Hirdetés
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
válasz pgemil #60393 üzenetére
Szia! Milyen tv-vel/box-al nézed/néznéd? Mert azt vettem észre erősen függ attól is. Nálam nappaliból egy koax felviszi padlásra jelet, 3-as osztó és onnan 2 tv-be közvetlen megy le a kábel, a saját szobámban meg egy fali aljzatba megy (+parabola antenna jele külön kábelen, de a fali aljzatban találkoznak). Nos nálam az LG tv-n nincs jel feliratot kapok ezeken az alsó ferkiken (MTV,duna, helyi adók), de van egy Amiko A4K-s box, azon 50-60%-os minőség van, akadás nélkül jönnek. Sőt, a fali aljzatba betettem egy 2-as osztót, alig ment lejjebb a jel az Amiko-n, míg a tv-n minden más frekvencia jó, csak ezek nem. Szerintem ezek alapból kisebb kakaóval jöhetnek, vagy ennyire érzékeny ez a lenti tartomány a veszteségre (a fali aljzat még csillapít rajta)
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Túzok22
senior tag
válasz pgemil #60393 üzenetére
Szia. Nézd meg, hogy a koax csatlakozók nincsenek e meglazulva, vagy nem e kell új F csatikat rátenni az osztónál meg a tv-nél. Meglazult vagy sérült koax csatlakozás is okozhat ilyen jellegű problémákat, hogy bizonyos csatornák szétesnek, vagy pár csatornát nem lehet behangolni, stb...
Nálam már volt ilyen jellegű érdekes probléma. Egyszer laza csatlakozó miatt, máskor meg volt sérült csatlakozás is. Új csatikat tettem a kábelre a koax osztó és a tv oldalán is és ez megszüntette ezt a problémát.
Azt is ajánlom, hogy vizsgáld meg a tv koax bemenetét is, nem e azzal történt valami.[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
Hali!
Az miért van, hogy minden auto hangolás után random két csatornahely eltűnik a listából. Tehát nem maga a tv csatorna, hanem csak a helye. Például 16 után 18-as jön és nem lehet semmilyen adást betenni a kettő közé. Automatikus számozásnál azt hiszem megvan mind, de ezt választva meg nem lehet rendezni a sorrendet, szóval ez nem opció.
Azóta csinálja ezt a TV mióta kivették az M3-at és eltűnt utána még a helye is.
De most gondoltam visszahozom egy gyári beállítással, erre meg két csatorna hely hiányzik.
Rosszul csinálom a hangolást vagy a Digi-vel van valami? -
mpo
veterán
válasz lolka-bolka #60395 üzenetére
Itt kiválasztod Komlót, aztán számolhatsz.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
lolka-bolka
tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne,hogy hány csatornának kell lenni-e ha digitv csomagom van?
Az összre lennék kiváncsi mert csak 118 digitális jön a többi analog meg rádió.Komló
[ Szerkesztve ]
-
Akosman
aktív tag
Ma kaptam választ!
Köszönjük megkeresését, a TV2 Csoporthoz tartozó Prime HD csatorna teszt jelleggel volt elérhető a DIGI kínálatában, ez a tesztidõszak nemrégiben lezárult, emiatt nem találja jelenleg a kínálatban. Azonban örömmel értesítjük, hogy a tesztidőszak eredményei alapján a TV2 csoport hamarosan újra elérhetővé teszi a Prime HD csatornáját.Üdvözlettel:
TV2 Csoport[ Szerkesztve ]
-
pgemil
aktív tag
Egy-két hete szarakodik a kép, szétesik a közszolgálati HD-knál. Pedig pont ezeket raktam előre. Az M4 sportot, M5 -t még kézzel sem tudom behangolni a megadott adatokkal Kiskunhalason!
Beleolvastam az összefoglalóba, de a fél MHz -el való feljebb keresés esetén sem találok semmit, (6000/6900 esetén sem).
Kérek egy kis segítséget!
Köszönöm előre is. -
Luissimo
veterán
sziasztok,
valamikor lelehetett tölteni a havi digifilm, FilmNow műsorfüzetet, akár kinyomtatni is.
Most hová dugták ezt a lehetőséget, tudja valaki?
milyen linken van?
vagy esetleg már megszünte magát? -
Masato
tag
Ez valami optikai szűrő? Mert ha így fel tudják takarítani a "kódolatlan tévé" miatt kiborított bili tartalmát, akkor a végén még megúszhatják, hogy kódolni kelljen az összes csatornát. Ha ez a kábelszövetségnek is megfelel, akkor nem kell majd set top box minden készülékhez. Happy end?
-
4Grider
nagyúr
válasz laciiiiiii #60384 üzenetére
Persze. A 2.4 GHz-es wifi soha nem volt gigabites. Ha azt akarsz, használj utp kábelt és gigabites hálózati kártyát.
-
TeeJay
félisten
válasz laciiiiiii #60384 üzenetére
Wifi olyan mint a mese --> Hol volt hol nemvolt
Simán lehet még ettől is kevesebb
ONT-ben 2antennás 2,4GHz only N wifi van
2antenna és 40MHz módban 300megabit linked lehet már ha a kliens is támogatja
20MHz-en csak 144mbit link
1antennával 20MHz-en 72mbit link, ott 50megabit már nagyon jónak is számít
Panel telepen ha sok a szomszéd wifi akkor 40MHz-en lehet még rosszabb is lesz az eredményHa nem elég bridge módra kéred és veszel saját routert és 5GHz AC vagy AX wifin átmegy 6-800megabit is majd
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
laciiiiiii
csendes tag
Okok, elnézést. Letezik az hogy ez a kapott router 50/50 mega ad ki wifin az 1 gigabol?
-
mpo
veterán
válasz laciiiiiii #60380 üzenetére
A szűrő nem a lakásban lesz.
Ha mégis kell a tévé, akkor Digi Nekem csomag, e-számlával, hűséggel.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
MODERÁTOR
válasz laciiiiiii #60380 üzenetére
Befejezted? Ha nem lett volna világos, itt nem fogunk asszisztálni és segítséget nyújtani a szolgáltatás lopásához!
-
mpo
veterán
válasz Intruder2k5 #60378 üzenetére
Ingyen tévét szeretne kicsikarni.
Arra mit mond az ügyfélszolgálat?Látom szerkesztetted.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz laciiiiiii #60376 üzenetére
Ki lehet csikarni, csak egy telefon az ügyfélszolgálatnak, hogy mégis szükség lenne a tv-re.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz laciiiiiii #60376 üzenetére
Mivel lopták a tévét, ezért mostanában szűrőt raknak be.
-
laciiiiiii
csendes tag
Hello, egy wifis ont cuccot rakták be ismerősnek... Van rajta tv kimenet de arra nem fizetett elő csak netre. Ki lehet csikarni a cuxxbol valahogy ingyen tvt vagy felejtős?
-
seger
addikt
Tudok előfizetni digi online tv szolgáltatásra úgy, hogy nincs semmim a diginél? De android eszközön használni szeretném.
-
Bal0924
aktív tag
Pont most akartam rákérdezni hogy csak nálam mennek el az adások vagy nálatok is.
Megkaptam a választ.
De miért csak a HD adások? A simáknál nem láttam kimaradást. -
MODERÁTOR
válasz mozesapo #60369 üzenetére
Igen, tegnap este megint belefutottam csatorna kapcsolgatás közben a minap említett, Támadás a Fehér ház ellen című film harmadik részébe, kb. az utolsó 10 percet néztem belőle, de szintén volt közben egy 2-3 perces kimaradás, amikor se kép, se hang, a TV annyit írt, hogy a videó nem érhető el. Mivel mostanában ott volt többször is ez a film, gyanítom én is a Film+ csatornán láttam.
-
Flashget
félisten
Bp. kiosztás 722Mhz kiosztáson lévő csatornáknál, időközönként se kép, se hang, se jel. Konkrétan Film+
Realme GT Master Edition
-
-
garga01
őstag
válasz ElektrikusDE #60365 üzenetére
DVB-C (cable) az az üzemmód, ami neked hiányzik.
S=sat, műholdasNincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Flashget #60364 üzenetére
Sajnos nem, kellet hozzá egy digis box. (De igy is csak kb. 300 Ft.-al (4 RON) drágább a digitális csomag (nekem) mint az analóg)
A TV-m LG M2262D ami nem ismeri a DVB-S üzemmódot, és sehogy tudtam rábírni. (LG szerviz távval, vagy szoftver cserével más típusra ,talán még sikerült volna mégis)
Ui:
Kicsit hazudós is a monitor oldala, full hd létére az mondja magáról hogy csak 1680x1050-re képes, de szerencsére működik 1920x1080-on is!
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Flashget
félisten
válasz ElektrikusDE #60363 üzenetére
Na azért! :)
Én meg azt hittem Samsung téved van és hangolásnál szolgáltatónak a Digit adtad meg és nem az "egyéb" mert J szériáról ilyenkor csak az analógokat hozta be.Realme GT Master Edition
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz ElektrikusDE #60353 üzenetére
Sajnos ki kell javítanom magam:
"Csakhogy itt a faluban, a DIGI csak analóg TV műsort szolgáltat sajnos."
Mint kiderült ez nem igaz.
Már nézem is a digitális csatornákat!
Az vezetetett félre hogy "online" nem lehetett megrendelni, csak személyesen.
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
MODERÁTOR
-
anrab
addikt
Film+hd-n jó sokszor kockásan adják a filmet. Támadás a Fehér h. ellen 3
Nem a digi hibája, gondolom így kapják.
Jelerősség-minőség fix 94/100 -
Bacusuz
addikt
válasz Masato #60359 üzenetére
éreztem én hogy ez nem egy halandónak való feladat.
A rövidítésekből a CPU-t még értettem, de a többi
azért köszi de lehet ha lesz több időm keresek fórumot utána olvasniÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Masato
tag
válasz Bacusuz #60356 üzenetére
Nekem is van hasonló szerverem, bár én NAS helyett egy Lenovo i5-ös SFF gépet állítottam be (fut rajta CPU igényes alkalmazás is, meg sokminden más). 1 db TBS márkájú quad tuner kártya van benne (low profile).
A szoftver a tvheadend, ez tud transzkódolni is, ha kell, bár én enigma2-es boxszal használom a kliens oldalon, ami full TS-t kap, így működik az EPG is. A tvheadenddel lehet felvenni is, bár ezt a funkciót ritkán használom.
-
francz'70
senior tag
Igazából mindegy melyik, csak kódolt csatorna legyen!
Én is azt vettem észre, hogy bekapcsoláskor mindig 30mp-et késik, de kicsit később már pontos. Eleinte azt hittem, hogy ennek box-nak mindig kell egy kis idő amíg leszinkronizálja magát, de mivel volt olyan, hogy órákig vagy akár egész nap nem állt be a pontos idő, elkezdtem keresni a megoldást. Nem volt egyszerű, mert nálam van egy csomó kódolt csatorna, (ezért nem tűnt fel eleinte) de sikerült rájönnöm. -
Bubaaa
aktív tag
válasz Blackhole13 #60354 üzenetére
Nálam minden csatorna megvan.
-
Blackhole13
senior tag
Másnál is eltűnt a sport2 HD? Vagy ezt is manuálisan kellene hangolni, mint az m4-t?
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Masato #60352 üzenetére
Nekem tetszik!
Kéne is, mivel a TV-m nem támogatja a DVB-C-t (csak DVB-T-s, de monitorként kiváló)
Csakhogy itt a faluban, a DIGI csak analóg TV műsort szolgáltat sajnos.
Van ilyen terület Romániában.
De legalább az internet jó!
[ Szerkesztve ]
-
Masato
tag
Ha valaki véletlenül valami elfogadhatóbb minőségű PVR boxra vágyik, annak ajánlanám a Vu+ Uno 4k SE-t, FBC DVB-C tunerrel. OK, tudom, hogy nem olcsó, viszont a rajta futó szoftver számos olyan lehetőséget kínál, amit egy - udvariasan szólva - belépő szintű box soha nem fog tudni.
Pl.: felvétel akár 8 frekvenciáról egyszerre, NTP szinkronizálás, rögzített anyag kimásolása FTP-n, CIFS-en, EPG keresés, streamelés másik beltérire, akár interneten keresztül a beépített VPN-en, stb.
Amit nem fog megoldani: ha a szolgáltató CI+ modult használ, akkor csak 1 műsort lehet vele felvenni és csak akkor ha nem + üzemmódban működik az a modul. Pluginnel állítólag megkerülhető a + korlát, de az 1 csatorna dekódolás nem.
-
HGy
csendes tag
válasz acsaszi #60223 üzenetére
Van 2 db Amiko HD 8412 Twin-C van a lakásban és mindkettőnél naponta kb 30 mp-es az óra késése, ez összeadódva néhány nap alatt rendesen betesz a programozásnak.
Először én is a csatorna újrakereséssel állítottam pontosra az órát, de ez eléggé macerás.
Véletlenül rájöttem, ha a 43-as kódolt csatornára lépek, néhány mp múlva beáll a helyes idő majd visszalépek az előzőleg nézett csatornára és marad a pontos idő. Áramszünet után is működik a pontos idő beállítás ezzel a módszerrel. Ezt rutinszerűen 2-3 naponta megcsinálom.
Nekem nincs előfizetet kódolt csatornám, a 43-as csatornán csak feketeség jön.
Remélem, hasznos az információ.
-
HGy
csendes tag
Van 2 db Amiko HD 8412 Twin-C van a lakásban és mindkettőnél naponta kb 30 mp-es az óra késése, ez összeadódva néhány nap alatt rendesen betesz a programozásnak.
Először én is a csatorna újrakereséssel állítottam pontosra az órát, de ez eléggé macerás.
Véletlenül rájöttem, ha a 43-as kódolt csatornára lépek, néhány mp múlva beáll a helyes idő majd visszalépek az előzőleg nézett csatornára és marad a pontos idő. Áramszünet után is működik a pontos idő beállítás ezzel a módszerrel. Ezt rutinszerűen 2-3 naponta megcsinálom.
Nekem nincs előfizetet kódolt csatornám, a 43-as csatornán csak feketeség jön.
Remélem, hasznos az információ. -
garga01
őstag
válasz szabogabor10 #60332 üzenetére
"rossz kábelezés miatt"
Ha a LAN kábelezés rossz, akkor az IPTV-vel is gond lesz.
Plusz akinek most ki van építve több pontra is a koax, nem feltétlen van mellette ethernnet is (pl.konyhai tv). Akkor meg plusz vagy újra kábelezés kell. Mind a kettő ellen vannak pro-kontra érvek, de az biztos, hogy kisebb településeken előbb találsz egy házban régi kábeltv hálózatot kiépítve, mint minden tv-s szobába behúzott ethernetet. Plusz a koaxot passzívan padláson is tudod osztani, a másikhoz viszont kell táp. Tudom, hogy megoldható POE-n keresztül, stb. de ez mind költség, munka, nem beszélve arról mennyire nem szereti senki az átkábelezéssel járó macerát. (pakolgatás, kosz stb.)Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
WaterWave
veterán
válasz qnadam #60339 üzenetére
Köszi...
Nálam 4 tuneres az eszköz, így egyszerre 4 ember tudja nézni a műsort, vagy app formájában vagy böngészőben https formában, Felvenni bármit tudok mivel a Nas-t használja és annak HDD forrását.
Egyedül ami ellene szól az az ára... 2 éve volt 80 ezer a tuner, a nas meg csillagászati összeg.
Viszont így bárhol tudom nézni a műsorokat akár mobil, tablet, laptop, bármi.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
veterán
válasz 4Grider #60344 üzenetére
ha rendszeresen tévéznék, sokkal jobban örülnék egy telefonról kezelhető epg-nek és csatornaválasztónak a távirányítóval szerencsétlenkedés helyett.
így az se igaz, hogy feltétenül kell külső eszköz és az se, hogy az iptv-t úgy általában nem lehet felhasználóbarátnak tekinteni.
egyébként szerintem ez az okostv dolog eleve egy rossz irány, számomra sokkal több értelme lenne egy buta megjelenítőnek, amit mindenki olyan eszközzel használ, amilyennel akar. szolgáltatói eszköz, általános okosító, chromecast, bármi. és akkor nem az lesz a vége, hogy a megjelenítő négyéves korában még tökéletesen működik, de az okosplatform elavult, és külső boxokat kell hozzá használni.hanyas vagy, te disznó?
-
addikt
válasz Intruder2k5 #60329 üzenetére
Értem, köszi! De csak nem eszi meg a fene az egészet.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
4Grider
nagyúr
válasz qnadam #60343 üzenetére
A legkényelmesebb (appos) megoldás is sokkal kényelmetlenebb, mint a tv saját tv menüje. És az app jó ha a háztartásokban lévő tv-k 10-20%-ára telepíthető. Nálunk van minden tv-n/tv-ben CC, de az is jóval kényelmetlenebb mint a tv-k saját rendszere. Szóval az iptv-t összességében nem lehet felhasználóbarátnak tekinteni.
-
veterán
válasz 4Grider #60342 üzenetére
pl a német telekomnál:
Du kannst MagentaTV auf all deinen Geräten und ohne Kabelsalat empfangen:
MagentaTV via App auf dem Smartphone oder Tablet, TV und im Webbrowser.
Auf dem Fernseher via MagentaTV Stick , Amazon Fire TV oder Google Chromecast schauen.
Direkt auf deinem Samsung Smart TV (ab Modelljahr 2017) oder Android TV (ab Android oS Version 7) ohne zusätzliche Hardware.
de a legtöbb illegális iptv szolgáltatás is így működik.hanyas vagy, te disznó?
-
Dragon3000
veterán
válasz TeeJay #59979 üzenetére
A csomagos megoldás kényszerítése lenne a legnagyobb hülyeség. Engem nem érdekel a tv, nem is nézek, akkor miért is kellene csak a net helyett egy egész csomagot fizetnem, amit nem is használnék? Vagy az ilyen embereknél kifizetnéd a különbözetet, mert elenyésző ember lopja a tv-t?
-
TeeJay
félisten
Nálam is Huawei ONT van a lakásban rajta 3-as osztó és 3darab LG TV, soha egyiken nem volt még kockásodás, 2 TV olyan 15méter koaxra van az osztótól a 3. meg 10méterre
Jelerősség 90% körül minden frekvencián, jelminőség 100% mindenholPont FTTH-nál lesz nagyon patent a DVB-C mivel már nem a 3. emeleti koax erősítőből megy a 11. emeletre 5 kötésen át az adás hanem lakáson belül pár méterre ott meg már a sima 1x vagy 2x árnyékolt koaxon is hibátlanul menni fog azon a pár méteren
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
WaterWave
veterán
válasz SatnyaSanya #60322 üzenetére
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
cof
veterán
Igen, kisebbségben. Mert ezek nagyon gyenge érvek az IPTV mellett.
Nálam se UPC-nél, se most Digi FTTH-n nem volt soha kockásodás, ez helyi hiba amit ki kell javítani, nem a technológiából adódik. Ugyanúgy kockásodhat az IPTV is.
Plusz még az is ellene szól, hogy nincs egy kéretlen dobozom, ami ugye szükséges az IPTV-hez, és nagyon nem zöld.
Arról nem beszélve, hogy így teljes kontrollja van a szolgáltatónak az előfizető felett, nem azt rögzít amit akar, ha van visszanéző szolgáltatás, csak rajta múlik, hogy tekerhető-e a műsor és így a reklám sem áttekerhető, mint a drága vodánál.
Nem kérjük, köszi.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
veterán
-
veterán
ha az egyező minőségű streamek csak úgy szabadon elérhetők lennének, én boldogan elfelejteném a tunerekkel bohóckodást meg minden egyebet, ami a dvb-vel jár, de erre itthon nem sok esélyt látok.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
Kicsit hozzátennék a DVB-C vs IPTV témához: azért elég sok eset van, amikor elkezdenek kockásodni a csatik DVB-n, akár FTTH-n a túl erős jel miatt, akár rossz kábelezés miatt. Ha jön új csati, sok TV-n teljesen újra kell keresni a csatikat, sorrendet újra beállítani stb.
Én emiatt is abszolút az IPTV-t preferálom.
Az a fontos, hogy IPTV-re váltás esetén funkcionalitásban jelentős fejlődés legyen. Pl. legyen egy jó minőségű box intuitív UI-jal, felvétel, visszanéző, appból variálható csatisorrend, villámgyors csativáltás stb.Mióta Voda boxom van IP alapon, teljesen megszűntek az olykor előforduló kockásodások, és nagyon gyors a csativáltás is. Ez nekem önmagában pozitív, és nem váltanék vissza DVB-re.
Tudom, kisebbségben vagyok köztetek.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
anrab
addikt
Csak összejön orbánéknak a digi kinyírása.
És létrejön amit már évek óta akartak. -
Flashget
félisten
-
MODERÁTOR
válasz Dark Archon #60328 üzenetére
Jelenleg úgy néz ki, hogy a 4iG, bár ez még nem biztos.
A 4iG megveszi a DIGI magyar leányvállalatát -
addikt
-
klaczi
aktív tag
válasz SatnyaSanya #60322 üzenetére
Pont most jutott eszedbe? Gyaníthatóan a Digi utódja pont ilyesmit fog csinálni. Egyenlőre kivárnék a helyedben.
Mi Digisek addig még élvezkedünk egy kicsit. -
anrab
addikt
-
addikt
-
SatnyaSanya
csendes tag
Sziasztok,
Előre is bocs a terjedelemért és az esetleges láma kérdésekért.
UPC –s vagyok(voltam), amióta bevezették a panelünkbe a kábelt(régóta). A bejövő kábel rögtön kettévan osztva és az egyik megy a kisszobába a másik nagyszobába, ahol szintén van egy osztás, amiből az egyik a modembe a másik a médiaboxba megy. Egy Cisco felvevős HD mediabox volt a nagyszobában(enyém) és egy Thomson felvevős SD(anyué) a kicsiben. Semmi gond nem volt a rendszerrel nagyon szerettem énis a Cisco –t jóanyám meg a Thomson –t. Mivel történt a VodaUpc –s változás így ezektől megszabadítottak és kaptam két VodaTV –s mediabox –ot + Booster –t, mivel a kisszobába nincs UTP csak a kábel. Nagyon elégedetlen vagyok énis és anyum is ezzel a rendszerrel. A legnagyobb probléma az, hogy felvett műsor esetén se lehet a reklámokat áttekerni így tulképp teljesen értelmét vesztette az egész, valamint az is, hogy nem lehet akármit felvenni(értem én hogy ezért csinálták ezt a rendszert, de nem tetszik). A másik kisebb, de azért kellemetlen rész, hogy nincs egy kedvencek menü, anyum 70 éves, eddig jól elvolt azzal a 6 csatornával, amit beállítottam neki (tudom üsse be a csatornaszámot, ezt is csinálja jobb híján).
Az elmúlt két napban, amióta kihozták ezt az új rendszert a netet böngészgettem jobb megoldást kutatva. Az itteni topikban kb 2016 –ig olvasgattam vissza és ahhoz képest, hogy semmit se tudtam az egészről eddig egy két dolog lehet, hogy kezd érthető lenni.
Tehát egy olyan rendszert szeretnék csinálni, mint ami korábban volt.
Ha jól értem ezt kb. úgy tudnám előállítani, hogy:
- Felmondom az egész Vodafone szolgáltatást szőröstül bőröstül(nincs hűség nem gond) és váltok Digi –re, mert a honlapjuk szerint ők is szolgáltatnak nálunk(anyagilag ez még kedvezőbb is).
- Átjuttatok egy UTP kábelt a kisszobába is vagy szerzek ehhez a booster nevű cucchoz hasonló ketyerét.
- Veszek két olyan TV BOX –ot, ami megfelel a célra. Asszem ez a legnehezebb része a dolognak, mert mindenképp szükség lenne, hogy legalább 2 tuneres legyen(azt is feltudjuk venni, amit épp nem nézünk). Valamint ha jól értettem az itt olvasottakat, akkor EPG is kéne nekem, mert ez valami „műsorújság” funkció, amiben jó eséllyel kiigazodna anyu is(a régi Thomsonnal jól elvolt bármit beállított magának) és könnyen betudna állítani felvételeket vagy akár sorozatfelvételeket is. A kedvencek funkció is mindenképpen kéne, illetve magyar nyelv is. Külön pozitívum lenne, ha esetleg Android –ot futtatna, mert gondolom akkor seperc alatt mehetne rá egy netflix vagy akár HBO GO is és anyám egy Androidos telefont meg egy tabletet használ nagy élvezettel már évek óta.
- Amennyiben a választott mediaboxban nincs semmilyen tárhely, akkor kéne még két tároló. Elég lehet két kisebb pl 256 SSD is erre a célra mondjuk egy USB –s házban vagy esetleg ha a Box támogatja akkor SD kártya? Asszem a régi mediaboxokban 320GB volt, de ez nem tuti.Előre is köszi mindent.
Ha akár más jobb ötlet is van, hogy elérjem azt ami eddig volt: Viszonylag egyszerűen, előre beállítható felvétel bármelyik csatornáról, akkor is ha nem azt nézem(persze egy időben csak egy ha két tuner van) és a felvételeken a reklámok eltekerése + műsorújság, akkor azt is szívesen hallanám. Vagy esetleg húzzak át a „DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök” –topikba a hülyeségeimmel :) ?Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
xv. ker. Főtér
A hd csatornákon csak hang van, kép nincs.
Máshol? -
francz'70
senior tag
....és köszönöm mindenkinek a segítőkész válaszokat
-
-
francz'70
senior tag
Nálad is kellett formázni az SSD-t? Van esetleg infód melyiket nem vitte?
Amúgy jó kis box ez az Amiko 8142 HD Twin C, de azt nem gondoltam, hogy ennyire macerás lesz az SSD csatlakoztatása
Mondjuk jó lett volna ha van valami konkrét infó, hogy milyen SSD csatlakoztatható, ha már ennyire válogat, de semmit nem találtam róla, hiába túrtam a netet![ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest