-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz :AMF: #104492 üzenetére
"a másik tudományos köntösbe ágyazta az összeolvasott blablát"
+1 Köszi, ezzel jól beolvastál NoVa-nak.
(Hülyéknek, akik azt gondolnák elsőre, hogy azt hiszem, neki szántad, azoknak jelzem, tudom, hogy te nem neki szántad.)
Egyébként meg NoVa két linkje pont nem arról szól, amire igazolásnak akarta felhasználni.[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
Varoz
addikt
válasz CyberFriend #104491 üzenetére
Annyira tisztán, hogy egyáltalán nem, de ne zavarjon.
:AMF:Látom szövegértés nem az erősséged.
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
bkercso
nagyúr
válasz -NoVa- #104490 üzenetére
Pedig ebből pont hogy pattanás lesz, ha USB-ről van szó, mert csomagvesztéssel jár. Még I2S-vonalon is pattanás van belőle, csak kisebb. Patice írt erről blogbejegyzést pár éve.
Amiről írsz, az a jitter, nem a bithiba.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
:AMF:
senior tag
válasz lapalapa #104488 üzenetére
Az egyik megnémult két képtől, mert szakmai dolgokhoz nem ért, a másik tudományos köntösbe ágyazta az összeolvasott blablát, a harmadik meg egy 30k-s Logilink mögül óbégatja hibás kábelt pörgetve a feje felett, hogy "vaaaakteeeszt". Szvsz nem veled van baj. Az élet más területén is vannak olyanok, akik inkább csak beszélnek róla...
-
-NoVa-
addikt
válasz Mathiask #104487 üzenetére
Nemnem. Bufferelve lesz a felgyűlt csomag, de a jitter következtében lesznek pontok, ahol pontatlan időpillanatban olvas egy bizonytalan jelszintből tévesen 0-át vagy 1-et. Ez nem paritásellenőrzött újrakérhető adat, hanem PCM stream, így ebből zaj/infóveszteség lesz. Nem hangos pattogás, meg triviális zúgások, pontatlanabb apró dinamikai eltérések, szétcsúszások, főleg a térérzetet befolyásoló változások.
Aztán attól függ, min hallgatod. Nálam ha a legegyszerűbb láncot veszem, is tisztán demózható a kábel. Akár M1 MacBook Pro, akár telefon forrásként, ifi xDSD Gryphon a DAC/AMP, fejes/füles pedig vagy Grado Hemp a fantasztikus tere miatt, vagy fülesből az EJ07, oldalanként 4 Sonion elektrosztatikus driverrel, + 2 armatúra és egy dinamikus, korrektül meghajtva tágas koncerttermet csinál bárhol.
Ezeknél a Gryphon gyári kábelét egy DDHiFi TC09C kábelre cserélve egyértelmű a változás, egy reclockert betéve végképp. Jó felvételen a hangszerek a mguk fizikai méretében szólalnak meg, nem folyik szét a térben, mint az alap kábellel, amivel inkább csak egy horizontális/vertikális iránya van a hangforrásnak, pontos helye nincs. Nehéz érthetően megfogalmazni, kb mint az érzett ízeknél, egy dolog, hogy leírják egy kávébab ízjegyeit, valami elképzelésed kialakul, de az kalibrálja be a szavak súlyát, ha egy rendesen őrölt, jól lefőzött csésze kész kávéba belekortyolsz.
Avagy én sem akartam USB kábelre meg reclockerre költeni, amíg nem jártak nálam kölcsön példányok próbálgatni. Kifejezetten szkeptikusan hallgattam meg, nem vagyok a pénztárcám ellen. Csak szeretem a valósághű, érzelmeket és atmoszférát átadni képes zenét. -
Varoz
addikt
válasz bkercso #104469 üzenetére
A homeopátiáról is.
-NoVa-"Persze nem evidens a hatás"
Mert leginkább nagy százalékban pszichológia, ezért buknátok el vakteszten.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
lapalapa
senior tag
Én hallgatni szeretem, nem mérni..
Ez akkor baj?Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Mathiask
senior tag
válasz -NoVa- #104481 üzenetére
Sok mindent lehet mérni két kábel között. Sok mindenben lesz is különbség.(pl ha a színét mérem spektrométerrel)
1. A kérdés az, hogy a hangra ez milyen hatással van. (Ezért kéne mindig az analóg audió kimenetet mérni)
2. Milyen eszköznél lesz különbség. Lehet egy régi eszköznél számít egy másik eszköz meg érzéketlen ilyesmire.(Usb átvitelnél nincs értelme (mintavételi pontok) közötti jitterről beszélni, mert eleve nem egyesével mennek a minták, hanem csomagokban, ami utána bufferelve lesz, by design, ellentétben pl az spdif-el, ahol az óra információ is megy, tehát még két digit átvitelt se lehet egy kalap alá venni, ami egyikre igaz, nem feltétlenül igaz a másikra)
-
bitrograde
senior tag
válasz CyberFriend #104480 üzenetére
-
CyberFriend
tag
válasz bitrograde #104456 üzenetére
Néhányat használtam és az volt a tapasztalatom, hogy hozott a hangon. Mint ahogy te is írtad múltkor a Concero-val kapcsolatban. L.K.S. USB-100, Matrix X-SPDIF2, Audio-GD DI-20 voltak a jobbak. Ezek közül a DI-20-at használtam a nálad landolt Bifrost 2-vel és odavert az Unison USB-nek, pedig az tényleg nem rossz. Minden javult vele, legjobban a jelenlétérzet, és jobban bevont, a zene még mélyebbről szólt vele. A DI-20 már nem kapható, de helyette kijött a DI-24 és annak tápregenerátoros változata. Erősen ajánlom, mert szerintem pont az a színvonal és árszint, ami passzolna akár mindkét rendszeredbe.
-
IzI
senior tag
#104468Polllen
#104474Gzula[HUN]Köszönöm.Lehet megpróbálom önmagában az alpha-t.Alza-ban vissza lehet küldeni,ha gond lenne.
-
bala6120
senior tag
Csütörtökön érkezett hozzám bkercso MFA3 fejhallgató erősítője. A teszt erejéig ebbe a láncba került az Ant helyére.
Nem írnék róla alapos beszámolót, mert ezt fehér_ember már megtette. Nekem kifejezetten tetszik a zaj kezelése is, hogy konkrétan nincs, akárhogy fülelek semmit nem hallok. Nálunk kicsit "zajos" az elektromos hálózat, kezelésére örülnék egy-két javaslatnak.
Fejhallgatók: Arya SE, Sundara Closed-Back.
Részemről maximálisan ajánlott fejhallgató erősítő.[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz Varoz #104450 üzenetére
Mert félrenéztek, amikor a hibaellenőrzést nem tartalmazó PCM stream analóg jelként kábelen átjutásáról beszélgetünk, a felfutási/lecsengési szakaszokba csúszó mintavételezéseknél elég zajt olvas be a DAC, hogy számítson a kábel árnyékolása, az adatszál jelének tisztasága. Persze nem evidens a hatás, de egy jobb, koherensen összerakott láncon szóló mid-fi fejesnél is feltűnik a térben elhelyezett hangok definiáltsága, vagy annak romlása. Egy újraórázott, árnyékolt USB-s hajtástól elkülönül pl a cintányér a saját visszhangjától, a pozíciója és mérete is helyre kerül az előadásban nagyjából. Nem állítás, hallható, ismert dolog.
Aztán ha elaprózzák az audio témát drótra, kondira, DAC-ra, stb, pont az összeállt láncokról megélt élményt esélytelen átbeszélni, ami az egésznek a lényege lenne... A zenehallgatás, túltolt száraz szakbarbárság nélkül, de nyomokban értő alapokkal fűszerezve. Az SSD-nél talán kevesebb a szempont és a szórás, mert a lényeges tulajdonságai triviális, számokban kifejezhető mutatók. -
nagyúr
-
Gzula[HUN]
addikt
Én is ifi cuccal használtam az Alpha-t, de szerintem is az 560S-nek állna jobban. Alap párnával nekem sötét az Alpha, ha azt nem cseréled, lehet egy magasba húzó DAC/AMP-al jobban passzolna. De azzal meg lehet az 560S-sel nem lesz szinergia. Esetleg az szólhat még mellette, hogy ha alapban neked kevés a mély, a true (vagy milyen van azon) gombbal kompenzálhatsz. Már ha nem sok neki.
Sajos ilyen ez a popszakma, irányvonal van, aztán vagy bejön, vagy nem, de az biztos.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz btraven #104467 üzenetére
Itt inkább arról lehet szó, amit nemrég Srboljub Stojanovic (iiWi Reviews) mondott egyik videójában. Ő kifejti, hogy ez 600 ezres DAC ebben meg abban jobb, mint az 400 ezres stb., de azt is elmondja, hogy igen, egy 100 ezres DAC-nál nem négyszer jobban szól egy 400 ezres DAC, hanem csak az ő szavaival élve 10-20%-kal. Ő csak megpróbál minden egyes különbséget átadni, ami a DAC-ok között van és ehhez bele kell másznia a legkisebb különbségekbe is, amitől úgy tűnhet sokaknak, hogy mekkora különbségek vannak DAC-ok között. Ez tud elcsúszni emberek közötti kommunikációba, hogy valaki egy különbséget mekkorának / mekkora jelentőségűnek tekint.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz btraven #104467 üzenetére
"Azok szerint DAC és DAC között se lehet hallható különbség."
Ilyenre nem emlékszem, idéznéd, vagy linkelnéd? Az analóg rész miatt ilyet nem olvashattál, hogy "nem lehet". Max ilyesmit olvashattál, hogy amit "látón", nagy mellénnyel, magabiztos hittel megkülönböztetett valaki, azt vakteszten simán elbukta.Szerintem.
-
IzI
senior tag
Sziasztok !
iFi ZEN Air DAC érdemi előrelépés lenne egy alaplapi hangkártyához képest? Elsősorban játékra használnám. Amihez kellene Cloud alpha esetleg sennh. 560s ,ezeknél drágábbat nem hiszem,hogy vennék.
-
PuMbA
titán
válasz Exodius #104461 üzenetére
A lépcsőfok következő szintjén sincs USB-s delej, mert a táp benne van a DAC-ban: S.M.S.L D6S Még egy szép képet is felraktak a DAC belsejéről az oldalra.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz bitrograde #104456 üzenetére
Ha a DDC alatt a Digital to Digital Converter-re gondolsz, akkor kellene még némi info, hogy mi a forrás és a kimenet?
I2S to Coax átalakítót rpi-vel többen használtunk innen, szerintem még most is akadhat Allo tulaj itt.
Az usb to spdif (coax, optic) is népszerű volt egy időben és még bkercso is ajánlott itt egyet nem is olyan régen, bár óracserével.lapalapa
Na hja, én pl. el tudnék viselni egy külön streamer topikot is, azért szépen kezdenek elterjedni, a DIY zenelejátszó topik is szépen elvan, bár manapság kevésbé aktív.Amúgy visszakanyarodva a problémádra, ha most nincs vele gondod, akkor olcsón ki tudod próbálni a lan szűrő hatását, 2 hét visszaküldés van.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
lapalapa
senior tag
-
lapalapa
senior tag
válasz Polllen #104453 üzenetére
Nem jól értelmezed.
UTP-n elég elképesztően szól most, de szüntelenül keresem a fejlődési lehetőségeket.
Wifin érezhető a digitális íz.
A wifi a streamerekben egy szükséges rossz, komoly (qdrága) cuccokba be sem teszik, nem véletlenül.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Varoz
addikt
-
Polllen
nagyúr
válasz lapalapa #104447 üzenetére
A wifi árnyékolás az nem voodoo varázslat. A network streamernek 1 fő feladata van, a hálózatról beérkező jelet jól feldolgozni és továbbadni.
Na a tiéd utp-n nincs jól árnyékolva, mert hallod a különbséget, a wifi meg még rosszabb, mert hallod a különbséget. Ez a jó definíciója?
Szerintem nem és ezért javasoltam a cserét. Lehet előbb találsz olyan streamert, amin a lan rendesen van kezelve, mint kikísérletezed a sok szűrést. Lelked rajta.Exodius
Az smsl-nél szerintem találsz olyat, hogy nem usb-n kapja a tápot, csak nem ennyiért.A rendszerben gondolkodással nincs bajom, de a belső hálózat tervezés azért már elég messze van, nem?
Pl. új router-t tervezek venni, beszéljük itt ki, hogy ki milyen audiofil router-t ajánl?
Varoz
Van, Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen, de úgy tűnik nem mindenki szeret oda járni.[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Varoz #104434 üzenetére
Felújított Fiio K5 pro aliról.
Szerk.: Bocs, most látom, hogy már elfogyott. Akkor marad a Zen Air Dac, ha kb. ekkora a keret.
[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz Varoz #104450 üzenetére
Neked mit jelent a bizonyíték?
A saját fülednek szoktál hinni?
Mert ha igen, akkor már csak tapasztalatokat kellene gyűjteni, nem kinyilatkoztatni e nélkül.
Meg érdemes kicsit nyitottabban állni a dolgokhoz, mert lehet hogy nem minden úgy van ahogy gondolod..[ Szerkesztve ]
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Varoz
addikt
válasz Exodius #104446 üzenetére
Olyan ez, mint a homeopátia, aki ajánlja az váltig állítja, hogy működik, csak valahogy bizonyítani nem tudja senki se.
Egyébként nem is értem, hogy miért nincs ennek is egy külön kibeszélője, mint az SSD-nek, hogy külön van a milyet vegyek és akkor nem azzal kell foglalkozni, hogy ki mivel tuningolja, ha csak vennél egyet, de nem tudod melyiket.
s4tchJa hát nyilván te jobban tudod, hogy mi felel meg.
[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
s4tch
veterán
válasz Varoz #104442 üzenetére
Pont rosszfelé címzed, én leszarom a kábelezést. Egyszerűen nem hétköznapi, hogy valaki bejön egy zagyva baromsággal, amiből nagyítóval kell kihámozni az információkat, kiosztja a brigádot, majd még neki áll feljebb, ha pontosítania kellene a kérdéseit. Pl. a keretedet még most sem tudja senki (persze most már nem is érdekel).
Egyébként a K5 Pro nem felel meg az igényeidnek.
-
lapalapa
senior tag
-
Exodius
őstag
válasz Varoz #104442 üzenetére
Nem kötözködésből, de te próbáltad valaha ezeket?
Gondolok én itt jobbféle streamer-re, valamilyen lineáris tápra vagy jobbféle kábelre?
Tudod én nem mindet, de meghallgatom a tapasztaltabb fórumtársakat, mert lehet pont az ő tanácsaik segítenek hozzá egy magasabb és minőségibb zenehallgatáshoz. Talán nem kellene lekicsinyelni ezeket a dolgokat (főleg nem tapasztalat nélkül), nehogy egyszer meglepetés érjen, hogy hűha ezmilyen kur*a jól szól már?Pollen: "Pedig a messziről jött ember nagyon jól rávilágított, hogy mi lett a topikkal. Néha beszélgetünk erősítőről meg dacokról is, de inkább nem."
Az lehet, hogy igaza van, de te is tudod, hogy ez rendszer (persze hogy tudod ) így nem tudunk vagy nehezen tudunk nem láncokban, rendszerekben gondolkozni, ha az emberek csak beemelnek egy darabot (erősítő, DAC) a beszédbe. De lehet teljesen félreértem a dolgokat, régen jártam itt.
Amúgy épp kb. a 40. órámat tolom a kis SU-1-esbe és lehetetlen nem azon gondolkoznom, hogy mit tudna még, ha nem USB-ről kapná a delejt meg az adatot is.
És akkor már nem is a DAC-ról szól a dolog, hanem a zajokról meg a tisztaságról, szűrésről. De szervesen valahol a része is, mert befolyásolja a kapott hangot. -
-
Varoz
addikt
válasz s4tch #104440 üzenetére
Elhiszem, hogy megzavartam az állóvizet, felőlem sodorhatjátok tovább az UTP kábelt, nem zavar.
-
Polllen
nagyúr
-
Varoz
addikt
válasz Polllen #104435 üzenetére
Na ezt elrakom, köszi!
s4tchMilyen érdekes, hogy Pollen tudta értelmezni és tudott is ajánlani. Akkor mégis érthetően fogalmaztam.
Jó a DAC/AMP lemaradt az AMP, mégis értette. De egyébként sem követem az elnevezést, ezért is a példa, hogy mim van most. Aki ért hozzá az tudja mit keresek, szögegyszerű.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
s4tch
veterán
válasz Varoz #104430 üzenetére
A témaösszefoglalóban azért van egy kérdőív, annak a kitöltésével meg lehet spórolni pár fölösleges kört. Kapásból jó lenne tudni - amire Polllen is rákérdezett - a kereted, illetve azt, hogy csak dac, vagy dac/amp az, amit keresel. Gondolom, dac/amp kell, viszont ilyet is írtál: "Őőő... elnézést, de ez a DAC topik, akkor nem nyilvánvaló, hogy azt keresek?" - ebből meg nyilvánvalóan az derül ki, hogy dacot keresel.
Mindenesetre olyan eszköz, aminek kapcsolható a kimenete (mármint hogy a belső fejes erősítő vagy az rca kimenet szóljon-e), az nem hétköznapi. Pl. a Topping DX3Pro+ kimenete asszem távirányítóról kapcsolható, de az Ifi Zenekben nincs ilyen. Az analóg RCA bemenet sem általános; az pl. van a K5 Prón, de azon is csak a bemenet kapcsolható, a kimenet valószínűleg automatikus (kézikönyvet nézd meg).
[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz Gijon #104423 üzenetére
és EAR001:
Az mc210sc egy single modu kütyü, az mc200sc multi modu. Ha jól olvasom más kábel, más áthidalható távolság. Van oka hogy single modu kütyüt használnak hangtuningra?
Ha lent van a földszinten a kábel modem, arra dugok egy ilyen kütyüt, és onnan optikával feljövök az emeletre, ahol visszaalakítom utp-re, akkor jobban járok hangban mint sima utp kapcsolattal ezek szerint?
Vajon ez hogy viszonyulhat a mostani range extenderes +utp-s (a streamerbe az RE-ből megy kábelesen az anyag) felálláshoz hangban?
Szerintem az RE-is pufferel meg reclock-ol, meg nincs hosszú rézkábel, ami szedné a zajt.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Polllen
nagyúr
válasz Varoz #104434 üzenetére
Ha nem zavar a külföldi rendelés, meg az hogy felújított, akkor a Hifi Passion ebay oldalán szokott jó árban lenni más fiio cuccokkal egyetemben.
-
Varoz
addikt
válasz CyberFriend #104431 üzenetére
Vannak itt arcok, jó nagy a topik. Elhiszem, hogy fájt a valóság.
PollenSajnos volt rá tippem, hogy nem nagyon van másik opció vagy csak sokszoros árért.
Nincs gondom a jelenlegivel, nem halt be rajta semmi, egyedül a gépem nem látja, minden más igen.
Azért rálesek azokra amiket írtál, köszi.
Fiio K5 pro ez szimpatikus egyébként, bár az árral még barátkozom, de felírom, hogyha döglődne a Logilink akkor mit vegyek.[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz CyberFriend #104431 üzenetére
Pedig a messziről jött ember nagyon jól rávilágított, hogy mi lett a topikkal. Néha beszélgetünk erősítőről meg dacokról is, de inkább nem.
Varoz
A kérdés mindig az ár, mennyit szánnál rá? Olyan mindenes, mint a Logilink nem nagyon van, ha mégis itt nem nagyon van tapasztalat velük. Amúgy 30-40k között szerintem felesleges cserélni, hacsak nem azért tennéd, mert az usb-je meghalt.Ennyiért manapság aux nélkül, usb only-val találsz topping DX1 v Ifi zen dac air-t.
Az első, amin van line in és merném is ajánlani az a Fiio K5 pro, de az használtan is inkább 50k körül van.
-
Varoz
addikt
válasz fehér_ember #104428 üzenetére
Mivel másról nem szól a topik csak a varázskábelekről meg tápokról.
Ami nettó off kéne legyen, mert csak vallás, mindenféle valós tények nélkül.
Ezért nem is pörgetem inkább, csak kérdezek hátha akad valami tipp eszközre is."Amúgy tényleg megpróbálhatnál egy teljes bekötésű usb kábelt, hátha akkor működne"
Röviden: Nem a kábel a baja és nem a DAC.Hosszabban: Nem kérdeztem, nem kell segíteni ebben, köszi. Koncentráljunk a kérdésre, mert az is elhangzott!
[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
válasz fehér_ember #104428 üzenetére
Őőő... elnézést, de ez a DAC topik, akkor nem nyilvánvaló, hogy azt keresek?
De segítek.
""Viszont van egy Logilink UA0211-em és kíváncsi vagyok, hogy ár/tudás stb szintben mi az ami szóba jöhet helyette?"hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
fehér_ember
addikt
válasz Varoz #104427 üzenetére
Nem világos számomra milyen kábelt is keresel analóg rca, spdif koax, optikai, usb, fejeskábel és mit is akarsz kapcsolgatni (pl. [link] ?).
Amúgy a mai világban a usereket szerintem jól megszivatták azzal hogy a filléres csak telefontöltésre jó (minimálisan szükséges erekkel bekötött) usb kábelekkel elárasztottak mindent. Aztán megy a csodálkozás hogy nem működik az adatátvitel vagy nincs kapcsolat, pedig én összekötöttem. Szóval teljes bekötésű usb kábeleket kellene használni mert attól az még nem csodakábel. A csoda az amikor a töltőkábellel működik minden (ja és a telókhoz szükséges otg-t se felejtsük ki).
Amúgy én se értek ezekhez, de tudom hogy nem a mellékelt filléres töltőkábelt kell használni ha nem a telefont akarom tölteni.
#104429Varoz
Bocsánat de engem pl. jól összezavart hogy ezzel indítottál:
"a topik keresője nem sokat segít, amikor kábel a téma."
Amúgy tényleg megpróbálhatnál egy teljes bekötésű usb kábelt, hátha akkor működne; persze ha gyárilag mellékeltek hozzá és azzal nem jó, akkor lehet tényleg hibás a dac.[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
Sziasztok!
Mivel ajánló mint olyan 5 éve nincs, a topik keresője nem sokat segít, amikor kábel a téma.
Viszont van egy Logilink UA0211-em és kíváncsi vagyok, hogy ár/tudás stb szintben mi az ami szóba jöhet helyette?
DT770 32Ohm fejes, meg egy Sharp Optonica SM-1616 van rákötve, ezeket kell ellássa.
AUX bemenet kellene, mert jelenleg is ez mentett meg, mert nem ismeri fel a gép szegényt. Plusz ha aux kábellel rá tudok kötni bármit az nem baj. Az erősítő RCA-val van rákötve.
Ki-be húzogatni sem szeretnék, szóval legyen kapcsolható a kimenete.
Populáris V hang jöhet, ami illik a fejeshez is.
Csodakábeltápstb nem érdekel, ateista vagyok.
Letézik ilyen vagy toljam a Logilinket amíg meg nem döglik?hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Ear001
addikt
válasz RetepNyaraB #104424 üzenetére
Alighanem. Nálam jó ideje van optika a switchek között. Na annak a hangra befolyásolt hatását semmilyen rezes beavatkozás nem hozza.
-
Gijon
senior tag
válasz RetepNyaraB #104424 üzenetére
Igen, mondjuk létezik ennek az eszköznek már profi Audio célra fejlesztett változata [link] , ami már nem éppen az olcsó kategóriába esik. Ez utóbbi már kicsit túlzó kategória nekem, de mint lehetőség adott annak, aki mindent is ki akar maxolni.
-
Gijon
senior tag
-
Exodius
őstag
Amúgy ha lineáris tápot használunk:
A bemenő áramra (PC tápegysége elé) is rákötünk egyet, vagy csak mondjuk a fejes-erősítő/DAC elé?
Jobb-e a dupla szűrés? Vagy hülyeség, amit írtam? -
Gijon
senior tag
válasz lapalapa #104405 üzenetére
Amit linkeltél, azt nem, mert pofátlanul drágának találom, ha megnézed, hogy mi van a belsejében, akkor érteni fogod. Én egy Delock hálózati adaptert használok 62620, de a 62619-es is hasonló. Eredetileg a villám ellen véd, de jótékony hatása van a hangra is. Nem fényezem, de szerintem érdemes kipróbálni. Ára bőven emészthető, viszont arra figyelni kell, hogy 50cm- nél ne legyen hosszabb a kábel, ami a forrásba kapcsolódik. [link] Itt bővebben írnak róla, de amazonon is találsz értékeléseket, amik azért jók, mert valós felhasználók és nem fizetett tesztelők tapasztalatai.
[ Szerkesztve ]
-
Tothg86
tag
Sziasztok!
Talán féloff itt, de nem kaptam valaszt odaát, hatha ti tudtok segíteni:
Úgy alakult, hogy lett egy SMSL DA-9 és egy Topping PA5 erősítőm is.
A daccal az smsl-t egy jobbfele Topping XLR-XLR kábellel tudom összekötni. A Topping erősítőt a daccal pedig ugyanezzel a kábellel tudom osszekotni, de kell hozzá egy XLR-TRS átalakító. Szimmetrikus ugye.
Nos, a két erősítő összehasonlítása számomra meglepő. A Topping az SMSL-hez képest lapos, szürke, gyenge. Pedig mindenhol égtől a földig van dicsérve a Topping
Lehet az az átalakító rontja el? Vagy szimplán csak hallgassak a fülemre...Köszönöm
-
lapalapa
senior tag
válasz liszi70 #104412 üzenetére
Ok, akkor a topikgazdát (-kat) kérném tisztelettel a hozzászolásom törlésére, mint súlyosan topikidegen megnyilvánulást.
Köszi!
Így jó?[ Szerkesztve ]
-
-
lapalapa
senior tag
Egyedfejlődésemben most ott tartok, hogy minden számít a forrás előtt is, tehát a hálózati adatfolyam minősége pont olyan fontos, mint az usb stream, hangminőség szempontjából. Ezt hallom a saját füleimmel. (Ne próbáljunk meggyőzni az ellenkezőjéről.)
Ezek, utp kábel próbálgatás, ferrit teszem-veszem, és range extender oszcillátor gumizás közben szerzett tapasztalatok.
Félve kérdezem meg a kedves topiklakó szaktársakat, hogy valaki próbált-e már ilyet?
Vagy valami hasonlót?
Nekem még utp-s szűrőm nincs, és érdekelne a tapasztalati úton szerzett vélemény.
Vagyis a "nem hiszek benne...", "fúj, biztos szélhámosság...", "megveszi a sok marha..." jellegű észrevételek nem érdekelnek.[ Szerkesztve ]
-
Frogged
aktív tag
válasz dgyuri0123 #104402 üzenetére
A jelenlegi rendszerben elöte csak egy mezei pc volt audirvanával tehát nem kunszt hogy jobb.
De szubjektív véleményem szerint legalább annyit dobott mint egy korábbi rendszeremen anno egy passzív audio pc, ppv4 usb kártyával+audiolinuxal.
Csak ez kevesebb mint a feléből kijött, elég puritán de végül is cél eszköz. -
OPiiPO
veterán
válasz CyberFriend #104400 üzenetére
Még folyamatban, hasonló cipőben járok mint Feck.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest