Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
kecstama
tag
válasz :AMF: #110389 üzenetére
Spotify/ Youtube tudtommal nem vált felbontást és ezeknél is pattog. Mondjuk Youtubenál nem rémlik hogy videók indulásánál pattanna, holnap kipróbálom, de mivel lejátszás közben is szokott, így ezt is kizárnám.
De köszönöm, ezzel beugrott hogy lehagytam a lejátszó forrást:
Spotify a fő forrás, de Foobar-al is fennáll a hiba, Exclusive módban is. -
nagyúr
válasz :AMF: #110376 üzenetére
Magamat idézem: Légy szíves, ne papolj "tapasztalatról", pontosan ismerjük a hozzád hasonlók "tapasztalatának" komolyanvehetőségét. Illetve nem komolyanvehetőségét.
Idéznéd azokat a fölényeskedő, netán személyeskedő, sértegető hozzászólásaimat, amivel "én kezdtem az "arcoskodást" annak idején? Tehát olyasmit, amit te rendszeresen megengedsz magadnak, mint ahogy ma többször is, nem csak velem. (Mostani posztom első bekezdését nem ér idézni, az sértési szándékra és személyeskedésre írt reakció! )
[ Szerkesztve ]
-
válasz :AMF: #110371 üzenetére
Sajnálom ha így jött át. De ez csak a te percepciód. Azaz te vetíted bele ezt az ellenségeskedést az írásomba, nincs ilyen szándékom.
A "minden" és "majdnem minden" között VAN különbség, csak ugye nem akkora amekkora feneket kerítettek ennek páran, hogy meglegyen a
NA MOST LEBUKOTT!
érzés. Megsértődés meg nincs, nem szokásom, de amúgy is miért kéne ezen megsértődni? Te megsértődnél ilyen szituációban?Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
nagyúr
válasz :AMF: #110371 üzenetére
Te pedig hajszálpontosan ugyanezt a fölényeskedő, személyeskedő, sértegető viselkedést adod elő mindig, amikor neked nem tetsző emberek vagy vélemények kerülnek elő, megspékelve a trollnak-bélyegzés gyermeteg, cáfolható és dögunalmas kliséjével.
Egy mondatod megfontolandó, szerintem te is sajátítsd el: "Ha olyat olvastál, ami a fórum szabályzatába ütközik, akkor jelezheted a megfelelő helyen."
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz :AMF: #110334 üzenetére
"a zenehallgatás öröme"
Ezt a fogalmat nagyon nem kellene itt kisajátítani. Ez szekértáborfüggetlen, ugyanannyira szeret mindkét "oldal" zenét hallgatni, vagy pont ugyanannyira másodlagos. Sőt. Aki nem a "mindenszámít" ostoba elve mentén pazarolja el az idejét, annak sokkal több ideje és figyelme marad zenét hallgatni. Közhely, hogy a hifizés és a zenehallgatás nem ugyanaz a hobbi, csak van egy közös halmaza, kinél nagyobb, kinél kisebb. Szerintem a klasszikus, hifista kütyüzés pont a lényegről, a zenehallgatásról tolja el a hangsúlyt, a szinte folyamatos hibakeresési üzemmód miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz :AMF: #109887 üzenetére
Persze, azért linkeltem be az SE / Balanced teljesítmény értékeket.
bajnokpityu: Erre gondolsz? [link]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 129.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
kecstama
tag
válasz :AMF: #109705 üzenetére
Ja, én is valami olyasmit gondoltam alapnak ami szinte csak egy kernel üresen. Semmi feles háttér processz csak ami muszáj, akár egy teljes CPU magot elkülöníteni a lejátszónak és a rendszernek külön, de ahhoz lehet hogy én kevés vagyok
Elég lenne valami alap GUI ami nem fogyaszt sokat és az egész mehet is a memóriába.Na majd ha lesz időm kedvem megnézem mik a lehetőségek aztán visszatérek
-
Beri
addikt
válasz :AMF: #109662 üzenetére
Az segítene igazán a topicon, ha csak egyetlen témát is egyszer ki lehetne beszélni itt, nem az lenne mindenre a válasz, hogy a kérdező tudatlan, nem hallott még semmit, meg troll, ami gyakorlatilag személyeskedés, ami meg tiltott a fórumon.
Egy oldallal ezelőtt kerestem erősítőt aeon closed x-hez, valódi, konkrét megfejtés nem érkezett, csak "azkevés", meg "comboskell" (kivéve Dorient, aki tényleg azért jár ide, hogy a kérdezőket útba igazítsa).[ Szerkesztve ]
-
-
bkercso
nagyúr
válasz :AMF: #108797 üzenetére
Nem sokra mennél vele. Ott a nagyfrekvencia számít, amit passzívan tudsz jól szűrni. Ha a 7805 előtt és után is leszűröd egy CLC-szűrővel, nagyon jó tápot kapsz. Ha duplázod az aktív stabot, még jobb (mondjuk stabilizált tápról járatod az egészet, vagy adsz egy capacitance-multipliert a 7805 elé; a 2 passzív szűrő közé).
CLC-szűrő: 1u (MKS/X7R) || 47uF (ESR>1ohm) - ferrit bead 50..120ohm@100MHz (SMD0805) - 1u||47u
A kimeneti oldalon használhatsz az 1u helyett 100n NP0-t is, hogy ne mikrofóniázzon. Fontos, hogy a vezetéket a kis kondik lábáról vidd tovább! Bár ez utóbbi kondi úgyis ott van az IC-k körül mint táphidegítés...Digit áramköröknek jót tesz amúgy a 2uF körüli táphidegítés (kerámia jöhet csak szóba, praktikusan X7R).
Az ESR a csillapítás miatt kell; sorba is köthetsz a 47uF-dal 1ohmot, just in case. A 7805 kimnetéről pedig azért kell szűrni, mert nagyfrekire csúnya, 100kHz körüli belengéssel felelnek a visszacsatolt regulátorok.
Ha pedig jobb stabot akarsz, akkor Kmultiplier. Ez nyílthurkú, így nem gerjek, kimeneti impedanciája pedig 50mohm körüli DC..~1MHz-ig. Saját zaja kb. nincs és szűr 60-70dB, mint a legtöbb visszacsatolt IC.
Illetve digit oldalra szeretik még a gyors LDO-kat, mint az LP2985 vagy az ADP150, amik ~MHz-ig szűrnek.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
-
bkercso
nagyúr
válasz :AMF: #107100 üzenetére
I/V-re a dac chip opáját használja, amit DIY topikokban olvasottak alapján PCM56-nál érdemes kerülni.
Ebben az egyes DAC chipek erősen eltérnek (vagyis abban, hogy az I-kmenetet mekkora max. impedanciával lehet lezárni). A PCM1798-ban épp tegnap cseréltem I/V-ellenállásokat - 680R-ra.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
btraven
őstag
válasz :AMF: #106860 üzenetére
Ennyire jó lenne a Spartan Helot2x? Érdekes, nálam az MCTH-nak nagyon profi hangja van. Sokkal jobb mint a száraz, analitikus Atom-nak. A Loxjie P20-nak audiophile szempontból gyengébb a hangja mint az MCTH-nak. Viszont a P20-ban van varázslat.
Lehet meg kellene próbálni egy szovjet(nem orosz!) csövet, ha lehet olcsón kapni az MCTH-ba. De valahogy nem olvastam róla hogy milyen jó bele, meg sikertörténetet se hogy mennyivel jobb lett vele. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz :AMF: #106859 üzenetére
Az a linkelt webshop a Mundorf egyik hivatalos disztribútora - pont úgy, mint Mo.-n a Sonopart. Mindegy, innen vettem, meg innen is fogom venni. A fuvarköltség is emészthető.
De a Mundorf hivatalos oldalán is ennyi az áruk: [link]
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz :AMF: #105636 üzenetére
Most jött (HiFi Plus-om van, eddig 2.999,-et fizetem érte):
"On your first billing date on or after April 10, 2024, you’ll now pay just 1790 Ft/month for all the same features you currently use on a TIDAL Individual plan.
This is because we’re making it easier for everyone to enjoy best-in-class sound quality by combining our HiFi and HiFi Plus tiers into a single subscription tier called TIDAL.
You will see these changes reflected on your Subscription page at account.tidal.com on your first billing date on or after April 10, 2024. Thanks for choosing to be a TIDAL subscriber."[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz :AMF: #105636 üzenetére
Szerintem a HiFi Plus árával eddig sem volt gond (2999,- forintot fizetek érte), hanem inkább a rendelkezésre álló, tényleg jól szóló nagy felbontású flac zenék választékával.... Kedvenc dolgaim háromnegyede csak 16 bites High (veszteségesen tömörített) beállításban elérhető sajnos.
-
nagyúr
válasz :AMF: #105492 üzenetére
Köszi a nem egyező véleményből íródott, mégis normális hangnemet!
Az is baj ha válaszolok (lásd bkercso kirohanása), az is baj, ha nem. Most biztos nem fogok válaszolni a rengeteg provokatív álkérdésre, nem mintha megfutamodnék tőle, de telefonról vagyok, amin utálok írni. (Gondoljatok bele, ha ennyit írok úgy is, hogy utálom, mennyit fogok úgy, hogy kedvelem. ) Majd gép elől esetleg holnap, de félő, hogy valaki megint ellenem fordítja már csak a mennyiség és az egyesekével nem egyező vélemény miatt is. Úgyhogy kelepcébe akartok rángatni, arról nem is beszélve, hogy tapasztalataimból kiindulva semmi garanciát nem látok itt arra, hogy ugyanazokat nem fogjátok majd kisvártatva újra megkérdezni. És kezdődik minden előlről…. Nem akarod te ezt….[ Szerkesztve ]
-
-
s4tch
veterán
válasz :AMF: #105035 üzenetére
Köszi. Ezt raktam fel én is. Egy ideig ment, aztán elvesztette a fonalat, a Pi-n futó alkalmazást connecten keresztül egyáltalán nem lehetett vezérelni. Talán az avx-en beszélgettünk a témáról, és írta valaki, hogy a deezer connect képes ilyesmire.
Mindenesetre a tapasztalatod is sokadszorra igazolja, hogy a Pi is tök jó rendszer. Csak győzze az ember türelemmel a sok szoftveres vacakolást.
-
Ba cy lus
addikt
válasz :AMF: #105029 üzenetére
Az Rpi+Allo a magas és mély tartományokban is nyitottabb hangot produkál
Az nem lehet, amit nemrég bkercso írt?
Mikor próbáltam RPi4-et Hifiberry Digi2 Pro-val a Wiim Pro ellenében, az előbbi nekem is világosabb hangot produkált, csak ez nálam negatívan hatott a HE560 végű láncban.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz :AMF: #105029 üzenetére
Köszönöm a véleményed, így nem töröm magam különösebben a beszerzésével. (Ez volt tervben a dolgozós PC leváltására, de inkább elvertem az összes pénzemet egy "normális" fejhallgatóra.) A negatív tapasztalat is tapasztalat - jobban járok így, mintha én esnék pofára sok pénz elköltése után.
-
lapalapa
senior tag
válasz :AMF: #104948 üzenetére
A méréspárti azoknak szólt, akik annak tartják magukat.
Nálam az utolsó két méteren használt kábelről van szó. Valami 8000HUF-os cat7-es kábel ami teljesen legyalázta a hangot. Kinti fórumon találtam erre vonatkozó észrevételt, többen írták, hogy árnyékolatlannal jobb.
Wifi árnyékolás ügyben arra céloztam, hogy drágább termékben sem árnyékolnak, mert bőven nem az a kategória, ahol erre számítani lehet (kell). node link
Szépen ott megy a szürke meg a fekete drót (bluetooth meg wifi antenna) az alaplapon végig fektetve.
(Wiimpro képet keressen aki kíváncsi.)
Mindkét termék belső antennás műanyag dobozos cucc, az lenne a csoda, ha nem zavarna rá a végeredményre. Szóval ezekben a wifi-bluetooth nem versenyképes az utp-s megoldással. Legjobb nem használni és reménykedni, hogy a firmware lekapcsolja.
A f*szméregetés megjegyzésre nem tudok válaszolni, ebben a kontextusban nekem értelmezhetetlen.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Ear001
addikt
-
Ba cy lus
addikt
válasz :AMF: #104948 üzenetére
Mérve wifin és kábelen ugyanolyan a Wiim. Lehet mégis megoldották
Én nem hiszem, hogy megoldották (ennyi pénzért nem is várom ezt el, ha akár sokkal drágábban sem szokták). Teszteltem ma is, ugyanaz a tapasztalat: wifin izgágább, zavarosabb, idegesebb, kábelen nyugisabb, tisztább, teltebb.
Egyébként nincs messze tőle a router, másfél méterre sincs, rövid kábelen csatlakozik hozzá. Wifiből pedig csak az 5 GHz-est használom.[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz :AMF: #104921 üzenetére
Azért a tervezési hiba elég durva lenne.. (Gondolom kész wifi modult építenek bele, amit bárki rendelhet a neten)
Igaz wiimprót nem hallottam még, node-om van, ami 200 pénz volt, kicsit drágább mint a wp, de ott sem oldották meg a korrekt wifi árnyékolást, tehát olcsóbb termékben nagyon valószínű a hasonló spórolás.
Meg miért kételkednék a kedves fórumtárs tapasztalatában?
"saját tapasztalat =általános igazsághm, ez jó ötlet, lehet hogy kipróbálom, hátha"" amit kizárólag a saját rendszeredben tudsz(?) igazolni" Igen ez az igazolás kényszer ami itt sokaknál alap hozzáállás: "korrekt méréssel igazold", "bizonyitsd be, addig nem hiszem el stb."
Én másként állok hozzá, ha valamit hallok, vagy olvasok és jó ötletnek tűnik, valamint saját egyre gyarapodó tapasztalataim szerint is izgalmas, akkor azt kipróbálom, ha van módom rá. Nagyon érdekes dolgokat lehet tapasztalni, saját lánccal kapcsolatban, meg úgy általában a hifiről.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
-
s4tch
veterán
válasz :AMF: #104604 üzenetére
Nálam meg fehér_ember saját példánya van, és az Eleart is szépen hajtja. Nekem az előző generáció kicsit sötét volt, ennek a tonalitására egy rossz szavam sincs, és emlékeim szerint (mikro)dinamikában is jobbnak tűnik. Még némi teret is rajzol a Focalnak, pedig kevés erősítő vetemedik ilyesmire. Low gain bőven elég; high gainen sem esik szét a hang. Még csak a Motu M2 mögött próbáltam, majd teszek elé másik dacokat is, mindenesetre annyi hallatszik, hogy ez egy komoly erősítő, felnőttes hanggal. Fogalmam sincs, mennyibe kerül. Megérdemelne végre egy szép dobozt.
-
nagyúr
válasz :AMF: #104505 üzenetére
"NoVa- ról legalább tudom, hogy van tapasztalata is a mérésekben, nem csak a semmiről értekezik."
Nincs tapasztalatom a mérésekben, és soha nem is állítottam, hogy van. De akinek állítólag van, attól elvárható lenne, hogy ne indifferens "érveket" hozzon. De ezt már tegnap megbeszéltük, és szerintem le is zártuk.
Szerk.:
#104510liszi70
"relavanciáját"
Természetesen relevanciáját.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz :AMF: #104492 üzenetére
"a másik tudományos köntösbe ágyazta az összeolvasott blablát"
+1 Köszi, ezzel jól beolvastál NoVa-nak.
(Hülyéknek, akik azt gondolnák elsőre, hogy azt hiszem, neki szántad, azoknak jelzem, tudom, hogy te nem neki szántad.)
Egyébként meg NoVa két linkje pont nem arról szól, amire igazolásnak akarta felhasználni.[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Zűrös ilyen trafót szerezni, de lehet tényleg jobb megoldás mint a DC tápos olcsó PCM56-ok.
Táp sokat. számít, arra is költeni kellene. Loxjie D10 esetén ég és föld a különbség ha csak USB tápot használok, vagy bedugom a telefontöltőt is tápnak. A telefontöltő iszonyú sokat ront a hangon. -
btraven
őstag
válasz :AMF: #100572 üzenetére
Igen, bonyolult az alis vásárlás:
Standard version, use DC 12V single group power supply, can use battery or high-quality linear power supply [link]
vs
Standard version, use DC 5V single group power supply, can use battery or high-quality linear power supply [link]Most akkor melyik? Bár egy vásárló írta hogy 6-12V jobb mint az 5V mert az 5V-os regulátor eleve levesz a feszből. Csak nagyobb fesznél jobban melegszik az IC.
Ennek ennyire mindegy? Azt hittem nagyobb feszkótól tönkre mennek a dolgok. -
btraven
őstag
Most már teljesen belekavarodtam.
TDA1387-ről ezt írják:
Fast settling time enables 2, 4 and 8 times oversampling (serial input) or double-speed operation at 4 times oversampling
Most akkor ez se NOS?
[link]TDA1543 specifikációnál: 4 × oversampling possible
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
THX!
A 8x digital filter az oversampling (OS), mert azt könnyebb szűrni a kimeneten.
A CS-khez képest a DIR9001 jobb (az AK biztos sokkal jobb), de az sem az igazi önmagában. Még egy jobb ASRC-vel sincs az XMOS mellett.[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Azt honnan lehet tudni hogy OS vagy NOS az adott PCM56-os DAC?
Például: [link]
Ennek van USB bemenete is?
bkercso:
Bizony, okostelónál azt sikerült elérni hogy közvetlen USB-vel legalább az android belső hangrészét ki lehet kerülni. Már amikor. Nálam mindig felugró ablakban rákérdez hogy engedélyt adok-e az USB-hez amikor a DAC csatlakozik.
De néha nem felugrik hanem leugrik, az alkalmazás alá. Én meg nem látom és csak hallgatom hogy na most milyen pocsékul szól. Hát persze mert az android hang-izéjén keresztül mennek a bitek.[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz :AMF: #100246 üzenetére
A havi 40.500 USD azért elég keményen jó, pláne Szerbiában.
Nem rossz és az elfoglaltság sem. Szerintem ebbe már belefér egyfajta őszinteség, én személy szerint ezt nem kockáztatnám meg hazugságokkal.
A youtube fizethet többet is, de az változó. Gondolom a Patreon a fő bevétel, na abból tellik ilyenekre, még másra is.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz :AMF: #100213 üzenetére
Továbbra is várom tőled is a linket, amelyre rámutat arra hogy elfogult. Értsd: ebben a videoban, ennél a percnél, ezért és azért...
Ezen természetesen nagyvonalúan átsiklasz te is mint mindenki, mindenki csak rágalmazni tud. Azt állítani valakiről hogy elfogult nem nehéz, de bizonyítani is kéne.
Látom semmivel nem tudod alátámasztani az állításod valóságtartalmát, ha állítasz valamit, legyen valami mögötte, ne csak az üres beszéd.
-
szaki58
aktív tag
Nekem volt mindkettő, V2 és CAN HFM is. A kettő között a mélyemelésben nagy különbség van. Míg a V2 egy általános mélyemelést csinál, és úgy 100-150 Hz környékén is emel, ezért csak a nagyon vérszegény basszussal rendelkező fejesekhez ajánlom, vagy bassheadeknek.
Ezzel szemben a Hifimanokhoz egy igen finom emeléssel rendelkező erősítőt alkotott az iFi. Az alsó tartományban, szerintem 70-80 Hztől lefelé emel, és azt is diszkréten teszi. A Hifiman ajánlását is érdemes figyelembe venni. Leírják, hogy mely fejesekkel milyen hatékonyságú a mélykiemelő.
Tehát a V2 egy nagyobb, nekem kicsit puffogósabb basszust, míg a HFM egy lényegesen finomabb, valóban a mélytartományra kiterjedő néhány dB-es emelést csinál. Kinek mi tetszik.Ha valaki ki tudja spórolni a rávalót, akkor nagyon tudom ajánlani a most megjelent Topping A70 Pro erősítőt. Nem kell mélykiemelés, mert olyan extra basszust csal ki a fejesemból, amit eddig soha nem hallottam még rajta. Ez lehet, hogy a DAC-nak is köszönhető, ami egy iFi NEO Stream. Meleg hangú DAC, de ezen felül a brutális teljesítményre gyanakszom, mert el tudja látni a fejest plusz energiával, ha az igényli.
Tudom, hogy nem olcsó, de belátható közelségben van mondjuk egy iFi Zen Can HFM Signature árához. de nem egy kategória a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Az én arcomon is ilyen vigyor van. Szerintem ehhez az is kell- azon túl, hogy neked tetsző rendszert rakj össze -, hogy utána ne hallgass meg 5x annyiba kerülő dolgokat. Mert nagyon szubjektív a hangminőség megítélése. Nekem már van 30x volt ilyen vigyor az arcomon, mégis, a korábbi dolgokat előszedve már nem szánnék rá komolyabb időt, hogy azokat hallgassam.
-
stellaz
veterán
-
-
-
emiki6
veterán
Nézek én mindent, csak nemtom mit kell nézni.
bkercso: zenehallgatásra "már van" dac-om, csak ott a kisördög, hogy mi van, ha az kevés.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-NoVa-
addikt
Ha jól tévedek, a Megatronban is az volt, csak a körítés jobb, meg a sokszorosra növelt felhasználható áram keret. Épp emiatt nem egy liga a Prime és a Megatron, hiába ugyanaz a chipset. De régebbi vonalon a BTR5 - Qudelix 5k is ilyen volt, utóbbit megtartottam, hasonlóak, mégis volt elég eltérés az utóbbi javára.
Akad már Prime tuning, új kondikat most járatja be a tulaja, aztán ír róla bővebben.
Ez volt a zöld paneles preview build:Ez meg a végleges, már az új kondikkal:
Ez is élesen, kontrasztosan részletező, mint a többi ESS cucc, de nem természetellenes. Egy hasonló karakterű füleshez már túl sok, pl a SoftEARS RSV vagy a Beyer Xelento finomabb hangú DAC-ról mutatja meg a tökéletességét, de a Hemp, VE Zen 3.0, vagy az EJ07 a Prime stackkel jobb, mint pl Gryphonról.
Szerk, most látom, hogy 9018-ról volt szó, ezek meg 9038Q2M alapúak. Ha jól emlékszem :)
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Az enyémben egy ES9018K2M van, arról nincs sok infó itt a topicban: [link]
Hellaflush írta, hogy az nem a legjobb, de nem fejtette ki miért.Ahhoz képes mi lenne jobb, azt nem tudom.
Az fx audio x6 olcsóbb, mint a D10s, pedig funkcióban többet tud, ami arra következtettet, hogy nem olyan jó az x6. Vagy nem függ össze, nem számottevő?"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
bkercso
nagyúr
A PCM1794/98 R2R-delta/sigma hibrid, egyesítve ezek előnyeit. Szerintem még ma is "labdába rúg" a modern chipek mellett, nagyon is.
A MomentDAC-nak viszont kell a jó SPDIF-forrás. De még úgy se olyan jó, mint MicroFluentDAC, mert egy jó XMOS-on csak ronta aztudatos SRC4192-es ASRC (ahogy a legtöbb is).
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Ja igen, ezt láttam, az alapján ígéretes is. Kicsivel több közepet mindkét fejesem el tudna viselni. Ha meg kevés a mély, akkor ott a genalex cső...
Na majd meglátom. Egyelőre szimpi, mert pont azt tudja, amire nekem kéne, lehet kipróbálok majd egyet. Arról senkinek nincs infója, hogy a D14(-em) milyen, ahhoz úgyse tudná senki hasonlítani, tehát karakterisztika leírásokkal valszeg nem sokra megyek, csak meghallgatással.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Visszakerestem, láttam a hsz-eit, de nagyon terjengősen írt és főképp, mint "DDC" foglalkozott vele. Átfutva pedig nem látom, hogy hol ír róla, mint DAC-ról.
-
nagyúr
"Ha valaki azt írja, hogy "vakteszten nem lehetett kimutatni a kettő közötti különbséget", az nekem önmagában nem mond semmit. Ki volt a tesztelő? A 15 évvel ezelőtti "süket" énem, vagy a mostani?"
Ugyanaz a tesztelő, aki vakteszt nélkül minden további nélkül, akár "az első hangnál", vagy jobb esetben is rövid időn belül simán megállapít vélt vagy valós "különbségeket". Abban igazad van, hogy "önmagában" valóban nem mond semmit. De NEM önmagában szokott ez fontos lenni, félreértésre alapul a posztod. Nem abszolút érvényű különbségek meghatározásáról van szó, amit a "süket" nem hall meg, a "jó hallású" meg igen. Arról van szó, amikor hazavisz pl. egy kábelt a hifista, "leteszteli" a szokásos és hagyományos látó módon, és kisebb-nagyobb, esetenként égésföld meg csakasüketnemhallja "különbségeket" detektál. Ez után van létjogosultsága a vaktesztnek. Nem árulok el titkot, amikor leválik az ézékelésről minden befolyásoló háttérinformáció, és valóban csak a hallás marad, olyankor az esetek döntő százalékában már nyoma sincs azoknak a kisebb-nagyobb, esetenként égésföld meg csakasüketnemhallja "különbségeknek". A "dölyfös magabiztosság köddé válása" erről szólt a mondataimban.
Szerk:
#98594 stellaz
És basszus, ha tovább olvasom a fórumot, akkor megláttam volna, hogy ugyanezt írtad le, csak rövidebben és frappánsabban. És akkor nem koptatom a billentyűzetemet, hanem +1-ezek egyet és kész.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Nem akarok beleszólni, de szerintem félre érted a dolgot.
Az egy külön kérdés, hogy felismersz-e tudatosan változásokat vagy sem, de amiről itt most szó van, hogy amikor valaki kijelenti, hogy hatalmas különbséget hall két kábel között az első 20 másodpercben is, akkor ez a tulajdonsága akkor is megmarad-e, ha nem tudja, éppen melyik kábel szól a kettő közül? Ez a vakteszt lényege.
-
emiki6
veterán
Ja, igen, akartam is kérdezni, hogy neked mik a tapasztalataid csövekkel a helot-nál? Nem láttam, hogy kifejtetted volna korábban.
Másik hsz-re: én a szub basszust pár honapja tudom csak felismerni. A 400i 2020-at hallgatva feltűnt egyszer, az agyamban valami átkattant és azóta hallom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest