-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz bkercso #105095 üzenetére
Nálam tv megy optikán NODE-ba. Onnan le tudom oszatni, hogy honnan akarok zenét és hogyan. Ha analógon, akkor ugye erősítő, vagy bt-on keresztül. Van két bt fülesem, egyik egy Pioneer SE-MS7BT [link] és egy Galaxy mini buds [link]. Első csak 4.0-át tud, de attól még igen jó hallgatni. A Buds vaskosabb, paplanosabb a pionál, de nem is audiofil célokra vettem. Mindkettőt tök jó hallgatni egyébként, akár órákig, mindenféle fej és fülfájás nélkül. Mondjuk a Pio nagyságrenddel kiegyensúlyozottabb és kevésbé basshead. Vagy egy kis JBL fülesem is [link], ami persze jóval olcsóbb náluk, jóval "egyszerűbb" is a hangja, bár nem rossz az sem áráért szerintem. Szóval a bt, mint forrás manapság tök jól szól. Telefonról amúgy pont ugyanezt hallom bt-on keresztül. Első helyen a Pio, aztán Mini Buds, aztán vezetékről a JBL. Ja, az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a Poineer-t kábellel is lehet csatlakoztatni és úgy valamivel jobb, bt-hoz képest, de nem nagyságrenddel, viszont elég jól hallhatóan. Ettől függeltenül én bt-on használom, mert annyival nagyobb szabadságot kínál, hogy nem bánom a picit "gyengébb" hangminőséget. A tévé is (LG oled) tud bt-t, de annak az adapternek a hangja borzasztóan gagyi, ugyanezekkel a fülesekkel hallgatva. Komoly "bizonyíték" ez arra, hogy mire képes egy "normális" streamer, vagy bármilyen külső eszköz dacja és vagy bt adaptere, hogy még azon keresztül is hatalmas javulást hoz hangban a tévé saját bt adapteréhez képest. Önmagában a tévé bt-át senkinek nem merném ajánlani, mert (kis túlzással) alig jobb, mint a saját hangszóróin keresztül hallgatni.
#105096Dorien Ezt én is így gondolom, de látod, mások szerint "ultragagyi".
#105097lapalapa "a streamerek cél hardverek, jobb hangjuk van, mint egy pc-nek (win+foobarral tovább rontva a hangon). "
Pont így gondolom én is.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
lapalapa
senior tag
válasz Exodius #105092 üzenetére
Nem tudod letölteni az internet minden flacát.
Másrészt kényelmes, böngészek a telón, vagy tableten és play. Szétválik a zenehallgatás és a számgépen matatás mint tevékenység.
Harmadrészt a streamerek cél hardverek, jobb hangjuk van, mint egy pc-nek (win+foobarral tovább rontva a hangon).Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Dorien
veterán
-
bkercso
nagyúr
válasz dgyuri0123 #105094 üzenetére
Ha tesznek/tennének a BT után ASRC-t vagy egyéb jitterszűrést, jó tud lenni szerintem. Én szeretem a TV-t a sima 5.0-ás BT-járól is egy jó DAC-kal. (Beraktam az XMOS-kártya helyére egy CSR8675-öt egy SRC4192-vel és zenei, nagy felbontású.) Társaságban meg bárki egyszerűen rá tud csatlakozni a mobiljáról.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
dgyuri0123
nagyúr
A NODE (is) tud usb-ről flac-t lejátszani. A streamerek általában tudják ezt a funkciót. Kivéve az "olcsóbbakat". Valamiért azok csak streamelni képesek. Nyilván ez az olcsóság egyik kompromisszuma.
Ha tehát még jobbra vágyom, ott vannak az ssd-n tárolt zenéim. Aztán, ott a rengeteg internet rádió. Pl. a Radio Paradise, vagy ezer másik. Aztán, persze kinek mi számít, de ott a 4-5 wattos üzemi fogyasztás, mint sokadlagos szempont. Aztán, önálló dacként is tud működni. Tehát nem kizárólag streamre képes, hanem külső dac ként és fejhallgató erősítőként is használhatók. Van még bt is, ha nem annyira fontos a kiemelkedő hangminóség, de ma már egyáltalán nem ér fel kinzással egy bt füles használata. Végül...van fizikai táv, igy nem kell állandóan a telefont tapizni. Dióhéjban szerintem, bár tuti maradtak ki dolgok.
"csak a zene van"
-
Xelo
addikt
kényelem a fő szempont szerintem illetve az hogy a legtöbb streaming szolgáltatónál elérhetőek tömörítetlenül a zenék. apple music (alac 24bit/192khz-ig), deezer (flac 16bit/44.1khz-ig), amazon music (flac 24bit/192khz-ig), stb. egyszerűbb előfizetni mint vadászni a jó minőségű fájlokat.
-
Exodius
őstag
Jó mondjuk én is évek óta Foobar-t használok. De úgy tűnik az új idők streaming-re mentek rá inkább ami azért elég meglepő, de nyilván reális okai lehetnek.
Mondhatni nagyobb utat tesz meg az a bármilyen zene bárhonnan, minthogy bejátsszam a merevlemezről.Adódik is a kérdés: aha forrásról van szó, akkor miért lehet kellemesebb/jobb a streamer, minthogy letöltöm a magam FLAC-ját vagy DSD fájlját és lejátszom?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz bitrograde #105084 üzenetére
Világos és elfogadom a véleményedet. Én, elég sok év után/alatt a jRiverig jutottam, utána hagytam fel a pc alapú zenehallgatással. Ma sem bánom...
"csak a zene van"
-
Exodius
őstag
Akkor Win-re van korrekt és jó lejátszó egyáltalán?
-
lapalapa
senior tag
válasz bitrograde #105084 üzenetére
Wtfplay hát igen...
Ott érti meg az ember, hogy hang szempontjából a letiltott hw a jó hw.[ Szerkesztve ]
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
bitrograde
senior tag
válasz dgyuri0123 #105068 üzenetére
Bocsánat, ritkán járok erre mostanában, és csak most vettem észre, hogy meg lettem szólítva.
Alapvetően bajom van azokkal a programokkal, melyek úgy kínálják magukat a piacon, hogy még nekem kell hegeszteni meg matatni, miközben elvileg egy szolgáltatásért fizetek. Konkrétan a JRiver számomra sok felesleges, és sok nagyon rosszul működő szolgáltatást ajánlott (rémálom volt például addig a verziószámig az albumok rendezése, amíg egyáltalán követtem és volt fizetős licenszem), a wdm driverrel való trükközést nem is említve. A hangja verzióról verzióra változott, és sokkal megbízhatóbb programok álltak rendelkezésre ingyen, vagy hasonló áron (volt például HQPlayerem, játszottam sokat a Bugheaddel, próbáltam a Musicbeet, Winylt, nekem nagyon bejött a Linux alapokra hízható DeaDBeeF, de akár az egyszerű Volumio is, melyek kezelése semmivel nem kívánt több szakértelmet, mint a JRiver hegesztése. Azért nem fizetek, hogy újabb magyar káromkodásokat fedezzek fel, mert valami már megint nem működik.
A WTFPlayer egyébként tényleg szenzációs hangú, ha az ember csak helyi forrásról játszik le.
A JRiverrel szemben akkor inkább már tényleg a streamer. -
:AMF:
senior tag
válasz s4tch #105078 üzenetére
Akár hardver is lehet. De megint csak találgatni tudok. A Wiimre a helyi flac és a stream is wifin érkezik. Lehet az limitál/zavar, tekintve, hogy ugyanaz a modul kezeli a wifit és állítja elő a dac chipnek az i2s jelet. A málna+Digione kombónál ez szét van választva.
Rendeltem kábelt a Wiimhez, majd azzal is kipróbálom. -
senior tag
válasz dgyuri0123 #105080 üzenetére
A Logitech Media Server futhat PC-n, egyes NAS-ok is támogatják, de rakható ugyanarra a málnára is, amin a picoreplayer (esetleg Moode, Squeezelite renderer módba kapcsolva) fut.
A picoreplayer egy málnára készített lejátszó, az alapja a Tiny Core Linux. (A picoreplayeren belül megoldható pár kattintással az LMS telepítése, ha valaki egy eszközről futtatná a lejátszót és a szervert.)
Nemrég azonban kiherélték a fenti kombót, hamarosan ugyanis lekapcsolják a szervert, ami a streaminghez szükséges hitelesítést végzi, így ugrik a Tidal, Qobuz és Deezer használata, csak helyi lejátszóként fog működni. Nekem is ezért lett Wiim Pro-m. Jelenleg még működik a szerver, illetve azon is dolgoznak páran, hogy plugin formájában visszakerüljön a streaming az LMS-be. Tidalból már van is béta verziójú plugin.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz dgyuri0123 #105040 üzenetére
Régóta van picoreplayer, aminél nem sok stabilabb és finomhangolhatóbb lejátszó létezik Raspberryre. Memóriából fut az egész rendszer, hazavágni szerintem szándékosan sem egyszerű. Egy LMS szerver kell alá, ami szintén stabil cucc. Nálam ez egy linuxos NUC-ról fut. Egyetlen egyszer sem volt még problémám a fenti "csomaggal", csak használni kell. (Pl. a zenelejátszás akkor sem áll meg, ha a szerveren frissítés fut, majd frissítést követően újraindul.) A lejátszási lista kezelése szerintem simán jobb, mint a Wiim-é.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Polllen #105055 üzenetére
Sajnos elnyelte őket a föld, erősen tetszhalott állapotban van az oldaluk, a webshopban sincs készleten semmi már régóta.
s4tch: Böngészőből (Chromium) futtatva nem bit perfect. Csak azért említettem, mert engem meglepett, hogy a Pi böngészőjében futó Deezert is látja a telefon. Amúgy Redditen találtam egy bejegyzést, ami szerint a Firefox+Pipewire valós bitrátával és felbontáson is ki tudja küldeni a zenéket. Ellenőrizni nem tudom, úgyhogy ezt nem fogom kipróbálni.
Még csak helyi fájl (LMS szerverről, 16/44.1) vs. Deezer összehasonlítást csináltam a Wiim-en. Ott nem igazán hallok különbséget. -
s4tch
veterán
válasz RetepNyaraB #105071 üzenetére
A Pineapple Thief tetszik nekem is, egy hallgatás után még nem olyan erősek a dalok, mint a Versions of the Truth-on, de ígéretes anyag.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz RetepNyaraB #105071 üzenetére
Nem eléggé audiofil? = nem eléggé fapados?
Úgy 4 éve estem ki a pc-s zenehallgatásból. Azóta használok streamert. Úgy emlékszem, akkor hallottam rosszabbnak a jRivert, mikor még gyengébb dacjaim voltak. Aztán, ahogy jöttek az egyre jobb képességű vasak, úgy nőtt a jRiver egyre magasabbra a szememben. Biztosan van/lehet nála jobb progi, de ezt már nem volt időm felfedezni, streamerre váltás miatt. A zenét meg fogom hallgatni, mert minden jó dolog érdekel. Kösz az ajánlást."csak a zene van"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz dgyuri0123 #105068 üzenetére
Nem elég audiofil. De a Foobar pl. nekem hallhatóan gyengébb volt még vagy 5 éve, mikor váltottam. Azóta nem tudom.
Win alá az egyik nem annyira felhasználóbarátságtalan jó megoldás még a Vinyl player ( a WTF player volna az állítólagos ultimate solution, de arra én már nem vagyok hajlandó, pláne, hogy nem lehet kapcsolgatni direkt összehasonlításra). Jól lehet egymás mellett kapcsolgatni őket és azonos beállítások mellett valamelyest mintha lehetne hallani a difit, de aztán melyik a jobb, arra nem mernék esküdni. Van jRiver előfizum és megfelel. Pláne, mert 95%-ban streamelek, régebben wdm driverrel a jRiveren keresztül, de annak mára semmi értelme érzésem szerint.Ugyanitt Trabant eladó
A The Pineapple Thief új albuma remek zene és nagyon jól is szól a maga loudnesses módján.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz bitrograde #105065 üzenetére
Tényleg, mi a bajod a JRiverrel? Ha nem baj, hogy megkérdezem...
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Akkor boldogulj... Nekem kösz, de nem kell.
"meg hogy a JRiver lenne a lejátszóprogramok csúcsa, az nem kicsit erôs."
Amikkel én eddig találkoztam, az én rendszeremben. Bár, ezt leírtam a kommentemben, amire épp most reagáltál. Olvass kérlek, mielőtt ítélkezel.
"csak a zene van"
-
Bogyó bá'
nagyúr
Az emberélet oly rövid (én pláne egy beteges, vén fütyi vagyok.... ), kár lenne Linux-szal tölteni.... (25 éve, még a parancssoros verzióval játszadoztam pár hétig, aztán rájöttem, hogy jó vagyok én buta windowsosnak...) Bocs!
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
bitrograde
senior tag
válasz dgyuri0123 #105060 üzenetére
Èn is õreg vagyok, de hogy ne lehetne elboldogulni egy Linux-szal, meg hogy a JRiver lenne a lejátszóprogramok csúcsa, az nem kicsit erôs.
-
kutyek
senior tag
válasz ozzy711 #105059 üzenetére
A WASAPI Exclusive is kikerüli a mixert. Az ASIO viszont a késleltetés érdekében ronthat a minőségen (mintákat dob el), plusz eleve kisebb puffert használ. Aki már zenélt (felvett / mixelt) valaha olyan PC-n, ahol nem feltétlenül volt ideális a teljesítmény, az ezt a jelenséget jól ismeri.
Az ASIO4ALL-ról pedig jó tudni, hogy csak egy protokoll emulációs réteg (wrapper a WDM-hez), mögötte ugyanúgy a Windows mixer (=WASAPI Shared) dolgozik, és még latency szempontból sem tudja ugyanazt, mint a valódi ASIO driverek. -
PuMbA
titán
válasz bkercso #105061 üzenetére
Simán az "eszköznév [Exclusive]"-ot kiválasztva már meg is vagy A sima "eszköznév" pedig a WASAPI Shared-et jelenti, ami nem sajátítja ki a lejátszó számára az egész hangkártyát, tehát más alkalmazások is adhatnak ki hangot, de ugye ha nem egyezik a Windowsban beállított mintavételezés és a zene mintavételezése, ebben a módban már újramintavételez a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz btraven #105057 üzenetére
Hja... Ubuntut én is próbáltam (Win után) és majdnem eret vágtam magamon, mert rengeteg dologban nincs átjárás win vs ubuntu vonalon. Folyamatos inkompatibilitási problémák, "használhatatlan", fillért nem érő zenelejátszó és egyéb programok, stb. Gyorsan el is engedtem.
Mondjuk ott a JRiver, ami ugye fizetős (lenne elvileg ). Úgy is néz ki és úgy is működik, ahogy elvárható egy ilyen programtól. Simán jobb, mint bármi, amit addig használtam, beleértve pl. a Foobart is. Szerverként is tök jól működik (működött) és tkp. minden kapcsolt szolgáltatása is hibamentesen működött nálam (már amit használtam). Kicsit bonyolult a beállítás, de aztán vajsima.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Polllen
nagyúr
válasz btraven #105057 üzenetére
Linuxot használ az idén 70 éves édesapám. Ubuntu, most meg Linux Mint. Tökéletesen el van vele. Pedig ott kezdtük 10 éve, h az egér az itt nem állat, a "frissítsen" pedig nem az, h igyon egy pohár vizet.
Vannak olyan dolgok, ahol bütykölni kell és vannak ahol nem. Itt sincs általános igazság.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
btraven
őstag
válasz dgyuri0123 #105054 üzenetére
A Linux buta végfelhasználói szempontból mindig is egy használhatatlan valami volt. Persze aki szereti bütykölni annak Kánaán.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz -NoVa- #105043 üzenetére
ZÖreg vagyok már bohócnak, hogy minden nap szívjak, mert vagy ez nem megy, vagy az, de hogy egyszerre sosem akar minden működni, az hétszentség. Évekig ezt csináltam. Elég volt. Még a nagy Poimmal is szívtam, pedig az valóban referencia hang volt (felső) középosztályban (szerintem). És mire mentem vele, ha naponta minimum 1x 2x újraindult, meg néhány percre megállt mint a szög és nem reagált semmire. Mindez 8 évvel ezelőtt 400 ezerért. A NODE hozzá képest hawaii, tényleg. Hangra nagyon közelíti az N70A-t, de ritmusérzékben, dinamikában, alsó regiszterekben sokkal jobb annál. Amiben nem jobb, az a felbontás. Az N70A némiképp finomabb volt a magasabb tartományokban, de nem sokkal. Döntsd el, mennyire kötöttem kompromisszumot?
Hogy mikor lesz elektronikai hulladék a NODE-ból, az attól függ, mikor fogja megenni reggelire egy 40 ezres dac és egy 40 ezres streamer. Egyelőre nem félek attól, hogy ez hamarosan be fog következni, ahogy az itt olvasott pár véleményről olvasgatok. Amúgy is azt gondolom, a hangminőség kérdése nem attól függ, hogy hány éves egy technika. A 30 éves lemezjátszóm még mindig porrá alázza az összes általam ismert, hallott streamert, amit millió alatt hallottam. Miért kellene lecserélni azt, ami 30 éve magasabb szinten van, mint a mai, legmodernebb digitális eszközök java. A Pioval pl. az is volt még a bajom, hogy pl. a Spotify ultragagyin szólt rajta/vele, miközben telefonról eléggé élvezhetőt produkált a Spoti. NODE-nál nem (?) hallok különbséget a Spoti és a saját ssd-n tárolt flac-im között. Szóval, van pár okom, hogy miért tartottam meg a NODE-ot, mert ugye vissza is küldhettem volna 14 napos elállással, de nem tettem, mert Pio mellett nagyot domborított számomra. De igazad van, mert előbb utóbb lom lesz belőle, de egyelőre nem félek attól, hogy ez nagyon közeli dátum lesz. Viszont a málna is lom lesz, mert azt is állandóan újítgatják és a perifériáit is, természetesen egyre drágábbért. Ma 100e az semmi egy streamer/dacért. 200e alatt pedig nincs is "jó" hang sem, max. elfogadtahó, vagy modern megközelítéssel élve: ár/értékben kiváló, de ez a duma a legnagyobb átverés, amit ember kitalálhatott. Persze szerintem...[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
PuMbA
titán
válasz ozzy711 #105051 üzenetére
Na ezt nem tudom Nekem 44.1 megy kizárólag, így még Exclusive kimeneten se vagyok, csak a Windows alapértelmezetten, mert ezt beállítva kimeneti formátumként úgy se lesz újra-mintavételezés. Amúgy se hallottam sose különbséget a kimenetek között Windows 10 és 11-en már.
[ Szerkesztve ]
-
FJC
aktív tag
válasz -NoVa- #105025 üzenetére
Ez csak egy példa, a sok közülük....
A nagyfelbontású zenék jókora része még mindig MQA. -Sajnos...
A Tidal asztali lejátszójában valóban elsődlegesen a FLAC jelenik csak meg, de ha keresőbe írod a zenét megtalálod így is, úgy is.
Az UAPP együtt hozza őket, ahogy a képen látod.[ Szerkesztve ]
"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
bkercso
nagyúr
Telepítettem a Foobart az új gépemre, meg az ASIO-t is az oldalukról, de nem látszik a kimenetek közt, csak "eszköznév [Exclusive]"-ként jelenik meg a DAC.
Tudtuk segíteni, hol lehet a hiba?
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Ba cy lus
addikt
válasz lapalapa #105044 üzenetére
Na igen, szívtam nem keveset Pi-vel. A Wiim Pro meg szimplán csak működik. És nekem még a hangja is jobb.
Eleve ha úgy indul a zenehallgatás, hogy felb@szom az agyam a forrással, az mélyebb nyomot hagy bennem, minthogy esetleg kicsit jobb a másik. Nem elhanyagolható tulajdonság, ha egy streamer hiba nélkül teszi a dolgát.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Ba cy lus #105036 üzenetére
Nem érzem, hogy világosabb lenne. A magas enyhén (de érezhetően) tompább, fedettebb a Wiim coax kimenetén, a mély hangoknál pedig nincs meg az a részletesség és definiáltság, ami a Digione-nál rendben van.
Nem értek hozzá, ezért csak találgatni tudok. Kicsit több, mint egy éve kísérleteztem SPDIF receiverek cseréjével és meglepően nagy különbség tud közöttük lenni. Bkercso akkor azt írta, hogy ezeket külső oszcillátorról érdemes hajtani, nagyon szűrt tápról, illetve, hogy érzékenyek a PLL tápzajára. Ha az implementáció ennyire fontos a fogadó oldalon, akkor feltételezem a küldő oldalon is legalább ennyire lényeges. A Digione ebből a szempontból talán rendben van. A Wiim-ben Linkplay modul van (Mini: A97L, Pro: A98). Külső oszcillátort ebben a diyAudio topikban próbáltak találni a modul körül, sikertelenül. Ha jól értettem, végül arra jutottak, hogy a modul maga oldja meg az órázást. Lehet itt van a kutya elásva. Vagy az árnyékolásnál. Vagy a tápszűrésnél. Vagy az is lehet, hogy tévedek.
s4tch: Próbálgattam még a Deezer Connect-et. Nem kell hozzá alkalmazás, elég, ha a Pi böngészőjében megnyitom a Deezer-t, akkor is látja telefonról a Connect.
-
lapalapa
senior tag
-
-NoVa-
addikt
Van a magadra szabottságnak, tákolásnak, és a minden részkomponens ismeretének is egy szépsége. Igen, a másik felében ott van az, hogy amíg a NODE-nél ott van valami linuxos fejlesztő, aki tákolja belül számodra láthatatlanul a rendszert, és szív minden komolyabb komponens verziófrissítésével, aztán egy működni látszó komplett csomagot egyben kitol firmware updatenek.
Ezt a PI-nél vagy magadnak kell, vagy valami community karbantartott kész félmegoldást követni, és óvatosan frissítgetni, de...Amikor a NODE elavul, egy elavult streamer lesz belőle. Elektronikai hulladék. A PI-ből még simán lehet home automation vezérlőtől mikroszerverig sokminden, általában az választja a PI-vel szívást, akinek ez is szempont.
-
lapalapa
senior tag
válasz dgyuri0123 #105033 üzenetére
Vagy jobb az Rpi-Allo mint a WiimPro, bár valószínű, hogy mindkettő hangján lehet javítani.
[ Szerkesztve ]
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
dgyuri0123
nagyúr
Nem "fagy, mert újraindul", hanem "fagy, meg újraindul".
Bocsánat."csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz s4tch #105038 üzenetére
Mire jó valami, ha csak az ideg van vele a rossz szoftveres környezete miatt? Többek között ezért (is) van NODE-om, mert ez atom biztos és még a hangja is jó (nekem). Sajnos a jó tervezésnek ára van. A Bluos nagyon kezes progi. A hardver villámgyors, gördülékeny, abszolút fagyás, akadás és stresszmentes. Ezért ennyi az ára is. Mit ér egy hardver önmagában? Semmit. Láttam én olyat nemegyszer, hogy nagyon drága és állandóan fagy, mert újraindul. Na attól mentsen meg a Jóisten! Bocs, csak úgy kijött...
"csak a zene van"
-
-NoVa-
addikt
válasz bitrograde #105037 üzenetére
Túl jól bevált NAS-ként az 5, nem bolygattam meg audio célokra. USB DAC-cal pedig állítólag jobb sokkal, mint az elődök, de a HiBy RS2 mellett nem vesződtem PI-vel.
-
s4tch
veterán
válasz :AMF: #105035 üzenetére
Köszi. Ezt raktam fel én is. Egy ideig ment, aztán elvesztette a fonalat, a Pi-n futó alkalmazást connecten keresztül egyáltalán nem lehetett vezérelni. Talán az avx-en beszélgettünk a témáról, és írta valaki, hogy a deezer connect képes ilyesmire.
Mindenesetre a tapasztalatod is sokadszorra igazolja, hogy a Pi is tök jó rendszer. Csak győzze az ember türelemmel a sok szoftveres vacakolást.
-
bitrograde
senior tag
És az RPi5-öt nem próbálta senki?
-
Ba cy lus
addikt
válasz :AMF: #105029 üzenetére
Az Rpi+Allo a magas és mély tartományokban is nyitottabb hangot produkál
Az nem lehet, amit nemrég bkercso írt?
Mikor próbáltam RPi4-et Hifiberry Digi2 Pro-val a Wiim Pro ellenében, az előbbi nekem is világosabb hangot produkált, csak ez nálam negatívan hatott a HE560 végű láncban.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz s4tch #105032 üzenetére
Sietősen lapátoltam össze a rendszert, így a már ismert dolgokhoz nyúltam. Rpi OS grafikus felülettel, desktop Deezer alkalmazás, config.txt-ben digione dtoverlay. Beállítottam, hogy a Deezer automatikusan induljon, így headless is működik a rendszer.
Semmi minimál linux, real time kernel, vagy ilyesmi.
A stabilitással nincs gond, bár az Rpi3b+ nem valami fürge a grafikus felülethez, majd megpróbálom Rpi4-el. (Ott a hűtőbordával leszek gondban, szerintem készítek majd jumper kábeleket rendes madzagból ahhoz a 8 db pin-hez, amit a Digione használ.) -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz :AMF: #105029 üzenetére
Köszönöm a véleményed, így nem töröm magam különösebben a beszerzésével. (Ez volt tervben a dolgozós PC leváltására, de inkább elvertem az összes pénzemet egy "normális" fejhallgatóra.) A negatív tapasztalat is tapasztalat - jobban járok így, mintha én esnék pofára sok pénz elköltése után.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
senior tag
válasz dgyuri0123 #105030 üzenetére
Meglepne, ha a TMP okozná ezt a különbséget. De azért majd kipróbálom, köszi a tippet.
Csak a coax-ra van szükségem, így megelégedtem a Pro-val.
-
senior tag
Szűk 2 hete használok Wiim Prot, ami egy Raspberry Pi 3b+ és Allo Digione kombót váltott. Minden más komponens ugyanaz (kábelek, dac, erősítő, fejes), még a TMP táp is ugyanaz, ami az Rpi-t etette. Pár napja határozottan érzem azt, hogy a Deezer-ről streamelt zenék laposabbak a Wiim coax kimenetéről, mint az Rpi+Allo kombóval. Sem a mély, sem a magas tartomány nincs olyan nyitott, élénk és összeszedett. A számok többsége olyan, mintha egy nagyon enyhe füldugulással hallgatnám a zenét. Gondoltam összehasonlítom a kettőt.
Mivel a Logitech Media Serveren keresztül megszűnt a Deezer/Tidal stream lehetősége, így próbaképpen Raspberry Pi OS-t raktam az Rpi 3b+-ra, Deezer applikációval. Telefonról Deezer Connect-el tudom irányítani. A Wiim-et a saját belső Deezer bigyójával használtam. Oda-vissza kipróbáltam kétszer, más-más hangerő beállítással is. Minden felállásban igazolódott, amit éreztem a Wiim hangjával kapcsolatban. Az Rpi+Allo a magas és mély tartományokban is nyitottabb hangot produkál, megszűntetve az enyhe füldugulás érzését. -
Archttila
veterán
válasz Digitalis #101996 üzenetére
Megrendeltem az altalad javasolt tapot, viszont sajnos (ido volt mire rajottem ) nem szereti a Zen DAC v2-m, random elnemul a hang. Ido volt mire rajottem, eleinte a PipeWire audio szerverre gyanakodtam de vegul lehuztam a DAC-rol rola a tapot es most tokeletes, nem szivat.
Egyebkent A-B (TAP-USB) teszten nem hallok semmi kulonbseget, extra zajt (kozel hajolva a hangfalakhoz) tippre azt mondanam, valami premium fejessel biztosan elojonne, hogy marpedig eroltlenebb nelkule, de az meg most jelenleg nincs nekem igy feleslegesen nem koltok uj tapra ha nem muszaj.[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
lapalapa
senior tag
válasz nobela #105011 üzenetére
Pl.: Androidos Airplay music app.
A root-tól nem kell megijedni, nincs rootolva a tabletem és megy simán.
Egyszerűen a hangkimenetet át lehet irányítani vele a node-ra is.
Két probléma van vele:
A hang késésben lesz a képhez képest, beállítható a késés mértéke, én fél másodperc alá nem tudtam menni, szóval klipet nézni fura élmény.
Fizetős (1770HUF), az ingyenes verzió 2 perc után belepittyeg.
Viszont jó hangja van.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
-NoVa-
addikt
válasz nobela #105022 üzenetére
"Tidal's new policy is that when it adds a 24-bit FLAC version of a given track, that song will no longer be available to stream in MQA. It may take a while, but there will come a time when the entire Max collection will be exclusively available in FLAC."
Csak ugye iszonyatosan nagy a library.
-
nobela
senior tag
válasz -NoVa- #105013 üzenetére
"Halkan súgom, a Tidal már egy ideje flac-ban tolja a kontentot, az MQA dekódolás megléte vagy hiánya pont nem szempont"
Mondjuk ez sajnos pont nem igaz!
Az általam hallgatott zenék döntő része (rengeteg zenéről beszélünk egyébként) CSAK mqa-ban van meg, még a legmagasabb Tidal csomagban is
És pocsékul is szólnak a 16/44,1-es FLAC-hoz képest nem mqa DAC-on.
[ Szerkesztve ]
xDuoo MT-604 csöves hibrid fejhallgató erősítő 1 év garanciával eladó: 49.900.-
-
Polllen
nagyúr
válasz Matte9 #105012 üzenetére
A zen dac egy remek cucc, de azért visszafogná a fejest. Én használtam D5200-vel a zen dac v1-t és plusz egy erősítővel szólt igazán pazarul.
Szóval a zen dac v2 - szerintem - dac-nak jó lesz, de egy fejes erősítőt nézz még mellé.
Vagy rögtön a zen dac signature + erősítő. Az erősítő lehet az ifi erősítője, de van más is a piacon.Mivel kezdő vagy nyilván az is opció, hogy megveszed ezt, hallgatod és ha szeretnél még javítani a hangzáson, később veszel hozzá erősítőt, de ha nem akarsz vele foglalkozni, inkább most rakd össze jól a stack-t és utána már csak hallgatni kell.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
-NoVa-
addikt
válasz RetepNyaraB #105019 üzenetére
High bitrate kontentnél nálam hamar végigrohant a váltás, klasszikus 2XL felvételek, meg a mindenféle régi nagy ismert izék napokon belül átmentek flac-ra a bejelentés után. Aztán az eleve 48KHz-es Carpenter Brut albumoknál nem vesződtek vele, ott az MQA csak authentikációs validálós réteg, nem tartalmazott audio tartalmat, olyanoknál nem vesződtek vele, vagy zéró prioritással majd egyszer. Tuti van benne bőven manuális egyeztetős munka is a háttérben, dehát a vak népharag, az internet tudatlan ökle odacsapott, mennie kellett egy amúgy technikailag hasznos, csak zavarosan / szarul lekommunikált izének.
-
Dorien
veterán
Hallottad már az Elégiát? Állítólag Stellia párnákkal szól jól.
Gyári párnákkal nekem a Denon D5200 egy jobb, természetesebb hang, olcsóbban. Ütősebb a mélye, egyenletesebb a frekvenciagörbéje. Ez is könnyen hajtható."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Matte9
csendes tag
válasz dgyuri0123 #105015 üzenetére
Igazából az elolvasott/megnézett tesztek alapján jutottam el ehhez a fejhallgatóhoz. Hogy kell-e? Nem tudom, az majd kiderül. Alapvetően a "minőségibb" zenehallgatás lenne a cél.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
-NoVa-
addikt
Halkan súgom, a Tidal már egy ideje flac-ban tolja a kontentot, az MQA dekódolás megléte vagy hiánya pont nem szempont ebben. Persze még néhány kevésbé ismert, keveset hallgatott albumnál megjelenik a lila led és az MQA felirat, de idővel azokért is eljön a konverter script.
-
Matte9
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy Focal Elegia fejhallgatót és az lenne a kérdésem, hogy milyen erősítő/dac kellene hozzá? Leginkább Tidal-ról hallgatnám a zenét. Első körben a iFi ZEN DAC V2-t néztem ki, a MQA dekódolás miatt. Van esetleg valakinek valamilyen tapasztalata ezzel a DAC-kal? Köszönöm a segítséget. -
Beretvás
veterán
Sziasztok.
Csak ,hogy tisztán lássak, ha vennék egy smls su1 et, amit korábban ajánlottatok, akkor azt usb vel csatlakoztatom a pc-hez és ezen kapja a tápot meg a jelet is? Ha nem így van írjátok le kérlek hogyan. Az alaplapon csak az 5 analog csati van. Nincs optika
-
Ba cy lus
addikt
válasz RetepNyaraB #105005 üzenetére
Burr Brown PCM5121 van a Wiim Pro-ban (Wiim Miniben is ez van), és AKM 4493SEQ a Wiim Pro Plus-ban:
[link] (legalján van összehasonlítás)
#105007 s4tch:
Igen, véletlen a benne lévő ADC-t írtam elsőre.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Bence01 #105003 üzenetére
"Ezek szerint simán a wiim pro-t dac-nak nem érdemes használni"
Ugye nem hallottad a motyót; ez így bemondásra megy. Nem azt állítom, hogy nem hallani a difit egy jobb eszköz esetén, egymás után kapcsolgatva. Ám amúgy meg zenehallgatásra tökéletesen megfelel, azon az áron, amennyibe kerül. Egy egységcsomagot kapsz, amit persze lehet tuningolgatni, de talán kapásból nem azzal nyitnék, hogy veszek mellé egy dacot is"valószínűleg a pro+ sem erősebb annyival"
Ezt meg én sem tudom, de érezhetően drágább és egy más gyártmányú dac dolgozik benne (BurrBrown, ha jól emlékszem). Egy alap Sabrétól nyilván nem kell csodákat várni (WiimPro), de ott is létezik rendszer szinergia - nálam pl. pont nem tompa, hanem inkább száraz és vékony, de nem magában, hanem összehasonlítva."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
s4tch
veterán
válasz Bence01 #105003 üzenetére
"valószínűleg a pro+ sem erősebb annyival analóg kimeneten"
Akik használták mindkettőt, azt mondják, a Plus mellé nem kell külső dac.
Én az aktuális apró kínálatból a helyedben valószínűleg ezt venném, ha nem kellene streamer: [link] Egyébként a streamernek jó hasznát vennéd. A tévé hosszabb távon nem egy túl jó forrás...
-
Bence01
tag
válasz s4tch #104994 üzenetére
Ezek szerint simán a wiim pro-t dac-nak nem érdemes használni, valószínűleg a pro+ sem erősebb annyival analóg kimeneten.
Akkor első körben csak DAC-ot nézek aztán majd később a streamer. Van valami ajánlott vétel ebben az árban vagy ami nekem tetszik. Személy szerint az smsl m300 mk2 amit nézegettem.TV-ról stremelni valóban nem túl elegáns. Én inkább soundbar helyett építem a stereo-t, emiatt a zene streaming másodlagos még. Nyílván nem várok mozi élményt de inkább egy kellemes stereo mint a soundbar.
Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz migabi24 #105001 üzenetére
Mondom, én is nézek YT-ot. Ebben semmi igénytelenség nincs. Az viszont az, mikor zene streamelésre használja valaki a tévét....kivéve, ha nincs pénze sem dacra, sem streamerre, ami nem igénytelenség, hanem "szorult szociális helyzet". Bár, ha pl. 65"-os tévére volt zsé, talán futná másra is.
"csak a zene van"
-
migabi24
nagyúr
válasz dgyuri0123 #105000 üzenetére
Igénytelenség? Lehet, de én akkor is imádok klippeket nézni, sokkal jobb hangulatot csinál mint csak a zene önmagába, persze ez attól függ milyen zenéket hallgat az ember
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest