Összeolvadások a DIGI-nél

A DIGI három leányvállalata az Invitel Zrt., az I-TV Zrt. és a Digi Infrastruktúra Zrt. 2022. december 31-én beolvad anyavállalatába, azaz a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-be.

A DIGI csoport vállalati működés észszerűsítésének következő lépéseként leányvállalatainak beolvadásáról döntött – jelentette be ma a vállalat.

Ennek megfelelően 2022. december 31-én az Invitel Zrt., az I-TV Zrt. és a DIGI Infrastruktúra Kft. egyesül a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-vel, amely jogutódként veszi át a megszűnő cégek tevékenységeit. Mint a közleményben írják, a leányvállalatok beolvadásának célja a vállalatcsoport belső folyamatainak racionalizálása és költségek csökkentése mellett az ügyfélkiszolgálás hatékonyságának javítása.

A társaságok egyesülését követően mindhárom szolgáltató előfizetőinek a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. állítja majd ki a számlákat, azonban a változás sem a szolgáltatásokban, sem pedig a számlabefizetésben, vagy az ügyfélszolgálat elérhetőségeiben sem jelent majd változást. Az Invitel és az I-TV Zrt. ügyfelei november hónapban részletes tájékoztatást kapnak majd az összeolvadással kapcsolatos fontosabb tudnivalókról. Az I-TV előfizetők kiszolgálása továbbra is az együttműködő helyi szolgáltatókon keresztül történik.

„A jelenlegi gazdasági környezetben különösen nagy szerepe van az erőforrások észszerű kezelésének, a DIGI célja, hogy a magyar piac hosszú távon is fejlődni képes szereplője maradjon és stabil munkakörnyezetet biztosítson” – mondta Tábori Tamás, a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, aki hozzátette: „A társaságok egyesülése előnyös lesz az ügyfelek számára is, egyszerűsödik az ügyfélkiszolgálás és az ügyintézés, a későbbiek során pedig az egységes működés új integrált szolgáltatások bevezetését teszi majd lehetővé a társaságok szolgáltatási területein.”

A DIGI 2022 tavaszán kezdte meg működésének stratégiai átalakítását az erőforrások optimalizálása érdekében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DIGI

Azóta történt

Előzmények