Hirdetés
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grg
tag
Sziasztok,
Nemrég cserélték le nálunk a régi koax-rendszert optikára. Előtte kb. egy hónappal mindenkivel új szerződéskötés volt, ebben pedig digitális adás lett bejelölve. Nekünk még hagyományos tv-nk van, erre azt mondta az üzletkötő, hogy akkor majd kapunk set-top boxot hozzá.
Ez eddig tiszta sor.Nade, most már az új rendszer van kiépítve, ennek ellenére vígan tudunk tv-zni set-top box nélkül is (azt jómagyarosan majd másik szaki hozza valamikor, nem az aki az optikát csinálta...).
A kérdésem az, hogy ez most csak ideiglenesen ilyen és majd valamikor átállnak digitálisra, vagy nem is kellene a set-top box, csak ha HD-ben akarnánk tv-zni? -
pacseryk
csendes tag
DIGI-s Set-Top-Box-ban A LAN csatlakozást lehet használni valamire? Nem találtam infót a korábbiakban.
IP címet kap, ha rádugom a routerre. -
Luissimo
veterán
válasz st3v3np3t3r #55388 üzenetére
Lehethogy éppen lopják
-
Flashget
félisten
Ora allitos, ezert szokasosan rosszul mukodo epg-s reggelt kivanok! :)
Realme GT Master Edition
-
-
Bogyi007
veterán
válasz st3v3np3t3r #55377 üzenetére
Olyan jól dolgoznak rajta, hogy nálunk egész nap halott az optikai hálózat....
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Laccoss
addikt
IPTV-nél nem azért egyszerű visszanézni, mert amúgy is adatként (stream) kerülnek továbbításra? És ugye ott a Horizon Go, meg TV Go, amik már erre alapoznak.
Viszont Diginél DVB-c van, ahol nem tárolják, csak átjátsszák kábelen a jelet. Persze a Digi is megcsinálhatná (ha már a digionline ott van), plusz 4-5 ezer forintért pluszba minden előfizetéshez. Bizonyára sokan örülnénk is neki....
-
nicu71
addikt
válasz 4Grider #55376 üzenetére
Dehogy, sok minden nem nézhető vissza. Pl a kiralyi m5, egy műsort akartam visszanézni, és ott egyet sem lehet, Rtl klubon nem lehet előretekerni, végig kell nézni a reklámokat is, stb. Nem fenékig tejfel tehát most sem.
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
-
4Grider
nagyúr
Én már bő egy éve nem vagyok UPC-s (tv-vel), de emlékeim szerint egy csomó műsor nem volt visszanézhető, pl. jogi okok miatt. A forma1 versenyekre emlékszem konkrétan, de volt pár olyan csatorna, ahol egy az egyben nem volt visszanézhetőség. Ez mára már megszűnt és minden visszanézhető a UPC-nél? (Nem mintha vissza akarnék hozzájuk térni, tehát csak érdeklődöm.)
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz csiki52 #55374 üzenetére
Itt nem a véleményedről van szó,hanem amit kérdeztek.Ésszerű keretek között nem oldható meg egy UPC rendszerű visszanézés a DIGI nél.Egyébként van létjogosúlsága.Van egy meccs amire nem érsz haza,milyen egyszerű vissza nézni.Másnap a melóhelyen mindenki egy riport műsórról beszél amit Te nem láttál,haza mész vissza nézed.Nem kell tervezgetni,gépészkedni,két gomb nyomás és nézed.
-
csiki52
tag
nem tud 8 at rögziteni 4 csatornát tud bármilyen muxrol ami több mint elég /ki rögzitene egyszerre 4 csatornát/.
Ilyen boxom van régóta még németországbol hozattam be mert nálunk még mutatóban sem volt FBC tuner, amugy ettol drágább a box.
Az FBC tuner azt jelenti, hogy egyszerre az egy tunerböl 8 virtuálisat csinál, ennek előnyét csak csatornaváltáskor lehet látni itt nincs késletletés azonnal vált de ezt is csak bizonyos enigma2 rendszerek tudják maradéktalanul kihasználni pl a VTI.
A 4 rögzités és visszajátszás is megy /nekem 500gb HDD van benne /van egy kihuzható fiokja/ az én véleményem szerint még 4 eet sem kell rögziteni egyszerre akinek ilyen igénye van/lenne épitsen ki egy studiot 1-2 millabol -
M_AND_Ms
veterán
1. A kérdésre megadtam a választ: saját eszközzel lehet megoldani. Az nem volt a kérdés része, hogy ennek abnormális mivoltát (mármint 30-40 csatorna folyamatos, otthoni rögzítésének technikai -kvázi- lehetetlenségét és feleslegességét) kifejtsem. Józan ésszel belátható, hogy ez nem háztartási szinten megoldandó, megoldható feladat. Azt meg nem vitattam, hogy vannak akik boldogan használják ezt a szolgáltatást.
2. Hozzászólásaimat a saját szemszögemből, saját meggyőződésemmel, saját álláspontom szerint fogalmazom. Ha ettől eltérek, akkor azt jelzem ill. hivatkozom a forrásra. Kérlek, ezt ne kérd rajtam számon! Köszönöm!Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Bogyi007
veterán
válasz st3v3np3t3r #55369 üzenetére
Kelebián is dettó, már a Family Guy 2006/1 epizód alatt is ez volt a szitu nálam is...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
válasz st3v3np3t3r #55369 üzenetére
link
ilyen formában kockásodikHonor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
agroman
senior tag
-
estét... másnál is bekockásodik véletlenszerű időközönként a felbontás a Comedy Central csatornán?
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
veterán
-
Watt25
veterán
válasz qnadam #55366 üzenetére
Igaz, a téma összefoglalóban az az érték van, amekkora adat átjön, márpedig az az adatmennyiség mindig átjön, hiszen a MUX sávszélessége nagyjából fix. Legfeljebb ki van töltve dummy adatokkal, viszont tárolni azt nem kell.
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
veterán
válasz Watt25 #55365 üzenetére
fájdalmasan kerek szám van ott, adta magát a számolás
a digi honlapján azt állítják, hogy 103 digitális és 34 hd adás van. eszerint 69x5+34x10=685, az még kevesebb. és a gyakorlatban vannak jóval kisebb bitráták is, simán beeshet az egész produkció 600 mbps alá. azt még egy izmosabb wifi is átviszihanyas vagy, te disznó?
-
veterán
ha jól számolom, akkor 25 mux van. most pedig nagyon durván elnagyolt számolás következik: egy muxon ~4 hd vagy 8 sd csatorna van, és a hd kb 10 mbps, az sd 5 mbps bitrátával megy, tehát egy mux ~40 mbps adatot visz, az összesen nagyjából 1 gbps. a digi honlapja szerint 34 hd csatorna van, így ebből levonhatjuk 34 sd csatorna adatmennyiségét, marad 830 mbps, azaz egy heti anyag körülbelül 66 tb.
25 tunerrel és 70 terabájt tárhellyel meg lehet oldani a digi komplett egyheti visszanézhetőségét. ez persze nem a tipikus otthoni pécé kategória, de igazából nem is egy megfoghatatlan árú hardver.[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
nfsu17
veterán
Szerintem tudja.
[link]
Még mindig fajlagosan ez a legjobb árú eszköz, ha a "tunerek" számát nézzük (azaz 8 csatorna egy időben). A UPC "érzéshez" még mindig ez áll legközelebb.
Én elvagyok single tunerrel is, előre megnézem mi kell, és beállítom.
Az is ritkán van, hogy valami mégis kellett volna, de lemaradtam róla.
Vagy fent volt neten, vagy ismételték később, vagy mindegy is volt, minden úgy sincs.
Nagyon ritkán kellett volna eddig dual tuner...akkor szerencsére meg lehetett oldani éjjeli ismétléssel az egyiket.
Vagy UPC-hez kell menni, vagy el kell engedni ezt a (bármit bármikor) visszanézős igényt.10mbit/s több hd csati.
durván 100GB a 24 óra * 8 hd csati.
1TB hdd elég egy napra.
de már a 4TB sem űrtechnika, így 4 napra meg is van.
persze én ezt nem csinálnám, sem a technika miatt, sem a villany miatt[ Szerkesztve ]
-
-
nfsu17
veterán
válasz Zotyatv #55351 üzenetére
eszközt kell venni.
van már olyan, ami képes 8 különböző csatornáról (azt olvastam, hogy nem kell egy muxon (freki) lenniük és úgy is megy).
VU+ Uno 4K SE 1x DVB-C FBC Twin Tuner
itt csak a tuner
[link]
A linkekért nem vállalok felelősséget, ha mégsem úgy működik, én még nem használtam, de szeretnék venni, csak kicsit mehetne lejjebb az ára. -
M_AND_Ms
veterán
Erre, nem volt igényem még.
Ha valamit meg akarok nézni, de nincs rá lehetőségem, akkor beállítom a felvételt. Ha esetleg utólag jövök rá,,hogy lemaradtam valamiről, akkor nagy valószínűséggel az valahol a neten fellelhető. Ha ott sem, akkor ennyi, lemondok a megnézésről. Nagyobb bajom ne legyen. De csak ezért nem fogok pluszban fizetni.
Úri huncutságnak jó ez a bármit visszanézhetek dolog, de valljuk be, inkább egy ránkerőltetett igény, kielégítése, amit ha kell, ha nem megfizetettnek velünk.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
nagyúr
Köszönöm a válaszokat
-
MODERÁTOR
-
Zotyatv
tag
Sziasztok!
Kicsit belefáradtam a visszaolvasásba ezért inkább megkérdezem. Hogyan lehet, ha lehet olyan megoldást csinálni, mint az upc-nél, hogy visszanézzem az adásokat. Mintha nem lenne a diginek ilyen szolgáltatása. Köszönöm!! -
Bogyi007
veterán
Mivel a Digi nem hinném hogy emelni akar a havi díján és a DigiOnlineból sem véletlenül rakta ki a sima RTL Most szolgáltatást és nem hinném hogy fizetőssé akarná tenni, így sok esélyt nem látok a csatlakozásra...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Nincs valakinek infója, hogy az RTL Most + szolgáltatáshoz mikor fog csatlakozni a DIGI?
Előre is köszönöm a segítséget
-
varso
tag
válasz energomatt #55345 üzenetére
Igaz!
"Ugye tudod, mi a valóság? Ami nem múlik el egy áramszünettel." Sherry Turkle
-
varso
tag
Nálunk a HírTV-n nincsen adás.
Nálatok van adás?
Olyan tévén, amiben nincs kártya, ott kódolt csatornát ír, ahol pedig van STB+kártya, ott pedig csak a fekete képernyő! 🙂
Balassagyarmat, FTTH
[ Szerkesztve ]
"Ugye tudod, mi a valóság? Ami nem múlik el egy áramszünettel." Sherry Turkle
-
válasz szaboi6512 #55338 üzenetére
az addig oké... nem is ez a baj... hanem az,aki pl. nem használja a hbo go-t,de ugyan úgy fizet érte,hiszen benne van a csomag árában... a másik probléma az, hogy a Diginél nincs HBO OD és HBO HD és Cinemax2... a másik 2 nagy konkurens tv szolgáltagónál érdekes módon van, az egyiknél ugyan annyi a 7 csatorna mint a Diginél a 4,a másiknál 3600 és ugyan úgy HBO GO-t adnak mellé... bár nekem elég csak a HBO GO... a tv csatornák nem izgatnak, a jelenlegi közel 100 Digis csatornából is csak kb.6 adót nézek,a maradék 94 nagyon felesleges...
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Watt25
veterán
válasz st3v3np3t3r #55337 üzenetére
Viszont az HBO Go-nak jobb a képminősége, mint ami a Digi-től jön kábeltévén. Én előfizettem.
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Bogyi007
veterán
válasz 4Grider #55339 üzenetére
De előfordulhat hogy papának, mamának rendeli meg a csomagot. Ők nézik a tévén, te meg fogod az előfizetés mellé adott Hbo Go-t és 5 különböző kütyűn használhatod online....
-
4Grider
nagyúr
válasz szaboi6512 #55338 üzenetére
De nem sok olyan műsort találsz az HBO csatornákon, amit nem tudsz megnézni akkor amikor akarod az hbogo-n...
-
szaboi6512
őstag
válasz st3v3np3t3r #55337 üzenetére
Az még +csatornákat is ad, azért az összegért.
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
válasz szaboi6512 #55334 üzenetére
mondjuk a poén az, hogy a Diginél a hbo super max pakk hbo go-val 2600/hó, csak a hbo go külön a hbogo.hu oldalon reggelve meg 1500/hó a második hónap után...
[ Szerkesztve ]
-
SPF
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
-
szaboi6512
őstag
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
SPF
senior tag
Csak Hbo Go előfizetés lehetséges?
-
veterán
válasz energomatt #55327 üzenetére
ha a te oldaladon nincs vétel, akkor jogos a kérdés, hogy a tévéd/kábeled/stb rossz-e, vagy adás sincs a másik oldalról. ezeket pedig adásnak és vételnek hívják akkor is, ha nem a levegőben utazik.
hanyas vagy, te disznó?
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Van még valaki a nagyszüleimen kívül, akinek "Beragadt számlázás" címszó alatt nem érkezett csekk már szeptemberre sem?
Augusztusban járt le nekik a 2év, újrakötöttük Digi Full csomagra. Azt a hónapot személyesen kifizettük. Szeptemberi számla nem érkezett, telefonon bejelentettem 20-án. Nem jött csekk.
Személyesen bementem 30-án, hogy kifizessem úgy. Nem lehetett, mert nincs számla, nem tudják az összeget sem, tehát nincs mit kifizetni....Várjunk, mást nem tudnak tenni.Számla azóta sem jött, lassan egy hónapja a bejelentésünk óta. (Mi már a nov. 30-ig esedékes csekket is megkaptuk)
Járt még így valaki? Előfordulhat, hogy több havi számlát fognak egy összegben megkapni egyszer csak?
-
energomatt
senior tag
Nem a TV-ben és Újpesten van adás, ott legfeljebb vétel lehetne, ha még antennát használnánk, mint anno.. Szolgáltatás kiesés az persze lehet bizonyos területeken. A leggyorsabban erről nem biztos, hogy itt lehet értesülni, meg kell kérdezni a szomszédokat.
-
Piistii
tag
újpesten van adás? nálam teljesen elment
-
juhasz.p
aktív tag
Nálatok van adás a tv-ben? (Miskolc, Győri kapu)
...ha a szar felkerül a polcra, máris azt hiszi lekvár lett belőle...
-
törölt tag
Próbáld kihúzni a kábelt kb. egy hónap múlva amit folyékony szappannal húztál be!
Hidd el tudom miről beszélek. Csak a múlt héten kb. 200 méter körüli 230 V-os kábelt húztunk ki/be a 16-os/20-as védőcsőbe.
Ami szappannal lett behúzva slaggal kellett kimosni a csövet, hogy kijöjjön a kábel és még akkor is ragadt amikor kihúztuk
... még szárazon is könnyebben kijön.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"... folyékony szappannal kend a koaxot folyamatosan."
A folyékony szappan nem jó, mert ha megszárad a csőben olyan lesz mint a ragasztó.
Szilikon spray-vel érdemes befújni a koaxot folyamatosan húzás közben, az csúszik mint a veszedelem még száradás után is.
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz 4Grider #55313 üzenetére
A digis szerelő hagyta ott az optikai kábelt, hogy húzzuk be a háztól az oszlopig, úgyhogy rá fognak kötni. Földben fut az optikai kábel, azt meg nem húzzák be, úgyhogy ilyenkor ott hagynak egy tekercs kábelt.
1 koaxot megpróbálok akkor behúzni 1 UTP helyére, ha sikerül...
-
mauimagic
senior tag
Sziasztok!
Új építésú házba be van húzva az optikai kábel, amire majd ráköt a Digi, onnan pedig UTP megy a TV-ig.
Van valami megoldás UTP-vel (okostévé lesz gondolom), vagy mindenképp koax kellett volna a Digis optikai átalakítótól a tv-ig?
-
pjen
félisten
válasz st3v3np3t3r #55308 üzenetére
Így van.
-
-
nfsu17
veterán
válasz Atis42 #55303 üzenetére
simán.
a régi 40"-os Samsung tévém beépített tunerja (sd adások esetén) fasorban sincs a Technisat boxhoz képest. HD-nál már pixelkukkolni kellene.
A Samu mosott, életlen ahhoz képest, az apró betűket már alig látni.
A box meg olyan hozzá képest, mint ha 720p lenne.
Nem, nem placebo.
A tévén minden kép"javító" beállítás off, de ha on, akkor sem jobb. Minden _is_ már át lett nézve.
Van itthon 2db LG tévénk is...na az már sd adásoknál sokkal jobb a samunál. Ott szívesebben nézem.
Viszont azoknak meg a panelja nem valami nagy szám, így színek, meg kontraszt az "nincs" ott.
Van a samu tévémen egy Dune media player is...na azon is szép az sd adás.
A tévé beépített tv tunerja nem szépen skálázza fel az sd adást.
HD esetén már alig van különbség, hiszen 1-1 pixelt megjeleníteni nem nagy kunszt.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz st3v3np3t3r #55304 üzenetére
Simán lehet jobb tuner a box ban,mint a Tv ben.Azonkívül lehet például kicsit kontaktos a Tv antenna bemenete.stb.
-
energomatt
senior tag
válasz st3v3np3t3r #55304 üzenetére
De algha műszaki alapon tartod kizártnak, mert úgy az természetes. hogy két különböző elektronika és beállítás eltérő eredményt ad. Hogy melyik tűnik jobbnak az egy másik kérdés.
-
-
Atis42
lelkes újonc
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Kollégámnak digi kábel előfizetése van. Egy 50"-os samsung tv-n nézték a digitális adásokat. Nemrég megrendelték a film now csatornát egy hd boxal, és állítása szerint, ha boxon keresztül nézik bármelyik tv adást, akkor szebb a kép, mint ha box nélkül nézik.
Ez létezhet, vagy csak úgymond "placebó" hatás lenne?[ Szerkesztve ]
-
trec12
addikt
Több száz településen csökkent önként árat a Telekom
Na igen a Digi generálja a versenyt nem véletlen, hogy mobil szolgáltatás terén (is) ki akarják húzni a lába alól a talajt. Remélem nem fog sikerülni....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Nvidia Quadro K2200 4GB
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest