-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
válasz liszi70 #110415 üzenetére
A másik topikkal kapcsolatban írtam, mert szóba került az is.
Szerintem alapvetően a kábelek itt is a kényelem, bling bling faktor miatt kerülnek elő, de ha nagyon gonosz akarkok lenni, akkor mondhatnám, hogy hangfalas rendszernél még ez is bullshit, mert ott aztán ha egyszer beüzemelted, akkor rohadtul mindegy, hogy milyen a kábel kivitelezése, elég ha jól szól, a többi szintén csak ezotéria, semmi köze a műszaki részhez. A fejeseknél legalább az ergonómia tényleges tartalommal bír.
Tapasztalatom szerint tényleg van különbség egyik másik kábel között, ha egyik másik fülesre van dugva. Más kérdés, hogy ennek a jelentőségét megítélni már nem akarom, mert néha apró dolgok döntik el, hogy valamit szeretünk vagy sem. Pl, nálam a FatEarth eleve sok mélyet ad, de van olyan kábel, amivel csak picit ad többet, de az így már átbillen a túl sokba. Nálam. Másnál meg lehet, hogy tök mindegy lenne. Ahogy más esetekben nekem sem számít ennél nagyobb különbség sem, akár hallom, akár nem.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz liszi70 #110411 üzenetére
Mondjuk annyiban nem értek veled egyet, hogy abban a topikban is ugyanúgy veszik a drágább kábeleket, ahogy olvasom, illetve itt sincsen vodoozás, legfeljebb a kábelek és a streamerek hangján megy némi vitatkozás, de az ugyanúgy műszaki kérdésé kör. Itt nem szoktam olyat olvasni, hogy milliós tápkábel csodát tett, meg 50 ezres homokzsák kell az erősítőre, amit előtte felszentelt egy budhista pap a könnyeivel és hasonló okkultizmusokat.
Ha pedig valaki nem ért a műszaki részéhez, akkor az nem fog feltétlenül műszaki diskurzust folytatni ebben a témában, maximum pongyolán.
Az AB teszteket én is támogatom, de van az a kitételem, hogy többször is azon kaptam magamat, hogy ha egymás után kipróbálok két eszközt, akkor lehet, hogy ott és akkor nem fedezek fel lényeges különbséget, de amikor hosszan hallgatom, akkor pedig mégis egyiket vagy másikat rendre jobban élvezem, kevésbé fáraszt, stb.
[ Szerkesztve ]
-
:AMF:
senior tag
válasz liszi70 #110377 üzenetére
Olvass vissza, ha kíváncsi vagy a saját hszeidre. Legalább azt is megtudod, hogy ki próbált veled akkor normális stílusban beszélgetni. Mert még mindig vakon vagy. Az én tapasztalatomról meg olvashatsz a topikban. Én nem rejtegetem, ahogy Te tetted. További kellemes vergődést.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz liszi70 #110372 üzenetére
Fordítva ülsz a lovon. Az arcoskodást és fölénykedést Te kezdted el ebben a topikban, csak aztán kiderült, hogy releváns tapasztalat nélkül próbálod mások szemét felnyitni. És azóta is visszajössz néhány havonta sértődötten trollkodni. Csak most már beleírod a hszbe, hogy "jaj ezért bántani fognak a csúnya emberek". Ha tudod, hogy nem ez a közeg, ahol jól érzed magad, akkor mi hoz ide vissza? Mert nem a zene szeretete, az biztos.
lezso6: Részemről nincs harag. Lépjünk tovább.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz liszi70 #110341 üzenetére
Én csak örülni tudok annak, ha van több zenekedvelővel teletömött topik. Mert így mindenki eldöntheti, melyikben érzi jól magát. Beleolvastam a másik topikba és azt mondtam, köszi, de nem. Próbáltam többször is, de újra erre jutottam. Így elengedtem azt a topikot. Nem okoskodok, nem trollkodok oda csak azért, mert nem érzem ott jól magam, vagy nem értek egyet azzal, amit ott olvastam. És főleg nem ismétlem néhány havonta az okoskodás/trollkodás kombinációt.
Ha itt 100ból 99 ember elhiszi/hallja a dacok, kábelek, lejátszóprogramok közti különbséget és erről beszélgetve nem sért fórumszabályzatot, akkor nem az a 99 ember van rossz helyen. -
lapalapa
senior tag
-
stellaz
veterán
válasz liszi70 #110341 üzenetére
Az mitől másabb, amikor valaki nekiáll méregetni egy fejest és az alapján kalibrálja be a véleményét, miközben akár a fejére is feltehetné és meghallgathatná, hogy tetszik-e neki?
Valaki itt írta, hogy az addig szuperjó Grado fejesre rámért egy idős hangmérnök és kijelentette, hogy a több évtizedes pályafutása alatt ilyen szarral még nem találkozott, tehát akkor ez objektíven szar. Akkor ebből most mit lehet leszűrni?
Egyébként ha csak a műszaki paramétereket nézzük, akkor mi most a világranglista? Gondolom, hogy van ilyen táblázat és akkor a vásárlás nagyon könnyű, Be kell állítani az árat, kiadja a pontszámot és már vehető is.
-
domedee
senior tag
válasz liszi70 #110335 üzenetére
Ja, ez az időzítés is olyan, mint a kocsiknál a lóerő. Igazából ki az, aki kiérzi a 650 vs tuningolt 662 lóerő közötti különbséget? 200 lóerő felett, a normál közlekedésben már nem feltétlen tudod kiélvezni. Mondom úgy, hogy 140 ló van a kocsimban.
Na ezért mit kapok majd a tuningosoktól .
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
PuMbA
titán
válasz liszi70 #110335 üzenetére
Azt is vegyük figyelembe, hogy egy ideje már HPET (High Precision Event Timer) van alapértelmezetten engedélyezve a BIOS-okban és a Windows-ban is. Nekem LatencyMon-nal mérve egy teljesen mezei Windows-on, amin minden alapértelmezett csipcsup rajtavan 70 mikrosec a késleltetés a gépemen, ami 0.00007 másodperc. Ha letiltanám a hálózatot meg több Windows-os szolgáltatást, ez még menne lejjebb.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz liszi70 #110319 üzenetére
A Windows megszakításokkal operál, és nem olyan preciz a hanglejátszás / videostream időzítése, mint egy macOS-nek, vagy célra reszelt Linuxnak.
Azaz ha a zeneipari felhasználást nézzük, főleg Win / Mac alapon van SW ellátottság, és míg Windowson a sok párhuzamosan egyszerre indított stream el tud csúszni, akár másodperces nagyságrendben is, mac-en nem. A vas eleve ilyesmi zene/filmipari igényekre reszelt, jobb USB órázás és árnyékolás, stb. Az iPad sem kivétel, főleg a Pro.
Ez persze zenehallgatásnál nem szembetűnő annyira, meg PC esetén a HW háttér is végtelen lehet. Szoktam emlegetni a Surface Pro-mat, amiben minden fő külön funkció az alaplapon külön árnyékolás alatt van, az egész gép mindenféle zajtól mentes, és teliesen jó zenélni az is, de a tipikus Dell filléres órás zajos USB-s egybegépeknél nyilvánvalóbb a különbség.
Aztán úgyis ha valamelyiken dolgozok, azon fut a hang, nem szoktam külön csak a zenéért még egy gépet bekapcsolni. Esetleg DAP-ot, de az más szint. -
domedee
senior tag
válasz liszi70 #110324 üzenetére
Nem vagyok PLC-s, de az összes modern gép, amiben szervók vannak, PLC alapúak. Amiknek az egyik fő tulajdonsága, hogy az időzítése "real time", míg a windows-é késhet, mármint 1/1000 sec nagyságrendben. Illetve a különböző folyamatok időszinkronizációja elcsúszhat. Egy szervóvezérelt gép esetén ez igazi szívás, ha win alól direkt akarod vezérelni. Nekem is csak nagyon elnagyoltan van meg, ahogy a kollégák szidják a sima windows alapú gépeket, a PLC vezérlésűekkel szemben. Na most, szerintem erre gondol itt is a költő, hogy a hangban keletkező apró folyamatidőzítési problémák miatti "botlások" zavaróak lehetnek. Bár ez az emberek nagyobb részének nem észrevehető.
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
Z.É.T.
őstag
válasz liszi70 #110324 üzenetére
Egyszer (minimum egyszer) Sellyei 'Silk' Tamás röviden magyarázta, hogy a Windows nem igazán alkalmas normális hangkezelésre, mert a kernel szintű prioritáskezelése nem audiofeldolgozásra van kihegyezve. (nekem ez kb kínai, bocs, ha valamit rosszul írok)
Továbbá, hogy még ASIO használatával sem teljesen elkerülhető a dropout, vagy buffer underrun.
Ez persze nem sima lejátszásra vonatkozik, de azt is említette (talán máskor), hogy az alapvető eltérés a MacOS és Windows között eleve determinálja, hogy sosem fog egyformán szólni a két rendszer.Funfact: azt is elmondta, hogy ezektől függetlenül ő mégis inkább Windows alapú rendszeren dolgozik, mert vannak számára előnyei is (pl a gamer-kedés ), míg a hátrányokkal együtt tud élni.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz liszi70 #110164 üzenetére
De akkor mind a két kimenetre igaz, hogy egymáshoz képest találomra kell beállítani.
Viszont a kisebb teljesítmény lehet negatív hatással a fejesre/fülesre, tapasztalatom szerint a planárok erre különösen érzékenyek.
Hogy egy jól megtervezett unballanced és egy ballances között lesz-e különbség? Gondolom nem ezen múlik.
-
lapalapa
senior tag
válasz liszi70 #107489 üzenetére
Szerintem két dolog kell ahhoz hogy bármit is halljunk ezeknél a változtatásoknál. Egyrészt kellő felbontású legyen a cucc, ami meg tudja mutatni, másrészt nyitottság meg némi tapasztalat.
Szerintem a hatásnak pedig három szintje van.
Első, amikor rögtön hallom, hogy így most jobb/rosszabb.
A második, amikor nem hallok direktben változást, viszont hosszabb hallgatás után, azon veszem észre magam, hogy most kevesebb dolog zavar, vagy több, ha negatív irányú az elmozdulás.
A harmadik, amikor tényleg semmi. Na ilyenkor jön be a rendszer szemlélet. Minden változtatás hat a többire, ha folytatom a tuningolást, akkor ezek hatása összeadódik.
Írtam már, ha pl egy kondit rögzítesz, azt valszeg nem fogod hallani, ha az egész láncban , lehetőség szerint az összeset, azt meg valószínű, hogy igen.
Ez a vakteszt dolog nekem kicsit bizonyítás kényszernek tűnik. Nekem ez a hobby nem erről szól, sokkal intimebb dolog. És az sem érdekel, hogy hány százalékkal jobb. Az érdekel, hogy a végeredmény nekem nagyobb élvezetet nyújtson. Az meg hogy itt leírogatjuk, hogy ki mit hall, vagy nem hall, az beszélgetés, információ szerzés, esetleg gondolat ébresztés.
Mint nekem, mikor elolvastam Bkercso igen igényes írását az alkatrészek, kábelek és rezgés kapcsolatáról, többek között. Na ott ébredt a gondolat..Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Ear001
addikt
válasz liszi70 #107256 üzenetére
"És a jól kivitelezett, akár hosszú meghallgatásos, stresszmentes vaktesztekre pedig nem annyira"
Olyan meg nincs, hogy stresszementes teszt. Aztán ismert jelenség egy adott érzékszerv "kifáradása", a hallásra ez különösen igaz. Szóval hosszú, stresszementes teszt csak a mesében létezik.
-
lapalapa
senior tag
válasz liszi70 #106830 üzenetére
Szia liszi70, éreztem, hogy ezt nem hagyod szó nélkül..
Próbált valaki itt valami ilyesmit?
Be meri vallani?
Mik a tapasztalatok, ha igen?
Gyerünk, ki vele, én is bevállaltam hogy hülyének néztek, párszor..
Nincs előítélet csak lehetőségek..[ Szerkesztve ]
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
lapalapa
senior tag
válasz liszi70 #106385 üzenetére
A cikkben ferritek hatása az utp kábelen, illetve plussz leválasztás és szűrés a hálózati streamen szerepel a mérésekben. Ezek jótékony hatását a hangra mérni nem tudom, mint a cikk szerzője, viszont hallani kitünően hallom.
Bár ő végig rakta ferrittel az utp kábelt, nekem 2-2 a végeken elég, a többi nem hallható már. Illetve leírtam, hogy utp kábelnél az árnyékolatlan működik nálam, az árnyékolt megöli a hangot, durván.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
bkercso
nagyúr
válasz liszi70 #106385 üzenetére
Tény, hogy csak eddig a mondatig olvastam.
És az is, hogy nem ismerem a munkásságát. Kiderült belőle valami állítás-szinten? Mert a felvetés még nem munkásság, csak a kezdete annak szerintem.Az elemzés, tudományos gondolkodás pont arra való, hogy ne vigyen félre a józan paraszti ész, hiszen az a hétköznapi tapasztalatra állt rá, míg a műszaki területnek sokszor olyan sajátosságai vannak, amikkel a hétköznapi életben nem találkozunk.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
lapalapa
senior tag
válasz liszi70 #106366 üzenetére
Olvastad a második részt is?
Igazolja azokat amiket hallok..Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
-
stellaz
veterán
válasz liszi70 #106366 üzenetére
Korrekt. Persze nekem igazából mindegy, hogy a bitráta acsonyabb (youtube music esetén ez egészen biztos), vagy jobb a.tidal alkalmazás, de az biztos, hogy ha jelentősen le kell vennem a hangerőt, akkor az nem érzéki csalódás.
A master lehet más,.de ha minden számnál ez van, akkor vagy nem itt van a különbség, vagy ez is az egyik szolgáltató előnye.
Korábban azért váltottam youtube musicra, mert nem igazán hallottam különbséget, most meg kifejezetten nagy különbséget hallok. PC, Dac/Amp ugyanaz, csak a fejes más, de az meg irreleváns.[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz liszi70 #105803 üzenetére
Na eljött a pillanat amikor mindenben egyertértünk amit nekem címeztél.
Annyi kiegészítéssel, hogy semmivel nem dagasztottam még a használt piacot, egy db dragonfly red kivételével, de az sem most volt. Ide jól kiszemelt alkotóelemek kerülnek be, és azokból próbálom kihozni a maximumot. A dacomat 9(!), a fejesemet kb 7 (!) éve vettem, és egyre jobban imádom. Nekem is vannak ellenérzéseim a megvesszük, meghallgatjuk, nem tetszik, eladjuk szemlélettel, de ezt már korábban egy párszor leírtam. A láncom folyamatos finomítása, ami néha oldal- és visszalépésekkel jár (tényleg), két dologra jó, egyrészt kíváncsi vagyok meddig lehet eljutni, ez a tanulás része, másrészt minél jobb a hang, annál nagyobb az élvezet.
Megjelent a "szerintem" szó, végre!Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
-
Gijon
senior tag
válasz liszi70 #105756 üzenetére
Ugyan már..., min ment ő keresztül? Ha ő nem hisz saját termékeiben, akkor már nem hiteles. Onnéttól kezdve pedig minden szava hiteltelen lenne. Öniróniának elmegy.., de ő egy "kereskedő", hagmérnök, akusztikával foglalkozó szakember, aki keresi a piaci rést (most épp "aktív, DSP" irányban), hogy ez mennyire fog bejönni, azt majd a piac eldönti. Ettől még nem lesz "megtért".
-
stellaz
veterán
-
Gijon
senior tag
válasz liszi70 #105754 üzenetére
A link elég érdekes, egy kicsit visszás gondolatok, de nincs evvel baj. Én a kedvenc zenéimet akár sokol rádión is tudom élvezni, de annak fényében, hogy a LuXor milyen termékeket árul (Termékei jó része összeegyeztethetetlen a nézeteiddel.), elég érdekes..,kb. a bort iszik, vizet prédikál esete.
-
lapalapa
senior tag
válasz liszi70 #105596 üzenetére
Liszi, a füleddel semmi baj (gondolom), csak egyszerűen még kimaradt a meghatározó, szemléletformáló, paradigma váltó élmény.
Arra gondolok, amikor hallgatod és semmi nem zavar. Annyira jó, hogy felhőtlenül tudod élvezni, amikor megszűnik a technika, csak a zene van, amikor várod a következő hangot, mert tudod hogy legalább olyan jó lesz mint amit éppen hallasz...
Az itt jelenlévő topiktársak, tudatosan, vagy tudat alatt valahol mind erre törekszenek többségében, szerintem. Persze mindenkinél máshol lehet ez a szint, bár evés közben jön meg az étvágy általában.
Nekem az a tapasztalatom (tudom ez a kedvenced), szóval ehhez nem elég megvenni a pont megfelelőnek gondolt eszközöket, összekötögetni és kánaán. Ehhez szívni kell, sokat, meg szerencse is kell, mint mindenhez.
Szerintem, de lehet, hogy nem így van, csak nálam...Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
btraven
őstag
válasz liszi70 #105584 üzenetére
Sajnos nem tudok végig csinálni egy vaktesztet mert előbb elfáradok.
Első 6 kísérlet még sikerül, aztán hibázok. De sima A/B "látós" teszten is az ikszedik próbánál már minden egyformán vacakul szól. De annyira hogy még a zenehallgatástól is elmegy a kedvem.
Így jár az aki zenehallgató ember helyett spektrum analizátor próbál lenni. Pár százezer év evolúció után lehet sikerül. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz liszi70 #105570 üzenetére
"kategóriájában legendásan jó sztereó képességekkel rendelkezett."
Ezt tudom, de a "kategóriájában" itt nagyon fontos tényező, mert mozivashoz mérten volt jó, ami azt jelenti, hogy egy 2-300 ezres dedikált sztereó erősítő simán lenyomta volna (nem Denon).
Dac? Hát, nem tudom... sajátom ugyan csak 600 ezres vas volt, de a gyári dacját simán leverte egy 15e forintos leggagyibb Logitech külső dac. Ennél talán jobb lehetett a Denon dacja, de ne reménykedj nagyon, mert ezek a 20-30 évvel ezelőtti sokcsatornás dacok zenére alkalmatlanok voltak. Persze csak szerintem. (mondjuk ma sincs ez másképp)
Most is azt mondom, hogy kellett volna hozzá egy kiváló CD játszó, vagy külső dac, esetleg lemezjátszó és máris meghallottad volna, mire képes. Amilyen CD játszóid voltak, azoktól sem lehetett sokat elvárni. Pl. Technics SLPG100 gyalázatos minőség volt. Tudom, láttam, volt ott Philips is, de ezek is max. csak alsó/közepesek voltak. Ott követtél el "hibát", hogy nem engedted el a házimozi vonalat. Ha áttértél volna sztereóra, ott kerested volna az öregebb, "legendás" vasakat, egész más élményben lett volna részed. Mikor én (ismételten) áttértem/visszatértem sztereóra, meglepett, hogy egy legkisebb NAD (Proton) is mennyivel jobban zenélt egy nála 6-10x drágább mozivasnál. Persze ez is csak a saját véleményem, sacc/kb. amin el lehet vitatkozni, ha valaki ezt szeretné.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
stellaz
veterán
-
dgyuri0123
nagyúr
-
bitrograde
senior tag
válasz liszi70 #105562 üzenetére
Nem a válaszaidból sok, hanem az alaptalan kijelentéseidből, ami mögül hiányzik a tapasztalat. Most is újonnan milliós hangot emlegetsz, mikor azoknak a hangsugárzóknak használtan is számtalan, jobbnáll jobb vetélytársa van.
Az általad emlegetett készülékek beépített DAC-jait meg inkább hagyjuk is, mert itt még szerényebb összehasonlítási alapja van a kijelentésednek. -
bkercso
nagyúr
válasz liszi70 #105554 üzenetére
A tegnapi és tegnapelőtti kérdések azok voltak, hogy miért rendeled magad alá azokat, akiknek nem a vakteszt az eligazodási pontja. Mi a Krisztus-szindróma oka? 2-3 sorban is lehet besszélni a lényegről...
Nagyon jó látni, ahogy a kevés nem-óvoda fórumok is el-elsüllyednek hetente-havonta.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz liszi70 #105550 üzenetére
"A saját értékítéleted és ízlésed alapján "szól jól mindegyik", mivel erre nincs objektív skála."
Ha ugyan ezt leírjuk elektronikákra vagy kábelekre, napokig offolsz.Nem fényévnyi posztokban kell magad magyarázni, nem ez a fórum témája. Az a liszi70 topik. Bocsánatot kérünk.
Torzult valóságérzékeléssel csak belelátsz dolgokat a saját és a mi kommunikációnkba is, ahogy látom. Így csak elbeszélni lehet egymás mellett.Az "álkérdés" kifejezés azt sugallja, hogy néhányan szándékosan provokálnak, miközben nem csak néhányak számára épp magad vagy benne a néhányban. No offenz, elhiszem, hogy ez nem tudatos!
[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
válasz liszi70 #105550 üzenetére
Ismerem őket (a teljes lista 90%-át, a hangsugárzókat történetesen mindet), olyasmiről nem nyilatkozom, amiről nincsenek első kézből való tapasztalataim. A legtöbbje a közepesen pompás alatt muzsikál jóval. A digitál-analóg konverzióval kapcsolatos tapasztalataid a felsorolt készülékek alapján erősen a nullához konvergálnak. Az én jelenlegi rendszerem amúgy elérhető a személyes oldalamon, gondolom, mindegyik készüléket hallottad és ismered. Semmi vész, oszd nyugodtan tovább az észt!
-
Polllen
nagyúr
válasz liszi70 #105551 üzenetére
Szerintem ilyen hosszú posztban válaszolhattál is volna. Ha nem akarsz beszélgetni, ne tedd. Ha már csak offolni akarsz, offolj, offban.
Engem a privát válaszod nem érdekel, a nyílt kommunikációnak lenne értelme, hiszen a hifi tapasztalataid felvállalása nem nagy dolog. A fórum egyik célja, hogy ezeket megosszuk.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
-
Exodius
őstag
válasz liszi70 #105502 üzenetére
Amúgy remélem nem vetted provokálásnak, hogy megkérdeztem, hogy milyen láncod van.
A másik dolog meg az, hogy kissé furcsa, hogy te beszélsz provokációról, miközben a kommunikációd is visszatetsző és a neked feltett kérdések nagy részét is provokációra hivatkozva elkerülöd, holott retorikai szempontból ha válaszolnál, akkor pl. én nem hozhatnám ezt fel ellened érvként, mert egyébként baromi érdekes dolgokat hozol fel.
Abban sztem. sokan egyetértenek veled, (én legalább is biztosan), hogy persze, hogy az egészben vagy egy nagy adag pszichológia, hiszen az érzékelés, hallás (akár észlelés) az ennek a része.
Vagy már lehet, hogy inkább neurológia. De nem merek jobban elmélyedni benne. Már alapból az, hogy milyen kedvvel ülsz le zenét hallgatni, befolyásolhatja a kapott hangot.Ebből a szempontból kifejezetten érdekes lehet, egy olyan teszt, ahol szándékosan rossz vagy túlzó pl. a fejes színezése, a lánc összeállítása. Mondjuk már annyira világos vagy zajos, hogy 10-ből 9 ember ledobná a fejéről, azzal az indokkal, hogy:
Sorry, de ez hallgathatatlan.
Míg az az 1 lehet, hogy nem dobná le, de mutatná az audiológiai mérését, amiben a felső tartományokat vagy alig vagy egyáltalán nem érzékeli már 100%-osan. -
senior tag
válasz liszi70 #105474 üzenetére
Ha értelmes beszélgetést szeretnél folytatni ebben a topikban, megtehetnéd, hogy válaszolsz a kérdésekre. Mert ha Te magyarázatot és válaszokat vársz bárkitől, aki neked nem tetszőt állít, akkor szerintem Te is megtehetnéd, hogy válaszolsz néhány egyszerű kérdésre. Most csak szemezgetsz, de így szerintem ne várd, hogy bárki komolyan vegyen.
Amúgy semmilyen önismétlésre nem kényszerítettelek, normális választ vártam volna arra, hogy milyen releváns tanulmányokat folytattál azokkal kapcsolatban, amikről (nagyon magas lóról) nyilatkozol és próbálsz kioktatni bárkit, akinek más a véleménye.
Ja, és a többi kérdésre adott válaszod is önismétlés lenne? Ha igen, megelégszem a keresendő kulcsszavakkal, vagy a konkrét linkekkel.
-
-
lapalapa
senior tag
válasz liszi70 #105475 üzenetére
"hanem objektív módszerrel tesztelje magát, az adott komponenst"
Elég nagy procedúra lehet, amikor veszel egy usb kábelt..
Most már értem, hogy sokkal egyszerűbb úgy megközelíteni, hogy nincs különbség.
"magának higgyen csak és kizárólag"
Ez megvan, akkor miről folyik a vita?
De ugye ha valakinek van ötlete, valami meglátása, akkor azt szabad kipróbálni másnak is?
Vagy információt szerezni, másoktól?Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
FJC
aktív tag
válasz liszi70 #105469 üzenetére
Tegnap büntit kaptam: "Kérünk, hogy normálisan viselkedj a fórumon!" -Ezt írta a moderátor.
Okot nem közölt, sajnos.
Azért a megfogalmazás az szép volt tőle...
Innentől átmentem passzív módba...."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
lapalapa
senior tag
válasz liszi70 #105466 üzenetére
Szóval hallasz valamit, aztán fejlődsz, és megdumálod magad hogy amit hallasz, az nem létezik.
És mindenkit meg akarsz győzni, hogy ha hallja, akkor ne magának, hanem neked higgyen.
Hát ez nagyon érdekes, tényleg.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz liszi70 #105463 üzenetére
Mit jelent ez a "továbbtanulás", pontosan milyen tanulmányokat folytattál?
Amúgy Te milyen láncon hallgatsz zenét? Milyen szempontok alapján választottad ki az eszközöket? Volt, ami nem tetszett és cserélted? Ha cserélted, mi nem tetszett benne és mi alapján (vélemény, mérés, ár?) váltottál másik eszközre?
Csak azért kérdem, mert én eddig az alapján váltottam, hogy tetszik-e amit hallok vagy sem. -
bitrograde
senior tag
válasz liszi70 #105457 üzenetére
No offence: de vajon annak mennyi a statisztikai valószínűsége, hogy
1. halláskárosodást szenvedtél?
2. különböző sérelmek okán megorroltál a hifis társdalom bizonyos szereplőire, és így gondolod móresre tanítani őket?
3. a tudományos módszerekben való elmélyülés egyszerűen elfeledtette veled, hogy ez a hobbi mégis csak a zenehallgatásról szól?
4. hogy a böngésződben valamiért rossz oldal lett könyvjelzőzve, és ezért nem a megfelelő oldalra posztolod az észrevételeidet?
5. egyszerűen nem értesz hozzá, hogy hogyan kell egy rendes rendszert összeállítani ahhoz, hogy normálisan szóljon?
6. hogy hirtelen különböző pszichológiai okokból spirituális szükségleted támadt egyfajta profán messiáskomplexus megvalósítására, hogy te mondd meg mindenkinek, mit hall(hat)?
7. közelebbről meg nem határozott pszichológiai kísérletet végzel negatív érzelmi hatások kiváltására egy általad nem ismert közösség tagjai között a beszélgetés látszatának fenntartása mellett?
8. ezek tetszőleges keveréke.
És hát persze szeretném, hogy ha a válaszaidat a statisztikai valószínűséggel ellátva adnád meg, miközben kontrolcsoportként a véleményedet támogatók motivációjáról is nyilatkoznál, hiszen az azt nem feltétlenül elfogadók előfeltevéseiről elég nagy előszeretettel teszel sarkos kijelentéseket, a statisztikai valószínűségeket mindig a saját álláspontod védelmében felhasználva.
És még egy utolsó kérdés: fel tudnád-e idézni publikusan megvilágosodásod körülményeit: mikor, hol, milyen körülmények között sikerült ráébredned a döbbenetes igazságra, hogy minden korábbi (vélt vagy valós) tapasztalatod ellenére valójában nincs is lényeges különbség két lehallgató lánc akusztikai minősége és teljesítménye között? Hátha tudunk segíteni. Szakmai tanáccsal, természetesen, ha megosztod velünk végre, mi szolgáltatja környzetedben a zenét, vagyis mi az, aminek segítségével szert tettél arra a jelentős tapasztalati bázisra, amit oly jól kamatoztatsz másokénak megítélésekor.
Amíg ez nem történik meg, én magam sajnos tanácstalan vagyok véleményed megítélését illetően, s mivel tapasztalataid az enyémmel egyáltalán nincsenek még csak köszönő viszonyban sem, nehezen tudom elfogadni őket. Ám ha tudományosan meghatározott és ellenőrzött körülmények között lenne lehetőségem azokat reprodukálni, talán jobb belátásra térnék magam is. -
lapalapa
senior tag
Arra azért kíváncsi lennék, hogy ha valaki elindul a tapasztalás és ezáltal fejlődés útján, akkor mitől lép le róla, sőt mitől lesz belőle inkvizítor?
Vagy csak sima szivatásból trollkodsz velünk?[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Amit művelsz, az a pszichológia témakörébe tartozik, nem a hifiébe. No offenz, de próbáld meg külső megfigyelőként visszaolvsni a hsz-eidet kérlek. Egy egész társaságot nézel hülyének és ez igen zavaró, terhes, ráadásul visszatérő jelleggel, hosszan és kioktatón nyomod ugyan azt - amire részünkről ugyan az a reakció. Mi nem szórakozunk ezen olyan jól, hidd el.
Miért nem bírsz elszakadni innen, ha ennyire nem vagy kompatibilis a topik témájával? Komolyan kérdezem. Hozzá nem teszel semmi és tanulni sem tanulsz semmit...[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz liszi70 #105451 üzenetére
Nem akartam elrontani a napodat (de már akarom ): ha ugyebár a prekoncepcióink képesek jelentősen megváltoztatni a tapasztalatunkat (placebó), akkor az nem lehet, hogy a "nem létezhet különbség" meggyőződésed miatt nem hallasz különbséget a komponensek között vakteszten sem? Ez elzárhat a fejlődéstől.
Illetve az vaktesztnek számít-e, ha a tudtom nélkül, random napon kicseréli a zasszony a kábelt a rendszerben, és egyből kiszúrom? Ez nem kívánna olyan fajta fárasztó figyelmet, mint a klasszikus vakteszt... Ilyen tapasztalattal is bővel találkoztam. (Na nem sajáttal; a feleségem szerintem az USB-kábelt sem találná meg egy rendszerben. )
-
bajnokpityu
félisten
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz liszi70 #105384 üzenetére
"Nem kell hülyeségeket terjeszteni, ilyet senki nem mondott. Még Void sem, aki az egyik legradikálisabb a kérdésben. Az analóg kérdés árnyaltabb, mindenki tudja."
What??? Ti ketten voltatok a legnagyobb ellenzői a "kábelkérdésnek" és kifejezetten analóg kábel esetén sem volt ez másképp. Mi változott?
"csak a zene van"
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest