Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaba17
senior tag
-
kormi0312
senior tag
Sziasztok,
Adott egy LT153261575NL rag számú küldemény, amit a tracking oldal is úgy érzékel hogy Hollandiából küldték (origin of country) és Magyarország a végállomás (destination).
Tehát ez unión belüli árumozgatás.
Erre küldenek egy SMS-t, hogy vámeljárás megkezdve -> látogassam meg a posta.hu/vam oldalt.....Erre szerintetek az unión belüli szabad áruforgalomról szóló törvénnyel válaszoljak vagy az összefoglalóban is említett "kiskaput" használjam? (áru értéke 33.8$)
Köszi szépen előre is a segítséget
-
bcl
senior tag
Most neked válaszolok, de inkább a témához szólok
nekem is az volt a tapasztalatom, hogy mikor lejárt a kártyám, valahonnan tudták a rendszerek, hogy új van. Ha jól emlékszem, a paypal-re se kellett semmit se újra regisztrálnom, se állítanom, se sehova máshova. Csodálkoztam is...
Legutóbb két éve volt, most elvileg napokon belül kapom az új kártyámat, majd odafigyelek, hogy mi hogyan lesz. -
cof
veterán
válasz csaba17 #39995 üzenetére
Én egyszer elírtam véletlenül és írta a hibaüzenetet, hogy CVV incorrect vagy valami ilyesmi. De ez lehet bankfüggő is, és összeg, hogy mikor veszi figyelembe. Mint a PIN kódnál kb. bizonyos vásárlás fölött kötelező.
Pl. Amazon sem kér CVV-t.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Topikgazda
-
csaba17
senior tag
De pill, ha hibás cvv kód van megadva akkor nem is lehetne sikeres a vásárlás nem?
sms is megjött a vásárlásról, szerintem amióta alin vásárolgatok én még nem töröltem kártyát a rendszerből, ha lejárt az aktuális kártya akkor csak megadtam az új adatokat és vásároltam tovább. -
MPM
tag
Helló!
Március elején rendeltem egy csomagot, ami azóta se jött meg, kérésemre 60 nap letelte után hosszabbított az eladó újabb 30 napot. Amikor az is lejáróban volt, megint igényeltem (2-szer is) hosszabbítást, amit nem kaptam meg.
Ezután írtam neki, hogy én megpróbáltam mindent, megértem a helyzetet, de így hogy nem hosszabbított, nem maradt más mint a dispute. A válasz az volt, hogy elnézést a lassú kiszállításért, de még tracking alapján útban van a csomag, és kéri a türelmem. Korábban erre a számra azt írtátok, hogy Kínán kívül amúgy sincs követve, így ebből nem lehet megtudni semmit.
Mindenféleképpen indítsam a dispute-ot, igaz? -
Topikgazda
válasz aliens1900 #39987 üzenetére
Ha ott ezt látod akkor megnézed a Postal Ninja-án is, május 15-én Shanghajban repülőre tették és még csak 30 nap az idő, várd türelmesen. Mennyit van még hátra a szállítási védelmi időből?
-
Topikgazda
válasz csaba17 #39986 üzenetére
Ne haragudj de nem értem ha új kártyád van akkor a régit törölni és az újjal fizetve eltároltatni, mivel a CVV kód a netes fizetés egyik kötelező eleme és az mindig változik ha a régi értéjk van elküldve akkor a fizetés problémás lesz.
Arról nem is beszélve hogy a kártyatársaság letilthatja kártyát mert jogtalan fizetésnek tűnik és igényelheted a saját költségeden az újat. -
aliens1900
lelkes újonc
Sziasztok!
Van egy ilyen csomagom RE056763335CN. Szerintetek ez még ide érhet, vagy mondjak le róla?
A "parcelsapp"-nál This is the final status. Carrier doesn't provide further tracking updates. ezt írja az utolsó bejegyzése. -
csaba17
senior tag
sziasztok!
lejárt a visa kártyám május végén, közben megjött az új,
az előbb vásároltam alin, természetesen észlelte de csak a lejárati dátumot kérte, a hátul lévő 3 számjegyet nem pedig megváltozott.
miért?
nem kellett volna? -
xy.zsolt
őstag
Elqrvult világot élünk....ami igazából a népesség 1 ezrelékén kívül senkinek sem jó. A fogyasztó mindig a sor végén áll és rajta csapódik le az összes kavarás.... Ez az alis vásárlásokra is igaz, de minden másra is. És igen, nehéz ezt elfogadni!!!
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Flashy
veterán
válasz trialboj #39976 üzenetére
Teljesen eladó függő volt eddig is, csak sokkal több volt az ingyenes és az olcsó és nem kellett annyira figyelni. Van amikor 2 termék postája kétszer annyi mint 1 terméké, van amikor kicsit több vagy kicsit kevesebb, mint kétszer annyi és van, amikor 2 termék postája egyenesen kevesebb mint 1 terméké. Van, amikor sávosan nő, pl. az ötödik termékig nincs posta, onnantól van. Van, amikor egy adott darabszámon felül bizonyos postázási módok el is tűnnek és csak drágábbat lehet választani (és ha visszacsökkented a darabszámot, nem áll vissza a legolcsóbbra).
Igen, néha ezzel trükköznek vagy növelik a profitot, de nem egy terméklapon láttam, hogy egyenesen az eladó írta ki hogy figyeljünk, három után nő a posta, inkább rendeljem két részletben (neki az a lényeg, hogy sokat rendeljek, de ilyen postázási lehetőségei vannak). -
nyisziati
veterán
válasz trialboj #39978 üzenetére
Szerintem valahol nem is baj, hogy leszokunk a 2-3 dolláros rendelésekről, legalább előtérbe kerülnek az értékesebb dolgok. Plusz a postának is kevesebb terhelést jelent a kevesebb csomag, ha minden visszaáll a régi kerékvágásba, akár gyorsulhat is minden a vírus előttihez képest.
Plusz talán a kínaiak számára is egy lökést jelent ez a minőségibb termékek előállítása felé. -
trialboj
őstag
Köszönöm a válaszodat.
A román postáról annyit hogy az én városomban az én postámon teljes mértékben figyelmen kívül hagyják ezt a nevetségesen alacsony értékhatárt, legalább ennyi haszna van hogy le vagyunk maradva a világtól
Az eladónak írtam, és megkérdeztem most akkor mi van, de továbbra sem értem, azt a részét, hogy az utolsó linkelt vásárlásomnál és az összes eddiginél, miért nem sarcoltak meg ilyen keményen.
De mind1 is, megleszek valahogy bóvli vackok nélkül is Éljen a hazai ipar, meg az amazon[ Szerkesztve ]
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Topikgazda
válasz trialboj #39976 üzenetére
10 € az ÁFA fizetési határ nálatok ez kb 11,3 $. 2021 januártól meg nincs kedvezmény.
Ennél is egyszerre fizeted a 6,19 $-al kevesebb 21,41 $ szállítási költséget. és egy csomagban kapod meg, az hogy külön tételként látod nem őrült meg hogy külön-külön adja fel, ezért javasoltam hogy egyezkedj vele mert lehet hogy 8-10 $ a maximum ezekre a postaköltség.
Viszont mindegyiket külön veszed meg és a termékere egyesével vonatkozik a vásárlói védelem, így ha nem kapod meg, akkor 13 db dispute-t kell indítanod, ezt meg az AliExpress oldotta meg így.
Ha a kosárba van még más eladó terméke akkor ha azt is kijelölöd a bolt neve előtti kocka jelölésével, akkor mindent egyben fizetsz, nem változott semmi a költségek emelkedésén kívül.
EU raktárak a megoldás vagy beszedik az Áfá-t az eladók és továbbítják a magyar és román adóhatósághoz, vagy te fogod kifizetni, nálunk saját elektronikus vámoltatás lesz, ha nem bízzuk meg a szállító céget a hercehurcával, de az is elektronikus lesz.[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Jaj ne vicceljetek már, hogy működött volna eddig is így? Tévedtem, pár napja megrendeltem egy régen összeválogatott csomagot (ezért nem emlékeztem rá) a lényeg hogy ott EGYszer fizettem ki a szállítást, az összes termékre. És most visszanézve, én még sosem fizettem 2x a szállítást ha ugyan attól az eladótól vásároltam.
Még normális világban sem szeretek postára járni, ez az (számomra mindenképp) új rendszer azt jelenti, hogy egy 7db-os vásárlásnál 7 darab külön kis csomag fog érkezni, ami valószínűleg nem egyszerre jön, mert miért jönne, és minimum 3x kell majd érte menni?Mert ha ez így van / lesz akkor egyértelműen felejtős a legtöbb eladó, számomra ez nevetséges.
"Nehogy az legyen, hogy egy cuccod elvész, vagy hibás, aztán az egész pakkra dispute-ot indítasz."
Ezt sem értem, ha egyszerre küldi az összeset, akkor ha 1 elvész a többit sem kapom meg, mert 1 db csomag kellene jöjjön. / Gearbestről rendeltem, van biztosítási díj, pár dolcsi, ha elvész küldenek másikat, nem ma találták ezt ki/"Ezt az eladó adja meg, az EU szabályozási elméleted megdőlt emiatt"
Úgy értettem hogy az eu tovább szigorítja a kínából érkező termékek vámköteles értékhatárát, és esetleg emiatt csomagolnak mindent külön hogy átcsússzanak az ellenőrzésen.
Nálunk Romániában, is van állítólag valami határ, de ha nem túl nagy a csomag, és nincs benne valami egyértelműen drága cucc, nem kell fizetni semmit, 32 dolcsis banggood számlát is mutattam, és intettek hogy mehetek. Ha ez szigorodik, akkor a kínai eladóknak érdekük hogy minden külön menjen, kisebb csomag, stb, fenét meg érdekli hányszor jársz érte a postára."Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Topikgazda
válasz trialboj #39971 üzenetére
Ez eddig is így működött nem egészen értem a felháborodásodat. Mivel a járvány és a gazdasági válság miatt növekedtek a szállítási díjak, (Pl. a Magyar Posta ebben az évben július 1-től 4-jére emel árat) az eladók már nem vállalják át, ezért kevesebb a free shippinggel eladott termék egyszerű gazdasági oka van. Nem szállít ingyen a kínai posta sem, az eladó fizet.
Ezt az eladó adja meg, az EU szabályozási elméleted megdőlt emiatt, közük nincs hozzá.
Egyébként a több darab rendelés miatt már eleve van szállítási díj kedvezmény, 6,19 $Ha egy eladótól vásárolsz megbeszélheted vele hogy egyszerre adja fel és adjon külön árat a szállításra, az hogy ez miként lehetséges többször írtuk már itt és az Összefoglalóba is benne van a leírás, 14. Gyors tippek-ben
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Sziasztok,
Egy ideje nem rendeltem semmit, most összeválogattam pár cuccost, és mikor fizetnék látom hogy több a szállítás mint a termékek ára.
Mióta kell külön szállítást fizetnem minden egyes termékre amit ugyan attól az eladótól vásárolok?
Mekkora baromság már ez? Ráadásul ha egynél megváltoztatom a szállítási módot a többi nem változik. Ez valami új szabályzás, amivel az eu ki akarja szorítani a kínai cuccokat? Így tényleg abszolút semmi értelme onnan rendelni ilyesmiket, mert 5 terméknél ha akarok trackinget már 20 dodó a szállítás, de ugyanúgy 1 hónap alatt ér ide mint eddig.Kösz a felvilágosítást
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Aramisz
csendes tag
Van egy rendelésem, a nyomkövetésben azt látom, hogy körbe-körbe jár. Erről kérhetnék véleményt? Mi történik tulajdonképpen?:
LZ106084063CN
Itt egy másik:
LX120684386CN[ Szerkesztve ]
-
Manus4
tag
lejár az egyik sunyou post-os küldemény védelmi ideje, (ami sose érkezik meg , elvileg a bejegyzés szerint itt van a reptéren, mondtátok h gyakorlatilag ki tudja) nekem kellene ez a termék, kérjek védelmi idő emelést, itt mennyit lehet max, ha most megrendelném megint ugyanezt a terméket már 90 nap lenne.
-
fairi
addikt
válasz vandor01 #39964 üzenetére
sale nagy kamu, tavaly se is volt ilyen, most még gyakoribb. Szépen szállítási költségbe teszi a hasznát.
Ali továbbra is felület a kis kínai eladók trükköznek.ez az év ilyen.
coupon pal-lal lehet csak értelmes kedvezményt összeszedni.
Energy lab is szívás, túl sok terméket nem tettek bele.Kb a Brandekben adnak csak értélmes kupont.
-
vandor01
őstag
kiraly az ali.....
varom a sale-t.... adnak kb 20 cent kedvezmenyt a termekbol aztan 2nappal az akcio elott radobtak +1 ejrot a szallitasra..... hááát k....ak be!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
fairi
addikt
válasz enesbcs #39958 üzenetére
ez a sunyou logisztika lesz, nekem március 20 van ott, és nem érkezett meg.akár 1 millió Ft is tennék rá, hogy valójában még mindig Biskekben van az a csomag a raktárban. ez a csomag hihetetlen gyorsan megjön elvileg és mégis hihetetlen sokat késik, és nemzetközi tapasztalat.
-
Topikgazda
válasz Zoli-bácsi #39960 üzenetére
Ott van jobb oldalt és nem 30 nappal kezdjük, 5-10 nap. Közben azért azt is megkérdezném hogy mi az oka a késedelemnek, de COVID-19-el ne jöjjön, hanem az igazat írja.
-
Topikgazda
válasz enesbcs #39958 üzenetére
Többször linkeltem, azt itt találod meg: Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
Ez nem valós bejegyzés és azt is csak annak lehetne venni hogy a Nemzetközi Kicserélő központba érkezett meg, az még nem postai kézbesítés mert az azután van még.
De ha reptér az érkezés, azt akkor a szállítónak át kell adni a Kicserélő Központnak az pedig ebből a bejegyzésből nem derül ki, tehát nem adták át, hiányzik az a bejegyzés.
Ha megadod esetleg ránézek, de nem könyvelt küldemény, vagy elveszett vagy megkapod még ebben a hónapban. -
enesbcs
tag
-
herrká
senior tag
Néztem a posta topikot, még hasonló problémát sem találtam. Ezért bocs, hogy itt kérdezem! Van egy csomagom, ami a nyomkövetés szerint május 17-én, Magyar Posta szállításra előkészítve - ez az utolsó bejegyzés... Az normális, hogy még nem érkezett meg? Köszi!
-
t420s
aktív tag
Üdv
Aliexpress link, ahol az új Huawei P30 Lite New Edition-t (6/256) árulják EU Store-ból global version?
Ki tud ilyen aliexpress linket szolgáltatni nekem?
Huawei P30 Lite New Edition-t (6/256) árulják EU Store-ból global version?
Én nem találtam.
Csak ezt:
[link]De ez nem a new version, ez a 19-esnek a 6 gb ram-os verziója.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz dethroner #39947 üzenetére
Igen, nem kártya függő, az Alipay már nem segít ilyenben, 2018-ban ez az opció elszállt és nincs erre más opció, eleve az AliExpress vásárlói védelmei maradtak és vehetők igénybe.
Az első fizetésnél felajánlja hogy eltárolja-e a kártya adatokat, azt nyugodtan megteheted és nem kell mindig beírni és az Alipay rendszere tárolja biztonságosan.ami[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Tehát fizetéskor nyugodtan használjam a visa kártyám, ha bármi gond lenne a szállítással, az érkezett termék minőségével, az aliexpress vissza adja a pénzem, kompenzál?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Topikgazda
válasz Zoli-bácsi #39945 üzenetére
Az AliExpress tudja kötelezni azzal hogy automatikusan zárja ha nem adja fel, ezt te tudod késleltetni ha kéred a meghosszabbítást.
Eddigi tapasztalatom az hogy beírja hogy 100 db az eladandó darabszám, akkor is ha 10 van belőle. Te ennek a 100-nak a csökkenését látod, ez nem raktári készlet. A példa szerint 89 esetén már nincs belőle, de mivel nem futott 0-ra nem kell a hirdetést újból feltölteni, ha valaki megvesz egyet akkor rendel belőle. -
Topikgazda
válasz Zoli-bácsi #39943 üzenetére
Nem tudja törölni, legfeljebb nem állítja szállítottra és a rendszer lezárja a vásárlást, kérhetsz 30 napot is processing time növelésre.
A raktár készlete nincs összekötve a az AliExpress hirdetéssel, sőt mindig többet adnak meg mint ami van, hogy ne kelljen újból a hirdetést feladni ha elfogy a beírt darab mennyiség. -
Zoli-bácsi
senior tag
válasz Zoli-bácsi #39873 üzenetére
Az eladó magától hosszabbított +5 napot, de hamarosan az is lejár. (06.05-én rendeltem), többször is lehet indítani védelmet? Mert ha nem, akkor egyből 30nappal indítok majd.
Közben folyamatosan azt jelzi hogy raktáron a termék, sőt fogy is, már csak 7 db van belőle. Én viszont a mostani árhoz képest a feléért vettem meg. Szerintem arra játszik az eladó, hogy kifogyjon belőle aztán törli a rendelést.
Ilyenkor mit lehetne tenni?
-
Topikgazda
Megint gyarapodnak a nem a topikba való posta és szállítási dolgok amelyek egy része nem időszerű és felesleges nem topik témába tartozó vitákat, beszélgetéseket generálhatnak.
Kérem leállni velük.
Vegyétek már figyelembe az ÁSZF előírásait és az itteni elvárásokat. Köszönöm. -
Topikgazda
válasz dethroner #39937 üzenetére
Az a kínai Alipay számlatulajdonosoknak az üzenete volt hogy ürítsék le az egyenlegüket addig, mert megváltozik a rendszer.Alipay balance service külföldieknek sosem állt rendelkezésre, ez nem kártyás dolog, hanem ők akár banki utalással is tölthettek fel pénzt és csak egyenlegről is fizethettek kártya nem kellett. Most egységesen kártya van.
Én is így használom az Alipayt az AliExpress fizetésre a bankkártyával,, tehát a Visa az hozzáadható -
Topikgazda
válasz jozsohaver #39935 üzenetére
Ez nem jó azonosító, mert 9 szám lehetne csak, ha postai formátum lenne. El van írva.
Ha ez egy német postai azonosító lenne, ide Magyarországra Németországból fog érkezni, ha onnan jön akkor EU-s címkével (kék) fogják kezelni, tehát nincs áfa. Ha a német posta viszont kínainak minősíti, akkor piros címke és áfa.
De nem lehet eldönteni hogy mi ez, rá kell kérdezni. -
dethroner
veterán
Visa kártyám van, azt akartam az Alipay-re beregisztrálni, mert azt tudtam hogy itt a paypal nem játszik.
Ali regisztráció után próbáltunk alipay-ra is regisztrálni, megjött valami visszaigazoló email is, de amikor a linkre kattintva akartam aktiválni, akkor jött egy szöveg, hogy 2017-óta nem működik a szolgáltatás, vagy nem lehet regisztrálni, vagy valami ilyesmi.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
jozsohaver
tag
Sziasztok! Rendeltem egy terméket francia raktárból
De ezzel a számmal adták fel : CP72284622807DE
Valójában ez honnan fog érkezni ?
A vám miatt aggódok mert 41,25 USD az ára.
Köszönöm! -
szolnoki
csendes tag
Egy kis betekintés a kicserélő üzem működéséről...
https://www.youtube.com/watch?v=4Dsd6aoNlbI -
szolnoki
csendes tag
Nekem egyszer egy Postás ismerős mesélte hogyan mennek a finoman szólva csomag "eltűnések".... Már rég nem az van hogy zsebre teszik.. Hanem mikor már beérkezett, és még mielőtt szortírozárs kerül merre menjen tovább, egszerűen előre elkészített címzetti címkével a kedves dolgozó átragasztja a neki szimpatikus csomagot... Majd mehet tovább... Egy pillanat műve, nem feltűnő, és az üzemből sem kivinni a szajrét...Kiviszi azt a Posta Gondolom ez csak a nem könyvelt küldemények esetén működik, ahol nincs semmilyen adat átvéve a külföldi postai szolgáltatótól.
-
fairi
addikt
válasz Inhouse #39927 üzenetére
nekem két 90+ napos U-s csomag elvileg beért hozzánk, de magyar posta 10 napja nem tudja a céges postafiókba juttatni...Még áprilisba is jobb volt felém a helyzet. Mi van mindegyik szabid vett ki, vagy ha már újra full műszak akkor jövedelem kiegészítésnek nézik a kínai csomagokat?
Mivel megérkezett hazánkba, nem hosszabbítottak védelmet és csak mondják menjek a postára. Mivel U-s csomag veszett ügy. Dispute lesz ebből.
-
Topikgazda
válasz dethroner #39928 üzenetére
Az Alipay-re is kártya kell, MC vagy Visa, de a fizetési kliens csak kártya esetén is az AliPay. Az nem az még mint a PayPal, magyar viszonylatban lényegében mindig kártyával fizetünk és az Alipay tárolja a kártya adatot. Nincs jelentősége már a külön regisztrációnak.
-
dethroner
veterán
Hello! Most regisztrálnék az Aliexpressre. Az alipay-re nem enged regisztrálni, hogyan lehet fizetni akkor, csak kártyával?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Inhouse
őstag
Nekem 1 hónapja semmi sem érkezett. Van 2db 90+naposom, meg 2db 60+-os. Előtte volt, hogy 1 nap 3-4 is érkezett, szinte minden héten jött valami. Piszok nagy csönd van most. Kérem a védelmi idő növelést, de semmi...ráírok, akkor talán réteszi.
Üdv Inhouse
-
szolnoki
csendes tag
Na még ilyet sem láttam nyokövetésben...
Budapestre rendelek mint mindig, most vettem észre:2020.06.03. | 17:19
Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
A bejövő küldemény szállítása folyamatban2020.06.03. | 22:41
Országos Logisztikai Központ
A küldemény feldolgozása folyamatban2020.06.04. | 03:05
Nyíregyházi Logisztikai Üzem
A küldemény feldolgozása folyamatban
(Pár ismétlődő sort, és az elejét kivágtam... irreleváns.)Minek megy a csomag Nyíregyházára? Mi történhetett? Itt egyébként 8 napja meg is akadt..
Alis eladó elküldött nekem egy Nyíregyházára rendelő vevő tracking numberét... Jó lesz az nekem is alapon...Vagy a Postás dolgozók új lopási módszert vezettek be, és a csomagot eltüntetés céljából átirányították?
[ Szerkesztve ]
-
K53TA
tag
Nekem is beérkezett egy CN postával szállított áprilisi rendelésem a posta kicserélő központba.
Egy másik meg már járt, repülővel, vonattal, háromszor megérkezett a rendeltetési országba, .......egyszer csak ide talál -
nyisziati
veterán
-
Mr. V.
tag
Nem tudom jelezték-e már mások is, de újabban az Aliexpress Standard Shipping nem szállít címre!!!
Még pár hónapja tűnt fel egy rendelésemnél, hogy azt előbb németbe szállították, majd egy MEEST nevű szállító cég új MSTxxxxx... csomagazonosítóval látta el és magyar nyelvű e-mail és SMS üzenteket küldött a csomag állapotáról.
Akkor (decemberben) a Pick Pack Pont -on keresztül Sprinter futárszolgálat juttatta el hozzám a csomagot.Most ismét csomagom érkezett és NEM HOZTÁK HÁZHOZ!!! 5km-re egy benzinkútra tették le és írták az SMS-t, küldték a mail-t, hogy ott átvehetem.
BP melletti faluban lakom, ahol nincs pick pack pont (de posta azért van és korábban a Sprinter el tudta ide hozni), nem is pick pack-ra rendeltem, de ezek szerint a legközelebbi ilyen pontra tették le.
Szóval javaslom mindenkinek, hogy gondolja át milyen szállítási módot választ, mert bár lehet, hogy az Ali Standard épp ingyenes, de mire számolom a 10km-es utat autóval, jobban jártam volna, ha inkább házhoz hozzák némi összegért, mert kevesebbe jön ki.
Ja és ezt szerettem volna jelezni az Ali felé is, mert régen Chat-en minden problémát megoldottak, de már chat nem létezik élő emberrel, csak az automata Eva van, ami sablon kérdésekre ad sablon válaszokat, azaz egy interaktív súgó, nem pedig valós support.
Lassan 6-7 éve használom az oldalt, de a színvonal egyre jobban esik.
Régen egy keresett terméknél a valós ár volt látható, de lassan már 4-5 éve ha egy drága dolgot árulnak kiegészítőkkel (valami plusz töltő, kábel), akkor a kábel ára lesz a találatok között mondjuk egy ezresért, míg maga a valós termék (nem csak egy tartozék) ára akár 30e Ft, azaz árra szűrni lehetetlen.Emellett bár jött már ezzel a szállítóval, most a 60 napos időkeret alatt nem ért ide... már a 90 napnál tartok, vissza is kaptam az árát. A szállító a "Cainiao Super Economy Global", tehát pillanatnyilag ez sem megbízható.
-
kammler
senior tag
válasz xy.zsolt #39913 üzenetére
Dettó! PostNL oldalán:
"Delivery delays due to COVID-19. The situation is constantly changing. PostNL has no influence on this. We cannot guarantee a time of delivery. For business questions, please contact your account manager. Please note; we update this list regularly."Most a koronavírus lesz az indok mindenre. Ha lesz oltás, akkor is. Késik valami, nem jó, stb. ezt fogjuk hallgatni évekig. Azt se értem mire fel késik ide hozzánk a kézbesítés PostNL irányából, meg még egy halom országba. Kínából közvetlen csak megérteném.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
-
UzziVp
tag
Arra figyelj hogy kb minden kamera másik alkalmazást használ.
Én a CAMHI alkalmazásosat használom évek óta. Folyamatosan frissítik és nincs vele gond.
Kb 100db kamerán vagyok túl, vagy 2őnek szart be az infrája, piri pénzért lehet venni másik modult.
Némelyik mikrofon 1-2 év után recsegős lesz, de az is cserélhető.
A világítósakkal jó képet tudsz csinálni este.
A forgathatóak jók, csak sose arra állt éppen amerre neked kellett volnaJavasolnám az 5Mp-es kamerákat már, lényegesen jobb a képe és ez a típus este is messzebb lát [link]
Ez az eladó [link] meg nagyon normális, rengeteget vettem tőle, ha infra beszart a következő rendelésbe rakott be pótalkatrészt 1-el többet is mint kértem.
[ Szerkesztve ]
-
KRoli92
tag
válasz djsunstealer #39910 üzenetére
Szia! Értem. Köszönöm a választ.
-
djsunstealer
aktív tag
válasz KRoli92 #39907 üzenetére
Szia!
Nekem a vírus kellős közepén volt egy RO434010816EE-s csomagom, május 8-án volt a LEFT TRANSIT Hub (Germany), 19-én rakta le a Sprinter a Pick Pack Ponton, vagyis át kellett kérnem egy másik ponthoz, mert a hozzám közel eső nem fogadta. 20-án vettem át.[ Szerkesztve ]
-
csaba17
senior tag
Helló!
Én ebből vettem 2dbot.
Ezt synology surveillance station-nel össze lehet hozni, szépen beállítani, vezérelni is tudom ebből.
Egyedül az élő hangátvitelt nem tudom megoldani de nem is hiányzik, ez a gyárilag javasolt ICSee nevű appal lehet megoldani ha szükséges, amúgy meglepően hangos a beépített hangszórója illetve a mikrofon része is érzékeny, hallom ahogy a kutya horkol
A synology nekem azért volt fontos mert egy ilyen szerver fut éjjel nappal és az ingyenes verzió pont két kamerát kezel, nekem ez elég is.
Nincs összehasonlítási alapom de éjjel is látható képe van, fogjuk rá, hogy nappal is szép:
[kép]
[kép]
Még nincsenek a végleges helyeken, ahogy megjöttek felraktam az egyiket a garázsra, tesztelem hogy bírja az időjárást illetve mi a tárhelyigénye, ez felett nincs féltető sem, ha zuhog akkor kapja a vizet, cseppállónak mondható.
Már 920 órája rögzítenek de a 30 napon felüli felvételeket automatikusan törli, a két kamera full HD-ben, 20fps-sel 600giga/hó adatot generál illetve a routertől messzebb lévő az hébe-hóba pár percre, fél órára elveszíti a wifi kapcsolatot, lehet, hogy pont bezavarja vmi, de erre nem jöttem rá de ez egyéni probléma.szerk: az éjjeli képen ami fentebb van és olyan mintha vmi világítani, az a másik kamera infrája.
[ Szerkesztve ]
-
KRoli92
tag
válasz KRoli92 #39839 üzenetére
Ez már lehetséges hogy elveszett, vagy előfordul hogy ilyen sokára ér ide Németországból? Meesttel jönne egy küldemény de Június 3.-ától a nyomkövető csak annyit ír, hogy LEFT TRANSIT HUB. Itt a topikban a leghosszabb idő 5 nap volt amit találtam, átlag 1-2 nap. Volt akinek már több idő eltelt?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Most kaptam meg egy 04.15-én rendelt, 04.20-án induló Ali Std vonatozós PostNL csomagot. Hollandiai elosztóban 2 napot töltött, 2 nap alatt ért el hozzám.. Tehát 60 napon belül megérkezett, még a vírusmizériával együtt is.
Az eladó tegnap hosszabbított védelmi időt (önszorgalomból) 25-ról 35 napra. -
blu79
addikt
Sziasztok nem tudom jó helyre írok e , ip wifi kültéri kamerát szeretnék rendelni Ali-ról, van valakinek tapasztalata ezekkel a kamerákkal ? Illetve tudtok e ajánlani valamit ? Én eddeig ezeket néztem :
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
bcl
senior tag
-
-
viharhozo
addikt
válasz KutyiHU #39892 üzenetére
Marc. 18-i rendelesek meg nem jottek meg. A heten beesett egy marcius vegi. Tobbnel mar megkaptam a refundot, de olyan is van, aminel az Ali szerint keves volt 80 napot varni.
Az Energy Labon a kis kuponon kivul van esely barmit megszerezni?
[ Szerkesztve ]
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
bcl
senior tag
válasz xy.zsolt #39090 üzenetére
Egy nagyon kedvező / kellemes tapasztalatról jöttem beszámolni
A sztori folytatása az lett, hogy végül egy amerikai cégtől megrendeltem egy ugyanilyen kábelt. Nem is volt sokkal több, 10 USD itt is, csak nem ingyen, hanem 5 USD a posta. Belefér
Szerencsére elég hamar meg is jött, még a dispute időablakon belül (oké, annyi picit csaltam, hogy pár nappal később kattintottam a "megérkezett"-re az Alin ) Május 26-i rendelés, 10-én a kezemben volt.
Tegnap kicseréltem, és készítettem róla videót, az új kábel tökéletes.
Indítottam egy refundot, azt választottam, hogy nem küldöm vissza, mert úgyse jó, de a teljes 10 USD-t visszakérem. Ma hajnali 1 körül.
Kb egy órája kaptam a mailt, hogy az eladó jóvá hagyta. Semmi lábrázás, időhúzás, semmi. Gondolom, rákattintott, hogy "oké", és kész.
Szóval jól sült el a dolog!Kösz itt is mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest