Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
kecstama
tag
válasz Zoliee #109772 üzenetére
Az Oratory-s EQ-t kicsit átalakítva sokat használtam a DT1990-hez, (szerintem) javított a hangján.
T1.2-höz már nem érzem szükségesnek, de amikor rápróbáltam 1-2 beállításra, akkor se éreztem hogy elvett volna bármit is. Az viszont igaz, hogy rosszul beállítva nagyon el tudja rontani a hangot.
Egy 64 sávos analóg EQ kipróbálása azért még bakancslistán van, kíváncsi vagyok mennyire lehetne finomhangolni vele egy fejhallgatós rendszert -
Ba cy lus
addikt
válasz Zoliee #108492 üzenetére
Én se vagyok már éppen gyerek, ez nem attól függ, hanem attól, hogy mi a fontosabb: a zenehallgatás, vagy a hangokban való gyönyörködés. Ha én hallani akarom Chopin 4. balladáját, meghallgatom egy telefonhangszóróból is, és nekem ugyanúgy átjön érzésben.
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz Zoliee #106522 üzenetére
Hangfalak és az asztal között a falra elférne 2db akusztikai elem, mert így hangfallá alakul az üres falad és interferál a hangfalból jövő hanggal. Azon a helyen kapod legtöbb javulást, mert onnan kapsz egy első reflekciót. Üres fal esetén kb. 85cm-t ajánlanak a hangfalad és az első fal között, hogy 5ms-nél nagyobb különbség legyen a hangfalból jövő és a visszaverődött hang között és a füled ne érezze egy kavarnak a kettőt. Bár nem látszik, de oldalt gondolom rendben vagy az ott lévő bútorok miatt
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Zoliee #106522 üzenetére
+1
Ezzel tökéletesen egybe vágnak a tapasztalataim, pedig a hangszórós rendszerem sem drágább a fejhallgatósnál, ráadásul akusztikailag meglehetősen pocsék a 6 nm-es dolgozószobám / zeneszobám. (Csak esti, nagyobb hangerős zajongáshoz használom a fülest)Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Zoliee
senior tag
válasz Zoliee #106372 üzenetére
Az utóbbi napokban volt időm zenét hallgatni, és rá kellett jönnöm, hogyha nem vagy rákényszerítve (család, gyerek, szomszéd, rossz szoba akusztika, helyhiány stb) miatt a fejhallgatós zenehallgatásra, akkor nincs vetélytársa a hangszórós vonalnak.
Persze ez akkor mondható el, ha "összeáll" minden, mint itt a korábban sokat emlegetett szinergia.
Az elmúlt években szinte kizárólag fejhallgatóztam, mivel a korábbi lakásomban helyhiány, rossz elhelyezés, és akusztika miatt nemigen hallgattam a hangszórós cuccom. Nem tetszett a kapott hang.
A régi készülékek az új helyen azonban "lezenélnek" mindent is, amit eddig hallottam fejhallgatós fronton. Szóval boldogság van
-
fericske
addikt
válasz Zoliee #105110 üzenetére
Nem erről van szó.
(Mondjuk elég komoly búgás/tápzaj volt vele, mindkét wa6 belsőtápos erősítőmmel bármelyik csőszettel, vagyis nem egyedi probléma. Az illesztést 8-600 ohmig írja, szóval ez kiábrándító volt. A külső tápos wa6 az rendben van ha jól tudom.)
Bemutatókon végighallgatva a cuccaikat, számomra bokánfosatósan tetszett amit szóltak, mindegyik és naívan azt gondoltam, hogy stock csövekkel megkapom majd azt az érzést.
Hát nem, és elég drágák azok a csövek amikkel igen.
700 dollár volt az erőlködő, és nagyjából ennyi lett volna a csövek darabja is.
Ezért érdekes a topaz11 elemes dacampjuk, mert bár egy darab cső nincs benne, mégis közelebb van a prémium csöves hangzásukhoz mint emez a stock csővel.
Szándékuk volt nem eltérni az egyébként nagyon szerethető Woo hangzástól, szóval addig tuningolták ameddig ez összejött.
Woo-t akarnék és egyébként jó hangot, és nem vagyonokat költeni, főleg nem még arra amit vettem, akkor én csak a Topazt venném tőlük. -
fericske
addikt
válasz Zoliee #105108 üzenetére
"....A tube rolling "népbetegség" a csöves cuccoknál.
Talán ezért a legtöbb brand nem feccöl sokat a stock csövekbe amit a készülékeikhez adnak. Úgyis cserélgetik jelszóval.
Így aztán könnyen beleszaladhat az emberke olyanba, hogy az cucc árának akár kétszeresét is csőre kell költse, hogy kihozza belőle a hangzásbeli potenciált amitől döglik a légy.
Mint én. Ezért kellett mennie a Woo Wa6-nak...." -
CoroStar86
aktív tag
válasz Zoliee #101956 üzenetére
Fejhallgató mindenképpen cserés, csak csúszik jövőre. Egyébként a tanácsotokra hallgatva vásároltam s4tch kollégától egy Auralic Aries LE készüléket, mivel többen hangsúlyoztátok a minőségi forrás jelentősségét (korábban ezzel szemben is elég keményen szkeptikus voltam...). De aztán történt valami, sacc/kb 15 év koca-audiós bohóckodás után: az Auralic-kal először történt meg velem az, hogy elfelejtettem, hogy fejhallgató van a fejemen és nem is a láncom gyenge pontjain törtem a kobakom. Egyszerűen csak jött a ZENE. Ja, és először tapasztaltam meg azt a jelenséget, hogy végre az énekes (műfajtól függetlenül) végre nem csak úgy mellékesen a háttérből, kiegészítésként énekel, hanem a zene minimum 50%-át ő képviseli és ha nem is ugrik elő a zenekarból, végre egy fontos szereplő, nem csak "bedolgozó". És ez még csak a gyári szutyok táppal történt tapasztalás, a toroidos lineáris tápot a jövő héten küldi TMP Tomi. Plusz érkezik a Jitterbug FMJ és az iPurifier 3, a Brujeria új albuma... Izgatott vagyok, mint hülyegyerek az édesség boltban...
lapalapa: és otthon van még egy sima műanyagborításos jitterbugom is. Talán azt is hadrendbe állítom. Csak olyan idétlenül fog kinézni...
-
emiki6
veterán
válasz Zoliee #101854 üzenetére
Hát az első dolgom az volt, hogy megpróbáltam szétszedni.
Nem sikerült.Első benyomások:
- nagyobb tér, amit még nemtom, hogy szeretek e vagy sem. A közvetlenségből elvesz, kicsit széthúzza azt is, amit nem feltétlen kell.
- A mélyek definiáltsága és mennyisége nő. High gain-en kifejezetten, attól a punch rendesen odabsznak, agymasszírozásra is kiválóan működik.
- Ezek miatt is, testesebbnek, körülölelőbbnek tűnik a zene, amellett, hogy tisztábbnak is érzem.
- Aki szerint "it can get quite hot", annak nem volt még spartanja vagy más csövese, aminek a háza konkrétan felforrósodik, annyira, hogy nyáron rajtatartani nem tudod a kezed. Ahhoz képest ez csak melegecske. Télen szeretni fogom, mikor lefagy a kezem a gép előtt. Lehet kéne vegyek egy fűthető egeret? 🤔Az ud-301 saját ampjához viszonyítom.
Btw 2-es imbusz kell a csavarozáshoz
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
szaki58
aktív tag
válasz Zoliee #101843 üzenetére
Nagyon jó paraméterek, R2R DAC, kellő kraft, de egyébként mély nyomot nem hagyott bennem. (így a mostani ismeretében). Nem tudom ezt mire vélni. Semlegesen állok hozzá. Itt azért lehet az is, hogy az akkori fejesemmel nem kokettált. Persze azért jól szól. Semmi probléma nem volt vele. Ki tudja... Ár/érték arányban is megállja a helyét, hiszen komplett készülék.
Így együtt meg nagyon jó vétel!!! A planárokat jól hajtja, és az Ananda is egy kitűnő fejes!
Vágj bele! (de zenét hallgass vele, ne valami ...)
Bocsánat! Eltévesztettem a címzettet. Dani14253678, neked szól!
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Zoliee #101469 üzenetére
IC kábelek között pedig elég markáns különbségek tudnak lenni még belépő szinten is. Ha ezt nem teszi hallhatóvá a rendszer, akkor tényleg érdemes fejleszteni a DAC-on és AMP-on.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 129.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Digitalis
senior tag
válasz Zoliee #101265 üzenetére
Akkor csak sikerült félre értenem.
thxAkahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
bitrograde
senior tag
válasz Zoliee #101184 üzenetére
Óh, igen. A zene és a jó emberek. (aki még nem látta mind a tíz évadot, sürgősen pótolja)
-
bitrograde
senior tag
válasz Zoliee #101158 üzenetére
Azért az nem teljesen lehetetlen.
Az is értem, amit a koordináta-rendszerekről írsz. Éppen azért írtam, hogy tisztázni kellene, ki mihez viszonyít, milyen rendszer(ek)et hallgat otthon. -
bitrograde
senior tag
válasz Zoliee #101145 üzenetére
Nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne ezeket meghallgatni, ha nem is mind azonnal hozzáférhető mindenki számára. Vannak találkozók, kialakulnak baráti társaságok. De a létezésükről biztosan lehet tudni, különösen annak, akit egy kicsit is érdekel ez a hobbi, és ráadásul nem csak a magyar nyelvű fórumokat olvasgatja.
És hogy a kérdésedre is válaszoljak:
"Szóval mi az a pont, ahonnan már mondjuk úgy "súlya" van egy-egy fórumozó által leírtaknak? (hány eszköz/év/stb)"
Én annak a véleményét tudom fontolóra venni, aki tisztában van saját korlátaival, és nem tesz nyilvánvalóan hamis/téves vagy ellenőrizhetetlen állításokat. Aki a véleményét tapasztalatával súlyozva fogalmazza meg.
A lelkesedéssel az égvilágos semmi baj nincs, de a fórumtárs két, szerintem kifogásolható kijelentést is tett, melyeket aztán átgondolt: hogy a kérdéses Topping afféle "kategóriagyőztes", és hogy szűk a kínálat. Az első nem ellenőrizhető, a második egyszerűen nem igaz.
A másik problémának azt látom, hogy a szenvedély sokszor a fizetett hirdetések határát súroló tesztek nyelvezetén szólal meg. Nekem ez megint csak ront a hitelességen. A referencia a zene kellene maradjon, és nem általában a piacon elérhető készülékekhez, hanem egy referenciakészülékhez illetve -rendszerhez képest kellene tudni leírni, hogy ki, mit és hogyan hall. Ez a rendszer képviselné ráadásul a vélemény megfogalmazójának preferenciáit. Ennek hiányában a tapasztalat, legyen belőle bármennyi, nehezen fordul át átadható véleménnyé, horribile dictu, megosztható tudássá. És itt még csak a hangról beszéltünk, a műszaki tartalom és a technológiák ismeretét fel sem vetettem, mert az megint messze visz, kezdve attól, hogy valaki az alkalmazott chipek alapján tudni véli, hogy milyen hangja van egy készüléknek, más meg a hárombetűs rövidítések biztos feloldására és értelmezésére sem képes.
Van baj(om), na. -
belashx
senior tag
válasz Zoliee #101030 üzenetére
Írtam én bármit a hangzásával kapcsolatban? Szolgáltatasok, és egyszerű kezelhetőség tekintetében elég jónak tűnik, ráadásul nem kell dugdosni semmit, előkapod, felteszed, kész, azt' szól, ahogy szól. Az átlagemberek többségének (sajnos) ez elég, de ez igaz szinte bármilyen termékre, bármilyen témában. Én sem ilyen vagyok, mert bármit veszek körüljárom a témát előtte. Nekem egy Edifier Neobuds Pro-m van, mert azt találtam ár/érték arányban megfelelőnek. Hifi-e? Lóf@szt, de az utcán ez nem izgat különösebben. Ha zenét akarok hallgatni, leülök a hifi elé. Pont.
Hogy legyen ON téma is:
Van olyan fejes, amin nem a fejem síkjában szól a zene, hanem előttem? Ez az, ami visszatart, pedig sokszor jó lenne, mert ritkán van lehetöségem úgy zenét hallgatni, hogy a család többi tagját ne zavarjam."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
stellaz
veterán
válasz Zoliee #101020 üzenetére
Most éppen vonaton ülök fülemben az Etyvel, szinte teljes csendben hallgatom a halk zenét (és a fülvédő tokot még nem is hoztam magammal ), nem tudom, mi indokolná, hogy lecseréljem egy Sony fejesre, ami nem igazán olcsóbb, sokkal rosszabbul szól, de legalább sokkal nagyobb és melegebb is.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz Zoliee #101020 üzenetére
Amúgy ha akkor is hirdetett volna, szerintem megvettem volna inkább a használtat 150-ért (talán még alkudni is tudtam volna, bár lehet ez a minimálár), de ez van, akkor nem volt használt. Nem bánom különösebben, legalább új amit vettem.
Mégnézem avx-en is van, hátha [link] Viszont látom, már új kiírás van hogy nem fognak megszűnni.
-
emiki6
veterán
válasz Zoliee #101016 üzenetére
Én azt nem értem, hogy miért nem volt nagy különbség az sdac és az e70v között, miközben én a teac ud-301-től lehidaltam a d14 után, pedig a d14 annyira nem rossz ( ésVE primetól és zendac v2-től se hidaltam le), a teac meg 10 éves cucc és volt 200k körül újonnan.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
CoroStar86
aktív tag
válasz Zoliee #101008 üzenetére
És a slusszpoén az, ha google keresőbe beírod: "best closed back headphones". 5/4 alkalommal a Sony XM4 az elsők között lesz. Na ennyit arról, amikor valaki folyamatosan a külföldi, "megbízható" bértollnokok tesztjére mutogat... Emlékszem, mikor anno vettem egy BD 990 Pro-t, az egyik kollégám megkérdezte, hogy ennyiért má' mé' nem vettem "Bíttszet"? Bele se mentem a vitába ezzel az Épöl-ös csávóval...
[ Szerkesztve ]
-
CoroStar86
aktív tag
válasz Zoliee #100966 üzenetére
Köszönöm! Első körben egy Denon AH-D5200 vásárlását tervezem, valamint megpróbálom működésre bírni a wtfplay-t, mert még mindig nem látom a windowsos partícióm könyvtárszerkezetét benne. Egyébként van otthon egy porosodó RPi4-em a fiókban, ezzel a HifiBerry Digi2 Pro-val meg nagyon szimpatizálok, de jelenleg nem tudok róla még semmit. Valaki itt a fórumon (talán éppen pont Te) úgy fogalmazott, hogy egy Node 2-vel a "semmiből" szól a zene, kvázi zéró alapzaj. Na, nekem ez lenne a következő igazi állomás!
stellaz: szerintem viszont pontosan itt kezdődik az a bizonyos szinergia, amiről itt annyian beszélnek. Nem feltétlenül függ ez az ártól. Én az elmúlt bő 10 évben elfogyasztottam pár fejest, fülest és DAC-ot, de a mostani szettem utáni második legnagyobb WOW-érzés egy Wolfson DAC-os Samsung Galaxy S 1-es volt, Voodoo Sound Mod-dal és egy Xears TDIII Black Wood fülessel. Ez utóbbi emlékeim szerint olyan kőkemény 40 euro lehetett...
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz Zoliee #100691 üzenetére
Azért ezt így túlzás kijelenteni hogy nem hallottam megfelelő láncról (úgy állítod ezt mintha tudnád én mikről hallottam eddig, de ez más tészta már), pont erről szokott lenni végtelenbe menő vita, hogy ki szerint mi való alá.
Azt viszont el tudom fogadni, hogy nem hallottam olyan láncról, ami passzol is hozzá és a csúcsot jelenti a HD800S-hez. Pl.: V281 amp
Erről drágábbról is hallottam már, de az lehet nem passzolt hozzá.
Viszont 3 hétig volt mindkettő nálam, és azon egyértelműen szebben zenélt az ADX5000, illetve a másik két láncon is amin hallottam egymás mellett mindkettőt. Ott is szebben szólt az ADX5000, mindent jobban csinál a tér szélességét kivéve, de azt is tudja a maga módján.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz Zoliee #100679 üzenetére
Jó hát elhiszem hogy van akinek a HD800S tetszik jobban, de nagyon sokan mondják hogy az ADX5000 felülmúlja, én is ezt vallom.
Polllen: Az SDAC-kal kb HD650\HD6XX szintig bátran el lehet menni, ott még a fejhallgató limitál, szerintem nem hallottam volna a HD6XX-el nagyon a különbséget a DAC-ok közt, mert nem képes átadni
[ Szerkesztve ]
-
kNG
senior tag
válasz Zoliee #100682 üzenetére
Jajj, csak a Headfonia-t ne!
Egyébként van egy ötletem!
FELHÍVÁS: Kérjük a tapasztalt, "vén" rókákat, hogy írjanak olyan láncokat, amit már hallottak, és amivel egy-egy adott fejhallgató szuperül ki tudta futni magát!
Mivel sokmindenkinek van/volt (nekem még nincs, de egyszer majd szeretnék), kíváncsi vagyok a HD600/650-el kapcsolatos tapasztalatokra! Elvileg nagyon jól skálázódik!
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
stellaz
veterán
válasz Zoliee #100511 üzenetére
Én tiszteletben tartom mindenki véleményét, de amúgy ezeket tényleg ki kell otthon próbálni, mert pl a wtf playerrel kapcsolatban is az a közvélekedés, hogy hatalmas a különbség a Windowshoz képest, a gyakorlatban pedig én még csak kis különbséget sem hallottam, nem hogy hatalmasat. Ez így ingyenes volt, de egy dedikált streamer vagy lejátszó már zsebbenyúlós buli, azt tényleg csak úgy szabad megvenni, ha az otthoni pc-hez vagy telefonhoz képest hasonlítja össze az ember.
Egyébként nálam is az van, hogy sok minden megy pc-ről (youtube, film, kisfiam zeneszerkesztője, játék, stb) ezért talán én sem germóznék külön eszközökkel, csak ha árban észszerű lenne és az én mércémmel mérve is hatalmas lenne a különbség.
-
emiki6
veterán
válasz Zoliee #99134 üzenetére
Mert van a zenének hangtechnikai, zeneelméleti és primitív része (jelen elképzelésem szerint). A primitív élvezethez se jó hangkeltő, se komoly komponálás nem kell, mert anélkül is élvezetes. Sajnos belőlem ez javarészt hiányzik, így a zene élvezetét a hangtechnikában, hifiben találom meg. Ha zeneileg művelt lennék, akkor a hangtechnikát szerintem ki tudnám váltani komolyzenék értő hallgatásával.
-
stellaz
veterán
válasz Zoliee #99130 üzenetére
A feleségemnek pedig elég jó a hallása, és a 9 éves kisfiam is zenél és kiemelkedően jó hallása van, eddig őt se nagyon érdekelte ez a dolog, de aztán januárban játszott egy kicsit a Philips shp9500-al a fején, és az nagyon elbűvölte, azóta erre már van némi fogékonysága és kért is egy fejest most szülinapjára(egy KOSS lett) és azt szívesen is hallgatja.
-
stellaz
veterán
válasz Zoliee #99128 üzenetére
A feleségem pont ilyen, ő tényleg bármilyen legalja cuccon hallgat zenét, még azon is, ami kb már alkalmatlan erre (800 forintos kínai füles pl), hiába van otthon minőségi cucc, őt ez valahogy cseppet sem érdekli.
A bátyámnak pedig az a minőségi zene, ami marha hangos és jó sok basszus van benne. Ők otthon is egy gurulós partyboxról hallgatnak zenét
[ Szerkesztve ]
-
kutyek
senior tag
válasz Zoliee #99114 üzenetére
Úgy gondolom, hogy ez tanulható, fejleszthető készség, úgymond "gyakorolni" kell ezt is. Nagyon sok zenét kell hallgatni, de nem elég a mennyiség, "értő", úgymond minőségi hallgatás kell, ami szerintem egyértelműen zenetanulással alakul ki leginkább. Amikor van egy tanár, aki elmagyarázza, adott esetben meg is mutatja, hogy egy konkrét darabban mik azok az elemek, motívumok, helyzetek, amikre érdemes figyelni, amelyek így vagy úgy meghatározzák a zenei hatást, az pótolhatatlan. Ehhez természetesen széleskörű (ideális esetben zenetörténeti információkkal megtámogatott) zenei olvasottság is szükséges, hiszen csak így lehet az egyes elemeket az adott műfaj / hangszer / korszak, ill. a darab egyéb kulturális vonatkozásainak kontextusában érteni, értékelni.
Nekem szerencsém van, mert sokáig (10+ év) tanultam komolyan zenélni, és bár végül nem lettem zenész, az értő zenehallgatáshoz egy életre elég municiót kaptam, eleget ahhoz, hogy ezt a készséget már önállóan is tudjam fejleszteni (évtizedes kihagyás után pl. nemcsak a csellót kezdtem újra, hanem más hangszereket is elkezdtem tanulni).
Ehhez hál' Istennek manapság bőven akad "segédlet", pl. a YouTube is tele van hasznos anyagokkal, csak két csatornát emelnék ki egy-egy példával:
[Nahre Sol]
[12 tone]
De számos hasonló van még, sajnos a jó angol tudás elengedhetetlen...
Szintén hasznosak lehetnek a gyerekkoncertek. Mi most pl. Müpa matinékoncertekre járunk (aktuálisan "Érzelmek a zenében"), amik pont ezt a célt szolgálják: rendszerint valamilyen tematikus fókuszszal, magyarázattal mutatják meg a gyerekeknek a zenei minőség egy-egy fontos alapelemét. Többnyire csak szemelvények szólalnak meg egy-egy darabból, de pontosan azok, amelyek mentén egy-egy zenei forma vagy eszköz használatát a gyerekek is (és a szülők is :; ) mélyebben megértenek, ill. megtanulnak felismerni, zenei kontextusba helyezni.Szóval ahogy Péter mondja, koncertre járás alap, de szerintem önmagában kevés, igazi eredményt zenetanulással / zenei "értés" folyamatos fejlesztésével együtt hoz igazán. Ha az ember maga is játszik valamilyen módon (hangszer / ének), az nyilván még magasabb szintre emelheti ezt.
Számomra a zenei (művészeti) minőség egyértelműen a technikai (audio) minőségen túl van - éppúgy tudom élvezni egy XM3-mal, mint akár élőben is (ezért is idegen nekem kicsit az egész hifis téma).
Bocs a hosszú HSz-ért
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz Zoliee #99114 üzenetére
Őszinte irigységgel fogadom azt a fajta képességed, amivel át- és bele tudod élni magad a zenébe.
Nálam ez nem működik, nekem ez nem megy.Én is bele tudom élni magam a zenébe, de ez nálam inkább műfajfüggő, nem is annyira a technikai oldala, hogy egy olcsó aliexpresses earbud-ról vagy egy felsőkategóriás fejhallgatóról szól.
Az említett Chopin-től és hasonlóktól én is elálmosodom (kivéve Brahms: Magyar Táncok, az tetszik).
Én speciel a Black Metal-t kedveltem meg újabban [link], de megértem hogy mást pont ez untat.
Lényeg hogy ha megtalálod a műfajod, legyen az rock vagy elektronikus akkor bele tudod te is élni magad szerintem. -
letoltobeze
aktív tag
válasz Zoliee #96457 üzenetére
Én meg már komolyan vettem
Zoli, téged nagyon szívesen látlak.
Amúgy ha minden jól megy, tényleg megcsinálom. De ez csak valamikor április környékén lesz szerintem. Télen nem nagyon szoktunk hazamenni, ilyenkor inkább az a a jellemző, hogy sok vendégünk van, főleg a téli sportok miatt... -
letoltobeze
aktív tag
válasz Zoliee #96439 üzenetére
Egyébként azon gondolkodom, hogy tavasszal a szüleimnél, Diósjenőn szervezek egy kisebb fejestalit. Máshová nem szívesen vinném el a cuccokat, nehezek is, drágák is. Viszont aki venné a fáradtságot hogy kibumlizzon Diósra, annak lenne lehetősége meghallgatni, hogy miről is beszélek én itt
Még kíváncsi is lennék, hogy a te fulednek hogy tetszik...[ Szerkesztve ]
-
letoltobeze
aktív tag
válasz Zoliee #95959 üzenetére
Szia, igen, sajnos elkerülte a figyelmemet. Szégyellem, de mostanában nem volt energiám alaposan olvasni a fórumot. (egy új projekten dolgozom)
És igen, van kedvenc láncom
Szerverként egy Innuos Zenith: nagyon sokoldalúan lehet használni. CD-t is grebbel, ami nagyon jól jött, bár nem ismert fel mindent, úgyhogy a jó öreg EAC-ot még nem tudta 100 %-ig nyugdíjba küldeni. Viszont szerverként tökéletes. Nagyon jól együttműködik a kedvenc vezérlő szoftveremmel a BubbleUPNP-vel.
Streamerként azonban nem nyűgözött le. Ezt nehéz itt megfogalmazni, de a SOtM sokkal de sokkal jobban szól, még akkor is, hogy a MASTER CLOCK rá van kötve. Személy szerint mindenkinek erősen ajánlom egy SOtM sMS200 NEO beszerzését. Eleinte megőrültem a nehézkes kezelhetőségétől, lassúságától, korlátaitol, de minél komolyabb cuccok kerültek mögé, annál inkább kiderült, hogy fényévekkel jobb a többieknél. És azért egy Innuos Zenith-et meg egy Naim ND XS2-t megverni, nem kis teljesítmény...
Hogy miben jobb? Úgy tudnám megfogalmazni, hogy sokkal zeneibben, élethűbben szól.
Egyedül ő szól jobban, mint a régi CD lejátszó, amit a padláson találtam.
A SOtM USB-n egy HOLO SPRING 3 level 3 Kitsune DAC-ba csatlakozik. Ez egy R2R dac és eddig ennél jobb hangú DAC-ot nem hallottam, igaz, a Lampizator-ok eddig még kimaradtak.
A Holo pedig bkercso Moment Amp-ján, mint előerősítőn keresztül csatlakozik két hatalmas Mono vékfokhoz: Vincent SP-T700. Ehhez pedig egy Hifiman adapterrel csatlakozik a királynő, a Susvara. Terveztem, hogy írok egy összehasonlító tesztet, mert van most nálam egy pár csúcs-fejes (Meze Elite, HEKSE, D8000), de az igazat megvallva, mióta a kis Moment-et betettem a Vincent elé (egy Violectric Niimbus HPA US5 helyére ) azóta csak zenét hallgatni van kedvem. Egyetlen hátrány, hogy így nincs távirányító a hangerő változtatásához, de annyira nem zavaró semmilyen tartományban, hogy azt is jobban elviselem, ha kicsit hangosabban szól. Nem értek annyira hozzá, hogy meg tudjam mondani, mi lehet ennek az oka, de azt gyanítom, hogy jót tesz a hangnak, ha egy csöves és egy tranzisztoros erősítő is hozzáadja,azt amiben jó.
Időnként felteszem a többi fejest is, meg más-más láncot is próbálgatok, és azért már azok is fényévekkel az ADI+Amiron felett járnak. Meg műfajonként is változni szokott, hogy mi jön be. De aztán, amikor újra felteszem a Susi-t az adott lánccal hajtva, akkor azt gondolom: ez az, ez AZ, EZ AZ! Minek hallgatok mást akkor! És szlpen jönnek az albumok egymás után... -
Gzula[HUN]
addikt
válasz Zoliee #95754 üzenetére
Vagy kevered (mint én már nem 1X) a TOPPING DX3 Pro Plus-al. Az volt viszont olyan 90ezer környékén akkor.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Zoliee #95112 üzenetére
Én majdnem azt mondtam, hogy légyszíves tegyük már közelebb egymáshoz a dobozokat, esetleg hátrébb is, meg hogy miért nem hoztatok legalább egy cd lejátszót
Szóval én elhelyezési problémát illetve forrás + dac kombó "hiányt" tapasztaltam. Amúgy valami mini pc szerűségről nyomatták, ha jól áttam. Persze más oka is lehetett.
De ennek ellenére biztatnám őket hogy fussanak neki jövőre is. Lehet ez még jobb; tudnak ők ennél még jobbat is.
Amúgy nem volt rossz hang, de szinte mindenki aki hallotta, az többre számított.
Ez most így sikerült.[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz Zoliee #95102 üzenetére
Most is laptopról és Tidalról hajtották a HE1-et?
Jó múltkor épp megjegyeztem egy Sennheiseresnek, majd legyintett, hogy ez a legjobb meghajtás, mert köztudott, hogy pl az LP lemezeket pendriveról MP3 formátumban veszik fel manapság...nekem ennyi elég is volt.
Akkor számomra egyetlen elfogadható élmény a Harbeth hangzás volt, az AN szobában ugyan nyugalom volt, de rengetegen voltak egy kb 10 nm-es helyiségben és inkább kimentem...a Harbeth egy 50 nm-es szobát bérelt, meg is érte... -
s4tch
veterán
válasz Zoliee #94903 üzenetére
Ant nálad/szerinted mennyi idő alatt melegszik be? Én 15-20 perc után már semmilyen különbséget nem hallok.
Illetve nem írtam róla, nálam van kölcsönben fehér_ember Antja, amit itt is köszönök. Így össze tudtam hallgatni a sajátomat (régi prototípus, Nichikon kondikkal) és az övét ("limited edition", az enyémhez képest ránézésre más benne: Mundorf kondik, relés hangerő poti, aranyozott rca-k). A kapcsolás ránézésre nagy vonalakban ugyanaz, a táp szintén, a legtöbb kondi, ellenállás a lapon ugyanaz. Hangra a karakter hasonló. Inkább finom, de azonosítható különbségek vannak, a drágább limited edition jobban szól. Elsősorban gyorsabb a hangindulás, azt mondtanám, a lecsengés is, illetve a sajátomon hangyányit fedett a magas tartomány, a LE felül tisztább. A diszkrét hangerő-állítás a LE esetében számomra nagy lépésekben történik, a sajátom ebből a szempontból praktikusabb. Elsősorban hangfallal (Lua Con Brio) hallgattam őket, 20 m2-t bőven bezenélnek. Fejessel az LE-ben kisebb különbség van a két bemenet között, a prototípusban markánsan elválik egymástól a két bemenet, de egyik sem olyan finom, mint az LE.
Ha valaki Antban gondolkodik, ajánlom neki a jobbik verziót. A hangerő potit tartanám meg a prototípusból, a kondikat a limited editionből.
-
nLali
őstag
válasz Zoliee #94315 üzenetére
Persze, nincs ezzel semmi baj. Nyílván egy teszt összefoglalóba nem írhatja bele, hogy "Amúgy ez is jó, mint az utóbb tesztelt 3. Vegyétek, amelyik külsőre tetszik. "
Ezt olvasva inkább támad az az érzésem, hogy képzett, de legalábbis dörzsölt kereskedő, mint hangmérnök. Persze a 2 nem zárja ki egymást.Bérelhető reklámfelület
-
szaki58
aktív tag
válasz Zoliee #94170 üzenetére
Szóval úgy vettem ki guglizás után, hogy kell neki egy mpd daemon. Telepítettem egy ilyen progit a play áruházból, és a MALP látja is. Már csak a zenék megtalálhatósága, és az iFi megtalálhatósága van, gondolom én.
Adtam meg korábban jelszót, de azt írta, hogy helytelen. De ez már megoldódott.[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz Zoliee #94112 üzenetére
Szerintem ez alapvetően nem ide tartozna: a digitális futóműveknek, hálózati lejátszóknak nincs külön topik, az iFiben nincs dac, nincs fejes kimenete, és nyilván nem is csak fejhallgatós láncba illeszthető. A téma szerintem valamelyik hifis topikba tartozna, de azokról már régen leszoktam: az egyiket rábízták egy teljességgel alkalmatlan házigazdára, akinek ráadásul meglepő és mulatságos követői is akadtak, a másik meg lényegében kiürült.
Abban viszont igazad lehet, hogy ez a megfelelő topik.
-
szaki58
aktív tag
válasz Zoliee #94080 üzenetére
Még egyszer igazad van, most már zenét hallgatok, nem elemzek, viszont hallgatva a többiekre ki szeretném iktatni az utolsó gyenge hangú készüléket. Úgy gondolom, ha nem megy át a bitek sorozata egy viszonylag gyenge órajellel rendelkező androidos táblán, akkor csak pozitív irányba tudok elmozdulni. Muszáj beruháznom, mert őszintén, furdal a kíváncsiság!
-
szaki58
aktív tag
válasz Zoliee #94080 üzenetére
A gyenge láncszem most már a táblagép. Abban szeretnék egy tyúklépést tenni, és úgy érzem, hogy érdemes lenne kipróbálni valamit ebben az árkategóriában. Azután, jövőre, ha ez beválik, elgondolkodom egy komolyabb streameren, de ahhoz látnom kell az értelmét. Erre lenne jó az iFi, de még senki nem jelentkezett, hogy neki van!
-
-
szaki58
aktív tag
-
Ba cy lus
addikt
válasz Zoliee #93865 üzenetére
Dehát ez általában így is van. Sőt, szerintem még a legfelsőbb szinten is áll, hogy a fejhallgató viszi a prímet (na meg a felvétel!), csak egyrészt onnan már nem nagyon van hova feljebb menni, másrészt, ha van is, irdatlanul drága, nem költséghatékony az építkezés, ott a DAC-ot érdemesebb kimaxolni úgy, amennyire adott pénzkeretből lehet.
Nem véletlen, hogy az embereknek a DAC-ok/CD-lejátszók közti különbség kihallásába már bizony bele kell tanulni valamennyire, és ez még inkább áll a kábelekre. A fejhallgatók közti különbséget ellenben egy laikus, hifizésben járatlan ember is meghallja.[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz Zoliee #93861 üzenetére
jajaja, mint mondjuk ugye vga esete, ahol a vilag osszes meresen kijott mar, hogy egy csucs vga ala rakhatsz barmilyen processzort 70 ezer felett, nem lesz semmi ertekelheto kulonbseg, mert az fpshez vga kell es kesz. ha az jo, akkor az elmeny jo, ha az szar akkor az elmeny szar.
a 100ezres fuleshez 500ezres dacamp az ugyan az a kategoria, mint az gt1030-hoz amd threadripper , nagyon meno, de hulladek lesz minden jatek , mert a vga az, ami neked a jatekot szamolja, ahogy a fejhallgato az, amibol a zenet hallod.
ugyhogy a szamtech pont olyan rossz pelda , mint a fejes-dac pelda, mert ott is ugyan ugy bebizonyosodik, hogy attol nincs tobb fps mert neked rhodiumos a 24pines tapkabel. attol van tobb fps, ha jobbat veszel abbol a komponensbol ami az fpst eled rakja (netto vga) , zeneben meg majd akkor hallasz jobb hangot, ha jobbat veszel abbol az eszkozbol ami a zenet eled rakja (fejhallgato).
nem allitom, hogy nem lehet kulonbseg ket dac/erosito hangjaban. csak azt, hogy 100e fejes + 500e dac vs 500e fejes + 100e dac kozott ertelmezhetetlen az a felteves, hogy a 100e fejesed melle az 500e dacoddal jarsz jobban. evidens, hogy ez nem igaz. nem a dacbol jon a zene. a fejhallgatobol jon a zene. a membran az az eszkoz, ami a hangot csinalja.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
szaki58
aktív tag
válasz Zoliee #93182 üzenetére
Trükköztem, amibe bele is mentek ott Kínában, de azután szerencsésen alakultak a dolgok, mert menet közben eljutott az EU raktárba is!
Ma megjött, már járatom és most is a fejemen van a füles (széles vigyor van az arcomon...Tingvall Trio - Dance).Szóval megkaptam a kedvezményt (100$), így pontosan 536$-ba került szállítással együtt, ami ezért a minőségért nevetséges összeg.
Ja igen, a Hifiman Store-ból rendeltem közvetlenül. A kedvezmény csak akkor jár![ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
-
dpstef
csendes tag
válasz Zoliee #92025 üzenetére
Nos arról van szó hogy azt gondoltam hogy az erősítő analóg kimenetét csatlakoztatom a Fiio analóg bemenetére így az erősítő dac-ja dolgozik (PCM1795 DAC), a CD játszó és a média player pedig a digitális bemenetekkel jut a K5-be. Ekkor pedig a Fiio Dac-ját hallom. Nem biztos hogy ennek van értelme csak én azt hiszem hogy így két különböző minőségű hangot kapok. A pentaconn-t pedig szintén szívesen kipróbálná-használnám ha már a 660S-hez kaptam ilyen vezetéket is. A tervezett Fiio k7 elvileg olyasmi lenne mint amire gondolok bár lehet hogy drágább lesz mint amennyit szánnék a dologra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest