- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Proxmox VE
- Hálózati / IP kamera
- Linux kezdőknek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Most futottam bele
Samsung Endurance memóriakártya folyamatos rögzítésre ajánlva
[link]( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz Victoryus #12097 üzenetére
Olyan szervizbe nem megyünk ahol nem lehet a kocsi mellet maradni
Cetli dolog is olyan
Még Cora parkoló papa kicsit nekitolatott egy másiknak, pár karc a lökhárítón
Nagy üggyel gonddal megnézte és írt cetlit, csak rossz helyre tette a sofőr ajtó ablakába üveg meg a gumiperem közzé de nem sikerült jól mert befelé még ott volt a cetli kifelé meg az út közepén volt széttaposva, szél lefújhatta
Papa hagyott cetlit de oda lett( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
válasz tomazin #12096 üzenetére
Nekem egyszer tolattak bele, amíg parkoltam, persze nem hagyott semmi cetlit a barom. Meg van 1-2 karc, ami nem magától került rá. A hülyéket nem lehet teljesen elkerülni sajnos.
Tényleg jó lenne olyan kamera, ami parkolás közben is rögzít, vagy beállítható lenne, hogy rögzítsen ha kell... Legszívesebben szervizelések közben is bekapcsolva hagynám. Mondjuk ha parkolás közben powerbankról menne? Bár annak tuti nem tesz jót a kocsiban levő 50-60 fok nyáron.[ Szerkesztve ]
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Winner_hun
titán
válasz HornedReaper #12089 üzenetére
64 GB-os 400x-et használok két éve, semmi baja.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
HornedReaper
senior tag
válasz vadkörte #12091 üzenetére
Azért sem ajánlottak, mert daschcam-ben történő használat esetén bontják a garanciát a flash-memória gyártók, Transcend kivételével (+ kivételek a high endurance szériák minden gyártónál). Aztán ne kérdezd, hogy ellenőrzik, de lehet helyreállítják a kártyát csak hogy megnézzék mi van rajta
Úgy általában hangzatosakat írnak külföldön, hogy a SanDisk valóban gyakrabban tönkremegy a vezérlője miatt (nem bírja a folyamatos loop recordingot?!).. Aztán lehet mivel arányaiban is több SanDisk-et adnak el, több tönkre is megy belőlük De már a garancia "felnembontása" miatt is érdemes talán a Transcendet venni, ha számít a pénz (ha nem, ott vannak a High Endurance verziók).
SanDisk warranty feltételek:
This warranty does not cover use of the Product in connection with the following uses or devices (as determined
by SanDisk): (i) normal wear and tear, (ii) video monitoring, security, and surveillance
devices, (iii) internet protocol/network cameras, (iv) in-car recording devices/dashboard cameras/black box cameras, (v) display devices that loop video, (vi) continuous recording set top box devices, (vii) continuous data logging devices like servers, or (viii) other excessive uses that exceed normal use in accordance with published instructions.[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
válasz HornedReaper #12087 üzenetére
Vajon miért nem ajánlottak ezek az SD-k?
Egyébként jó is, hogy írtad, hamarosan rendelek Sincerity-től a dashcam-be SD-t és pont SanDisk-et néztem ki.Üdv. V. Körte
-
havri1
félisten
válasz HornedReaper #12089 üzenetére
Tudom, régen én is ezért vettem az összes kamerába Tr-t, amik mára sorba elhaltak
Volt ami 1 év, volt ami 3-4 után.
Ilyen távlatból nem pénz, bőven kiszolgálták az árukat, de most Samsungra váltottam, ua kerül.havri
-
HornedReaper
senior tag
válasz havri1 #12088 üzenetére
SanDisk fan vagyok, ha már memkártya, de a High Endurance nekem nem ér annyival többet..
A Transcend 400x MicroSD-t külföldi dashcam fórumon is többen ajánlják (persze ott is van akinek betojt, de minden gyártónak lehet ilyen terméke, vagy user error):
dashcamtalk -
havri1
félisten
válasz HornedReaper #12087 üzenetére
Én nem vennék Transcendet, 6-ból 6 halott.
Az USB-s kártyaolvasó is haldoklik.
Mind SIncerity-től van. Egyet cserélt is. Az is meghalt 1 év után. Mindegyik kamerában (illetve 1 azt hiszem egy telefonban, csak képek voltak rajta).
Olvasni lehet mindet, írni nem.[ Szerkesztve ]
havri
-
HornedReaper
senior tag
válasz vadkörte #12085 üzenetére
És annál is ezt írják: 'Samsung EVO' cards and SanDisk cards (except 'SanDisk High Endurance') not suitable for any dash cam
Maradok a Transcend 400x-nél, amit pár helyen ajánlottak (bár lehet a Transcend fizette az ajánlást), mint dashcam-memkártya, biztos ami tuti.
Sincerity-től rendelt kártyán amúgy már nincs a 400x megjelölés, csak hogy Transcend Premium, nem kell megijedni (gyári szám ugyanaz) -
tomazin
veterán
válasz spyduck #12079 üzenetére
mindenféle rosszindulat nélkül, de "10x húzták meg parkolóban" ebben a te kezed nincs benne (tehát douche módon parkolsz pl.)?
vagy ez az elmúlt 30évre vonatkozik? mert számomra egy pár évre nézve ez extrém sok és általában ilyenkor a tulaj is tesz érte, hogy "jóindulat" áldozata legyen. -
bul07
nagyúr
válasz Mikeee86 #12082 üzenetére
40$-ra leárazva(most is), és ugye most már megint lehet pontozni így abból is lejött volna 30%, így lett volna 28$
Közben volt egy akció is 36$ árral az meg 25.2$-ra jött volna ki(Mivel nem sikerült kocsit vennem így jegelés alatt van a dolog)Pontokat meg vásárlás utáni értékeléssel lehet szerezni, ezért szoktunk ilyen olcsó kacatokat venni ami kuponozva 0,1$ környékén van mert jó esetben jöhet 55pont belőle ami 1.1$ értéket képvisel
Kevés pontot regisztrációval meg profil kép beállítással meg hírlevélre való feliratkozással is lehet szerezniNem tudok valami linket nyers Xiaomi 70 Minutes felvételhez?
Megnéznék egy olyat is hogy legyen viszonyítási alapom hogy a youtube mennyire ront rajta[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
havri1
félisten
válasz spyduck #12079 üzenetére
Parkoló figyelést én is szeretnék valahogy, csak még nem látom át ezt a kérdést pontosan, hogyan is működik, ha működik.
Állandóan vesz a kamera, és g sensor mozgásra tárolja? Vagy képi mozgáskor tárol?
Utóbbi gáz lehet, hiszen rengeteg felvétel készülhet így, főleg ha napokig nem mozdul az autó, és forgalmas parkolóban áll. Nem beszélve az akkumulátorról.. Leszívja az akksit (főleg 2 kamera), akkor szívás.
Előbbi verzió talán energia és tárhely kímélőbb, viszont a g sensor egy nagyon halvány koccra nem biztos, hogy aktíválódik, illetve milyen reakcióidővel. Mert ha késik 2-3mp-t, semmi sem fog látszódni.[ Szerkesztve ]
havri
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Tegnapi nap megint összetörték a kocsimat. Most éppen egy jogsi, rendszám és biztosítás nélküli nagy motoros jött belém hátulról. Eddig 3x törték össze az autómat és 10x húzták meg parkolóban. Most lett elegem, ugyanis a tegnapi baleset során a motoros azt hazudta, hogy hátulról belejöttek és azért jött nekem. Nyilván a helyszínelők is látták a nyomokból, hogy ez nettó hazugság, viszont így cserebehagyás bűncselekmény miatt indult meg az ügy. Ez számomra annyit jelent, hogy az okozott kb 500.000ft-os kárt kb 1 év múlva, az eljárás befejezése után téríti meg a MABISZ.
Szeretném a kocsimat egy kamera arzenállal felszerelni (elöl, hátul). Olyan kamera kéne ami még a sunyi, parkolóban meghúzós és helyszínt elhagyó férgeket is rögzíti
-
bul07
nagyúr
Memóriakártya kérdés
Visszaolvasva van aki Samsungot ajánl van aki SanDisk-et de más meg LEXAR-tNa akkor én meg kérdezném mi lenne ha ilyet vennék egy ilyet az olcsósága miatt
MIXZA 32GB kerülne $6.18 (1600Ft)
[link]
(tudom tudom kütyüs fórumba már ment a szájkarate hogy egy nem ismert gagyi márka mások meg elégedetten használják és nem is egy darabot)Persze tudom hogy folyamatos írás jobban terheli jó lehet e ez az olcsó memóriakártya?
Ha számít kinézet Xiaomi 70 MinutesEsetleg még olyan vezércserét is bevethetek hogy a teflonomba van egy 32GB EVO+, ez ki telefonba meg be a Mixza
Véleményetek?
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
koanla
aktív tag
Szívesen. Én is az itteni tanácsok alapján dönöttem, szóval nem magamtól mondom az okosságot.
Piszkálás meg: ha csak akkor matat vele az ember, amikor gond van, az remélhetőleg elég ritka. Nyilván, ha magát az utat is vissza szeretné nézni, ha amolyan túrafélére megy - és ezt gyakran teszi - , akkor lehet gond. Amúgy évente kétszer kell hozzányúlni, mikor óraállítás van. Azt meg amúgy is ki lehet bírni - már szerintem. -
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Úgy érzem itt az ideje, hogy beruházzak egy menetrögzítő kamerába és a segítségeteket szeretném kérni a témában. Olyan 30eFt-ot gondoltam rászánni (esetleg 40eFt). GPS-re nincs szükségem, inkább a széles látószöget és részletgazdag felvételt helyezném előtérbe. Jó lenne, ha a kamera gyorsan és egyszerűen rögzíthető lenne a tartójába, mert esténként nem szívesen hagynám a csillaggarázsban. A Navitel R1000-et és a Xiaomi Yi-t néztem (bár tudom nem egy árkategória a kettő). Mit tudnátok javasolni?
-
sb
veterán
válasz koanla #12068 üzenetére
Köszi. A két kamerához ezzel meg is győztél, hogy ritkán kell hozzányúlni. Igazából ezt nem látom mennyire önjáró a dolog, ha külön vannak, ha piszkálni kell akkor előny, ha egyben van a két kamera.
De a cél nyilván amúgy is az lenne, hogy ne kelljen piszkálni. Akkor ezek szerint ez megy a gyakorlatban is.Egyébként arra gondoltam én is, hogy veszek egyet és kipróbálom, utána jöhetne a másik. Ilyen szempontból is jó ha külön van. Bár hátra 70minutes-re is gondoltam, ott a kijelző nélküliség+telefonos vezérlés is passzol ebbe a dologba. És talán hátra a minőség, 130 fok is elég. Egyedül az akku kérdéses... előre viszont vmi jobb kellene, így a próba már annyira nem adja magát ha kétféle lenne.
Azt egyénként mindegyik kamera tudja, hogy ha áramot kap akkor bekapcsol automatikusan és nem kell nyomkorászni? Bár ez elég alap szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
koanla
aktív tag
Nálam két A118C van elöl-hátul. Nem veszem le sosem, igaz nem is nagyon járok gázos helyeken, estére is az esetek legnagyobb százalékában saját udvaron szokott pihenni a masina.
Elöl feltettem a kábeltakarót is, hátul csak simán van, mivel az utastér felé lóg a kábele. Utóbbiból nem is látni semmi hátulról, csak a legkisebb keresztmetszetét és szerintem járókelőként még annyit sem.
Gondolkodom én is nagyon valami komolyabb kétkamerásban, de egyelőre tartás mellett döntöttem, mivel nem feltétlen éri meg ár-értékarányban 400EUR-os cucc azért, hogy egy memóriakártya, egy kezelőfelület és Wi-Fi legyen. Annyira ritkán kell hozzányúlni, hogy egyelőre most azt gondolom, elég ez a setup. -
h1mpi
félisten
Sziasztok!
Ha geekbuyingról megrendelem ezt a Viofo A119 Pro szettet, akkor kell vámot és ÁFA-t fizetnem? Valakinek van tapasztalata? köszi
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
sb
veterán
Sziasztok!
Már egyszer nekifutottam a témának, de még pár kérdés felmerült bennem:
- Ha hátra is szeretnék kamerát akkor vmi kombinált rendszer lenne jobb vagy 1-1 független előre-hátra és kész? Nézegetni nem akarom, tolatókameraként nem kell így arra gondoltam egy 70min vagy hasonló kijelző nélküli cucc is megtenné hátra.
- Az akksi kérdésemre már visszaolvasva megkaptam a választ: jobb ha nincs a hőmérséklet-ingadozás miatt.
- Előre Viofo 118-119 szimpatikus tudásra, a Yi is elég lenne igazából, de úgy láttam a képminőség nem a legjobb újabban, ill. akksis. Vagy ez utóbbi ajánlott még?
- Forma+elhelyezés nem gáz egy ekkora "dobozzal"? Tükör alatt férne el ill. ott töröl az ablaktörlő is, de így eléggé központi helyen lenne. Vagy mindig el kéne pakolni?
Esetleg vmi diszkrétebb modell? Bár a fenti kialakítás miatt én kb. csak a tükörbe épített kamerát tudnám diszkrétnek elképzelni. Mondjuk nekem az is megfelelne de úgy láttam abból nem igazán vannak normális minőségűek. ? -
zsolt19900
őstag
válasz havri1 #12063 üzenetére
értem, akkor megrágom a dolgot, mert úgymond mobilitás is egy szempont lenne és két kamerával egyelőre nem szeretnék burzsujkodni
a leendő munkámból kifolyólag szükségem lenne egyre a munkakocsiban is és a sajátomban is, erre a yi lenne a megfelelő, amennyiben nem számít a mobilitás akkor pedig valami viofo
megrágom és köszönöm az ötleteket
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
havri1
félisten
válasz zsolt19900 #12062 üzenetére
Kondi azért jobb, mert időtállóbb, mint az akkumulátor. Az akkumulátoros kamerák a meleget hideget nem tűrik jól, "hamar" tönkremegy.
Van amiben pár hónap, van ami már több mint egy éves, és még bírja. Kondenzátorosnál nincs ilyen gond.[ Szerkesztve ]
havri
-
zsolt19900
őstag
válasz MaCS_70 #12061 üzenetére
jupp köszi :-)
Macs olvastam tőletek ezt a kondenzátort stb stb, ez miért is jobb mint pl egy másik fajta kamera?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
félisten
válasz zsolt19900 #12059 üzenetére
Én az A118C híve vagyok. Kondenzátor, stabil, diszkrét rögzítés...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
jupp008
senior tag
válasz zsolt19900 #12059 üzenetére
Így, hogy az USB hátul van, sztem jó 5let én is úgy csinálnám.
-
zsolt19900
őstag
köszönöm mindenkinek, láttam hogy 12v helyett 5volton megy, láttam hogy ajánljátok ezt a wire szettet
azt elfelejtettem mondani, hogy az usbm hátul van szóval teljesen láthatatlan lenne a dolog :-)
néztem viszont ezt a 118c kamerát 50 dodoert plusz hozzá egy szűrő rátét
ezt vagy inkább a yi kamot ajánljátok? ha felretesszuk a mobilitás lehetőségét
-
-
Johnny70
tag
válasz zsolt19900 #12049 üzenetére
Én is a hardwire kitet javaslom. Nekem ideiglenesen még szivargyújtóra van kötve, de már most is zavaró a lógó kábel. (le kell vennem a kesztyűtartónál a légzsák kapcsoló panelt, hogy hozzáférjek rendesen a biztosítéktáblához és találjak földelési pontot, ezért még nem álltam neki). Sokkal profibb lesz, ha behúzod rendesen. Esetleg használd az usb aljzatról egy kicsit, hogy kiderüljön, hogy tetszik-e, aztán ha marad, akkor mehet a hardwire (a kamerák egy része mini a másik micro usb csatlakozóval van, ezért próbáld ki előtte, nehogy aztán 1 hónap múlva esetleg újra kelljen húzni, mert más az usb csatlakozó a másik kamerán.)
-
DIEGO15
őstag
Szerintem menni fog arról az USB portról, de nem jobb, ha kb 1000-1500 ft-ból megoldod fixen bekötve? Akkor megmarad egy szabad USB portod és még jobban is néz ki
(#12050) eami
Akkor már inkább eustock párszáz forinttal többért
(#12052) vaakuum
Megoldás lehet, akár két különálló kamera is (szerintem). Kb ennyi pénzből ki is jön 2db Yi kártyával bekötő kábelekkel
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
Tudnátok valami olyan típust ajánlani, ami első-hátsó kamerából áll (dupla kamerás), és viszonylag könnyen/gyorsan beszerezhető idehaza is? Kolléganő akar venni hirtelen ajándékot párjának, és egy ilyen kütyü kellene. 35-ből kihozható ilyen?
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
tomazin
veterán
A 12v az autonal a fesz. A kamerak azert usbsek, mert a szabvany usb 5v-al kell etetni oket. (Hardwire is egy 12v->5v trafo)
Új hozzászólás Aktív témák
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM