Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
válasz pendre54 #31997 üzenetére
Lehet, de azért jó lenne tudni, hogyha lesz értelmes új verzió, arra már fel tud frissülni a TH1 vagy akkor is püfölni kell.
SPityu: Az a build fast ringes Insider, a Redstone (TH3? ) előfutára, az én gépemre nem is tudtam fellőni, mert lefagy a frissítés.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
r3dsnake
nagyúr
Féloff: OneDrive-nak van-e valami limitációja, hogy hány PC-n lehet összesen? Kellene egy megosztott mappa tizenfő között, de ahelyett, hogy regisztrálnánk ennyi accountot egyszerűbb lenne egyet beállítani minden user gépén. Ez járható út?
-
hito
nagyúr
válasz E.Kaufmann #31995 üzenetére
Köszi!
Akkor az elsőre még várnék válaszokat, tapasztalatokat. Ha nem jön, frissítek
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
addikt
válasz E.Kaufmann #31993 üzenetére
Nekem egyre inkább az a meggyőződésem, hogy ez az MS tudatos lépése, hogy egy ideje hagyja a két wines verziót futni egymás mellett párhuzamosan. Rábízza a felhasználókra, hogy ha akarja akkor meg van a módja a TH2-re frissíteni, akinek meg jó az előző, akkor használja azt, az MS egyelőre nem erőlteti kötelezően a TH2-őt.
Nekem egyelőre tökéletesen működik ez a verzió, és olvasva itt a gondokat nem is fogom erőltetni a TH2-őt, inkább az érdekelne, hogy meddig engedi ezt a kegyelmi állapotot az MS, és mikor vet ennek véget kötelező jelleggel.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
törölt tag
válasz E.Kaufmann #31993 üzenetére
ezek szerint még nem 100-as a 10, meg az is érdekes hogy kint van a 11082, de nekem az istenért nem akarja frissíteni, de a 10586.63-at az egyből lekapta a teló is meg a tabletem is...
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Frissítés előtt állok, de mielőtt rátenyerelnék a gombra, lenne két fontos kérdésem. Thinkpad Helix hibrid tablet/notebookon használnám a win10-et és nagyon fontos az üzemidő, tehát:
- fog-e változni az akkumulátoros üzemidőm pro-kontra a windows 8.1-hez képest?
A másik fontos kérdés, hogy:
- valóban nem lehet letiltani a frissítések automatikus letöltését és telepítését win10 alatt?
Ez azért lenne fontos, mert sokszor használom a gépet mobilnettel a benne lévő sim-kártyával és ha éppen olyanja van, úton vagyok és ez elkezdi nekem a rendszert frissíteni a mobilnetem terhére, én biztos kivágom az első ablakon.
Köszi előre is a segítséget!
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz pendre54 #31992 üzenetére
Az a TH1, valamiért itt is sok céges gép maradt TH1-en és nem akar/tud frissülni TH2-re. Néztem a neten, azt ajánlották, járjak körbe th2-es telepítővel és frissítsek kézzel. Szerencsére még nem sok gép van win10-en, de szeretném egységesre hozni a céges platformot.
-
addikt
Üdv!
"a 10586.63-at meg megkapta ma az összes nem Insider user cumulative Update formájában" Azért ebben van némi költői túlzás . Nekem ezek a frissítések jöttek:A Win verzióm meg még mindig ez, amivel egyébként elégedett is vagyok:
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
vampire17
addikt
Sziasztok,
Valami olyan alkalmazast keresek, amivel a Windows 10 ISO-t at tudom ugy alakitani, hogy telepiteskor ne kerdezzen semmit, hanem csak boot es install. (nyilvan egy elore beallitott modon telepuljon)
Nlite-ot probaltam, de abban nem volt ilyen.
Erre tudtok valamit?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz King Unique #31963 üzenetére
Én ugyanezt láttam Nod32-vel is, a Defender legalább ingyenes. Pont a hétvégén volt két gép egy felhasználótól, az egyik Defenderrel, másik Noddal, mindkettőn MBAM futtatva, a talált nyavaják is hasonló minőségben és számban.
-
HD5570
aktív tag
Sziasztok!
Windows 10 pro 64 bit van a gépemen.Olyan problémám lenne vele,hogy van egy régi WIFI adapterem tl-WN350gd tipusú,és az a probléma vele, hogy "hideg'" indításnál egyszerűen nem ismeri fel a gép.Szóval bekapcsolom,betölt,és nem látja hogy benne van a wifi. Újraindítom a gélet,akkor rögvest felismeri,és hibátlanul kezeli.Csak első indításnál mindig rebootolnom kell.
Találkozott valaki már ilyennel esetleg?Lehet rá megoldás?„Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát.” „Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki.”
-
pzstm
titán
válasz #97246720 #31984 üzenetére
hogy a micsoda min?
Fast ringen jóideje 11082 van, a 10586.63-at meg megkapta ma az összes nem Insider user cumulative Update formájában
volt is szó róla a topikban....
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
törölt tag
10586.63 fast ringen PC-n is....
[ Szerkesztve ]
-
Pikkolo^^
addikt
válasz Pikkolo^^ #31895 üzenetére
A számítógépen AMD APU van és a K10STAT-at fel tudom húzni az órajelet. Be is van állítva és amikor a helyi fiókba lépek be akkor szépen működik is viszont a tartományi fiókban nem indítja el. Amikor hozzá szeretném adni akkor azt írja ki, hogy nem jó a felhasználó. Mi lehet a megoldás?
Akkor erre senkinek nincsen ötlete?
-
Cola111
aktív tag
Sziasztok,
adott egy Dell Latitude e7440-es gép, amin eredeti Windows 10 van fent, minden frissítésével.
A problémám az, hogy ha megnyitok a zenét / videót akár a böngészőbe, akár a rendszerbe, akkor egy pár másodperces csúszás után lesz csak hallható a hang.
A legfrissebb driverek vannak fent a gépen.
Köszi előre is!
-
divot
veterán
Az vajon mitől van, hogy úgy havonta egyszer kizár a saját gépem ezzel az üzenettel:
Most nem lehet bejelentkezni erre az eszközre.
Átírom a Microsoft jelszót valami újra, erre egy hónapon belül ismét kizár a gép.
-
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok! Már előre elnézést kérnék, ha volt, de nagyon nem találtam hasonlót ...
Adott egy nem túl acélos Lenovo noti, ami Win 8.1-el egész szépen muzsikált eddig. 10-re történő upgrade óta viszont azt csinálja, hogy a restart-ot követően nagyon lassan (sajna nem mértem le, de lehetett 3-4 perc is) áll fel a rendszer. Sima leállítás, majd bekapcsolást követően (valószínű a "fast startup"-nak köszönhetően) a rendszer viszonylag gyorsan betöltődik.
Tudnátok abban segíteni, hogy milyen "diagnosztikai" módszert használjak annak kiderítésére, hogy mivel "szüttyög" annyit a rendszer a reboot esetén? A B-terv nyilván a tiszta Win10 telepítés, de ezt egyelőre szeretném elkerülni.A válaszokat előre is köszönöm!
-
Sh4rKy
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám van a W10 64bit-el, hogy a chrome akármit is csinálok vele, de egy picit akad indításnál.
i3 2100, 8Gb RAM, Kingston SSD.. ezek vannak a gépben, szóval nem a vas gyenge alatta és konkrétan SSD nélkül se voltak ilyen gondok előtte W8.1 alatt.. Semmi másnál nincs ilyen problémám, de ennél valamiért csinálja. Az első oldal megnyitásáig olyan, mintha vissza repültem volna az időben és egy jó 4-5 mp kell neki, amire felfogja, hogy mit is akarok valójában. Nincs megadva neki valami bazinagy méretű kezdőlap sem, csak egy sima alap utoljára látogatott oldalak.Valaki találkozott esetleg hasonló jelenséggel?
Tippeket előre is köszönöm!
Az is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...
-
Oneforall
csendes tag
válasz King Unique #31923 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
-
ledan
csendes tag
Egy ideje ki van szedve, de semmi változás. Sikerült kicsikarni BSOD-t fagyás utáni restarttal (kikapcsolás nélkül), a dxgmms2.sys nem tetszett neki valamiért (elvileg ennek a DirectX-hez van köze). Viszont a dxdiag se mutat semmi hibát, így továbbra se jutottam előrébb.
(Egyébként a fagyásoknál ez a furcsa, hogy teljesen random jönnek elő, nem webes videó vagy Flash játék megnyitásakor, hanem valamikor futás közben. Teljesen véletlenszerűen, nem látok semmi logikát abban hogy mi váltja ki.)[ Szerkesztve ]
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Erről tud valaki valamit: ntoskrnl.exe?
Bekapcsolás után szép fokozatosan zabálni kezdi a memóriát...Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
-
csixy
addikt
válasz Draken #31965 üzenetére
Igen lehet segíteni rajta. Ajánlanám az IrfanView képfeldolgozó progi telepítését.
Három fájl kell hozzá a telepítő, a nyelvi fájl és a plugins. ( Már van 64 bites is. A 32 és 64 bites nem egyenértékű tudásban egymással, de van amit a 32 bites tud és a 64 bites meg nem tudja.)
Ezzel dolgozd fel a képedet amit fel akarsz tölteni.
Mentéskor az alábbi beállítás mentését javasolnám jobbra a kisablakban. Így nem fog felesleges adatokat tárolni a képfájlban. 512 kilobájt alá nagyon sok mindent be tud gyűrni jépegként és ennyi még bárhová feltölthető. Ezután már nem tudja össze-vissza forgatni, mert nincs róla a képfájlban infó.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
pzstm
titán
válasz kengyel #31969 üzenetére
magyar idő szerint 19:00-kor lőtték fel WU-ra azt a cumulative updatet amivel 10586.63-ra ugrik a buildszám.
KB3124263 a neveiPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Orlin
addikt
Nem érkezett ma semmi frissítés?Pedig elvileg patch tuesday van.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Draken
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítségért fordulnék hozzátok. Ez a probléma már a 8 óta jelen van. Digitális fényképezővel készített álló képeket automatikusan beforgatja a rendszer, viszont egy ingatlanos oldalra feltöltés után úgy látható, ahogy eredetileg készült a kép, fekve. Erre van valami megoldás?
Köszi!
-
raidx
őstag
válasz #22237440 #31957 üzenetére
Az egyéb frissítések és driverek esetén nincs gond. A kitiltott frissítések nem jönnek többet. A biztonsági frissítések erőszakosak. A defendert azért távolítottam el, mert időnként percekre megfogta a rendszert 100-as procihasználat mellett tekerte a hddket. Malvert keresett még akkor is ha ki volt kapcsolva. A KB3132372 frissítés meg egy progimat vág haza. Fekete képernyő és más semmi. jelenleg egyszerűbb a fissítést kiiktatni, hátha egyszer megoldódik a gond. Sajna az a progi az IE Flasht használja.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
King Unique
titán
Win10 ma a műveletközpontban feldobta az értesítést, hogy a Defendernek át kell vizsgálnia a gépet. Jó tegye, sőt, mivel úgysincs sok cuccom rajta, nyomtam egy teljeset is neki. Nem talált semmit, szerinte minden ok. Azért lefuttattam egy MBAM-ot is, ami kapásból 22 db fenyegetést azonosított, igaz a java PUP. Tehát ennyire hatékony védelem a Defender...
Pedig jóformán alig csinálok valamit a 10-esen, könnyű kis netezés, PH! többnyire. Programokból is néhány gyakori van csak fent, amit a többi rendszerre is fel szoktam telepíteni.. Igaz azokon ESS9 van, aminél az MBAM nem talál soha semmit. De az ingyenes kínai Baidu-nál sem.[ Szerkesztve ]
-
ledan
csendes tag
Konfig:
- ASUS M5A97 EVO R2.0 alaplap
- 2*4 GB 1866MHz DDR3 RAM Corsair Vengeance Kit
- ASUS Radeon R9 270 2GB
- 120GB Samsung 650 Series SSD
- AMD FX 4-Core FX-4300 dobozos Socket AM3+
- Chieftec 600W Smart tápegységMemtest és stressztesztek hibátlanok, egyikkel se sikerült reprodukálni a fagyást. A hűtés nem okozhatja, mert nagyobb igényű játékok és programok simán futnak. VGA-val nem hinném hogy gond lenne, bár nagyon ritkán leáll és újraindul a képernyőillesztő, de ez szoftveres hiba lehet.
Táp szerintem elég a konfighoz, illetve júliusban lett véve a gép és több hétig hiba nélkül futott rajta a Win7. A Win10-re váltás után pár héttel jöttek elő a fagyási hibák, azóta kutatom mindenhol az okát.
Az sfc /scannow és DISM körökön is túl vagyok, 0 korrupt fájl. -
törölt tag
Az előbb azt hittem megbolondulok. A letöltések mappában át akartam nevezni kb. 12 fájlt egyszerre, szokásos módon mind kijelöl, F2 és kezdem írni a nevet, csak mire befejezném már szól a dingdong hang hogy visszaugrott a fókusz és a vakvilágba gépelek azért a hang és maradtak az eredeti nevek. Notepadba kellett leírnom a nevet copy-paste és csak úgy sikerült. Őrület! Valaki tesztelné?
-
-
ledan
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek ötlete, hogy mitől fagy ki random a Win10 főleg videók, Flash játékok közben? Koppra kifagy a rendszer, semmire se reagál csak ha kikapcsolom a gépet. Resetelés se jó, mert újraindítás után pár perccel újra fagyni kezd, kikapcsolás és újrabekapcsolás után érdekes módon nem csinálja.
Teljesen böngészőfüggetlen a probléma, minden driver a legfrissebb és külföldi fórumokból kiindulva nem hardverfüggő a jelenség.Nekem már nincs ötletem, a "November update" se oldotta meg. Ami még furább, hogy kifagyás után nem indul újra automatikusan, csak pörgeti a procit. Eseménynaplóban semmi, nincs minidump, se BSOD.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
cattus
addikt
Hali!
Kb. két napja kezdte el a gépen azt, hogy teljesen véletlenszerűen egyszer csak zárolja a gépemet. Van, hogy videónézés közben, van, hogy csak netezés alatt csinálja, akár feloldás után rögtön. Mi okozhatja ezt, hogy lehetne leszoktatni erről?
Do the thing!
-
raidx
őstag
válasz #22237440 #31952 üzenetére
Hetek óta küzdök egy biztonsági frissítéssel amit az IE flashez adtak ki (KB3132372). wushowhide progival letiltva, ennek ellenér van, hogy napjába kétszer is visszakerül. Frissítések letöltése és telepítése jóváhagyáshoz kötött de úgylátszik ez nem mindenre vonatkozik. IE kikapcsolva Edge eltávolítva. Igaz A Defender is el van távolítva de a frissítési azért jönnek.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
FefeeX
veterán
válasz Döglött Róka #31948 üzenetére
Ezek szerint még nem jártál úgy, hogy nem arra a HDD/SSD-re került a boot sectorod, mint amire a rendszert telepítetted, ergo egymás nélkül minden működésképtelenné vált Ez függ a BIOS boot ordertől is, de van, amikor mégsem, és annak ellenére cseszi el, hogy az jól volt beállítva.
Plusz ehhez jön hozzá, hogy a komolyabb frissítéseket sem hajlandó nálam megcsinálni úgy, hogy dual boot alól indítom, mindig hibával ledob a telepítő, így olyankor is szét kell kapnom a gépet, ami elég zavaró.
-
válasz Döglött Róka #31948 üzenetére
Melyik részét?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
törölt tag
válasz vigyori78 #31873 üzenetére
Megvan mit tehetsz utólag, ha már előre nem volt jogod dönteni. Na szóval, jegyzetelj. Gépház - Rendszer - Alkalmazások és szolgáltatások - görgess a legaljára! ott - Programok és szolgáltatások - (előugró ablakban baloldalon) Telepített frissítések megjelenítése - ott, amit nem óhajtasz a gépeden látni dupla katt és jön a Windows "költői kérdése" majd erőszakosan elnémítod, hogy tegye azt, amit akarsz.
-
zole72
tag
Sziasztok.Valaki adna egy linket ahonnan win10-re tudok letölteni aktivátort,amit most szedtem mind rossz nem működik.
Cserébe viszont egy csomó toolbart és reklámot felnyomott,ha nem találok normális akitvátort most tettem fel elsőnek és utoljára ezt a win 10.... -
-
válasz HoriBali #31942 üzenetére
Egyrészt biztos lehetsz benne, hogy arra a meghajtóra települ, másrészt ha több meghajtó van a rendszerben "eloszlik"rajt a telepített rendszer (1-2 rendszerindító fájl a másik merevelemezre kerül).
-
Eclips21
őstag
válasz E.Kaufmann #31941 üzenetére
köszi, kipróbálom majd
de most sikerült törölnöm engedte a nagy részüket és vissza se telepítette őket nemtom miért szívatott
-
Eclips21
őstag
Sziasztok van egy Asus T100-am (legujabb modell) Win10 van rajta gyarilag. Olyan bajom van hogy tele van reklammal Facebook, Flipboard, Gameloft Game, Netflix... es ezek az alkalmazasok csak a Start Menu-Minden alkalmazasban latszik a programok telepitese es torlese menuben nincsennek ott, ez nem is akkora problema mert igy is tolrolhetoek, de ez a rohadok win10 kevesebb mint 1 perc alatt visszatelepiti az osszeset! Beallitast nem tallatam meg ra ahol ezt kilehet kapcsolni. Remelem tudtok segiteni merre talalom.
-
BBéci
legenda
Végre működik a Start menü és minden más is.
A megoldás: visszaállítottam Windows 7-re.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
válasz zole72 #31932 üzenetére
Frissíteni mindenképpen érdemes, hisz nem kerül pénzbe. Majd te eldöntöd, hogy tetszik-e vagy sem. (Ne a divat mondja meg mi tetszik és mi nem). Ha nem jönne be, még mindég vissztérhetsz a W8.1-hez.
-
Finnugor
tag
Sziasztok,
Új Windows 10-es laptopom elég furcsa dolgot produkál: miután elaltatom, egy idő után magától felébred, még akkor is, ha csukva van a képernyő. Ez hogy lehet, és hogyan akadályozhatnám meg?
Köszi előre is[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
Sziasztok, frissólt pár napja a winem azóta nem használható a SATO címkenyomtató. Ha hozzá akarok adni új nyomtatót hibaüzenetet ír ki.
A nyomtató hozzáadása program megnyitása sikertelen. A helyi nyomtatásisor-kezelő nem fut. Indítsa újra a nyomtatásisor-kezelőt vagy a számítógépet.
Kezd nagyon idegesíteni a dolog.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Racecam
nagyúr
válasz GEPESZ66 #31931 üzenetére
Akkor még egyszer... A "tisztaszoftveres" kulcs is OEM, ha jól tudom, ami egy gépre való telepítésre használható. Amikor feltelepíted egy bizonyos számítógépre, onnantól kezdve már csak azon használható. (Persze arra a gépre akár 100x is újra rakhatod.) Mivel "megjegyzi" a számítógép paramétereit és ez úgy lett kialakítva az MS-nél, hogy az alaplaphoz köti a gép fogalmát, így ezt a kulcsot másik gépen nem tudod aktiválni. Más alkatrészt, perifériát cserélhetsz, de az alaplap cserénél ez a kulcs már nem lesz érvényes.
Nyilván elképzelhető, hogy az alaplap meghibásodik egy számítógépben és emiatt kell cserélni. Ilyenkor az MS ügyfélszolgálata tud segíteni abban, hogy mi a teendő, illetve adott esetben, ha ezt elfogadják, küldhetnek egy új OEM kulcsot.
Ennél egyszerűbben nem tudom leírni...
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
zole72
tag
Sziasztok.
Jelenleg jogtiszta win 8.1-em van,megéri lecserélni win 10-re?
Most hogy megjelent már egy ideje gondolom már van tapasztalatotok a win10-el illetőleg.
Olvastam róla jót is rosszat is,és most nem tudom eldönteni érdemes e rá váltani,vagy maradjak 8.1-nél ? -
-
-
GEPESZ66
veterán
Két asztali gépem is eredeti WIN8.1-ről lett frissítve WIN10-re.
Sajnos régiek már a gépek, 8 évesek.
Gondolkozok, hogy veszek két újat tavaszra.
Ha az új gépekre felrakom a WIN8.1-emet, akkor ezeken is feltudom frissíteni WIN10-re?
Illetve ha mindjárt a WIN10-et rakom fel, akkor már aktiválható a WIN8.1-es kulcscsal? -
chester91
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy próbálnám beállítani a Spotify-t arra a lehetőségre alapértelmezettnek, ha a billentyűzetem zenelejátszó gombját megnyomom, megnyíljon. Próbálkoztam számtalan helyen, de nem engedi, csak a VLC-t, Groove-ot, iTunes-t, és WMP-t. Tud valaki valamilyen lehetőséget, hogyan lehet megmókolni, hogy működjön? A billentyűzetemnek nincs külön szoftvere, hogy ezen tudjak állítani. Előre is köszönöm!
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
Racecam
nagyúr
válasz HoriBali #31925 üzenetére
Nem fog.
Szívesen!u.i.: Ha tiszta telepítést csinálsz az új SSD-re kérni fogja a kulcsot, de lépd át! ha már egyszer aktiválva volt, ha nethez jut újra aktivált lesz. (Telepítés alatt az összes többi meghajtót húzd le!)
[ Szerkesztve ]
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
HoriBali
csendes tag
Már frissítettem 7-ről, és SSD-t cserélek, nem fog kérni kulcsot?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz King Unique #31923 üzenetére
Na meg, ha Media Creation Tool által kreálod a telepítőt, akkor abban állítólag mindkettő benne van. Bár én eleve az ISO fájlokat szeretem letölteni és azt kiírogatni.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
-
Oneforall
csendes tag
Ha nem UEFI-s telepítést szeretnék, akkor NTFS fájlrendszert és MBR partíciós sémát kell választanom a telepítő készítésekor?
-
cheeka
tag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni?
Volt egy új, de működő win10 (új gép, win7-ről frissítve) rendszerem, egy Toshiba notebook-on.
Belépett egy felhasználó a facebook-jába, azóta nem tudok bejutni a gépbe.
Átírta a windows a felhasználó nevét és egy example.com végű Microsoft e-mail-hez tartozó jelszót kér a rendszer. (nem a felhasználó freemail-es címét kéri)
Próbálkoztam egy Ultimate Boot programmal, de megakadtam.
Nem tudok bootolni pendrive-ról, csak ha szabálytalanul lépek ki a windows-ból, de sajnos így meg hibát ír ki ez a jelszótörlő program. (valami ilyesmi az üzenet: hibernált állapotban nem tudja a jelszót cserélni, lépjek ki a felhasználói fiókomból, azután próbáljam újra)
Próbáltam új jelszót igényelni ehhez az e-mail-hez, de elutasította a Microsoft azzal, hogy nem biztos az enyém az e-mail.Idegölő dolog: az miért van, hogy kéri a jelszót, ott leállítom a gépet és amikor bekapcsolom nem reagál az F2, F12 billentyűkre.
Ezek csak akkor működnek, ha a kikapcsoló gombbal kényszerítve állítom le a gépet.
Én vagyok nagyon béna? -
brodarics
tag
Hali!
Lett frissítve egy Windows 8.1 w10-re, legális előre telepített volt egy Hp laptopnál. Mióta megtörtént azóta bekapcsolás után csak fekete képernyő van. Ha a brkapcsoló gombra beállított alvó állapotba teszem akkor a felébresztés után már jó. Ha csak újraindítás van akkor is bekapcsol normálisan. Mi lehet a gond?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Lenne egy elég laikus,de érdeklődő kérdésem!A Microsoft oldaláról le lehet szedni a Win 10-et.De havonta vannak a patch thursday napok amikor kapjuk a frissítést.Nos a kérdésem az lenne,hogy a Microsoft oldalán található Win 10 mindig az aktuális patch-el van fent?Pl,ha szerdán leszedném akkor az iso tartalmazná a keddi frissítéseket?Vagy az egy régebbi 10-es kiadás amihez majd letöltés és telepítés után a gépem felteszi a legújabb frissítést.
Remélem érthető voltam azért...Köszi!
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Kékes525
félisten
válasz #54715584 #31904 üzenetére
Remove old, unused, hidden device drivers in Windows with GhostBuster
Clean up leftover “ghost” devices from your PC with GhostBuster
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Előbb egy olyan furcsa jelenséget tapasztaltam játék után, hogy a netsvc.exe folyamatosan adatokat írkált az ssd-re 2-3 percen keresztül 99% lemez terheléssel. Bár ezt azóta már abbahagyta, de kíváncsi lennék, hogy mi okozhatta.
-
raidx
őstag
válasz #54715584 #31910 üzenetére
Regseeker. Valamikor még XP alatt használtam. Teljes takarítást az sem tud. KB. 90%-os. Sokáig állt a fejlesztés Vista volt az utolsó de most 7, 8, 8.1, 10 is támogatott. Van portable és telepítős verziója is.
Legtökéletesebb minden telepítés előtt egy lemezképet készíteni mert nem kell az uninstallal és takarítással bíbelődni.Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
-
Matthewus
őstag
Üdv!
A Media Creation Tool-lal telepített Windows 10-et tudom aktiválni az MSDNAA-s kulccsal? -
ngabor2
nagyúr
válasz E.Kaufmann #31903 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
-
válasz #54715584 #31904 üzenetére
A VGA driver eltávolításra van megoldás. A többi program telepítése elött kell egy eltávolítás kezelő programot használni, ami feljegyzi, hogy telepítéskor mit hova írkál, másol. pl. Revo uninstaller. (mindenki más programra esküszik, szóval csak egy példa!)
-
törölt tag
válasz E.Kaufmann #31905 üzenetére
A telepítés nem gond, azt megoldom, 3 kattintás.
Viszont olyan jól be van lakva a rendszerem, hogy megtartanám inkább. De ha nincs mód a takarításra, akkor kénytelen leszek újrahúzni. -
törölt tag
Hogyan lehet megszabadulni a rossz/felesleges driverektől/filterektől?
Pl. a vga driveremből van 2 külön verzió, duplán, hiába választottam minden egyes alkalommal clean installt.
Ha vezérlőpultból uninstallálom akkor is megmaradnak a driverek, mert manuálisan ki tudom őket választani az eszközkezelőben.
De például a registry sem lehet olyan jó, mert 10+ EDID információ van benne 3 különböző eszközre.
Ha egy programot telepítek majd uninstallálom, azoknak is vannak maradványai, amik zavart okozhatnak.
Az elmúlt napokban az nyilvánvalóvá vált, hogy ezek miatt bizonyos eszközök nem működnek rendesen az alapbeállításokkal, mert a windows összekutyulja ezeket a bejegyzéseket vagy nem képes őket teljesen kipucolni..
Van ezekre valami megoldás vagy inkább húzzam újra az egészet és induljak tiszta lappal?[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
válasz E.Kaufmann #31901 üzenetére
Én az eredeti problémát nem megkerülni szeretném, hanem megoldani. Virtuális gépet máshol használok eltérő rendszer miatt, de ennél nem szeretnék. Az alapproblémára van valakinek ötlete?
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz ngabor2 #31900 üzenetére
Azért megfelelő parancsikonnal és a guest rendszer csiszolásával (guest xp asztalának letakarítása, a készletnyílvántartó automatikus indítása teljes képernyős módban) azért elég használható virtuális rendszert létre lehet hozni, a user meg csak annyit vesz észre, hogy lassabban indul a program, meg előtte van egy XP logó, de még azt is el lehet takarítani guest szinten és altatni is lehet a virtuális gépet, ha a készletprogram nem háklis rá.
Nálunk egy kamera kliensprogi miatt kellett az XP mód, de a virtualbox is egyszerűsíthető ilyen szintre.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Heroes of Might and Magic V (Gold Edition) - PC-s játék
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest