Hirdetés
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kenderice
senior tag
válasz szaboi6512 #62295 üzenetére
Ezért kell elfelejteni az olcsó, főleg az Amiko boxokat.
Normális, enigma2-es box a kódolt csatikról is kódolatlanul rögzít. -
gulyasa
őstag
válasz szaboi6512 #62295 üzenetére
Valahol az Amiko menüjében kellene keresgélned "kódolt adás rögzítése kódolatlanul" témakörben.
Illetve megeshet az is, hogy bár az Amiko beltérid és a tévéd ismeri a H265 tömörítést, de a többi eszközöd nem.
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
4Grider
nagyúr
válasz Daróczi #62294 üzenetére
Figyelni kellene az adott csatornák diagnosztikáját. Széteséskor a jelszintben vagy a jelminőségben történik drasztikus változás? Ha nem, akkor már csak a tv tunerja marad. Az kiváltható a Digitől kért hd boxal, bár sokan rühellik lebutítani vele a saját tv-jüket, de megmutatná, hogy tényleg a tuner háklis-e.
-
szaboi6512
őstag
Üdv!
A Fim Now csatiról rögzítettem egy filmet AMIKO Impulse H265 T2/C beltérivel, de a tévén kívül semmi nem játssza le, ami más csatiról rögzített nem kódolt tartalmat minden is lejátssza.
Erre van megoldás?
KösziASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
Daróczi
újonc
Sziasztok! Visszaolvastam a hozzászólásokat, mielőtt valaki írná, hogy olvass vissza. Én is írtam már a problémámról. LG Nano tv, új. Szerelő panel csere. Digi négyszer kint. Kábel, dugasz , jelerősség vizsgálat. Vettem jelcsökkentőt is. Semmi. Több csatorna szétesik. A sport csatornák bosszantanak. Tanácstalan vagyok. HELP!
-
ajca
tag
Sziasztok!Tud valaki segíteni Hitachi 50hak5230tv Spar vásárlás, nem látja a Digi kábelt csak a Vodást és nem engedi átírni sem a paraméterekt a digire,a tube videót láttam,de nekem nincsen csak speciális csatorna keresés ami nem talál semmit,az analóg működik,jel biztos van mert a samsung ment eddig ugyan erről a csatlakozóról.
-
gulyasa
őstag
válasz Lialiana #62269 üzenetére
A Digi oldaláról le kell tölteni a megbízásos dokumentumot.
Sok évvel ezelőtt itthonról intéztem a szülővárosomba anyámnak, nagyanyámnak műholdas digi szolgáltatást, mert akkoriban még nagyon kevés helyen volt digi pont. Évekig a távolból intéztem, amit neten keresztül lehetett nekik. Vagy személyesen az évek alatti készülék cseréket, távirányító cserét, lejárt szolgáltatói kártyák cseréjét, stb. Még ma is intézném ezeket, ha időközben nem jelent volna meg náluk az első kábeltévé szolgáltató (nem digi és nem T), onnantól digi műhold megszüntetésre került.Elvileg a HD-s stb-hez van (gyárilag) hdmi kábel is.
[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Lialiana
csendes újonc
válasz Flashget #62262 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ, nem is értem, hogy nem jöttem rá magamtól, hogy ha egyidőben akar felvenni és közben mást nézni, ahhoz két tuner kell, pedig evidens.. 🤗
A DVR-nek van saját tunere, az STB-nek is, abban van a prémium kártya, és ő általában onnan rögzíti a sorikat, amíg a tévén a főműsoridős Konyhafőni és társait nézi, ezeket szereti, nyah. ;)
Kábelezés, splitterrel megvan alapból, már csak egy új STB kell akkor, és hát igen, bemenni egy Digi pontra, az egy újabb challenge a Covid miatt neki, sajnos a fokozottan veszélyeztetettek körét erősíti, és ha telefonon ez nem intézhető, akkor valahogyan nekem kellene helyette... szerintetek meghatalmazással intézhetném? Bevinném a régi boxot és kérek helyette egy újat... vagy esetleg telefonon lebeszélné a cserét ő, mint előfizető, és én csak érte mennék majd?
Amúgy ez a tervem, hogy fokozatosan vezetem be a digitális technika világába, pl. hbo go-val rögzítenie se kéne a sorikat, bármikor megnézhetné, ezért is vettünk neki smart tévét - csak hát ez nem megy egyik napról a másikra, de majd rajta leszek.. :)
Jah, gondolom, a hd boxhoz nem adnak hdmi kábelt, azt még vennem kell hozzá, ugye? (a mostani sd-hez scart-os volt)
Köszönöm még egyszer a válaszokat mindnyájatoknak. 🥰
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
válasz sandró60 #62264 üzenetére
Azért írtam oda, hogy akkor sem kell mindenben az ördögöt látni, ha politikailag "nem szereted" a mostani kormányt. Már pedig Flashget szerintem ezért írja, amit ír. Én sem vagyok rajongója a kormánynak (finoman szólva), de ez a felvásárlás nem biztos, hogy rossz lesz nekünk. Ennél világosabban nem tudom kifejezni magam.
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
válasz Lialiana #62259 üzenetére
Nem is hinnéd, mennyi techno-nagyi van manapság.
Van rá esély, hogy idővel ő is megszeretné az új "környezetet, csak rá kell éreznie az ízére.
A Digi-nél - egyelőre még - megvan a lehetőség, hogy bármilyen DVB-C tuneres eszközzel a kábelükre lehet csatlakozni. Viszont bonyolítja a helyzetet, hogy a prémium szolgáltatásokhoz viszont kártya és az azt fogadni képes eszköz (tv vagy stb) kell. Ugyanakkor egyértelmű, hogy ha egy csatorna műsorát rögzíteni akarja, miközben egy másik csatornát akar nézni, ahhoz két tuner (két készülék) kell.
A lehetőségek közül az egyik, hogy el kell menni a legközelebbi Digi ügyfélszolgálatra és megtudni a helyi lehetőségeket, és hogy van-e nekik raktáron pvr képes HD stb-jük, amivel lecserélhetnétek a régi elavultat. Sajnos a közelmúltban volt hogy nem tudtak adni, mert kifogytak belőle, nem tudom, időközben javult-e a helyzet...?
A másik lehetőség, hogy máshonnan szereztek egy olcsó eszközt. Pl. vannak Amiko márkájú android tv rendszeres stb-k, némelyik típusban van CI slot is és külső USB tárolóra tudnak felvenni. A Digitől smartcam modult kell kérni a kártyához.
Még kell egy kábel splitter (ha még nem lenne), amivel a kábelt kétfelé kell osztani: a tévébe és az stb-be. Érdemes mindkét eszközön behangolni a csatornákat. Ha épp nem néz prémium csatornát, elég a tévét bekapcsolni. De ha pl. egyszerre egy időben akarna prémiumról felvenni és közben egy másik prémiumot nézne is, akkor a tévébe is kell kérni egy másik kártyát smartcam modullal, az viszont plusz költség.De ismétlem, előbb menjetek be az ügyfélszolgálatra és ott érdeklődjetek a lehetőségekről. Meg úgy talán elhiszi anyukád, hogy nincs olyan, hogy csak akkor cserélnék le, ha meghibásodna...
-
Lialiana
csendes újonc
válasz Lialiana #62258 üzenetére
Amúgy a legdrágább HBO csomagért fizet, amiben az összes csatorna HD-ben jön már egy ideje, ő meg nézi az analóg STB miatt SD-ben az összeset, és nem szól... Persze megvan a maga indoka, hogy miért kell neki mindenképp az STB, mert egy régi, de jó nagy beépített HDD-vel rendelkező, szintén Samu (de már HD-s, szal azt lehet hdmi-vele csatlakoztatni) DVR-rel szokta rögzíteni a kedvenc sorijait az STB-ről - ezért is nem cserélte le Smart CAM-re végül, mert akkor nem tud egyszerre rögzíteni és közben másik csatornát nézni - gondolom, ebben van logika...
Sajnos nekem fogalmam nincs, tudnátok esetleg ebben is segíteni? Mármint, hogy ha nincs külön STB, hanem a tévé CI-moduljában van a kártya, akkor ha arról rögzít a DVR-rel, tényleg nem tud közben mást nézni? És akkor mindenképpen kell egy külön box ehhez a dvr-es konfigurációhoz? Mert attól semmiképpen nem akarna megválni (anyukám már nem fiatal, és ezt már kiismerte, megszokta, egy smart tévé is elég nagy változás neki, hiába magyaráztam neki a HBO GO előnyeiről, most így egyben ez már túl sok neki, majd idővel;)...
[ Szerkesztve ]
-
Lialiana
csendes újonc
Sziasztok, egy kis segítséget kérnék tőletek, fogalmam nincs, hogyan keressek rá, ezért leírnám inkább a kérdésem, ha nem gond...
Anyukámnak új tévét vettünk karacsonyi ajándékul, és mivel hétfőn csinálják nála az átkötést az optikai hálózatra, ma átvittük neki, hogy majd már arra legyen beállítva minden, stb... És döbbenten tapasztaltuk, hogy még ugyanaz a régi SD-s Humax STB-je van meg, amit vagy 10 éve sóztak rá a HBO csomag miatt havi 300 Ft-ért. Pár éve már le akarta cserélni, mert van CI-slot a régi Samujában is, de végülis ez elmaradt, csak én nem tudtam róla. Ez az új Samsung (UE43TU7022) viszont full digitális, persze, hogy semmilyen analóg bemenete sincs, így nem lehet rácsatlakoztatni a scart-os STB-t, gondolom, egy átalakító kellene, de vsz inkább az SD-boxot lenne célszerű lecserélni egy HD-re, pláne hogy mostanság már az összes extracsomaghoz ingyen adják az első HD-boxot, vagy CI-modult, szerintetek le tudjuk csak úgy simán cseréltetni neki? (Szerinte csak ha elromlott, akkor lehet - fogalmam nincs, honnan veszi). És ha igen, hogyan, milyen indokkal, és kell-e majd külön fizetni érte? Köszi előre is, ha válaszoltok... 🙏😊
-
-
Kenderice
senior tag
válasz rothfb #62255 üzenetére
Szerintem csak simán meg fogják szüntetni vagy olyan árképzést alkalmaznak ami közelebb lesz a három fő szolgáltató áraihoz de akkor már a dunántúli gyenge lefedettség és a kis sávszél miatti kisebb sebesség miatt inkább valamelyik nagy szolgáltatóval fognak szerződést kötni az emberek.
Nem lesz a digimobil már hosszú életű, hacsak be nem vásárolnak bőven frekvenciából... -
veterán
válasz Flashget #62253 üzenetére
A HWSW mindig is a Digi ellen publikált cikkeket. Nincs alapja a cikknek, főleg úgy, hogy azóta a Jászai Gellért is adott interjút a Portfóliónak és abban nem éppen az áll, hogy el akarnák adni a Digimobilt. Pont, hogy inkább a Telenortól szabadulhatnak meg a csehek miatt. Szóval nem szabad egy cikkből messzemenő következtetéseket levonni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Flashget #62247 üzenetére
Én nem vagyok a rezsimpárti egyén (finoman fogalmazva), de nem eszik olyan forrón a kását. Főleg, hogy egy mai interjúban egyértelműen arról beszél a Gellért, hogy a Digi üzletágai nagyon tőkeerősek, kivéve a mobil részt, de még arról is úgy beszél, hogy inkább felhozzák, mint megszüntetik. Előbb szabadulnak meg a Telenor 25%-ától a csehek miatt.
Szóval ne fessük az ördögöt a falra. -
Kija
aktív tag
Ma jött egy SMS, hogy javításra került a leadott hiba. Mármint a negyedóránkénti kockásodás. Este majd megvizslatom, hogy tényleg így van.
-
Daróczi
újonc
Sziasztok!! Írtátok nekem a kép szétesésére, hogy csillapítót tegyek be. Egyelőre egy régi "T" elosztót tetettem be. 90% lett a jelerősség, de még így is szétesik. Vettem egy csillapítót , ahogy írtátok, akkor még azt is be kéne üzemelni? Még le kéne venni a jelerősségből? . Köszönöm!
-
Calogero
addikt
válasz Bogyi007 #62239 üzenetére
Csak 1 év hűség köthető
Nem kell új kormány rendelet, már benne van az ÁFSZben
7.1.2. Az előfizetési díj
A szolgáltatások díját a Szolgáltató jogosult egyoldalúan módosítani a jogszabályban vagy a jelen ÁSZF-ben meghatározottak szerint.
Amennyiben a Szolgáltató a kedvezményes időszak során jelen ÁSZF-ben meghatározott egy vagy több díjelem tekintetében alacsonyabb díj biztosítására vállalt kötelezettséget, majd olyan általános díjemelést hajt végre, amely a kedvezmények igénybevételével
kötött határozott időtartamú szerződések díjait is érinti, az Előfizetőnek joga van az Egyedi Előfizetői Szerződést felmondani.
Nem illeti meg Előfizetőt ez a jog akkor, ha a kedvezményes feltételek között a
Szolgáltató a nem kedvezményes díjakhoz képest állandó díjkülönbözet vagy díjarány
alkalmazását vállalta, és a díjemelés következtében a kedvezmény mértéke nem csökken. -
nfsu17
veterán
válasz Bogyi007 #62239 üzenetére
Szerintem ez vica versa.
Ha a digi változtat valamit hűséged alatt, akkor te is felmondhatod...pl kikerült xy csatorna. 30 vagy 45 napod van onnantól felmondani.
Ő meg kitalálja hogy átáll iptvre, és nem szolgáltat tovább.
Ha az kell, majd előfizetsz arra...vagy nem.
Az fttb-seket is szépen irtják ki.
Tudom, hogy te csak az árról írtál, de ott sincs kőbe vésve semmi. Legjobb esetben is egy évig fog összejönni, aztán kivezetik a csomagod.
Ez olyan, mint a 'lifetime' szolgáltatások...igazából nem is létezik ilyen.[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
válasz nicu71 #62217 üzenetére
Egyébként ha én pl holnap bemennék egy Digi ügyfélszolgálatra és 2 évre aláírnák hűségidőt, akkor azzal be tudnám betonozni a mostani előfizetési díjat vagy az új góré semmissé tehetné azt pl fél év múlva és akkor más összeget kellene fizetnem?
Vagy elég egy új kormányrendelet a hűségidőkről ismét és akkor szintén hiába lenne hűségidőm?
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Lackooo84
nagyúr
-
veterán
-
4Grider
nagyúr
válasz sityupityu #62231 üzenetére
Azért írtam, hogy addig kitartok, amíg nem kezdenek kódolásba/mennek el iptv felé.
Sajnos a világ a szolgáltatói eszközök felé halad, hiába vannak egyre komolyabb tudású tv-k a piacon... -
veterán
-
Lackooo84
nagyúr
RTL2 másnál is szar? Egész délután el-elmegy, kockásodik, akad a hang stb...
The Truth is out there...
-
g0dl
addikt
válasz sityupityu #62224 üzenetére
Dehogy, csak egyesek nem tudnak ellenállni hogy a kizárólag számukra fenntartott politikai topik dagonyája helyett minden más topikban is csúcsra járassák a suttogó propagandát.
-
4Grider
nagyúr
válasz sityupityu #62224 üzenetére
Nem. Csakhogy nagyobb profitot lehet elérni a kódolással, mert a szomszédba is ez után be kell kötni a tv-t ha továbbra is nézni akarják, ráadásul a műsorszolgáltatók is olcsóbban adják azon elosztók felé a csomagokat akik kódolnak, hiszen sokkal pontosabb végpontszámot kapnak tőlük.
-
veterán
-
veterán
válasz Calogero #62216 üzenetére
Most több mint fél órája nézem folyamatosan, de semmi sincs. Vidéki vagyok, Dorog. Nálunk már megtörtént szerintem az átállás. Legalább is onnan gondolom, hogy lassan már két hónapja, hogy nincsenek a HD csatornák SD változatai.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
gulyasa
őstag
Nem is olyan régen gondolkoztam el egy jó kis C-tuneres felvevős box vásárlásán.
Még jó, hogy nem siettem el a beszerzést...
Ki tudja, milyen változások lesznek a technikai feltételekben...?Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
nicu71
addikt
Bevégeztetett [link]
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
Calogero
addikt
válasz sityupityu #62212 üzenetére
Az sem mindegy hogy melyik városban laksz illetve a fővárosban melyik kerületben, DVidék csatornakiosztásról folyamatosan állnak át DDigiInvi kiosztásra.
-
4Grider
nagyúr
És 14:23-kor is. Tehát a negyedórás ciklus nagyjából megvan.
-
4Grider
nagyúr
A Spektrum HD most is csinálja (Bp. XXII.). Utoljára 14:07-kor.
-
g0dl
addikt
90+% jelerősség és 100% minőség mellett FTTH felállásban tapasztalok rendszeresen (1 órán belül akár többször is) néhány tizedmásodperces kép szétesést, aztán megy minden rendben.
Lehet ez ellen valamit tenni? -
veterán
-
nfsu17
veterán
válasz sityupityu #62210 üzenetére
spektrum hd...nézzed csak, és lesz kihagyás
-
veterán
válasz 4Grider #62209 üzenetére
Igen, tudom hogy miről beszélsz. Épp hogy egy pillanatnyi kihagyás van csak. Nincs nálunk ilyen, vagy csak tényleg nem nézem a kérdéses csatornákat. Bár az utóbbit nem hiszem,valamelyik csatornán csak belebotlottam volna.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
4Grider
nagyúr
válasz sityupityu #62208 üzenetére
Én sem vettem észre, amíg nem jelezték az év első felében. Mivel jellemzően csak egy-egy mux-ot érint (amit kiszolgál a hibás eszköz), így nem feltűnő a jelenség. Főleg ha a mux-hoz tartozó csatornákat nem nézed. És csak egy másodpercnyi kihagyás van pontosan negyedóránként, de nem pontos az órája, most talán 36 körül van fél az adott hibás eszközön.
-
veterán
-
4Grider
nagyúr
-
tamas1985
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérésem lenne, hogy okozhatja e a digitális adás képének szétesését, ha az optikai kábel csatlakozója elkoszolódott (nem minden csatornán)? Internettel semmi gond, jelerősség, képminőség majdnem maximumon.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Opel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Egészséges életmód
- Autós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest