-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
válasz
Csupingo #73076 üzenetére
Biztonsági frissítések akkor is települnek. Néha drivert is csomagolt bele MS. Az én régi LG monitorom nem szereti a Redon drivereket. Ezért egy régit használok. Volt , hogy a biztonsági frissítéssel települt az aktuális Redon. Annak ellenére, hogy a driverfrissítés is ki van kapcsolva.
-
raidx
őstag
válasz
Ricco_hun #72200 üzenetére
Nyugodtan adj meg jelszót. Az első belépés utánn futtatásba netplwiz + enter. Majd kiveszed a pipát a jelszó kötelező elől. Az alkalmazra nyomva lessz egy új ablak. Ott beírod a jelszót kétszer és OK. majd megint OK és restart. Ha mindent jól csináltál indul a win és nem kéri a jelszót.
-
raidx
őstag
Január közepéig érhető el az ingyen Windows 10-re frissítés
-
raidx
őstag
válasz
Gyurinho92 #70809 üzenetére
Egyszer már teszteltem egyesével, igaz 1 passt vártam, de addig nem volt hiba.
Az akkor volt. De az is lehet, hogy a modulok nem tudnak együttműködni.
-
-
raidx
őstag
válasz
erer1000 #70548 üzenetére
Valószínűleg OTG csati kell hozzá. Ha tölteni is akarorod akkor valószínűleg neked kell legyártani.
Sima és OTG csati kiosztés, Ez vehető.
Ha tölteni is akarod: Ezt azthiszem csinálni kell.
Androiudos tabomnál. (6-os verzio) ha csatlakoztatom. Utánna választhatok, hogy működjön (6 opció). Tültés az alapértelmezett. USB hibakeresést be kell kepcsolni. Lehet valami hasonló a Wins tabnál is.
-
raidx
őstag
Úgylátszik az Epson AL-M1200 már nem lessz hálózati nyomtató. Egy szükségrs driver teljesen megszünt. Csak 2013 és fiatalabb eszkötök állíthatók csatasorba. Marad a pdf-be irás és asztalin kinyomtatás.
Majd még egy próba, hátha a Win7-be bennemaradt. Vagy megtanulok Linoxul. Összvissz 2 programom van ami csak windowson fut. De nélkülözhetők!
-
raidx
őstag
válasz
Marci112233 #70255 üzenetére
A Routernek van printszrvere is és a router USB portjára csatlakozik a nyomtató. Nyári próba alkalmával tipp-topp működött. A nyomtató egy Epson AL M 1200, nem a legfrissebb példány. De kb. 2 év/tóner a kihasználtséga. A router TPlink WR1043ND v3.. A táblagép mellett nem szeretném az asztalit bekapcsolva tartani a nyomtatás miatt. Ez utálatos a Win10-be. Egy korábban jól működő funkció egyszer csak nem működik vagy eltünik a rendszerből.
-
raidx
őstag
Szívat ez a Win10.
A nyáron kipróbáltam a routerhez csatlakoztatott nyomtatót sikerrel. Most kellett volna de az istennek nem megy. Nyomtatószerver létja a nyomtatót, Win nem látja. De nem is akarja. Semmi hibajelzés, vagy valami. A nyomtató felvan függesztve, ennyi.. Kicsit macerás a tábláról nyomtatni. Anyag fel a G-drivere onnan pdf le az asztalira majd nyomtatás.Anno XP és Win7 alatt még a nyomtató megosztás is működött. Most az sem.
-
raidx
őstag
válasz
Sztlaci #69859 üzenetére
Telóm csinált hasonlót. Kivettem az SDkártyát, hogy a képeket lementsem róla.
Elejtettem és hirtelen nem teláltam meg. Elővadásztam egy másik kártyát. Leformáztem be e telóba. Kezdtem ideges lenni, mit csinál olyan sokáig. Hát az összes képet visszavarázsolta a formázott kártyáról. Nekem úgy magyarázta egy vírusirtással foglalkozó szaki. Ha vírus miatt kell formázni a rendszert. 1, Linukx partício és formázás. 2, Törlés és Win pwrtició létrehozása. A formázást majd elintézi a telepítő. -
raidx
őstag
válasz
spanglee001 #69824 üzenetére
Energiabeállításokat nézd át. Hibridalvás ne legyen engedélyezve esetleg az alvó állapotot is kapcsold ki.
Memóriakezelő kilövi a nemhasznált drivereket amik fenti állapotokból visszatérve hiányoznak. Ezt egyes programokkal lehet állítani. Viszont azokkal annyi mindent lehet, hogy újratelepítés a vége.
-
raidx
őstag
válasz
King Unique #69608 üzenetére
letöltöm az ESD-t
Kíváncsiságból végigpróbáltam a Win10 lehetőségeket és minden esetbe ezt kapom:
File is not available for download
-
raidx
őstag
válasz
DrTechnoid #69346 üzenetére
A biztonság kedvéértr azért nem árt egy telepítőt elkészíteni mielőtt gyalulsz.
-
raidx
őstag
válasz
Adam8199 #69189 üzenetére
A critical-process-died nagy valószínűséggel valami kártevő tevékenységének a következménye. Fontos rendszerfájl sérült vagy módosult. Lehet még memóriahiba lemezhiba is a háttérbe.
Egy Linux cdről bootolva a mentést megtudod csinálni, ha nem hardveres hiba az ok. Utánna a Win tisztatelepítése a legbiztonságoosabb megoldás. Több particionáló program is tud lemezképet menteni ahonnan kinyerhető a kívánt anyag.
-
-
raidx
őstag
válasz
svgyula #69163 üzenetére
Ilyenkor meg kell nézni, nem e GPT partició volt előtte. GPT-re nem települ az MBR .
Anno szívtam nagyot mikor a win8-at kipróbáltam és az istennek sem tudtam visszatenni a hetest.Végül felhomályosítottak, hogy a Win8 GPT-t használ a Win7 meg MBR -t és nem települ GPT-re. Figyelmetlenségből már Win10.nél is belefutottam ebbe a hibába. -
raidx
őstag
válasz
tordaitibi #68857 üzenetére
Home vagy Pro verzió?
-
raidx
őstag
Már a megengedett számú alkalommal aktiválta újra a Windowst az eszközön.
És az mennyi? Ezekszerint a tisztatelepítés sem problémamentes egy idő utánn?
-
raidx
őstag
válasz
Istyu74 #68216 üzenetére
A régiről csinálsz lemezképet és visszatöltöd az újjra. Figyelj oda mert particionál, formáz. Ha több meghajtód van használd a kizárást. Ez a beépített funkció. Telepítőről is elérhető a nyelv kiválasztása utánn. De lehet készíteni hejreállítási lemezt is. Gépház, Frissítés és biztonság, Biztonsági mentés,...(Win7)
A legtöbb partricionálo progi is tud költöztetni.
Ha az új meghajtó nagyobb mint a régi volt, utolag igazgatható a particiók mérete. Kissebbb meghejtóra nem igen sikerül. Ott csak telepítés jöhet szóba. -
raidx
őstag
Mi az anyját csinál a gmail. Másodpercek alatt felzebálja a teljes memóriát. Még a kilépés is nehézkes.
-
raidx
őstag
válasz
#98452736 #68135 üzenetére
Ott a leállatáskood: Unexpected Store Exception.
Amúgy jobb klikk a startmenűn, Eseménynapló, Windows naplók, Rendszer. Itt végignézheted az eseményeket. Sárga figyelmeztetés és Piros Hiba külön figyelmet éedemel.
Vagy vírusirtó, vagy merevlemez gond a hiba okozólya.
De a kék képernyőn az is szerepel, hol találsz részletes információt a hibáról és esetleg megoldást.
-
raidx
őstag
AMD Quick Stream
AMD Videokártyapakk része. Telepítéskor Pipa ki és nem települ de utólag is törölhető. Funkciója, ha strémelsz egy filmet, ne legyen fennakadás sem a gépeden sem a filmben. Hogy tényleg jó azt nem tudom mert nem használom. Vagyis nem telepítem. Ha nem strémelsz nem csinál semmit. Legalább is régen így volt.
-
raidx
őstag
válasz
laci1117 #68080 üzenetére
Ilyennel még nem találkoztam. Lehet ennyire védi a C:-t? Nem, mert nálam működik. Akkor valami sérülés lehet a rendszeredbe.
Nyiss egy parancssort rendszergazdai joggal majd sfc /scannow és türelem. Ez átnézi a rendszerfájlokat és ha tudja javítja a hibásakat. Hátha utánna működik rendesen a dolog. Akkor ez a hiba lessz a bűnös mert a TrustedIŰnstalletr rendbevan.
-
raidx
őstag
válasz
IntelKiller7 #68049 üzenetére
Jobb klikk a meghajtón, Tulajdonságok, Biztonság. Ha ott hex számokból álló kérdőjeles tulajdonos van. Speciális fülön megváltoztathatja a tulajdonost. Normál esetben ott a TrustedInstaller szerepel. Ez a beállítás védelmet jelent a kártékony progik telepítése ellen.
A Win 10-nek alapból két rendszergazdája van. Egyik az user de korlátozott jogokkal. A másik fiók alapból nincs engedélyezve és igazi full jogosítvánnyal rendelkezik. Használata nem javasolt mert a kártevők is full jogot tudnak szerezni. -
raidx
őstag
válasz
- = Zk = - #67965 üzenetére
A jobb klikkes menűvel próbálkoztál mr? A feladatkezelőbe is működik. Hátha többet megtudsz a progiról.
-
raidx
őstag
válasz
davidsone #67912 üzenetére
Isten malmai lassan őrölnek. MS-é még lassabban. Nem egyszerre kapja meg mindenki a frissítést mert a szerverek nem bírnák. Szomszéd a multhonap végén kapta meg a CU-t. Most kíváncsian várjuk az FCU megérkezését. Lehet ebbe az évbe már nem jön meg neki. Ragaszkodik a hívatalos megérkezéshez.
-
raidx
őstag
válasz
GEPESZ66 #67785 üzenetére
Egy rendes szünetmentes --valamelyik porton (USB,Soros) összevan kötve a géppel ahol is tályékoztatni tudja, ha vége a dalnak. Vagyis időben bekövetkezik valami fajta leállás. Persze, ez nem minden készüléknél van meg. Elvileg a povvergood jel arra szolgálna, hogy ha az megvan működhet a rendszer. Hiánya esetán állj van. Viszont a HDD-k adatai esetleg sérülhetnek az elégtelen tápellátás miatt. Érdemesebb a géptől függetlenül tesztelni a teherbírást. A kisördögök soha nem alszanak. Azt meg nem tudni, a Win mikor kap kedvet a HDD-k rendezgetéséhez.
-
raidx
őstag
válasz
hunluki #67644 üzenetére
Ha egy nem particionált területet adsz neki, oda kerül minden és nem b.... a többi meghajtót. Ha particionált és formattált területet adsz neki akkor feététlen le kell választani a többi meghajtót! Ez már a Win7-nél is így volt!
A particionálatlan területen létrehozza a neki szükséges particiókat és nem babrálja a többi meghajtót!
-
raidx
őstag
"Hamarosan lejár az akadálymentesítő technológiás frissítési ajánlat.'
"Microsoft csendben bejelentette, hogy 2017. december 31-gyel véget ér az akadálymentesítő technológiás frissítési lehetőség."
-
raidx
őstag
válasz
m0h0senator #67473 üzenetére
UPDATE tartozéka állítólag de nem MS fejlesztés. Ez küld infót a rendszeredről az UPDATE rendszernek. Állítólag keylogger funkciója is van. Valami gubanc van az UPDATE körül, ha állandóan fut.
-
raidx
őstag
válasz
King Unique #67327 üzenetére
Na meg ott van a win beépítettje. Akár ütemezve is ment és lemezképet is csinál. Mellette dolgozhatsz tovább. Ha végkép meghalt a rendszer, telepítőről vagy helyreállítási eszközről indítható a visszatöltés de szűz HDD/SSD-re is visszarakható. Megcsinálja a lemezképnek megfelelő formázzzást. Egyéb lemezek kizárhatók a formázásból.
Ezt örökölte a hetes verzióból. -
raidx
őstag
Az utóbbi napokba ha torrentet akareok letölteni félpercen belül eltűnik a netem, wifi wan. letőltés megy de egy oldal sem nyílik meg. Hibaelhárító azt mondja egy vagy több protokoll hiányzik a számítógépről. Deluge és Utorrent esetén is ugyan az a helyzet. A nyáron volt már ilyen de közbe routercsere volt és megszünt. Nem router hiba mert másik gépnél nincs gond. Deluge a legfrissebb, utorrent még a patkolás előtti tiszta. Sokáig használtam hibamentesen. Win lemezképből visszaállítás segít. Landriver újrarakás nem segít. Win frissítések rendben.
-
raidx
őstag
Nekem a CU írt felül egy drivert aminek következtében random rebbot volt naponta többdzör.
Az AsMedia driverét szabta el és igen nehezen derült ki mert néha csak annyit írt, az előző leállás és újraindulás váratlan volt. Néha meg drivert nem tudott betölteni.Kínomba visszaálltam Win7-re de ott is jött a reboot. Szervizbe sem találtak semmit mert volt, hogy napokig béke volt, de volt, hogy óránként jött egy két reboot.
-
raidx
őstag
válasz
Downsampling #66650 üzenetére
Ha pro verziód van a gpedit.msc. Felügyeleti eszközök, Windows összetevők, Windows update, Verziofrissitésewk és egyéb frissitések elhalasztása. Itt 8 hónap a max a verzióra. Az egyébre meg 4 hét.
Pipa be a felfüggesztéshez, Home esetén nincs ismeretem.
Másik megoldás, hogy teljesen letiltod az update-t. Nem ajánlott.
-
raidx
őstag
Ha valaki az MCT-vel akarja leszedni az FCU-t, az először töltse le a legfrissebb MTC-t. A korábban letöltött az akkori legfrissebb ISO-t szedi le! Nem a mostanit!
-
raidx
őstag
Figyelmedbe ajánlom az alábbi oldalt. Innen beszerezheted a neked kívánatos Wint. A letöltés az MS szervereiről történik, tehát elvileg megbízható. (Elviileg, mert már MS-t is törték, amiről mélyen halgat az óriás
.)
Innen letölthető az ISO downloader exe nevű progi ami ugyanazt tudja mint az oldal csak kényelmesebben:
-
raidx
őstag
OD eltávolítása:
A OneDrive eltávolítása emelt szintű parancsorban lehetséges, ahhoz, hogy eltávolítsuk, a következő parancsok használhatóak
Ha 32 bites a rendszer,
% systemroot% \ System32 \ OneDriveSetup.exe / uninstall
Ha 64 bites verzió fut
%systemroot% \ SysWOW64 \ OneDriveSetup.exe / uninstall
A parancs végrehajtásáról tájékoztatást nem kapunk!
Távolítsuk el a OneDrive könyvtárat a %UserProfile%,”% LOCALAPPDATA% és “% ProgramData% mappákból.
Majd a maradék OneDrive kulcsokat távolítsuk el, a beállításjegyzékből (Futtatásba írjuk be regedit) töröljük a két kulcsot, hogy eltávolítsuk az Explorer integrációt:
HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6}
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6}
-
raidx
őstag
"Jól el van dugva, de az is testreszabható, hogy hol mekkora lehet a virtuális memória
A virtuális memóriakezelést kétféleképpen lehet beállítani. Az egyik módszer (a hosszabbik): jobb klikk a Sajátgép -> Tulajdonságok -> (bal oldalt) Speciális rendszerbeállítások -> Teljesítmény (első) csoportban Beállítások gomb -> Speciális lap -> Módosítás gomb. A másik a korábban bemutatott God Mode-ból való elérés: csak keressünk benne rá a "virtuális memória" kifejezésre"
Alapesetben kikapcsolt, vagyis a rendszer kezeli. Pipa ki és máris beállítható.
Wingomb+Pause Break, Speciális rendszerbeállítások, Specioális, Teljasítménynél a Beállítások, Speciális, Módosítás. Pipa ki és beállítható.
-
raidx
őstag
válasz
DoItYourself #65191 üzenetére
Nekem már kafurcolt be a lemerülőfélbe lévő gombelem. Még garis volt a lap. Kicserélte a szervizes, azóta semmi baja. Előtte lassú boot, eltünt BIOS beállítások, rendszerösszeomlás szórakoztatott.
-
raidx
őstag
válasz
Mr-Pamacs #65126 üzenetére
2A hardver hibát kizárnám, hiszen a BIOS kiírja hogy megtalálta a vinyókat."
Attól még a winyó lehet hibás.
Egy HD Szentinel ellenörzés nem ártana. Vagy a másodlagos vezérlő vagy valamelyik winyó rosszalkodott. Persze kábelhiba is lehetett. Ami helyreállt a le fel húzással. -
raidx
őstag
válasz
Draken #64601 üzenetére
Mivel a kütyü kapható Win10-el is Így érdemes egy új telepítőt csinálni. Ajánlott a rufus program használata hozzá. Nézd át a BIOS beállításokat is. Nemrég nyűglődtem egy Lenovo X3-al és ott megvolt akadályozva a rendszertelepítés. Ki kellett kapcsolni a védelmi chipet ami az ujlenyomatolvasót is kezeli, na meg a bootokat is állítani kellett. Szóval alapból igen bolondbiztosra volt konfigolva.
-
raidx
őstag
válasz
Ferdzsoo #64615 üzenetére
Amikor először aktiváltad a régi gépen a Win10-et Ms-nél letárolásra került agy digitális üjlenyomat a gépedről. Akár mikor tisztatelepítést csinálsz amint nethez jut a Win, megküldi az ujlenyomatot MS-nek. Ha talál olyat az eltároltak között aktiválja a Wint. Valahogy MS fiókoban szét lehet választani őket és csak új licencel élessz aktivált. Például gép eladás esetén.
-
raidx
őstag
válasz
muszurkefal #64454 üzenetére
Nem fog menni. Egy digitális újjlenyomat azonosítja a gépedet amihez a kulcs hozzávan rendelve.
-
raidx
őstag
válasz
FerNandor #64406 üzenetére
Arra nincs ötletem. Nekem nem mutatja a PC nevét.
Bekapcs. Megjelenik az ASROCK felirat. Feléled az UEFI, Indul a Win. kb háromszor körbefordul a gyöngysor és az asztal megjelenik. Pár másodper még betöltődik pár dolog, (VGA, Net, Vírusirtó, Pár widget) és mehet a munka. JA! Nálam működik a gyorsboot! Nem mértem de kb. 20-25 másodperc lehet.
Asrock AM1B ITX, QuadCore AMD Athlon 5370, 2200 MHz, 4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM , KINGSTON SHFS37A120G (120 GB, SATA-III).
-
raidx
őstag
-
raidx
őstag
válasz
Abrion #64336 üzenetére
Milyen progikat hasznász, merre jársz,stb. Szóval mindent amit elkövetsz a gépeden De ezt a funkciót rövidesen megkepja a Win7 is. Vagy már megkapta. De a googl is figyeli mit csinálsz, A VGA kártyád is adakozik a gyártónak.
Minap vásároltam a neten. másnap egy hasonló kütyüt megakartam nejemnek mutatni. A kereső azonnal figyelmeztetett, hogy már vettem egy hasonló készüléket a levelezésem szerint. -
raidx
őstag
válasz
tobias88888 #64335 üzenetére
Nekem anno a Defender Malware kergetője okozott hasonló akadásokat. Virusirtó telepítés és Defender eltávolítás segített. De az még a Win10 első kiadása volt.
-
raidx
őstag
Egy régebbi frissítés óta legtöbbször még betűjelet sem kap. A saját maga álltal létrehozott virtuális lemezzel is ezt játsza. Azt hittem a CU majd megoldja de tévedtem. Gondoltam arra is, hogy esetleg nállam ment el valami. De nem! Pénteken telepítettem egy vadi új Lenovo lapost és ott is előjött a hiba.
-
raidx
őstag
válasz
kovászos #64203 üzenetére
A Win figyeli a használati szokásaidat és annak megfelelően próbálja átrendezni az eléréseket a HDD-n. Ha sűrűn sokfélét használsz akkor szegény állandóan rendezkedik. Ha rendszeresen ugyan azokat a programokat használod akkor egy idő utánn nyugi lessz. Kikapcsolási lehetőségről nem tudok.
-
raidx
őstag
válasz
King Unique #64128 üzenetére
Erre gondoltál?
rufus-2.16
-
raidx
őstag
válasz
littledon #63979 üzenetére
Ha új funkció van a csomagba akkor nő a telepítés mérete. De a lecserlt részek is megörzésre kerülnek egy külön könyvtárba több okból is. Például a frissítés visszavonása esetén megy vissza a régi. Nem tudom miket tárolsz még az SSD-n de a Winnek sosem kell 125 Giga.
-
raidx
őstag
-
raidx
őstag
Nekem meg épp 32 bites Win7 kellene. Van két kütyüm ami nem kapott XP óta friss drivert de 7 alatt még tudtam használni. Egész addig míg 64 bitesre nem váltottam. Mivel igen ritkán használom a kütyüket, nem akaródzik újakat venni. Ezért gondoltam, a tartalék gép 32 bitesítéséről.. Sajna a telepítőm olyan, hogy ő dönt 64 vagy 32 települjön. Megbízható helyről meg csak 64-esek jönnek. Virtuális gépre találtam Ms-nél. Nemtudom az USB-ket át lehet e adni a virtuálisnak. Régen próbáltam de kellett volna a gazdagépre teéepített cucc neki. Igaz azóta sok idő eltelt, lehet ez is változott.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DUALSHOCK 4 WIRELESS Controller PS4 / használt állapotban / 3 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest