Új hozzászólás Aktív témák
-
LÁZ
addikt
most hívtak /háziorvos felesége/, hogy akkor hétfőn adnák az astrát....az ügy pikantériája, hogy csak kb 2 hete vagyok tünetmentes...egyszerűen nevetséges, és felháborító, hogy arra sem képesek a zsenik, hogy egy olyan adatbázist adjanak a háziorvosok kezébe ami up to date
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Braavos
tag
válasz FіkuszKukіsz #93305 üzenetére
Nem úgy tűnik, hogy elolvastad volna, hogy mire is reagált.
-
lacafaca
addikt
hogy az első szabadon(sicc)választott m.elnökünket idézzem: tetszettek volna forradalmat csinálni...EZ az eredendő bűne a mostani társadalomnak és igen, pont olyan beszari és nemtörődöm voltam én is akkor, most meg ez már hatványozottan igaz.
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
lacafaca
addikt
válasz Saskakas18 #93408 üzenetére
inkább negatív
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Z.É.T.
őstag
válasz Saskakas18 #93408 üzenetére
Egyszer szerintem már leírtam.
Az antigén gyorsteszt arra való, hogy megállapítsa, aktívan fertőzöl-e. Ha pozitív, akkor igen, ha negatív, akkor gyanú, vagy tünetek esetén kell a PCR, az biztosabb eredményt ad.Az antitest gyorsteszt arra jó, hogy megtudd, átestél-e már a betegségen.
Mivel az oltástól is antitestek képződnek, így sok esetben - de nem mindig! - arra is bejelezhet az antitest-teszt, de azt nem mutatja, hogy milyen mértékű.
Ezért érdemes laboros tesztet kérni, ha tudni akarod, "milyen erős lett az immunválasz" .https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
Z.É.T.
őstag
válasz Saskakas18 #93410 üzenetére
Ez a része jóval összetettebb.
Ezt ne akard egy rövid kérdés - válasz módon megérteni.Az első oltás után 2-3 hétig JOBBAN vigyázz magadra, mint oltás nélkül és a védettség maximuma a Sinopharm esetében a második oltás után 3-4 héttel alakul ki.
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
lacafaca
addikt
-
HÁZIGAZDA
válasz Saskakas18 #93410 üzenetére
a gond inkább az, hogy vannak arra utaló jelek, hogy a 2. oltás után sem alakulnak ki (mindenkinél)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
t72killer
titán
válasz bohoc71 #93399 üzenetére
. Ezt 1xerűbben is megtehette volna, ha felvásárolja a Lays-et
#93413: jól látod mester, az ott bizony a 4. viszont a Bill meg a Gyuribá még nem döntötték el, hogy nagyobb, vagy kisebb legyen a 3.-nál: ha túl nagy, nem jó, mert nem marad elég szufla az 5.-re...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Z.É.T.
őstag
válasz lacafaca #93413 üzenetére
A "hullámok" értékelései, elnevezései nem egységesek, én inkább maradnék annál, hogy a harmadik hullám késve érkezett több régióba és annak széttolódása miatt tűnik négynek.
Szerintem negyedik hullámnak majd azt érdemes nevezni, ahol országon/régión belül nem egyenletes az átoltottság és nem elegendő az aránya, de elkezdik szabadon engedni a járványt és az utat talál a védettséggel még nem rendelkező egyedek felé.
A másik opció, ha oltáskerülő mutáció kezd valahol terjedni, de ezt még leírni sem szeretem, mert akkor copunk' még egy darabig.[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
az igaz, viszont eléggé besegítettünk neki, hogy szaladjon
Z.É.T. mé? most nem szopunk és ahogy a dolgok kinéznek, jódarabig fogunk is...akinek van lehetősége ásson, készüljenek a nyárra a házi-spak
[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
-
nagyúr
válasz NavySeal #93388 üzenetére
Nem sietek, csak azt nem tudom mi a teendő...
No ezzel nem vagy/lennél egyedül ebben a helyzetben, de olyan nincs, hogy valakit egy háztartáson belül nem csípkod meg a virnyák. Ha viszont különösebben benned nem galádkodik és elmész oltatni, akkor, ha jól értelmeztem az itt leírtakat, simán elviszi az immunerődet a szuri és előugrik egyből a galád vírus! Eszegesd a bogyókat erősen, más nem tudsz most tenni, ja és kezeld magad úgy, mint ha fertőző lennél. Lakáson belül már kb mindegy amúgy.
Pozitív teszttől számít a 10 nap?
Ja, bármilyen idiótaság is, ettől számít elméletileg, legalábbis a hivatalos karantén. Én tuti várnék még vagy két hetet a helyedben azzal a szurival, látod itt is, miket írnak! Rohadt sokáig tud lapulni a brit mutáns.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
félisten
-
NavySeal
senior tag
válasz ubyegon2 #93425 üzenetére
Persze, nem akarom elkapkodni, csak marhára nem volt ez meg. Április vége, május eleje előtt szerintem amúgy sem jutnék sorra, jutottam volna sorra. Majd házidokival konzultálok.
Ő a feleségemnek a tesztelés után azt mondta, hogy engem simán beoltana, mert nincs tünetem... Tényleg ezért lehet oltás után egy-két olyan hírt hallani, hogy kórházba került szerencsétlen alany.Több valamit, kevesebb semmit!!
-
Z.É.T.
őstag
válasz lacafaca #93422 üzenetére
Az nem kérdés, hogy mi van most, az viszont igen, hogy még meddig... És ugye van a kisebbik, amikor korlátozott az életterünk (...) és csak kicsit megnyálazzuk, meg az, amikor a rokonok, barátok, vagy mi magunk kipúzunk a sok okos miatt, na az viszont mélytorok. A mindkettő egyszerre/egymás után? Na, abban világelsők vagyunk.
[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
válasz ubyegon2 #93427 üzenetére
nem is értem ezt az állandó kitekeredést, meg pc-skedést...az én világomban a gondolat szabad, a beszéd egyenes...
Z.É.T. sajnos még sokáig ez lesz...elég régóta mondom a magamét, de amikor majd így pörögnek le sorba az évek, ti is rájöttök, hogy bizony nehéz abból a bizonyos rengetegből kikeveredni
Parci majd emlékeztetlek rá nyugi...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz NavySeal #93428 üzenetére
Április vége, május eleje előtt szerintem amúgy sem jutnék sorra, jutottam volna sorra.
Akkor az már simán jó lehet időben. Nekem is ma reggel volt meg ez az infó, hogy az immunrendszere csak egy irányba tud harcolni, de ha nem is, mindenképpen megosztottá válik a figyelme! Van benne egyébként ráció rendesen.
Az meg, hogy egyes háziorvosok miket mondanak időnként.....tudjuk be annak, hogy nem olvassák a PH Laca covid topikot ilyen szorgalmasan, mint mi!
Tényleg ezért lehet oltás után egy-két olyan hírt hallani, hogy kórházba került szerencsétlen alany.
Lehet simán, hogy már benne ügyeskedett a virnyák a páciensben és kűzdött ezerrel az immunrendszere, erre odakiált a szuri neki, hogy drasztujtye tavaris koma! Odakapta tekintetét az immunlaca és már be is ment a jobbhorog utána rövid sorozás gyomorra és balfelütés. Ül is a paciens kábán.
-
nagyúr
mindig elfelejtem, hogy vidékre egyszerű üzenet kell
Hát igen! Ezt el lehetne pedig lesni orbivezírtől.
(látom a krumplikutató intézet bevésődött neked is, valamivel ki kellett rukkolni, mert jön megint a türk-tanács)
(#93432) lacafaca
nem is értem ezt az állandó kitekeredést, meg pc-skedést...az én világomban a gondolat szabad, a beszéd egyenes...
Igazad is van neked Laca, ilyen helyzetek elkerülése miatt szoktam én is alkalmanként használni a marhabarom dicsérő jelzős szerkezetet. (ha szerinted neked még nem mondtam, akkor qrva rossz a memóriád)
[ Szerkesztve ]
-
S110rgyuri
csendes tag
válasz NavySeal #93388 üzenetére
A karantén:
Háziorvos lejelent a helyi ántsz-nél. Majd onnan keresnek titeket. Ők fogják a karantént elrendelni. Küldenek emailben kitöltendő nyomtatványokat. Tünetmentesek a teszt napjától, tünetesek a tünetek kezdetétől 10 nap karantén. Kontaktok a teszt napjától. Te mint kontakt, tovább leszel karanténban, mint a tünetes feleséged.
Ezután csúsznak a rendszerbe még hibák. Lehet, ha a háziorvos leterhelt, le sem jelent, ekkor hatóságilag nincs karantén. Az ántsz a 10 napot néha bővebben számolja. -
flash-
veterán
nemtom ki hallgatta ma az Ádert a Kossuth-on nagypéntek kapcsán, egész jól lekommunikálta végre azt az oltásokkal,amit már fél éve le kellett volna mindenütt..hát jobb később mint soha..
(bár nem biztos hogy a kereszténység legnagyobb ünnepén kellett volna dehát ez "mellékes")[ Szerkesztve ]
-
updog
őstag
Jövő hétre behívtak Astrára. A rendelkezésre álló 2 mp gondolkodás után (vonalban a háziorvos) bevállaltam. Mivel 6 év ő kezel, gondolom tisztában van a magas vérnyomásommal* (ami leginkább csak akkor magas ha orvos méri LOL) illetve a minimális májrendellenességemmel. Picit fosok csak, de bízok benne hogy minden OK lesz. Ha ettől vérrögöm lesz, a covidba úgyis beledöglöttem volna
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Ricardo
titán
válasz #20749568 #93442 üzenetére
Jó idő van ki kell menni. Az kit érdekel, hogy járvány van. Szerinted helyes, szerintem nem.
Járvány idején nem azért nem kellene többezres tömegnek összegyűlnie, mert a szabályok nem engedik, hanem azért, mert nem vagyunk idióták. Ssajnos látjuk, hogy sokan azokEz az embertipus az, aki ha érkezik egy teherautó kilencvennel, és jól láthatóan nem fog tudni megállni az átkelőhely előtt, de pont akkor vált a gyalogosnak zöldre a lámpa, simán lelép mert "Nekem zöld van"
Itt egy járvány (teherautó) ami elég nagy sebességgel robog. Egyszerű gondolkodású polgár megkapta agyába a zöld jelzést (Jó idő) és elindult. Akkor is lelép az útra ha beledöglik.
Errre sok jelző van, de az okos nincs közte
-
Sir Pocok
őstag
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Csatravi
senior tag
Birkaterelés.
[link]Tegnap nap tapasztalata, hogy a fiatalok nagy ívben tojnak a szabályokra. Jó ha a 10%-a hord maszkot és sokszor 10-15 fős bandákban nyomulnak az utcán.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info