-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Surci1
tag
válasz jojoando #80047 üzenetére
Tavaly ősszel jártam úgy, hogy egy GLS csomagfeladó ponton (ami egy megyei jogú város legnagyobb COOP üzlete ) feladtam egy csomagot. A pénztáros hölgy vette át a csomagot úgy, hogy a kezemből a kezébe és közölte, hogy akkor kész is van. Kérdeztem, hogy erről valami papírt kapok-e? Erre csodálkozva rám nézett és közölte, hogy nem szoktak semmi papírt adni, csak átveszi tőlem és ennyi. Mondom neki, hogy akkor mi van ha netán véletlenül eltűnik a csomag. Erre azt a választ kaptam, hogy olyan nem szokott történni. Én mégis erőltettem és kértem tőle egy igazolást. Na ezzel kb. 5 perces munkát adtam neki, mert addig tartott mire megtalálta hátul a raktárhelyiségben a GLS igazolás formanyomtatványos tömböt, amit úgy töltött ki, hogy tőlem kérdezte mit kell ráírni tollal. Mondanom se kell egy hét múlva keresett a webshop, hogy nem találják az általam visszaküldött csomagot, így kérték a csomag feladásról szóló igazolás nyomtatványt, amit lefényképeztem és elküldtem nekik email-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz jojoando #80047 üzenetére
De az biztos hogy mivel személyesen adtad át az át lett véve, az automatából nem kapsz, csak esetleg utólag e-mail értesítőt, bár arra nem kaptam választ hogy az idézett e-mail az AliExpress csomagos feladási e-mail volt.
De nekem teljesen mindegy hogy ti mit csináltok, én így látom biztonságosnak és így csinálom. Ha valaki szerint értelmetlenség, hülyeség az különösebben nem zavar, nem kell követnie.[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
Nem vitatkozni szeretnék, de mivel ér többet egy csomagponton adott fecni, ami pont ugyanabból a backendből kerül elő, mint amit az automata is használ (meg a GLS általában)?
A visszaküldős "cetli" is csak egy előre generált számsor, de valójában pont ugyanaz, mint amit normál ügymenetben ("civil" csomagküldésnél) generálnál te is magadnak (a küldeményednek) a GLS oldalán.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
dredjudge84
őstag
Ha visszaküldtem egy csomagot, amit az eladó nem akart visszavenni, de az ali felül biralta, hogy vegye vissza és full refund, esetleg előfordulhat hogy így sem kapom meg, ha odaert a csomag, vagy csak egy részét?
-
Topikgazda
válasz anonymus89 #80032 üzenetére
Az Aliexpress Forint->USD árfolyama 411,56 Ft, a Revoluté meg 391,6 Ft, nem éri meg forintban fizetni, ha USD az AliExpress beállítása akkor nem lesz ez a gondod ami most előjött.
-
Topikgazda
válasz LouiS22 #80034 üzenetére
Az automaták mifelénk nem adnak ki semmit nyomtatott dolgot.. Kézzel fogható igazolásról beszélek, mert probléma esetén szükség lehet rá, pl a Magyar Postánál az oldaluk nyomkövetésének adatai nem elegendőek, kell a feladási igazolás. Futárcégeknél is ezt emlegetik kártérítés ügyben.
-
LouiS22
veterán
-
anonymus89
addikt
-
Topikgazda
válasz shokobanana #80028 üzenetére
Az leállás előtt írtam hogy nem teljesen áll le a szállítás, hogy a vám és a logisztika hamarabb el kezd dolgozni hiába fizetett ünnep.
-
Topikgazda
válasz anonymus89 #80026 üzenetére
Miben szeretnél fizetni? Ha USD-ben akkor a PayPal-on az USD legyen ennek a kártyának az alapértelmezett devizája.
A képen a Currency most HUF alatta a Change-el USD-re
A HUF és más deviza nem jó ha $-ban fizetnél.Az AliExpress írja ezt: a régióban nem elérhetők ezek a termékek?
Ha EUR-on állnál az AliExpress-en és nem EU-raktáras akkor is csak azt írja ki hogy nem szállítanak ide, ami USD-re váltva már meg is oldódik[ Szerkesztve ]
-
anonymus89
addikt
Sziasztok Paypal alá van betéve a Revolut kártya és úgy szeretnék fizetni de valamiért GBP-t ír.
Így rögtön jön isaz üzenet hogy a régióban nem elérhetők ezek a termékek
Elég ha szimplán a Revolut kártyával fizetek ne aggodjak mosz már a vásárlói biztonság.miatt?Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
EXIEZ
aktív tag
Ezt a return labelt rá kell ragasszam a dobozra vagy mint egy mpl szelvényt odaadom így és ők rakják rá?
Mert akkor nézek legalább egy ekkora dobozt amekkora a label
-
Topikgazda
Tedd nagyobba.
Én nem ajánlom az automatát, az egyik ok az hogy nem mindegyik fogadja el, a másik az hogy nem lesz hivatalos igazolásod az átvételről. Esetleg telítve az automata és vadásznod kell másikat, közben megy egy GLS csomagátvételi pont útközbe esik, eleve vihetted volna oda.[ Szerkesztve ]
-
EXIEZ
aktív tag
Van egy aliexpresses termékem ami hibás és free return and refund opcióval kellene vissza küldenem.
Kaptam hozzá ilyen gls papíros dolgot de kettő kérdésem lenne:1. Maga a termék doboza kisebb mint ez a return label lap, akkor tegyem nagyobb dobozba?
2. Automatába nem lehet ezeket feladni? -
jjohn
aktív tag
Lassú? 1 hónapos várakozás az szerintem nem elfogadható. Bocs ha nem voltam egyértelmű, az itthoni szállítónál adtam hangot a felháborodásomnak. Mert a csomag náluk volt és nem találták jeligére. A fogyasztóvédelemmel. Ezt ha jól emlékszem már írtam régebben.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Aztán mivel fenyegeted meg? Nincs semmi erre való hivatalos szervezet ahol panaszt tehetsz mert szerinted lassú a csomagkézbesítés. Százalékos kézbesítési mutatók vannak és a 90% 5 napon belül azt jelenti hogy 10 % annál több idő lehet, de hogy pont a te csomagod beleesik a 10%-ba az sehol sem reklamálható.
Egyébként meg honnan tudod hogy ténylegesen nyomkövetet csomagról van szó az ő esetében? Mert azok közül amit a Magar Posta kézbesít van néhány nem nyilvántartott küldemény - nem tudnak róla információt adni - így még telefonálni sem érdemes. Ezeknél fordul elő ilyen szöveg a helyi szállítási center
[ Szerkesztve ]
-
jjohn
aktív tag
válasz PuffyDog #80013 üzenetére
Úgyis tudod kivel beszélsz, érzed a hangján. Olyan vette fel a telefont aki rögtön utána is nézett a csomagnak. És megoldódott. Nem hinném hogy hozzá nem értő ül a teló mellett.
Azért írtam, hogy miért kell fenyegetőzni? Én sem szeretem, de ha nem egy másképp akkor bizony nem árt. A telefonos beszélgetést meg rögzítik, így visszakereshető.
A kapcsolati panasz űrlapra gyorsan reagálnak, legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
De mindenki másképp csinálja, nem vagyunk egyformák. Simán egy javaslat volt. -
Alpachino
veterán
Ezek szerint csak nem állt meg az élet kínában
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
PuffyDog
aktív tag
Jó dolog az ügyfélszolgálatos Marika nénit fenyegetni.
Aztán marhára sokat tehet róla, hogy hol és miként van a csomag.
Lehet hivatalos panaszt tenni emailben, de sok idő a vizsgálat.=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
jjohn
aktív tag
-
Jarod1
veterán
Sziasztok!
Egy rendelés dec 30 óta dekkol a helyi szállítási centerben ... mit lehet ezzel kezdeni
semmilyen posati értesítőt nem kaptam. ládába se. 2 db üvegfólia .. -
jojoando
aktív tag
Ezt nem értem, Choice rendelés 3db esetén ingyenes szállítással Stationból jönne mind 3, erre egyiket megkaptam már, másik a vámon itt a hatmadik még a kínai elosztóközpontban, mind egy városban vásárolva, mégse tették 1 csomagba, fura, máskor képesek messziről egy csomagba küldeniük. Persze amiért vásároltam, az még kínában
[ Szerkesztve ]
-
FirstTripla
tag
válasz FirstTripla #79988 üzenetére
Na úgy látszik, hogy még sincs teljesen leállva az ügyfélszolgálatuk a kínai ünnepek alatt. Meg is jött reggel 8-kor Revoluton, hogy elindult felém a visszatérítés, illetve Aliexpress is lezárták a jegyem és megadták amit kértem. (Sőt elvileg a 3 dolláros kuponom is visszajött, így lehet rendelek még valamit amit hátha nem vágnak fel )
-
tupacamaru
veterán
Otp-s web kártyával, mindig azzal fizetek, évek óta.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Topikgazda
válasz tupacamaru #80001 üzenetére
Ezért kell egyeztetni az Order Id azonosítókat. Te akkor mivel fizettél?
-
Alpachino
veterán
Ma volt egy rendelésem... ha jól tudom feb. 4 ig tartó ünnepek miatt automatikusan meghosszabodik a feladási határidő ? Már csak azért is kérdem, mert azt olvastam, 4.-e után még szabadságolások is vannak. Így azért már necces lenne a 12 napos feladási határidő.
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
tupacamaru
veterán
Nálam nem olyan rég fordult elő ez az eset. Kifizettem és mégis bekerült a fizetésre várók közé. De én nem fizettem ki még egyszer, hanem vártam egy napot. Akkor már kapott nyomkövetési számot is, így annyiban hagytam. Amikor letelt a fizetési határidő, akkor eltűnt a fizetésre várók közül. A cuccok meg megjöttek rendben. Az volt a furcsa hogy, mint nálad is, két helyen is ott volt, a fizetettek és a nem fizetettek között.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Szép! HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 32/512 FHD IPS Matt
- Lenovo Thinkpad T15 G1 Üzleti "Golyóálló" Laptop 15,6" -70% i5-10310U 4Magos 16/256 FHD
- ThinkPad Yoga Áthajtható Érintős FullHd,Core i7,TOLL,világító billentyűzet,8GB RAM,SSD
- ninebot MAX G30LE II
- ThinkPad,14,1,"Érintős FullHd IPS,Core i5(3,1Ghz)világító billentyűzet,8-32GB RAM,SSD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest