- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brandynew
őstag
Változott a kamat a Lightyearen: Ez nem banki kamat - így fialhat a pénzed a Lightyear Széfben
-
kress
aktív tag
igen, ez a gondom
lightyear oldalán ez van "Lightyear-széfekkel a felhasználók pénzpiaci alapokba fektethetnek, és hozamot kereshetnek. A Lightyear készpénzegyenlegén a be nem fektetett készpénzed után kapsz kamatot."
ahogy nézem a mmf vételről van dokumentum is a széf en belül az infók alatt, az ISE-n veszi
szóval a hozam miatt kéne adózni amit ad havonta, meg amikor kiveszem/eladom akkor is az árfolyam miatt gondolom 😃
-
Elemental
addikt
A LY-nél van jelentősége, hogy mikor váltok? Gondolok itt arra, hogy pl a gránitnál hétköznap 9-17-ig van olcsó váltás.
-
azbest
félisten
válasz
Elemental #1387 üzenetére
aham. Úgy tudod ezt a kupont felhasználni. Bár látszik is, hogy ír-e díjat vagy sem, amikor váltani akarsz.
én jobban a webes felületet használom, van amit ott nem találni, pl a kupon infót. A függőben lévő limitáras részvényvásárlásokat is kicsit jobban eldugták a weben, ott külön a tranzakciós listán muitatja, appban meg eleve megjelenik egy ikon a felületen, ha van olyan folyamatban.
Nem tudom mások mit szoktak nézni tőzsdei infókhoz. Nekem most a yahoo finance felülete tesztik, az advanced nézetben látni a kereskedési mennyiségeket is. A lightyear felületen is adott részvénynnél van sok infó lejjebb görgetve még.
-
azbest
félisten
válasz
Elemental #1385 üzenetére
arra figyelj, hogy ha kuponod van, hogy az a sima értékpapírszámlán vagy már a tbsz számlán ad ingyenes váltási keretet, mert a kettő külön van. És mindkét fajta kuponról olvastam már. Ha betetted a tbsz-re, akkor már ki ne vedd váltani, mert az feltörés.
A telefonos appban, a beállítások - promóciók részen az i betűre nyomva kiírja a feltételeket. Például, ami én használtma, not applicable to tbsz, tehát a sima számlán előbb át kellett váltanom és aztán betenni a tbsz számlára, hogy érvényesüljön.
Van automata váltás is, ha adott pénznemből nincs elég. Már akkor átváltja, ha például limitáras részvény vásárlást rögzítesz. Ha nem valósul meg, akkor a pénz már átváltva marad. A napokban azért 370 felett és 360 körül is járhatott az usd-huf, egy kicsit már ott is számít, mikor van váltva.
Akkor az még tényleg különleges számla. A 2009es cib online csomagomban már kell fizetni, épp a napokban ellenőriztem vissza az előző havi tranzakcióimat.
-
Elemental
addikt
Köszi a figyelmeztetést!
Szóval, ha max 50 ezres részletekben utalod be, akkor lesz ingyenes
Nekem full ingyen van minden.
199x évi CIB számla. CIB eco, két céggel is ott vagyunk, igy ingyenes az utalás, ez már le van meózva, nagyon sokat utalok, és még a céges számlákon is van pár kedvezmény. És mivel régi számla, a pénz befizetése is ingyen van (ami nekem szintén fontos).A fő értékpapírszámlához a beállításoknál megadható, hogy ne kamatozzon. Így nem generál aprót, ami miatt adóbevallásban külön adminisztrálni kéne.
Köszi, ezt is megtaláltam.
majd ments el a feladás visszaigazolását
Elmentettem.
Lényegében 1 milláért ingyen fogok vásárolni. Az utalás ingyenes és van kupon, amivel az első egymillió forint váltása ingyen van. Utána pedig 0,35% költségem lesz a váltás miatt, ugye?
A forintot amúgy át kell váltani a megfelelő devizára, vagy van autováltás vásárláskor?
-
azbest
félisten
Az jogszabály, hogy 50 felett van tranzakciós adó. A bankoknak pedig nem tilos már áthárítani, valamilyen formában persze eddig is be kellett szedniük, de most már direktben levonhatják.
Abban igazad van, hogy talán létezik még csomag, ahol a bank benyeli, de necces.
Érdemes megnézni a bankszámlához kapcsolódó szerződésmódosításokat, hogy ne legyen meglepetés. És persze az előző havi számlakivonatot, hogy mit vontak már le. De, amit "nem lehet" áthárítani, az is kellemetlen, például 1350 foritn az ingyenes 150k kp felvétel költsége a banknak már. Más kp felvételnél pedig valsz levonják már a 0.9% adót, mert sok."A Gránit Bank is lépett, ezzel az összes hazai bank átterhei a lakosságra a megemelt tranzakciós illetéket." 2024.dec.16 [link]
A CIB Banknál 2025. január 17-től módosulnak a lakossági számlaköltségek.
Az Erste Banknál 2025. február 3-tól módosulnak a lakossági számlaköltségek.
A Gránit Banknál 2025. február 14-től módosulnak a lakossági számlaköltségek.
A MagNet Banknál 2025. február 1-től módosulnak a lakossági számlaköltségek.
Az MBH Banknál 2025. január 31-től, vagy 2025. február 1-től módosulnak a lakossági számlaköltségek. (Számlaszámtól függ a pontos dátum)
Az OTP Banknál 2025. január 1-től módosulnak a lakossági számlaköltségek.
A Raiffeisen Bank 2024. november 21-től terheli át a megemelt adót az új ügyfelei egy részére. A meglévő ügyfelek pedig 2025. február 17-től találkozhatnak az új díjakkal.
Az UniCredit Banknál 2025. február 1-től módosulnak a lakossági számlaköltségek.
A Wise-nál 2025. február 1-től módosulnak a lakossági számlaköltségek.TBSZ: A csongrádiak az elektronikus rendszer automata üzenetein kívül sem nyugtázzák vissza, hogy megkapták. Legalábbis 2-3 hét alatt nem. Persze jobbat én sem tudok, majd 6év után kiderül.. vagy pontosabban a tbsz lejárata utáni adóbevallási határidő utáni 6-odik évig még elővehetik, ha szerintük mégsem jó valami. Tehát, ha most nyitunk TBSZ-t, akkor érdemes lehet több helyen is eltárolni 12 évre, esetleg még papírra nyomtatva is az azonosítók egyszerű olvashatósága miatt. De digitálisan is a digitális aláírások miatt.
-
kress
aktív tag
bankfüggő mennyit számolnak fel, számolnak-e, a te bankodnál lehet ez az 50e feletti, de nem írtad hol vagy, milyen csomagban
ez a nav visszaigozálás mindig feljön, de nincs egységes álláspont, lehet csak azt nyugtázzák hogy kaptak tőled egy iyen papírt, de nem ellenőrzik, hogy tényleg elfogadható-e vagy csak 5 év után kibukik hogy hibás aztán fizethetsz
revo elég rosszul vált már ideje sajnos igen
-
azbest
félisten
válasz
Elemental #1373 üzenetére
akkor tudok ingyen utalni
vigyázz, idén már tranzakciós adó vonakozik az 50 ezer forint feletti utalás tranzakciókra is, amit a bank levon és átad az államnak. Szóval, ha max 50 ezres részletekben utalod be, akkor lesz ingyenes. Ha nagyobb összeget egyben utalsz, akkor azt hiszem az 50 ezer feletti részre 0,45% tranzakciós adót kell levonjon a bankod.
A fő értékpapírszámlához a beállításoknál megadható, hogy ne kamatozzon. Így nem generál aprót, ami miatt adóbevallásban külön adminisztrálni kéne.
#1381 Elemental
majd ments el a feladás visszaigazolását, az aláírt epapírt, amiket le lehet tölteni beküldéskor és azt jól tedd el, hogy szükség esetén fel tudd mutatni évek múlva.Némelyik megye adóhatósága egyszerűen nem hajlandó külön írtásba adni, hogy megkapták és feldolgozták a bejelentést. A csongrád megyeiek a beérkezésről érdeklődő újabb epapír üzenetet is figyelmen kívül hagyják, nem válaszolnak rá. A feladás utáni felületen a letöltést és az automata visszaigazolást tudtam csak bizonyítékul eltenni.
Egyébként, ahogy nézegettem, hogy macera és küöltségek, díjak terén hogy jön ki jobban... azt hiszem a legegyszerűbb forintot 50-enként beutalni és ly-en váltani, mert jobb árfolyamot láttam nála, mint revoluton. És mivel alapvetően saját néven lévő számláról szeretik befogadni a pénzt így is az a legegyszerűbb. Az államkincstárnál azt hiszem a forint számla saját nevű, az euro az gyűjtő, így eurót direktben talán nem lehet ly-re. A revolutnál talán az euro számla saját nevű, de nem tudom kiutalásnál is így látszik-e. Bár revolut esetén többen írták, hogy tranzakció igazolás feltöltéssel ly-re evlileg befogadnak így is utalást. Én inkább kártyásan tettem át dollárt onnan.
Nem tudom mennyire igaz, de lehet a revolut is fizet tranzakciós adót, ha úgy van, akkor lehet érdemes arra is gondolni, mégha nem is vonják le. De ha valaki úgy ügyeskedik, hogy sok nem áthárítós költséget termel, akkor esetleg rossz ügyfélség miatt bonthatnak szerződés bárhol. Ez csak saját véleményem, eddig csak bankoknál hallottak kifejezetten ilyenről.
-
Elemental
addikt
Hát akkor üdvözlet újra!
Beléptem a tagok közé. Nyitottam számlát 5 perc alatt, abból 2 perc arra ment el, hogy kerestem a személyimet. Utaltam be 26.000.- forintot tesztnek. Megnyitottam a 2025-ös TBSZ-t 25.000.- forinttal. Most bogarászom, ti hogyan csináltátok a NAV felé a TBSZ jelentést.
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
A lighyear számla magyar számlának minősül? Csak azért kérdem, mert itthon ingyen utalok forintot.
-
CS_D
senior tag
Sziasztok!
Ha ETF-et limit vásárolnék, akkor hogyan tudom beállítani az ajánlat érvényességét? LSE-n szeretnék pl. VUAA-t venni, de a lejáratnál minden esetben a nap vége jelenik meg, és nem tudom átállítani. És a nap végén, ha nem teljesült, akkor így sajnos törlődik is.
Részvények esetében a NASDAQ-on bizonyos esetekben tudom állítani, de itt sem minden esetben.
Tudtok megoldást erre, hogy úgy adjak be ajánlatot ETF vásárlásra limit áron, hogy good-till-cancel vagy pedig 90 napos lejárattal?
-
kress
aktív tag
válasz
viktorhu #1364 üzenetére
nem en keszitettem az oldalt, ETF-re gondolsz ami visszaforgatja (ACC) vagy arra hogy van sima osztalek fizeto reszvenyed, es a lightyearben van valami funkcio ami miutan megkaptad automatan vesz belole valamit?
accumulating etf-nel nem kell, ott a hatterben tortenik mindez
reszveny eseteben az osztaleknal szerintem mivel megkapod ezert kell adozni utana, az max csak valami kenyelmi dolog lehet hogy a lightyear autom. elkolti es nem neked kell kezzel nyomkodniilyen szamlak kozotti mozgas max a tbsz eseten ertelmezheto, mert ott a tbsz-t feltorod ha kiveszed a tbsz szamlajarol a penzt, mindenhol mashol amikor megkapod a penzt onnantol adokoteles, etf eladas, reszveny osztalak kifizetes, kamat stb.
ui: van adobevallas topik, ott lehet szakszerubben tudnak segiteni ilyen kerdesekben
-
kress
aktív tag
redditen jött szembe, átfutva rendben van https://lightyearadozas.hu/
adózás, bevallás, szja, szocho, nav
-
Laox
aktív tag
Sziasztok! Teljesen hülye vagyok a témához, szóval segítséget kérnék.
1. Tételezzük fel a legrosszabbat, a Lightyear-en veszek részvényeket, a Lightyear csődbe megy, tudom igazolni, hogy az adott részvények az enyémek, így átvihetem más szolgáltatóhoz, vagy pénzzé tehetem? Tehát nem veszik el a céggel együtt?
2. A Revolut és a Lightyear közötti különbségre lennék kíváncsi. A Lightyear-en azonnaliak a tranzakciók? Tehát ha már megfelelő nyereségben vagyok és el akarom adni a részvényt, az szinte azonnali eladás és jóváírás, használhatom másik megvételére? Mert a Revolut-nál ez 4-5 napot vesz igénybe.
3. Nekem a Revolut-ban az a furcsa, hogy akármennyi euróért vehetek részvényt, tehát akár 0.01 részvényt is tudok venni, ebből arra következtetek, hogy ők nem részvényt adnak el, csak a pénzem mozog az adott részvény mozgását lekövetve. A Lightyear-nél viszont tényleg részvényt vásárolok, ha jól értem. Ez egy kicsit vissza is utal az 1-es pontra, miszerint a részvény az enyém és nem csak a pénzem mozog úgy, mint az.Előre is köszönöm, ha valaki segít kibogozni a gondolatokat a fejemben.
-
amargo
addikt
Hidd el teljesen megértem, hosszú évek folyamata, hogy az ember megtanulja kezelni az ilyen helyzeteket.
Alapvetően a most kell vásárolni inkább egy vicces mondás ezekre a helyzetekre, de a mögöttes tartama, hogy a bukást jobban tudja az ember minimalizálni, ha megfordul a trend és akkor vásárol. (viszont nehéz megtalálni mikor van a fordulás..) -
-
amargo
addikt
Beérett a Trumpi vámháború, reggel óta megint -5%..
Hamarosan majd ismét lehet vásárolni -
vnorbi
aktív tag
válasz
diadora71 #1352 üzenetére
Igen, nálam jelenleg 2 forint és 2 euró számla van mentve a rendszerükben. A forintos számlák hazai bankoknál vannak, az egyik eurós litván, a másik magyar. A nevek kezelése valamennyire rugalmas, ezeket sem én írtam be, hanem magától úgy mentette őket, ahogy az első beutaláskor látta. Például ha "Szabó Áron"-nak hívnának, ezek az írásmódok mind jók saját bankszámla azonosításakor: SZABÓ ÁRON, SZABO ARON, Aron Szabo. Valószínűleg még több is elfogadott, nálam ez a három írásmód jelenik meg.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
diadora71 #1350 üzenetére
TBSZ-em nincs náluk, ezeket általánosságban írom:
Lehet külföldi számláról eurót utalni hozzájuk, az a megkötés, hogy a saját neveden legyen a számla, ahonnan utalsz. A Revolut például alkalmas euró beutalására, és azonnali a jóváírás. Kiutaláshoz számlaszámot nem vehetsz fel, hanem automatikusan rögzítik azokat, ahonnan történt beutalás. Tehát amit leírtál, annak az lenne a menete, hogy az új számládról is utalsz be, és akkor oda (is) tudsz kiutalást indítani.
Ha idő közben valamelyik számlád megszűnik, akkor a Lightyear ügyfélszolgálattól lehet kérni, hogy töröljék ők is, hogy oda véletlenül se tudj kiutalást indítani.
-
diadora71
újonc
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy magyar állampolgárként csak Mo-on vezetett számláról utalhatok be pénzt a LY-hez elsősorban TBSZ nyitás céljából, vagy esetleg más Eu tagállam eur számlájáról is utalhatok be pénzt? Ha nem Mo-on nyitott eur számláról történik a LY-hez az első beutalás, de mondjuk a TBSZ 5 éves időtartama alatt megszűnik a nem magyar eur számla, akkor adhatok majd meg másik számlaszámot a majdani kiutaláshoz? Előre is köszi!
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Flashcash #1347 üzenetére
Biztos nálam landolt a neked szánt válasz is, mert idő közben jött egy bővebb is, ez már angolul. Más tárggyal, és ez inkább általános tájékoztatásnak tűnik, amit talán minden érintettnek kiküldenek:
"We’re reaching out to let you know that you're receiving a credit of fees that were accidentally charged by our payments partner for some bank transfer deposits received yesterday (25 March 2025). You'll see this as a "reward" on your account statement and activity list in the Lightyear app.
Apologies for any inconvenience or concern that this may have caused. We're working with our payments partner to determine the root cause and work to ensure that our stated pricing is applied correctly.
Feel free to write to us if you have any questions or concerns regarding this, as we’re happy to help."@kress:
Nekem is eszembe jutott, hogy majd magyarázkodhatok a NAV-nak miatta -
vnorbi
aktív tag
Szokásos módon utaltam be forintot, amitől 115 forinttal kevesebbet írt jóvá a Lightyear. OTP-s számlatörténetben a teljes összeg utalása látszik, a Lightyear meg már csak a csökkentett összeget mutatja, nincs nyoma, hogy hol veszett el a pénz (egyik oldalon sem jelentkezik költség).
Más látott már ilyet?
-
xaneb
újonc
válasz
DamianB #1317 üzenetére
Én is Revolutról próbálok beutalni, viszont a adatok sikeres beírása után a "címzett hozzáadása" menüben azzal fogad hogy ""Ebbe az országba történő utalások esetében kötelesek vagyunk begyűjteni a címzett címének adatait ...."
Sem a Lightyear, sem pedig az USA bank címét nem fogadta el. Te hogy jutottál túl ezen? -
MrDollar
újonc
Sziasztok!
Nálatok is volt már olyan,hogy más árfolyamon adta el a részvényt a Lightyear mint amennyiért akartad. Pl 2.30 helyett 2.22 és végül 2.08 lett a vége hosszas gondolkodás után?
-
z0d1AK
nagyúr
-
student
őstag
nemide
-
srs24
csendes tag
Köszönöm, az EXUS pedig 1261m EUR Fund Size-al nem kicsi, írok a LY-nek hogy vegyék fel hátha ha sokan jelzik felveszik. Aztán pár év múlva majd biztos elérhető lesz
Szerk. : Most látom, hogy nem is kell e-mailt írni nekik, hanem csak rákeresve az EXUS-re, majd rákattintva hogy nem található ilyen ETF egy gombnyomással küldeni lehet nekik rá igényt. -
srs24
csendes tag
Tudnátok ajánlani Lightyearen elérhető ETF-et, ami világpiaci indexet követő ex US és Accumulating?
Hasonlót keresek mint az EXUS vagy az IXUA (ezeket nem találtam a LY keresőjében). -
chrno
csendes tag
válasz
lokalisalj #1326 üzenetére
simán promócióskódként elfogadta (arra már nem emlékszem, hogy weben vagy appban)
de lehet kicsúsztál az első 5000-ből:
"Ezt a promóciót az első 5000 jogosult felhasználó tudja kihasználni, akik 2025. február 20-ától kezdve legkésőbb március 20-áig beváltják a kódot." -
AMD Power
titán
-
AMD Power
titán
-
z0d1AK
nagyúr
Befutott az Ethereum ETP is a Lightyear portfóliójába!
(Március 20-ig még aktiválható a 2 millióig ingyen váltási lehetőség TBSZ 2025-ön a PMAP kuponkóddal.) -
Brandynew
őstag
Ez még nem volt, ugye? Kérdések-válaszok a Lightyear kapcsán: Lightyear befektetések: válaszok a webinárium kérdéseire - biztonság, ETF, adózás, globális befektetések
-
pyxis
csendes tag
Utalt már valaki USD-t (vagy EUR-t) IBKR-ről Lightyear-re közvetlenül?
Át kéne juttatnom egy adag USD-t a LY-re és szeretném megúszni váltás nélkül. -
HIJ
őstag
Szerintem én sem csatoltam ilyet, de a NAV visszaírt, hogy tudomásul vette a nyitást. Akkor most mi van ilyenkor?
-
student
őstag
amikor lejelentettem ly tbsz-t nav felé, tbsz agreement mellé kellett volna még plusz az első befizetésről valami ly igazolást csatolni?
én beleírtam a levélbe a cégtől kapott guide alapján hogy az első befizetett összeg x forint.
csak azért kérdezem mert az ib esetében tbsz leírás alapján 2 dolgot a nyilatkozatot kitöltve + activity statementet kell csatolni -
z0d1AK
nagyúr
válasz
student #1302 üzenetére
Ha revolutról utalsz forintot magyar számlára (ez esetben a Lightyear magyar számlaszámú Wise számlájára), akkor az nem a saját számláról érkezik meg, hanem egy gyűjtő számláról. Hivatalosan csak saját számláról utalhatnál. A piaci sajátosság miatt engedik a gyűjtőszámlás átutalást is ez esetben. Jó esetben össze tudják párosítani a számlákat, de még így is lehet olyan, hogy kérnek utalási igazolást, bizonyítandó hogy valóban saját számláról indítottad az utalást.
Új hozzászólás Aktív témák
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest