Hirdetés
- Milyen routert?
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Vírusirtó topic
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- eBay
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
Mozi+ xixo reklám te jó isten, meg nem mondanám, h ez egy hd csatorna...
The Truth is out there...
-
zhagyma
őstag
Minden TV tunernek van egy minimális jelszintje, amin még működik és van egy maximális bemenő jelszintje, amit még elvisel, azaz torzítatlanul képes a bemenő jelet fogadni. Elmilétileg ez szabványos, de sajnos tuner típusonként eltérő lehet! A tuner gyártók ezekhez a szélső értékekehez "hangolják" a jelerősség skálát: 0-100%. Ezért mondja mindenki, hogy az csak egy tájékoztató adat.
Az látszik, hogy a Samu kicsit jobb tunerrel rendelkezik és "szarb@l" is kikódolja a demodulátora a digitális jelet, a philipsé meg rosszabb (más évjárat, más gyártótól veszi a tunert, stb). Viszont az is látszik, hogy az osztó után már kevesebb a jelszinted, mint kéne vagy már eleve keveset kap a szolgáltatótól, vagy hosszú a kábel és sokat csillapít ... stb.
Azt érdemes tudni, hogy a QAM jel (DVB-C) fázis- és amplitúdó modulált jel. Azaz érzékeny a koax kábel hullámimpedanciájának megváltozására, ami akár "tönkre" is teheti a jelet (értelmezhetetlen lesz a tuner számára). A koax hullámimpedanciája (75 ohm) erősen változik akkor, ha deformálódik a koax kábel geometriája: "derékszögbe" hajlítod, vagy jó erősen összenyomod, megcsavarod, hogy átférjen a frissen fúrt lyukon ...
Ezen már a DVB digitális hibajavító algoritmusok sem tudnak segíteni, amelyek szépen elfedik egy "szintig" a valóságot ... -
-
veterán
komolyan nem értelek. ezek tévék, nem mérőműszerek. ha összehasonlítható számokat akarsz, akkor műszerrel mérsz, ez meg így pont elég arra, hogy beállítsál vele egy antennát, vagy meg tudd nézni, hogy van-e jel a kábelben. saját magához tudsz vele viszonyítani, nem több a célja.
hanyas vagy, te disznó?
-
pjen
félisten
Most megint nem mondasz semmit. Akkor megint ott tartunk, hogy a % mindíg az adott készülékre vonatkozik? Tehát ha ugyanaz a jel az egyik tv n lehet 100 a másikon 78 akkor ez inkább a tunert minősíti? Ez nagyon szép, de ha szar kép a samu tv n es 100% akkor lehet, hogy erős a jel viszont ha a philipsen 78% és szintén szar ott pedig gyenge, akkor mit is kéne csinál i?
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz zhagyma #68080 üzenetére
Nem igazán értek hozzá, csak furcsa, hogy ugyanazon a kábel végen a különböző TV k nem ugyanazt az értéket mutatják.
Most néztem Samu Tv.
Bithiba arány 0 BER
Jelerősség:80%
Minőség:100%
ugyanezen kábel végen philips 8545/
Jelerősség:78%
jelminőség:92(BER:0e-6)
Akkor hogy van ez pontosan.Ugyanaz a kábel vég, ugyanaz a csatorna.[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
Gondoltam szólok. A TV tuner "jelminősége" (BER) a valós értéket mutatja, mert a demodulálás után a digitális adatfolyamra vonatkozik. Ha az 100%, akkor "jó" és azonos a szolgáltató által "sugárzott" digitális jelfolyammal (látható hiba a képen nem lehet addíg, amíg a BER 96% felett van, úgy emlékszem). Ha ekkor is hiba van a "képen", akkor nem otthon kell keresni a hibát. Ilyenkor nem magas/alacsony jelszint vagy kábelezési hiba van ...
-
-
pjen
félisten
A Tv amit mutat az nem mérv adó. Nálam ugyanarról a koax végről a Philips 10-15% al kevesebbet mutat mint a Samsung. Az a lényeg, hogy jó legyen a kép. Olvass vissza milyen háború dúlt itt egy LED színe miatt, amiben a DIGI is állást foglalt.( ha jó a kép, mindegy milyen színű).
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Atis45 #68054 üzenetére
Azért az sem mindegy, hogy a DIGI t annyi tv n nézed ahányon akarod, hogy egy saját boxos felvételt bárhol vissza nézhetsz. Azt veszel fel amit akatsz. Az RTL +ra Tv2 play ra előfizethetsz ez nem függ a szolgáltatótól, ami meg ingyenes a szolgáltatónál ott nem sok nézni való van.
[ Szerkesztve ]
-
RoyBatty
aktív tag
válasz Intruder2k5 #68053 üzenetére
Nyilván mindenkinél más az ok, engem a boxok hiánya tart még a Diginél. Másik ok egy kicsit speciálisabb, a T (másik elérhető szolgáltatás nálunk) NAT mögé rak, ez sem felel meg nekem.
-
Attila 1
tag
Új DIGI kábel tv kiosztásnál Jelerősség 100%
Jelminőség 70% - 80% között ugrál minden csatorna. Ez normális ?
Régi kiosztásnál 100% volt mind a kettő.“Nem kell ahhoz semmi különleges ok, hogy jól érezd magad – egyszerűen elhatározod, hogy azonnal boldog leszel, egyszerűen csak azért, mert élsz, egyszerűen azért, mert így akarod.” (Anthony Robbins)
-
Atis45
aktív tag
válasz Intruder2k5 #68051 üzenetére
igen igen most nézem, hogy ott van kártya is. A Vodánál tv+gigás net, két kártyával, 9240Ft. 113 csatorna, ebből 62HD.
A Telekomnál csak a tv 115 csatorna, ebből 65HD, 2 boxal, 6870Ft. (most hívtam őket)
És mind a kettő ad streaming szolgáltatást is.
A Digi meg ad 103 csatornát, ebből 41HD. Igaz ez csak 3890, de nem ad streaming szolgáltatást. (oké, hogy a streaming szolgáltatás valakit vagy érdekel vagy nem, de akkor is benne van a csomagba)
És ha tényleg a tv adásoknak jobb a képminősége, akkor már nem is biztos, hogy olcsóbb a Digi. És még szerintem úgy kell nézni az árakat, hogy a másik két szolgáltatónál van benne plusz két készülék vagy kártya is.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ezt nem tudom, nem vagyok jós. Mondjuk kétlem, hogy mindenkinek annyi választási lehetősége lenne, hogy ott a DIGI, ott a Voda, de mégis egy harmadikhoz megy. Meg aztán sokan hőbörögnek itt is, aztán még mindig nem váltottak szolgáltatót, pedig jellemzően azért két választási lehetőség a legtöbb helyen van. Ennek is biztos oka van.
-
bb71
őstag
válasz Intruder2k5 #68051 üzenetére
de már a Voda is "magyar" egy része... nem jut oda, mint a Digi...?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Atis45
aktív tag
válasz trec12 #68048 üzenetére
Mi lett ebből a Digiből?!
Én ha jól emlékszem, akkor a Digi élen járt mindenbe. Digitális csatornákba, HD csatornákba, internet sebességbe, és persze árakba is. Most ha jól megnézzük, akkor utolsó mindenbe. Oké hogy pl az árak valamivel kisebbek (még), de pl ha azt nézzük, hogy a kábel tv-nél a Voda és a Telekom is több csatornát ad valamivel, és majd másfélszer annyi a HD csatorna, és még talán adja is a csomagba az rtl+ és a tv2 play-t, akkor már nem is biztos hogy olcsóbb. És ha jól tudom, akkor a képminőség valamivel jobb. Csak ugye az a fránya box ami visszatart a váltástól. -
Lackooo84
nagyúr
Tegnap este elkezdtem beírni csak valamiért nem fejeztem be, hogy csudás volt a Mozi+ Szállító 3 víz alatti buborékos jelenet slideshowban.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz fatalista22 #68045 üzenetére
HbbTV nálam sincs már vagy egy éve. Szerintem leépítették.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Lackooo84
nagyúr
válasz fatalista22 #68040 üzenetére
Erről miért nem a 1272-n érdeklődsz? Mármint, ha én érzékelem, hogy valami nem megy úgy, mint eddig, akkor tuti egyből hívom őket...
-
Sonja
nagyúr
válasz 4Grider #68041 üzenetére
Hogy jön ide a DVB-T? HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV), ami egy műsorszórási szabvány, mely lehetővé teszi, hogy a sugárzott TV csatornához tartozó szuper-teletext típusú szolgáltatás a csatlakoztatott Smart TV készüléken szélessávú online szolgáltatásokkal egészüljenek ki vagy azokhoz kapcsolódjanak. Ez bármelyik lehet a háromból (DVB-C, DVB-T, DVB-S).
#68040fatalista22: Igen, régebben volt az tudom, mert én is néztem, pl. az M4-en. Megszűnt volna?!
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
4Grider
nagyúr
válasz fatalista22 #68040 üzenetére
A Diginek mi köze a DVB-T-hez? Továbbítania kellene a hálózatán?
-
fatalista22
tag
HbbTv mostanában nem megy Budapesten. Van valaki, akinél el lehet indítani? Furcsa, hogy egy ideig ment, aztán megint nem. Igazából a 4iG óta van gond vele.
-
garga01
őstag
válasz KaqXar19 #68038 üzenetére
Tudom, hogy nincs tallózási opció, azért írtam hogy trükközni kell. Az int verziókban van tallózás.
Magyar leírás itt. Én ezt a leírást használtam, nagyon részletesen le van írva minden. Ezzel a módszerrel az int-es verziót rakad fel, lesz benne angol nyelv és utána már tallózással is (de online is) fel lehet rakni az újabb fw-ket.Szerk.: A frissítés előtt mindig előbb egy mentést kell csinálni előbb az eszközről, addig nem enged tovább, azért látod azt ott. Mentsd le a beállításokat, utána próbálkozhatsz tallózni. De ha német régiós alapból az eszköz, el fogja utasítani a másik fw-t.
[ Szerkesztve ]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz KaqXar19 #68034 üzenetére
Ha megnézed a frekvancia kiosztást, vagy amit én írtam láthatod, hogy kezelnie kell a Fritznek. Szabvány eszköz, nincs ilyen hogy olyan helyre került volna amit tudna venni.
Az átrendezés után valamit elf.kktak a NIT táblában, ami nem tetszik a Fritznek, ahogy írtam nálam is ez volt, aztán pár hét után megjavult. (Sajnos azt nem tudom, hogy végül a Digi módosított-e a NIT-en, vagy a box-re kiadott fw-ben változott-e valami, mert amikor felraktam azzal még nem ment, majd pár hét után meg automtán feltelepítette az újabbat és mikor belogoltam a felületére azzal már működött).
Ha nem megy azzal a kersési móddal, ahogy írtam, max a fw csere és a várakozás segít.
Na meg egy teljes gyári visszaálítást is próbálj meg a Fritzen.
Nemeztközi (int) fw-t nem is enged feltenni, ha német régiós az eszközd, trükközni kell vele kicsit (egy kis terminálos mókolás, de nem vészes csak angol/német tudás kell kcisit hozzá), ha érdekel belinkelem. De azt nézd meg, most milyen verziójú szoftver van a repetaeren? Lehet nem is lehet rá újabbat rakni. Ez alapján 133.07.02 a legutolsó mind a német mint az int verzióból.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
KaqXar19
tag
válasz garga01 #67802 üzenetére
hello,
nem sikerult, ugyanugy csak 24 csatorna jon be.
irtam nekik, hogy nezzek meg a halozatot, megadtak a beallitasokat, ugy konkretan 0 csatornat fogtam be. megirtam nekik, utana hivott egy szerelo, aki nem tudott segiteni.
vigyem vissza a tunert a szamitogepboltba. mondom, koszi.fw a legujabb van a fritz-en, azonban az international fw-t nem tudom radobni, nincs filetallozos fw frissitesi lehetoseg, csak auto.
most egy T elosztoban dugva, a masik fele megy a tv-hez, ott megvan minden csatorna.
probaltam eloszto nelkul is, ugyanugy csak 24 csat.lehet a tobbi csatorna olyan tartomanyba kerult volna, amint a Frizt tuner nem kezel?
InWin Chopin MAX eladó
-
bb71
őstag
az utolsó xszáz hozzászólásra vonatkozóan:
hibabejelento@digi.hu
minél többen zúdítsátok az elégedetlenséget a képminőség és kockásodással kapcsolatban, ESETLEG egy ismerős újságíró valamelyik hírportálnál... megoldaná egy elég hangos cikkel! És ezt komolyan mondom.
-
garga01
őstag
Egy kis közdarab a koax kábelre, vagy ONT utánra. Van fix értékű és állítható is.
De ha már van bent akár egy 2-3-as osztó plusz kábelek, nem valószínű hogy kell ilyen.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Dronte
aktív tag
Már írtam korábban, de a Sport1-el én is szívtam hetekig, 3x voltak kint, a végén egy elég profi kolléga volt. Jelszintet visszavették, azóta jó.
Viszont jó ideje nem néztem Spílert, hát ez valami botrányosan sz*r lett, hogy merik ezt HD-nak hívni? Minden mozgásnál kb mintha 240p-ben nézném (gondolom a bitráta, olvastam itt korábban)
[kép] -
yogibear
addikt
Ráadásul áthelyeztem a vonalas teló dobozát (hordozható) és a vacak ONTjuk kb 10 méteres telefonvezetéken már nem működik... vicc...
Ugyanazzal a kábellel a tkomos ONT vígan működik...„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
g0dl
addikt
Nekem az egész második félidőben jó volt a kép, amint lefújták jött egy durva szétesés.
-
yogibear
addikt
válasz TODI1111 #68016 üzenetére
Nem, mert sportos topikban nekem visszairták, hogy tkom is jó meg voda is...
Csak a digi a xar...
és nem csak sport1 meg élő közvetítés... kb már minden adónál előfordul hogy hang megy kép kifagy...
spílereken is rendszeres az ilyen dokufilmeknél, meg a dokuadóknál is, ahol a sávszél leamortizálása előtt sosem volt képhiba...„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
Bogyi007
veterán
"egyszerre fogom feljelenteni őket a fogyasztóvédelemnél és az NMHH-nál..."
Vagyis önmaguknál?
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
g0dl
addikt
Én újraindítottam, azóta jónak tűnik
[ Szerkesztve ]
-
Lajos1966
tag
Nálunk a 15.ker-ben még a régi kiosztás van (sajnos már nem sokáig),de a F1 közvetítés alatt a kép alján jelen van a kockásodás.Jelminőség és jelerősség természetesen 100%,hibaarány 0%.
-
Kija
aktív tag
Másnál is szétesik a kép a Sport1 HD-n?
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest