-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
cof
veterán
5-1000 MHz-es CE minősítésű legyen. DOCSIS területen (Vodafone) használnak manapság már friss bekötésnél 5-1218 MHz-es osztót több letöltési csatorna miatt. De itt Diginél elég 1000 MHz-ig.
Nem drága egy ilyen. Én innen szoktam vásárolni csatlakozókat, osztókat. [link] [link]
De gondolom a helyi híradástechnikai boltban is kapsz 1000 Ft körül már.
-
cof
veterán
Ezt már írtam múltkor, hogy cserélném DVB-C-hez való osztóra mert ez DVB-S rendszerhez való. A csillapítása is túlzás egy 5-1000 MHz-es osztóhoz képest. Meg mivel feszültséget is képes átvinni, az is bezavarhat.
Fene tudja mit kókányoltak a jelen most a legújabb kiosztásnál, mert másnál is van panasz azóta.
Cseréld meg ezt a másik osztóval ha az 5-1000 MHz-es, IN a bemeneten OUT a kimeneteken legyen, arra figyelj.
-
cof
veterán
Milyen típusú osztók? Koax előreszerelt gyári vagy Digi által készített?
Nálam 2 osztó után vannak a tunerek -4.1 dB és -6 dB még így is hibátlan a kép, pedig ez már -10 dB feletti csillapítás.
Sajnos elég gagyi, érzékeny tunerek ezek, én ha nem engedélyezem TVHeadend alatt ezt, akkor van kép ugyan de kockásodik.
-
Jahno
veterán
Rossz jelet nem fogsz tudni erősíteni, ha csak nem a Digis doboz után 300 méterrel van a TV és vacak a kábel. De akkor meg érdemes kábelt cserélni. Legjobb lenne leírnád, hogy mi van, miképpen műxik, hány méter, milyen osztók, hol a jelszint és végül kiderül, hogy igazából túl erős...
-
-
-
bksgbr
tag
-
nfsu17
veterán
Mi nem tudjuk hol laksz
Próbáld a legújabbat
https://prohardver.hu/tema/digi_kabel_tv-digitalis_adas/hsz_66826-66826.html -
madrac
senior tag
Az enyém is régi, de sokkal fontosabb hogy mi van benne. Elég sokfélét gyártottak belőle. Ha jól emlékszem az 500MHz feletti frekvenciákkal ennek is baja volt a driver miatt, de ez a probléma ugyebár már nem aktuális amikor a dilettáns szolgáltató kiürítette az egész felső 500MHz tartományt.
-
cof
veterán
És szükség van 3 osztóra a rendszerben? Mert akkor az első helyére betehetsz egy toldót pláne ha van üres kimenet is.
Viszont az első képen levő osztóról sem találtam sok infót csak orosz webáruházban, de nem tiszta a csillapítása, -3.7 dB-t ír kimenetenként viszont 500 MHz felett -20 dB-t.
Ha így van és tényleg -20 dB akkor az már sok is lehet. Mindenesetre cserélném az osztókat itthon is kaphatóra amire egyértelműen rá van írva a csillapítás is, de nem több mint -3.5 dB kimenetenként.
-
cof
veterán
Persze meg kell próbálni az állíthatós jobb, bár ha van otthon -5-6-7-8 dB elég lehet. de ne a tuner elé hanem már az ONT után, mert attól a TV még nem lesz hibátlan. Viszont csak találgatunk mert nem írtál semmit a rendszeredről. Milyen ONT, hány méter koax, hányszoros árnyékolású, milyen osztó, csatlakozók megfelelőek-e azaz nem tákolt, hanem normál F dugó stb...
De ha a TV is kockásodik akkor valószínűleg a túl erős jel lehet a probléma.
"CoF: Szerintem a netflix és hbomax korában az ilyen eszközök teljesen haszontalanok.(legalábbis én így érzem)"
Ezt mondjuk nem értem.
-
lord_m
senior tag
Ezt találtam:
Tehát amíg Magyarországon az Eurosporté a wimbledoni közvetítési jog, addig például Spanyolországban, Franciaországban vagy Nagy-Britanniában nem. Mindez azt jelenti, hogy amíg egyes országokban füves pályás teniszt láthatnak a nézők két héten át, addig más országokban teljesen más az adásmenet. Ez két különböző adásprogramot jelent, viszont az Eurosport 1 adását nem lehet „ketté bontani”, hiszen ezen időszak alatt egy másik páneurópai jogként megvásárolt sportesemény zajlik, a Tour de France – teszi hozzá az oldal.
Ennek következében viszont csak az Eurosport 2 adását lehet „ketté bontani”, ami azt jelenti, hogy egy különálló, úgynevezett Eurosport 2 ablakban, amelyet két hétre nyitnak ki, a magyar kábelszolgáltatók ezt a wimbledoni ablakot teszik bele. A cikk hozzáteszi, hogy ha valaki ezt mégsem tapasztalná, jelezze kábelszolgáltatója felé.
A UPC a napokban tette közzé, hogy a Medium Tv-előfizetők számára SD-felbontásban a 84-es, a Medium HD TV- és Plus HD TV-előfizetőknek HD-minőségben a 121-es csatornán elérhető a wimbledoni közvetítés.
A DIGI-nél problémába ütközött a HD-adás átültetése, ezért a cikkünk megírásának pillanatában a nem HD-vel jelzett csatornán lehetett csak követni a teniszbajnokságot.
-
-
törölt tag
Szerintem sávszél nincs. Ki kellene vágni pl az analógot, és máris javulna a helyzet. De valószínüleg egyelőre igény sincs annyira... Meg ugye 4k tv sem. + HD sincs még mindenből...
Egy biztos az olimpia 8k-ban fog jönni
Erre japánok ígérete a garancia
Amúgy pár éve/jó pár éve néztem egy műsort a tv-ben, és ott arról volt szó, hogy ez az átállás, fejlesztés, hatalmas költség lenne, és teljesen felesleges, ezért a tv társaságok nagy része, majd hd-ről 8k-ra fog csak váltani. Így a 4k-t lassan el is felejthetjük.
-
M_AND_Ms
veterán
4K?
Az NFL-t, a világ egyik legnagyobb, legtöbb pénzt megmozgató sportját is (csak) hd-ban közvetítik.
Szerintem, nem kell nagyon erőltetni ezt a 4k-t. Arról nem beszélve, hogy otthoni méretekben tök felesleges. Egy 50 collos fullHD tévét 2méternél nagyobb távolságról felesleges nézni, mert onnét már úgyse látod a részleteket. El lehet gondolkozni, hogy 4K esetén mekkora ez a távolság. És ugye sokan még 50collnál kisebb tévét vesznek. -
Peti817172M
újonc
Még azt se tudták elérni, hogy részükről csak HD képes eszköz legyen kiadva az előfizetőknek (A HD mellett jön az SD verzió is ugyanabból a csatornából). Már vannak olyan szolgáltatók, akik az SD streamet csak akkor hagyják meg, ha a műsorszolgáltató nem engedi alapcsomagban küldeni a HD-t.
-
-
törölt tag
Kísérletileg elvileg elindulhat egy-két 4K-s adás, mert annyi szabad frekvencia még van.
(... de, ahhoz hogy több 4K-s adás legyen először az analóg adások megszüntetéséről/számának csökkentéséről kellene dönteni a DIGI-nek, mert egy 4K-s csatorna - a jelenlegi kódolással - már lefoglal egy teljes frekvenciát.)
-
-
törölt tag
Egyikből Mozi+ (M+)
A másikból Prime csatorna lett.Ha eddig meg voltak ezek a csatornák, elvileg ezután is meg kell, hogy legyen, mert csak arculat/névváltás történt.
Az új Fem3 meg azért nincs, mert az teljesen új csatorna, nem egy régi felújítva. Ott hasonló a helyzet, mint a Spílernél...
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A22 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest