Hirdetés
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kija
aktív tag
Szerintetek a 121500-as és a 128500-as frekin miért használnak 6000 kSym/s szimbólum sebességet, míg a többi multiplex frekin 6900 kSym/s szimbólum sebességet?
Van valami műszaki indoka, vagy csak egyszerűen így sikerült a Diginek? -
MaciLaci1970
aktív tag
válasz Kwisatzh #10098 üzenetére
Idén a Samu megint újított, megszünteti a sima LCD TV-it és a plazmán kívül lesz neki LED & LCD-LED hibrid modellje (E; ES & EH modellekre gondolok), sajnos ez az árakra nem lesz jó hatással, mert ez ugye felfelé fogja vinni őket.
De ez már tényleg nem ide tartozik ezért be is fejezem az OFF-ot, mielőtt nyakon csapnak érte. -
Kwisatzh
senior tag
válasz MaciLaci1970 #10097 üzenetére
Ez most is így van.
Egy csomó fórumon lehet olvasni arról, hogy pl az olcsóbb LG tévékben benne van a drágábbak összes szolgáltatása, és szintén szervíz menüből lehet aktiválni.
Sokkal olcsóbb ugyanazt elektronikát és firmaware-t berakni egy.-egy tipuscsaládba, aztán az árat a képméret, a szolgálatatások, meg még legfeljebb a kijelzők minősége befolyásolja.
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
MaciLaci1970
aktív tag
válasz Kwisatzh #10095 üzenetére
Emlékszem jó pár évvel ezelőtt a Sony-nál volt szokás, hogy ugyan az a technika volt benne a CRT TV-kben, csak szoftveresen lebutítva.
A szerviz kód segítségével a kép a képben szolgáltatást is elő lehetett varázsolni némelyik modellből, meg amikor még újdonság volt a 100 Hz-es képfrissítés, szintén elő lehetett varázsolni a fejlettebb algoritmussal dolgozó verziót az alap 100 Hz-s TV-k egy-két modelljéből is. -
Kwisatzh
senior tag
válasz MaciLaci1970 #10091 üzenetére
Egyszerűen az volt az oka a régebbi országkorlátozásoknak, hogy minél felhasználóbarátabbá (magyarul analfabéta biztossá) igyekeztek tenni a multik a cuccaikat.
( Vedd meg, dugd be, nyomjál meg két gombot, és élvezd..)Itthon már lassan nincsenek ilyen problémák. 2010 óta pl az LG nél is tudomásul vették, hogy Magyarországon is van kábeltévé, ezért az új LG tévéket azóta már nem kell Finnországra stb. állítani, hogy aktiválják a dvb-c tunert. Szerintem az összes gyártó tudomásul vette ezt. Tehát 2010 óta gyakorlatilag már bármit megvehetsz nem kell másik országra állítani az azóta forgalmazott modelleket.
( Az én cuccomba ami 2010 es modell, időt energiát nem kímélve bekódolták a holland kábeles szolgáltatók paramétereit nehogy véletlenül bárhol máshol is lehessen használni. Totál idiótizmus )
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
ronson
őstag
A Techwood tulajdonosoktól kérdezném.
Másnál, se jön be az új frekiken a közszolgálati vagy csak Miskolcon bénáznak még.
Az új frekiken, látja, hogy van jel, de mégse talál semmi csatornát.
-
MaciLaci1970
aktív tag
válasz digikábeles #10088 üzenetére
Érdekesek ezek a problémák a régió beállítással, Sony TV-m van (2010-es modell) és semmi ilyen trükköt nem kellett alkalmazni, akkor ezek szerint ez sem rosszabb mint a Samsung.
-
őstag
Be tudtam hozni a dvbviewerrel a közszolgálati csatornákat ezekkel a beállításokkal:
Lényeg hogy a transzponder listánál "nincs" legyen kiválasztva, szimbólumrátánál csak a 6000 legyen megadva, frekvenciánál első lépésben 121500 majd "frekv. keresés" második keresésnél 128500 majd "frekv. keresés". Kicsit lassan találja meg a csatornákat mert végignézni az összes quam variációt.
[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
M_AND_Ms
veterán
válasz digikábeles #10088 üzenetére
Valami üzleti modell van emögött. Mivel, más ország kiválasztásával ez átléphető, ezért nálam a tv választást nem ezen kérdésnek rendeltem alá, minta hogy annak se, hogy néz ki a tv, hány króm díszités van rajta.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
digikábeles
aktív tag
válasz Kwisatzh #10082 üzenetére
Nálam a digitális tévézés A UPC Pace boxával kezdődött még hagyományos tévével. Szembeötlő volt a különbség az analóg adáshoz képest. Aztán jött a Digi a kódolatlan csatornáival. Elkezdtem olvasni a különböző fórumokat. Nem tetszett, hogy bizonyos tévéken Hollandiát, Németországot, stb. kellett beállítani. Miért nem Magyarországot? A Samsung ezt is tudta, így lett Samsung tévém.
-
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Pille69 #10080 üzenetére
A teljes újraállítást én is kétszer meggondolnám, hisz már írtam én is.
A csatornaváltás nálam is ilyen. Kb egy mp és akkor frissül. Ne csinálj belőle gondot!
Nem tudja a tv-d a Guide plust? Legalább nem is zavar. Még egy ok, hogy emiatt ne telepítsd újra a tv-d.
Már elfeledtem, hogy akkor mi is a gond? ;-)
-
Kwisatzh
senior tag
válasz digikábeles #10081 üzenetére
Anno én sem "tévézni" vettem a plazmát 2008 ban, hanem "mozira"....
Arra meg csak 2010 telén véletlenül jöttem rá, hogy nálunk tulajdonképpen van digitális jel is a koaxban....
Nyugodtan röhögjetek, de tényleg akkor olvastam véletlenül valahol, hogy DIGI tulajdonképpen digitális adást is szolgáltat
Az tiszta volt pár kör után, hogy a 2008-as plazmában nincs dvb-c tuner, stb-t viszont nem akartam. Tavasszal olvastam először az LG all in one cuccról, dvb-c tunerrel, áprilisban már benn is volt, mert persze csak Hollandiában forgalmazták, aztán kezdődött a szívás, mert persze korlátozva volt.. Innen már ismeritek.
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
digikábeles
aktív tag
válasz Kwisatzh #10048 üzenetére
Én 2009-ben vettem a B sorozatú Samsung lcd tévémet. Akkoriban még nem nagyon ismerték az emberek a digitális adás előnyeit. Még a kereskedő, akitől vettem a készüléket is lehetetlennek tartotta azt, hogy set top box nélkül nézzek digitális adást. Ez a topik is 2009-ben indult, érdemes elolvasni pl. a 15.-ik hozzászólást. Az illető azt fejtegeti benne, megér-e 40 ezer ft-ot a digitális tuner?
-
Pille69
tag
válasz M_AND_Ms #10078 üzenetére
Két dolog.
1. Csak sikerült megnyitni a linket, az előbb elbénázhattam valamit, bocs, látom.
2. Pont az újraállítgatás miatt nem erőltetném a dolgot. Lehet, hogy holnap reggel azért kipróbálom, mert ha több órán keresztül van bekapcsolva a tv, akkor az EPG nem frissül rendesen. Ilyenkor ha a csatornaváltó gombokat nyomkodom fel-le, akkora az előző műsort mutatja és csak ezután ugrik az aktuálisra.
Kettőt mondok, három lesz belőle.
3. Az én tv-m C2-es. Ez te is tudod, hogy a tiédtől egy szerényebb tudású és minőségű tv. Ennek az EPG-je is szerényebb, gondolom a Guide Plus+-t nem tudja. Nekem csak a táblázatos rész kitölti az egész kijelzőt. Tehát a felső kék sáv, és a Viera-s ablakrész hiányzik.[ Szerkesztve ]
-
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Pille69 #10071 üzenetére
Mint írtam, pana tv (g20), Németország beállítás, epg.
mos.futurenet.com/techradar/Review%20images/TechRadar/Home%20Entertainment/Panasonic%20TX-L32D25B/Freeview%20HD%20Guide%20Plus%20epg-420-90.jpg
(elnézést, hogy így, de mobilról vagyok)
[ Szerkesztve ]
-
Pille69
tag
válasz M_AND_Ms #10069 üzenetére
Én még ilyen feliratot nem láttam. Melyik csatornán lehet ilyet látni?
Szerk.: Ha átállítom Németországról másra, akkor miben lesz másabb az EPG? Gondolom gyorsabb nem lesz. Milyen gyakorlati előnyom származik abból, ha felszabadítom azt a memóriát, ami ezt terheli? Neked Pana tv-d van?
[ Szerkesztve ]
-
Pille69
tag
válasz Gymnova #10065 üzenetére
Egy pár hete a szomszédban állítgattam egy Philips tv-t. A pontos típusszámát nem tudom megmondani, talán 100 ezer körül vette a szomszédasszony Karácsony körül az extrem digital-ban. Számomra elég bonyolult volt a menüje, persze ez szokás kérdése. Ebben a tv-ben van DVB-C tuner, gondoltam beállítom neki a digitális csatornákat. Ezzel a tv-vel a beállítás során két problémám merült fel:
1. Sokáig babráltam, de csak úgy tudtam beállítani, hogy konkrét frekvenciákat adtam meg. Elég sokáig tartott, mert rá kellett jönni, hogy lehet programozni a tv-t. Mivel frekvenciatartományt nem tudtunk neki megadni, ezért egyesével kellett a frekiket bepötyögni, meg persze azokat a neten ki is kellett keresni. Egy közel másfél óra alatt meg is oldottam az egészet. Az új csatorna automatikus keresését be lehetett kapcsolni, gondolom mindig jelezi neki a tv, ha jön egy új.
2. Ez egy LCD tv, a képe számomra nem jött be. Annyira, hogy egy fillért sem adnék érte. A digitális, meg az analóg között nem volt nagy különbség. A kontúrok nem voltak meggyőzőek, a színe és a fénye sem volt figyelemre méltó. A több mint egy óra alatt nem tudtam beállítani egy számomra elfogadható képet. -
M_AND_Ms
veterán
válasz Pille69 #10066 üzenetére
Németország beállításakor az epg megjelenítésekor egy rész a reklámoknak van fenntartva, de oda tartalmat csak német szolgáltatók adnak, ezért felesleges nálunk. Guide Plus+ rendszernek hívják ezt. Nálunk csak egy Viera felirat van a helyén (pana tv-ken)
-
pinnacle
nagyúr
válasz Pille69 #10064 üzenetére
Köszi! Nekem az a gondom, ahogy feljebb írtam, hogy hiába reseteltem a TV-t, nem csináltam semmit, kedvenceket, csatorna sorszám változást, mégis eltűntek a csatornák.
[ Szerkesztve ]
-
Gymnova
csendes tag
Sziasztok!
Philips TV tulajdonosok figyelmébe ajánlom!
Nekem is Digi kábel tv-m van,így az M1 és a többi csatorna nekem is egy másik frekvenciára állt át. Nem volt egyszerű megtalálni, de nagy nehezen sikerült.
Leírom hogyan sikerült nekem megtalálni.
Menü->Beállítás->Csatornák keresése->Csatornák újratelepítése->Itt Németország kiválasztása-> Kábel (DVB-C)->Beállítások
A következő táblázatban ezeket módosítsátok:Jelsebesség üzemmód: Kézi
Frekvencia keresés: Gyors
Frekvencia lépcső: 8MHz
Hálózati Frekvencia üzemmód: Kézi
Hálózati Frekvencia: itt írjátok át az értéket (nekem 354.00 volt), 100.00-ra
Analóg csatornák: KiVégül "OK"-zzunk rá a táblázat legalján lévő "Kész" szövegre! EZ FONTOS, MÁSKÉPP NEM TÁROLÓDIK A FENTI LEÍRÁS!!!
A következő és egyben legvégső teendő, az "Indítás"-ra rá"OK"zni, és indul a keresés.
Sok szerencsét minden Philips-es sorstársamnak! Illetve annak is aki hasznosítani tudja a leírtakat.
Amúgy az én TV-m egy Philips 37 PFL 7605-ös kis jószág, 2010-es modell.
-
Pille69
tag
válasz pinnacle #10057 üzenetére
Először Magyarországot állítottam be, aztán Finn-, majd Franciaország következett. Jelenleg Németország van, de az is marad. Az új csatornák automata keresése be van kapcsolva, így ha bejön egy új, akkor jelzi a tv. Amikor elmentek a közszolgálati tv-k, akkor kapcsolták be egy pár órára az HBO kódolatlanságát. Itt olvastam, hogy kódolatlan, így örültem amikor megjelent a tv-n, hogy új csatornát talált. Persze (nekem) az öröm nem tartott sokáig, mert a HD közszolgálatik nekem elöl vannak, így azok onnan eltűntek, de az általam beállított sorrend nem változott meg, csak négy adó hiányzott onnan, ahol megszoktam. Amikor visszaállították a HD közszolgálatikat, akkor a tv jelezte az "új" csatikat, amiket visszaraktam oda ahol voltak. Azóta minden rendben van.
U.I.: Ha nem a kérdésre válaszoltam, akkor tedd fel máshogy.
-
pinnacle
nagyúr
válasz M_AND_Ms #10059 üzenetére
Köszi! Reseteltem a TV-t. Újraprogramoztam, Finnország, Helsinki. Most jöttem haza, 1088-1096-ig a TV, 3000-3005-ig a radió csatornák tűntek el. Mi lenne a megoldás? Remélem nem az, hogy mindennap párszor frissítem a csatornákat.
Nem kellett volna bekapcsolni az új csatorna jelzést. Addig nem volt gond.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz Dani82 #10060 üzenetére
Ha c1 és c2-t ír az nem lehet hogy analóg lekeresés, és azok esetén írta be a nevet ahol van teletex? Csak azért, mert nekem az analóg JVC tv-m csinál ilyet csatorna lekeresés esetén.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Dani82
senior tag
Ujrahangoltam auto programozassal a tv. Most minden istenverte csatorna neve C 1 C2 stb.... kiveve a tv2 es tv5.
Kb. most van elegem az egesz kibaszott digibol. raadasul ranezesre tuti, hogy minden csatorna analog, mert lofasz a kepminoseg plusz van egy rohadt idegesito pattano hang minden csatornavaltaskor. Ezmiez???Komolyan mondom, hogy agytumort kapok.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz pinnacle #10052 üzenetére
Lengyelország, Csehország, stb esetén se lesz dvb-c tuner. Tehát ez a megszorítás a Pana sara. Németországot azért nem javaslom, mert akkor az Epg képernyőre kikerül egy számunkra felesleges rész, ahova a német szolgáltatók sugároznának hirdetéseket, ezzel lecsökkentve az Epg hasznos területét. Más országnál meg 200-tól kezdődik a program sorszámozás. Próbálgass!
-
Kija
aktív tag
Tovább nyomoztam a Selteka DVB-C vevő problémája kapcsán. Egyértelmű, hogy a 1185-as firmware verzió azért hibás, mert nem tudja kezelni ha a multiplexerek (más és más frekvenciák) eltérő szimbolum sebességgel érkeznek. A 1141-ből, aminek nincs ilyen problémája a szimbólum sebesség különbséggel, viszont a képméret arány állítási lehetőségek közül hiányzik a Stretch beállítás. Így a készülék nem megfelelően jeleníti meg a csatornákat. 4:3 aránynál a csatornák 60 %-a jelenik meg jól, míg 16:9-nél a fenn maradó 40 %.
Megoldás lehetne egy új olyan fw verzió, ami kombinálja a 1141-et és a 1185-öt. Azaz van benne Stretch képarány beállítási lehetőség is és képes kezelni az eltérő szimbólum sebességeket is a multiplex csatornákon. Egy másik megoldás lehetne, ha a Digi a 121500-as és a 128500-as multiplexen is a többi multiplexhez hasonlóan 6900 kSym/s szimbólum sebességet használna. Most úgy érzem egyiket sem lesz egyszerű elintézni... -
-
Pille69
tag
válasz digikábeles #10046 üzenetére
Egyértelműen az ára...
-
pinnacle
nagyúr
Köszi Kwisatzh, M_AND_Ms! Panasonic G10-es TV-m van. Ma reggelre is 122,44 MHz-re ment a csatorna. A Panasonic milyen országra/városra tartja meg a közszolgálati csatornákat?
Nekem Finnországra van állítva. Régebben fel is hívtam a Panasonicot, hogy a DVB-C tuneren miért nem lehet Magyarországot választani? A szolgáltatókra hárították az okot, hogy valami velük nincs rendben. -
anrab
addikt
Philips-Lg.
egy ideje nem volt közszolgálati csati ami nem nagyon izgatott. most ráértem és elindítottam az újratelepítést ami nem hozott eredményt. természetesen magától sem írta ki hogy csatorna lista frissítve. írtátok hol keressem de nem jött nekem 121 mhz-től semmi. természetesen M.o.-ra volt állítva mivel annak idején a service menüben kellett átállítani. ezt a régiek tudják. most már ha jól tudom nem kell ilyet csinálni.
szóval a lényeg.
csatornák újrakeresése ismét a régi módszerrel. Finnország.
rögtön megtalált 106 adót. természetesen a közszolgálati HD csatikat is.
3000-es előfizetés.
lehet hogy már írtátok de nem sokat olvastam vissza. nagyon rég jártam erre. ezért írtam le a tapasztalatom.
ha volt akkor sorry.[ Szerkesztve ]
-
MaciLaci1970
aktív tag
Ezt én sem értem, jómagam egy olyan cégnél dolgozom ahol mindkét márkát meg lehet vásárolni, és az eladások szerint több Samu fogy mint LG.
Néha az értekezleteken kivetített GFK kimutatás (heti összesítéssel, termék szinten) szerint a piacra is ez a tendencia jellemző.
Bár tudjuk, mindenki olyan statisztikát készít amit akar, de ez az elemzés a kiskereskedelmi szereplők bevallása alapján születik meg, nem hiszem, hogy nagyon sok értelme lenne trükközni vele. -
Pille69
tag
Egyértelműen az ára...
-
Kwisatzh
senior tag
Nekem semmi különös okom nem volt rá. 2008 ban fremaless plazmát csak az LG gyártott, nekem meg mindenképpen "az" kellett. A tesztek szerint pedig ár érték arányban verhetetlen volt az akkori csúcsmodell. A Pioneeer kuro képe persze "szebb" volt egy kicsivel, de az ára akkor kb 2,5 szeres volt, annyit viszont a különbség egyértelműen nem ért meg. + randa is volt az LG hez képest
All in one médiaboxot igaz gyártott a Samsung is 2011 ben, de ha már a tv LG, és egy távirányítóra is vágytam....
Nálam csak ennyi az ok.
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Kroni1
veterán
Talán az LG új szériája eléggé el lett találva, aki olvassa a forumot az sok dicséretet hall, ergo itt a forumon elég sokan vettek ilyen TV-t mostanság. (Többek közt én is)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Kwisatzh #10042 üzenetére
Képek alapján pana tv és annak fekszenek ezek frekik. Ott más lehet a hiba. Este még jó reggelre másik freki van ott???
Megjegyzem Budapesten egyből jól állt át a digi, vidéken kavartak össze-vissza.
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz pinnacle #10041 üzenetére
Az aktuális digis csatornakiosztást megtalálod a digi általános szerződési feltételek között. Tk. elég ha a 121.5-öt behangolod. Ott van mind a 4 közszolgálat hd-ban. A 128.5-ön ugyanezek sd-ben vannak és a Pax-tv.
Én a Csatornalista frissítéssel csináltam, de a kézinél is megnéztem és úgy is megtalálta. Ott ugye te se felejted el a freki megadása után az Ok-val a keresést elindítani?
Ha egyszer mindent megtaláltál és rögzítettél, de másnapra elmászik egy másik frekire, az nem a digi hibája. Esetleg reseteld a tv-d és válassz ki másik országot!
-
Kwisatzh
senior tag
válasz pinnacle #10041 üzenetére
Egy hete ezen örjöng a topik, ugyanis bizonyos típusú készülékeknek úgy tűnik nem fekszenek az új közszolgálati frekvenciák. (121.5, 128,5 MHZ)
Ha esetleg tanulmányozod a DIGI honlapot, és visszaolvasol a topikban, akkor lehet találsz valami hasznosat, de lehet persze hogy nem.
Az elérhető csodálatos végállapot: 98 tv, és 2x3 rádióadó. (Bp.)
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
pinnacle
nagyúr
válasz MaciLaci1970 #10034 üzenetére
Automatikusra van állítva. Most is az volt, hogy kiírta "Nincs jel", ami érthető mert valahogy elmászott a csatorna, csináltam egy frissítést, megint működik minden, gondolom, holnap kezdem az egészet élőről. Egyébként az normális, hogy az m1HD, m2HD is a 121,50 MHz-n van? a többi csatorna TV2, RTL Klub, HírTV, ECHO TV-vel semmi gond. Ha jól emlékszem a Duna TV HD is eltűnt csak már belefáradtam az állandó frissítésekbe. Egyébként már telefonáltam pár nappal ezelőtt a DIGI-nek, de az automata azt mondta, hogy valami szerződés módosulás miatt frissíteni kell a csatornákat, de ez nem jött be.
-
imis
senior tag
válasz MaciLaci1970 #10036 üzenetére
upc, m2sd nincs kódolva, csak valahogy a stickem nem akarja az igazságot, pedig a tv látja
-
imis
senior tag
válasz MaciLaci1970 #10030 üzenetére
A tévén megy (samu UE32c6500), ezzel a csatornabeállítással:
-
pinnacle
nagyúr
1 hete új csatornákat kerestem, ki is írta, hogy vannak újak. Azóta hiába teszem az m1HD, m2HD-t az első két helyre, pár ki-bekapcsolás után azt írja, hogy nincs jel. Csinálok egy csatornalista frissítést, megtalálja, egy ideig működik, majd minden kezdődik elölről. Mi a fene lehet a gond?
-
MaciLaci1970
aktív tag
A Digi kábeléhez nem jó ez a beállítás, de mint írtad nem azon teszteled (mármint az új adók behangolásához).
Sajnos nekem már csak az van, az UPC-s kábel beállításokat nem ismerem, mert én anno csak beltérivel próbáltam a kártya párosítás miatt.
Nekem akkor írt ki ilyet a digi kábelén amikor a már említett symbol rate nem volt jól beállítva, megtalálta ugyanígy az EPG-t, és szintén "bad or sig......" írt ki.[ Szerkesztve ]
-
konrada
tag
válasz inverterbolt #10026 üzenetére
Köszönöm a választ, remélem akad itt olyan, akinek van hozzá eszköze, hogy segíteni tudjon.
-
konrada
tag
válasz inverterbolt #10026 üzenetére
Köszönöm a választ, remélem akad itt olyan, akinek van hozzá eszköze, hogy segíteni tudjon.
-
imis
senior tag
válasz MaciLaci1970 #10002 üzenetére
-
inverterbolt
csendes tag
válasz konrada #10024 üzenetére
Kedves Mindenki!
A Selteka CIC-402 HD DVB-C vevő elérhető frissítéseit honlapunkon közzétettük.
A közszolgálati csatornák módosítása miatt felmerült problémákat megpróbáljuk kijavítani, de felhívjuk mindnyájuk figyelmét arra, hogy mi nem vagyunk programozók.
Valószínűleg szoftver fejlesztésre lesz szükség, az ehhez nélkülözhetetlen adatokat össze kell gyűjtenünk. Az sajnos kevés, hogy az egyik verzióban ez a jó, a másikban pedig az a jó.
Tőlünk rendszerparamétereket fog kérni a gyártó, amit mi nem tudunk, mert itt Dunaharasztiban nincs Digi kábeles szolgáltatás (talán az év vége felé lesz).
Ezért ha valaki tud nekünk készíteni egy 5 perces multiplexet, az nagy segítség lenne.
Ehhez nem kell más, mint egy DVB-C stick, vagy pc-kártya, egy pc, egy VLC player és 10 perc.Kellemes ünnepeket!
-
Kija
aktív tag
-
konrada
tag
Hát pedig én írtam nekik:
<......@.....hu> írta (2010. november 29. 15:17):
> A digikábelen az RTLklubot, TV2-t tartalmazó sávot csak akkor érzékeli, ha a videó beállításnál 720x576p-50Hz-re állítom be a készüléket.
>
> A probléma az, hogy ezt a beállítást tartja meg más csatornákon is.
>
> Ennél a beállításnál viszont a 4:3 arány 16:9-re változtatva, az ellenkezőleg működik, nem szélességben nyújt, hanem összenyom és még keskenyebb lesz a kép.
>
> Kérdésem, hogyan tudom beállítani úgy a készüléket, hogy fogni tudja az említett sávokat, de közben a valós 16:9 csatornák ne 4:3-ban, vagy keskenyebben jöjjön?
>
Válaszként ez jött:Tisztelt .....
Az említett csatornák SD-ben mennek azaz 4:3-as képarányban és 720x576
felbontásban.
A levélből nem derül ki, hogy milyen TV-t használ.
16:9 -es TV-nél a kép teljes képernyőben a kép nyújtott lesz, de ez a
TV-n is variálható pl: nagyítással.
Ha eredeti felbontásban nézi akkor 2 csík lesz a 2 szélén....és a forgalmazó honlapján meg legújabb firmware-ként ez van fent:
1141...szóval...
-
konrada
tag
Hát pedig én írtam nekik:
<......@.....hu> írta (2010. november 29. 15:17):
> A digikábelen az RTLklubot, TV2-t tartalmazó sávot csak akkor érzékeli, ha a videó beállításnál 720x576p-50Hz-re állítom be a készüléket.
>
> A probléma az, hogy ezt a beállítást tartja meg más csatornákon is.
>
> Ennél a beállításnál viszont a 4:3 arány 16:9-re változtatva, az ellenkezőleg működik, nem szélességben nyújt, hanem összenyom és még keskenyebb lesz a kép.
>
> Kérdésem, hogyan tudom beállítani úgy a készüléket, hogy fogni tudja az említett sávokat, de közben a valós 16:9 csatornák ne 4:3-ban, vagy keskenyebben jöjjön?
>
Válaszként ez jött:Tisztelt .....
Az említett csatornák SD-ben mennek azaz 4:3-as képarányban és 720x576
felbontásban.
A levélből nem derül ki, hogy milyen TV-t használ.
16:9 -es TV-nél a kép teljes képernyőben a kép nyújtott lesz, de ez a
TV-n is variálható pl: nagyítással.
Ha eredeti felbontásban nézi akkor 2 csík lesz a 2 szélén....és a forgalmazó honlapján meg legújabb firmware-ként ez van fent:
1141...szóval...
-
Kija
aktív tag
válasz Kwisatzh #10021 üzenetére
No azért a forgalmazót kár volt leszólni, mert válaszolt eddig minden levelemre.
A lényeg, hogy szerinte a 1185 a legfrissebb firmware. Ő eddig nem tudott róla, hogy nem kezeli rendesen a 121500-hoz hasonló frekvenciákat. Ugye Digi most állt át erre a frekire, így eddig nem is derülhetett ki ez a probléma nálunk. A 1141-es firmware képméret arány kezelési problémájáról sem tudott, de ha valaki képes neki küldeni egy 5 perces MUX felvételt (az adott frekin lévő összes csatorna egy jelfolyamban) akkor azt elküldi a gyártónak.
Tehát kellene egy olyan emberke, aki Digis és Selteka stb-je van, valamint képes ilyen MUX rögzítésére, akkor azt eltudnánk küldetni a gyártónak.
Valaki képes ilyet előállítani? -
Kwisatzh
senior tag
Ebben nem tudok tanácsot adni, én eleddig csak mindenféle LG Ügyfélszolgálatokkal ( még a hollanddal is, gépi gugli holland fordításban !!!!! , és angolul ) folytattam terjedelmes, és természetesen minden eredmény nélküli levelezést.
A legutolsó levélváltás:
Tisztelt LG!
Az én lejátszóm HRX570 leánykori néven "született", de most magyarítva van a HR550C firmware-rel, tehát HR570C :-DDDD
Tiszteletteljesen az iránt érdeklődnék, hogy bekerül -e a készülékbe a a teljes smart tv alkalmazás, vagy hackeljem tovább??? :-DDDDD
Kérdésem indoka a következő:
Kissé (nagyon nagyon) logikátlannak (őrületes butaságnak is nevezhetnénk) tűnik ugyanis számomra, hogy a SOKKAL olcsóbb BD670 blu ray lejátszójukban a teljes smart tv "benne van", míg a legdrágább "zászlóshajó" HR550 C ben pedig csak az a 3 nyomorúságos aplett.....
A konkurencia SAMSUNGNÁL, nincs ilyen "megkülönböztetés" az összes lejátszójukban a teljes smart tv benne van.
Szerintem elég sok potenciális vevőt elveszítenek ha pont a csúcsmodelljük bír korlátozott internetes képességekkel....
Tisztelettel:
Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste!
Hivatalos információ szerint a HR550C készülék nem rendelkezik smart Tv funkciókkal, és nem kaptunk információt azzal kapcsolatban hogy egy szoftver frissítés mikor tenné ezt lehetővé.
További információért készülékeinkről, szolgáltatásainkról forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz a 06 40 54 54 54-es telefonszámon (H-P: 8-20, SZ: 9-17).
Tisztelettel:
LGE Ügyfélszolgálat
Csak éppen arra nem válaszoltak amit kérdeztem
Pedig az egy világcég...
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
konrada
tag
Igaza van ebben Kwisatzhnak, eléggé belecsinál a forgalmazó a dologba. Másfél éve, mikor vettem, ugyanaz a firmware volt fent, és azóta sem tett fel frissítést (pedig mint kiderült, volt a 1185-ös...igaz, annak más baja van, mint kiderült) és már akkor jeleztem neki a hibát.
...de hát ez van. Kicsi a piac, hiszen alig pár műszaki buzis digikábelesnek van szüksége felvenni képes saját STB-re, abból nem fog meggazdagodni akkor sem, ha több időt öl bele a dologba, ez csak kiegészítő kereset neki.
[ Szerkesztve ]
-
Dani82
senior tag
Vki tudna segíteni, hogy visszaállítsam az m1 duna stb csatornákat a hd csatornák közé? Csináltam egy plug&play beállítást, végre abc sorrendben vannak a csatornák, de a közszolgálati tvk csak az analógok között vannak.
Illetve van egy olyan gondom, hogy 2 tvm van, a folyosoról dobozból jön be a kabel, es egy sima T eloszton megy az egyik tvbe es a masikba. Az egyik tvn tokeletes a kep, a masikon a csatornak 90%a szétesik, zöld kockás, hang is elmegy stb. Ezmiez?
Köszi! -
Kwisatzh
senior tag
Igen, a (volt?) forgalmazó bivalybasznádi bizbasz bt. felelős beltagja most majd húsvétkor kezét lábát törve, sonkát sütit sutba vágva azonnal ír a gyártónak, ahol szintén kezüket lábukat törve átdolgozzák a software-t.....
Jah: és hétfőn meg a nyuszi tojja a tojást
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
konrada
tag
No én is pont ezért vártam, hogy legyen valami frissítés, mert a 1141-es verzió legfőbb hibája az, hogy nem kezeli rendesen a képméretet.
...igaz, mivel én csak felvevőnek használom, annyira nem zavar, mert végül is 3 folyamatos gombnyomás a tv képarányon, mikor felvételt nézek.
-
Kija
aktív tag
Újabb problémám van a Selteka box-al. Az M1HD, M2HD és Duna HD akkor jelenik meg 16:9-ben, ha a vevőn 4:3-ba állítom a képméretet, viszont így a többi csatorna 4:3 lesz. Ha 16:9-re állítom, akkor a 3 adó lesz 4:3-as míg a többi rendesen jelenik meg.
Mi lehet a gond? -
imis
senior tag
válasz MaciLaci1970 #10005 üzenetére
valójában 2 hét múlva digi is lesz, de gondoltam kipróbálom a tunnert, így most bizonytalan vagyok, hogy jó-e, a tévén jön az m2 a dvb-c tunerrel
-
SirKero
őstag
Azért a Digi is tud
A hét elején felhívtam őket,hogy random időközönként la fagy az sd boxom. Ilyenkor nem reagál semmire csak az áramtalanítás segít.
Tegnap megjelent két szerelő és rövid szemrevételezést követően közölték,hogy a box hibátlan kábel rossz a ami a fali csatlakozó és a box között van ( jelzem gyári cucc nem én barkácsoltam ) kicserélik és jó lesz. Csináltak egyet helyben és el is mentek. Este természetesen újra lefagyott a box ma újra felhívtam őket majd jönnek valamikor.
Van ötlete valakinek mitől lehet a fagyás?Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
konrada
tag
válasz MaciLaci1970 #10005 üzenetére
...hát ha ő is, még mindig ott a kábelvarázs, mert a legérzékenyebb a közszolgálatik sávja a jelerősségre.
Azaz érdemes végigrángatni, próbálgatni a kábelezést. -
MaciLaci1970
aktív tag
Lehet félreértettem valamit, de a digis DVB-C beállításra kérdeztél rá?
Mert írtad, hogy az UPC hálozatán találtad meg, sajnos hozzájuk nem ismerem a beállítást.
Nekem digisként, viszont bejött minden ezekkel a beállításokkal (Bp.XXI.).
És ami meglepő, majdnem ugyan olyan TV-m van mint #angyalsa fórum társnak (KDL-40W5500) és nekem gond nélkül bejött azon is minden automatán, nem kellett trükközni. -
imis
senior tag
válasz MaciLaci1970 #10002 üzenetére
Köszi, másik gépen is próbáltam. sajnos továbbra is semmi.
-
angyalsa
csendes tag
Segítsen valaki!
Mi a megoldás a közszolgálati adók és az összes többi csatorna megjelenítésére SONY KDL-40W4500 esetén?
Már minden beállítást és régiós kódot megpróbáltam, de valami mindig hiányzik...
Előre is köszönöm a segítséget!
-
imis
senior tag
egy kis segítségre volna szűkségem,
cinergy htc stick - win7 64
egyszer sikerült 353Mhz-en behozni az m2-t a upc hálózatán de azóta megint nem találjaPróbáltam
Sr:6900, QAM 256 , azt mondja nincs bedugva az antenna, vagy próbáljam meg másik usb-n
tegnap az m2-re azt írta ki, hogy "bad or no signal" és az EPG működött
ma csak service csatornát ír ki
vagy:
"Your scan found no valid channels
Here are some hints to improve your scan:
Make sure that the antenna is connected to your Receiver hardware.
You scanned with an USB device:
Try a different USB port. "próbáltam néhány másik tv-progival, de azokkal nem talált semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest