Hirdetés
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hegyirabló
veterán
Igaz az, hogy a HD boxra 2-3 hónapos várólista van?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
-
-
Flashget
félisten
válasz Kenderice #40093 üzenetére
Mindenkinél az analóg van kipipálva amennyiben nem kér beltérit a digitális csatornákhoz. Mi ebben a megtévesztő?
ÁSZF-ben ott van az is 2500 pénz a kiszállás amennyiben analógra vagy előfizető, de a hiperszuper LCD tévéden nem jó a DTV képe.
Digi volt az első olyan szolgáltató aki nem kért külön pénzt a digitális csatornáihoz, nem tette kötelező beltéri használatához a tévézést mint a konkurencia..így azt az emberekre bízta milyen megoldásokkal teszi lehetővé a DTV csatornák nézését.
csak azóta az embereknél megszaporodtak a korszerű DVB-C tuneres tévék száma vele együtt nőttek a rigolyák számai is.Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz Hegyirabló #40087 üzenetére
Teljesen összezavarodtál.
Neked is, nekem is és másoknak is van a tévében DVB-T/C/S azaz mind3 vételi forráshoz tuner. De ebből amire szükség van Digikábelen az a DVB-C!
Hogy értsd.
DVB-T - Mindig TV (T jelentése Terrestrial)
DVB-C - Kábel tv pl. Digi, UPC (C jelentése Cable)
DVB-S - UPC Direct (S jelentése Satellit)van egy negyedik fajta aminek semmi köze a tévézéshez a DVB-H - Mobil tévézés pl. Telenor, Telekom (H jelentése Handheld)
így már tiszta?
Realme GT Master Edition
-
Kenderice
senior tag
válasz Con Troll #40084 üzenetére
Na persze.
Csakhogy analóg csomagra nem lehet előfizetni.
Egy tévés csomagjuk van és az digitális.
A szerződésben is az van.
Úgyhogy ha van is analóg szolgáltatáshoz ÁSZF, az a digitálisra nem vonatkozhat.
Ez miatt írtam az NMHH-nak. Digitális csatornákat kínálnak és nem azt adnak? Vagy náluk az analóg a fantázianeve a digitális?
Ez minimum megtévesztés vagy tisztességtelen magatartás. -
zsolt501
nagyúr
Érdemes utánanézni szoftverfrissítésnek a tv-hez, illetve ki kell kapcsolni az automatikus csatornarendezést már az első lekeresésnél is, mert különben ugyan ez lesz a helyzet, sajna a szomszéd is belefutott ebbe a bug-ba, neki így oldódott meg, hogy először alaphelyzetbe rakta a tv-t, majd mikor lekereste volna a csatornalistát már akkor kikapcsolta az automatikus csatornafrissítést és a csatornák rendezését is, minden más esetben ugyan ez lett a hiba.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
nagyúr
válasz karicsek #40089 üzenetére
Kollégámnál ugyanez a helyzet, de neki csak pár hete jelentkezett a dolog, ellenben mindhárom tévéjén folyamatosan kavarognak a csatornák. Két LCD, egy buborék, mindhárom LG. Ha egymás után elindítja az automatikus beállítást az egyes tévéken, akkor három különböző sorrend lesz a három tévén, ráadásul kétnaponta elmásznak a beállított csatornák is. Pár héttel ezelőttig semmi gondjuk nem volt, másfél éve vannak Digin kertes házas övezetben.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
karicsek
aktív tag
válasz wizzgeri #40085 üzenetére
Szia!
Én már évek óta küzdök ezzel a problémával. Szintén LG tv-m van és néha össze kutyulódnak a csatornák, mint pl. a napokban. Ilyenkor 800-as, 900-as számmal lesznek a csatorna számok, amin nem is jön be az adó, ha rámegyek.
Nincs engedélyezve semmi frissítés a menüben, minden le van tiltva. Sajnos a mai napig ne jöttem rá, hogy mi csinálja, de többektől hallottam ugyanezt a problémát. Van egy samsung bd e8500 felvevőm, az nem mászik el. Érdekes.
Pendrive-ra mentés, azt visszamásolás. Egy darabig megint jó.
Üdv -
Con Troll
senior tag
válasz Hegyirabló #40087 üzenetére
A DVB-S2 az műholdon fontos, kábelen DVB-C kell. De egyébként igen, DVB-S/S2 is digitális. Ha ilyen tv-vel nézed a kábeles digit, és tényleg nincs a tv-ben DVB-C, akkor analógot tudsz csak fogni.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz Con Troll #40084 üzenetére
Ilyenkor zavarodok össze. Ha nincs boxom, hanem DVB-S2 vételre alkalmas tévém van, akkor azon digitális adást látok, vagy analógot?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
MDanny
senior tag
válasz wizzgeri #40085 üzenetére
Szia,
Az automata csatornafrissítést és a frissítési értesítést ki kell kapcsolni a TV menüjében.
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoWiFi + Telekom VoWiFi), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
wizzgeri
tag
sziasztok!
digi okoscsomagunk van optikai kábelen folyik a net és a tv.
a problémánk az hogy hangolás után csak úgy fogják magukat a csatornák mikor melyik, de főleg az m 4, és eltűnnek!!illetve olyan is szokott jönni hogy új a csatornakiosztás....de hogy ezek mitől?!
LG 680v tipusu tv-nk van. aki tud segítsen kérem miért van ez?
-
Con Troll
senior tag
válasz Kenderice #40082 üzenetére
De pontosan úgy van, ahogy DonMaster írta. El kéne olvasni a szerződést talán.
"Szolgáltató jelen szerződés alapján analóg televíziós szolgáltatást nyújt, kivéve, ha Előfizető a digitális jel vételére alkalmas set-top-boxot igényel Szolgáltatótól." Ez kapásból a szerződéseden is rajta van, de az ÁSZF is részletesen taglalja a témát. Persze utánajárni macerásabb, mint egyből az NMHH-hoz rohanni.
Ha nincs boxod, akkor cseveghetsz az NMHH-val naphosszat, nem fogsz elérni semmit.[ Szerkesztve ]
-
Freezee
senior tag
Megvan
[ Szerkesztve ]
-
Kenderice
senior tag
válasz DonMaster #40057 üzenetére
"ezt nem szabad elfeljteni hogy alap jártaton a digitális adás a diginél ajándék ként jár az analog adások mellé,"
Ez azért nem így van.
Pont emiatt van folyamatban egy panaszom az NMHH felé.
Én a szerződés szerint digitális csatornákra fizettem elő, nem analógra. Arra nem is lehet előfizetni.
A digi meg azon az állásponton van, hogy ha az analóggal semmi baj, akkor csak kiszállási díj ellenében hajlandók kimenni.
Várom mit válaszol az NMHH... -
allfinanz
senior tag
válasz kungzi #40079 üzenetére
mert azt a "levegoben" sugarozzak es a rossz csatlakozasoknal a kabeleid antennakent veszik a jelet.
ahol a lakasban bejon a tv antenna, kozvetlen oda tedd az egyik tvt es nézd meg ugyanezt a hibat.
ha nincs hiba, akkor a lakason belul van.Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
allfinanz
senior tag
válasz kungzi #40075 üzenetére
MindigTV tablazat szerint 730-on sugaroz a kekesi es a szolnoki adotornyok. Az h 78% a jelszint, az jelveszteseg. Vhol szetosztod sok fele, vagy a forrasjel messze van. Szetosztasnal valahol nincs jól árnyékolva es bezavar a MindigTV sztem.
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
törölt tag
-
kungzi
veterán
üdv
[link]
levideóztam a hibát, minden tv-n van hiba
Van bérelt set-top boxom, ilyenkor ugye ingyenes a kiszállás? -
DonMaster
addikt
válasz Watt25 #40071 üzenetére
mi is a probléma?
digi ott helyben oylat teszrá amilyen kell a tv-nek mert letezstelik hogy megy-e az adás.
de ezt is ritam emiat nem értem mi a probléma evvel.
csavarost szoktak tenni a osztonál , de tv csatinál meg sima tv csatit tesznek és le is probálják[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Watt25
veterán
válasz Hegyirabló #40048 üzenetére
Úgy látom, felesleges a téma összefoglalóval küzdenem.. Pedig az lenne a lényege, hogy elolvasod, kérdés előtt...
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Freezee
senior tag
Nem tudom a DIGI mi a szart csinál de már a TV-n is jelminőség 0 jelerösség 10....
Tegnap ez még 60 - 100 volt. Kezd a tököm telelenni a DIGI-vel. eltapsoltam már 60.000 Ft -ot routerre /BOX-ra és a szar huwaei-t nem lehet bridge -be rakni, kénytelen voltam az ASUS-t DMZ-be tenni ( ami egy kókányolás) ott pedig gondok vannak az eszközökkel amiket az ASUSra fűzök. A cryptoboxon pont 5 darab adás jön be az is pár perc után szétesik, TV-n kb 8 csatorna nézhető a többi elsötétül hogy nincs jel.... -
Smiley
addikt
Hat nalam a thomson tv (42FS4246C) nem szereti ezt a digi-s m4/m4hd-t. Most konkretan olyat csinal amilyet meg soha... nezem az m4hd-t aztan par perc utan atvalt automatikusan a sima m4-re ott, meg 20-30 mp-kent behozza az info ablakot. Erdekes modon minden mas csatorna tokeletesen megy plusz mindenhol 100-os jel van.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Freezee
senior tag
Megjött az AB Cryptobox 650HDC nyomtam egy teljes keresést és 2 óra alatt kb 10 csatornát talált meg. Kézzel semmit nem lehet megadni benne esély sincs .xx et beadni csak egész frekvenciákat... minden kép tiszta kocka szétesik. ATv-n bejönnek az adók tehát adás van.... ilyenkor mi van?
-
dh66e
veterán
válasz Hegyirabló #40063 üzenetére
Igen,kérsz boxot és adnak.
Jó memód van.
Igen volt egy típus aminél nagyon szenvedett a tv ha conax modul volt beledugva.Nekem emiatt lett cserés gari lejárat előtt egy hónappal.[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Ezt csak kérem indoklás nélkül és adják bérleti díj fejében?
Szerk. Amúgy Rád emlékszem a Sharp topikból, ugye, hogy a Sharp tévéknek van/volt egy olyan tulajdonsága, hogy DVB-T adás nézése alatt belassult, fagyott!?!
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz Flashget #40059 üzenetére
Pedig írtam.
Lehet, hogy még szerkesztés előtt nézted.
A másik, a kicsi, egy Sharp, valószínűleg Törökországban gyártott, MPEG4-es a tévé, de amikor próbáltam DVB-T-vel, antennával, akkor kijött rajta az ismert Sharp betegség, vagyis fagyott. Azt sajnos nem tudom, hogy milyen tipus, mert elméletileg leselejtezett tévé volt (lehet, hogy pont a fagyás miatt), és akitől kaptam, leszedte róla a matricát, hogy ne legyen beazonosítható a tévé, félt, hogy ne legyen gondja abból, hogy nekem adta. Hát ha menüből ki tudom szedni a tipusát, de szerintem ahhoz box fog kelleni, hogy ne fagyjon.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
-
Flashget
félisten
válasz DonMaster #40057 üzenetére
abban a pillanatban ha valaki nem a film csatikhoz kéri a beltérit, digitális előfizetést pipálják ki neki.
de csak ebben az esetben.
hiába van nekem is CI+ 2db is a Digifilmre, analóg az előfizetés még attól..csak a Digifilmmel kapcsolatos hibák bejelentése, kiszállás lenne 0Ft.
Eddig 1x volt gond a Ci+ modullal, de a 1272 hívása után újra élesítették.nem ajándék...ügyfélcsalogató.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz Hegyirabló #40058 üzenetére
Kár volt említenem a DVB-S-t
Mivel Digikábel előfizető leszel ahhoz DVB-C tuneres készülék kell. Ilyen tunert a Samsung már 2009-ben rakott a tévéibe más gyártók is akkor vagy 2010-től DVB-T/C tunerekkel látták el min.
De az van neked azt írtad...bár azt még mindig nem mi a tv-d pontos márkája és típusa.Ha csak olyan tv-d van amibe DVB-T tuner van csak, akkor kell kérned egy HD-s beltérit.
Milyen tévéd van pontosan?
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Hegyirabló
veterán
válasz Flashget #40055 üzenetére
Szuper, köszönöm!
Mit csinálok akkor, ha van egy LCD-m, aminek rossz a tunerje, és csak külső boxxal megy? Akkor azon nem tudom nézni?
Szerk: (#40057) DonMaster Megtehetem azt, hogy az egyik tévéhez bérelek HD-s boxot, akkor is, ha nem kellenek a kódolt adások?
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz Flashget #40055 üzenetére
annyi kiegésuzitést tennék , hogy
alap járaton analog adás-ért fizetsz elö ha béreszt box-ot a digitöl még ha a tv-d képes dvb-c-t venni akkor ha probléma lenne a digitális addással jelentheted hibára viszont ha nem bérelsz boxot és ugy használod a digitális adást ami ajándék ként jár az analog mellé akkor nem jelentheted be hibára, vagyis kiszálási dij -ért igen. szoval a havi 200ft-os box miatt ingyen kijönnek és meg javitják a digitálisnál , ezt nem szabad elfeljteni hogy alap jártaton a digitális adás a diginél ajándék ként jár az analog adások mellé, kivéve aki fizet is érte box formában mert neki jár ...LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
-
Flashget
félisten
Na így már mindjárt más.
koax kábelt visznek oda ahova kéred. Lakás bejáratól 1 méterre viszik ők 0Ft-ért, azon felül Te fizeted az anyag díját amennyit plusszban használnak.
Tehát 10m -1m=9m koax kábel díját fogják kifizettetni. ÁSZF kábeltv melléklet tartalmazza az anyagköltségek árait. 24. oldal.
filléres tételek gyakorlatilag beszerzési áron adják tovább nem ebből akarnak meggazdagodni.Egyébként új bekötések FTTH =családi ház) mintára készülnek. Optika megy be a lakásba az becsatlakozik egy ONT-be. Abból kell 1m koax kábel ami belemegy egy elosztóba és abból annyi helyre viszed ahány tv vagy beltérit szeretnél csatlakoztatni.
Diginél CI+ vagy beltéri csak a kódolt filmcsatikhoz kell (HBO, Digifilm) tehát te azért akarnál mert a retek klubbot akarod nézni, ahhoz nem kell egyik sem. Koax be a tévébe, hangolod és örül. Fekve kultúráltan tévézik.
Analóg, digitális mind jár digiseknek így a régi crt tévén is lehet tévézni.Realme GT Master Edition
-
törölt tag
válasz Flashget #40038 üzenetére
Tavaly vagy mikor olvastam Tesztadásban megy az UHD japánban, hogy azóta befejezték-e nem tudom.
Tv társaságok úgyis a 8k-ra fognak átállni, ezt pár éve a bbcklikk magazinban mondták, ha jól emlékszem.Persze nálunk a hd, sincs még...
Az upc pedig röhejes, a "nálunk alap a hd"-vel, más szolgáltatónál több a hd mint náluk. De a marketing gépezet az megy...
-
trec12
addikt
válasz Hegyirabló #40040 üzenetére
-
bocs Flashget már rávilágított, hogy a csavaros bement az a Satelites tuneré....
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
-
DonMaster
addikt
kábel tv-hez dvb-c tuner kell a tv-ben legyen.
az hogy milyen osztot tesznek ami van a szerelönél, az hgoy csavaros vagy dugos csatlakozot tegyenek a végére azt eldöntöd de bekötik 1 tv-re és leprobálják hogy megy-e a dolog.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Hegyirabló
veterán
válasz Flashget #40043 üzenetére
Jó, igazad van, nem voltam teljesen részletes.
Tehát, az új, XII. kerületi Digi területen lakom. Valamikor a közeljövőben fognak bekötni minket a hálózatba, a kábelek és a dobozok mindenesetre már a póznákon vannak. Társasházban lakom, de maga a ház még nincs bekötve, ezért sem tudok semmit, hogy milyen kábellel és mi jön be. Szeretnék internetet is és tévét is, az egyik tévé CAM modulos lenne, a másik boxos.
Szóval alapvetően az érdekel, hogy mi jön be a lakásba, és ami bejön azt hogyan és mivel ágaztatják széjjel.
Köszönöm szépen!
Szerk: Hogyan tudom meg, hogy DVB-S2 tunerem van-e? A teve egy LG 42LA620S.
Szerk2: Na közben megnéztem, van benne.
[ Szerkesztve ]
-
allfinanz
senior tag
kint az uj aszf.
lesz m5 es m5 hd... meg... na de nezzetek csak...
csatornakiosztas augusztus 1-jetolAllfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
Flashget
félisten
Kinn van az augusztus 1-től érvényes ÁSZF és mellékletei.
Változás annyi van a csatorna kiosztásban, hogy már szerepel Bp-i kiosztásban 135,5 MHz-en az M5 SD/HD, bekerült 418 MHz-re az Érdi TV valamint az átnevezett Mozi+ csatorna.
Egyelőre a többi retek klub, tv2 csatornák mind ott vannak.Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz Hegyirabló #40042 üzenetére
Azért jó lenne tudni konkrétan mit akarsz kérdezni mert CAM modult írtál most meg már koaxot
Először is..családi ház vagy társas?
Bár úgyis mindegy,,,pl FTTB (társasház) behúzzák a koaxot ahova kéred a végére olyan csavaros bizgeréset (F csatlakozó) raknak és azt dugod a tévébe vagy elosztóba.egyxébként ami képet beraktál..digikábel topicban vagyunk ne feledd, egyértelműen nem a satellite in feliratúba.
ha te a digi tányérosról kérdezel akkor a másikba amibe most nincs kábel a kép alapján
viszont a HD adások vételéhez + CI+ CAM-ot használva kell a DVB-S2 tuner. Ha csak simán DVB-S akkor a HD adások nem fognak bejönni. Akkor viszont beltéri kell.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Hegyirabló
veterán
válasz Flashget #40041 üzenetére
Ja, van benne, az nem gond. Csak az érdekelne, hogy milyen kábellel hozzák be. Csavarossal, vagy sima, 75 ohmos apával.
-
Flashget
félisten
válasz Hegyirabló #40040 üzenetére
1. ez egy szolgáltató topicja nem tv.
2. nem kötik sehova azt neked kell a CI+ foglalatba csatlakoztatnod
3. talán ha megadtad volna a tv márka/pontos típus, hogy van egyáltalán CI+ benne.Realme GT Master Edition
-
Hegyirabló
veterán
-
Flashget
félisten
válasz zichie #40031 üzenetére
Úgy gondolom Digikábeles topicben tök mindegy mi van tányéroson, mert ennyi erővel mondhattad volna a Netflixet 4K kapcsán. Nem azt nézzük.
Bár én nem jártam utána, de mi a helyzet a japánoknál? Ha valahol számít az ember 4K adásokra akkor náluk elképzelhető.Realme GT Master Edition
-
g0dl
addikt
Én a saját építésű NAS-ra raktam egy usb-s tunert + tvheadend , így bármit fel tud venni, a felvett anyagot arról lehet megnézni. A felvétel nem kódolt, bárhol lejátszható.
-
Multibit
nagyúr
válasz digikábeles #40032 üzenetére
-
zichie
senior tag
válasz Flashget #40022 üzenetére
"...farkad már csóválod mert 4K a tévéd de semmi sem ad 4K-n..."
"Tányérosan" kis hazánkból is elérhető 4K adás, igaz nem túl nagy a választék, két kezemen meg tudom számolni a szabadon fogható 4K csatornák számát. Én nézni nem tudom őket, mert nincs hozzá 4K tévém.
A Foci EB negyeddöntőit, elődöntőit és a döntőt 4K-ban is közvetítik, de ez Magyarországon hivatalosan nem elérhető.Vélhetően a 4K is olyan sorsra jut, mint a 3D. Magyarországon is volt 3D adás (M3D az olimpia ideje alatt), de akkor még nem volt 3D tévém, mire lett, addigra megszűnt (és a többi műholdon elérhető néhány ilyen adás is). Mire jobban elterjed a 4K, addigra szépen megszűnik az a pár "égi" 4K csatorna is, ami most van.
-
Flashget
félisten
válasz Watt25 #40027 üzenetére
Júl.1 van tehát mától ez van érvényben: Csatornakiosztás 2016. 07. 01
a májusi szöveget írd át júliusra.
erre gondoltamne azt nézd mikori változás van megadva, hanem mikortól él. Ami most van az lejárt, júniusra szól.
M4HD esetében a kettő összefügg az eltelt hetekben. Beírtam még régebben egy általános megoldást ha nem találja a tuner a feles frekiket (más ország opció) vagy samsung esetében miként kell hangolni, mert nekem ez van ezt ísmerem.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Multibit
nagyúr
válasz Watt25 #40027 üzenetére
Az M4 hibánál nem a képmegakadásra gondoltam, hanem a behangolási problémára.
Ezzel kapcsolatban nem hiszem, hogy lehet általános segítséget adni a Digi kábeles összefoglalóban. Hacsak azt nem, hogy ismerd meg a saját tévé készülékedet. Vannak olyan tévék, amelyeknél nem gond az M4 HD behangolása, másoknál meg eltérő (típus specifikus) lehet a megoldás. Szerintem ezek a problémák inkább az adott készülék topikjába valók. -
Watt25
veterán
válasz Flashget #40026 üzenetére
ezt cseréld le júliusira.
A legfrissebb van a linkben, ami május 31-i módosítású. Bár, igaz, az már majdnem június, de nem július. Vagy hogy érted?Az M4 hibánál nem a képmegakadásra gondoltam, hanem a behangolási problémára.
-
Flashget
félisten
válasz Watt25 #40025 üzenetére
Az éppen aktuális ÁSZF szerinti csatornakiosztás, frekvenciák szerint: május
ezt cseréld le júliusira..utána meg havonta.
M4 HD hiba mivel központi nem lehet tenni ellene semmit otthon...valakinél nem jelentkezik cserébe másik adón igen az illetőnél.
Nálam nem volt M4 HD hiba sűrűn ellenben az M1-nél igen.
Sőt lakótársak elmondása alapján ezen a héten többször volt délelőtt, hogy a teljes ATV és DTV sávon széteső kép, vagy pixeles de nézhetetlen vétel volt. Mások is ezt írták fb-ra. Nyílván valamit heggesztenek rajta csak képtelenek hetek óta tartó hibát kijavítani.
Kb. a hiba megjelenése óta vannak az anomáliák azzal is, hogy a "tv nem találja az M4HD csatornát"
de fb-ra hiába irogatnak semmi sem történik lassan 1 hónapja ott csak sablon válaszok jönnek...Realme GT Master Edition
-
Watt25
veterán
Próbálom frissítgetni a téma összefoglalót. Jöhet minden ötlet, mit kéne még módosítani, beleírni.
Az M4 HD témával gondban vagyok. Igazából van már tuti megoldás rá? Arra kérek mindenkit, hogy akinek gondja volt vele, de már nincs, az pontosan írja meg, hogy milyen módszer vezetett eredményre.
Köszi!Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
dethroner
veterán
válasz Watt25 #40014 üzenetére
Most erre a hozzászólásodra milyen reakciót vársz? Nem előre kéne fröcsögni hogy ilyen meg olyan szolgáltató meg az eszközei stb. Ha szükséged van valamire be kell jelenteni az igényed és ha nem teljesítok, akkor lehet jönni ide és megosztani. Nem kell előre fikázni.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Flashget
félisten
Troll vagy?
Mond ezt egy kis nyugdíjasnak. :p
Meg mond a szolgáltatóknak, tv társaságoknak, hogy a farkad már csóválod mert 4K a tévéd de semmi sem ad 4K-n..még azt a nyavajás Barátok közt sem tudod 4K-n nézni natívban.
Amíg nincsenek HD adások mindenből, amíg 4:3 képaránnyal nyomja a műsorát bizonyos csatorna/k marhára nincs itt még lételeme a 4K-nak.
(egyébként is a 4K már nem opció mert vannak 8K-s tévék)Realme GT Master Edition
-
DonMaster
addikt
válasz Multibit #40020 üzenetére
szerintem azért kell neki ilyen media marhaság is mert a t-home néál iptv nél olyat is tudod , dehát már lassan ott vagyunk hogy egy dv-c usb tuner + rpi2-3 és azt ugy programozod ahogy neked jol esik és akkro tud mindent söt még annél is többet mert ugye internetezésre is lehet használni meg mindenre. de hát nem nekem kell, bár én ilyen aproság miatt nem vennék ennyi marhaságot hogy párnapos dolgott meg tudjak nézni később amikor ott az internet amin minden elérhető.
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Multibit
nagyúr
válasz Freezee #40016 üzenetére
- NAS-ról is le tudjon játszani
Ezt miért? Set top boxról van szó, nem mediaplayerről. A kettő nem ugyanaz!- Rögzítés akár hozzá csatlakoztatott HDD -re akár a NAS-ra
A külső HDD-re rögzítés rendben, de a hálózatos rögzítéshez drágább boxokra van szükség az általad kinézetteknél.(#40017) digikábeles
egy kicsit többe kerül
"kicsit"Külső HDD-re is rögzít?
-
Freezee
senior tag
válasz digikábeles #40017 üzenetére
Köszi,
Ha jól látom ebben csak DVB-t van. Azt az infot kaptam nekem csak a DVB-C jó a DIGI kábeles szolgáltatásához.
Mondjuk ez jóval drágább, ráadásul én rendelkezek HDD-vel vagy hárommal amit fel tudok használni, van NAS még 2 HDD-vel , szóval sok olyan dolgot tartalmaz ami felesleges számomra és ezért jóval többet kellene fizetnem. A 3D tartalmakat is tudnám a NAS-ról vagy a PC-ről tolni mert mind2 össze van kötve a TV-vel.
[ Szerkesztve ]
-
Freezee
senior tag
Sziasztok,
Most jutottam elodáig hogy megvegyem a box-ot is. A következő két készülék közül melyiket lenne érdemesebb választani.
Cryptobox 650HDC
Amiko HD8260+Amiket szeretnék:
- NAS-ról is le tudjon játszani
- Rögzítés akár hozzá csatlakoztatott HDD -re akár a NAS-ra
- Timeshift
- programozható felvétel ( sorozatfelvétel főleg, ne kelljen mindig megkeresni a következőt és nekem beírogatnom hány órakkor kezdődik)
- HD adások jó vétele
- Csatornákat lehessen rendezni, kedvenceket létrehozniha ennél többet tud az csak jó
köszönöm
-
sly54
tag
A történet arról szól,hogy 2016-ban nem nézünk sd-ben adást ,nincs rá szükség.Az analógra meg pláne,fullhd és 4k a jövő,ezt be kell látni
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz dethroner #39999 üzenetére
Nem arról van szó, hogy sokan megvették volna az SD boxot. Hanem arról, hogy éppen ezért a szolgáltatónak kellene cserélnie az összes ilyet... Nem tudom, hallottál-e már róla, de van egy szolgáltató (úgy hívják, hogy Digi...), amely hírhedt arról, hogy az új előfizetőit sem tudja eszközökkel kiszolgálni... Majd pont ez a szolgáltató lesz az, aki hipp-hopp kicseréli az összes régi szutykát...
-
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Hegyirabló #40010 üzenetére
Dilinél nincs, a Diginél viszont van minden online (számla, fizetés, stb)
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
dethroner
veterán
válasz Flashget #40001 üzenetére
Dehogynem mindegy, én is ezt mondom aki eddig sd boxon volt és esetleg hd csatornák maradnak csak ebből a két szarból, az vált hd boxra és kész. Annak idején is csak azért kaptam a crt tévéhez hd boxot, mert az sd épp nem volt, várni meg nem akartam.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Hegyirabló
veterán
Üdv!
Onlány számlafizetés van a Dilinél, vagy csekkel kell rohangálni a prostára?
-
szferix
tag
Adva van 2 db LG HD TV a lakásban. Korban, méretben különbözőek. A szolgáltatás DIGI digitális kábel. Eddig mindkét készüléken azonos volt a csatorna kiosztás: M1, M2, Duna, M4, Duna World, M1 HD, M2 HD, Duna World HD.... stb. A kisebbik TV-n hiányzott pár csatorna, ezért automatikus csatorna keresést csináltam, rendben megtörtént, de a csatorna kiosztás az eddigihez képest teljes káoszt mutat. Valószínű frekvencia sorrendben vannak az új keresés után. Viszont nem tudom mi az alapja az eredeti - és nálam ugye a másik TV-n most is meglévő - kiosztásnak. Kedvencek kijelölés, programhely rendezés nem történt a régi kiosztásra.
Hogyan tudom beállítani a "régi" sorrendet, azaz elöl magyar közszolgálati, majd ugyanez HD stb..., ahogy eredetileg volt? -
Freezee
senior tag
Sziasztok,
Milyen típusú jelerősítőt érdemes venni ( állíthatót mondjuk)? A jelminőség 100 jelerősség 40-60között mozog. A kép minősége viszont elég "rozzant" a HD csatornákon. Az M4 sport mondjuk kakukktojás mert ott a jelminőség 20 a jelerősség pedig 7....
Illetve most nem találom melyik frekvencián találom az M2, M1, Duna TV HD csatornákat, mert ezeket nem találta meg a TV automatikusan.
-
Sultan
tag
Sziasztok!
Újra kerestettem a csatornákat a tv-vel. Azóta nem a közszolgálati csatornák vannak elöl, hanem ABC sorrendben. A tv-n nem lehet állítani a listát, tehát a diginél csináltak valamit. Kezdtem már megszokni az új kiosztást, erre megint variálnak.
Apple fan! :-)
-
bksgbr
tag
válasz Flashget #40002 üzenetére
Persze, nyilván ez tűnik logikusnak, én csak azt vetettem fel, hogy előállhat az az eset, hogy az SD verzió repül, a HD verzió pedig marad a szerződés lejártáig. Egyébként analógra mi érvényes? Mert a legtöbb kábelszolgáltatónál még analógon is bent van mindkét csatorna. Logikusan gondolkodva onnan is repülnie kellene...
No de okosabbak csak július 1-je után leszünk -
Flashget
félisten
válasz bksgbr #39990 üzenetére
Rém egyszerű a történet.
Amelyik szolgáltató nem fogadja el az új szerződést ami péntektől lesz aktuális és nem fizet a két kereskedelminek, annak ki kell vennie a csatornalistából. Amire pedig szerződés van nyilván annak lejárta után repülnie kell, ha a szolgáltató nem gondolja meg magát közben.
2020-ban lejár Mindig Tv-n is a free opció a retekre, kérdés utána mi lesz ott is. A TV2-t nem tudom meddig szól.Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz dethroner #39999 üzenetére
CRT tv-n nem tök mindegy, hogy valaki SD vagy HD boxot bérel?
Neki az a lényeg, hogy lássa azokat a csatornákat is ami nincs rajta analógon csak DTV-n.DVB-C esetén mpeg2 csak SD-hez jó a HD csatikat nem látja.
DVB-S2 pedig ahhoz kell, ha valaki tányéros tv-n CI+ CAM-ot bérel a szolgáltatótól nem beltérit, mert korszerű tévéje van és látni akarja a HD csatornákat is.
Na de mihez kell a DVB-T2?Realme GT Master Edition
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest