Hirdetés
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
Digi megint hozza a formáját, F1 közben akadozik az M4 sport.....
The Truth is out there...
-
veterán
-
mzso
veterán
Nálunk most se TV, se net, se telefon. Máshol is van kimaradás?
-
bigdady
nagyúr
Hali
Most tudtam meg van digi online app. Minden előfizetőnek? Milyen felhnév jelszó párossal lehet belépni?
-
Lackooo84
nagyúr
válasz sityupityu #64476 üzenetére
Én 84-es vagyok, de erre még én is emlékszem. Meg a ceausescu kivégzésre is, amit karikor leadtak a tvben. Jó kis fadobozos színes tévén néztük.
-
dethroner
veterán
Ha belegondolok, ma is beleférne 1 csatornába az összes értelmes néznivaló, és még a heti 2 szünnap se okozna hiányérzetet
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
veterán
-
Pasa
csendes tag
Csak egy picit okoskodnék, mert a rádió- és tévétörténet az egyik hobbim...
Pénteki adásszünet '70 körül is volt még, mert emlékszem rá (1964-es vagyok). A hétfői pedig 1989-ben szűnt meg, de előtte egyre gyakoribb volt a rendkívüli adásnap.
A 70-es évek végéig nagyon ügyeltek a pontos adásmenetre, ezért volt gyakran "szünet" a műsorszámok között. Ezt mindig valami érdekes grafikai megoldással jelenítették meg, monoszkópot csak a Híradó előtt adtak 19.25 és 19.30 között, valamint természetesen adáskezdés előtt 15-20 percig.
Színes adás 1969 óta van, akkor indult a kettes program. Később az egyesen is lett színes műsor, de a hetvenes évek közepéig nemigen láthatta pár ezer nézőnél több, vevőkészülékek híján.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
nicu71
addikt
válasz sityupityu #64476 üzenetére
Én 71es vagyok , tisztán emlékszek ezekre a dolgokra,de én is meglepődtem hogy csak 89-ben szüntették meg,az ún . rendszerváltáskor.
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
veterán
-
veterán
Ez a hétfői adásszünet még a 80-as évek legelején is volt nem? Én 78-as vagyok, de tisztán emlékszem, hogy még amikor nagyon kisgyerek voltam nem volt hétfőn adás...
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Építkezünk és most jön lassan gyengeáram kábelezés. Optikai digi van az utcában. Egy rack szerkénybe raknám a hálózati eszközöket. Innen lesz minden szétosztva. A szekrénytől nem úszom meg a coax kábel behúzását a tv-hez, tvk-hez ugye? Tehát csupán utp-n keresztül nem tudom fogni az adásokat?
Köszi, üdv: István
-
mpo
veterán
Ha ezt elolvasod, nem lesz több értelme a 4ig-ről, DIGIről, Vodafone-ról és a többiekről beszélni, hozzászólni.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
-
Wasquez
senior tag
Keresek katódsugárcsöves TV-t, ami optimális a fejlődő szolgáltatások igénybevételére.
128k-s modemet még találtam a net-hez, de lehet egy 56k-s lesz az igazi!Mit történik a DIGI-vel?
Nem néztem egy ideje TV-t, de most nem értem, mi történik, egy rakás csatorna helyén sistergés, borzalmas képminőség, nincs infó a csatornákon!Lesznek még további fejlesztések?
PC
-
MODERÁTOR
válasz Masato #64459 üzenetére
Ezzel nincs is gond, ez a kérdés továbbra is DIGI kábel TV téma. Mondjuk abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy a Vodafone által a csatornákkal kötött szerződések majd automatikusan vonatkoznak a DIGI előfizetőkre is, tehát, hogy pl. egy most csak a Vodafone-nál elérhető csatorna majd rögtön bekerül a DIGI kínálatába is. Sőt ha másért nem, az előfizetői számok változása miatt ezeket biztosan újra kell majd tárgyalni, ha össze akarják vonni az előfizetőket, egy közös kínálatba.
[ Szerkesztve ]
-
lala666
őstag
válasz Intruder2k5 #64457 üzenetére
Lassan majd lesz egy szép nagy 4ig topik és akkor már nem lesznek ilyen gondok.......
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
Masato
tag
válasz Intruder2k5 #64457 üzenetére
Ez annyiban érintheti a szolgáltatót, hogy a csatornakiosztás, illetve a tévéadás forrása harmonizálódhat. Így nem lesz hova menekülni az új Digi kép"minőségtől".
-
MODERÁTOR
válasz gyurasz #64446 üzenetére
Van róla hír a café-n, mindenki örömére kommentelni is lehet, szóval ezután ott folytassátok a témát please, ez most elsősorban úgysem DIGI vonatkozású téma.
[Re:] A 4iG várhatóan megveszi a Vodafone Magyarországot
Köszi!
-
-
dethroner
veterán
Hamarosan 1 tv csatorna (is elég) lesz, benne az állami propagandával. Az lesz ám az igazi rezsicsökkentés
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
gyurasz
tag
Azt hiszem ma eldőlt, hogy a Vodára való váltás okafogyottá vált.
4iG megveszi a Vodafone Magyarországot: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Masato
tag
Hát ez biztos. Meg kérdés, hogy milyen az itthoni eszközállomány az előfizetői oldalon. Lehet, hogy magam is meglepődnék azon, ha kiderülne, mennyien nyomják még képcsöves tévével. Egyik Vodafonos ismerős pl. nemrég arra panaszkodott, hogy levettek analóg csatornákat a csepeli körzetben, meg hogy azt a bátyja nézte... mondom, ok.
Nekem is az jön le, hogy óccsó tévét a népnek, a lehető maximális profittal. Ha az az ára, hogy blokkosodik a kép és az előfizetők 0.1%-a lemondja, de közben 5%-kal olcsóbban lehet megoldani az adást, akkor mehet. Win-win.
-
senior tag
válasz lala666 #64440 üzenetére
Megnéztem pl. a Tarr Kft árlistáját. Extra TV főcsomag 1 év hűségvállalással, 73 csatorna (49 HD) 10 sportcsatornával 5990/hó. Premium kiscsomaggal kiegészítve (2690/hó) már 104 csatorna (63 HD). Ez kb. a Digi alapcsomagja, amiben kb. 44 HD csatorna van. Viszont a Digi csak 3100/hó. Kérdés, hogy megéri-e a plusz húsz HD csatorna a plusz 5000 forintot. (Csomagban már kevésbé drámai a különbség: ha a Tarr-nál 250Mb-s netet és telefont is rendelünk a 104 csatorna mellé, akkor összesen 8590/hó. (Ha úgy veszem megéri, mert sok filmcsatorna HD. De ha belegondolok, hogy mennyit nézem őket... ))
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
lala666
őstag
-
válasz lala666 #64429 üzenetére
Évek óta statikusnak mondható a Digi kiosztása, az SD/HD aránya.(Oké, néha javul, de nem bővül olyan dinamikusan, mint tehetné) Mégis milyen elképzelés mentén gondoltad azt, hogy egyik napról a másikra telerakják az összes elérhető nagyfelbontású TV adással? Mert meghallották, hogy te vettél egy ilyen TV-t?
Ha sityupityu-hoz hasonlóan elsősorban más forrásból táplálkozó nagyfelbontású tartalmat nézel, az rendben is van. De dőre elképzelés, hogy majd a szolgáltató fog hozzád idomulni. Hogy inkább bevállalja a veszteséges működést, csak hogy neked olcsó nagyfelbontású tartalmaid legyenek.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
veterán
-
pjen
félisten
válasz sityupityu #64430 üzenetére
Kinek mi a fontos, szerencsére nem vagyunk egyformák. Én szinte csak a 86 tól felfelé elhelyezkedő csatornákat nézem a BBC ig azok eléggé nézhetőek. Rtl goldot például még sose néztem.
-
lala666
őstag
válasz sityupityu #64430 üzenetére
Az odáig oké, de azért nézek sportokat pl.és ne sz@rt adjon már a szolgáltató. Főleg úgy, hogy ők rontották el a minőséget.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
MODERÁTOR
A hulladék fogalma is relatív, nekem pl. hulladék az összes sportcsatorna, minőségtől függetlenül, kivéve az M4-et a Forma 1 miatt, de minőségét tekintve az is jó ahogy van.
A TV-m 58"-os, nyilván látom az egyes csatornák közti minőségi különbséget, de amúgy simán elfogadom mind olyannak amilyen, ebből nem csinálok ügyet, mind nézhető.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
-
válasz Lackooo84 #64419 üzenetére
Mezei SD, semmi baja nincs. A helyi TV SD adása megy 3Mbps-el, az országos csatornákat miért butítanák le a töredékére? Sokan hivatkoztok itt is, hogy az optikán van elég sávszélesség. Csakhogy az U/VHF MUX-okra konvertálva mennyi marad belőle, hogy beleférjen, és ne is zavarják egymást?!
Én kajánul somolygok, amikor megveszik az emberek az 55-70-100... colos TV-t oszt 1cm-ről nézik rajt az SD adást... Aztán persze sopánkodnak miért nem HD, 4k,...
Egyrészt savanyú a szőlő, másrészt, azért mert én(vagy bárki más) megveszem a fal méretű hiper szuper felbontású TV-t, attól nem lesznek jobb minőségű TV adások.[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
Újabb kerületek, és városok kerülnek át az új kiosztásra szeptember 1-től.
Budapest X. és XI. kerületében megváltozik az analóg és digitális csatornakiosztás, ezentúl a
BudapestDigi és DBudapestDigi kiosztások lesznek érvényben. Az eddigi analóg Budapest és
digitális DBudapest kiosztásból kikerül.
- Budapest II. kerületének ellátottsági területén megváltozik az analóg és digitális csatornakiosztás, ezentúl a DigiInvi és DDigiInvi kiosztások lesznek érvényben. Az eddigi analóg Budapest és digitális DBudapest kiosztásból kikerül.
- Érd ellátottsági területén megváltozik az analóg és digitális csatornakiosztás, ezentúl a DigiInvi és DDigiInvi kiosztások lesznek érvényben. Az eddigi analóg Budapest és digitális DBudapest kiosztásból kikerül.
- Pécs ellátottsági területén megváltozik az analóg és digitális csatornakiosztás, ezentúl a DigiInvi és DDigiInvi kiosztások lesznek érvényben. Az eddigi egyéni analóg kiosztás megszűnik, digitálisban pedig kikerül a DVidékből. -
Tonyk
veterán
válasz Flashget #64416 üzenetére
Főleg, mivel a T-től a IPTV nagyurát (pfejjjjjj, hogy maradt volna ott, hogy boldogítsa őket tovább a szarjával) igazolták át rögtön az elején.
Nálam (Szeged) régi Inviteles optikai terület, nemrégen tettek át IPTV-ről GPON ONT-s CATV-re. (Egyátlán nem bánom, utáltam az iptv-t.) Félig vigyorogva rákérdeztem a srácra, hogy ugye nem jön vissza az IPTV. Azt mondta, hogy könnyen lehet, mert kérték tőle odabenn, hogy pakoljon össze egy ilyen rendszert tesztelni. Utána már nem volt a mosolyom őszinte.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
senior tag
válasz levin70 #64414 üzenetére
Ez már másodjára kerül ide, és másodjára nem értem. Mi ennek a forrása? Egyedi gyűjtés? És mihez képest? Itt van megadva három link, az ott szereplő csatorna listák uniója lenne? És mi a jelentősége? Mert ez így kissé félrevezető, mert azt sugallja, hogy a Digi nem közvetít egy csomó csatornát, amit a másik két szolgáltató (Voda, Telekom) igen.
- A legtöbb felsorolt csatorna nem hiányzik a Digi kínálatából, legfeljebb nem HD-ban, hanem SD-ben továbbítják.
- Vannak olyan csatornák a listában, amik valójában szerepelnek a Digi kínálatában (Apostol TV, Hegyvidék TV), legalábbis nálam igen.
- Vannak olyan csatornák, amiket egyetlen linkelt szolgáltató kínálatában sem látok (Russia Today, RTR Planeta (felfüggesztett egyiknél)).
- A streaming szolgáltatások hogy keverednek ide???És persze vannak csatornák, amik csak a Digi kínálatában szerepelnek (Deutsche Welle), ami persze nem scope-ja a fenti listának, de a teljes képhez mégis hozzátartozik valamennyire.
Ha már valaki szenvedett ennyit az összehasonlítással, akkor produkálhatott volna egy használhatóbb összehasonlítást, ahol a többi szolgáltató hiányosságai (vagy erényei) is látszanának. (Amúgy az ilyen összehasonlításnak sincs feltétlen értelme, mert hiába tetszik nekem jobban a Vodafone vagy a Tarr csatorna választéka, ha nálunk csak Digi meg Telekom van... Szóval maximum idegeskedni lehet miatta, hogy bezzeg másoknak milyen jó. V.ö. a szomszéd rétje...)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
levin70
tag
válasz levin70 #64414 üzenetére
Direct One TV.Benne maradt véletlenül,azért raktam ki mert megy a vita a fórumon,hogy a kivett csatornák helyett milyen újat rakjon be a DIGI. mindegyik csatorna megtalálható valahogy a három másik szolgáltatónál.most már csak digin múlik és az embereken,hogy írnak-e a DIGI facebook oldalára,hogy milyen csatornákat akarnak.
Húsz év múlva sokkal jobban fogod sajnálni azokat a dolgokat, amiket nem csináltál meg, mint azokat, amiket igen.
-
senior tag
"Van itt a fórumon is hozzászóló aki akár az összes sport csatit is elengedné."
Ez lehet, hogy engem takar, legalábbis mostanában. És egy félig vicces hozzászólásnak lett szánva arra a felvetésre, hogy másvalaki csak a sportcsatornákat tartotta volna meg (legalábbis HD-ben), mert filmeket lehetlopni(oké, letölteni, a forrás nem volt megnevezve) is, de sportközvetítést nehezebb.Szóval most teljesen komolyan: nem akarom száműzni a sport csatornákat, műszaki szempontból nézve pedig el kellene férniük a többi mellett. (Én le szoktam tiltani őket a tévén, szóval még az a veszély sem fenyeget, hogy véletlenül meglátok egy meccs közvetítést, és elrontja az egész napomat. )
[ Szerkesztve ]
-
Masato
tag
Mivel optikán dedikált hullámhossz van a tévére, könnyen megvalósítható lenne, hogy az összes csatorna HD legyen, csúcsminőségben. Bőven elférne.
Franciaországban pl. már oda sem írják a csatorna neve mellé, hogy HD, mert már majdnem minden csatornájuk az. 1-2 maradt talán, ami SD.
-
válasz Lackooo84 #64408 üzenetére
A rengeteg ismétlő csatornán miért kellene SD-nél nagyobb felbontás? N+1 évvel ezelőtt forgatott gyakran 4:3-as műsorokat játszanak. Miért jó ha a ezt a szolgáltató húzza fel HD-re, és nem a TV-d? Persze van jópár csatorna ami tényleg lehetne HD, de gondolom ez meglátszana az előfizetési díjon is.
Miért érdekes a csatornák számossága? Úgysem nézed mindegyiket. Gondolom Te is n+1 csatornát tudnál felsorolni, amikre idén még nem kapcsoltál, vagy csak véletlenül "csatorna szörfölés" közben. Nem az a lényeg, hogy hogy tudd nézni a kedvenc adóidat a lehető legjobb minőségben, elfogadható áron?
-
pjen
félisten
válasz szaboi6512 #64407 üzenetére
Kiváncsi leszek mit kapunk a megszűnők helyett.
-
Lackooo84
nagyúr
Bocs, de a kivett csatornákból csak a filmbox ami plusz fizetős volt, szóval még így is 5 csati mínuszban vannak, és, hogy adnak +x fizetős csatornát azzal mi nem vagyunk kisegítve. A sok sd szart kéne már HD-ben adni 2022 van. Meglepődtem, hogy már az rtl+-nak is van hd verziója, és ezeknél meg semmi sincs.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz szaboi6512 #64404 üzenetére
Felhívtam a DIGI t. A film now helyén ugyanannyiért a film box lesz. A film box csomag 1990Ft lesz.A kivett csatornák helyettmajd később lesz valami.
-
pjen
félisten
válasz szaboi6512 #64404 üzenetére
Lehet, hogy igazad lesz, most én is azt olvasom, hogy a megszűnő csatornák helyére kerülő csatornákról később értesítenek. Mondjuk a megszűnőkből az animalt néztem rendszeresen a többi nem hiányzik tulzottan, nekem.
-
pjen
félisten
válasz Lackooo84 #64402 üzenetére
A 3 digi sport helyett adnak 2 másik sportot. + lesznek film boxok. Van itt a fórumon is hozzászóló aki akár az összes sport csatit is elengedné. Azért vannak előnyei is a DiGI nek. Alapesetben csak egy DVB C képes Tv kell, annyi Tv n nézed ahányon akarod( nekem ez például előny), azt veszel fel amit akarsz. Ja és azokat a film box csatornákat teszi be ingyen amikért például a voda havi 900 forintot kér.
[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
válasz levin70 #64401 üzenetére
Hát, elnézve ezeket a listákat a "digi" tényleg elmehet a jó búsba....amik ezeknél sd a többinél ezer éve hd, viasat3, discovery, stb. nálunk kb. 1.2Mbps hányás minőségben.... most eltüntetnek ugye 8 csatornát, amiből 7 hd, adnak helyette 2 sportot azt jóvan, részükről letudva...
-
levin70
tag
https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/televizio/telekom-tv/csatorna-kinalat-telekomtv
https://www.vodafone.hu/otthoni-szolgaltatasok/csatornakiosztas
https://musor.tv/
Alul[ Szerkesztve ]
Húsz év múlva sokkal jobban fogod sajnálni azokat a dolgokat, amiket nem csináltál meg, mint azokat, amiket igen.
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest