-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
Flashget #64416 üzenetére
Főleg, mivel a T-től a IPTV nagyurát (pfejjjjjj, hogy maradt volna ott, hogy boldogítsa őket tovább a szarjával) igazolták át rögtön az elején.
Nálam (Szeged) régi Inviteles optikai terület, nemrégen tettek át IPTV-ről GPON ONT-s CATV-re. (Egyátlán nem bánom, utáltam az iptv-t.) Félig vigyorogva rákérdeztem a srácra, hogy ugye nem jön vissza az IPTV. Azt mondta, hogy könnyen lehet, mert kérték tőle odabenn, hogy pakoljon össze egy ilyen rendszert tesztelni. Utána már nem volt a mosolyom őszinte. -
cof
veterán
válasz
Flashget #63743 üzenetére
Ok, ez mondjuk nem akkora hír. Nem is értem, hogy egyáltalán miért van bármi hírértéke is, ha nem lenne Diginél RTL sokan dobbantanának ez nyilvánvaló akármennyire is kormányközeli az új cég, az meg ugye bevételkiesés. A hír az lenne ha megszűnnének az RTL-es csatornák.
-
Mate
nagyúr
válasz
Flashget #62461 üzenetére
Több fajta van. Ez a legfrissebb, ők szűrőzni voltak.
-
mpo
veterán
válasz
Flashget #62388 üzenetére
A maffia is így szokta csinálni, csak nem közpénzből.
A Digi anyacég a PL, stb. közvetítési jogait megvette, a Digisport más országokban nem fog megszűnni.
Itt miért kellene megszűnnie? Nem lesz Premier League közvetítés ebben az országban?
Eladható bármelyik szolgáltatónak a műsor, jobban mint a hülyébe átment Travel Channel.A szinkronstúdióknak meg jár a tökön rúgás, amikor páran szinkronizálnak egy műsort, olyan mintha hangalámondásos VHS lenne.
A színészek és aki még körülöttük van, megérdemelne egy jó nagyot, mert ilyenek hangzanak el:
- 6500 literes a motorja.
- 3,5 köbcentis motorja van. -
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #62388 üzenetére
Én úgy olvastam hogy nem csak az éves bevétel alapján kell egy ilyen céget beárazni hanem a kiépített infrastruktúra árát is bele kell számolni úgy meg nem annyira túlárazott a DIGI.
Most fejezték be szinte az összes nagy vidéki város saját optikázását, ott az egész jól kiépített mobilhálózat amihez csak több frekvencia kellene simán versenyben lehetne a 3 másikkal. Ezek mind bele tartoznak az árba. -
Kija
aktív tag
válasz
Flashget #62372 üzenetére
Ehhez képest a "távközlési adót" tartalmazó törvényt a Telenor szakértőinek segítségével írták direkt arra hogy a Telekomot megszívassák.
Most fizettettek a Telekommal egy több százmilliós büntetést.
NIIF-nél, MVM-nél ki van adva hogy csak a legvégső esetben szerződhetnek a Telekommal.
Annyi alapja van annak amit írsz, hogy Az előző vezérigazgatót azért cserélték a mostanira mert jobb kormányzati kapcsolatokkal rendelkezik.
De mint látjuk ez nem jelent semmit -
válasz
Flashget #62368 üzenetére
Nemzetközi szinten, meg, hogy hány országban van jelen és milyen tőkével, a Telenyomor egy jóval nagyobb cég, mint a Digi. Van az a méret, ahol nincs értelme keménykedni. A Digivel könnyű volt. De pl a Voda, vagy a Telekom és a Telenor már más tészta. Nekik megvannak a frekvenciáik. A Digit csak a frekiktől tudták eltiltani a tolvajok, a nagyoknak ez megvan.
De ez mind Digimobil téma... -
válasz
Flashget #62365 üzenetére
A magyarországi Telenyomort nem fogja felvásárolni, a csehek nem adják el. Inkább fog megszabadulni a mostani 25%-os tulajdonrészétől. A pénzt pedig majd elkölti freki vásárlásra, majd "okosba" megoldják, hogy legyen frekije soron kívül, mostantól nemzeth stratégia a fejlesztés, minden is elintézhető.😁
-
cof
veterán
válasz
Flashget #62346 üzenetére
Diginél nincs összepárosítva a kártya a modullal akkor ezek szerint? Mert ezen a készüléken csak Conax kártyaolvasót látok még csak nem is CI+. És külön felhívják a figyelmet, hogy nem alkalmas a készülék kódolt csatornák nézésére/felvételére, árukereső termékleírásában.
Az Impulse Használható a DIGI TV Digitális Kábel TV FTA szabad adásaihoz is (a kódoltcsatornák kivételével)
Csatorna keresés: 354Mhz 256QAM 6900SR (hálózatkeresés vagy NIT keresést bekapcsolni. ) -
Lialiana
újonc
válasz
Flashget #62262 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ, nem is értem, hogy nem jöttem rá magamtól, hogy ha egyidőben akar felvenni és közben mást nézni, ahhoz két tuner kell, pedig evidens.. 🤗
A DVR-nek van saját tunere, az STB-nek is, abban van a prémium kártya, és ő általában onnan rögzíti a sorikat, amíg a tévén a főműsoridős Konyhafőni és társait nézi, ezeket szereti, nyah. ;)
Kábelezés, splitterrel megvan alapból, már csak egy új STB kell akkor, és hát igen, bemenni egy Digi pontra, az egy újabb challenge a Covid miatt neki, sajnos a fokozottan veszélyeztetettek körét erősíti, és ha telefonon ez nem intézhető, akkor valahogyan nekem kellene helyette... szerintetek meghatalmazással intézhetném? Bevinném a régi boxot és kérek helyette egy újat... vagy esetleg telefonon lebeszélné a cserét ő, mint előfizető, és én csak érte mennék majd?
Amúgy ez a tervem, hogy fokozatosan vezetem be a digitális technika világába, pl. hbo go-val rögzítenie se kéne a sorikat, bármikor megnézhetné, ezért is vettünk neki smart tévét - csak hát ez nem megy egyik napról a másikra, de majd rajta leszek.. :)
Jah, gondolom, a hd boxhoz nem adnak hdmi kábelt, azt még vennem kell hozzá, ugye? (a mostani sd-hez scart-os volt)
Köszönöm még egyszer a válaszokat mindnyájatoknak. 🥰
-
válasz
Flashget #62253 üzenetére
A HWSW mindig is a Digi ellen publikált cikkeket. Nincs alapja a cikknek, főleg úgy, hogy azóta a Jászai Gellért is adott interjút a Portfóliónak és abban nem éppen az áll, hogy el akarnák adni a Digimobilt. Pont, hogy inkább a Telenortól szabadulhatnak meg a csehek miatt. Szóval nem szabad egy cikkből messzemenő következtetéseket levonni.
-
válasz
Flashget #62247 üzenetére
Én nem vagyok a rezsimpárti egyén (finoman fogalmazva), de nem eszik olyan forrón a kását. Főleg, hogy egy mai interjúban egyértelműen arról beszél a Gellért, hogy a Digi üzletágai nagyon tőkeerősek, kivéve a mobil részt, de még arról is úgy beszél, hogy inkább felhozzák, mint megszüntetik. Előbb szabadulnak meg a Telenor 25%-ától a csehek miatt.
Szóval ne fessük az ördögöt a falra. -
so_ha
senior tag
válasz
Flashget #61924 üzenetére
"még nincs nálunk 2,5 és 10 gigás net"
Az anyavállalat a hónap elején jelentette be, és most decemberétől már nálunk is előfizethetővé válik: A DIGI 2021 decemberében indítja el Magyarország jelenleg leggyorsabb lakossági internetszolgáltatását, a Fiberlink 10 G-t előfizetőinek. A Fiberlink 10G szolgáltatás havidíja bruttó 5.000 Ft, a Fiberlink 2,5G havidíja bruttó 4.000 Ft. A szolgáltatás 2021 decemberétől Budapesten, majd ezt követően 2022-ben további megyeszékhelyeken is elérhető lesz. -
-
garga01
őstag
válasz
Flashget #61917 üzenetére
Itt erősen megy a fogalom keveredés.
Régen volt kártya ÉS CI modul páros
Most csak a CI+ modul van van.Az Impulse-ban csak kártyaolvasó van, CI/CI+ fogadó nincs! A kártyát én nem ismerem, hogy párosítva volt-e a modullal, de ha nincs, akkor működésre bírható más boxban, csak mcas típusú sw kell rá. Az Amiko-n lévő gyári Conax-os szoftver biztosan nem ovlassa a kártyát, mert Irdeto meg Nagaravision kódolás van a Diginél.
-
Jahno
veterán
válasz
Flashget #61806 üzenetére
Én előzőleg UPCnek is mondtam, hogy lehet itt 500 megapixeles mobilfényképezővel dobálózni, de sávszél legyen stabil, működjön, én 3 0megabitbe is bőven beleférnék, de egye fene, azóta TV, online minden, szerintem a teljes család egy max. 80asba belefér, de akkor az a havi 2 alkalmas csúcsteljesítmény lesz. Azért a gerinc eszközökre kíváncsi lennék, meg persze odahaza azokra a vasakra, amik ezt NATolják vagy kihajtják, hát hóóógyne.
Persze jó és szép, néha nem árt ha jön-megy az adat, csak ez kicsit ágyúval verébre történetnek látszik.
-
válasz
4K, stream oldalakhoz kell a sávszél majd
egy uhd blu-ray maximum bitrátája 144 Mbps, és ez már sokszorosa annak, amit egy streaming szolgáltató használ, plusz lassan terjed az av1 is, ami még hatékonyabb, mint a h265, és a távolban már látszik a h266 is. de még moziban használt dcp (jpeg2000, 4k, 12 bit) is max 250 Mbps.
-
nfsu17
veterán
válasz
Tudtommal egy 4k netflix stream nincs 50mbit/s sem.
Ha ezt 10-en!! nézik egyszerre egy családban, az 500mbit.
Most ezres nettel gurigáznak sokan. Mellete még mehet az amazon 4k is egy két embernek, és akár dvb-C-n szintén mehet négyká adó, nem függ a nettől.
Ez mire nem elég?
A onedrivera nem tudok 300-al feltölteni, mert az oldal nem bírja. Gugli bírná, de az drága, oda nem fizetek elő.
Nem azt mondom, hogy senki nem kérné, még én is, csak nem ez most Mo-n a legnagyobb prioritás.
Ettől persze köszönjük az infót, hogy van ilyen net is, üdvözölendő, ez csak az én véleményem volt. -
yogibear
addikt
válasz
Flashget #61777 üzenetére
Nálunk augusztus közepén hét elején járt körbe egy csajszi felírta, hogy itt is volt, és még azon a héten 1-2 napra rá hívtak hogy mikor jöhetnek, köv hétre kértem, mert addig fel kellett raknom plusz aljzatot áramnak, meg a koaxot kicserélni az első elosztóig, mert nem ért volna el az ONT-hoz, ahova azt terveztem tenni, meg oda is kiépíteni pár dolgot...
Pali jött kb 1-1,5 óra alatt berakta a ZTE-t, meg behúzta az optikát, minden más kábelvég már oda volt készítve...
Azóta megy a cucc... -
-
MDanny
senior tag
válasz
Flashget #61527 üzenetére
Budapest XVI., ATV HD, RTL II HD, Film+ HD, History HD, Comedy Central rendszeresen megakad, ezek közül este többször szolgáltatás nem elérhető 5-10 másodpercig... ATV HD most is csuklik, jelerősség 98%, jelminőség 100%, 1 óra alatt 15 hiba. Valahogy nagyon nem sikerül ezt a dolgot megoldani...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Flashget #61527 üzenetére
Engem ma felhívott egy tatabányai fejállomás technikus, és azt mondta, hogy megoldották ezt a hibát. Ja, meg hogy az ont-mnek lehet szar az rf egysége. Belenézek a film+-ba és ha megint látom a hibát, akkor bejelentem. Mondtam neki, hogy BP-nyugat fele van gond, pl. a Debreceniek semmi nem érzékelnek belőle. De ha ez sem ad nekik elég támpontot, akkor semmi. De ti is jelentgessétek be bőszen, kiegészítve az itteni infokkal, hogy honnan panaszkodnak még erre a hibára. Most már jó lenne, ha valamit csinálnának vele, mert kezd a tököm tele lenni...
-
yogibear
addikt
válasz
Flashget #61096 üzenetére
Kijavítalak... nálam az első, magyar kommentáros dolby D és a 3. kommentár nélküli dolby D kuka teljesen, a 2. magyar kommentes sima sztereó az megy, háttérzajjal, magyar kommenttel együtt... HD-n...
SD-n a csak hátteres szintén kuka... csak az első kommentáros sztereó megy...Na, most meg az első és a harmadik Dolby D is megy HD-n, de mindkettőn magyar komment van...
Még mindig hegesztik a dolgot... -
mpo
veterán
válasz
Flashget #60642 üzenetére
Dinnyét csak szakembertől.
Volt egy olimpia, amit az Eurosport nem közvetített, az M4 Sporton kellett néznem, sűrűn migráncsreklám, meg egyperces híradó.
Ezt még a mute gombbal megoldottam, de azt nem tudtam megoldani, hogy a 128. magyarokat mutogatták, amíg más sportágban döntő volt, arról meg lemaradtam. -
csiki52
tag
válasz
Flashget #60602 üzenetére
a hiba bejelentése után 5 óra elteltével megjavult és küldtek egy sms-t hogy a hiba elháritva, de soha nem irják le, hogy hol mi volt a hiba, soha nem lakáson belül van.
Feltehetőleg valami elavult szar tápellátása van épületen belül, áramszünet után sem jön vissza de hogy 2021 ben sem képesek ezt megoldani ez röhejes, és bizony a nagyon jól müködő digiből egy rakás sz.. lett az elmult fél-egy évben.
Uj dobozt tettek megint az emeletekre az optikához, a lakcimre FTTH-t jelez már de az üfsz közölte, hogy nincs benne jel majd szólnak, 5 éve lassan nem képesek átkötni FTTB-ről.
Nagyon sokan átléptek már a digitől másik szolgáltatóhoz /176 lakásos épület/ már csak 2-3 an vagyunk digisek, pedig mikor az EMKTV-t megvették itt volt először LAN hálózat és több mint 10 éven át szuper volt a szolgáltatás.
MIvel saját berendezéseim vannak és elég drágák, jelenleg még az tart a diginél, hogy minden szolgáltató a saját boxait erőlteti, és bár nem érdekel hogy egy jó minőségü szolgáltatás drágább, de az kiveri nálam a biztositékot amikor külön dijat akar felszámolni a felvétel lehetőségéért... -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Flashget #60364 üzenetére
Sajnos nem, kellet hozzá egy digis box. (De igy is csak kb. 300 Ft.-al (4 RON) drágább a digitális csomag (nekem) mint az analóg)
A TV-m LG M2262D ami nem ismeri a DVB-S üzemmódot, és sehogy tudtam rábírni. (LG szerviz távval, vagy szoftver cserével más típusra ,talán még sikerült volna mégis)
Ui:
Kicsit hazudós is a monitor oldala, full hd létére az mondja magáról hogy csak 1680x1050-re képes, de szerencsére működik 1920x1080-on is!
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Gumi és felni topik
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Renault, Dacia topik
- Bluetooth hangszórók
- Eredeti játékok OFF topik
- Switch 2-re is megjelenik a Sonic X Shadow Generations
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst - 3év garancia
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és hardver felvásárlás! Korrekt áron!
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- French press gyűjteményem felszámolom :) A kettő együtt 2999 Ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest