Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #107956 üzenetére
Vannak jó minőségű rca splitterek, ha meg tudod oldani, hogy ki-bekapcsolgatod a forrásokat.
Illetve ebből is van jó, drágán.Nálam végül a dac lett a forrás választó, spdif a tv/ps, usb a zenehallgatás.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #107956 üzenetére
Természetesen rontják, főleg az olcsók. De hát ugye valamilyen bemenetválasztóra meg legtöbbünknek szükségünk van. Én OMRON aranytűs reléset építettem jó minőségű aranyozott csatlakozókkal - bele a csöves fejhallgató erősítőmbe. A hangszórós rendszer erősítőjét is az viszi a külön kimenetén keresztül.. (jelenleg 3 bemenetét használom: 2-féle DAC és a rádió tunerem van bele dugva). Az enyém nagy "hátránya", hogy így a csöves fejhallgató-erősítőm is állandóan megy - kopnak a csövek, viszont bármikor rákívánok a fülesre, azonnal üzemmeleg, hallgatásra kész. Napközben, meló közben nagyrészt a hangszórós rendszeremet hallgatom) [kép]
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Dorien
veterán
válasz HELLAFLUSH #107865 üzenetére
Köszi!
Bitrograde fórumtárstól kapok Mogami Neglex XLR-t."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 129.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz HELLAFLUSH #107704 üzenetére
+1.
Ha nem kellene mikrofon csati, akkor egyik legjobb párosítása az X2HR-nek továbbra is a Loxjie D10 ebben az árkategóriában, bár sokaknak nem jön be a színe és/vagy formája.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz HELLAFLUSH #106198 üzenetére
Köszönöm a javaslatokat. Ezek az eszközök tudják a Windows PC > USB kábel > DAC > Bluetooth LDAC > Bluetooth fejhallgató irányt is? Egy Fiio tesztből úgy vettem ki, hogy igen, de nem igazán részletezték.
-
-NoVa-
addikt
válasz HELLAFLUSH #106198 üzenetére
Várj, szerintem a fordítottját várja, BT adóként menjen. HiBy R2 gen II erre a funkcióra jó, de biztos volna más céleszköz, ami csak ezt kompaktabban olcsóbban tudja. Csak azzal együtt, hogy komoly fejest is kéne hajtania, eléggé felejtős. Jobb középkategóriás DAP-ok tudnak még ilyeneket, drle akkuval, képernyővel, árral súlyosbítva.
-
fehér_ember
addikt
válasz HELLAFLUSH #106189 üzenetére
1 év jótállásba az még belefér
-
Ear001
addikt
válasz HELLAFLUSH #106184 üzenetére
Ha ugyanez. Ha nem, akkor meg a következő oprendszer frissítésnél már nem ismeri fel a tablet, kontaktos, ki-ki marad a hang, stb.
-
:AMF:
senior tag
válasz HELLAFLUSH #104597 üzenetére
LMDE - Linux Mint Debian Edition
-
senior tag
válasz HELLAFLUSH #104595 üzenetére
Inkább a Linuxhoz kapcsolódó furcsaságnak tűnik. Próbálgattam közben, minden alkalmazás alatt így működik. Pl. filmnézésnél is tudom váltogatni az "analóg" és "digitális" kimenetet, utóbbi mindig jobb minőséget ad.
Hangerőt mindkét kimenetnél tudok állítani a laptopon. Bár nem szoktam, inkább a dac-on tekergetem a gombot. -
Sword
őstag
válasz HELLAFLUSH #103417 üzenetére
Vessetek a mókusok közé, de ha PC, akkor USB mikrofon.
The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #103095 üzenetére
Hát amit akkor ezen a képen látok az micsoda? Nekem egy Y Jack kábelnek tűnik. Y Jack meg csak a balanced-hez kellhet ezen a hangfalon. Lehet csak "oda tették", de nem hiszem, szerintem ez friss kicsomagolás.
-
dReeZyr
csendes tag
válasz HELLAFLUSH #103066 üzenetére
Nem mondom, hogy most okosabb lettem 400se viszonylag jo aron van igy tobbet tudok kolteni Dac/ampra. Legjobb lenne ha ketto az egyben lenne mert egyikkel sem rendelkezem olyan minoseg ami megfelelne erre a szintre, csak egy hrt microstreamerem van. Olyan 50-70 kozott koltenek ra lehet hasznalt is innen aprorol vagy uj is , nem tudom mi eri meg most. Nem tudom ennyi penzert lehet e olyan minosegu termekhez hozzajutni ami esetleg fejjhalgato kesobbi cserejenel is kiszolgal egy he400se nel magasabb kategoriaju fulest, de nem ez a foszempont. Osszegezve 50-70 kozott kene egy tuti dac/amp HE400se ala akar uj akar hasznalt, ar ertek aranyt szemelott tartva. Koszonom.
Ui: nem konkretan a nevezett hozzaszolasra akartam valaszolni, csak telefonrol felrekattintottam, hanem ugy osszessegeben, koszi mindenkinek a korabbi hozzaszolasokat.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz HELLAFLUSH #103060 üzenetére
Ellenpontnak akkor itt vagyok én, ugyanez a felállás nálam nagyon nem működött. A basszus kellemetlenül utózöngéses, a hangszerek szanaszéjjel esve, stb.
Utána hallottam a jóval erősebb Spartan erősítőtőről másik, hasonló Hifiman planart, az sokkal jobb volt úgy meghajtva, miközben a ZenDAC V2 volt a dac továbbra is alatta. -
Ájvé
veterán
válasz HELLAFLUSH #102980 üzenetére
Tesztben azt írják van/lehet különbség ha tápról működik a dac.
-
stellaz
veterán
válasz HELLAFLUSH #102980 üzenetére
Köszi, akkor.megspórolom az árát
-
kopidoo
senior tag
válasz HELLAFLUSH #102812 üzenetére
Köszi!
Lehet használt is -
Digitalis
senior tag
válasz HELLAFLUSH #102410 üzenetére
Természetesen, én is szívesebben vásárolok az amazon.de-ről, mint 8000 km-ről, aliról. Sennheiser hd599 is onnét van, korrekt áron volt, és két nap múlva hozta is a DHL.
Alitól meg éppen ma jött ez a kis polc [kép] és csak 12 nap volt a szállítási idő, futár hozta. Ez pl. nem érte volna meg "németből". Van ami megéri, van ami nem.[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
emiki6
veterán
válasz HELLAFLUSH #102400 üzenetére
Németből nem kapsz non-stealth 400se-t.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Digitalis
senior tag
Vámhatárt nem éri el, tehát nincs vám, ioss rendszerű aliexpress standart shipping szállítású, ezért az áfa már benne van. Standart shipping egy gyors, nyomkövetős, alinál a legmegbízhatóbb szállítási mód. Express One futárszolgálat viszi nagy valószínűséggel az ajtód elé.
[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Gzula[HUN]
addikt
Legrosszabb esetben 799.- Ft-ot fizetsz rá, de erős a gyanúm, hogy az ég egy adta világon semmi költség nem menne rá.
#102401fehér_ember "97.6% Positive Feedback|2189 Followers" - Teljesen jó értékelése van a boltnak.
#102399Bogyó bá': Lehet, hogy rendelek, de előtte még fel kellene rakni az MDR-1am2-t az apróra. (A héten már kellene, csak lusta vagyok... de sok itthon a fejes... még mindíg...)
ITT még olcsóbb egy kicsivel, de gyanús, hogy maradnék inkább az általd linkelt boltnál.Annyi még, hogy át kell állítani a pénznemet $-ra, mert úgy olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz HELLAFLUSH #102333 üzenetére
Jaja, esik a színvonal, a kedves feleségem szerint is..
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
meri
aktív tag
válasz HELLAFLUSH #102327 üzenetére
Ne haragudj, de ez totál magánügy. Tudom, hogy vicces akartál lenni, de na... az "asszony" (mi a fenéért hívja itt a fórumon a feleségét mindenki így?) sem hinném, hogy örülne az ehhez hasonló posztoknak.
uff
-
stellaz
veterán
válasz HELLAFLUSH #102102 üzenetére
Mindig vannak kivételek. 1500 Ft (!)-ért vettem itthoni T-mobiltól Soungmagic E11-D fülest, most 25 ezer felett van a legolcsóbb árukeresős ajánlat. Mondjuk azt elhagytam, nem eladtam
-
Archttila
veterán
válasz HELLAFLUSH #101998 üzenetére
Megrendeltem! Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
válasz HELLAFLUSH #101995 üzenetére
Ifi zen dac v2
Kimondottan csak DAC-hoz hasznalnam, mert a mini PC USB + eGPU komboval nagyon zajos a rendszer.Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
sas55
aktív tag
válasz HELLAFLUSH #101848 üzenetére
Win11
De most eszközkezelőből eltávolitottam, nem raktam drivert, így most nem produkálja.Eladó Harman/Kardon AVR-355
-
btraven
őstag
válasz HELLAFLUSH #101836 üzenetére
Én is onnan rendeletem a Loxjie D10-et. Szállítási időre már nem emlékszem, de akkor nem lehetett olyan emlékezetesen hosszú
-
F-ECT$
titán
-
Polllen
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #101795 üzenetére
Őszinte leszek, nem tudom. Nekem két különböző verzió van (picit más a hangjuk is), de normál keretek között soha sem volt gondom a hangerővel. PC-n amúgy erősebb, mint mobilról, direkt usb c portról használom őket.
Normál keretek: Yamaha HPH MT5/MT7, Moondrop Aria/Kato, Hifiman 400S(hiába szisszentek fel most sokan )
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz HELLAFLUSH #101730 üzenetére
A30 pro, nem hagy nyugodni... Van német amazonon is.
Bár hallottam olyat, hogy shenzhennél lehet alkudni ilyen esetben. Mondjuk nemtom érdemes e.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Remus389
veterán
válasz HELLAFLUSH #101365 üzenetére
a Magni 3 nem azért melegszik mert vacak hanem azért mert A-osztályú erősítő.
Nem tudom, a Lake People G103S meglepően hűvös volt és jobb erősítő volt, igaz drágább is. Mindenesetre nem megnyugtató ha forrósodik ilyen cucc.Mondjuk a mostani Gustard H10 is melegszik, de annak elnézem
Még nem lett baja, de a legnagyobb kánikulában egyszer inkább kikapcsoltam biztos ami biztos. Meg rátettem egy üres fekete alulminium kulacsot a tetéjére (úgyse látszik) hátha az elvon valamennyi hőt tőle.bitrograde:
Egyedül a Magni+ alapján a Schiitről véleményt mondani legalábbis merész.
Hát Magni 3 volt még akkoriban, ezzel van tapasztalatom. Nem volt rossz az áráért és elegánsan nézett ki. Melegedős volt azért.
Beszélgessünk megint majd, ha hallottál már Yggdrasilt, mondjuk, vagy legalább egynél több készüléket tőlük.
Biztos jók, nem szólok le egy gyártót se, én inkább a kiszemelt terméket nézem, mindegyik gyártónál lehet egy-két best buy, de olyan is amit nem érdemes megvenni.
Pl Shiit-ből talán a Modi ami talán nem valami jó, inkább SU-1 vagy SDAC annyi pénzért.
lapalapa: Én ezt is nézem azt is, de úgy gondolom sokaknak azért a maguk felé hajlik a keze.
-
Remus389
veterán
válasz HELLAFLUSH #101355 üzenetére
Nekem volt tapasztalatom a Schiit termékeivel, a Magni 3-al, az áráért nem volt rossz, bár ha jól emlékszem majdnem a dupláját fizettem az eredeti 99 dollárnak, nagyon drága volt a szállítás is, az átváltás se volt olyan jó a bank részéről illetve még meg is vámolták itthon. Tudom, miért nem Californiában élek.
Én arra emlékszem hogy jól szólt, de eléggé melegedett szinte forró volt érintésre (ez arra utal szerintem hogy nem túl igényes műszaki tervezés, továbbá kissé aggasztó is) , az utána jövő Lake People G103S meglepően hűvös volt utána.
A mostani Topping E70V drága volt, de cserébe szerintem egy fantasztikusan jó termék.
Tudom ez DAC.Szóval szerintem nem jobb a Schiit a Toppingtól vagy fordítva, inkább olvass a kinézett termékről pár tesztet, véleményt ha van rá lehetőséged hallgasd meg(bár persze akkor más lesz a lánc is) és az alapján dönts, ne pedig a márka alapján.
Biztos mindkettő gyártónak van jobban és rosszabbul sikerült termékei, amik kevésbé érik meg az árukat.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
hát, de, pont ezt csinálták, hogy fincsi egyenáramot toltak ki magukból. anno hasonlítgattuk a shiit ?asgard"ot a champpal, és szinte tök ugyanolyan hangjuk volt. de onnan meg lehetett ismerni, hogy a shiit pattant egy kurta nagyot.
az, h neked nem jöttek be a toppingok, és keresel valamit, h mire lehet ezt fogni, ez egyéni szoc problem
de az, h shiit jobb muszakilag, vagy h a toppingot szar hallgatni, mert mérésre mennek rá, hát, no ez nagyon gyenge
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
Érdekes amit írsz, mert általában az a vélemény, hogy fejhallgatón jobban kijön. Nekem nincs összehasonlítási alapom, nem fejhallgatózok.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
Szerintem egyre kevésbé jellemző rájuk, hogy csak mérésben domborítanak.
-
fericske
addikt
válasz HELLAFLUSH #101318 üzenetére
A Topping régebben van a piacon, mint a Schiit.
2008 vs 2010 -
bajnokpityu
félisten
válasz HELLAFLUSH #101318 üzenetére
ehhez képest az asgarddal jócskán volt probléma. toppinggal meg nekem pl még sose volt.
-
szaki58
aktív tag
válasz HELLAFLUSH #101270 üzenetére
Igen, androidos.
Ha lenne valamilyen Apple eszközöm, akkor úgy gondolom, hogy az Apple Airplay -el menne. Azt tudja a Neo Stream. -
Digitalis
senior tag
válasz HELLAFLUSH #101227 üzenetére
MQA licensz nélkül még olcsóbb lehetne. Apropó, ez az MQA társaság nem ment még csődbe? Úgy olvastam, hogy miután felfedték hazugságaikat, számos művész, vásárló és gyártó megszakította kapcsolatát velük, sőt még a ravasz marketingért felelős Meridian is csődöt jelentett. TIDAL szintén megjegyzést tett, hogy az MQA-ból kilép, visszavonja a licenszet, mert az MQA visszafordíthatatlanul csökkenti a hűséget, egy veszteséges tömörítés, nem úgy mint más jogdíjmentes alternatívák, például az Opus vagy a FLAC.
-
Gzula[HUN]
addikt
INNEN nem lett volna olcsóbb?
-
bkercso
nagyúr
Csak nem merték ezt se egészben megmutatni belülről...
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Polllen
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #101217 üzenetére
Nem a legolcsóbb, de kellett a minimum usb 3.0 (ezen elméletileg 3.2 van), ha adattárolót dugnék rá. Külső tápot nem adnak hozzá, de van külön bement 5V-tal táplálni. Semmilyen audiofil szempont nem foglalkoztatott a választásnál.
-
Polllen
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #101212 üzenetére
Én használok, minden működik.
-
senior tag
válasz HELLAFLUSH #99834 üzenetére
Inkább egy Hifiman-hez faragott Zen Can HFM. [link]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #99005 üzenetére
Nem. Ha még soha nem volt (fizetős) előfizud, akkor most 3 hónapig teljesen ingyenes, utána meg 4,99 dollár/hónap. De bármikor lemondható.
A bankkártya számát meg kellett adni, de nem történt pénzmozgás - és mégis aktiválódott. Most nincs reklám, talán jobb a hangminőség, és le is tölthetők a zenék offline használatra. Elvileg.
Most el leszek vele egy darabig, utána meg úgyis lemondom, mert telefonon nem zenélek (csak domino-s vagyok, nincs korlátlan mobilnetem, csak a picike Maraton - a navihoz, stb.), az asztali gépről meg nekem teljesen jó volt az ingyenes (Ha felüvölt a reklám, akkor egyetlen kattintás az előerősítőn és máris a rádiótuner szól).
-
Laby
őstag
válasz HELLAFLUSH #98930 üzenetére
Köszönöm!
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
Laby
őstag
válasz HELLAFLUSH #98874 üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat!
(Meg az utána beinduló világbajnok szójátékokat...
Ha jól értelmezem, akkor ez a Fosi Audio K5 PRO megtudná enni egyszerre jack-ről a fejhallgatós mikrofonomat előre bedugva, és hátul pedig RCA-n keresztül a 2.0-ás hangfalamat is? És tudnék váltogatni köztük?Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
bkercso
nagyúr
-
-NoVa-
addikt
válasz HELLAFLUSH #98881 üzenetére
Schiit-et ne hagyjuk ki.
-
bitrograde
senior tag
válasz HELLAFLUSH #98881 üzenetére
Ezt nem is bekötik, hanem fektetik.
-
osonte
őstag
válasz HELLAFLUSH #98793 üzenetére
Köszönöm! Az lesz megpróbálom.
Más dolog, most jött meg a Topping DX3 Pro+ és amivel használom egy Takstar TS-450. Én még a Takstart több mint 2 éve vettem 9 ezer Ft-ért és kérdés, hogy mi értelme mellette egy 100 ezer Ft-os DAC-nak. Például most hallottam először a dobot hangszerként és nem "hangként". Nagyon megjöttek a hangszerek és végre a torzítást nem hallom, előtte Ifi Zen Air-al próbálkoztam, hát az olyan volt kb mint a telefon +10%... Előtte sok évig azt hittem, hogy drágább fejhallgató ami könnyen hajtható és egy olcsóbb DAC az jó páros. Ez most megdőlt, persze ez nem jelenti azt, hogy egyszer nem veszek egy drága fejhallgatót mellé.
Amúgy döbbenet, hogy a Takstar TS-450 mit tud ha el van kényeztetve. Jóval több van benne, mint amit ára mutat. Nincs kiemelés, tud ütni ha kell, tud magasra menni ha kell, de túlzásba nem esik semelyik irányba. Persze azért a helyén kell kezelni a dolgot.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz HELLAFLUSH #98795 üzenetére
Dehogy jó. Olyan zenékbõl, amelyekből van normális minőségű master (jellemzően 90-es évek elejéig), bármilyen flac köröket ver a stopifájra. Méghozzá bosszantó köröket. Friss az élményem,..
S ez nem is kizárólag, vagy elsősorban tömörítés függő, hanem főleg az elcseszett "remastered" roncsok érdeme szerintem.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #98793 üzenetére
Én mostanában gyakran a Spotify-t hallgatom napközben (rádiótuner helyett), méghozzá az ingyenes, reklámokkal megszakított verziót. Három hónapja regisztráltam, de úgy kb. az utóbbi 3 héten drasztikusan megjavult a hangminősége: nem csak füllel, hanem a kínai DAC-om is 384 kHz-et ír ki közben! Mondom: az ingyenes!
-
bitrograde
senior tag
válasz HELLAFLUSH #98477 üzenetére
Semmi sem tökéletes. Tudnék mesélni. Amikor az asztalon be kell kapcsolni a Bifrost-Jotunheim párost az állványban a PC alatt. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #98253 üzenetére
Régen ezt sztereó/monó kapcsolónak hívták..... Öreg vagyok, na!
-
bkercso
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #98253 üzenetére
Ez a korrekt tudományos magyarázata!
-
csƵ
addikt
válasz HELLAFLUSH #98224 üzenetére
Ezt is ismerem, de ez sem az, amit keresek.
-
bszilvagyi
csendes tag
válasz HELLAFLUSH #98069 üzenetére
Köszi
-
SunMount3r
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #97719 üzenetére
10K-nál nem többet.
-
bajnokpityu
félisten
válasz HELLAFLUSH #97532 üzenetére
180 az, mire belogolsz
-
-NoVa-
addikt
válasz HELLAFLUSH #97280 üzenetére
-
-NoVa-
addikt
válasz HELLAFLUSH #97269 üzenetére
Az ifi Gryphon kábelével próbáltam (rövid árnyékolt Lightning - C mfi), azzal ment.
-
szellem
csendes tag
válasz HELLAFLUSH #96283 üzenetére
ugye nem a helokitty-t akarja majmolni..
amúgy a p20 alu készülékháza szerintem simán"highend", és ránézésre ez is olyan lehet, bár a (hello kitty-s célközönségnek az elektroncső is igazi futurisztikus technológia ) -
btraven
őstag
Link lemaradt [link]
-
Tulku
veterán
Mi ez? Áramfejlesztő?
Mert akkor mehet keletre adakozásnak! -
gianni85
veterán
-
bkercso
nagyúr
Már csak egy "gumigyűrűt" kell a tetejáre húzni...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #96185 üzenetére
Ha lábtartónak elég stabil - akkor megyek érte a Jysk-be.
"...kifejezetten ronda..."
(Én se vagyok egy matyóhímzés, szerintem akkor passzolni fog hozzám....)Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Tin
veterán
válasz HELLAFLUSH #95921 üzenetére
Igen, ezt olvastam/láttam én is róla, hogy fejessel hosszú távon az analitikus hang zenében fárasztó. Viszont a zene csak a felhasználási mód egyike, szóval van mellé filmnézés és sok YT is, amiben meg főleg inkább beszélnek meg effektek vannak. Az se mindegy, hogy ott hogy szól. Meg persze fejese is válogatja.
Az teljesen egyértelmű minden leírásból, hogy a DX3 Pro+ egy analitikus hangú, inkább világos hangképű DACAMP, viszont szolgáltatásban verhetetlen, hiszen ha berakom a TV-hez a meglévő (és most DAC hiányában nem használt) aktív hangfalak elé, akkor van egy BT zenehallgatós állomás, egy "soundbar", meg egy jó fejes erősítő egyben, ami médiafogyasztáshoz (és zenefogyasztáshoz) is remek. Ráadásul távirányítós, szóval fel se kell állni a vezérléshez. Ha megnézed, hogy mennyi egy normálisabb sound bar ára, akkor egész más a helyzet.Van két erősítőm, egy Schiit Magni 3, és egy Myryad Z40, mindkettő inkább meleg hangzású.
DAC-ból a VMV Magic (AK4390) döglött meg pár hete, annak nagyon szerettem a hangját, hasonlót keresek (feszes, gyors, meleg hangzás). A másik DAC, amit most használok, egy SMSL Sanskrit Pro (AK4490), ennek hasonló a hangképe, de egy hangányit "gyengébb" (picit kevésbé telt) hangja van.Most emellé rendeltem a DX3 Pro+-t 169€-ért, és már a 199€-s áron is ajánlja mindenki. Az egy széles felhasználású DACAMP lenne, ami érdekel benne, az a részletesség és az őszinteség, amitől félek, az meg a világos hangkép. De hallani kell.
B terv pedig az IFI Zen Air DAC 99€-ért, mert a v2-ért én nem fizetnék 2x annyit, főleg, hogy a balanced és az MQA nem érdekel, és a tapasztalatok alapján nagyon hasonló a hangja az Air-nek is, mint a v2-nek. Annyira meg nem vagyok vájtfülű, hogy apró nüanszokat meghalljak.
Fejesből pedig a DT770Pro/80, és egy Sennheiser HD600 a két általánosan használt, de van még egy pár (olcsóbb), és BT-osakat is használok.
Mint pár hete írtam, nem létszükséglet a DAC(AMP) most, de most van BF, és ha találok akciósan jót, miért ne. Január 31-ig lehet ezeket visszaküldeni, szóval bőven van idő tesztekre, és mint látod, nem csak önmagukban, hanem DAC-ként az erősítőkkel, illetve nem csak egy fejessel, hanem két eltérő karakterű fejessel is hallani szeretném őket. A hallgatásba az E30II-t felesleges belevennem, mert az AKM hangzást ismerem, és van is olyan hangzású DAC-om.
A vége meg akármi lehet. Lehet, hogy akár mindkettőt megtartom, vagy egyiket sem. A Topping nagyon jó lenne kintre a TV-hez, és vésztartaléknak, az IFI meg lehet, hogy beválik és megtetszik zenehallgatásra, önmagában. Ha egyetlen eszközt kellene vennem mondjuk az alaplapi hangkártya után, egy adott fejeshez, kis pénzből, akkor biztos, hogy nem a Toppingot venném, de arra már rájöttem, hogy a legjobb döntést a füled alapján hozod nem, és nem a tesztekkel.
#95917 Gzula[HUN]: külföldön élek, szóval ez nem játszik. Amúgy újonnan BF akcióban 240€, szóval nem vészesen drágább újonnan se.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz HELLAFLUSH #95926 üzenetére
Nade hogy választod külön, mikor egyszerre használod a dac és amp részét is? Szerintem nagyon sehogy.
-
Polllen
nagyúr
Engem az 560S-sel nem fárasztott, imádtam hogy miket tud a Senni, viszont egy kicsi mély hiányzott a rock zenéből. Én amúgy ezt nem a Topping hibájának, inkább a Sabre csippnek és az ízlésemnek tudom be. Az a DX3 pro + elég őszinte cucc.
-
Ba cy lus
addikt
válasz HELLAFLUSH #95924 üzenetére
Itt biztos jól néztem, egyetlen Topping sincs az értékelt hirdetéseid között. Az értékeletlenek közt talán, de olyan általánosan írtad, mintha vagy 10 különböző Topping terméken túl lennél már - és persze egyet sem értékeltek. Google is csak egy hardveraprós Topping találatot adott rád.
Amúgy meg DAC-okról volt szó, nem pedig erősítőkről.
A DX3 Pro+ nem csak DAC. Azt nem tudom, hogy volt-e itt olyan, aki csak azt a részét értékelte.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
Én pl megfogadtam, hogy Toppingot többet nem veszek mert idáig mindet raktam fel apróra pár hét után valami miatt.
Egyet sem találtam most a lejárt hardveraprós hirdetéseid között.
Nálam az A30 Pro a HE560-hoz nagyon is betalált. Hallgathatóságban is kiváló, miközben nem is mossa el a dolgokat. Szóval kár általánosítani, beskatulyázni.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz HELLAFLUSH #95910 üzenetére
Jobb-nem jobb, ez annyira szubjektív. Mindenki mást szeret.
Fentebb leírtam az igényeimet, nyilván a DAC, az AMP, és a fejes is színezi a hangot, én meg a sor végén rendelkezem egy izléssel, aminek az első 3 összességének meg kell felelnie. Papíron inkább az AKM hangzást szeretem, de abból ugye a chiphiány miatt szűk a választék, az E30II-t meg nem fogom tudni megszokni akkor sem. Vagy legyen olcsó és jó, vagy nem tudom, de az nekem egy olyan állatorvosi ló. Ilyen 60-80€ körül oké a tudásához képest, de 2x annyiért a "na ne viccelj" kategória.
A Zen Dac v2-vel ugyanez a bajom. Balanced ki, be, MQA, szerintetek hány embernek kell? A szolgáltatások fele úgy van a készüléken, hogy nem is kell. Na, a Zen Air Dac féláron már értelmesebb választás, tudja, amit a nagyobb, de (számomra) felesleges csicsa nélkül. Ezért is gondolkozom egy hallgatáson. Az RCA kimenet erősítettsége nem izgat annyira, az külön tetszene, hogy 2 az egyben készülék, de az, hogy nem lehet YT videót nézni vele, az gáz. Sokkal nagyobb, mint hogy balanced vagy sem.
A Topping DX3 Pro+ meg a három közül a legjobb, ebben nagyjából mindenki egyetért. Szolgáltatásban mindenképpen, de valószínűleg még hangban is a leginkább "profi". A hangkép viszont legalább annyira fontos, mint a részletesség vagy a gyorsaság, és ha az nincs a helyén, lehet akármilyen "csúcs" a hangja, nem hallgatja az ember. Viszont mivel a részletességéről többen eléggé szuperlatívuszokban beszéltek (árhoz képest), ezért kíváncsi lennék, mit tud.
-
Polllen
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #95910 üzenetére
A DX3 pro+ sokkal tisztább és részletesebb hang, mint a Zen air.
-
kNG
senior tag
válasz HELLAFLUSH #95877 üzenetére
Nem utolsó sorban még jól is néz ki! Enjoy!
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
Pityu.
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #95804 üzenetére
Jókat lehet kapni az alliexpressen húsz ezer körül?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #95589 üzenetére
Nekem egy régebbi genius mikrofonom van jack dugós,meg a webkamerámban van mikrofon de a geniust szeretem.Akkor az elosztót hova kéne dugni a fiioba,hogy legyen mikrofon is vagy ez az elosztó csak fejhallgatóhoz lenne?
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz HELLAFLUSH #95608 üzenetére
Én is próbáltam 3 "sima" nyomotató kábellel, hogy írtad. 2 fekete 1m-es, meg egy szürke 3m-essel. Egyik bontatlan volt. A 3m-esnél meg se nyikkal, de a többivel minden ok. De ezt úgy, hogy plusz táp nélkül "power match + truebass ON" módban vintage planárral semmi gond fullosra tereve se, a hosszabbal meg be se kapcsol gyakorlatilag. Szóval szerintem jelen esetben nem a méret lesz a lényeg. Próbálok másik 3m-es kábelt keresni, de egyelőre nem találok. Úgy gondolom inkább valami kompatibilitási probéma lesz a hosszabb kábellel. (USB 1.0?, nem tudom...)
Kíváncsiságból pár napja rendeltem egy Vention kábelt, kíváncsi vagyok milyen lesz 3.1-ről táplálva (szerintem semmit se veszek észre egyébként).[ Szerkesztve ]
-
binatone
tag
válasz HELLAFLUSH #95592 üzenetére
Ahogy korábban is írtam, ebben az esetben a GND kell megszakítani.
-
bkercso
nagyúr
Ha bedugod, a D+ adatszálat felhúzza +3,3V-ra, amit az 5V tápból állít elő. Ezzel közli, hogy "megjöttem". Ha ez nem egyidőben történik a bedugással, akkor lehet, hogy kicsúszik az időablakból és ezért nem ismeri fel a gép.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Épp most olvastam a Blogon: igen hosszadalmas és zavaros cikk, de erről is esik szó: [link]
-
Pityu.
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #95585 üzenetére
Na és ha teszem fel veszek egy FiiO E10K-t a mikrofont meg lehet oldani belső hangkártyáról?Mert ugye mikrofon bemenet nincs rajta,számítógépen meg microlab solo 6c-t hajtana.
-
Lovecraftian
kezdő
válasz HELLAFLUSH #95367 üzenetére
Az első mondatoddal maradéktalanul egyetértek, remélem nem úgy jött le a hozzászólásomból, hogy az ellenkezőjét gondolom .
A TrueBass is egyértelműen hasznos lehet azoknak akik több basszusra vágynak és nem akarnak parametrikus EQ-t.
Az utóbbi időben olvasgattam a témában, végigböngésztem a piacot és arra jutottam, hogy ha brutál mélyet akar az ember, érdemesebb a zártak között nézelődni, viszont ott meg más lesz a gond. Ott van pl. a Meze 99 Classics: zárt, de a mély annyira rátelepszik minden másra, hogy (szerintem) az összkép rovására megy.Javítson ki aki akar, de szerintem jó nyitott fejest könnyebb csinálni mint jó zártat. (De ez már egy másik topik témája )
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
válasz HELLAFLUSH #95367 üzenetére
..és a zárt fejhallgatókból is hiányzik a mély?
-
Lovecraftian
kezdő
válasz HELLAFLUSH #95197 üzenetére
Milyen érdekes, nekem pont a kiegyenlítettebb hangzás miatt jön be jobban a GTO filter. A sima 7.4 MQA filter is jó, csak én néha indokolatlan kiemeléseket vélek felfedezni a magasaknál (ez valamennyire gondolom a fejestől is függ, mennyire zavaró egyeseknek).
-
sas55
aktív tag
válasz HELLAFLUSH #94851 üzenetére
Szia csak jelezni szeretném hogy igen működik ez a megoldás.
Tv-ről HDMI ARC leválasztós [kütyü] és rákötve aktív [hangfal] tökéletesen működik a tv távval a hangerő kezelése.
Mivel felemás válaszokat kaptam berendeltem egyet és tökéletesen működik.Eladó Harman/Kardon AVR-355
-
binatone
tag
válasz HELLAFLUSH #95223 üzenetére
Igen persze, de én továbbra is azt mondom, hogy a korábban mutatott USB köz darabbal, vagy méginkább az ezt megelőzően linkelt lineáris tápos kapcsolással lehet a legjobb hangot elérni. Többek közt azért is mert nem egy (gagyi) nyomtató kábellel hallgatod a zenét. Tudom ezt nem mindenki fogadja el, hogy létezik különbség USB kábelek között, de én 57 évesen hallom, mint ahogy azt is amit niof említett.
-
niof
addikt
válasz HELLAFLUSH #95223 üzenetére
Szerezz par nyomtatokabelt, bontsd meg valahol a szigetelest, bujtasd ki a kabeleket, aztan az egyiknel vagd el a pirosat, masiknal a feketet. Egyszerre eleg, ha csak egyiket megcsinalod, hatha bevalik. Nalam az utobbi bejott. Igy marad!
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz HELLAFLUSH #95195 üzenetére
Biztos jót tenne neki, mert több erő van a balanced dugaljon. Nem is kicsit. Majd 1 órával feljebb kell tekerni a hangerőt MDR-1A-n, hogy ugyanaz a hangerő legyen unbalaced kábellel, mint balaced-ban. Pedig az nem egy nehezen hajtható cucc (utódjánál azért nehezebben hajtható). Fel lettem világosítva, annó, hogy nem így kellene lennie, de ez van.
Firmware cserét próbáltad már? Én még egyelőre nyúl vagyok hozzá. Kolléga már próbálta.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz HELLAFLUSH #95185 üzenetére
"Olcsóbb alternatíva" tud lenni, ha nem veszel hozzá semmilyen tápot. Szintén Z videója az indokom. Ő beszámolt arról, hogy próbálta "high gain" fejhallgatóval "bass boost on" is, és akkor se változott semmit a hangja, miután kihúzta a tápot.
Vidója "alatt" egyébként EZT a vezetéket ajánlja, ha hosszabbat akarsz.Annyit azért hozzá tennék, hogy abból tanulva, hogy a Loxjie D10-es táp nélkül érezhetően gyengébben szól 2.0-ás USB aljzatból, csak a "kék" színű 3.0-ás dugóban használom az ifit.
Bár, most felcsigáztam magam, lehet keresek hozzá egy olyan kanócot, aminek USB C a másik vége, mert az a laptopomon 3.1-es.
Szerk.: Valami ilyesmit, bár ez csak az első, ami szembe jött.[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz HELLAFLUSH #95155 üzenetére
Ugyan nem Zen, hanem Gryphon, de átdugtam a hátsó balanced vonalkimenetre a fülesem, és ott is hatott az XBassII/XSpace kapcsolgatása.
-
Pocak89
senior tag
Én régebben megkérdeztem ezt konkrétan a gyártótól. Ezt a választ kaptam: Yes it works if you switch the ZEN DAC to Variable mode, on the back.
Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives
-
Gzula[HUN]
addikt
Z szerint az RCA-val is így műxik, kb. INNEN magyarázza.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
Az RCA-t hirtelen nem tudom kipróbálni, de a hátsó balanced dugaljat igen. A 2 kimenet között van egy kapcsoló. Ha fix-re van állítva, akkor nyomkodhatsz/tekerhetsz az elején bármit, a hátsó balanced kimeneten nem változik semmi. DAC V2 persze, a Signature V2-t nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #94870 üzenetére
Szerintem olvass vissza én mire reagáltam
-
migabi24
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #94868 üzenetére
Ezzel csak az a baj, ami nekem tucat az neked még lehet különleges és ez fordítva is lehet
-
sas55
aktív tag
válasz HELLAFLUSH #94851 üzenetére
Kicsit elvesztem nem tudtam hogy némelyik optika kezel hangerőt. Azért gondoltam hogy működhet hdmi-vel mert mert a hdmi arc kimeneteken megy ez a fajta kommunikáció(egy távról a hangerőszabályzás, vagy a tv-é vagy az AVR-é) .
Ez a leválasztó is egy dac tulajdonképpen az a kérdés hogy fix jelet küld-e az rca-n vagy erősíti is. De lehet rosszul értelmezek.Eladó Harman/Kardon AVR-355
-
sas55
aktív tag
válasz HELLAFLUSH #94849 üzenetére
valamit félre értesz, nincs szó szubról
Eladó Harman/Kardon AVR-355
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- PLC programozás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest