Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
venomka1
aktív tag
Sziasztok. A kerdesem az lenne hogy fut e minden most kiadott jatek normalisan a WIN 10 alatt? Mert tetszik az arculata a win nek,csak tartok par problematol, van valami baja ?
-
Apucy01
őstag
válasz junior11 #29371 üzenetére
Szia
hát én végig csináltam a cikkben leirtakat de az istenek sem akar telepedni
Frissítés a Windows 10 1511-es verzióját futtató x64-alapú rendszerekhez (KB3122947) - Hiba: 0x80070643
ugyan ez van mindig már nem tudom mit csináljak vele a virus kergető is ordit hogy az opredszer nem napra kész
nállam ez az első komolyabb gond a win 10 el de jó lenne ezt is megoldani valahogy !
Annyira profi nem vagyok hogy parancssorból csináljam igy passzolok
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
bobalazs
nagyúr
válasz Воланд #29392 üzenetére
Még nem.
Until now, users of Windows 7 and 8 have needed to register to upgrade to Windows 10. But that's about to change: soon the OS will be listed as an 'Optional Update' and -- from 2016 -- a 'recommended' update that will automatically install itself, if users have opted to receive updates in that way.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz King Unique #29391 üzenetére
kismillioszor le lett irva, hogy ha minden frissites automatikusra van allitva, akkor sem fog kerdes nelkul feltelepulni a w10.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
wolfman
veterán
Ebben a windows 10ben is van indexelés? Ezt itt hol lehet kikapcsolni?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
fuze
őstag
Érdekes dolog ez, már más windows-okban is megfigyeltem, hogy egy bizonyos idő után a legördülő menük fordítva kezdenek működni. Tehát arra gondolok, hogy jobb helyett bal irányba nyílnak meg ezek az almenük, ami teljesen logikátlan. Nem lehet valahogy ezt visszaállítani? Biztosan valami bug lehet.
[ Szerkesztve ]
adms.hu | UI Designer
-
Burt1793
veterán
Most, hogy mondod, tényleg, hiszen a gép lemezeit is látja, akkor csak a sablon, nem olvashat hibaüzenetet értettem félre. Viszont azt tudta, hogy 128 gigás, tehát valamit érzékelt belőle, míg a windows nem...
Az sd kártya topikban nem tudtak segíteni. Sok géppel és kártyaolvasóval próbáltam, nem tudom, hogy mit lehetne kezdeni.(#29383) bobalazs: Mi a baj a w10-zel? Messze gyorsabb és egyszerűbb kezelni is, jól is néz ki, nem terheli a gépet. Egyértelmű volt, hogy frissítek, pár évente úgyis újra kell rakni a C-t, hogy ne legyen gond, a fontos dolgok meg más partíción vannak, így nem nagy dolog a telepítés és a beállítás.
Én azért is frissítettem 10-re, mert gondoltam jó lesz a Lumia 930-cal együtt, de aztán eladtam a telefont, mert kikészített.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz King Unique #29361 üzenetére
Jövőre az ajánlott frissítésekbe lesz a windows 10. Most akkor képzeld el, akinél automatikusan települnek a frissítések 7-en. Mekkorát néznek majd.
-
Doky586
nagyúr
Mi függ attól hogy a Win10 aktiválva van-e vagy nincs..?
Megjelenése óta fenn van a gépemen (igaz virtualbox-ban) de nem aktiváltam. Az aktiválás hiánya miben hátráltathat engem?
-
Burt1793
veterán
Igen, írta, hogy így majd nem tudom visszaállítani, ezért azt nem töröltem, csak a telepítésből visszamaradt windows fájlokat. Az is volt 16 giga.
Hibás 128 gigás sd kártyát (néha felismerte a windows) szeretnék valahogy beolvasni, hogy lementsem róla a zenéimet (autóban van a kártya), van rá valami ügyes mód? Linux látja, de ntfs-re van formázva a kártya, így nem tudja megnyitni, windows nagyon ritkán látja, általában úgy, ha a gép bekapcsolás előtt rákötöm a kártyát. Múltkor sikerült 15 gigát lementenem, de még van rajta bő 80, amit le kéne... sok idő volt kiválogatni és rárakni, ezért szeretném gariztatás előtt lementeni róla a dolgokat. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz Thrawn #29373 üzenetére
Köszi szépen, CCleaner és hasonlók használata mennyire javasolt? Nem bírom ezeket annyira, mert használaton kívül is fut mindenféle szolgáltatásuk, így mindig letörlöm egy használat után.
Tyű, korábbi windows telepítések összesen 21 giga, azt írja, hogy szabadon törölhetőek... fura, tiszta formázással raktam fel a w10-et, egyszer. Hogy csinált ez ennyi szemetet?[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
Üdv!
Frissült a windowsom a 1511-es verzióra, nagyon pofás lett, végre újra működik a media player, egy ideje folyton leállt...
Annyi lenne a kérdésem, hogy a frissítés után kell-e valami takarítást csinálni vagy már tart olyan szinten a w10, hogy takarít maga után?
Pl találtam egy ilyen mappát a C gyökerében: "$WINDOWS.~BT", amiben egy komplett w10 telepítő van 6 gigával. Eredeti pro verzió van fent. Amúgy ez a mappa nem törölhető, pedig én vagyok a rendszergazda, amikor kiírta, hogy nincs hozzá jogosultságom, inkább nem szórakoztam vele, de 6-7 giga nem kevés felesleg egy 120 gigás ssd-n.
Köszi. -
Habell
tag
Üdv mindenkinek!
Kezdő windows 10 használó vagyok egy XP után...
Alap dologban kérnék segítséget. Ami az XP-n egyértelmű volt az itt nem megy a 10-en. A Win 10-en a főkapcsoló olyan lehetőségeket ad, hogy kikapcsolás, alvó mód, és újra indítás. Ha alvó módba teszem akkor egyértelmű mi történik... na de minek ébred fel magától a laptop az éjszaka közepén és megy majd gondol egyet és vissza alszik, aztán újra bekapcsol és vissza... Egy két órát van alvó módban aztán mondjuk 20 percre bekapcsol és vissza. Mindegy hogy hálózati forrásból vagy telepről van működtetve. Aztán ami még érdekes, hogy ugyan ezt csinálja ha össze van csukva... akkor minek áll neki zúgni meg világítani...
Nekem az a célom, hogy ha alvó módban van akkor ne kapcsoljon ki be, hanem akkor ébresztem fel amikor mondjuk felnyitom vagy megnyomok valamit.
A beállításokban erre csak időkorlátot találtam hogy mikor aludjon el.
A másik, hogy az Xp-t szoktam úgy használni, hogy kijelentkezem a fiókból és jelszó megadással meg vissza lépek. Itt a 10-en ilyen funkciót nem találtam.
A beállításokban találtam hibernálást, ha lehajtom akkor hibernál úgy állítottam be. De azt, hogy ezt kattintással hogyan tudom elérni a főkapcsolóból olyat nem találtam.
Tud valaki segíteni nekem ezekben a beállításokban?
Nekem mindegy hogy alvó mód vagy hibernálás, a lényeg, hogy a folyamatot onnan tudjam folytatni ahol abbahagytam és alvó módba tettem vagy hibernáltam a gépet. Nem szeretem kikapcsolni bekapcsolni, mert új laptop lévén hát siralmas a betöltési idő, úgy hogy gyakorlatilag még üres az egész... Azt szeretném még, hogy kijelentkezek a fiókból, ekkor ugye kilép de kóddal vissza tudok lépni könnyen. Ezt a két dolgot szeretném beállítani de nem találom... -
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Adott egy notebook ami alaplaphibás lett és ki lett cserélve az alaplap. Előtte aktivált volt a rajta lévő Windows. Most viszont azt írja, hogy nem aktivált. Mit lehetne csinálni, hogy újra aktivált legyen?
Köszi: Pribi
A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.
-
tomp
félisten
Nemrég megjelent a KB3122947 frissítés de senki nem tudja telepíteni.
A google csak hibát jelentő hozzászólásokat dob ki. -
icp1970
senior tag
válasz King Unique #29361 üzenetére
Igen szerintem is.Ez így nagyon erőszakos .Ill kényszerítő jellegű.
-
King Unique
titán
-
mefistofeles
addikt
Ahogy én olvasom a Microsofthoz hiába megy, elbarmoltak valamit direkt vagy bénaságból ott ahol vette. Ő azt írja, hogy telepített win 10-el vette. Mikor aktiválni akarja akkor meg azt kapja, hogy a korábbi verzió nem volt aktiválva. Mindenképpen "büdös" a cucc. ha nem tudott róla akkor eleve a fogyasztóvédelemmel mennék a boltba és hihetetlen patáliát csapnék, ...ha meg tudott róla akkor így járt.....
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Lenry
félisten
a gyárilag előtelepített Win7-je nem volt beaktiválva, ami miatt nem aktiválódik a Win10-je sem, ahogy azt a hibaüzenet le is írja.
egyébként két dolog jutott eszembe: hogy ez nekem így eléggé gyanús, másrészt ha mégis tiszta minden, akkor ott a Microsoft Magyarország ügyfélszolgálata, ingyenesen hívhatók és igen segítőkészek, ha az ember túlteszi magát az indiai akcentusukon
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Reinkz
senior tag
-
bobalazs
nagyúr
válasz icp1970 #29350 üzenetére
Hi. Windows 7 topik összefoglalóban megtalálsz mindent. Amúgy GWX Control Panel legyalulja amit kell.
-
icp1970
senior tag
Sziasztok.Idős édes anyám asztali gépén Win7 van.és sajnos rá nyomott a tálcán lévő win 10 frissítő ikonra,illetve mikor felugró ablak ként meg jelent az üzenet hogy frissít e ,elfogadta.Persze utána hívott hogy nem tudja használni a gépet.Újra raktam win 7-el.És újra ott a tálcán az ikon.Nem szeretném hogy ez újra meg történjen.Hogyan lehet ezt az ikont le venni a tálcáról,ill hogy ne jelenjen meg a felugró ablak újra.Esetleg valami külső progi?Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
fecske13
tag
válasz Villanyász #29307 üzenetére
Nézd meg ezt hátha segít:
[link]"Az a lényeg, egészség legyen, meg kerozin a repcsibe."
-
JamesHun
addikt
Sziasztok
Leszedne egy frissítést a windows update (Összegző frissítés a Windows 10 1511-es verzióját futtató x64-alapú rendszerekhez (KB3116908)), de mindig ezzel akad el:
0x80070570lemez karbantartóval már letöröltettem elvileg minden frissítési előzményt, cache-t elvileg, de kb egyből elakad szinte
SeriesX: JamesSHun
-
mefistofeles
addikt
Én aztán biztos nem keresgélném a kódot. Ha helyben van a bolt ahol vetted bevinném és a fejükhöz vágnám! Ha telepített windowsal árulják akkor annak aktiváltnak kell lennie! Mond meg, hogy azonnal aktiválják, vagy kérsz egy eredeti windows példányt. Nehogy már te kínlódj vele!
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
csixy
addikt
-
regos
tag
válasz Döglött Róka #29342 üzenetére
win-es matrica nincs.
hivatalos bolti,előretelepitett winnel. -
regos
tag
üdv
ujonnan vásárolt Lenovo M30-70 notebook Win 10 Home 1511-el gyárilag.
Hogyan tudom regisztrálni a Wint?
Eddig még Win 10-el nem pepecseltem így kezdő vagyok.
köszönöm a válaszokat
üdv -
gyiku
nagyúr
válasz pendre54 #29333 üzenetére
magyarul leirod nekik mi a bajod, kernek par adatot a windowsrol. segitenek mindenben, mi hol van, stb, vegul beaktivaljak neked.
igazabol nincs mire varni, inditsd a csetet.ssd csere miatt nem aktivalodik:
Ebbol lathatunk esetleges elterest a Windows 8.1 es a jelenlegi Windows 10 kozott, ami okozhat aktivalasi hibat, tovabba a hibauzenetre is szukseg lenne.[ Szerkesztve ]
hüllő
-
addikt
Köszi, az eredményről majd feltétlen számolj már be légyszi itt a fórumon, de akár privátba is nekem, mert rövidesen én is erre az útra lépek, és jó lenne ha valaki kitaposná előttem.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Üdv!
Igen tudom, hogy ez lenne az ideális verzió, de itt egy vadi új SSD-re menne fel a teljesen tiszta telepítés, miközben a mostani SSD-n is ott maradna egy elvileg szintén működőképes Win 10-es op. rendszer, igaz az egyelőre csak a gépen kívül maradna. Tehát akkor biztos, hogy a csere előtt nem kell deaktiválni a kulcsot, vagy valami hasonló mókolást végrehajtani tuti, hogy aktiválni fogja ?Na tessék, egy perce jött a válasz a kollégától, hogy nála mi a helyzet, szóval azért nem teljesen felesleges ezek szerint az aggodalmam.
[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
raidx
őstag
válasz pendre54 #29327 üzenetére
Ha már egyszer aktivált volt a Win ne adj meg kódot neki! Azzal csak zavart okozol magadnak. Újra telepítéskor tudni fogja, hogy ő már aktivált volt egyszer. MS tárolja a géped újlenyomatát és aktiváltságát.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
anonym1s
őstag
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Ezzel mit tudok kezdeni? A háttérben csinálta, észre se vettem.
Egyébként nekem még a 10240-es build van a gépen
Ezek után ma értesített (nem tudtam a beszúrt képen lévő hibákról) elindítottam az újraindítási folyamatot, elkezdte a rendszer frissítést, de csak arra lettem figyelmes (nem ültem a gép előtt) hogy sötét a képernyő. Hagytam vagy negyed órát de semmi, úgyhogy kapott egy resetet. Induláskor visszaállította az előző verziót és kész.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Na, és végül hogy? Ugyanabban a cipőben járunk, mert én is most akarom kicserélni a 4 éves 60 gigás Samsungot egy 240 gigásra. Én Win 7 -ről frissítettem 10-esre, szóval végül Te beírtad az alapverziód kódját, vagy nem, hanem hagytad, hogy a rendszer magát aktiválja?
-
mutyi
őstag
válasz Partyface007 #29322 üzenetére
Egy default van meg egy szilvi nevű, de ezzel kezdtem hogy eleve belenéztem a másik users mappa desktop alá,hogy biztos ott lesz,de nem.
Hétvégén kerül a gép hozzám fizikailag,szóval akkor normálisabban rá tudok nézni,mint most tudtam távolról, fél kezemben a telefonnal. -
Bertiee
senior tag
válasz Partyface007 #29321 üzenetére
Ok, köszi!
-
gyiku
nagyúr
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Hogyan tudom csak azokat a frissítéseket letöltetni/telepíteni amiket én akarok? Nem látok ilyen pipálgatós részt sehol, mint volt az előző verziók esetében.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
mutyi
őstag
válasz Partyface007 #29315 üzenetére
Van Windows.old mappa,de nem találom benne a fileokat.
Találtam most egy hozzászólást angolul és pontosan azt írja,ami ez esetben is történt."I had already checked everything above. But, as it turns out, Windows 10 somehow added a second user and logged me into the new one instead of my usual one. And it didn't even ask me which one to log into. I only had one user on my Windows 7 Pro 64 bit installation. I walked in the room after the install completed, and it was sitting on the desktop screen, so I had no idea that it had created and logged me into a second user. I had to log out of that one and into my original user account to find the files.
And by the way, it wasn't easy figuring out how to switch users. There's no "switch user" option. I'm used to Windows 7, which does have that option. I had to google the issue of "how to switch users on windows 10" to find out that you have to click the word "admin" in the start menu to bring up the switch-user dialogue."
Yes, I accidentally discovered that the Windows 10 installation had created a second user and logged me into it without asking which one I wanted to log into. After figuring out how to switch users (there's no "switch users" option in W10), I found my files on the desktop of my original user account. Strange that it created a new account instead of using my existing one.
Nos az angolom nem a legtökéletesebb,szóval épp a megoldást nem értem teljesen,hogy találta meg a hozzászóló a file-jait?
-
Bertiee
senior tag
válasz Partyface007 #29311 üzenetére
Köszönöm, angol tudásom nem éppen társalgási, de ahogy leszűrtem mindent hagyhatok automatán, mindössze a mobilra kapcsolódás wifi-t állítsam "metered"-re, vagyis forgalmi díjasra. Ezután már azon a kapcsolaton nem fog semmilyen frissítést letölteni. Stimmel?
-
csixy
addikt
Végszükség esetén esetleg bootold be a masinkát egy live linux cd-ről és próbáld annak a segítségével menteni a dolgokat egy külső USB-s vinyóra vagy ha más nincs, akkor pendrájvra.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
mutyi
őstag
Az a baj,hogy jelenleg nem találom az adatait az ismerősömnek,addig hiába akarok tiszta installt neki.
Megtalálom a fileokat a jelenlegi user mappában mint recent file-ok, látszódik az összes mappa,de egyiket sem tudom megnyitni,mert a parancsikon helye megváltozott és nem tudja megnyitni.
Valahol meg kell lenniük, ez azért elég durva,hogy az első windows 10 indulás után ami az asztalra került nem elérhető,mert egy másik felhasználó vagy a fene se tudja mit csinált a windows újraindulás után -
bopeti98
őstag
Valószínűleg akkor az új háttértár miatt nem aktivál.
Elvileg egyébként a hardverváltoztatás az egyik oka, amiért lehetővé tették a korábbi Windows kódokkal történő aktiválást, de ahogy nézem ez a legtöbb embernél nem nagyon akar működni.
A legújabb 1511-es verziójú 10-et telepítetted fel?[ Szerkesztve ]
-
Bertiee
senior tag
válasz Bertiee #29309 üzenetére
Ide kapcsolódóan nagyon érdekelne, hogy az egyéb windows frissítéseket hogyan lehet paraméterezni, mert ugye azt írja, hogy forgalmi díjas kapcsolat esetén nem tölti le őket. Én viszont a telefonom szolgáltatta wifi megosztással neteznék ami ugye mobilnetet használ, a win 10 számára ez gondolom csak egy wifi kapcsolat, nem fogja "tudni", hogy ez forgalmi díjas. Erre megoldási ötlet?
-
Bertiee
senior tag
válasz rhcp156 #29266 üzenetére
Szia, nálam már nem ilyen ez az ablak. Csak 2 választási lehetőség van: IGEN, telepítse a drivereket automatikusan, illetve NEM (nem ajánlott) opció.... A NEM válsz esetén nincs további paraméterezési lehetőség.
Azt nem tudom, hogy NEM esetén vajon feldobja a rendszer a driver frissítés lehetőségét, vagy nem.
IGEN-re nem szeretném állítani, mert rosszul esne a mobilnet keretből 200 mb-os Nvidia drivereket töltögetni... -
törölt tag
válasz oravecz56 #29096 üzenetére
Megcsináltam, mindkét módszert, mégis lefrissítette...
Szóval felteszem újra a kérdést.Hogy lehet kikapcsolni, hogy ne frissítse a drivereket a Win 10 magától?
Lenovo z500-as laptopom van. Csak a 9.17...-es intel hd-val működik normálisan a képernyő világosítás/sötétítés. Hiába teszem fel, 1-2 napon belül leszedi a legújabb 10. valahányast és megint nem jó.Ki lett kapcsolva a speciális beállításokba, hogy szedegesse a drivert...és a registry-ben is..
-
csixy
addikt
Le kell ellenőrizni, hogy a win10 beaktiválta-e magát, s ha igen akkor tiszta telepítéssel ugyanazt a win10 verziót ami most van, csutkára újra kell telepíteni. Persze előtte menteni kell azokat az adatokat , képeket fájlokat amire továbbra is szükség van.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
rgeorge
addikt
válasz Villanyász #29300 üzenetére
A Lenovo Power Managert megpróbáltad újratelepíteni?
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Elektromos autók - motorok
- VMware
- Gaming notebook topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
- Xbox Game Pass Ultimate 3 hónap
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest