- Facebook és Messenger
- Windows 10
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Disney+
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
holodp
aktív tag
XIII. kerületben is botrány az m4 “hd” minősége. Az lehet egyébként, hogy műsoronként változtatják a bitrátát? Délután az F1 alatt nem volt gáz, most a vízilabda alatt irtó gyenge, a víz fodrozódása konkrétan bántja a szemem.
-
-
válasz
sityupityu #63694 üzenetére
ha a madzag távolabbi végén van a hiba, akkor simán lehet.
-
Lackooo84
nagyúr
Az sd csatornák pl rtl gold totál nézhetetlen, már csak egy paca az egész kép. A logók is el vannak mosódva, a youtubeon a 240p-s videó szebb...
-
-
mzso
veterán
Helló!
A Digi/4IG adott valakinek valami magyarázatot az okádék képminőségre? Nem lesz javulás?
Lassan a labdát sem lehet látni egy tenisz közvetítésen, mert elnyeli az enkódolási hiba... -
Naibu
csendes tag
válasz
sityupityu #63690 üzenetére
Szia!
Igen van.
Sajnos amikor írtad, akkor aludtam.
Jelenleg minden rendben! [link] -
Üdv.
Van itt Dorogi? Másnál sincs net? -
pjen
félisten
Üdv. Nézném a Viasat Explore t, de 5 percenként megáll. Már el se indul.
-
-
gulyasa
őstag
válasz
Pityu89 #63685 üzenetére
Nem maradtam le.
Én a használhatóságot írtam le. Ugyanaz a gagyi rendszer, amit azok a tévé gyártók (is) erőltetnek, akik lusták és nem képesek saját, jól működő okostévé rendszert fejleszteni.
Attól, hogy grafikus csilli-villi kezelőfelülete van, meg hogy (elvileg) elérhető minden Play-es app (de valójában a közülük rendesen használható alig több a nullánál) még nem lesz belőle mediabox. Esetleg hívhatnánk az átlagosaktól kicsit profibb tévéokosítónak.
Külső meghajtókat sem tudsz rácsatlakoztatni. -
gulyasa
őstag
Ami a "szó szoros értelmében nem az" az NEM az.
Igazából sértés az igazi mediabox-okra nézve, ha bár melyik Chromecast-ot annak titulálod.
A Chromecast egy korlátozott belterjes eszköz a sok Google Home szemét közül. Arra való, hogy internetről stream-et "játsszon" le az arra önmagában alkalmatlan tévéken, plusz funkcióként a CC-nél jóval okosabb eszközök képét és hangját tudja közvetíteni a tévékre.
Mediabox-nak hívna csak egy vicc. -
nOvOp
senior tag
válasz
gulyasa #63679 üzenetére
Igazából azért írtam azt, hogy ne legyen félreértés.
Nekem ez a chromecast van, ami már inkább egy média box, ha nem is a szó szoros értelmében, de android TV fut ezen is. A tükrözést nem használnám, mert az úgy szerintem használhatatlan lenne. Ha megvan az app, akkor tudom telepíteni, az már más kérdés, hogy működne-e, de az úgyis kiderülneAzért köszi, így is segítettél.
-
gulyasa
őstag
Android mediabox-ról kérdeztél, nem chromecast-ról.
Nagyon nem ugyanaz.Azt viszont meg tudod csinálni, hogy valamelyik hordozható android eszközödet - pl. telefont - használsz online lejátszásra, stream-re, stb., és a Chromecast segítségével "kiküldöd" a képet és a hangot a tévére.
Viszont ebben az esetben is többnyire a legtöbb HD-ban is létező csatornáról csak max 720p-t kapsz. Gyakorlatilag online mindegyik így jön. DIGI ennél többet nem ad, illetve a "birodalmi tévék" weboldaláról elérhető online változatok is max 720p-sek.Szerk.: Ja és persze asztali gépről is ráküldheted a jelet a Chromecast-al a tévére a hálózaton keresztül. Ott már nem csak a weboldalról mehetne a stream vagy a DIGI Online oldaláról, hanem mondjuk a Kodi-ra telepíthető Mediashark depository-ban is vannak online tévé lejátszó plugin-ok - magyar csatornákkal is. De ezzel is csak max 720p. Saját tapasztalat.
Amúgy a Kodi-t mobilra is lehet telepíteni. -
Sonja
nagyúr
A júliusi számlát megkapta már valaki?
Nálam még semmi nincs.
-
-
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Android media boxra fel lehet varázsolni a digi online appot? Illetve, hol lehet letölteni az appot, ha offline szeretném telepíteni? -
Köszi, hát ennél a típusnál sajnos nincs semmi ilyen, mindent végignyálaztam már kétszer. Ellenben az előbb rápróbáltam és az megoldotta dolgot, hogy gyors csatornakeresés helyett lassút választottam, ez belőtte a jó hangszabványt is érdekes módon, igaz, így tanulhatják újra megint, mi hol van...
Szerkeszteni a csatornalistát kézzel nem fogom, nehogy már túl jó legyen nekik!
Köszi azért Mindenkinek!
-
gulyasa
őstag
Betonpanel lakótelep, magas fák közötti egyik 5 emeletes ház, 1. emeleti lakáson belül nem túl jó megoldás a MindigTV, kívülre meg nincs hova rakni.
Amúgy ha nagyon akarnám, megoldanám, de egyetlen csatornáért, amire csak és kizárólag az F1 miatt kapcsolok néha, nem éri meg a fáradtságot. -
gulyasa
őstag
Még jó hogy nem érdekel a vizesvébé, mert nálunk is fos az M4viccHD (Kecskemét).
Inkább hétvégén az F1 lesz fájóbb (ismét), ha tovább így marad.Már azon gondolkozom, inkább a Zidoo-n Kodi/Movieshark-al nézném online 720p-ben, csak épp nem leszünk itthon és TV-n PVR-re vagyok kénytelen most rábízni...
-
garga01
őstag
Lehet átállították a hangsáv normáját, BG/DK/I között lehet általában váltani, ezt kellene megpróbálni kézzel átállítani (hiába csinálsz automata keresést, az nem fogja a hangnormát felismerni/átállítani). Tv használatijában benne van biztos, vagy ha OSD-s menüje van könnyen meg lehet találni.
-
Sziasztok! Kábelen, de analóg kódolás mellett változott valami az RTL KLUB hangsávját illetően? Családtagomnál van egy DVB-C digitális kódolást nem támogató kis Sharp tévé, ami 576i SD adást tud kikódolni a koax bemenetből, és eddig nem volt vele gond, a képminőség korlátain kívül persze. Tegnap változtattak valamit, mert az RTL KLUB hangja elnémult, de minden más csatorna változatlan maradt. Pech, hogy a konyhában van a készülék, és kábé pont azt az egyetlen csatornát néznék ezen a tévén... Csináltattam egy csatorna újrakeresést velük, de változatlan az eredmény.
Régi Pinnacle PC TV korszakomból rémlik, hogy a gyári szoftverrel ugyanebbe futottam bele, de valami népszerű külsős szoftverben lehetett váltani a hang kódolást kézzel (BG, és ilyesmik rémlenek 2005 környékéről). Itt is hasonló gond lehet, de a tévén nem hinném, hogy van hasonló beállítás, eddig legalábbis nem találtam.
-
Lackooo84
nagyúr
-
gurabli
őstag
válasz
nfsu17 #63656 üzenetére
Tudom, hogy téma, de nem követem rendszeresen. Meg alig nézünk tévét, mármint kábelt. Legutóbb focit néztem, akkor nem volt ilyen rossz, feltűnt volna, mert ott is kijön rögtön a minőség a pályán. Az angolverés volt, lehet nálam akkor még nem tette tönkre a Digi az eddig kiváló minőséget?
Ez most botrányos volt, 65"-en különösen.
Írjak az ügyfélszolgáknak, van értelme? Vagy TV2, Diktv meg retek jó így, szóval ez van, el lehet menni?
Mondjuk a net az még rendben, remélem nem bántják. És nagyon nincs más választásom. -
gurabli
őstag
Másnál is szinte SD minőség lett az M4 Sport HD? Nézem a vízilabdát, botrányos a kép (és a játékunk is).
Ennyire visszavett a Digi a bitrátából? Elkeserítő. Helyileg Göd. -
meg lehet csinálni, kell hozzá egy számítógép (vagy akár raspi), egy dvb-c tuner, minimális linuxismeret, és tvheadenddel tudsz magadnak iptv-t készíteni. de szerintem gyorsabb rácsavarni egy csatlakozót a koax végére.
minőségben nincs különbség, ugyanúgy egy bitstreamet kapsz, mintha utp-n jönne.
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest