Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sir Pocok #41297 üzenetére
egy szezonra bevállalom akkor én is. úgy amúgy nem tenném és a túlhalmozódástól is félnék (évek alatt), de most desperate times van
mellesleg fáj a torkom és hőemelkedésem van, a kisebbik gyerek is rosszabbul lett. mókás, hogy mostantól minden megfázásnál lehet kombinálni, hogy korona-e... fincsi ősz lesz.
-
válasz
andor80 #41295 üzenetére
az osztrákok tavasszal sunnyogtak, hogy meglegyen a szezon. itthon alap a sunnyogás, húslevest kommunikálunk gazdagon úgy, hogy fogalmunk sincs, hogy hogy kéne megcsinálni és a hozzávalók fele hiányzik.
elég jól látszik, hogy amikor baj van, akkor mindenki rohadjon meg vele magának.
-
sparks
senior tag
válasz
BalanceR #41238 üzenetére
Átló koronamonitor
Itt van egy grafikon, ami a napi számot mutatja lélegeztetőgépre is. -
válasz
Sir Pocok #41291 üzenetére
kösz, ezek egész értelmes mennyiségek:
- https://juvapharma.hu/termek/jutavit-szerves-cink-tabletta-100-db/
- https://juvapharma.hu/termek/jutavit-d3-vitamin-4000ne-100%ce%bcg-100-db/
(a kombinált ilyen-olyan tablettáikban alig van ezekből) -
andor80
senior tag
Láttátok a tegnapi meccsről a szurkolói képeket?...Maszkot nélkülözve izzadva fröcsögve ölelgették egymást,kiabbáltak.....Aztután szépen mentek buszra vonatra stb..Komolyan megáll az ész és egy sincs őrizetben agyonbírságolva 2 hét karanténaban..
-
Elektrosokk
veterán
Bár nem hozzám szólt a kérdés. Mi GAL Multivitamint szedünk, az alap csomagot, + Halolaj és Magnézium laktát. 2havonta WTN jód és szelénkomplex, ezek a lehető legtermészetesebb formulák.
Tavasszal amikor volt az első hullám megfejeltük Bioco D3 forte 4000 IU-val, napi 2x. Azt gondoltam biztosan plafonon lesz a D vitamin szintem, A synlabnál néztük meg ezt is és 133 nmol/l) volt.
-
Olvass bele a topikba: amíg nem olvadnak le a hullaszállító kamionok a rakparton, addig végig lesz egy torka szakadtából hisztiző réteg, ami a műtősmaszktól akarja megmenteni a pannon puma szárnyaló GDP-jét egy olyan vírustól, ami ha egyáltalán létezik, gyengébb az influenzánál.
Aug végén még bőven jöttek ide Gödény-videók is.
#41290: bő 50% ellenezte volna, lévén fel se fogják, mit akadályoz meg az intézkedés. Az sem segít, hogy az elit nem tartja be az általa hozott előírásokat (maszk, kézfogás) és nem kicsit bedurrant országban yachtozgat.
-
válasz
Csatravi #41288 üzenetére
ezt én úgy oldom fel magamban, hogy tényleg szükség volt arra is, hogy a vendéglátás, turizmus valamennyi levegőhöz jusson. meg hát az embereknek is egy picit pihenni, mert gyanús, hogy most megint jön a tánc. tehát szerintem lehetett volna az is szempont, hogy engedünk, de úgy, hogy van koncepció arra, hogy aztán miért nem az történik, ami épp történik. mert most csak az a suli nem fog bezárni, ahol nem tesztelnek, legyünk őszinték.
-
Csatravi
senior tag
Számomra az az érthetetlen, hogy az emberek nem tudtak 1 évadra eső nyaralást, bulizást beáldozni. Tudom, az emberi élet nem hosszú de talán kibírható lett volna. Sokan vannak ebben az országban akik különböző okokból évekig nem tudnak vagy tudtak elmenni nyaralni, szórakozni és mégsem veszik tragikusnak az életüket.
-
-
picit én is járványügyest játszok gondolatilag:
- most olyan szinten robban, hogy be kéne zárni a sulikat
- korábbi posztomban ott a matek-modell, miszerint az aug. 20-án pancsikolásból hazajövők robbantották be (turulvér-elmélet lassan kuka, btw)
- felmerül a kérdés, hogy társadalmilag megérte-e a pancsi azt, ami most jön? ha bezárják a sulikat, a gdp nem fog örülni, ha nem, akkor sem
- persze értem, hogy nyáron picit ki kellett engedni a feszkót, meg életben tartani a balatoni lángososokatde nem-e lehetett-e volna-e mégis azt csinálni, hogy megy a nyár ilyen idiótán, aztán aug. 15-ével határzár előre bejelentve, majd 3 hét teli karantén, majd úgy sulikezdés?
az úgy 3 hét mínusz, amire fel lehet készülni, el lehet szenvedni, a kutya sem dolgozik rendesen ebben az időszakban úgy sem, viszont kalapáccsal le lehetett volna verni a járványt, és nagyot nyerni, talán két hónap is le tudott volna menni mindenből nyugiban. vagy több is, ha az elején rendesen kontaktkutatnak és lassítják a felfutását.
nem hiszem el, hogy nem jöttünk volna ki belőle jobban gazdaságilag, társadalmilag és orvosilag is.
ami most van, az a teljes kudarc, feléltük a marha nagy kezdeti előnyünket a nagy büdös semmiért. igazi sikersztori, épp, mint az egész rendszerváltás
-
válasz
Ringman #41246 üzenetére
Kíváncsi vagyok az amcsi perkultúrát ismerve, hogy a terjesztőket beperelik-e ezután? Egy haláleset pláne USA-ban nem kicsi anyagi kiadással is jár, tehát ha valaki előírásokat direktbe megszegve valaki halálát okozza, azt felelősség terheli. Nem mondom, hogy varrják be gyilkosságért x évre, de messze nem ártatlan a dologban és alsóhangon a temetkezési és eü(uupsz, usa nagyonfizetős eü...) ktg-eket rá varrnám. Hogy kire, jó kérdés, nem 100%, hogy a pár ragaszkodott a bulis esküvőhöz, az ilyesmi nem ritkán családi presszió.
A covid idején lagzizó fiatalokat - vagy inkább az őket presszionáló családokat meg megkérném, hogy vegyék észre, vannak fontosabb, értékesebb dolgok az életben, pláne egy párkapcsolatban, mint egy loncos ruha és egy napnyi buli.
#41262: a bőrünkkel esszük
#41267: ez igaz, de a legnagyobb gáz sztem a kicsiknél van. 10+év felett lehet ügyeskedni higiéniai szabályokkal, akár teremben kötelező maszkviseléssel, szigorított kézmosási rutinnal, stb. Egy 6évesnél ez nem megy/túlságosan elvonja a figyelmét az óráról.
Re bolti nyitvatartás: a nyitvatartási idő korlátozását én se tartom logikusnak, viszont azt kéne korlátozni, hogy minden egyes nap 2 zsemléért tolja végig a bevásárlókocsit a nyögdíjas. Tessék 3-4napra valót egy nekifutással megvenni aztán nyugi.
-
Rive
veterán
válasz
Ricardo #41259 üzenetére
..Ha teljesen bezárnák őket, akkora nagy hiszti lenne...
Vagy ezeket zárják be most, vagy nagyon sok minden mást, később. A terjedés exponenciális jellege miatt egy mérsékelt, de korai intézkedés hatása nagyobb lehet, mint egy elkésett drasztikusé.
Nyáron csak annyi lett volna a dolog, hogy oda kell figyelni a maszkhordásra. Ma már a szórakozóhelyek bezárása a téma, és igazából valszeg ez se sok mindenre lenne már elég.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
lacafaca
addikt
válasz
Csatravi #41254 üzenetére
Sajnos a mai pékségek is ugyan azt az élelmiszeripari szemetet állítják elő, amit minden más sütöde...másképpen régen tönkrementek volna.
#41261 ezért a mondat elején az ööö...mondtam én olyant, hogy fényevő legyen valaki?
na léptem fényt enni, el kell tenni a fagyóba egy talicska gyökérzöldséget szigorú nappali viseletben (fürdönaci), csak hogy meglegyen a mai d-adag
-
válasz
lacafaca #41235 üzenetére
"minden egyes nap te is táplálkozol vele"
Valóban, csak kolbász nélkül kicsit sovány
Ez a 9 halott már nem tréfadolog, elkezdődött a buli
. Márciusban levitték a korlátozások - kérdés most mit lép a kormányzat?
Nem muszáj mindent becsukni, utcára menőket legéppuskázni, viszont ha nem akarják, hogy a napi 9es mögé kerüljön egy nulla, akkor legfőbb ideje a meglévő előírásokat kőkeményen betartani. A maszkozást én kiegészíteném mindenhová kipakolt kézfertőtlenítőkkel, szellőztetési protokollokkal. Az iskolákat-ovikat felezni kell, ahogy több országban is csinálják.
-
S e t h
nagyúr
Környezetemben is megvan az első elhunyt.
Kórházból saját felelősségre távozik, busszal hazamegy, megfertőzi az egész családot, majd meghal.
Nem tisztázott számomra, hogy a kórházban nyilvánvaló volt-e a fertőzöttsége, mert vélelmezem akkor nem engedik el csak úgy.
Volt pár krónikus betegsége.
A buszon ahhoz utazók tördelhetik a kezüket. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
South Velen #41240 üzenetére
- Kancsal
- nagyothalló
... -
Ringman
nagyúr
válasz
nem böngésztem végig, de azt kinézem belőlük, hogy a gerincferdülést beleírják.
-
lacafaca
addikt
válasz
kifeledted a legfontosabbat
-nem NER-tag#41242 remélem a meleg kenyér azért meleg, mert éppen kihúztátok a sütőből az egy napig kovászon érlelt tésztából készültet, mert égyébként brrrr...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Pletykafészek kimaradt.
-
South Velen
addikt
válasz
Ringman #41234 üzenetére
Vannak még ötleteim a krónikus alapbetegségekre, nehogy már kiderüljön, hogy esetleg egészséges emberekre is veszélyes a cucc, még a végén elmaradna a foci és nem lennénk übersikeresek a vírus elleni küzdelemben.
Krónikus alapbeteg, aki pl.:
- Budapesten él
- az elmaradottabb régiókban él
- C vitamin hiányos
- D vitamin hiányos
- X vitamin hiányos (X tetszőlegesen behelyettesíthető)
- fogszabályzója van
- egyedülálló
- boldogtalan párkapcsolatban él
- anyósával él együtt
- alkalmanként megiszik egy kortyot
- teniszkönyöke van
- lúdtalpas
- csak 8 általánost végzett -
BalanceR
addikt
A lélegeztetőgépekről találok valahol statot?
A .gov oldalon a hírekben írják, hogy jelenleg hányan vannak lélegeztetőn, de hogy pl. tegnap előtt hányan voltak, azt nem... -
Sped
aktív tag
A szórakozóhelyek 11-es bezárásának mi értelme van? Azon kívül hogy végleg taccsra teszik a szórakoztatóipart és a haverok fel tudják vásárolni a tönkremenő jobb helyeket, ahol majd fél éve múlva kiteljesedhet a NEMZETI ZENEIPAR???
-
lacafaca
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #41231 üzenetére
szivárgó bélszindróma...keress rá és meg fogsz világosodni (ne wikizd, az nem ér, nyugodtan menj oda, ahová nem mennél amúgy, fogsz is magadon találni tünetet, ezt garantálom)
#41232 ööö
igen, a "fény" a legfontosabb, anélkül nincs is élet és ha hiszed, ha nem, minden egyes nap te is táplálkozol vele
-
Ringman
nagyúr
ma megtudtuk, hogy krónikus alapbetegség lehet a begyulladt fog:
710 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt kilenc krónikus beteg
656 Férfi 42 dentális eredetű fekélyes gyulladás -
natë
nagyúr
710/9
-
-
Ez van, az egészséges kaja idő+energia+pénz, de az egészség egyik alapja. A tengeri herkentyűk elkészítéséhez pár kivételtől eltekintve nem értek, de a fehérkenyér-párti nagyszülőkkel szemben pl teljesőrlésű kenyérféléket eszünk/sütünk, a rizs definíció szerint barna, a hús mellé mindíg megy valami friss zöldségféle. Az, hogy heti 1 alkalommal marad a bolti hűtött (nem fagyasztott) pizza, ill. a friss zöldségköret helyett felbontódik egy üveg bolti (tartósítós/stb) saviubi, szvsz még senkit se küldött lélegeztetőgépre, nálunk is előfordul. Kemény, de tenni kell érte, kb mint a mindennapi mozgásért.
-
-
lacafaca
addikt
akkor meg pláne kutya kötelességed rájuk szentelni az életedet és nem azon pörögni, hogy mi lesz a munkával (patópali volt a legnagyobb magyar
)...hidd el nekem, a tapasztalat beszél belőlem és nem a tudálékosság: kurva gyorsan el fog repülni az a 10-20 év és ott fogsz állni a gyerek ballagásán (nem, nem az ovison-általánoson
) és azon töröd az agyad, elég időt töltöttem vele?
-
Kékes525
félisten
-
Csatravi
senior tag
válasz
szabi__memo #41207 üzenetére
Az IS
-
Ringman
nagyúr
válasz
Kékes525 #41204 üzenetére
[link]
Feszül a rendszer: van, ahol már most betelt a „lélegeztető kapacitás”, és nincs elég nővérmár kiürítették a fővárosi Szent János Kórház hármas belgyógyászatának épületét, miután a Dél-Pesti Centrum Kórház és a Korányi megtelt. Szerdán már az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe is vittek covidos-betegeket. Bár a szaktárca cáfolni igyekezett, egy lapunk birtokába került, szeptember 14-i keltezésű levél megerősíti azt, amit tegnapi lapszámunkban írtunk: a Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a „lélegeztető kapacitása betelt”. A Korányiban már a szakemberek is fogytán. A Korányi arra kérte az ellátókat hogy mérjék fel a saját intézményükben, hogy hány olyan ápoló, segédápoló van, aki önként vállalna kirendelt munkavégzést az intézményükben. Úgy tudjuk, 76 munkatársat várnak különböző pozíciókra.
-
ezt érdemes megnézni, némileg több infó/gondolat/számítás a tetőzésről, mint amit a gondolataiban már a meccsen ülő szupervezér mondott:
https://www.facebook.com/emodyzsolt/posts/10218730568637892 -
lacafaca
addikt
válasz
szabi__memo #41207 üzenetére
van abba más is, mondjuk én nem fogyasztok semmiféle külföldről bejövő ételt, viszont halat (a fagyóból környékről fogottat) rengeteget
-
lacafaca
addikt
az életed (és a szeretteidé) az első...minden más csak utána. arra van időd, amire akarod, hogy legyen, ha hiányzik az akarat, akkor persze nehéz. át kell gondolni mindenkinek az életét, ez most egy jó alkalom és újra kell gondolni a fontossági sorrendeket...egészsége és élete mindenkinek egyformán CSAK egyetlen van, a többi mind haszontalan anyagi szemét, el kell engedni ennek rovására ha másképpen nem megy..
-
radi8tor
MODERÁTOR
Vágott anyag, de attól még elhangzott mondatokat tartalmaz. Mai napra vitaindító.
Kicsúszott, avagy véletlen igazmondások a járvány kapcsán. -
headhunter
addikt
válasz
Csatravi #41193 üzenetére
Mai történet: Debrecen ---> Békéscsaba távolsági busz 05:40, vasútállomásnál felszáll kettő ellenőr, jegyeket, bérleteket és a maszkviselést is ellenőrizték.
Idősebb utast figyelmeztetik takarja el az orrát is, utas konteózik (nincs vírus, felesleges a maszk, stb...), nem hajlandó feljebb húzni a maszkot. [link]
Ellenőr többszöri kérése után, felszólítják hagyja el a járművet, szálljon le, ezt sem teljesíti.
Busz megáll, hívják a rendőrséget, utas "berosál" elhagyja a buszt... -
-
lacafaca
addikt
válasz
Z.É.T. #41197 üzenetére
Fogyasszál heti szinten tengeri herkentyűket, piacról vásárolt friss zöldségeket, minimum hetente 1x vörös húst vagy szív-májból készült ételt, dió-mogyorófélét, hüvelyeseket, levest minden nap, de nem a zacskóst, hanem amit az asszony készít friss hozzávalókból, sok hagymát-fokhagymát, tojást minden nap(nem, nem fogsz meghalni a koleszterintől) és ezzel kb ki is pipálhattad a vitaminbeviteled minden napra (ezekben mind sok a cink is egyéb más fontos vitamin és nyomelem mellett)
Ja és a piac...keressed mindig a mamit a piacon és kerüld a szépen kivixelt portékát, csak azt vedd, amit "más" nem venne meg, mert az lesz a tuti(nyugi, tudom mit beszélek, hiszen 30 éve ebből élek, biológiailag is, pénzügyileg is)
-
Csatravi
senior tag
válasz
szabi__memo #41196 üzenetére
18 koronavírusos beteg van lélegeztetőn az országban (tegnapi adat)
Persze rajtuk kívül más betegek is vannak lélegeztetőn de akkor sem egy biztató jövőkép mert látszik a nagy zavar a rendszerben. -
Sir Pocok
őstag
válasz
Z.É.T. #41197 üzenetére
Szedsz multivitamint?
D Vitamin és cink kutatások miatt én hirtelen arra gondoltam, hogy veszek külön D Vitamin és cink tabletát, de felesleges.
Szedek multivitamint, glükozamint (térd), C-Vitamint, magnéziumot ezek így a D Vitaminból 5* szedem így be (100 microgram felső határát messze érem el 50-60 így), cinkből és bőven túlteljesítek (annak duplája).Szóval át kell gondolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Canon EOS DSLR topic
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- PlayStation 4
- Van még bőr a Realme 14 képén
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- DJI Mini 3 RC drón szett - új állapotban, garanciával
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- Oakley Five Sqared Polarized 9238-0654
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest