-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
woldy
csendes tag
Sziasztok!
Dac vásárlásban szeretnék segítséget kérni (upgrade).
Amim adott:
- Hifiman He400i 2020
- MicroFluentAmp
100-120e, ig mennék el, semleges hangzást keresnék.
Legtöbbször tidalról hallgatok zenét.
Előre is köszi, -
Ear001
addikt
válasz RetepNyaraB #103497 üzenetére
Nem Jehudi Menuhin volt az a koncerthegedűs? Nekem így rémlik a sztori, mindez a Mátyás Pincében.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz fericske #103494 üzenetére
Inkább az itthoni beszerzés volt az előny, mint a minőség. Persze kis pénz, kis foci.
E9k, e17k sztem elsők között volt nekem itthon. Szép fémdoboz, meg kijelző, de belül kis kínai kaki. Jó, jó, de asztalná' méghálná' ahogy az egyszeri prímás megjegyezte a koncerthegedűsre. Egy musiland 02 már körberöhögte őket, csak hát a beszerzés."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Sword
őstag
Nem DAC, csak kábel átalakító, de hátha erre is van jobb ötletetek, mint a gyári Apple.
lightning -> jack anyuci 3.5mm érdekelneThe lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
fericske
addikt
válasz RetepNyaraB #103490 üzenetére
Jó cuccokat csináltak azok 10 éve is, árukért.
E10, e17, e18 stb. mind jók voltak. -
Sword
őstag
válasz -NoVa- #103491 üzenetére
Ó, én már az 50 cm-nek is megörültem
Már a 20 cm-es verzió is mekkora szó volt 1-1.5 éve? Még vhol, talán FB-n meg is jegyeztem nekik,hogy kicsit hosszabb is jöhetne nyugodtan.
Ennyiért ez most remek lesz, elfér. Ha meg valami komolyabbhoz kell majd, visszapörgetek ide
Köszi!The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Sword
őstag
válasz RetepNyaraB #103490 üzenetére
Igen, 3-6000 Ft-ért 27% áfával stb. ... Annyi az elvárásom, hogy működjön
Van pár FiiO cuccom, nekem régiek nem voltak. Az újakkal elégedett vagyok, ár/ érték arányban, itthoni beszerzés mellett nagyon nagyon jók. És nagy előny volt, hogy szinte mindent kipróbáltam üzletben, mielőtt megvettem
Most nézem, hogy Alin drágább Hát ilyet[ Szerkesztve ]
The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
-NoVa-
addikt
válasz Sword #103489 üzenetére
Nem fix minőség, több beszállítóval gyártatnak. A csatlakozóikat szeretem nagyon, a rövid, hamar kanyarodó L formátum mindig bejön. Aztán az anyaghasználat már egyéni preferencia, az L17 line kábelüket rendszeresen használom.
A FiiO LT-TC04 "szimplán" fonott, szövetburkolatú, hagyományos felépítésű drót. Igényesen néz ki, semmi extra, pont, mint az ifi gyári sárga kábelei.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Sword #103489 üzenetére
Beteges fotós
A FiiO marketingje már 10 éve is elsőrangú volt, mikor még csilivili dzsunka cuccokat árultak. Azóta persze kikupálódott valamelyest, nade azért a bullshit marketing az megmaradt. Amit NoVa ajánl, azt meg kipróbálta (nálam is volt, meg még pár fórumtársnál).
De a lényeghez: biztos nincs baj a fiio madzagokkal, ennyi pénzért meg pláne. Működni fog.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Sword
őstag
válasz -NoVa- #103488 üzenetére
Nem tudom a FiiO milyen minőségben gyártja, próbáltad őket már? Vagy valami máshoz viszonyítottad az eltérést?
Egyébként nem gondoltam túl, csak cickányfarok helyett akartam valamit, amit adnak a dongle-hez
Mindenesetre köszi, elteszem az infót, kellhet még később.
PS: a képeket honnan lövöd? Mindenhez van egy tök jó képed amit csatolsz[ Szerkesztve ]
The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
-NoVa-
addikt
válasz Sword #103487 üzenetére
Ugyan nem az az árkategória, de azért nézz rá a DDHiFi rendesen elkülönített, és külön-külön árnyékol adat - táp kábeleire.
DD ddHiFi MFi09S Lightning to USB C OTG Data Cable — HiFiGo
DD ddHiFi All-New Upgraded TC09S USB-C to USB-C OTG Data Cable — HiFiGo50 centis TC09s-em van, hallhatóan pontosabb, definiáltabb teret okoz egy ilyen apró változás is minden extra bekötött szűrő nélkül egy tetszőleges normál USB draúthoz képest.
-
Sword
őstag
Lehet csak nekem volt új, de a FiiO kihozta az 50 cm-es USB C-s OTG kábeleit:
FiiO LT-LT4 USB-C - Lightning kábel 0.5m 6 490 Ft
FiiO LT-TC4 USB-C - USB-C kábel 0.5m 3 990 FtThe lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
stellaz
veterán
válasz SunMount3r #103455 üzenetére
én feltettem laptopra, mellette meg volt a referencia pc, de én bizony semmi különbséget nem hallottam közöttük
Szerintem a win11 jobb lett, mint a win10, hang szempontból.
-
CyberFriend
tag
válasz zoltanz #103475 üzenetére
Hirtelen ezt találtam: https://www.emlek-pont.hu/index.html
-
zoltanz
nagyúr
Esetleg van valahol olyan lehetőség akár fizetnék is Egy bakelitről egy számot szeretnék digitalizálni 24bites felbontásban? Sajnos a neten nem elérhető köszi!
-
Ba cy lus
addikt
válasz RetepNyaraB #103470 üzenetére
Ettől függetlenül azért láttam már olyat, hogy az audio célra gyártott (és árazott) ifi ipowert verte a nem specifikusan ilyen célra gyártott Meanwell kapcsoló üzemű táp.
-
Polllen
nagyúr
válasz SunMount3r #103467 üzenetére
Teljesítményben kicsit lőj az igény fölé és úgy válassz.
Anno amúgy ezt a tesztet néztem meg, rég volt.
[link]"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
lapalapa
senior tag
válasz SunMount3r #103471 üzenetére
Kérj valakitől kölcsön és próbáld ki..
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
SunMount3r
nagyúr
válasz RetepNyaraB #103470 üzenetére
Egyelőre csak USB-s hangszórók tápolására kellene. Amin most lóg az egy ultra olcsó random Hama töltő. Gondoltam, hogy egy jobb töltő valamit tán csak hozna a hangminőségen, vagy a zajosság szűrésében, vagy tudom is én.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz SunMount3r #103469 üzenetére
Egy modern gyorstöltő biztos sok alkatrészből áll, de az is egészen biztos, hogy semmilyen preferenciaként nem szerepel benne az audio célú felhasználás, bármennyire tetszik egy mérnöknek a felépítése
Ha szerepelne, rögvest egy nullát írnának az árához és vernék a mellüket, hogy ettől fog az aac úgy szólni, mint egy Revox orsós"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Ear001
addikt
válasz SunMount3r #103467 üzenetére
Miért lenne ezek közül bármelyik is jobb, mint a többi hasonló?
-
SunMount3r
nagyúr
Írtátok itt az Apple töltőket, hogy mennyivel jobbak zenélős cuccok tápolására is, mint akár más nevesebb gyártók töltői. Kérdezném, hogy pl. ebből a felhozatalból melyik érné meg már ilyen szempontból? Pl. itt ez a legolcsóbb is?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz nLali #103463 üzenetére
Én is ettől tartok (mármint hogy semmivel nem hoz többet hangminőségben mint a jelenlegi PC-s cuccom) Spotify-jal, Tidal-lal. A PC-re meg már sokat fordítottam (USB kártya, lineáris tápok, kínai, de nagyon jó DAC, stb.), és még most is jön pár apróság (lineáris tápokat kap a kábelmodem és a router is, illetve "audiofil" LAN-kábeleket.) A PC meg úgyis egész nap kell menjen (ez a munkaeszközöm is egyben), szóval az áramfogyasztáson sem spórolnék vele.... Csak egy kósza gondolat volt, mert tulajdonképpen elégedett vagyok a cuccaim hangjával - csak néha unatkozom, és már nincs mit építsek....
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
nLali
őstag
válasz Bogyó bá' #103458 üzenetére
Itt van választék Pi-s cuccokból : [link]
Van hozzá jóféle táp 100 euróért is : [link]
Nálam volt Pi kipróbálásra, de nem győzőtt meg. Elveszett a kényelem, hogy egy PC-t használok, egy OS-el, egy monitorral.
A hang alapból szerintem ugyan olyan volt, mint PC-vel. Ha a Pi mellett döntöttem volna ( de a kényelmi dolgok miatt kizárt ), akkor azon is gondoskodni kéne egy valamire való usb kimenetről és tápról. Vagy Dac modulról és tápról.
Nálam a mérleg a pc felé billen.
Most egy ilyen [link] usb bővítőbe van kötve a dac. Elvileg Sata csatlakozón kapja a tápot. Én az 5v és 12v ágra is tettem szűrést és megérte.
Meg az oszcillátor csere még kicsit várat magára, mert véletlenül nem jó típust rendeltem.
Szépen rendbe lehet tenni a pc usb kimenetet.Bérelhető reklámfelület
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Bogyó bá' #103458 üzenetére
RPi3B+ van Volumio-val és egy ilyen "belépő" I2S DAC-al, saját tervezésű nyomtatott házban (az is szép hosszú történet, hogyan találsz amúgy ezekhez a DAC-okhoz megfelelő házat). Szerintem elég jól hangja van, bár komolyabb hangfalakon még nem volt kipróbálva. Pi4-től hálistennek az I2S DAC korlátozást el lehet felejteni (abban a mai napig az Allo cuccai a toppok és hát nem éppen olcsók, főleg ha hozzá veszed, hogy milyen szédítő árú saját tápokat ajánlanak hozzá a "optimális" hangzásért) és mehet bármilyen USB-s cucc is rá. (A Pi3-nak volt valami fenebaja az USB portokkal, ami miatt a mai napig nem tartják olyan jó megoldásnak az USB-s DAC-okat hozzá.)
[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz SunMount3r #103457 üzenetére
Bőven elég, nem kell semmi.
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz SunMount3r #103457 üzenetére
Én is agyaltam ilyesmin, de elvetettem - a következő projektem (ha lez rá pénzem) egy jobb Raspberry PI alapú lejátszó lehet, bár ha abból is audiofil minőséget szeretne az ember, az is egy komolyabb pénzköltés lesz...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz lapalapa #103456 üzenetére
És ennek a wtf-nek nem elég egy N100-as procis gép pl.? Azt még ilyen Mini-PC módon, valami olcsóbb Tablet méretű kijelzővel (bár azok is aranyáron vannak pl. az Ali-n), meg egy USB-s távirányítóval el tudnám képzelni. Csak kicsit irreálisan hangzik, hogy valaki egy i3-as, full Desktop PC-t pörget, külön monitorral csak a zenehallgatás miatt.
[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz SunMount3r #103455 üzenetére
Ez így van, macerás. Viszont a cél a lehetőségekhez képest kompromisszum mentes hang előállítása volt pc-n, és ebbe a hálózat kezelés és hálózati kártya használat mint az egyik legkomolyabb hang pusztító hw elem nem fért bele. Ez a prg csak arra képes, hogy minimális interaktivitással a streamet kiküldje usbre, az ehhez feltétlen szükséges hardware-t használva. (Csak a letiltott hw a jó hw, hang szempontjából.)
Tehát az általános célú pc-t visszabutítja végtelenül primitív lejátszóvá. Viszont a hangja az teljesen másik szint a többi pc-s (csilivili) playerhez képest.
Tehát kell egy dedikált gép erre, meg helyben tárolt zene.
A másik hasonló prg a bughead, az sem tud hálózat kezelést, viszont windowson fut, és "végtelen" hw igénye van. Ott lenyomod a play-t és vársz 5-10 percet, közben kint felbőg a villanyóra és izzik a gép, aztán kezd el zenélni, viszont a hangja az csúcs.
Az van, hogy pc-n a zene lejátszás, ha kényelmes, akkor elég kompromisszumos hangot eredményez, ha szintet akarunk lépni, akkor ilyen kényelmetlen megoldásokba kell bonyolódni, vagy egyéb forrás után kell nézni.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
SunMount3r
nagyúr
válasz lapalapa #103454 üzenetére
Ha lenne ennek a wtfplay-nek valami web-es GUI-ja, akkor rápróbálnék egy másik gépen, de gondolom mivel a LAN-t sem látja, így esélytelen, pedig ezt az egyet legalább még belerakhatnák. Egy külön PC-t egy külön monitorral fenntartani és folyton oda rohangálni hozzá meg macerás.
[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz RetepNyaraB #103437 üzenetére
Adj időt magadnak, hallgasd pár órát a legjobb konfiggal. Valószínű rá fogsz jönni hogy kevésbé fárasztó, kevesebb zavaró tényező lesz a hangban, jobban élvezed, de ehhez idő kell. (Mondtam, ezen a ponton lenne érdemes rápróbálni a wtfplay-re, elég erős lenne a "hatás".)
Aztán vedd ki a cuccokat (downgrade) és hallgasd meg úgy, valószínű hallani fogod a visszalépést (ezt hallgattam eddig, ne má?!).
Ha meg úgy döntesz, hogy ez mégsem kell, akkor se add el szerintem, ezek a hangzásjavítók később is jól jöhetnek, (ha csak nem kenyérre kell persze).Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
lapalapa
senior tag
válasz Bogyó bá' #103448 üzenetére
Érdekes amit írtok. Összehasonlítási alapom ugyan nincs, az ingyenes Spoty-n kívül, telefonról, ami nem üti meg a mértéket semmilyen szempontból, de nálam a Tidal nagyon jól szól dapról meg a felpimpelt node-ról. Lehet hogy a telefonos meg a windowsos kliens nem olyan jó, nem tudom. (Meg kéne próbálni, de ott a telefon meg a win lesz a legszűkebb keresztmetszet szerintem.)
Dapról, noderól minden infó átjön érzésre, szép nagy és pontos tér, tiszta, természetes hang, nincs digitális íz, ha a master jó. Ha nem jó, akkor is érezhető, hogy nem a tidalon múlik.
A felbontás meg tök mindegy csak min cd (high) legyen, nem ezen múlik a hang, csakis a masteren.
Ja és a dacom nem tud mqa-t, a node-ét meg nem használom.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz SunMount3r #103449 üzenetére
A vinyl-t sose szerettem igazán: viszont a mesterszalagjuk az érdekelne.....
-
Sword
őstag
válasz RetepNyaraB #103450 üzenetére
Én úgy tudom már jóideje használják a dolgozók, készen van.
A bibi a több pénzen van, amikor először be akarták vezetni, akkor jött ki az Apple Music az alapáras lossless-el, egyszerűen a normál előfizetési díjért x-től lossless-t adtak. Úgy tudom ettől borultak be....
Tidal is bontotta a Hifit normál lossless-re és Masterre, a normál lossless-t adják alap áron vagy közel hozzá. Spoti meg hisztizik 2 éve, hogy most akkor adjuk ingyen?
Nem fogják, az árak solo-ra már ki is szivároktak egyébként. Familyre még nem ismert.The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Bogyó bá' #103448 üzenetére
Sztem sose lesz spoti flac. Nincsenek rászorulva. Egyre több előfizető, pörög a buli. Közben terjesztik a fake newst, de nem áll érdekükben melózni vele. Ha készen állna bevezetnék több pénzért. Dehogy áll készen.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz RetepNyaraB #103436 üzenetére
Na, eddig arra jöttem rá, hogy a "kedvenc" előadóim, számaim, a Tidal HiFi Plus-on is csak a High-nak nevezett, normál minőségben vannak fent, tehát ezért nem megyek vele sokra. Azok meg többségében "jobban szólnak" Spoty-ról.... Szóval b@chatom, úgy tűnik.
Mindenesetre az ingyenes próbaidő alatt kísérletezem vele, aztán ha nem jön be, akkor lemondom, maradok (a számomra kellmesebbnek tűnő) Spoti Premiumnál. Bár ha tényleg ott is lesz "audiofil" előfizetési lehetőség (mint már többször ígérték), akkor arra váltani szeretnék.
-
Sword
őstag
válasz stellaz #103445 üzenetére
Kérdés, hogy egy irodában mennyire cicereg ki a zene?
Youtube music sem rossz, nekünk is van family subscription (hálát adok érte a sorsnak választások közelében ), de sajnos ettől még a minőség se nem szabályozott, se nem homogén, se nem jó
Az viszont érdekes, hogy videóba ágyazva tud nagyon brutál hangminőség is megjelenni...
Nálam a Tidal vezet, bár most épp nincs előfizetésem rá. Korrekt app minden platformra, jó minőség, számomra elegendő választékkal. Az ajánlásokra nem fektetek nagy hangsúlyt, ha azt már tudja, hogy abból a stilusból betegyen 1-2 olyan együttest, amit hallgatok, nem lőhet mellé, viszont egy hét alatt bedobja az összes együttest garantáltan, nincs túl sok belőle (spoiler: nem pop együtteseket hallgatok )
Továbbra is várom a Spotify Supremiumot, már ezer éve kész van, ha minden igaz talán idén megkapjuk... De pl. a Spotify új UI-a nekem nem jön be.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
A youtube music sem rossz, bár pc alkalmazás nincs is rá, de böngészőből rendben van. Az ajánlója sokáig nem tetszett, pár hónap használat után már egész jól beállt (youtube prémium miatt eleve van előfizetésem).
Deezert mondtam le az imént, jó hangja van, de egyébként elég gyenge a telefonos alkalmazás is, valahogy nem sikerül összeszokni vele. -
fattyu
veterán
válasz RetepNyaraB #103442 üzenetére
mac és iphone használó vagyok szóval nem ez a gond
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
RetepNyaraB
veterán
válasz fattyu #103439 üzenetére
Nemtom. Simán lehet vakteszten elvéreznék. Abban nagyon rossz vagyok. Vagyis komoly placebó képességeim vannak
Szerintem az Apple Music is jobb, de gyalázatos a winfos PC implementációja, az ajánlója és minden egyéb felhasználói élménye, tehát feldughatják."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Sword
őstag
válasz fattyu #103439 üzenetére
Hát... én annyira hallom a difit, hogy most az előbb fura fejjel hallgattam az Apple Music-ot pc-n, mormolgatom, hogy valami nem jó, valami nem jó... Hát nem volt átállítva a settingsben a hangminőség Hi-Res ALAC-ra, csak AAC-n ment. Mivel teljesen fosch a PC-s app, ráugrottam a Cider-re, ami Apple Music player elvileg, több feature-el. Itt is kiszúrta a fülem, hogy vmi nem klappol.. Utánaolvastam, nincs lossless támogatás, mert nincs benne az api-ban...
-
fattyu
veterán
hát ez is érdekes.
spoty prémiumom van.
páromnak is az volt. családi csomaggal átpártolt apple musicra. mondta hogy sokkal jobban szól mint a spotify. (ugye én vagyok a hangminőség megszállott nálunk nem ő. a cucc amin hallgat is egy vállalható kommersz szint )
jó tegyünk egy próbát. hát én nemtom. se a bitang asztali melós rendeszeremen se a menet közbeni bt-s cuccaimmal nem tudnék különbséget tenni....a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Bogyó bá'
nagyúr
Tudom hogy valami nem stimmel, épp ezért próbálok informálódni.
-
RetepNyaraB
veterán
Csak azért külön hsz, mert külön téma:
Lapalapa szíves kölcsönzésével nálam üdül 2 jitterbug fmj (és blekkfrencsfrájz keretében elég jó áron vettem is hirtelen, legfeljebb eladom őket).
Baromi macerás dugdosgatni és cserélgetni őket, ezért vaktesztről szó sincs, sőt a fülmemória is elszáll, mire újra belövöm a megváltozott hangeszközt a PC-n
Tehát nagyon kérdőjelesen annyit tudok mondani, hogy egyrészt bármit dugok a gépre, max hangerőn van egy sustorgás, egér kattintás behallása a rendszerbe. Az is lehet, hogy a kínai lineáris táp szed össze valami zajt, de én ezt nem csekkolom, annyira be van építve. Végül is nem fontos; a hemp low gain kb 6-12% hangerőn hallgatható ép füllel.
A bugokat én nem érzem külön hallhatónak. Vagy a fülem, vagy a rendszerem olyan, amilyen. Az iPurifier+2 bug együtt viszont jól hallható, csak megfogalmazni nehéz. Egyrészt szétdobja a teret és kicsit hátrébb rak mindent, simít. Az éneket egyfajta módon értelmezhetőbbé teszi, lefaragja róla a "szőrt", ezt nem tudom eldönteni, jó értelemben teszi-e. Tényleg nem tudom. Minél halkabb típusú a zene, annál érezhetőbb a difi.
Úgy érzem alapvetően pozitív változásról beszélhetünk, de nem biztos.
Majd szívesen kölcsönzöm a cájgot, ha valaki whitefülű(bb)nek érzi magát ilyen érzetekre.Az elhelyezésről: purifier megy a dacba, bugok jönnek ki a pc usb kijáratain (y usb kábelen megy a delej és az adat teljesen külön ágon, külön kimenetről). Minden egyéb verzió annyi adaptert igényel, hogy az hajmeresztő és 20 centi toldalék lóg a dac bemenetén. Akinek hét anyja van, az. Nekem semmilyen kamu audio élmény nem ér meg ennyit.
Hát így."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Bogyó bá' #103430 üzenetére
Valami nem stimmel. Jól hallhatóan jobb a szpottynál (már ahol - ugye masterfüggő, mennyire észrevehető bármi is).
Ami nem azt jelenti nincs jobb forrás, csak annyit, hogy mostanság kicsit rossz a reputációja, pedig.
Ami verhetetlen az a spotty GUI-ja és ajánló rendszere.[ Szerkesztve ]
-
exciplite
tag
válasz Sword #103433 üzenetére
Hát Apple Music PC appról nem tudok nyilatkozni, de amit eddig hallottam róla az ugyan az a vélemény mint a tiéd, hogy van, de minek. Sajnos tényleg normálisan csak almás telefon/tablet játszik, még a saját hardver se szent már, mert ugye m1 mac-en se megy az exclusive mód, a switcher meg amit lehet használni hát hagy kivetni valót maga után, mert ha pl. puffereli a kövi számot ami más felbontású akkor át is vált arra, vagy szimplán beragad valamelyik felbontáson és úgy marad.
-
Sword
őstag
válasz exciplite #103431 üzenetére
Nekem bejött a Tidal, anno még Masterre voltam előfizetve, Spotival szemben ég és földnek találtam a különbséget.
Qobuzt nem próbáltam.
Apple Music van, most az a lossless előfizetésem, amíg a Spotify el nem indítja a sajátját.
Óriási hátránya a PC-s app-juk valami förtelmes alfa állapotban van, nekem csak átugrálja a számokat a playlistemen, csak azt hajnaldó lejátszani, amit ő akar (gyári playlist, radio stb.). Igy messze nem teljesértékű lejátszó számomra.The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz exciplite #103431 üzenetére
De, már van exkluzív mód, én legalábbis be tudtam állítani... [kép] ; az a Spotify-nál nincs.
Egyforma, alapból 44,1kHz / 16 bites anyagokat hallgatok (ugyanaz az album, cím), és mégis: a Tidal keményebben szól, és a terének nincs előre--hátra iránya, csak szélessége, a vacak Spotify meg olyan teret csinál némelyik audiofil felvételen (Anouar Brahem, Hadouk Trio, ilyesfélék...) hogy a mai napig berosálok a gyönyörtől, pedig minden nap lemennek ugyanazok a számok legalább kétszer... Ez csak a hangszórós rendszeremre igaz, mert nincs igazán jó fülesem.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
exciplite
tag
válasz Bogyó bá' #103430 üzenetére
Talán semmit. A Tidal nekem sem jött be, ott valami nagyon félre van menve, ez a flac-be toljuk át a dolgokat se hozta még el azt amit vártam sajnos. Windows alatt ha jól tudom a mai napig nincs exclusive mód, így a felbontás váltás manuális... Ajánlani tudom távzenére a Qobuz-t, szerintem fényévekkel jobb mint bármi más. Vagy az Apple Music, ha van iPhone-od vagy iPad-ed, mert azokról lehet bitperfekten lejátszani valamint jóval olcsóbb is a havidíja, a zenei könyvtára meg talán a legnagyobb. Amazon Music se rossz, a gond szintén az app-al van, nem tud exclusive módot sajnos.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Srácok!
Kicsit OFF, de hátha mégsem teljesen. Tavasz óta megelégedéssel használom a havi 2000,- forintos fizetős Spotify Prémiumot. De facebookos csoportokban (meg másutt is) olvastam már, hogy a Tidal 3000,- forintos havi díjú TIDAL HiFi Plus jobb hangminőséget. produkál.
Na szóval, ma bejelentkeztem a Tidal 30 napos próbaidőszakára, az említett csomaggal. Hááát, szóval Spotiról unalomig ismert "audiofil" jazz felvételeket (pontosan ugyanazokat az albumokat, zeneszámokat) hallgatom a Tidal-ról - és vagy teljesen egyezik a hangminőség, vagy pedig gyengébben szól mint a Spotify-ról.
Elvileg a beállításaim jók, és mégis...
Mit rontok el?Lemaradt: asztali PC, és a dedikált appokat használom mindkét esetben.
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz Ear001 #103426 üzenetére
Igen, én voltaképpen puhatolózok, hogy milyen kondi hova. De egy számtech-es ismerős szakember mondja ki rá az igent/vagy még ő se, remélem igen /, merthogy ő nagyobb szakértő. Az egész dolog onnan indult, hogy egy szerelő szerint melegszik a szerkezet. Rátett egy hűtőbordát a vezérlőchip-re, és így hidegen a lejátszó gond nélkül lejátszott egy lemezt, ami addig akadozott. Viszont a közvetlen második játszásra a jól megszokott lefagyási résznél lefagyott. A vezérlőchip melegedése miatt, gondoljuk mi. És a hibás résznél azért fagy le, mert a hibajavító korrekciót melegen nem jól működteti a vezérlőchip , amit hidegen amúgy meg megold, mármint én laikus így gondolom. Át lesz nézve digitális hőkamerával az egész, és majd kiderül, hogy mik azok amik túlmelegszenek, azok cserélve lesznek, és ha a hőprobléma meg lesz oldva, akkor jöhet az úgynevezett tuning rész .
[ Szerkesztve ]
-
Sword
őstag
válasz stellaz #103272 üzenetére
Megtettem, engem megvett (és fordítva), a mai naptól itthon ketyeg egy Phoenix
Kipróbáltam pár DAC-on, "pucéron" iPhone-hoz, az iBasso DC04 Pro nyerte a nyers, első órás csatát. Nem tudom az ilyen earbud-okat mennyire kell bejáratni, szóval ettől nyers, a többi cucc már megjárt egy-két csatát az iBasso is pár napja használatban van, de nincs sok óra még benne a napok számával arányban sem.
Mivel Nova jó 4-5 fajta szivaccsal küldte, mindet kipróbáltam, olyan különbségek vannak, hogy gyerekjáték lenne sorrendbe tenni őket, ugyanazzal a fülessel és DAC-kal.
A fánk végzett az utolsó helyen egyébként, ami pár oldallal korábban egy hölgy fülében kepesztett ezerrel. Legjobb a legvékonyabb, legkisebb párna volt nekem , mindkét felén méretes lyukkal. Nagyobb párnák lefogták a magasat, nehezen helyezkedett el úgy, hogy tiszta, életteli hang legyen. Ez nyilván fül függő, bár a luk a szivacs közepén szerintem mindenképpen jótékony.
Amit egyáltalán nem bírtam elviselni az a trig rain-es szivacs volt, érdes, reszelős, én csak ámor dörzsinek hívtam, viszont kb. neccharisnya vékonyságú, szinte átlátszó. Feleségemé lesz a füles, karácsonyra becsomagolva, neki azzal jött be, azzal hallotta a szép mélyeket, közepet és magasakat is. Nekem azzal a szivaccsal a mélyek eltűntek.
Mindenképpen érdekes kaland az earbud, sokkal komolyabb difiket érzek így, mint amikor IEM-en cserélgetem a gumiharangokat (ott kb. belemegy, nem megy bele a difi ).
Kipróbáltam balanced kábellel is. Egy elég jó minőségű FiiO kábellel, úgy éreztem dobott a hangján a 3.5mm-eshez képest, nyilván a DAC is többet ad ki magából azon a kimeneten.
Belehallgattam vele egy-két olyan felvételbe, amiben tudtam, hogy a jó minőségű fülesek, fejesek nagyon szépen tudnak szólni és nem is okozott csalódást a Phoenix.
Visszatérve az eredeti gondolatra, sokat fejlődött az earbud világ az elmúlt évtizedekben nagyon rossz lenne a 90-es évekbelieket hallgatni mostanság, amikor már elérhető ilyen minőségThe lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Ear001
addikt
válasz attiss66 #103419 üzenetére
Tök jó ott, ahova való. De hogy hova való? Itt egy kép egy AN tápról, ami mögött meg körül kábé 15 év fejlesztés van.. Gondolom látod a difit. De hogy miért így jó, az nem fogják az ember orrára kötni.
Mindenesetre ez nem úgy működik, hogy mindenhova berakjuk a Kasie-t. Vagy a Black Gate-et. Vagy Mundorfot. A végeredmény gyaníthatóan elsőre hűha, aztán később valahogy mégsem jó.
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz Bogyó bá' #103421 üzenetére
Én pedig kiszűröm a hasznos dolgokat, amiket mondtok és linkeltek. pl ezeket a nagyszerű sorokat olvastam a fórumon, amit belinkeltél.
"A Denon 3910-hez azt mondhatom, hogy az LT3088 és LT3015 feszültségszabályozók a legjobbak, amikkel találkoztam.
Egyszerűen csodálatosak."
Ezt elképzelhető, hogy ezt már tudjuk pl majd hasznosítani. A szakértő nem én vagyok amúgy, én csak az infókat horgászom össze, ha van valami hasznosítható. -
attiss66
senior tag
válasz bitrograde #103420 üzenetére
Csakhogy nekem nem cd-re kell, hanem dvd-re, filmre. Amúgy a hang fejlesztése , a hibák kiküszöbölése , tápkondik cseréje , vezérlőchip hűtése az irány.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Sziasztok,
előzetesen érdeklődnék, hogy tudnátok nekem mondani (bárhol) Magyarországon jó szakembert, aki tud fejhallgató erősítőt javítani, normális áron. Persze odavinném és ott is hagyhatom akár. Vagy elpostázom akár, ha úgy van.
A panaszom:
Van nekem egy kis problémám a Gustard H10-zel, újabban néha kicsit pattog \ recseg, de elég halkan és nem mindig.
Általában akkor jön elő, mikor már egy kicsit bemelegedett, újabban nem veszem annyira észre, talán mert hűvösebb van, nem tudom. (mielőtt mondanátok hogy azért mert bemelegednek, van olyan is amikor reggel, rögtön bekapcsolás után is recseg-pattog kicsit).
Elvileg ugyanaz mint amit itt írnak az #5507-ben: [link]
Elvileg azokkal a tranzisztorokkal szokott lenni a probléma, amelyre a hűtőbordát rakta a kolléga: [link]
A szóban forgó alkatrészt is beszerezhetem a netről akár.
Ezt találtam még: [link]
Azt mondja Tulku kolléga "Belső 4 db 546 és 556 tranzisztorokra"[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
válasz Bogyó bá' #103421 üzenetére
Hát igen. Az árukat elnézve egy egész jó kis Micromega Stage4, ha tápot is cserélsz, Stage6 is kijönne az árából. Vagy valami más, kékvérű darab.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bitrograde #103420 üzenetére
Lehet hogy nagy genyó vagyok, de nekem is éppen ez jutott az eszembe: ebben a gépben egy árnyékolás nélküli kapcsolóüzemű táp dolgozik - szerintem azon meg nem fog segíteni több százezer forintnyi audiofil kondi bele lapátolása.... De ezt csak nagyon halkan merem kimondani.
Itt egy fórum, ahol éppen ezt a gépet moddolják (van sok kép is, érdemes végig nyálazni). Több lineáris "segédtápot" bütykölnek bele: [link][ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
Nem akarlak feltétlenül eltántorítani a vállalkozástól, de a helyedben én a lejátszó és a kondik árát egy rendes CD-játszóra költeném (ha a hang fejlesztése lenne a tuning iránya). A kevesebb (szolgáltatás) (hangban) több.
-
attiss66
senior tag
Ebben a topikban olvastam az Audio Note Kaisei elektrolitkondikról, amik a híres Black Gate kondikat helyettesítik. A Denon3910 dvd lejátszóban hajtanánk végre nagymérvű kondicserét a tápban és az audio résznél is. Milyen kondit, hova? Ismeritek e, mi a véleményetek az Audio Note Kaisei elektrolitkondikról?
-
Sword
őstag
válasz HELLAFLUSH #103417 üzenetére
Vessetek a mókusok közé, de ha PC, akkor USB mikrofon.
-
-
Watto1991
senior tag
Sziasztok!
Alaplapi hangkártya kiváltására néznék egy külső DAC/AMP-ot.
Az alábbit néztem ki: IFI ZEN DAC V2
Csak játékra lenne használva.Lenne itt pár kérdés:
1. Jelenleg egy HyperX Cloud 2-t használok, ami mikrofonnal van egyben. Ezt kezelné simán?2. A fejhallgató kábele (ami jack-es) nagyon rövid, kb. 1 méter. Ehhez ha veszek egy jack toldót, romlik számottevően a hangminőség?
3. Ebben az árkatagóriában van-e esetleg jobb nála? (70 000 Ft, de inkább kevesebb) Ha váltok fejhallgatót, akkor egy max. 250 Ohm-os fejhallgatót vennék. (Beyerdynamic DT 770 Pro 250 ohm)
Köszi!
-
thomasrc
tag
Sziasztok!
Át lettem ide irányítva a hangkártyás topikból.
ASUS Essence STX II hangkártyát szeretném leváltani, mert sajnos nem kompatibilis az alaplapommal. Úgy néz ki, hogy nincsen alternatív hangkártya helyette, ezért külső DAC-ban gondolkodok. Kizárólag PC-hez lenne használva.
Mindenképpen olyan DAC-ot szeretnék megcélozni, ami nem lenne visszalépés a hangkártyához képest, sem műszakilag, sem hangminőség terén.
Árban 80-160 ezer Ft. közötti kategóriában gondolkodok. Ha egyértelmű feljebblépés lenne a DAC, akkor lennék hajlandó a felső végletet megfizetni érte.
Nem tudom, hogy egy hangkártyához képest milyen szempontok vannak, de ami fontos lenne nekem, hogy az opampokat cserélni lehessen benne. Burson V6-al használnám.
Legalább egy 6,35-ös jack dugalj legyen rajta fejhallgatónak, de esetleg ha tudna mikrofont is fogadni, akkor az plusz pont lenne. Ha kompromisszumot jelent ez, akkor inkább a fejhallgató/hangminőség legyen a súlyozás, az a fontosabb.
Amivel nem vagyok tisztában: Filmekhez én használni szoktam a Windows Store-ban elérhető Dolby Access alkalmazáson keresztül a Dolby Atmos for Headphone-t. Ez működni fog DAC-on keresztül is?
-
Sword
őstag
válasz -NoVa- #103408 üzenetére
Persze, ez is lehet szempont, de akár jobb, akár nem, biztos inkább vennék egy sokszor jobb erősítőt, amin akár máshogy lehetne állitani a filtereket (létezik ilyen?), mint Androidra menjek át egy USB dongle - vagy bármi - miatt.
Tényleg csak azt szerettem volna első körben kipróbálni, hogy marad-e a beállítás és a dongle hordozza vagy buta, mint a tök és mindig megkérdezi amire csatlakozik, hogy na, mi legyen. Utóbbi a válasz.
Megnéztem a Hiby app-ját, az komolyabbnak tűnik, nem kicsit.
Ma is nyújtam kicsit az iBasso-t, bőven jó lesz munkahelyen krimpácsolás mellett hallgatni havi pár órát. Amikor az FH9-et visszadugtam a K9 Pro-mra, akkor azért fülig ért a szám Nagyon jó párosThe lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
-NoVa-
addikt
válasz Sword #103407 üzenetére
Kérdés, hogy amúgy lényegesen jobb-e a hangja, mint oversampling módban, vagy sem? A DX160-nal érezhetően jobban szerettem NOS módban, de annyira nem drasztikus az eltérés, inkább MangoOS alól használtam, ahol ugyen NOS mód nincs, de sokkal reszponzívabb, és gyorsabb az egész, mint Android alól.
-
Sword
őstag
válasz s4tch #103405 üzenetére
Igazából nem használni szeretném, hanem csak ellenőrizni, hogy megmarad-e a beállítás
Most lenyúltam a gyerektől a telóját, már a 3. frissitést pakolom fel, hihetetlen, hogy nem egyet, a legutolsót, hanem időrendben mindent felrakat Egyébként most hiába dugdosom neki, nem ismeri fel, mig múltkor meg csont nélkül. iPhone, PC, Noti minden vackot kipróbáltam, csont nélkül megeszi.. Xiaomi nem... Na, nem spamm-elem ide a szendvedéseimet, ha lesz eredmény, leíromNa, nyúltam egy másik gyerektől egy Samut... A lényeg: default beállitások voltak rajta, miután rádugtam, szóval nem jegyezte meg a NOS-t, hogy utána azzal menjen tovább, bármi másra ha rádugom. Bukó
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Sword #103403 üzenetére
Hiby-ben az "Exclusive USB audio access" be van kapcsolva? Meg még mást is érdemes, ahogy látom.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz Sword #103403 üzenetére
"Hiby music látni fogja az iBasso-t?"
Kellene neki. A Hiby android 5-re telepíthető, és usb kapcsolat szintjén ugyanúgy "kikerüli" az android audiós hülyeségeit, mint pl. 24/48 resample, mint mondjuk az uapp. Úgyhogy ha maga a telefon hardvere csatlakozik a dachoz, akkor elvileg a Hiby is tud hozzá csatlakozni.
-
Sword
őstag
válasz s4tch #103402 üzenetére
Hát ezer éves vacak... Manó tudja... gyereké volt. Kábel mindenképpen működik, pc-n teszteltem.
Audio source nincs ott. Fále transfer, midi, talán töltés meg még vmi irreleváns.
Hiby music látni fogja az iBasso-t?
Végülis mindegy, 10-essel ment, csak most az van a gyereknél, mindig nem akarom lenyúlni, de tesztelgetni jó lenne valahogy, hogy elfelejti-e a beállitást vagy tényleg az marad, amit megadtam neki.The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
s4tch
veterán
válasz Sword #103401 üzenetére
Tudtommal nem kötelező semminek felugrania. Az itthoni Pixel, Samsungok (A40, S21FE, Tab S6) és Oneplus esetében sem kell semmit babrálni, bedugod a dacokat és működnek.
Több dologra is tudok gondolni, mi lehet a probléma. Pl. MIUI/android régi verzió, ami nem támogatja az usb digital audio kvázi-szabványt, rossz(ul bedugott) kábel (nálam a Lotoo dac kábelét csak egyféleképp lehet bedugni, fordítva bedugva nem tápolja a telefon a dacot), koszos csatlakozó, ilyenek. Illetve a fejlesztői beállításokban az usb hibakeresésnél kéne lennie egy "audio source" opciónak, érdemes lenne azt is kipróbálni. Én feltenném a hiby musicot is, hátha az látni fogja a külső dacot.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest