszarintottak az aszimm-en - tipikusan a NYÁK-huzalozást szokás.
(Tök jó lenne, ha valaki leír valami mélyebb szakmai dolgot, kicsit kifejtené, nem pedig úgy írna, mintha itt a topik olvasói rétege csupa tapasztalt erősítő építőből állna. )
[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
Most olvastam egy dac/amp kereskedői tájékoztatójában:
"...Az "XY" új zászlóshajó DA konvertere, a "Z" azt a szintet hozza, amit a "V" családtól a világ audiofil közönsége elvár – természetes és magával ragadó hangot – fel sem tűnt Önnek, hogy mennyi zavar és köd van a zenében... amíg a "Z" el nem távolította azokat..."
-
-NoVa-
addikt
válasz CyberFriend #104567 üzenetére
Egyébként lehetne több fénykép is a topikokba. Megörülök, amikor néha egy-egy felkerül.
Kicsit ismétlős, kicsit más témákban elszórt kontent összefoglalósnak akkor legyen itt pár apróság:
ifi xDSD Gryphon:
Máshogy kompromisszumos cucc, mint a Mojo. Hangyányit jobb a Mojo hangja általánosságban, ez viszont egy minimális funkcionalitású céleszköz helyett egy sokkal általánosabb svájci bicska. A mindenféle be/kimenete miatt ezt használom általános asztali megoldásként, vegyesen akár telefonról BT-ről hajtva, vagy PC/Mac USB forrásnak, vagy épp SPDIF-en , vagy, mint az illusztráción épp, a DAC részét kihagyva tisztán analóg erősítőként R2R DAC vonalkimenetéről. A BT miatt eleve hordozhatóbb, kényelmesebb megoldás, mint a Mojo, aztán egyéni felhasználási szokásokon múlik, hogy kinek melyik válna be.
HiBy RS2 és Astell & Kern SR35:
Kicsit off, mivel mind a kettő DAP, és habár képesek USB DAC-ként is működni... Nem használom egyiket sem úgy.
Az RS2-őt főleg a vonalkimenete miatt tartom, egy eleve rendkívül finom hangú DAP, ami ugyan rendelkezik méretben, árban és teljesítményben kompromisszumos erősítővel, de dedikált 2V vonalkimenettel is, így asztali setupban áll össze igazán a Spartannal:
Emellett SPDIF kimenete is van, így elég univerzális forrás. Linuxos célgép, semmi wifi/BT/Android sallang.
Az SR35 eléggé kompromisszummentes cucc úgy ahogy van, de azért akad, hogy kicsit emelnék a dinamikán, ilyenkor akár ennek, akár a Gryphonnak a 4V-os balanced vonalkimenetét használom, és a VE RA2Bfe erősítő saját külső akkuról kicsit intenzívebben megtámogatja a 600 Ohm-os cuccaim.
Képeket bármikor bőven
-
Polllen
nagyúr
-
Ba cy lus
addikt
-
exciplite
tag
Hát nekem a kis lépegetővel így elég egyszerű lett az asztalka (szuper jó kis streamer), a Toppingokat eltettem pihenni.
-
Polllen
nagyúr
Én is használtam sokat, meg mást is. Ezért gondolom azt, amit. Jó cucc, de már nem kivételes. Nem véletlenül született meg az utód.
-
CyberFriend
tag
válasz Polllen #104563 üzenetére
"Mojo 1 ma már nem olyan nagy szám"
USB-n lehet, de legjobban koaxon mutatja ki a foga fehérjét. Persze ehhez külön eszköz (pl. egy Allo DigiOne vagy egy DDC), kábel kell, ami további költségeket jelent, illetve ezzel agyoncsapjuk az eredeti, hordozható funkcióját. Szóval borulnak az arányok, de így azért még jobb hang kihozható belőle. Jó ideig így használtam, szerettem (2020-as kép):
Egyébként lehetne több fénykép is a topikokba. Megörülök, amikor néha egy-egy felkerül. Szerintem többen így vagyunk vele, jó megnézni egymás cuccait.
-
exciplite
tag
válasz CyberFriend #104562 üzenetére
Hát a Poly miatt maradtak a régi csatlakozók állítólag, adatnak került rá egy C, ami azért elég suta módon van ott. Véleményem szerint egy kellemes midfi cucc, ami sokáig hallgatható. (A highend cucok nagyon jók, de kisütik az agyamat elég gyorsan)
-
s4tch
veterán
A micro usb állítólag a Poly miatt maradt. Egyszerűen nem akartak kitolni a Poly tulajokkal. (Így inkább kitoltak mindenkivel, aki nem ragadt 2016-ban. )
-
Zoliee
senior tag
válasz Polllen #104563 üzenetére
Nálam lassan már 1 éve zenél a Mojo 2, másodrendszerben.
Amire kitalálták, azt hibátlanul hozza. Szenzációs egy mobil dac/amp.
Na de akinél az asztali (fő) rendszerét "lezenéli", vagy csak minimális/elhanyagolható a különbség, annak érdemes körülnéznie, hogy mi és hol hibádzik...[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
A micro usb szerintem egy vállalhatatlan húzás volt részükről.
Illetve a Mojo 1 ma már nem olyan nagy szám, a konkurencia szépen feljött.
-
exciplite
tag
Első apró tapasztalat a Chord Mojo 2-vel: nem hallok semmi eltérést a koax és az optikai bemeneten. A koax egy Kácsa által szerelt Furutech FX-Alpha-Ag kábel, az optika meg egy ilyen fapados. Elég meglepő volt, eddig mindig a koaxot hallottam tisztábbnak rendezettebbnek.
A crossfeed az tényleg zseniális dolog, nem minden esetben jó választás, de nagyon jót tett a rock/indie zenéimmel.
Mindkét fejesemet kellő magabiztossággal hajtja meg (Meze 99 és 109). Sajnos a 109-es kábele még nincs átszerelve, annak a hangja a gyári zsineggel elég vacak, karcol felül nagyon, de a részletességgel nincs gond, tud ez a kis méregzsák, várakozáson felül teljesít. A Topping E70V+L70 párost minőségben hozza, picit másképp zenél, talán természetesebbek a hangszerek hangjai, de a fene se tudja, nagyon kellemes ami kijön azon a pici kis lyukon na! Nem tudnék választani a két rendszer közül bevallom, inkább a használati szokások döntenének. Valamint még nem ment túl sokat, nem tudom változni fog e a hangja idővel.
Aztán ami a erősítő része... én nem tudom milyen szteroidokat pumpáltak bele, hogy nem marad el a balanced minőségétől a dinamika, hát ez beszarás, az L70 single ended kimentete egy gyalázat a mojo-hoz képest, de ne legyünk elfogultak, mindkét rendszernek megvan az erőssége.
Ezek a kis színes gömböcskék meg hát.. eleinte úgy éreztem magam mint valami kísérleti majom, de elég gyorsan sikerült megjegyezni a mi micsoda a menüben, mostmár azt mondom, hogy jópofa.
Ma hajnalban a műhelyben kávézgatás közben meg a DSP-t kipróbáltam. Tényleg jó. Ez a leg természetesebb korrekció amit eddig sikerült hallani, nem mossa el a dolgot picit sem, mint a FusionDSP például.
Sikerült szerezni egy USB-C->USB-C kábelt, így telefonról Hiby Music appal megzenéltettem. Meglepően jó, kivéve, hogy a telefon ha értesítést kap stb akkor pattan egyet a hang, az zavaró, de ez nem hinném, hogy a kis mojo hibája lenne.
Így első körben nagyon tetszik! -
moha21
veterán
válasz s4tch #104557 üzenetére
Ja. írtam határ a csilagos ég kb itt kezdődik. Amit ráköt fülest és erősítőt, azt ez a DAC bőven kiszolgálja. 50k-s füleshez meg 200 eurós erősítőhöz nem kell 6M forintos DAC, mert totál felesleges.
Amúgy kolléga ha jár BP-n, akár apako-ba akár a hitspace-be, ott engedik kipróbálni a hangfalakat, hangkártyát , füleseket stb. Ez nem a rendes "HIFI", de adott rendszer bőven kiszolgálja.
Pont itt hardveraprón vettem stúdió hangfalakat volt szerencsém kipróbálni Universal AudioVOLT 2 hangkártyát, én egy steinberghez képest nem hallottam változást igaz egy sima AUDIO-TECHNICA ATH-MSR7SE volt a delikvens, ami azért nem felső kategória.
De az ő fülese is nagyjából ezen a szinten van.
Itt az analóg bemeneten elvesztem, nem volt leírva a kritérium milyen bemenet kell. Az én általam készített zenékhez bőven elég volt a yamaha sztereo bemenete.
DE lehet válogatni M-audio, native instrumens etc közül is.
Megismétlem az ő mostani hangrendszeréhez mérten próbáltam ajánlani terméket. Eleddig talán 1 ember írt neki érdemben. Annak a hangkártyának minden paraméterét tudják ezek is. / kivéve az optikai bemenet /
DE ha kell kkölcsön tudom neki adni, a mostani szint meglesz. És ez volt akiindulási kérdés.Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
s4tch
veterán
válasz moha21 #104554 üzenetére
Ezen stúdió interface-ek egy részében sajnos elég gyenge mind a dac, mind a fejhallgató erősítő, és sem analóg bemenet, sem kapcsolható kimenet nincs rajtuk. Hacsak a kolléga hirtelen nem akar hangszereket vagy éneksávot rögzíteni, kevés oka lehet arra, hogy egy mezei hifi dac/amp helyett usb stúdió interface-t válasszon.
Ha mégis ez a vonal nyer, akkor érdemes jó minőséget választani. Pl. UA Volt, Motu M2, Arturia Minifuse, vagy Rode AI-1.
-
Varoz
addikt
válasz moha21 #104554 üzenetére
Na, ilyen finomságokra nem is gondoltam, feljegyzem magamnak, lehet elmászok ebbe az irányba.
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
moha21
veterán
válasz Varoz #104427 üzenetére
Szia!
Nézz szét külső stúdió hangkátyák körül. ( DAC + AMP ). Steinberg , yamaha focuswrite van millió gyártó. Nagyjából 30-40 k között kapsz jó minőségűt ( azokhoz a cuccokhoz bőven elég amihez használod egy 500k hangkártyával se hallod a különbséget azzala fülessel és erősítővel ).
Pédául őt használtan megveszed 30-40 k körül.
De a steinber UR-22 is jó lehet neked az 25 pénz használtan.
Énm 38 ohmos 99 db érzékenységű fülest használtam ezekkel és teljesen oké. ( ATHM 50x ).
Illetve mackie studió hangfalak vannak rákötve, az is rendben van.
A yamaha a bemenet miatt, illetve a loopback funkció miatt jobb, de drágább is jóval.
Fülesnek a 6,3 jack mindegyiken van, kimenetnek a yamaha gyárilag tud RCA-t a Steinberghez kell egy 6,3--->rca átalakító ami kb filléres tétel. de amúgy 6,3 jack-el tudsz szimmetrikus jelátvitelt. ( de az erősítőd úgysem tudja ).Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Dorien
veterán
válasz galaktikus #104549 üzenetére
Persze, hogy tudunk, csak azt is tudni kéne, hogy mit keresel, mivel nem vagy elégedett... [link]
Játékhoz gondolom a nagy tér az elvárás, szóval oda Fidelio X2HR, AKG Q701, K712, ATH-AD900X, HiFiman HE560, Sundara, Ananda, Edition XS irányt tudnék elképzelni. A nagyobb Beyereket én sajna nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
OPiiPO
veterán
válasz galaktikus #104549 üzenetére
Amiron Home nem hiszem hogy a legalkalmasabb lenne játékra. Ha már a DT 1990 Pro is szóba jött, akkor talán a legjobb az lenne hogy megpróbálnád őket meghallgatni, eléggé különböző karakter a két fejes ahhoz hogy tanácsot tudjunk adni.
Kezdjük talán azzal, hogy mennyire vagy megelégedve a DT 990-el, milyen irányban keresel mást?[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
galaktikus
aktív tag
válasz OPiiPO #104401 üzenetére
Szia!
Amiron Home-od van?? Nekem jelenleg egy DT 990 Edition 250 ohm. Schiit stackkel hajtom (modi+, magni+).
Szeretnék feljebb lépni és az Amiron Home illetve 1990 Pro között vacillálok. Kompetitív fps, film, zene. Kb. ez a fontossági sorrend nálam.
Mennyire vagy elégedett a fülessel? Esetleg valami javaslatod van, hogy melyik irányba induljak ha a kettő közül kéne választani?
Mindenkihez szól a kérdés aki tud nekem segíteni
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
lapalapa
senior tag
válasz RetepNyaraB #104545 üzenetére
Dőlj hátra, keverd meg a kávédat és élvezd a műsort..
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
RetepNyaraB
veterán
ómájgád. Mikor egy topikban hirtelen feltűnik egy halom új hsz, akkor egyértelműen valami értelmetlen flém megy épp. Ezt a helyet egész jól el szokták pedig kerülni. Hát, most nem sikerült.
Nem ugorhatnánk? Úgy kell, hogy nem reagálsz a legutolsó válaszra a témában"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
exciplite
tag
Ma megérkezett a Chord Mojo 2 végre valahára, ha érdekel benneteket, akkor majd írok róla pár sort ha már kipróbáltam rajta mindent is.
-
s4tch
veterán
válasz refrigerator #104538 üzenetére
Fejhallgatós kérdéseket inkább itt beszéljük meg: [link] Összefoglalóban van egy rövid kérdőív, azzal kezdeném.
-
Dorien
veterán
válasz refrigerator #104538 üzenetére
Tudnánk hát.
-
nagyúr
válasz bitrograde #104539 üzenetére
"Mindezt azután, hogy valaki tanácskérés örvén, releváns felmutatható tapasztalat nélkül elkezdett beszólogatni a fórumtársaknak és a téma közönségének."
Nincs összefüggés Varoz "beszólogatásai", és az én megjegyzésem között. Életemben nem láttam, persze az összeesküvéselméletek azért beindultak: [link]
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
bitrograde
senior tag
válasz liszi70 #104537 üzenetére
Akkor idézzük fel az elegáns belépődet, ami hirtelen pszichológiai szükségletedet, hogy hozzászól ebben a menetben, kiváltotta:
"nem mindet, de meghallgatom a tapasztaltabb fórumtársakat, mert lehet pont az ő tanácsaik segítenek hozzá egy magasabb és minőségibb zenehallgatáshoz"
Vagy pont bevisznek a sűrű sötét erdőbe....
Mindezt azután, hogy valaki tanácskérés örvén, releváns felmutatható tapasztalat nélkül elkezdett beszólogatni a fórumtársaknak és a téma közönségének.
Ennyit az OFF-ról.
Közben mindenkinek köszönöm a DDC-ügyben adott anácsait, a Concero HP landolt nálam az asztali rendszerben (egyben utazószettként) megelégedésemre. A következő valószínűleg a Soekris elé lesz, de azt személyesen is ki kell próbálnom (egy DIY fog majd érkezni). Ha lesz valami fejlemény, jelentkezem. -
refrigerator
tag
Köszönöm mindenkinek a javaslatokat. Valóban nem igazán vagyok elégedett ezzel a Sennheiser fejhallgatóval, túl tompának érzem a hangját. Panasonic fej és fülhallgatóknál tapasztaltam hasonlót. A basszus nem rossz,de még így is csalódás ettől a márkától. Valahogy mást vártam. Átnéztem az ajánlásokat, viszont ezeken kívül tudnátok javasolni komolyabb cuccot? Illetve azoknál is okozna érezhető javulást egy DAC adapter?
-
nagyúr
válasz Gijon #104535 üzenetére
Egyrészt nem szokásom sem lebeszélni, sem beleszólni pénzköltésbe. Javaslom, olvasd el a posztot, amiben leírom, általában milyen esetekben jelenek itt meg. Régen írtam, már másfél órája. Másrészt a hegymászóknak valóban nem osztom az észt, mert egy posztot sem találtam, ahol javasolják egymásnak a karabiner-bejárató gép használatát, mert hihetetlen mértékben javítja a Mount Everesten a térérzetet.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
Gijon
senior tag
válasz liszi70 #104534 üzenetére
Én sem értem meg a hegymászókat.., milliókat költenek fázni, nem levegőt kapni, “meghalni” stb. Mégsem osztom az észt nekik, mert nekem nem fáj + lebeszélni sem akarok senkit róla, mert mindenki el tudja dönteni, hogy mire költi a pénzét. Szóval továbbra sem értem ezt a fajta “missziót” , amit képviselsz.
-
nagyúr
válasz Ba cy lus #104529 üzenetére
Javaslom prémium előfizetés megvételét, és az ignorálás opció használatát. Persze teljes védelmet nem nyújt, mert mindig esnek be újak. Egyébként pl. engem általában akkor láttok itt, amikor valami orbitális f@szság vagy sértés íródik le a hifi-topikról, a "szkeptikusokról", a "tudományosokról", a vaktesztről, vagy valami olyanról, amit fontosnak gondolok. Egyéb esetben békésen olvasom a topikot. Az itteni "tapasztalatokra" már rég nem reagálok.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
Ba cy lus
addikt
válasz liszi70 #104528 üzenetére
A világon semmi vudu nincs abban, ha valaki tapasztalati úton áll egy érzéki tapasztaláson alapuló hobbihoz.
Unalmas már, hogy mindig idejártok kötekedni, miközben kisajátítottátok magatoknak a hifi topikot. El kéne tudni fogadni, hogy valaki hallgatni szereti a hifi cuccait, nem méricskélni, ehelyett rendszerint jöttök téríteni.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz lapalapa #104520 üzenetére
Köszönjük a fordítást, de szerintem mindenki értette NoVa szavait, még csak a sorok között sem kellett olvasni hozzá. Az övé értelmesebb és érvényesebb volt mint a tiéd, ami komoly és komolytalan rendszer "birtoklása" szerint oszt két csoportra. Ez hibás és banálisan leegyszerűsítő kategorizálás. A "szkeptikus kategóriában" is nagyon sokan rendelkeznek vagy rendelkeztek igen jó, komoly rendszerrel, és semmi sem akadályozza meg őket, hogy a "vudu" is része legyen a rendszerüknek, ha úgy látnák jónak. Ugyanakkor "olcsó" rendszerek tulajai is simán be tudnak menni a sűrű sötét erdőbe, és a hibás magasnyomójú hangfalaikon is "meghallják" az usb kábelek "különbségeit". A hitnek és a "vudura" fogékonyságnak nincs köze a rendszerek jóságához, sőt, még a hallás kifinomultságához sincs feltétlenül.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
Varoz
addikt
Ja nyilván én vagyok a náci aki érvet vár és bizonyítékot és nem az aki vallásos módon válogat és járat be kábeleket.
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz refrigerator #104518 üzenetére
Olcsó dongle dac-nál már egy telefon is jobb lehet, drágának meg nincs értelme az 518-as mellé. Szerintem is fejest kellene inkább cserélned.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Ha az a HD518 a HD559 elődje (én úgy tudom, az), akkor inkább fejhallgató cserét javasolnék. Szerintem onnan egy kis EQ-val már az Omnitronic SHP-600 is nagy előrelépés. [link] Azt már érdemes jó DAC/AMP-pal etetni, igen dögös hangot lehet belőle kihozni...
Apróról még ezeket ajánlanám 30k alatt: [link] [link]
Ha maradnál a Sennheiser márkánál, akkor a HD560S az, amit érdemes megcélozni. [link][ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
Az egy könnyen hajtható, de nem egy extra jó hangú fejes. Ezzel együtt ha most telefonról hallgatod, akkor annál biztosan tud jobban szólni egy tisztességes dongle-ről. A kínálat alja, amit érdemes megvenni, az az Apple dongle; ez droidon halk, de van rá megoldás, hogy megfelelően hangos legyen, ha végül ezt választod. A következő lépcső a Veclan Abigail kb. 15 dollár körül. Ha ennél többet költenél, akkor szerintem érdemes lehet először a fejest cserélni.
-
lapalapa
senior tag
Egyébként (B csoport szerint) sok olyan vudunak van korrekten kutatott eredménye, amik általában elszórtan, egyetemi könyvtárakban lévő, lejelszavazott dokokban találhatók (jártam így!), vagy az aki vagyonokért pl usb kábelt készít (de a kábel sokak szerint megéri a pénzt) és árul, valószínű rájött valamire, amit nem fog cikkekben megosztani az internet nyájas népével, hiszen ebből az infóból él. Érdekes módon a szabadalmi leírások is úgy készülnek, hogy pontosan reprodukálni abból ne lehessen a találmányt.
Vagyis ami sokak szerint vudu, az mások szerint tudomány, csak nem kötik az orrunkra.
És vannak azok a vudu dolgok, amire jelenleg tényleg nincs magyarázat, de a jelenséget ez q-ra nem érdekli, ő attól még köszöni szépen létezik és jól van.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
lapalapa
senior tag
Lefordítanám Nova által nagyon tapintatosan és diplomatikusan megfogalmazott lényeget amit, az aki tud a sorok között olvasni, pontosan ért, kicsit nyersebben, amiért előre is elnézést kérek.
Két alap csoport van.
Az egyik (A csop.) akik valamilyen komolyabb audio láncot birtokolnak. Ők, miután a lánc minősége ezt megengedi pontosan hallják és tudják, hogy minden számít (kábelek, szűrők, rezgéscsillapítás, jitter, zaj, stb. stb.), amit a másik csoport vudunak tart.
Nova elegáns megfogalmazásában:
"meg lehet hallgatni olyan rendszerben a nyilvánvalót, ami képes profitálni a jóból (óvatosan, mert pénzköltéshez vezethet)"
Van a másik csoport (B. csop), akik nem rendelkeznek olyan audio lánccal, ami képes lenne megjeleníteni ezeket a vudu dolgokat. Ők a szkeptikusok, hiszen nem hallják "én nem hiszek,benne", "az én fülem erre alkalmatllan". Náluk vannak különböző önámítási technikák, itt találhatók a mérésnácik és a vakteszt nácik. "amíg valaki meg nem mutatja ezt korrekten kimérve, addig ez szélhámosság", "höhö, vakteszten úgyis elbuknál".
Nova elegáns megfogalmazásában:
"vagy hinni a gyenge középszer igazában (ingyen van)"
A két csoport között persze van átjárás, általában egyirányú (B-->A). Vagyis az aki a lánc fejlesztése közben átlép egy minőségi küszöböt, tehát tudtán kívül A csoportos lesz és véletlenül beköt valahova egy másik kábelt és rájön, hogy ez most máskép szól mint eddig, az hírtelen paradigma váltáson esik át és egy pillanat alatt B csoport szerint idióta (laposföld) hívő lesz.[ Szerkesztve ]
-
Mathiask
senior tag
válasz -NoVa- #104490 üzenetére
"Bufferelve lesz a felgyűlt csomag, de a jitter következtében lesznek pontok, ahol pontatlan időpillanatban olvas egy bizonytalan jelszintből tévesen 0-át vagy 1-et. Ez nem paritásellenőrzött újrakérhető adat, hanem PCM stream, így ebből zaj/infóveszteség lesz. Nem hangos pattogás, meg triviális zúgások, pontatlanabb apró dinamikai eltérések, szétcsúszások, főleg a térérzetet befolyásoló változások"
1. Az usb átvitel esetén nincs értelme "pcm stream"ről beszélni.
2. Egy egy csomagban több minta utazik és a csomag paritásellenőrzött(újraküldés persze nincs). Ha hibás, eldobja az egészet, ezért lesz pattanás, szakadás vagy ilyesmi, mert egyszerre több minta megy a levesbe. -
s4tch
veterán
válasz refrigerator #104516 üzenetére
Attól függ, melyikbe és mihez. Melyik Sennheiser fejes? Milyen típust néztél ki?
-
refrigerator
tag
Sziasztok. Ezekről a mobiltelefonra usb csatlakozással köthető DAC átalakítókról mi a véleményetek? Sennheiser vezetékes fejhallgatót használok, illetve FLAC/wma fájlokat játszok le hozzá. Van valami értelme beruházni egy átalakítóba?
-
Bogyó bá'
nagyúr
Igazi deszkamodell. Hogy tetézzem: konyhai vágódeszka-modell....
Bele se merek gondolni hogy mit fogok kapni, ha becses nejem rájön, hová tűnnek a konyhai eszközei...
Új, kísérleti csöves fejhallgató-erősítőm jelenlegi állapotában ilyen: egy Ali-ról rendelt, filléres Wada-Shigeru előerősítő NYÁK-ra elkövetett saját kapcsolás, stabilizált anódfeszültséggel, és szintén egyenáramú, stabilizált csőfűtésekkel. A hálózati trafó megoldása még nagyon empírikus, hamarosan jön Kínából a végleges is (egy mindössze 30W-os R-CORE hiperszil).
Pár finomítás után már kezd jól szólni a 600 ohmos Beyer DT990-nel, de az igazi egy Seni HD650 lenne hozzá... (Előbb-utóbb lesz is szerintem valami ilyesmi.)
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
-NoVa-
addikt
válasz liszi70 #104512 üzenetére
Egyet kell értsek magammal szemben. Persze késő este félálomban gyerekaltatás közben nem ideális ilyenekben érvelni, mert öszzecsapott lesz a válasz, de megesik. Arra jó az értelmes közösség, hogy helyes irányba rugdalja a hozzácsapott morzsákból is a témát.
Persze ha amellé állítjuk, hogy nem mérik, és nincs hatással a hangra, akkpr kár sokkal több energiát fektetni a válaszba, laposföld hívőket sem lehet értelemmel kibillenteni. Fel lehet vinni a magasba körülnézni / meg lehet hallgatni olyan rendszerben a nyilvánvalót, ami képes profitálni a jóból (óvatosan, mert pénzköltéshez vezethet) , vagy hinni a gyenge középszer igazában (ingyen van), mindkettő járható út, csak más céllal. -
nagyúr
válasz :AMF: #104505 üzenetére
"NoVa- ról legalább tudom, hogy van tapasztalata is a mérésekben, nem csak a semmiről értekezik."
Nincs tapasztalatom a mérésekben, és soha nem is állítottam, hogy van. De akinek állítólag van, attól elvárható lenne, hogy ne indifferens "érveket" hozzon. De ezt már tegnap megbeszéltük, és szerintem le is zártuk.
Szerk.:
#104510liszi70
"relavanciáját"
Természetesen relevanciáját.[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
Gijon
senior tag
válasz lapalapa #104436 üzenetére
Ezt nem tudom, nálam csak tervbe van egy ilyen csomag beszerzése, és mint lehetőséget említettem, hogy ilyen is létezik. Mivel nem több száz méterről lenne szó hazai környezetben, így nem tulajdonítanék ennek, akkora jelentőséget. Lényeg, hogy a legegyszerűbb módon A- ból B-be eljuttassam optikai kábellel az adatokat.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz btraven #104503 üzenetére
Megint nem én hoztam elő a vakteszt-témát!
"Előbb linkeltem a 6 éves gyerek vaktesztjét."
Azért olvass bele a kommentekbe is. De analóg átvitelről lévén szó, miért ne hallhatna valamit, pláne egy gyerek. Persze óriási kérdés, pontosan hogy történt a teszt, tényleg csak hangi infók érkeztek-e hozzá.
"a vakteszt a gyakorlástól függ"
IS, de ez nem csökkenti a relavanciáját. És kizárólag olyan esetben függhet a gyakorlástól, amikor valamilyen mértékű hatás bizonyíthatóan, akár mérhetően is van. Tele a topik olyan eszközzel, amire gyakorolhatsz te évtizedekig...Szerintem.
-
Dorien
veterán
válasz Varoz #104489 üzenetére
Fejhallgató kábeleknél én sem vettem észre komoly különbséget, de a DAC és AMP közti interconnect kábelre érdemes költeni valamennyit. Pl. a jelenlegi Van Damme RCA-t nemrég próbaképp kicseréltem egy nagyon rövid Mogami-ra, ami kb. hasonlóan szólt, viszont egy AudioQuest Tower meg határozott visszalépés volt.
Az USB port / kábel zaja is a kapott hang rovására megy. Az árnyékolás, jel-táp elválasztás itt is jótékony tud lenni a hangminőségre. SZVSZ
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz btraven #104503 üzenetére
Azt se felejtsük el, hogy "bizonyos szint alatt" semmit nem fogsz észrevenni pl. a kábelek közötti (amúgy jól hallható) különbségekből. És a "kolléga" Logilinkje pont abban a "minőségi" sávban tartózkodik, ahol örülhet, ha szól, de ennél szigorúbb elvárásokat nem támaszthat vele szemben. És persze "onnan nézve" semmit sem hisz el, hiszen nem létezik olyan drót, ami hallható változást okozna az után a dac után (vagy elé) kötve. Tehát, bármennyit is gyakorol, talán soha semmit nem fog hallani, míg le nem cseréli valami jobbra. Ja...szerintem.
"csak a zene van"
-
senior tag
válasz Varoz #104497 üzenetére
Erős szavak ezek egy olyan embertől, aki kb. 5 egybefüggő, értelmes mondatban nem volt képes közérthetően megfogalmazni, hogy mit akar.
Liszi70: -NoVa- ról legalább tudom, hogy van tapasztalata is a mérésekben, nem csak a semmiről értekezik. Te viszont érdemben megint nem tudtál hozzászólni. És akkor még ott van, amit Ba cy lus is említ...
Kezdem azt gondolni, hogy ti vagytok a pokrócra dobott mérőmikrofonnal Grado-t mérő hangmérnökök.
-
Ear001
addikt
válasz lapalapa #104436 üzenetére
Én nem próbáltam mást, csak multimódusú kék optikát. Egy napot töltöttem azzal, mire kimatekoztam, ki-kivel van, drótok, hosszak, árak, SFP+ kompatibilitások területén. Ez olcsónak, könnyen használhatónak tűnt, és nekem be is jött.
Nálam is ez a felállás, az emeleten jön be a net, ott switch, onnan optikán le a földszintre egy másik switchbe.És igen, én úgy vettem észre, hogy az optika a hangváltozási koordináta rendszer más részén mozog, mint a lan kábelek, meg a multiswitchelés, vagyis a rezes dolgok.
-
-
lapalapa
senior tag
Annyira jól szórakoztam ma, remélem reggel folytatjátok.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest