-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberFriend
tag
válasz bitrograde #109715 üzenetére
Nálam a trial időszak járt le.
-
CyberFriend
tag
válasz baluka #109044 üzenetére
A T1 2nd és az A 20 nagyon jó szinergiában vannak. Részben ezért is érzed, hogy a T1 rendben van, meg egyébként is egy jó fejes. Ez a kombó egy A 2 erősítővel lenne fejleszthető, de sajnos már nem gyártják, használtan tudnál csak venni. További feljebb lépési lehetőség lenne egy OTL erősítő beszerzése (pl. Feliks Elise), de a hőtermelés miatt ezek elhelyezésére oda kell figyelni és nem igazán kompakt méretűek. Szóval a helyedben én nem cserélném le a fejest, hanem vennék egy használt A 2-t (hifisharkon van pár eladó). Néhány DAC ajánlás: TMP Ant, bkercso MicrofluentDAC, Schiit Bifrost 2.
-
CyberFriend
tag
válasz Polllen #104563 üzenetére
"Mojo 1 ma már nem olyan nagy szám"
USB-n lehet, de legjobban koaxon mutatja ki a foga fehérjét. Persze ehhez külön eszköz (pl. egy Allo DigiOne vagy egy DDC), kábel kell, ami további költségeket jelent, illetve ezzel agyoncsapjuk az eredeti, hordozható funkcióját. Szóval borulnak az arányok, de így azért még jobb hang kihozható belőle. Jó ideig így használtam, szerettem (2020-as kép):
Egyébként lehetne több fénykép is a topikokba. Megörülök, amikor néha egy-egy felkerül. Szerintem többen így vagyunk vele, jó megnézni egymás cuccait.
-
CyberFriend
tag
válasz bitrograde #104456 üzenetére
Néhányat használtam és az volt a tapasztalatom, hogy hozott a hangon. Mint ahogy te is írtad múltkor a Concero-val kapcsolatban. L.K.S. USB-100, Matrix X-SPDIF2, Audio-GD DI-20 voltak a jobbak. Ezek közül a DI-20-at használtam a nálad landolt Bifrost 2-vel és odavert az Unison USB-nek, pedig az tényleg nem rossz. Minden javult vele, legjobban a jelenlétérzet, és jobban bevont, a zene még mélyebbről szólt vele. A DI-20 már nem kapható, de helyette kijött a DI-24 és annak tápregenerátoros változata. Erősen ajánlom, mert szerintem pont az a színvonal és árszint, ami passzolna akár mindkét rendszeredbe.
-
CyberFriend
tag
Amiron-hoz jó választás lenne a Schiit Valhalla 2.
-
CyberFriend
tag
válasz Dorien #104178 üzenetére
Ma is aktívak, de persze érthető a múlt idő. Akkoriban csíptem a Red Hot Chili Peppers-t is, de a gyalázatos Kisstadion koncertjük után teljesen kiszerettem belőlük.
-
CyberFriend
tag
válasz RetepNyaraB #104176 üzenetére
Kicsit szűkebb a hangzás, de ezzel még inkább neked szólóvá, intimebbé teszi az akusztikus "klubkoncerteket". Szeretem a Nirvana és a Clapton Unplugged-nél is, de például az AC/DC Live at River Plate-hez már nem kapcsolom be. Ott kell a levegősség a stadionos atmoszférához.
-
CyberFriend
tag
-
CyberFriend
tag
Egyik kedvenc lemezem, ami crossfeed-del még közvetlenebb, átélhetőbb.
-
CyberFriend
tag
válasz RetepNyaraB #104052 üzenetére
Valószínűleg más paraméterei vannak a Spartannak, meg egyébként is máshogy hallunk, másra figyelünk. A harmadik Valhalla 2-vel élek együtt. Quad Era-1, Audeze LCD-2, Hifiman Sundara, Ananda, Arya Stealth planár fejesekkel próbáltam. Erősítéstől függetlenül fedetten, visszafogottan szóltak mind. Olyan érzés, mintha az erősítő nem lengetné meg kellően a drivereket, sok benne marad a fejesben. Ezért írtam, hogy fojtja őket. Ellenben, ha rádugsz egy HD600-at, 650-et minden a helyére kerül. Nekem például bejött a Sundara az S100A-val, az Ananda az MFA-val.
-
CyberFriend
tag
válasz bajnokpityu #104044 üzenetére
Idézem Dan Clark-ot (Dan Clark Audio):
"Számos csőtechnológia létezik, amelyek közül néhány jobban működik síkokkal, mint mások. A legkönnyebben használható csőtopológia a hibrid, ahol a kimenet szilárdtest. Ez általában még alacsony impedanciájú terheléseknél is jól működik, mivel az alacsony kimeneti impedancia és a nagy áramkapacitás jól illeszkedik a síkokhoz."
-
CyberFriend
tag
válasz bajnokpityu #104042 üzenetére
A "planár + csöves megoldás"-ra írtam a hibridet.
-
CyberFriend
tag
A MomentAMP új tápegységet kapott (MZ/X LPS40). Minden picit jobb lett, csökkent, lágyult a digitisz. Az erősítő "friss, üde, átlátszó" megszólalása jól megy az Atticus-hoz.
[ Szerkesztve ]
-
CyberFriend
tag
válasz krokostamas #104038 üzenetére
Planárokhoz a hibrid csöves erősítők passzolnak. Például a Schiit Vali, Lyr változatai.
-
CyberFriend
tag
válasz krokostamas #104031 üzenetére
Planárral nem az igazi a Valhalla 2, fojtja azokat. Inkább magas impedanciás, dinamikus fejesekhez jó. Egyébként alacsony erősítéssel meglepően jól szólaltat meg egy 50ohm-os Vsonic GR07 Classic IEM-et.
[ Szerkesztve ]
-
CyberFriend
tag
válasz Exodius #104027 üzenetére
Ezen a ZEN DAC Signature (V1)-en is elgondolkodnék 50k körüli árszinten.
-
CyberFriend
tag
válasz fehér_ember #103923 üzenetére
Nálam is:
-
CyberFriend
tag
-
CyberFriend
tag
válasz zoltanz #103475 üzenetére
Hirtelen ezt találtam: https://www.emlek-pont.hu/index.html
-
CyberFriend
tag
válasz RetepNyaraB #102612 üzenetére
Ha nem sérült az eszköz és a csatlakozások rendben vannak, akkor a Code 10 egyértelműen driver problémára utal. Kipróbálnám régebbi driverrel is, illetve másik PC-ben (ki tudja milyen Windows fut a gépeden), vagy pendriveról futtatsz egy Daphile-t.
-
CyberFriend
tag
válasz RetepNyaraB #102606 üzenetére
Innen töltsd le a Renesas drivert (Additional Information - Optional driver package)! A termék adatlapon rajta van a chipset, ez a driver jó hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
CyberFriend
tag
válasz Gzula[HUN] #101620 üzenetére
Egyszerű 5V tápegységet csomagolnak hozzá, nem iPower-t.
-
CyberFriend
tag
válasz Panthera #101216 üzenetére
Név szerint, ajánlva a szóló munkáikat is:
Lisa Gerrard
Brendan Perry -
CyberFriend
tag
válasz Remus389 #100388 üzenetére
Az nincs, de egy hazai véleményt tudok linkelni. Illetve a saját tapasztalatot tudom hozni (S100D, MomentDAC) és ez alapján ajánlani.
-
CyberFriend
tag
válasz CyberFriend #100379 üzenetére
Ja, és ezért nem kell leszurkolnod egy tizest, két hétig hallgathatod.
-
CyberFriend
tag
válasz Remus389 #100374 üzenetére
Biztos tipp arra, hogy elkerüld a száraz, analitikus hangot: MicroFluentDAC
Cserélhető benne az OPA. Ebben már van gyakorlatod. -
CyberFriend
tag
válasz laleeee #100097 üzenetére
Először is vegyél vissza az arcodból! Ez a fölényeskedő stílus itt sem menő! Mint ahogy az emberbabázós, nyegle állazaság sem! Másodszor, a kérdésedre talán én adtam a legkonkrétabb választ, hogy a keresett Bursonokat honnan tudnád megbízható forrásból beszerezni. Erre lehülyézel.
-
CyberFriend
tag
válasz laleeee #100081 üzenetére
Az Audiophonics megbízható. Ha nem jönnének be, akkor akár külön is eladhatod őket. Általában van rá kereslet.
-
CyberFriend
tag
válasz belashx #100073 üzenetére
Az SMSL Sanskrit 10th után nagy előrelépésnek éltem meg egy bkercso MomentDAC-ot. Ez már nem kapható, viszont ajánlanám a MicroFluentDAC-ot. Ez pont kijönne egy E50 árából. Esetleg használtan egy első változat.
-
CyberFriend
tag
válasz RetepNyaraB #100053 üzenetére
Jól hallod. CompositeAmp-pal és S100A-val is nagyon jól szólt nálam a HD600. Előttük MomentDAC, illetve S100D voltak.
-
CyberFriend
tag
válasz RetepNyaraB #99706 üzenetére
Asszem Bogyó bá' buherált ilyesmi elosztót. Kérdezd meg mire jutott vele!
-
CyberFriend
tag
válasz RetepNyaraB #99703 üzenetére
bejáratás - bejáratás - bejáratás
-
CyberFriend
tag
válasz CoroStar86 #99700 üzenetére
Ez nem dobálózás, hanem jóakarás. Kiszámoltam, beleférne a keretedbe. Az ajánlott típust nem hallottam, de volt és van is Audio-GD eszközöm, a márka abszolút értelemben kiváló. A Fiio hordozhatóban van otthon, nem pedig az asztaliban. Ettől függetlenül lehet, hogy a választottad is szuper, de nagyon meglepődnék, ha pariban lenne az R28-cal.
-
CyberFriend
tag
válasz CyberFriend #99697 üzenetére
Még annyi, hogy ehhez talán jobban illene egy planár fejes. Például egy Hifiman Ananda Stealth változat.
-
CyberFriend
tag
válasz CoroStar86 #99694 üzenetére
Egy Audio-GD R28 mk2 lenne a javaslatom. A kereted kihasználására szerintem ez jobb választás lenne. Olcsóbb kábelekkel is lezenélné az összeállított kombódat.
-
CyberFriend
tag
válasz fehér_ember #99296 üzenetére
Köszi!
-
CyberFriend
tag
válasz CoroStar86 #98908 üzenetére
Érdemes lenne rákukkantani az Audio-GD lehetőségeire is. Mondjuk:
R28 MkII + egy jó fejes 400-500k körül, amilyen hangzásvilágot szeretsz -
CyberFriend
tag
válasz ptesza #97078 üzenetére
Presenter3 fejhallgató erősítőben próbáltam OPA2228-at, 2107-et, 2111-et, 2134-et, de sajnos nem emlékszem rá, hogy milyen karaktert adtak a hangzásnak. Zsebbenyúlós, de erősen ajánlottak a Burson Audio és a Sparkos Labs műveleti erősítői.
-
CyberFriend
tag
válasz ptesza #97076 üzenetére
HQ Elektronika
Néhányat vettem tőlük, egyik sem bántotta a fülemet. -
CyberFriend
tag
Kikerestem, jól emlékszel.
-
CyberFriend
tag
válasz CyberFriend #96660 üzenetére
Néhány változatot megélt, régóta gyártott fejes, ami kifejezetten szereti, igényli a csöves meghajtást.
-
CyberFriend
tag
-
CyberFriend
tag
válasz fehér_ember #96232 üzenetére
Igen, sok itthon a motyó.
Az Anandát azért vettem, mert kíváncsi voltam rá, hogy a korábbi planárjaimhoz képest (Sundara, Quad Era-1, Audeze LCD-2) hogyan szólal meg. Érdekelt, hogy a Sundara után mit tud egy ezer dolláros (ennyiről indult) Hifiman. Nem gondoltam leváltásra, cserére, mert a tesztek elolvasása után világossá vált, hogy a jelenleg használt ZMF Atticus és Sennheiser HD660S mellett azért másabb hangzásvilágot fogok kapni. Persze így is lett. Tudom, hogy neked is van, ismered, azért leírom pár sorban, hogy mit gondolok róla.Az Ananda egy nyílt, légies, világos, semleges, kiegyenlített (jók az arányai) megszólalású, nem magasba húzó (ez fontos) fejes. Mivel a világosabb oldalt képviseli, ezért a mély tartománya egy kicsit visszafogottnak tűnhet, de csak úgy mint mondjuk egy HD600-nak, jó erősítéssel ki kell csalni belőle. Ebben is, illetve a semleges, kiegyenlített tulajdonságaikban is nagyon hasonlóak. Felmerül a kérdés, hogy ha a HD660S a HD600 iskolája, akkor miért másabb hangzású a két fejes? Ez azért van, mert a HD660S-ben ugyan ott van a HD600, de a magas tartományban kissé fedett, visszafogott, valamint mély tartományban erősebb, ezért sötétebb benyomást tesz. Hasonló az Atticus is, csak zártban (még különbözőbbnek hallod az Anandánál).
Az Ananda nagyon jól visszaadja a részleteket (HD800 szerű), jó a képalkotása, gyors, a tere is rendben van, bár oválisan megrajzolva inkább függőleges irányú. A Sundarához képest mindenképpen előrelépés, az Era-1-hez, az LCD-2-höz nézve pedig hasonló, bizonyos dolgokban magasabb színvonalú, de inkább másabb hangzású, semmint jobb (mást szeretünk, mást keresünk). Nem basszusfejeknek való, viszont akik akusztikust, jazzt, klasszikust hallgatnak, azoknak nagyon betalálhat, mint ahogy a HD600 is kiváló ezekben a műfajokban.
Könnyen hajtható, de megfelelő kiszolgálás kell hozzá, hogy kiteljesedjen, kellően kiegyenlített legyen, hogy megkapd a teljes hangzását. Ehhez kapcsolódik, hogy ezüstözött vezeték szerintem nem való hozzá (Forza Claire Hybrid-del próbáltam), mert bár segíti a felbontást, az információ áteresztést, a dinamikát, de élénkíti a fejest. A világos karakterének nem tesz jót. Egy jófajta réz kábel (pl. MrCollector féle) viszont nagyban segíti a kiegyensúlyozottságát.
Ezeket a benyomásaimat egy Allo USBridge (Volumio) - Allo Revolution DAC - Lehmannaudio Linear láncon szereztem, WW Silver kábelezéssel, Allo Shanti tápegységgel.
Amúgy nem vagyok polgi, csak gondoltam cimbizek egyet a kalocsaiakkal.
[ Szerkesztve ]
-
CyberFriend
tag
válasz Gzula[HUN] #96202 üzenetére
Én meg a polgármester vagyok.
-
CyberFriend
tag
Ez nem hibára utaló jel, ez a csöves üzem egyszerűen ilyen. Ez a része kicsit nyűg, de igazából jól szól addig is míg melegszik. Amikor meg már teljesen beröffent, akkor lépsz szintet, de nem csak az erősítőhöz képest, hanem abszolút értelemben is. A zenehallgatás egy magasabb szintjét élheted át, ha olyan a felszerelésed. Tudom ez kicsit patetikusan hangzik, de hát ezt sokan így élik meg. A múltkor linkeltem egy írást, a sorok között olvasva ott az igazság:
"Minden óvintézkedés ellenére az a legbiztosabb, ha feleslegesen nem kapcsolgatjuk ki-be az erősítőt. Ha például van egy óránk zenét hallgatni, aztán más dolgunk van egy órán át, mielőtt visszaülnénk a zenehallgató fotelba, érdemesebb inkább bekapcsolva hagyni az erősítőt. (Jobban is fog szólni.)" -
CyberFriend
tag
válasz lapalapa #94674 üzenetére
Hasznos írás a csövekkel kapcsolatban. Ecetes vattakorongot javaslok.
-
CyberFriend
tag
-
CyberFriend
tag
válasz HUNNIA1920 #94474 üzenetére
A BIOS-ban, ha van lehetőséged USB 2.0 átviteli sebességet állítani, akkor az legyen High Speed beállításon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest