-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
-
inf3rno
nagyúr
Nekem ad pluszt. Nem kell elmennem cukrászdába, ha fagyit akarok, és nem az a poros változat, amit ők csinálnak, hanem tudom mit raktam bele. A csokisba most belga csoki ment. A következőbe meg rendes gyümölcs fog menni nem aroma meg színezék. Alternatíva az lenne, ha elugranék Gyenesdiásra fagyiért, ami azért nem a szomszédban van kb. 100-150km. Benzinben elég hamar behozza az árát, ha innen nézzük.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
arcsin
senior tag
Nálunk hasonló, csak lepirítom kicsit a lecsópaprikát kacsazsíron miután összevágtam és akkor nem jön le a héja ha meg is főtt a paprika. Valamint a paradicsom héját is leszedem. Bevágom picit a héját, forróvizet öntök rá 1-2 perc után hideg víz alá tolom és lejön szépen majd úgy vágom össze. Amire szétfő, addigra késznek nyilvánítható a lecsó. Ja meg nézem, én kicsit kevesebb parival csinálom.
Fűszerekből én piros paprika majoranna, kakukkfű, só bors csak. (pirosarany sem, ha az fűszernek minősül) Idén némi chipotle paprikával megbolondítottam. Szigorúan csak Füstölt szalonnával, kacsa/liba zsírral, vörös és egy minimális lila hagymával dolgozom. Meg nálunk tojással esszük, és (friss) fehér kenyérrel.Párom amióta együtt vagyunk megeszi a lecsót, azelőtt otthon nem ette meg soha.
Nála ez a paprika-paradicsom héj probléma állt fent valamint a vegetával való beledisznólkodás miatt sem volt a kedvenc. -
arcsin
senior tag
Hegyeserős az mindig van, de csak módjával 3-4 éve egész nyáron lecsót ettük. Piacról olcsó lecsópaprika, pari,(ezeket 99 ft / kg környékén megtudtam venni) kolbász megvolt. Idén még piacon se jártam, de ahogy hallom nem is érdemes.
Párom szülei a nagy piacozás után beugrottak velünk a penny-be, hát vettek 1 kg lecsópaprikát inkább ott,, mert a piacon drága meg béna volt. Én is azt szeretem ha paprika kicsit szottyattabb, meg piros/narancssárga foltos. -
inf3rno
nagyúr
Ti tesztek bele zsiradékot és cukrot? Nekem az volt a recept most, hogy 500g túró, 4 tojás (kb 200g), 100g búzadara, 65g olaj, 50g vaníliás cukor. De szerintem következőnek csak 500g túró, 4 tojás, 100g dara lesz, aztán elkezdek játszani a dara és a tojás mennyiségével. Mások állítólag lisztet is tesznek bele, gondolom, hogy spóroljanak a tojással. A zab nekem is túl update lenne, porrá őrölve tudnám elképzelni benne, akkor meg már több értelme lenne zablisztet venni, mint pelyhet.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nekem ez jó lett, nem ment szét a főzéstől, viszont amikor összeforgattam a zsemlemorzsával, akkor melegen nagyon puhának tűnt, és volt 1-1, ami osztódott. Hidegen már jól megszilárdult. Állítólag tökéletes lett, de én még elcseszettet nem ettem, úgyhogy nehéz megítélni. Még kísérletezek vele, hátha megy ez eltérő mennyiségű tojással vagy darával is. A következőt ezekkel az arányokkal csinálom cukor és olaj nélkül, aztán az utána következőnél visszaveszem a tojást és a darát megemelem. Meglátjuk úgy is egyben marad e. Nem egy bonyolult kaja. Szerintem a legtöbbnél a lényeget 3 vagy kevesebb alapanyag adja. Itt is az alap receptben volt minden franc, amit kidobáltam belőle, mert tök fölösleges. Egyedül az arányokat tartottam meg, amik úgy néz ki jók.
Buliban hasznos! =]
-
arcsin
senior tag
Most csak ilyen volt az aldiba. Amúgy a bauer brot-ot szoktam venni ..magyarul parasztkenyér. Néha 1x-1x becsúszik a vital brot a változatosság kedvéért máskor is, csak most azzal a különbséggel hogy csak az van, de szoktam sütni élesztős sima kenyeret is simalisztből. ráfanyalodtam.
-
sutszi
veterán
de egy kilós kenyér max. 2 napra elég ->
Mondd, hogy nem 1 főre...
Nálunk 2db ~85dkg körüli kenyér szokott sülni általában. És úgy 6-7 napig elég 2 főre.[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
sutszi
veterán
Hűha...akkor az úgy teljesen jó. Legalább látok valamit terv számot mennyit kell majd sütni ha mi is ideérünk.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Šolaire
veterán
Tonhalas tésztát szeretem.
Nagyon jól néz ki. Szoktam én is magamnak, párom nem szereti. Tonhal konzerv olajat leöntöm róla egy wokba és ebbe az olajba megfonnyasztok egy fej finomra vágott vöröshagymát(esetleg fokhagyma). Teszek rá sót, fehér borsot majd felengedem főzőtejszinnel. Szoktam gazdagítani tejföllel meg reszelt sajttal meg beleteszem a tonhalat. Mártás forr közbe kifőzöm a spagettit mikor kész leszűröm, nem csepegtetem le és beleteszem a mártásba kicsit összeforralom ha kell kevés főzővíz hozzá. Frissen imádom.“Praise The Sun” \[T]/
-
freaghill
őstag
Ez oké is lenne, ha biztosan tudnánk, hogy tejfehérjére nem allergiás.
Esetleg próbáld ki a vega tejfölt, amit Aldiban lehet kapni. Állagra talán Mascarpone és tejföl között van, és tudod ízesíteni ahogy szeretnéd.
Vigyázz, nem olcsó.
-
inf3rno
nagyúr
Laktózra nincs allergia csak érzékenység. Nem tudja megfelelően lebontani az emésztőrendszer és hasmenést okoz. A tejfehérjére van allergia, az viszonylag könnyen kiszúrható, mert a száj körül szoktak kiütések megjelenni. Na ilyenje van. Teszten nem volt vele. A vérteszt sokkal pontosabb, mint az érfelvágós amúgy.
Buliban hasznos! =]
-
Šolaire
veterán
Egyébként ez a baj a magyar gasztronómiával, hogy nem tud úgy megújulni mint pl a francia Bocuse idején. Furcsa kettőség van a szakmában is, sok szakács szégyelli mert sok a szoci örökség és nem főz pl paprikás csirkét miközben meg más nemzeteket próbálunk meg majmolni. Míg egy francia, angol, japán stb büszkén főzi a saját receptjeit. Alapokat megtartva kéne megújítani a konyhánkat.
Mr.Csizmás : van benne valami mert azt se szeretem.
[ Szerkesztve ]
“Praise The Sun” \[T]/
-
xavix13
senior tag
+1 a répára, meg szárzeller a hagyma mellé. Sztem jobb soffrittoval a ragu mint nélküle, ha tehetem úgy csinálom, mióta egyszer megmutatták, hogy úgy milyen. Meg ha olyanom van, itt még megy bele gomba is, bár az úgy már nem "authentic", de mi szeretjük.
Húsból meg általában sertés-marha vegyes preferált nálunk, de nyilván ízlés dolga.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
#49155328
törölt tag
-
Essejó
veterán
Az a sütöben sült, kalács alapúverzió. Néztem is nagyot annó menzán, hogy mi ez a trutymó a nekem ismerős mágjarakás helyett.
Azt el is feledtem, hogy egy negyed marék mazsola is mehet a tejbe.
Én imádom, de ki kell hagynom mindenből, mert életem két legfontosabb Nője viszont kimondottan nem![ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?