- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Microsoft Excel topic
- Mikrotik routerek
- Synology routerek
- Adobe Lightroom topic
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Rendszergazda topic
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
Kija
aktív tag
válasz
sityupityu #61348 üzenetére
Az lehetett a vihar miatt is.
Este nem néztem TV-t de ma reggel sem volt kockásodás -
-
Kija
aktív tag
Én kimondom hogy az országos hibát elhárították (remélem véglegesen)
Most már csütörtök óta egyetlen csatornán sem észlelek kockásodást TV-n nézve.
Szerintem akiknél maradt azok nem hagyományos módon, TV készüléken nézik, ami lehet érzékenyebb, nincs benne hibajavítás.
Van még valaki aki hagyományos módon TV-zik és még tapasztalja a negyedóránkénti kockásodást? -
cof
veterán
válasz
madrac #61340 üzenetére
Tegnapi Columbo-t elfelejtettem rögzíteni mert letöröltem a TVheadendet és újra beállítottam a csatorna sorrend miatt. Viszont még mindig ömlesztve vannak a csatornák, nem értem...
Nálad is így néz ki az EPG? Minden csatornaszám 0? Nem tudom hol keressem a hibát. Emlékszem tavaly megadtam egy frekvenciát és megtalálta az összes MUX-ot automatikusan de már nem, a 300-as tartományból, de mindegyikkel végig próbáltam. Most egyesével kell felvenni mindet. De csináltam egy fájlt (módosítottam egy meglévőt)
service.tvheadend42\dvb-scan\dvb-c
amibe megadtam a helyi MUX-okat, hogy ne kelljen vele szórakozni így kiválasztható az előre meghatározott MUX-oknál. UPC-nél is csak egy MUX-ot adtam meg, bár ott írtak is kezdőfrekvenciát (ahol az M2 HD van), de Diginél nincs ilyen. Fogalmam sincs mi lehet a hiba, mert így nagyon rossz, hogy össze-vissza vannak a csatornák. Annyi változás van, hogy Kodi 18-ról átmentem Kodi 19-re. -
cof
veterán
Nem, mert ott is a TV-hez vagy kötve. Így meg nem, belső hálózaton/interneten keresztül bárhol tudod nézni a TV-t vagy a felvételeidet. Még okos TV-n is, ha adsz neki LAN kábelt, és leht rá letölteni valami IPTV app-ot ami megeszi az m3u fájlt, ezt TVheadend-el lehet generáni, és akkor van ilyen házi IPTV rendszered.
Amelyik BOX meg ilyet is tud, annak elég borsós ára van.
-
madrac
senior tag
válasz
SunMount3r #61341 üzenetére
nálam tvheadend szerver fut raspberry mini gépen (nem PC), ahhoz csatlakozik az usb-s tv tuner. így a tv adás utána már hálózaton keresztül vehető sima video lejátszó programmal (daum potplayer) PC-n is, de akár telefonnal is. a felvételt a tvheadend intézi a raspberry-hez kötött külső hdd-re. a csatorna és egyéb beállításokat, felvételt böngészőn keresztül intézem a tvheadend szerverrel, amit közben nem nézek. amikor kész a felvétel akkor mondjuk hálózaton keresztül átmásolom PC-re, hogy leellenőrizzem és kivágjam az anyagból a reklámokat. már ha nincs tele észrevehető kép vagy hang hibákkal, ami azért diginél nem ritka.
-
Kija
aktív tag
15:40-től 16:50-ig ATV HD-n, 17:05-től 17:45-ig Travellen egy kanyi kockásodás sem volt Győrben
-
madrac
senior tag
-
madrac
senior tag
Nincs most beüzemelve TV is, illetve az adást sem szoktam folyamatosan nézni. Amikor számítógépen megy ugyanaz az adás stream, akkor néha el tudom kapni mert előbb mutatja a logban (be van állítva rá nekem Telegram értesítés) és a bufferelés miatt kicsit később jön át az adásban ,és akkor ha úgy van ránézek. Ha rögzítem, akkor azon megtudom nézni utólag is. De érdekes, mert kis megszakítással 9:34 óta megy a Travel részben rögzítve és 2x volt hiba 9:39, 10:02-kor, azóta viszont semmi. Lassan viszont kezdődik a felvétel a Jocky TV-n.
-
madrac
senior tag
tvheadend log és TS Checker kis windows-os program.
Most inditottam egy felvetelt Travel-en es mar hibazott, 2021-07-30 09:39:48. -
madrac
senior tag
Sajnos ez trükkös mert van amikor nem csinálja vagy nem észrevehető. Lehet, hogy a hang ugrik meg egy picit, vagy a kép lesz kicsit kockás néhol, de nem esik szét teljesen. Erős a gyanúm, hogy ezekkel a kevésbé látványos hibákkal már tényleg nem foglalkoznak. Nálam a Derrick felvétel van fixen beállítva hétköznaponként 11:50-13:15 között, azt vissza is tudom nézni. Felvétel alatti logokban látszik a hiba és a TS anyagra ráengedve a hibakereső szoftvert, másodperc pontosan mutatja is, hogy hol a hiba az anyagban. Ha ez másnál nem jelentkezik, akkor nem központi hiba, de ezt maximum csak úgy tudnánk megállapítani ha egyszerre néznénk és mindenki felismeri a kis hibákat is.
-
Kija
aktív tag
Érdekes, hogy náelm azok a csatotnák amiket Madrac reklamál (ATV, Jocky TV, Moziverzum, Paramount...) sosem kockásodtak, pedig aztán nálam mindig kijött a kockásodás a meghatározott időpontokban a többi (másoknál is észlelt) csatornákon.
Az a gyanúm hogy nála egyedi hiba lesz. -
madrac
senior tag
Jocky TV, Travel továbbra is hibázik. Comedy Central-on megszűnt, legalábbis amíg követtem nem fordult elő. Moziverzum-on volt TS hiba hiba, de a képet, hangot nem érintette.
-
SunMount3r
nagyúr
Ma reggel Alföld TV HD-n kb. 3 perc nézés alatt volt egy gliccs ("csippanós" is, amitől ha fel van tekerve a hangerő bezakkansz). De ezt nem néztem tovább, hanem az RTL+-t, kb. 30 percig. Itt csak annyi volt egyszer kb. 5 mp-ig, hogy (mintha egy ősi VHS kazettát néztem volna, de tényleg olyan volt), fentről lefelé elkezdett gyorsan mászni a kép lefelé. Benny Hill Show amúgy. A képminőségéről még talán azt is elhiszem, hogy tényleg VHS-ről, vagy szalag-ról van bedigitalizálva nekik RTL maszek módon, mert a BBC-s forrásokból és a DVD-ken sokkal jobb a képminőség.
-
MDanny
senior tag
Nem akarom elkiabálni, de lassan másfél órája nézem és nem tapasztalom az eddigi hibákat, legalábbis az ATV HD-n.
-
mpo
veterán
A 3. hibabejelentésemre e-mailt ígértek, most jött a szokásos SMS.
Most 20 percig néztem az Eurosport1-et, nem kockásodott.
Hajnalban is ezt néztem és nem tűnt föl, hogy nem kockásodik, elfelejtettem, hogy kellene.
Úgy néz ki, megjavult. -
Lackooo84
nagyúr
Na Tatabányán minden adó összefosta magát kb 5 perce, az összes kockásan áll.
-
4Grider
nagyúr
válasz
SunMount3r #61314 üzenetére
Egyáltalán nem bonyolult, csak épp ezt az RTL csoport nem engedi. Tehát az RTL nem engedi az egyedi viszonteladást. Magyarul egy szolgáltató vagy mindenkinek előfizeti a Most-ot, vagy senkinek. Ha pedig muszáj mindenkinek előfizetni, akkor mindenkinek kódot is kell adjon hozzá.
-
pjen
félisten
válasz
SunMount3r #61314 üzenetére
Nem biztos, hogy lenne annyi előfizető, hogy megérje foglalkozni vele.
-
4Grider
nagyúr
válasz
SunMount3r #61308 üzenetére
Még egyszer: Nincs olyan, hogy plusz pénzért. Egy szolgáltató vagy fizeti az összes előfizetője után azt a néhány 10 m Ft-ot havonta, vagy egynek sem. Az RTL máshogy nem adja a kódot, csak ha az összes tv előfizető után fizetsz érte.
-
cof
veterán
válasz
4Grider #61307 üzenetére
Az az érdekes, hogy én UPC-s voltam tavaly augusztusig és még 2019-ben kaptam az RTL kódot de azóta is működik, szóval az RTL nem követi nyomon, hogy kinek van még aktív szerződése adott szolgáltatóval, gondolom nincs erre kapacitás. Nem csodálkoznék ha az ember valakinél előfizet, elkéri a kódot, és lemondja a szolgáltatást akkor még utána is működni fog.
Sajnos vagy nem, engem pont hidegen hagy az RTLM+ kínálata...
-
MDanny
senior tag
válasz
madrac #61301 üzenetére
Az ATV HD már napok óta 5-10 percenként szétesik az általad jelzett időben, de van olyan is, hogy pár másodpercig nincs jel. BBC Earth reggel csak kicsiket hibázott, de a DIGI World HD este 8-10 percenként 30-50 folytonossági hiányt produkált és volt, hogy a hang ment, de a kép szétesve állt. Sajnos nálam számítógépen nézve hanghibával is jár a dolog és viszonylag halkra állítva is hatalmasat csippan az egész, amikor megtörténik a HD-s csatornákon... Kíváncsi vagyok este milyen lesz, reggel az ATV HD-n nem tűnt fel, hogy baj lett volna, de nem volt sok időm nézni.
-
farkas-j
őstag
Sziasztok!
Keresek olyan Digis vagy Inviteles vezetékes szolgáltatást használót, akinek nincs mobilinternete és nem is kíván használni. Van ugyanis a Diginek egy 50GB-os mibilnet előfizetése, amit szívesen megvásárolnék, de felénk nincs Digis vezetékes szolgáltatás, így saját jogon nem vehetek ilyen mobilnetet. Aki szívesen átadná a szolgáltatást, kérem írjon nekem magánba! Egy évet kifizetnék előre és a stick-re nem tartanék igényt. Köszönöm! -
4Grider
nagyúr
válasz
SunMount3r #61305 üzenetére
Remélem soha nem lesz, mert ez is csak egy újabb költség. Az RTL Most + ui. nincs ingyen a szolgáltatóknak és az összes tv előfizetés után fizetni kell attól függetlenül, hogy hányan használják/aktiválják a fiókot.
Ha nagyon hiányzik, fizess elő egy Direct One online csomagra (havi 2390 Ft egy év hűséggel). -
cof
veterán
válasz
SunMount3r #61305 üzenetére
Nem hiszem, DigiOnline-on sincsenek RTL-es csatornák. A Digi nem akar erre költeni szerintem, majd talán akkor lesz ha az RTL ingyen adja a szolgáltatóknak a lehetőséget.
-
SunMount3r
nagyúr
Az RTL Most + a legkisebb, zig-zug szolgáltatóknál is van már, a Digi-nél meg persze nincs. Erről nem tud valaki valami infót, hogy egyáltalán valaha lesz e, vagy tervben van e?
-
Kija
aktív tag
Valami történt, mert az eddig legbiztosabban hibázó Viasat History HD sem tegnap este sem ma reggel nem produkálta a kockásodást. De tegnap este a Sport 2 HD sem csinálta Győrben.
-
madrac
senior tag
Nagyon rossz volt tegnap a Moziverzum, este pedig az ATV is szinte nézhetetlen volt, legalábbis 19:44-20:05 között. Ennyire rossz nem volt eddig még sohasem.
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Microsoft Excel topic
- Mikrotik routerek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Jogász topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest