-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitrograde
senior tag
válasz PuMbA #105899 üzenetére
Nem mindenki szereti maga körül a rendetlenséget: polcok, azon könyvek, mappák, mindenféle dísztárgyak, a lábunk alatt szőnyeg, nem simára, hanem dörzsre vakolt falak, természetes anyagok kevert használata és egészséges aránya, stb. De a rendetlenség sokkal jobb akusztikát teremt, mintha a vonalzóval rajzolt rendből akarnánk különféle mérések és számítások alapján elkészített "akusztika elemekkel" élhető lehallgató helyiséget létrehozni. A pszichoakusztika hatásról nem is beszélve.
-
PuMbA
titán
válasz bkercso #105884 üzenetére
Van 7cm vastag elnyelésem 2cm-es légréssel kiegészítve. Muszáj volt ahhoz, hogy megkapjam a nemrég beszúrt egyenes frekvenciamenetem illetve, hogy 300-350ms körül legyen 200Hz felett végig a szobám lecsengési ideje Az is megfontolandó amit írtál, hogy fölöttem hiányzik egy elem, mert ott nincs.
Két dolgot kell megnéznem holnap, 1. hogy a székem bőr fejtámlája okozza-e, mert ha előredőlök 10-15cm-t akkor jó, ha hátra, akkor jön a sziszegés. 2. A magassugárzó iránykarakterisztikája, azaz hogy 10-20-30-40-50 fokkal oldalra mit hallok. A hallgatási távolságom 1-1,5m, tehát 10-15cm előre vagy hátra elég sokat számít. Ezt úgy elfelejtettem tesztelés közbe Amúgy az lesz, hogy a hangfalakat kifordítom és probléma megoldva.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz bitrograde #105896 üzenetére
Köszi. Egy Harman/Kardon HK3390 és egy iFi ZenDac V2 van elékötve.
-
stellaz
veterán
válasz bitrograde #105888 üzenetére
Most kísérlet képpen, hangra sokkal jobb a gép előtt ülve. Persze mind a kettő egymagasan van most. Persze így is sok helyet foglal, a monitoroknak sem lenne hely, csak azt lehetne falra tenni, és nem kéne plusz hely az erősítőnek. Cserébe ez meg megvan.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz bajnokpityu #105892 üzenetére
Volt nálam ez a darab, nem a levegőbe beszélek.
A régi HE400-hoz, Fidelio X2-höz annyi plusz mélyet tett, hogy nekem hallgathatatlan lett a végeredmény. Az AKG Q701 meg pont jó volt vele. Ritkaság az ilyen, amióta a Sense V1 szinte beszerezhetetlen..."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz ddmmxx #105889 üzenetére
"odakat olvastam rola mennyire sokat dob 1 mezei hyper x utan"
Kérdés melyik HyperX, illetve mennyire voltál megelégedve a hangjával. Egyébként egyik alma, másik körte. Én nem szeretek összehasonlítgatni egy nyitott fejhallgatót egy zárttal. Másra való.
Árat írhatnál, hogy mekkora a keret, külön DAC-ot és AMP-ot szeretnél, vagy jó kombó is?
-
-
ddmmxx
csendes tag
Hello mindenki! Egy kis segitsegtre lenne szuksegem! Nemsokara megerkezik az uj fulesem Beyerdynamic DT 880 Pro, odakat olvastam rola mennyire sokat dob 1 mezei hyper x utan viszot amivel sajnos nem vagyok tisztaban, hogy milyen hangkartyara van szuksegsem, hogy a 250 ohm teljesitmenyt ki tudja hajtani? Olvasgattam hogy DAC kellene hozza, v 1 komolyabb hangkartya, cs nem tudom milyen erre lenne szuksegem hozzaertoktol
Koszi elore is !
Win11-et hasznalokDog 4 Life
-
bitrograde
senior tag
válasz stellaz #105887 üzenetére
Igen, a lehallgatási pozíció sem mindegy, a beforgatás és a dőlésszõg, a szoba arányainak figyelembe vétele az elhelyezésnél. A Vandersteenem részletes útmutatót is ad ehhez. Vannak asztali setupok, melyek eleve figyelemve veszik ezt. Most tettem be az irodába a kis Altec Lansing 2.1-es rendszert, azok kb. így néznek ki (dupla szélessávú saját fém állványán, asztal alatt mélynyomó). A hangja leginkább egy Denon D5200-asra emlékeztető, finom etetős.
-
stellaz
veterán
válasz bitrograde #105879 üzenetére
9Két monitoron gondolkoztam én is,.mert most két álló hangfal egy bazi nagy erősítő van a számítógép asztal mellett. De lehet, hogy csak meg kéne emelni egy 40 centi a hangfalakat, hogy fejmagasságba kerüljenek. Az erősítő mondjuk így is sok helyet foglal.
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Már megint ezek a fránya kábelek. Gitárnál is. [link]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bkercso #105884 üzenetére
Én ilyen szivacs magashang-elnyelőkkel csillapítottam a szobácskám falait (ahol kellett / ahol volt rá hely): [link]
Festékboltban fillérekért kapható hungarocell-ragasztóval taknyoltam fel a falra.[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bitrograde #105879 üzenetére
"Ha pedig olyan a szoba, akkor át kell állni közeltéri monitorozásra"
Nálam ez a helyzet a szobácska mérete miatt (4x1,6m, ráadásul "keresztben", de működik a dolog, ráadásul - szerintem - piszokul jól.
-
bitrograde
senior tag
válasz btraven #105878 üzenetére
Ezek szerintem bőven erős túlzások. Rendben levő szobaakusztikát létrehozni egy kis tapasztalattal egyáltalán nem lehetetlen. Onnan pedig csak türelem kérdése a rendszer beállítása. Ha pedig olyan a szoba, akkor át kell állni közeltéri monitorozásra.
A fülhallgatót pedig rendesen teszi fel az ember a fejére. Az sem agysebészeti magasság, hogy legyen rendes szorítóerő, megfelelő helyen álljon.
Ez mind idő, tapasztalat, türelem de nem kellene túlmisztifikálni. Szvsz. -
btraven
őstag
válasz PuMbA #105876 üzenetére
Hangfalas rendszernél eleve nehéz (reménytelen) a helyzet. De fejhallgatónál is vigyázni kell hogy ne mozduljon el. Ha valaki leveszi a fejest, kábelt cserél, fejest felveszi, akkor már érvénytelen az egész. Hiszen nem lehet tudni hogy a kábel változott vagy az akusztikai környezet.
-
PuMbA
titán
Készen álltok az atombombára? A különbséget most is hallom, de nem az elosztó miatt van. Guruló irodai székem van, így amikor visszaültem hallgatni sosem pontosan ugyanabban a pozícióban voltam, mint előtte. Ha 5-10 cm-rel előrébb vagyok, akkor nem sziszegősek az sz-ek, ha 5-10cm-rel hátrébb, akkor igen. Ekkor vagyok pontosan egyenlő háromszögben a hangszórókkal. A tanulás örök.
[ Szerkesztve ]
-
intuicio
aktív tag
-
kNG
senior tag
válasz PuMbA #105872 üzenetére
Más a mikrofon, az is befolyásoló tényező lehet, az utóbbi felvétel nekem is szimpatikusabb (bár nekem egyik sem igazán tetszik, az én fülemet zavarja, bántja). Egyre inkább úgy tűnik, hogy a középfelső/felső tartományra érzékeny vagyok. :/
[ Szerkesztve ]
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
PuMbA
titán
Egy utolsó dolog, ha valakinek van hozzá ideje és kíváncsisága. Ugyanaz az előadó, szóval az ő hangja tuti nem változott a két felvétel között. Itt nekem nagyon idegesítő és túlzott az sz hang, itt viszont teljesen jó a hálózati szűrővel is. Van akinél szintén ilyen?
Polllen: Arra gondoltam, hogy elrakom a hálózati szűrőt a következő DAC-ig / hangfalig a szekrénybe. Addig ülök a bizonytalanság homályában
Exodius: Az olcsóbb DAC-ok esetén szerintem nem hoz annyit, mert ma már egész jól szűrve van az USB-s táp. A drágább DAC-okban meg már van beépített jó minőségű kapcsoló üzemű vagy lineáris táp.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz PuMbA #105862 üzenetére
Nagyon régen volt, így már nem emlékszem pontosan, de én is a JBL LSR 308-t egy időben nem balanced forrásról etettem. Volt rca-xlr kábelem is, meg rca-rca kábelhez rca-XLR adapterem, bár szerintem ez utóbbit már csak az M-Audio BX6-hoz használtam.
Meg tudod EQ-zni és még meg is tudod mérni, nem csak hallgatni az eredményt.
Persze ilyen esetben én a dac-t cserélném, a szűrő maradna, de nyilván ez macerásabb, mint simán kirakni a szűrőt."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
kNG
senior tag
válasz Bogyó bá' #105867 üzenetére
Nagyon szép lett , kicsit a Hifiman EF400-ra emlékeztet a kinézete!
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
kNG
senior tag
válasz Ear001 #105856 üzenetére
Köszönöm, és Neked is @RetepNyaraB!
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ez csak úgy...
-
Exodius
őstag
válasz Exodius #105864 üzenetére
Innen van amúgy a kép, remek teszt (mint mindegyik, hiszen 2-3 csillagos tesztet én sosem láttam még tőlük)!
De a lánc legalább komoly.
https://www.av-online.hu/egyeb/ifi-audio-ipower2-es-ipower-x-tapegyseg-teszt_3945/1
-
PuMbA
titán
válasz Polllen #105854 üzenetére
Csak balanced bemenet van a hangfalon, tehát alaplapi sajnos kilőve.
"Szerintem amúgy “csak” tisztább lett a jbl és jobban hallod az e50-t"
Szerintem is, hiszen ahogy írtam, sok számban semmi gondom vele és jobban tetszik a kapott hangzás, mint hálózati szűrő nélkül. Elvileg mindenkinek van egy olyan frekvenciája, ami fülönként változó 3-5kHz környékén, ahol hiperérzékeny. Amikor fejhallgató találkozón voltam régen, nekem a Grado fejhallgatók hallgathatatlanok voltak, mintha csikarnák a fülem, olyan erősen tolják a 3-5kHz-et, míg más könnyű szerrel tudta hallgatni a fejest, ugyanabban a rendszerben. Pontos okát mai napig nem tudom ennek a jelenségnek, de azt azóta tudom, hogy nagyon háklis vagyok a magas hangokra. Ha minimális "probléma" van a magasakkal, már ugrok
btraven: Ezért kell úgy mérni, hogy a magas sugárzóval egy szinten és pontosan rámutatva a mérőmikrofonnal, hiszen a magas hangok erősen irányfüggőek. Ha így sima frekvenciamenetet mérsz, akkor akárhova mozdulsz, attól már kevesebb magast fogsz hallani és ez alapján lehet a hangfal forgatásával például csökkenteni vagy növelni a magas frekvenciákat. 3kHz vagy alatta viszont megszűnik ez a nagy fokú irányítottság és "akárhova" pakolod a mérőmikrofont pont ugyanazt fogod a méréseken látni.
[ Szerkesztve ]
-
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
- Milyen komponensekkel rendelkezel már, mit keresel még?
PC.
MAG B550 TOMAHAWK (alaplapi)
Spirit Of Gamer Sentinel 7.1 (fejhallgató tartó beépített 7.1 hangkimenettel)
*** De mindegyik hulladék hang ***Fülesem amin hallgatom vezetékes módban:
Edifier W860NB- Mekkora a rendelkezésre álló pénzösszeg, mit kell belőle kihozni?
50k.
- Vannak-e speciális igényeid? (telefonnal szeretnéd használni, laptop mellé kéne hordozható, rózsaszín, stb.)
Csak PC-n használnám, szín mindegy.
- Milyen eredményt vársz, milyen hangzást szeretnél elérni?
Elektronikus zenét hallgatok (Trance, Techno, Progressive, Goa)
és persze pc games
-------------------------------------------------
Szeretnék venni egy külső fejhallgató erősítőt, amitől kicsit minőségibb lenne a hang.
Tudom az elektronikus zenéhez ezek is jók, .....de nem
Az alaplapi az olyan meh... nulla dinamika van benne, Dolby szoftverrel még úgy ahogy egész jó hangzást ki lehetett nyerni vele, viszont ott is voltak érdekes anomáliák. Ezért uninstall lett.
Ekkor vettem egy fejhallgató tartót, és megörültem, hogy van benne 7.1, mondom talán ezzel jó lesz a hang. Hát meh... hagyjuk is
Köszönöm ha valaki ajánlana valami jót!
-
RetepNyaraB
veterán
Lehet.
A hangsúly a dőlt betűn van.
A van annyi változótól függ, hogy felsorolni is problémás.
Baj biztos nincs belőle, ha pl. a led lámpád kapcsitápját máshova dugod >minél messzebb)."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
decoati
aktív tag
válasz bkercso #105850 üzenetére
Ezekkel nincs gond, a sink még az ajánlásban is benne van. A gond az, hogy nagyon egyenetlen a DAC minősége (az R&D meg valszeg nem akar megint konfrontálódni a TI-vel). Korábban AK4497-et használtunk, semmi gond nem volt velük (csak hát eol).
család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
kNG
senior tag
A hálózati elosztók milyensége, minősége, vagy akár csak a bedugott eszközök darabszáma lehet hatással a hangminőségre, ha erősítő és/vagy DAC adaptere ugyanazon hálózati elosztóba van bedugva, amelybe más eszközök is csatlakoznak (monitor, számítógép, asztali lámpa, laptop)?
-
PuMbA
titán
válasz PuMbA #105851 üzenetére
A legvalószínűbbnek azt tartom egyébként, hogy objektíven minden jobb, mert újra rámértem és se torzítás nem emelkedett, se semmi. Ahogy a rendszerem fejlesztettem egyre világosabb hangot kaptam, ami a magasak tisztulásának a hozadéka, pedig a hangfalam ugyanaz most már 9-10 éve. A világos hangzást amúgy nem szeretem, mert a sok magas részlet szerintem "zavaró", elviszi a figyelmed a közepekről meg a "zenéről". Nem pontos megfogalmazás, de talán érthető Valamiért bizonyos szempontból simított magasakat szeretem. Szóval simán lehet, hogy csak nem szoktam meg az ennyire tiszta hangzást és / vagy kevésbé tetszik. Még van 10 napom ízlelgetni.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz RetepNyaraB #105841 üzenetére
Nincs semmiféle kiemelésem. Van kalibrált mérőmikrofonom és plusz, mínusz 3dB-en belül vagyok 200Hz felett.
Polllen: Lehetséges. Nem véletlenül szokták említeni, hogy együtt egy rendszer van. Más rendszerbe más jó, mint az enyémbe. PC USB kimenet -> DAC-hoz adott gyári USB kábellel -> Topping E50 Balanced kimenet -> Klotz TRS mikrofon kábel -> JBL LSR305. Mindenesetre van időm eldönteni, hogy visszaküldjem
Vakteszt sajnos nem lehetséges, mert nincs kit megkérnem mostanában, de most este is megnéztem még egyszer és átdugva most is hallom sima podcast alatt egy beszédben, hogy kevésbé sziszeg.
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Massdrop cavalli tube hybrid is 1 Wattos, akkor azért tudom csak 7-8 óránál használni a planár fejest. Felette túl hangos.
-
-
nLali
őstag
Délutáni program lett volna, hogy a PCIE USB kártyán és az usb hubon oszcillátorokat cseréljek. Sajna az első leforrasztása után elromlott a levegős pákám.
3.2x2.5mm nem az a méret, amit könnyű a páka hegyével 4 ponton visszaforrasztani. Barkácsolás elnapolva...
Bérelhető reklámfelület
-
btraven
őstag
-
RetepNyaraB
veterán
válasz PuMbA #105840 üzenetére
A "túl tiszta" feltehetőleg egy felső-közép magas kiemelést takar, ami emberi hang esetén akár kellemetlen is lehet, cin, vagy elektromos gitár magasabb felharmonikusainál meg nem, vagy pont jó helyen emel a rendszeredben.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
PuMbA
titán
Megjött a 3m-es teljesen sima tápkábel a másik hangfalamhoz, bedugtam és meg se kellett erőltetnem magam a különbség kihallásához, megérkezett oda is a változás. A rogyásig hallgatott számaimon végig mentem és a torzított gitár kitartott zsengése, a rumbatök morzsoló hangja, az akusztikus gitár húr rezonanciája, és lábcinek összezörrenése-sziszegése esetén szembetűnő a különbség, illetve az emberi sz hangokon. A legnagyobb érdekesség, hogy van akkora a különbség, mint amikor megvettem a DAC-omhoz az iFi iPower2-t a PC-s USB-s delejezés kiváltására, de megkockáztatom, hogy kicsivel nagyobb is.
Viszont van nekem itt egy nem tetsző dolog is így, hogy most már még erősebben hallhatóak a változások, nem csak egy oldalról. Egyes zenék esetén "túl tiszta" a hangzás és nem is tudom pontosan az okát. Például a női sz hang néhol nekem már túlzó lett, máshol viszont nem. Felvétel? DAC? Vagy ez az elosztó? A DAC táplálás megváltoztatásával is tisztult a hang, de nem tisztult ilyen "zavaró módon". Leellenőriztem, visszadugtam mindkét hangfalat a sima elosztóba és már nem volt zavaró a női sz hang az adott hanganyagban.
A hifi sóra visszaemlékezve a legtöbb rendszer nekem ehhez hasonló volt, amit túl tisztának gondoltam. Ilyen tisztán a valóságban tuti nem hallok. Szóval ez az első fejlesztésem, amivel kapcsolatban ennyi idő után is ambivalens érzéseim vannak. Eddig minden változás a rendszeremben egyértelműen pozitív volt, így most nem tudom ezt hova tenni még
[ Szerkesztve ]
-
decoati
aktív tag
válasz bkercso #105836 üzenetére
Éppen PCM1796-osokkal szívunk, a Texas kicsit viccesen adta meg a speckót, ráadásul screenelni sem úgy screeneli, mint kellene (szarik ránk). Elméletileg a THD(+N)-t lehet behúzni egy tervezhetőbb szintre a párhuzamosítással, mivel a speckó és a valóság között khm... van egy kis gap
család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
-
bkercso
nagyúr
válasz Ear001 #105834 üzenetére
A DAC-chipek párhuzamosítása a kapcsolásból adódó zajt csökkenti (de csak gyökösen) - amit viszont az analóg tápba tett kis ferrit bead-del hatékonyabban (és jóval olcsóbban) lehet csökkenteni. Csak ez nem látványos. Vajon miért a buta módszer terjedt el?
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Ear001
addikt
válasz Bogyó bá' #105831 üzenetére
Ügyes kis kínai azt sem tudja mi van a dobozban. 24 bit tuti nem.
A sztori azzal kezdődött, hogy Kusonoki San kitalálta ezt a túlmintavételezés és szűrés nélküli kapcsolást a 1543-al, amik a 47 Labban vannak, és jól megriportálták a TNT-Audión. Aztán jött az ötlet, hogy több IC egymás után torzítást tud csökkenteni, például itt, de abban az időben millióan használták ezt az elrendezést, más IC-kel is, még valamelyik nagy ANJ DA-ban is ilyen volt. Talán az M-100-ban, amit vicces, de Kondo san az MCS autóhifi cuccok tervezőjével és gyártójával, Suzuki sannal együtt tervezett.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Ear001 #105829 üzenetére
A jelenlegi kapcsolásom túl nagy erősítéssel rendelkezik ehhez: sziszeg, búg ha kikötöm a visszacsatolását, és hiányzik a magastartomány teteje is.
Majd egyszer, más csövekkel, más kapcsolással építek olyat is....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bkercso #105830 üzenetére
Ügyes kis kínai 8 db TDA 1543-at is bele pakol egy DAC-ba, lineáris táppal, RFI-filterrel, jó oszcillátorokkal, tantál-elkókkal megspékelve: [link] Szívesen meghallgatnék egyszer egy ilyet, de nem akarok már újabb vackokra költeni.
Sőt: találtam 16 db IC-s verziót is, jóval olcsóbban: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bkercso #105788 üzenetére
Kösz a tippet, bevált!
A csöves vackomban az eddigi 26dB-ről 32dB-re "szigorítottam" a visszacsatolást, és tényleg jobb lett. Nem nagy különbség, de azért jól észrevehető. Most kb. 5x a teljes feszültségerősítésem bemenettől kimenetig. (kb. 10 óra állásban már jó hangos a HD6XX-szel (300 ohm). Imádom ezt a fülest!Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Gijon
senior tag
Banzai Music-tól (Berlini cég) rendeltem másfél hete, és ha nem írok rájuk, akkor a jó ég tudja, hogy mikor kapom meg a “cuccom” 1m kék kábel miatt, amit már hónapok óta nem tudnak beszerezni, de árulják. Ugyanaz feketébe van raktáron is, de ezt csak egy mail után árulták el ma. (Pénteken érdeklődtem) Ma postázták, hát kíváncsi leszek, hogy mikor ér ide.
-
Archttila
veterán
iFi zen dac utan egy Cambridge Audio DACMAGIC 200M hangban mekkora elorelepest jelentene?
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
vrob71
tag
Na az SMSL AL200 bedobta a törölközöt. Müködés közben egyszerüen elhallgatott. A DAC, fejhallgató müködik, de az erösítö néma. Meglátjuk mit mond a Hifigo.
-
bkercso
nagyúr
Ha valakinek van működő (kipróbált) TDA1543-as chipje, szívesen vennék tőle egyet. Szerintem hamisat küldtek...
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bitrograde
senior tag
válasz RetepNyaraB #105810 üzenetére
Én sem egyben hallgattam, hanem a darabokat. De mondom, elfogult vagyok. A városomban él az unokatestvére, örök helyi bútordarab.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz bitrograde #105802 üzenetére
Én nagyon igyekeztem, de kétharmadánál már annyira unalmas, hogy nem bírtam tovább
Viszont tényleg jól, meglepően természetesen szól; csak kicsit túltolták a visszhang mikrofont, amiért kár."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Xelo
addikt
válasz lapalapa #105807 üzenetére
szerintem erre gondolnak HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek - PROHARDVER! Hozzászólások
-
lapalapa
senior tag
válasz liszi70 #105803 üzenetére
Na eljött a pillanat amikor mindenben egyertértünk amit nekem címeztél.
Annyi kiegészítéssel, hogy semmivel nem dagasztottam még a használt piacot, egy db dragonfly red kivételével, de az sem most volt. Ide jól kiszemelt alkotóelemek kerülnek be, és azokból próbálom kihozni a maximumot. A dacomat 9(!), a fejesemet kb 7 (!) éve vettem, és egyre jobban imádom. Nekem is vannak ellenérzéseim a megvesszük, meghallgatjuk, nem tetszik, eladjuk szemlélettel, de ezt már korábban egy párszor leírtam. A láncom folyamatos finomítása, ami néha oldal- és visszalépésekkel jár (tényleg), két dologra jó, egyrészt kíváncsi vagyok meddig lehet eljutni, ez a tanulás része, másrészt minél jobb a hang, annál nagyobb az élvezet.
Megjelent a "szerintem" szó, végre!Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
stellaz
veterán
Engem egyáltalán nem zavar az ilyen jellegű vita, meg a viták általában, mert egyrészt ezekből lehet tanulni a legjobban, kicsit kihámozni az igazságot, másrészt mindenkinek lehet igaza a saját szempontjából, illetve mind a két irányból túl lehet tolni a biciklit.
Ha van két eltérő tapasztalat, az sem jelenti, hogy nem lehet egyszerre igaz mind a kettő, mert egyrészt sok a változó, másrészt az érzékelésünk sem egyforma, de még önmagunk tekintetében sem lehet koherensnek nevezni. A saját véleményemet is rendszeresen felül kell bírálnom, néha teljesen gyökeresen is, akár pro, akár kontra.Viszont a hifis fórumon menő gúnyolódás néha szerintem is túlmegy a jó ízlés és a humor határán, nem is olvasom szívesen.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bkercso #105801 üzenetére
Bocs nLali, tök igazad van, de nem én szakítottam meg a csendkirályt.
#105773bkercso
"A tiéddel egyező vélemény helyes, a többi helytelen."
Szó sincs erről, és ha érzékelted volna a finom iróniát, ami még szmájlival is meg lett támogatva, akkor nem írtad volna ezt. A stílusában benne van a túlzás és irónia. Az utolsó posztodra nem írnék semmit, mert a stílusa, hangulata félreviszi a kommunikációt egy gusztustalan irányba.
#105793lapalapa
"nem hallottál még igazán jót, ami nagyon megfogott volna"
Én igazán nem szeretném, és nem is tudnám letörni a te töretlen lelkesedésedet abban a hitben, hogy "igazán jóval" találkozol nap mint nap, és biztosan így is van a saját szemszögedből. De fogadjuk el alapvetésnek, hogy abszolút skála erre nem létezik, ez mindenkinek a saját koordinátarendszerében értelmezhető. Vannak ezt demonstráló történeteim. Amit szenzációs felfedezésnek, hatalmas "fejlődésnek" élünk meg adott pillanatban, arról nagyon sokszor bizonyosodik be, hogy valójában max oldalralépés volt, esetleg még az sem. Ehhez persze idő kell, de átértékelődnek dolgok, jelentősen. Nem véletlen a virágzó használtpiac, megtömve időlegesen eufóriát okozó és lelkes fórumposztokat generáló eszközökkel."Szívás=fejlődés, nagyon tanulságos."
Tanulságosnak tanulságos. A "fejlődés" viszont szerintem hosszú távon kérdőjeles.[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok