- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Milyen érdekes nevek: Ivan Turtak, Kevin Horvath és Ernest Gunar
-
-
Devid_81
félisten
Ebbol maris tanultam koszi, ezek is kernek depositit, akkor azt hitelkartyaval fizetem ki, ne az en bajom legyen ha ezek kozben csodbe mennek es nem jonnek felrakni a cuccot
Lightrenewables.co.uk -> Ok azok, ugy latom, hogy voltak azert veluk bajok nehany alkalommal, de nagyjabol okesak.
Mondjuk utana kell nezzek mennyi ideje vannak jelen, meg ugy altalaban mindent amit lehet a cegrol atnezek mielott jon a surveyor jovoheten Hetfon. -
blt-blog
kezdő
válasz
t72killer #44258 üzenetére
"egy kb 70mérföldes szakasz a Scottish central beltben 60Font"
Januarban a repulo menetrend miatt ugy nezett ki, hogy otthonrol taxival elmentunk az oviba, felszedtuk a nagyobbikat es onnan mentunk tovabb a repterre, nem volt ertelme kulon elmenni erte, vissza haza es ugy a repterre. Az egesz ut volt durvan 10 merfold es 45 perc. A heathrow dropoff fee-vel egyut volt kb 60 font. Ehhez kepest 70 merfoldre 60 font egesz barati. -
-
rgqjx
aktív tag
válasz
Devid_81 #44327 üzenetére
Szerintem csatlakozz ide. Sokan szoktak hasonló árajánlattal tanácsot kérni és itt lehet a céget is leinformálhatod a tapasztalatokkal kapcsolatban.
Nem mélyedtem el a témában, de én is az aksis verzióra szavaznék, mivel azt télen (szerintem!) éjszakai árammal is töltheted. -
Devid_81
félisten
válasz
t72killer #44329 üzenetére
Csak aramunk van...es eves 8000kWh aramfogyasztas gyerekek ota
Kib@szott tesco aruhaz nem hasznal ennyit mint mi bakker
Ahogy szamolgatom nyaron lennenek siman nullas napjaink ha akkusra fizetnek be.
Ugy vagyok vele ha a mostani atlag villanyszamlankat ami havi £200 atlagban, mondjuk megfelezi akkor bevallalom hitelre, belovom a hitelt hogy kb £100-at vonjon le masik £100 a villanyszamlaba es akkor "nullan vagyok".
Kis saving+loan-al szaladnek neki, nem akarom magam teljesen lenullanzni most...kell telescopra a penz -
-
Devid_81
félisten
Adjatok mar tanacsot kerlek.
Jovoheten jon hozzank egy csavo felmerni a hazat, hogy okes-w solar panel installation-ra.
Ket verzio van, ime az email a csavotol:Option 1
Size of system 5,400kh.
Equipment;
12 x 450w Dmegc Bi-Facial Solar black panels, 30-year warranty
1 x Growatt TL5000 Battery ready inverter 10-year warranty
1 x Bird Protection
1 x All cable run’s isolators and fitting’s
1 x Micro generation meter
1 x System Wi Fi monitor
1 x System registration
1 x Access equipment
1 x MCS and G99 Certificates
All service and maintenance under the terms of the warranty.Fully fitted price of £3,995.00 This price includes 0% Vat. No extra’s
Option 2
Size of system 5,400kh. With 7kh battery storage.
Equipment;
12 x 450w Dmegc Bi-Facial Solar black panels, 30-year warranty
1 x Growatt SPH5000 Hybrid inverter with AC/DC Battery storage management system 10 year warranty
1 x Light Renewables 7kh of battery storage 20-year warranty
1 x Bird Protection
1 x Emergency power back up socket.
1 x Grid trading option
1 x All cable run’s isolators and fitting’s
1 x Micro generation meter
1 x System Wi Fi monitor
1 x System registration
1 x Access equipment
1 x MCS and G99 Certificates
All service and maintenance under the terms of the warranty.Fully fitted price of £6,495.00 This price includes 0% Vat. No extra’s
Utana nezve az option 2-ben jobb es dragabb inverter van+ £1700 az akku, szoval a ketto kozotti kulonbseg joforman csak az alkatresz arak miatt vannak.
Legyen csak solar panel, vagy legyen akku is...?
Energy certificateunk jobb lesz, plusz haz eladasnal valoszinuleg visszahozza az arat ugy is... vagyis ebben remenykedem. -
-
-
válasz
KROK640 #44319 üzenetére
Egyik sulit, most jön a következő. Ha a középsulival végeznek, akkor lehet komolyabban mozgolódni. Ha 60+x évesen emlegeti valaki a nyugdíjat, az már régen kevés, 4. ikszben még lehet tenni valamit annak érdekében, hogy öregkorára ne pusztuljon éhen az ember.
Szóval itt leginkább az a ráció, hogy kétlaki élettel menne le kb még 10év, a legocsmányabb hónapokat itthagyva/komolyabb szüneteket tartva benne. A mostani melómban úgy tűnik meg lehet oldani évi 2-3hét extra fizetés nélkülit + az alap szabi 5hét, úgyhogy a kétlaki üzem takaréklángon már akár jövőre beindítható.
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #44318 üzenetére
Igen, rémlik, hogy az egyik gyereked valami 1-2 év múlva fog végezni a suliban.
Vendéglátásban tuti kapsz stabilat. Recepciósok ott általában elég jól megvannak fizetve, legalábbis én akárhánnyal beszéltem simán fizut cseréltem volna velük.
Annyit emlegeted a nyugdíjat, hogy most meglep ez a 10 év, azt hittem már közelebb vagy. -
válasz
KROK640 #44316 üzenetére
A gyerekek stabil baráti köre és sulija az egyik ok, amiért még nincs indulás pár évig, a másik a meló. Bár rá fogok nézni, kapnék-e bármilyen használhatót (nem vagyok ITs), ami nem feleannyit fizet, mint az itteni béreink - meló híján még kell kb 10évig építhetni a nyugdíjkasszát, különben kapmec.
#44317: ez full jogos, de ahogy nézem across the board bármi ami eddig szembejött masszívan kedvezőbb UK-nél. "council tax" megfelelője is töredéke a brit összegeknek, CGT egyszerűen nincs értékpapír-kereskedelemre, fűteni (=évi kb 3k font...) nem kell/klímát elviszi a napelem, stb-stb.
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #44315 üzenetére
Szerintem e tekintetben simán görögök. Yellow slip-el legalábbis tuti, mert nekünk is ingyenes állami volt.
Különben hány évesek vagytok?"Ide HOLNAP kéne menni, nem 10év múlva..." - hát, akkor adva van a feladat. Előbb nézz körül, de ha tetszik, akkor szerintem nem érdemes habozni.
-
+1, abszolúte. Kipurcanni leköltözni valahova kb a legnagyobb családi öngól, a saját gyerekeit szivatja az ember csak. SIPP korhatár előtt 6-8évvel moccanva szvsz már úgy is kibírnánk egy pénzügyileg normális helyen nyugdíjig, ha semmit sem dolgozunk.
ezek jó hírek. Ha az egészségügyük hasonló a göröghöz (=jó+állami) akkor az kipipálva. Ha kell a jogosultsághoz valami heti 2 napos selfemployed látszatmelót csinálni, az még belefér, késő-nyögdíjig is.
Úbazz, most nézem, hogy az adósávjaik konkrétan MAGASABBAK, mint a csuda UK-ben
!!! Ide HOLNAP kéne menni, nem 10év múlva...
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #44312 üzenetére
Az első két pontról annyit, hogy ez eléggé szubjektív, ahogy a harmadik is, de az első kettőtől kevésbé tudok nyilatkozni, minthogy szerencsére az EÜ rendszerre semmi szükségem nem volt ott.
Viszont a korház az nagyon modern volt és jól nézett ki, a magyarhoz képest az is elég sok biztonság érzetet adott.
A jó közbiztonság megvan, Protaras utcáin éjszaka és hajnalban is sokkal nagyobb biztonságban éreztem magamat mint Debrecenben akár fényes nappal. Amikor valami olyan eset történt, akkor kiderült mindig hogy magyar vagy esetleg boci áll a háttérben, de nem a helyiek.
A magyarokat kifejezetten kedvelik munkamoráljuk és bírásuk miatt, egyfajta pozitív diszkriminációra számíthatsz, és ha emellé még jól megy az angol is, akkor ezen a fronton jó hírem van"az angolt tényleg a sarki pék is frusztráció nélkül beszélje" - abszolút ezt tapasztalatam. Mindenhol mindenki IS tudott angolul, angol feliratok stb. nagyon látszik, hogy valaha angol gyarmat volt. Írtam, még olyanokon is, hogy jobb kormányos, meg angol dugaljas konnektorok. Angliából érkezve szerintem hamar komfortosan érzi magát ott az ember.
-
-
Tényleges költözésnél szvsz a legtöbbünknél prioritáslista főbb elemei, a rangsor egyéni, de minden eleme fontos:
- pénzügyek: aktív dolgozóknak melóhely, visszavonultaknak 0 adó a megtakarításokra, max minimális a saját ingatlanra, kocsira. Értelmes áron jó ingatlan.
- olcsó és jó egészségügy
- jó időjárás
- jó közbiztonság
- ne legyek bevándorló magyarskótként valami ellenségként kezelt v lenézett kisebbség része.a többi inkább egyéni, nekem pl fontos, hogy a helyi nyelvvel egyenesben legyek, a spanyolt már egy ideje tanulom és valamennyire globál értelme is van, máshol viszont akkor alap, hogy az angolt tényleg a sarki pék is frusztráció nélkül beszélje
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #44310 üzenetére
Egyébként Krétára Ciprusról át lehet menni, (van hajó), de amikor felderíteni mentek nem javaslom, mert nagyon sok idő elmegy vele.
Igen, sok mindent bele kell venni a matekba.
Nyilván valamit valamiért, szerencsére ott eldönthető, hogy hová költözöl, akármelyiket is választod, a másik egy órán belül ott van kocsival.
-
válasz
KROK640 #44306 üzenetére
Mindenképp alaposan bejárjuk a költözésre jelölt helyeket, csak úgy néz ki, tervezni is kell az utazgatást
. Amúgy pont ugyanezért Krétára se sikerült soha eljutnom, mert vagy nem ment már semmi oda, vagy aranyárban mérték a jegyeket.
Annyi, hogy a kétlaki szakaszt (ki van csukva, hogy szakmaközeli elfoglaltságot tudjak home office tolni sajna) megdrágítja a közlekedés, ezt is bele kell venni a matekba.
A hegyi részek jól hangzanak, viszont ahol hó van, ott télen fűteni is kell -
-
KROK640
nagyúr
válasz
Devid_81 #44307 üzenetére
Igen, nagyon meleg van, ott DE :
Folyamatosan kellemes szél fújdogál a tenger felől ami amúgyis párologtat. A 40+ fokot érzed ott annyinak mint itthon a 30-at. A Sunbeden a legmelegebb napon 53 fokot mértünk, de azt Magyarországi 40-nek lehetett kb érezni.
Ezenfelül a sziget közepe felé hatalmas hegyek vannak, ahol nyáron is hűvös(ebb) van, egy óra kocsikázással simán elveszítesz +10-15 fokot is akár.
Fent a hegyekben kb olyan az időjárás (és a növények is!) mint MO-n, rendesen 4 évszak van, télen esik a hó -
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #44301 üzenetére
"skót central belt legszéle" - úgy látom a várost inkább Balladai homályban szeretnéd tartani. A skót central belt az kb a Glasgow -- Edinburgh vonal ha jól tudom.
"csupán az eltérő kiindulási reptér miatt ez nekünk egy ezres bünti" - ez igazán szomorú, de ha komolyan gondolod, akkor nem lehet visszatartó erő.
"És ugye 2 gyerekkel 4 repjegy a sztori" - nyaralni mennétek vagy körülnézni? Mert ha az utóbbi, akkor szvsz elég lehet az asszonnyal megtekinteni "élőben". -
-
moleculez
veterán
válasz
t72killer #44301 üzenetére
Nekem ami tetszene így évközben a nagy nyaraláson kívül kiruccanás pár napra/hosszú hétvégére mondjuk lake districtbe valami cabin-ba, aztán túrázni, kastélyt mászni etc…
Házifeladat: nézd meg mennyibe lenne négyőtöknek mondjuk nem is suliszünet idején egy péntek-vasárnap.
Hint: Agadir all inclusive repcsivel kategória.
Mi egy-két havonta lepasszoljuk a kislányt a sógornőmnek, hogy asszonnyal elmenjünk kettesben. Hát kettesbe sem megyünk ilyen helyre, nemhogy családostul.
-
válasz
KROK640 #44300 üzenetére
#44289, "tőlünk északról", igen skót central belt legszéle
. EDI, GLA, PIK jön értelmesen szóba mint repterek
.
A listával arra akartam kilyukadni, hogy csupán az eltérő kiindulási reptér miatt ez nekünk egy ezres bünti, ami SzVSz elég brutál. És nem a londoni cityből talicskázzuk haza a havi sokezreket, hogy ez ne számítson. És ugye 2 gyerekkel 4 repjegy a sztori, másfél fizuból. -
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #44299 üzenetére
Mostmár tudom, hogy miért nem emlékszem rá, hogy hol is vagy? Mert nem írtad le
(vagy legalábbis én nem olvastam)
De ha London 500 mérföld, akkor már tuti, hogy valahol a skót felvidéken vagyJah. hát package holiday-ként meg szerintem egész jó ára van.
Hogy érted, hogy "reptér alatt"?
-
válasz
KROK640 #44298 üzenetére
London nekem kb 500 mérföld
.
Majd figyelek, Dublini átszállással akad már tűrhető áron jegy, csak úgy azért mégse 4, hanem ~12+óra az út, amennyiből meg már kb Fokvárosban lehetnénk...A célországban nem szeretnék reptér alatt lakni (ja, ha nem ment volna át, a fentiek package holiday, szállás+reptéri transzfer. Valóban Larnacában szállnak le). Amúgy Paphos a másik civil reptér
-
KROK640
nagyúr
-
válasz
KROK640 #44295 üzenetére
Csak felkaptam a legolcsóbb ajánlatot, amit feldobott az easyjet holidays. Ideális esetben magunknak intéznénk külön repjegyet, szállást, bérautót - viszont úgy meg már a repjegyeknél elakadtam, alsóhangon dupla ár pl egy Fuerteventurához képest.
Pestre innen elmenni fejenként 160 font, azzal se vagyunk kisegítve🤷♂️ -
KROK640
nagyúr
-
-
-
válasz
KROK640 #44289 üzenetére
Kicsit az a bajom vele, hogy #nincsingyenebéd: a legeslegolcsóbb repjegy, amit tőlünk északról (GLA, EDI, MAN) látok bármikorra, az 400 font/fő
. Londonisztáni átszállással "megúszható" 200ból, de egy 4tagú családnak ez sem kevés, ha egy ottani ingatlan miatt gyakran jönni-menni szeretne.
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #44286 üzenetére
Mert valóban az. Én csak dícsérni tudom. Ahogy írtam is már, nem véletlenül neveztem sokáig Anglia legdélibb megyéjének. Cipruson az egyik hivatalos nyelv az angol. Gyakorlatilag mindenhol mindenki beszéli. Az összes hivatalban, buszsofőrök, taxisok, hotel, mindenhol mindenki IS. Ugyanúgy jobb kormányos mint Anglia, a dugalj is ugyanaz. Viszont még mindig EU tag
Pénznem : euro.
Egyébként még én is gondolkodok rajta, hogy vissza kéne menni huzamosabb időre, nagyon jól éreztem magam ott
és egy Békés megyényi területen minden IS van. A legjobb viszont MO-val szemben, hogyha a Throdos közepén élsz, fent a hegyekben, ahol négy évszak van meg ugyanaz a növényzet mint MO-n, akkor is kb bármelyik irányba indulsz el 1-2 órán belül pálmafás tenger lesz. Ezt MO-n még Lentiről sem tudod.
#44287 Devid_81 : huzamosabb ideig éltem a szigeten, és vannak. De főleg a keleti részen, és turisták. Persze akad pár ingatlan, meg rezidens orosz, de nincsennek olyan sokan. Szerintem főleg azóta nem, hogy megkezdődött a háború.
-
válasz
Devid_81 #44287 üzenetére
Wiki szerint max 50ezer fő az 1.1M délciprusi lakosságból. Kevesebb, mint Mo-on a "kreatív kisebbség..."
-
válasz
moleculez #44285 üzenetére
Most nézgetem, az EUn belül Ciprus tűnik egész barátságos közegnek. Szegényke ország (=értelmes áron kapsz ingatlant) DE hagynak élni az adókkal, pláne nemzetközi viszonylatban. A világon kb 15 országból az egyik, ahol a fent említett ISA-t probléma és adómajré nélkül megtarthatod, ha költözöl (UAE is köztük van, ott sincs nehogykibújjainflaalól CGT).
Aki csak tud, menekül az adónyomás elől, amennyit egyes helyeken lenyúznak az emberről, akár 5-10 nyugdíjas év fedezete is lehetne egy KELLEMES helyen, ami azért krvára nem mind1. Nekünk most az a stratégia, hogy meghúzzuk a nadrágszíjat, lemegyünk egész az allowance sávig, az összes penny extrát be fogjuk tenni saját managelésű SIPP-be és ISA-ba. Nekünk az 57év nincs már túlontúl messze (ugyebár a SIPP korhatárát is emelgették, szóval rizikó
, muszáj kicsit ISA-val csökkenteni a "megőrülakormány" rizikót )
-
moleculez
veterán
válasz
t72killer #44284 üzenetére
Pomt a napokban beszelgettem a boltos haverral. Generaciók óta van egy kis mini tesco méretű Premierjük, pár ingatlan, meg más kissebb businesek. Mondta hogy nem tud milliomos lenni, mert ha mindent legálisan csinálsz akkor egy szint fölött lehetetlen gyarapodni. És van jópár hasonló ismerőse akik már elhagyták az országot, és Dubaiból/Baliról/Thaiföldről navigálják a cégeiket, vagy csak kivitték a tőkét és alapból ott kezdtek újra valami teljesen mást, és voila’. Namost ez, hogy a vagyonosok lelépnek, de jönnek az orkok ha kell ha nem, létrhozott egy problémát: a dolgozó réteg maradt csak akit taxolni lehet. Ugye feljebb ottvan ak az arisztokraták, elit, ők nyilván érinthetetlenek. Maradna a felső közép azok lelépnek. Szal jah, van baj…
-
Linkeltem már a témáról, de ez az irány valahogy nem esett le akkor: "City of London firms have in recent weeks urged the UK government to scrap, or scale back, cash Isas, the popular savings products that allow consumers to earn interest free of tax. FT.com"
Milyen emberbarát kis pénzügyi szektorunk van... -
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #44282 üzenetére
Igen, ezt haverom is mondta, hogy olyan kicsi szobája volt, hogy börtöncella jellegű volt, meg hogy a házak is nagyon kicsik és drágák.
Mikor kijött velem Voralbregbe, akkor meg csodálkozott, hogy az ottani házaknak a nappalijába beleférne némelyik angol lakás. És akkor még nem is említettem nekik, hogy a voralbergi házakból meg sok akkora, hogy beleférne 1-1 amerikai nappaliba -
-
-
válasz
Apollyon #44277 üzenetére
Hohohó, azért annyira ne szaladjunk messze a témában
. Most volt egy állásjelentkezésem, és persze kérdezték, hogy ugyeugye színesbőrűátoperált kriptoszegzuális tulajdonságokkal megáldott figura vagyok-é? Hogy a gyerekek abuzálását abbahagyták-e, nem tudom, őszi suliváltásnál, új sporttevékenységnél meglássuk. Pár éve (még Nicola volt a skót főmufti) a 6évesnek még keményen tölteni kellett a szexuális orientáció, választott nem, bőrszín papírt...
-
Apollyon
Korrektor
válasz
moleculez #44274 üzenetére
Első dolog ami eszembe jutott, hogy akkor végre nem fogják a gyerekeket az iskolában zaklatni 4 éves korukban azzal, hogy ők milyen neműek akarnak lenni.
Meg a kedvenc angol írónőmet se fogják többet zaklatni.De érdekes, akkor ezek szerint most UK egy követ fúj usákiával ebben a témában.
-
válasz
moleculez #44274 üzenetére
Twitter dobta fel, nem biztos, h minden tétel tűpontos, de nagyjából stimmel:
"Penalty for illegal entry:
- Singapore: 6 months in prison.
- Russia: 2 years in a hard labour camp.
- Pakistan: 10 years in prison.
- India: 8 years in prison.
- North Korea: death.
- Great Britain: free housing, health care, education, food, mobile phone, cash..." -
Apollyon
Korrektor
Ma egy kicsit jobb hely lett a UK:
UK Supreme Court rules trans women are not women, in a spectacular win for common sense -
-
-
moleculez
veterán
Ítéletek a szomszéd faluból. Piti kis lopások nagyrészt, nem késelés meg gyilkosság. Viszont még mindig azt mondom hogy ennek semmi visszatartó ereje nincs. Több ezer akár tízezer font után egyszer elkapják és fizet pár száz fontot, meg 2 hét pihenő?!
Ez így nem túl erős. -
válasz
instantwater #44267 üzenetére
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
sh4d0w #44264 üzenetére
Eleve, új motorvonatok ...
Régen nem volt ilyen.
A másik, mondjuk mostanában nem túl sokat utazom velük, max heti 1-2szer, de a 100-as vonalon felújított szerelvények vagy ugyanolyanok járnak mint Ausztriában (Flirt), vagy emeletesek mint Berlinben. Persze hasonlíthatnám a Renféhez, vagy a SNCF vagy az SBB CFF-hez.
Jó, voltak negatív tapasztalataim is tavaly nyáron, hatalmas késések stb, szóval nem lett JÓ, de mintha JOBB lenne -
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #44262 üzenetére
Előrelátóan hamarabb indultál el.
Amikor Pestről mentem Ciprusra, akkor én is előző nap föl vonatoztam már délutánra, mert a mávnál sem lehetett tudni, szóval inkább felmentem előző nap.
De ezekhez az árakhoz képest nekünk nincs okunk panaszra.
(Sokan szidják a MÁVot, de szerintem az elmúlt 12-13 évben nagyon komolyan összeszedte magát, sok modernizált szerelvény, miközben az árak alig változtak. Ok, késik, meg néha kigyullad; de úgy, hogy rendszeresen használom mellé ÖBB-t is, azt mondom, hogy nem is olyan rossz, főleg ha az árait nézem). -
-
-
Elég durva árak vannak a tömegközlekedésben. Kiccalád (anyuka +2gyerkőc) most először repültek nagyszülőzni úgy, h nem kocsival vittem őket a reptérre: egy kb 70mérföldes szakasz a Scottish central beltben 60Font. IRÁNYONKÉNT. Öszvissz annyi az előnye, hogy nekem nem kellett 2xfél nap szabit kivennem...
-
-
-
-
moleculez
veterán
Palermoban is voltunk 2 éve, simán ajánlott! Annyi hogy az sokkal zajosabb, temperamentumosabb, “arabos”, közel keleti flash. Elég kaotikus, főleg az építészet de ennek történelmi oka van, hol arab, hol romai, hol velencei, oszmán, spanyol meg kitudja mi nem uralta, azt mind épített is ugye
Főleg a traffic az káosz! De ketten ettünk €35 előételt, pastat meg italt, eldugott kis családi étteremben.
-
-
opr
nagyúr
válasz
moleculez #44240 üzenetére
Hú, ez nagyon jól hangzik!
Olaszország nekem is abszolút kedvenc, onnan rossz szájízzel még sose jöttünk haza. Jó idő, kedves emberek, szép tájak, jó kaja, és még csak nem is vészesen drága, ha nem a legfelkapottabb turistalevesbe megy az ember fia, mi kell még?
Jó lazulást! -
-
-
-
moleculez
veterán
Közben említettem, hogy épp Olaszországban szünetelünk:
Limone sul Garda a bázisunk. Mi loveholidaysen fogtunk ki egy ajánlatot, hogy £260pp repcsivel 5 nap, az szinten ingyen.
Gyönyörű hely, Alpok és mediterrán találkozása, medencézel, koktélozol de közben a havas Alpokat nézed. Az időjárás 10/10 kellemes 16-18 de nem ilyen törökösen perzselő. Pont annyira turistás hogy minden bolt nyitva van, de nincs tömeg. (Most csúnyán hangzik, de üditő volt látni, hogy nincs tele dél-ázsiai -aka indiai- turistákkal) Árak sem horror, simán korrekt EU színvonal🤷🏼♂️.
Nagyrész német nyuggerek járnak ide, illetve EU turisták (a rendszámok és elkapott nyelvek alapján) nagyon tiszta, rendezett minden. Nekem amúgy is szívem csücske Olaszország, ismét egy pozitív élmény.
[kép] [kép] -
-
Devid_81
félisten
válasz
Bubee82 #44236 üzenetére
Ismeros helyzet...gondolhatod egy Gajdács csaladi nevvel miket kapok itt....
Erre felmegyek chatelni customer service/supportra es AbrakadabraMaharadzsaval beszelek es 29x nezem vegig a nevet, hogy nehogy elbaccam amikor visszairok neki.
Sokszor ha van lehetoseg copy/pastelem inkabb, az a tuti -
Bubee82
őstag
válasz
moleculez #44213 üzenetére
Nem tudnam mar megszamolni, hogy hanyszor fordult velem elo az, hogy keptelenek olvasni, szoveget ertelmezni, helyesen irni az angolok, de volt mar amerikaival is hasonlo problema.
A leggyakoribb eset a nevem elirasa. Akar 100-as betumerettel is irhatnam, felkoverrel kiemelhetnem es meg ala is huzhatnam, akkor is elirna. En mindig megtisztelem a masik felet azzal, hogy a nevet helyesen irom, 26-szor megnezem, hogy jo-e. Ezek telibeszarjak. Es meg akkor sem kepes megtenni, ha mar valtottunk vagy 10 emailt, amit mindig a keresztnevemmel zarok, joszokas szerint.
A masodik leggyakoribb, ami roppant mod felduhit es nem tudom megszokni, hogy gyonyoru szepen leirom mit szeretnek, mi a problema, mi a kerdes, amire raszanok sokszor 15-20 percet, hatszor atnezem stb. Erre fel jon egy seggebol rantott valasz, amibol semmi nem derul ki, vagy rosszabb, hogy rakerdez arra, amit mar leirtam
-
-
válasz
instantwater #44231 üzenetére
az úgy egész okés, az eon "ajánlatnál" amit a múltkorában kaptam, valami £100/fuel, és persze ha bontom, akkor az áramra is vonatkozik.
-
-
válasz
instantwater #44229 üzenetére
"mert szóltak hogy emelés lesz."
Jól átb.sztak benneteket, mert a tőzsdei ár már akkor esett, mostanára már zuhan. A szolgáltatók egyelőre magasabb árakat zabrálnak, de pár hónap és átjön a tőzsdei kedvezmény.
-
válasz
moleculez #44225 üzenetére
Annó amikor a mi szolgáltatónk csődölt be, akkor az eonnak adtak át.
Csak éppen hetekig az volt a kommunikáció, hogy amíg le nem zárul az átadás, addig ne is gondolkodjunk váltásban, az esetleges számlázási zűrzavarokat elkerülendő...Ez itt Angliában szinte mindennapos az elmúlt években.
Sok energiaszolgáltató csak bróker.Egy ideje a Fusenál vagyunk, nekik elég jó a smart meter nézet az appban.
Eddig sosem fixáltam, de most Márc végén lefixáltam 1.5 évre a régi áron, mert szóltak hogy emelés lesz.Így legalább marad a unit price, és a standing charge 10p vel olcsóbb naponta.
0.2247/kWh és 0.4134/day a fixált ár.
Ha már energia, ugye senkinek nincs már Radio Teleswitch nevű őskövülete?
-
-
moleculez
veterán
Eközben az energiaszolink (Rebel Energy) becsődölt, átadtak a British
gyászGas-nak.Komolyan, legközelebb nyaralni megyek nem viszek telót magammal.
-
"London law firm", kommentekben linkelték az "ír" cégvezetőt...
-
válasz
moleculez #44221 üzenetére
Én a Churchillnél vagyok, általában azt dobja fel az Uswitch. Ha no-nonsense eset vagytok a kocsival egyetemben (azaz nem taroltad le részegen egy rendőrovi zebrán átkelő kiscsoportját a tuninger importverdával pár hónapja), akkor 20 perc és kész egy értelmes árú policy amivel eldöcögsz egy évig
. Amikor asszonynak kocsit vettem, a szervizzel szemben lehúzódtam és helyben meg is csináltam neki, már biztosítva, adóbefizetve gurultam haza, nem rémlik, h többet tököltem volna 20-30percnél
-
-
moleculez
veterán
Telót felejtsd el, egy olasz számuk van csak.
Chat az automata, de legalább segg hülye, és csak a FAQ pontjai közt dobál
Maradt az email, amite visszaírták, hogy újranyitni policyt nem tudnak, de csinálhatok újat. Na, biztos ha már teljesen újra kell kezdenem az egészet akkor náluk fogok ismét -
KROK640
nagyúr
válasz
moleculez #44217 üzenetére
Hát az van vagy 180 mérföld (kb 300km)
Jól eljöttél. Ezt az utat már semmiképp sem merném így megtenni. Bár az végülis pontosan nem világos nekem, hogy a policy pontosan mi lenne, csak a neve és a szöveg környezet alapján tudom, hogy egy fontos papír ami kell ahhoz, hogy közlekedhess.
(A covid alatt mikor Németországból Ausztriába jártunk dolgozni, a "pendler" papír volt ilyen, ha anélkül fogtak volna meg a rendőrök, igen kemény büntire számíthattunk volna. De az csak a covid miatt kellett).#44216 opr : jaja, sajnos ez az általános magyar mentális állapot
-
opr
nagyúr
válasz
KROK640 #44214 üzenetére
Ez mekkora faszság te jó ég. EU nélkül nem jönne ide semmi, aminek nem muszáj. Szerbia meg Albánia lenne kb az egyetlen valós úticél, amit tudnánk vámolni, abból aztán biztos kurva sok pénz jönne be. Lehet akár 30 percnyi költségvetést is fedezne...
Románia, Horvátország, Ukrajna mind elérhető más útvonalon is. Tehát max annyit lehetne vámolni rajtuk, hogy olcsóbb legyen a vám, mint a kerülő. Abból aztán biztos faszán meggazdagodna az ország. Nem véletlen, hogy ruszkibarát a haverod, pont ennyire kell agyhalottnak lenni ahhoz is.Nade részemről off vége, ez itt az angol topik.
-
KROK640
nagyúr
válasz
moleculez #44213 üzenetére
Kérdés, hogy milyen messze laksz Stanstead parkolójától. Mert ha pár mérföld, akkor akár kockáztathatsz is, ha normálisan vezetsz, talán megúszod. De 50-100 mérföldekre már nem nagyon mernék menni. Ez a policy ha jól veszem ki, akkor olyasmi lenne mint nálunk a kötelező biztosítás/forgalmi?
Egyébként itthon is nagyon szeretnek mindent (is) azonnal törölni, ha te nem tetted meg a részed, aztán döntéseket meg 30 nappal később hozzák meg, meg - épp most történt velem - majdnem 30 nappal később értesítenek róla, miközben te TB-re kifizetsz újabb 54 ezret, mint kiderült fölöslegesen.
-
KROK640
nagyúr
Jobban meggondolva igazad van
MO-nak abból a sok mindenből semmije sincs, kivéve a "foldrajzilag elegge elonyos elhelyezkedes".
Az egyik nem túl éles elméjű ruszkibarát ismerősöm meg azt mondta, hogy az milyen jó lenne ha kilépnénk, mert akkor románia és nyugat közötti tranzitra mekkora vámot szedhetnénk... Úgy érzem, hogy nagy melléfogás lenne. (Nyilván nem öröm szlovákián átautózni a sok hegy között, de szerintem már csak azért is minden arra menne).
Plusz magyar specialitás, hogy mi mindent jobban megszívunk mint a többiek, lásd gazdasági válság, covid, infláció... -
moleculez
veterán
Quote Me Happy - insurance
Küldjem be a NCD proofot. Feltöltöm. Elutasítják, mondván nincs datenof issue. SZÓ SZERINT AZ ELSŐ SOR. Plusz a filenév is az.
Nem tudtam ezzel foglalkozni mert külföldön vagyok (erről majd egy másik posztban), erre törölték a policyt.
Most ott áll a kocsi a Stanstead parkolójában, policy nélkül. És menjek haza onnan, policy nélkül. Vagy töltsem az olasz nyaralásom insurance intézéssel? -
opr
nagyúr
válasz
KROK640 #44211 üzenetére
"juthatnánk egy az egyben Anglia sorsára."
Hahahaha, nem.Sokkal, de sokkal rosszabb sorsra jutnank, mint Anglia. Itt azert van egy baromi eros bankszektor, meg egy szinten baromi eros szolgaltatasipar, plusz olaj, plusz azert van par olyan ceg, ami erosen multi es angliabol ered. Plusz ugye van tenger, kikotok, foldrajzilag elegge elonyos elhelyezkedes, ugy alapvetoen van az orszagnak gazdasagi sulya is meg katonai is.
Es mindezek ellenere is olyan szinten melytorok a brexit, hogy arra szavak nincsenek. Es meg mindig az elejen jarunk a dolognak igazabol, a teljes hatas, pusztitas merteke meg lesz vagy ket evtized, mire kiderul.Namost Magyarorszagra a fentiek kozul semmi nem igaz. Anglia is alig tudja tartani magat, a fentiek ellenere. Magyarorszagnak egy EU kilepes kb azonnali csodot es teljes gazdasagi osszeomlast jelentene. Mar az is a szakadek szelere sodorta az orszagot, hogy nem mennek az EU-s penzek. Erted, marcius vegere elerte a csodalatos kurmanyunk a hianycel 62%-at, ha jol emlekszem. Ha meg emellett a kozos piacbol is kiesnenk, meg a beruhazasoktol is elesnenk, az olyan pusztitast csinalna otthon, hogy elkepzelni nem tudom.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Devid_81 #44210 üzenetére
Igazi elrettentő példa volt a Brexit.
És MO-na ahelyett, hogy lenne esze és tanulna ebből, az EU fekete báránya kíván lenni, miközben különféle 1%-os neve nincs pártocskák népszavazást akarnak EU tag lenni vagy sem? kérdés körben. A nép annyira rá van trenírozva, hogy Brüsszel rossz, hogy szerintem jelenleg simán leszavaznának egy huxit mellett, és akkor juthatnánk egy az egyben Anglia sorsára. USA meg most kivel barátságos? Naugye...
Egyébként fura, hogy sok ismerősöm volt nagyon Angliában, és az elmúlt években mind vagy lelépett onnan, vagy erősen tervezi a lelépést.
Nekem tavaly lehetőségem nyílt kimenni kicsit dolgozni Angliába, de az azt jelentette volna, hogy Ausztriából rögtön odamentem volna, így végül kihagytam (most körül jönnék haza leghamarabb).
Elég sok panaszt is hallottam, hogy egészen más világ már ez mint 15-20 éve, amikor még sokkal jobb volt. (Bár már Németország sem az mint a 2000-es években)Azért nektek napelemet tervezni a ház tetejére még korai lenne
-
Devid_81
félisten
válasz
KROK640 #44209 üzenetére
Jah kellett qrwara ide az a szottyos Brexit, kb az unokak unokai is erezni fogjak a negative impact-ot.
Bar most a draga kormanyunk allitolag targyal az EU-val vmi kozos piac okossagon, majd Trumpilla akcioja utan lehet felgyorsulnak a dolgok ez ugyben.
Mert a nagy US baratsagbol sem latszik itt semmi sem. -
Devid_81
félisten
válasz
t72killer #44204 üzenetére
Nagyon durva amugy, hogy az elmult 2 hetben szinte alig akarok rinyalni "altalanos dolgok miatt" pl idojaras, menjunk innen a g3czibe mert ez egy undorito hely stb
Mindez annak koszonheto, hogy tok szep ido van rengeteg napsutessel.
Hihetetlen mennyire befolyasolo tenyezo amugy az idojaras is.Miota igy sut a nap eszembe jutott, hogy marha nagy stargazer akarok lenni, vagy kellene solar panel a recsego padlos s3gglyuk meretu hazunk tetejere stb.
About stargazing, sehol a kib@cott foldon nem kapni 8" dobsonian telescope-ot, egyedul Nemetbol tudnek rendelni, egesz olcso...jah customs+VAT mar nem is olcso
-
KROK640
nagyúr
válasz
Apollyon #44206 üzenetére
Ciprus oké. Ha az égahjlatválozást nem nézzük, azért Spanyolország nagyrésze is OK. De gyanítom, hogy Málta is az lenne. Ugyan pont 20 éve volt, de szerintem nem rossz. Csak eléggé kicsi, meg lassan kiárazódik onnan is az ember. Dél olaszban is szép helyek vannak, de azt inkább kerülném, pedig több 1 euroért vehetsz házat település is van.
ex-magyar területeken Kárpátalja érdekes az árak miatt azt leszámítva sehová sem mennék, maximum Szlovéniába, de ott meg pont nem a magyar határhoz közel.
(pl Horvátországot nem értem, a magyar határtól 50km-re, a hegyeken innen, még ugyanaz mint MO, cserébe már nem beszéled a nyelvet).
"Azért lengyelül megtanulni..." - nekem mondod? Volt lengyel barátnőm(pár szót azért tudok)
Izland meg főleg olyan, hogy egyszer megnézi az ember, aztán szerintem annyi. -
Apollyon
Korrektor
Letelepedési célnak semmilyen környező országot nem ajánlanék, Ciprus még oké, de a délieket sem. Görögország felett is sok a balhé, sose fognak lenyugodni, meg az átlag IQ se túl magas ott. [link]
A környéki, trianon által sújtott ex-magyar területeken sok a magyargyűlölő, talán az osztrákoknál és a szlovéneknél kevésbé érezhető ez, de a többi abszolút felejtős magyarként.
Ha már nagyon a szlávok közé akartok beolvadni, akkor Lengyelország, most eléggé összekapta magát, de a politika olyan, mint az időjárás, bármikor változhat.
Azért lengyelül megtanulni... sok sikert, ha már egy ilyen drasztikusan eltérő nyelvnek kellene nekiállni akkor valami skandináv ország inkább. Időjárás nem feltétlenül a boldogság mércéje, Magyarországon sokat van jó idő meg bomba nők, azt mégis mi van itt....
Finneknél nagy hidegek vannak, és ők a legboldogabbak kb. az egész világon hosszú évek óta.
Izlandot mondanám még, de ott meg durva vulkánkitörések vannak, meg ott aztán tényleg szószerint elszigeteli az ember magát. -
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #44204 üzenetére
Abban biztos vagyok, így most lenne érdemes ingatlant venni, akár még Kijevben is, vagy onnan nyugatra valami nagyobb városban. Attól, hogy gyorsan kitör a béke meg nem tartok. Igaz, hogy az oroszok lassabban haladnak mint egy csiga (ha 2022 feb 24-én elindult volna egy csiga Donyeckből már elérte volna a lengyel határt), de jelenleg egyáltalán nem úgy tűnik mintha felakarnák adni a harcot.
Emellett azért az idő is szar, és az EÜ meg minden romokban, Kárpátalja bármennyire is gyönyörű azért Ungvár-Munkács... esetleg Szolyvától keletre már nem mennék. Lviv lenne még izgalmas, de ott már 100%, hogy senki se beszélne magyarul. De amúgy alapból nem mennék Ukrajnába lakni. 2007-ben jártam, Kijev, Donyeck, Chasiv Yar, sok olyan helyen amiket épp most rombolnak porig és már akkor is "úristen" volt az egész. Pedig akkor még sehol nem volt a háború. (A háború a lehető legjobb helyen tört ki, szerintem egész Európa leglepusztultabb helyein zajlik). A Donyeck melletti Mar'inka mai napig megvan az emlékeimben, már akkor úgy nézett ki a város mint amit le kéne bontani. Azóta porig van rombolva.Igen, Skandinávia jó, de az oroszok közelsége miatt is kilőve Finnország, meg azért is, mert ha már odamennék : Barátnőm húga Svédországban él, barátnőm is beszél svédül, szóval inkább már az adná magát. De az időjárás ott sem lenne jó
igaz még nem jártam arra, azért megnézném.
De úgy 1 év Spanyol, 1 év Ciprus, és 3 hónap Máltával a hátam mögött azt mondom, hogy a mediterránum nagyon nekem való lenne. Annyira, hogy egyik haverral tervezünk is idénre egy spanyol kalandot, bár még nagyon sok benne a "ha".Az időjárás amúgy fontos, mert nagyon tudja befolyásolni az ember életkedvét, és valamilyen irányba tolni a munkabírását. Mondjuk a mediterrán slow life azért is alakult ki, mert nagy melegben úgysem bírsz annyit dolgozni.
Ráadásul Ciprus külön jó abból a szempontból, hogy ott az angol is hivatalos nyelv, olyan mint Anglia legnaposabb legmelegebb megyéje lenne (angol dugalj, jobb kormányos autók, angollal 100%-ban elboldogulsz mindenhol is), pálmafás tengerpartok, bent középen meg magyar éghajlat a hegyek között. A kettő közt 40 perc kocsikázással válthatsz simán. Jó, nem keresed magad hülyére, de az élet sem olyan drága mint pl Norvégiában (két ismerősöm is dolgozik ott, jól keresnek de rohadt sokba van az élet is).
-
válasz
KROK640 #44203 üzenetére
Ahogy kitör a béke, 100%, hogy többszörösére nőnek az árak ott is. Gondolom mennek majd oda is a "tanyáravágyók" ezrével.
Nekem sajnos felejtős: a nyelvet egyáltalán nem beszélem, egészségügy gondolom még a magyarnál is neccesebb (bár gondolom a fogász harmadannyiból meglenne, mint Pesten...).
Ha visszapörgeted a topikot, innen is 4ünkből 5en mennénk valahova, de a téma leginkább olyankor kerül elő, ha ocsmány ködösnyálkás az idő - most valami szupernóva robbanhatott a szigetek felett, mert már vagy KÉT HETE verőfényes napsütés van, így itt is egész kellemes (majd jövök vissza nyafogni júliusban, addigra garantáltan beáll az esős évszak idefönt). Akinek van még hátra a melós életből, az inkább Skandinávián szokott gondolkodni, Ukrajna helyett neked is inkább azt tudom ajánlani. Ha pl egy Finno.ban nem is gyűlik ki a teljes nyögdíj, ott garantáltan nem hagynak az árok szélén idős korodban sem (csak ugye ott is nyelv...).
-
KROK640
nagyúr
válasz
instantwater #44202 üzenetére
Még Kijev alatt álltak az orosz tankok mikor mondtam haveromnak most kellene venni pár lakást gyorsan Ukrajnában. Persze pénz az nem volt ...
Ukrajna most nem játszik, de ha béke lesz, akkor nyugat Ukrajna elég jó hely lehet idővel. (mondjuk kérdés, hogy az árak is így maradnak-e akkor?)
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
instantwater #44199 üzenetére
Sajnos MO-n sem sokkal jobbak a kilátások. Pályafutásom kezdetén kétfelé fizettem nyugdíjjárulékot, majd 2010-ben beszántották a magánnyugdíjjamat, (több százezer ft helyett valami 20 ezret kaptam vissza), így az elveszett. Közben az ügyfélkaput megnézve kiderült, hogy több munkahelyemen sem voltam bejelentve, szóval 70 éves koromra se lesz elég munkaviszonyom
De közben itt is emelik a nyugdíjkorhatárt folyamatosan.
Kubában is remekül meg lehet élni annyiból, és az idő is jó, inkább csak a trópusi viharok miatt para, meg ugye az ellátás sem olyan. Akkor már inkább mennék Spanyolba. Na meg Ukrajna is olcsó, de az is olyan amilyen. Pedig ott még alighanem a magyar nyugdíj is elég lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest