- Sweet.tv - internetes TV
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Programozás topic
- ASUS routerek
- Bitcoin topic
- Megemeli a Microsoft az Office-Teams duó árát az EU kedvéért
- Az OpenAI nem kér Musk 97,4 milliárd dolláros vételi ajánlatából
- Videó stream letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
szente #25406 üzenetére
1TB felett még a HDD az úr ft/GB arányban, de lassan gondolom majd nem ez lesz. És én is megbízhatóbbnak tartom mint az SSD-t, bár sérülékenyebb is.
A merevlemezek 2012-ben voltak a legolcsóbbak, akkor asztali SATA 2TB-osat 12 ezerért lehetett venni. Jött az árvíz, és rájöttek, hogy drágábban is megveszik az emberek a HDD-ket. Aztán jöttek az SSD-k eleinte nem voltak verseny társak, nagy méretben most sem azok, de kis méretnél már kiszorulnak a HDD-k.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
szente
addikt
válasz
KROK640 #25405 üzenetére
Először nem néztem utána, hogy mik ezeknek az áruk és hasra ütés szerűen 15-ért akartam meghirdetni. Az utolsó pillanatban néztem meg az aprón az árát.
Pár napja 30-ért vettem 1,6TB-os SSD-t használtan, szóval a HDD mêg azért olcsóbb. Na meg én még mindig megbízhatóbbnak gondolom őket. -
KROK640
nagyúr
válasz
szente #25404 üzenetére
2TB külső HDD : Durva, hogy hogy felment ezeknek az áruk.
2020-ban (tehát már lassan 5 éve) vettem 4TB-os külső HDD-t 20 ezer ft-ért, alig használtan. Ráadásul abban kevesebb üzemóra volt nagyon sokkal mint a tiédben.
De sajnos a HDD-kre ez igaz, pl a 2021-ben vett 4TB-os TOSHIBA P300-asom akkor 25 ezer ft volt, most ugyanott, ugyaz a modell 38 ezer ft. 4 év alatt nemhogy csökkent volna az ára, még jelentősen (52%-al) nőtt az ára.
Régen a 3-4 éves cuccok már az újkori áruk felét, negyedét se érték
Aztán így nem nagyon csoda, hogy lassan az emberek nem vesznek HDD-t, 1TB-ig egyértelműen SSD-t jobb venni, de lassan már 1-2TB között is. Afelett még mindig a HDD a jobb, de elég kevés átlag ember vesz 2+ TB tárhellyel gépet. (én pl pont kivétel vagyok, csak a napi használatos gépben 7+ TB van)
És most nem a hirdetésedet akartam ócsárolni, csak egyszerűen kiadtam a gondolataimat arról, hogy mennyire szomorú ez a helyzet
Esetleg beszélgetés indítónak szántam.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Bélaaaa
őstag
Egy Logitech Z906 hangrendszer valakinek?
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
Gaaabeeesz
senior tag
Sziasztok.
valakinek esetleg lenne eladó (gamer) headset-e 15-20k körül? Egyik ismerős venne, nem igazán tudom mi való ilyen felhasználasra, így érdemileg kevésbé tudok neki segíteni. KösziÜdv, Gabesz
-
Ukraan
aktív tag
Üdv!
Eladósorba került [Acer Nitro VG220Q] monitorom. Helyi vevőnek olcsóbb, és Veszprémben házhoz is viszem.BÚÉK!
-
_kovi_
aktív tag
Eladó Corsair VX450, igazi, minőségi tápegység. [link]
-
szente
addikt
Eladó alig használt, garis SSD: [link]
-
szente
addikt
Eladó FM2 félkonfig házi szervernek, szűlőknek, aminek akarod: [link]
Csere érdekel dupla portos Gigabites Intel hálókártyára, valami alapabb AM3 hűtőre, UEFI-s AM3 lapra. -
Grave_444
nagyúr
Keresek micro usb -> USB-C átalakítót. [link]
-
_kovi_
aktív tag
Keresek 650-700W körüli tápot, minőségit. Előny a GOLD minősítés.
-
KROK640
nagyúr
válasz
kicsigeri #25389 üzenetére
Na most Z97 vagy G43-as lap? úgy érzem magam mint vasorrú bába a mágnes viharban.
Z97 lesz amúgy a proci miatt inkább. Nem egy rossz gép ez, 4C8T 3400/3800MHZ Haswell ...A táp Corsair CX400? Akkor bátran ráteheted.
-
KROK640
nagyúr
-
kicsigeri
senior tag
Sziasztok,
Valakinek véletlen nincs elfekvőben molex 6 pin vga vagy sata 6 pin vga átalakító kábel? Csak egy 6 pines csatlakozóm van a tápon, és 2 kellene a vga-nak.
Köszi -
aazimi
tag
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Gaaabeeesz #25379 üzenetére
Pétfürdő és Gábor, így rémlik valami. Pétfürdőn is megfordultam párszor
-
Gaaabeeesz
senior tag
-
Gaaabeeesz
senior tag
Sziasztok.
valakinél nem lapul egy divx-et vagy mindent is evő DVD lejátszó tàvirányítóval? Én már nagyon rég kukáztam ezeket a retró cuccokat. És az egyik szomszéd örülne neki, mert a jelenlegihez (valami magnovox wft?) nincs meg a távirányírója (próbáltam 2 univerzálist tanítani, de hozzá sem szagoltak), anélkül meg nem nehézkes használni.Üdv, Gabesz
-
aazimi
tag
Sziasztok!
creality ender 3 v3 se-be műanyag alapanyagot lehet venni Veszprémben valahol?
Köszönöm!
PÜ a biztos
-
Ukraan
aktív tag
Üdv!
Van egy jóféle eladó [gamer laptop] -om. Helyben kedvezménnyel adom.
Illetve keresek 24-es, FHD, lehetőleg DisplayPort-al és hangszórókkal felszerelt jó állapotú monitort, netezéshez, filmnézéshez, Office-hoz, illetve kevés játékhoz, 20-25k-s árig. Ha van ilyenetek, kérlek, jelezzétek!
Köszönöm![ Szerkesztve ]
BÚÉK!
-
KROK640
nagyúr
válasz
Gaaabeeesz #25376 üzenetére
Eddig csak azt sakkoztam ki, hogy a három Veszprémi Gábor ismerősömből aki hirtelen eszembe jut egyik sem lehetsz
De sorry, hogy nem emlékszem, rég volt, meg akkoriban nagyon sok embernek segítettem, meg csináltam gépet.
Viszont te emlékeztél rámInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Gaaabeeesz #25374 üzenetére
Jaa... az lehet.
Egyébként tudtad, hogy más néven, de lényegében ma is létezik?Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Gaaabeeesz #25369 üzenetére
Igen, az vagyok
Honnan ismerjük egymást? Balatonalmádi, nyúlpörkölt?Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Jefedrin #25368 üzenetére
Nekem az csak később jött, a Z97, de szintén G3258-as procival, ami fel is ment 4700-ig is, de onnan már feszt kellett volna emelni, így maradt a betonstabil 4500MHZ
Most is megvan az a CPU, csak egy dobozban, olyan eklatáns példányok mellett mint az a bizonyos lentebb említett E2140...
"Azok a régi szép kétmagos tuningos idők. " - Nekem azok még a 2.66GHZ-es Pentium D-k 4GHZ-re húzásával kezdődtek
Aztán némi C2D tuning. 2009-ben aztán lett egy E2140-em (1600MHZ) ami megy 4800MHZ-en LN2-vel. Egy ideig azzal borzoltam a kedélyeket a helyi tuning találkozókon és a haverok körében. Közben persze ment az Athlon XP 1466@2669MHZ is évek óta
néha egy kis variálással.
Aztán a jöttek a négy magos (illetve 2C4T ) idők, meg majd idővel a Pentium G3258 ismét kétmagos tuningnak.Skylake most még elég, de majd mikor jön a Win 11, akkor sajna kevés lesz
Ha jól emlékszem idén októberben vége lesz a Win 10 támogatásának, vagyis nem támogatott lesz
Ez a "nem támogatott" az informatikában sajnos a szigorúan tiltott és el lehetetlenített szinonímája tapasztalatom szerint
Talán trükközve fel lehet rakni, de elképzelhető, hogy akkor idén még egy gépcsere állhat elő...
-
Jefedrin
tag
Esetleg valakinek eladóban egy 8Gb-os modul?
Telepíteni sem tudok sajnos. Megállt a qva memória miatt a tudomány.Margit, ne hízelegj, ne hízelegj. Még a végén nem verlek meg!
-
Jefedrin
tag
Nincs valakinek 2x8GB 2133Mhz ddr4-e egy 2x8GB 2400Mhz Gskill Aegis kitért cserébe?
Ez a hülye i5 6400 nem akarja kezelni a 2133Mhz-nél nagyobb ramokat. Sajnos el sem indul a gép.
Margit, ne hízelegj, ne hízelegj. Még a végén nem verlek meg!
-
Jefedrin
tag
válasz
KROK640 #25367 üzenetére
Én azonnal ezzel a Z97 lappal kezdtem a haswellt. Meg egy G3258-as procival amit 5,1Ghz-en használtam. Azok a régi szép kétmagos tuningos idők. 😃
Alapvetően 9. gen. alá én sem mennék már egy régi gép fejlesztésekor viszont ebben a történetben nem kellett, hogy többet tudjon mint a régi. Net, videózás, meg iskolai cuccok miatt kell a gép a gyerkőcnek. Semmi más. Skylake-nek is elégnek kell lennie.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Jefedrin #25364 üzenetére
Nekem is az első 4th genem anno elment (Gigabyte B85M D3H, Intel Core I3-4330, 24GB DDR4) aztán később lett helyette a Z97-es meg előbb egy Pentium majd az I3 4170, de van hozzá egy I5 is, meg tervezem I7 4770 szintre fejleszteni. És nálam is retrozás a cél, amúgy Win7-el
Hát ha sürgős volt a gép, akkor megértem, hogy cseréltél, mondjuk én ma már ilyen helyzetben is inkább 10th gen I3-at vennék, de legalábbis 8th gen alá nem mennék (ott emelkedik a magszám, így némi érezhető upgradenek is lehetett volna a cserét felfogni).
A mostani géped is jó még, én egy B560 lap, 10400F meg RTX 3060 12GB kombót használok.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Jefedrin
tag
válasz
MasterDeeJay #25361 üzenetére
Még majd tovább megyek. Ki akarom tesztelni mi a rossz.
Ez volt a régi gépem, nem akarom veszni hagyni.
Csak ezt anno unokahúgomnak adtam, de mivel neki sürgős a gép ezért cserélek neki mindent aztán legalább visszakerül hozzám a szívem csücske és tudok kicsit retrózni. 🙂A mostani gépem egy Z370 lap 9600K-val meg 1070-el.
Elem van rengeteg az üzletben. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Ha valakit érdekel komplett pc, nektek 20k és házhoz viszem. [link]
Asus M5A97 LE R2.0, FX-6350, 8GB, 1TB, GT430 -
válasz
Jefedrin #25357 üzenetére
Elemcsere?
Nem egy kukázott lapom volt aminél se kép se hang, annyira hogy nem reagáltak a power gombra sem, de volt hogy elindult leállt elindult. És csoda módon új elemmel meg működik rendesen. Persze lehet hogy szerencsém volt de érdemes megpróbálni, pepkóba szokott lenni egy levélnyi cr2032-2022-2016.. valami 500ft vagy mennyi, érdemes betárazni belőle. -
tDr1v3r
veterán
Egyelőre csak érdeklődés szintjén, még annyira nem aktuális, de nincs/nem lesz valakinek esetleg eladó 27"-os 1440p/1600p-s monitora? A 16:9 és 16:10-es képarány lenne lényeg, 21:9-es monitorom van már tizenéve de gyűlölöm, sok helyet foglal el.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Jefedrin
tag
Üdv.
Skacok, nincs valakinek elfekvőben teszteléshez egy haswell lapja plusz proci?
Adott egy Z97-es lap és egy 4460-as proci. Egyik napról a másikra se kép se hang. Szeretném letesztelni, hogy mi szállt el. Egy új Hexa 500-as táp került már bele, de így se indul. Valszeg a lap lesz a ludas, de sajnos már megváltam a Haswell cuccaimtól így nem tudom tesztelni.Margit, ne hízelegj, ne hízelegj. Még a végén nem verlek meg!
-
Grave_444
nagyúr
Valakinek nincs olcsó ATX gépháza és egy használható tápegysége eladó?
Netezős, régi géphez kéne. -
aazimi
tag
Elkezdtek puposodni a drónom akksijai. Tudtok ajánlani valakit, aki javít ilyet?
PÜ a biztos
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #25347 üzenetére
Gravis ... ne is mondd, volt kettő darabom, 500ft-ért nem kellett a kutyának sem 2009-ben, végül kidobtam őket. Ma meg aranyárban mennek
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #25241 üzenetére
Pont ugyanilyenem van
(és a doboza is megvan, nem is gondoltam, hogy már ennyit ér
)
-
_kovi_
aktív tag
Eladó: 5M HDMI 2.1 8K/60Hz kábel, Ultra High speed, hálós.
Sajnos rövid lett az 5m, ÚJ bontatlan garanciális.
[link][ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz
thomeef #25341 üzenetére
https://balatonplaza.hu/uzlet/kinai-bufe/
ugy tunik, kb ez a hivatalos neve
-
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Gaaabeeesz #25336 üzenetére
Jajj, sokszor azt sem tudom milyen nap van. Köszi Valeo
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Ra3
őstag
A vasútállomás környékén szerintetek hol érdemes hagyni a kocsit 2 napra?
Van valami P+R parkoló ahol azért biztonságban lenne, vagy keressek más helyet a környéken? (Bakonyalja pl?)''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
tDr1v3r
veterán
Zsülikéék (mi csak így hívjuk őket) nyitva voltak ma is, mi is rendeltünk, 8 után hozták ki.
Rajtuk kívül csak a plázás kínaiból ettünk eddig, de az pocsék volt. Állítólag a Wok&go is pocsék, azt direkt nem próbáltuk.
-
cigam
titán
Köszi!
Vasárnap nincsenek nyitva
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
cigam
titán
Szerintetek melyik a legfinomabb kínai étterem, ahonnan van házhozszállítás?
Tudom ízlések és ficamok, de talán mégis van ajánlottabb a többinél.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
b-max
senior tag
válasz
MasterDeeJay #25318 üzenetére
nekem is ilyen, több mint 20 éves használom
.
Néha egy kis WD40 nem árt neki.Telefonos elérhetőség : huszas 92 6kettő 3O4 - Viber is
-
chatran
őstag
válasz
Gaaabeeesz #25320 üzenetére
Ez mellé ment,
“Rájöttek arra, hogy a sárgulást okozó bróm - melyet égésgátló adalékként a 70-es évek végétől kezdtek el használni az olcsó tömegtermeléshez használt gyúlékony ABS műanyagokhoz - a napfény illetve az irodákban használt neoncsövekből áradó UV sugárzás hatására felszabadul. A bróm a felszínre "vándorol" és a levegő oxigénjével stabil komplexet képez. Ettől van az a sárgás, sárgás-barna elszíneződés. Minél több bróm szabadul fel, annál erősebb a sárgulás.“
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
Mi is Kiflin szoktuk cseréltetni, csak ha pont belefutnánk hogy kiürült és aznapra már nem tudunk rendelni...
Igazából már annyira nem égető, a kérdés feltétele óta vettünk még egy patront az ilyen esetekre (plusz rendeltem adaptert a kék patronhoz), csak érdekelt. A Sodastream weboldalán amúgy kék patronra keresve rengeteg találatot hoz a városban, de rózsaszínre egyet sem...
-
cigam
titán
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
chatran
őstag
válasz
MasterDeeJay #25318 üzenetére
Pár éve még egész sok jó állapotú WMO volt az aprón, akkoriban vettem kettőt is.
Mostanában a jó öreg IMO 1.1a-t használom a céges gépen, amit valamikor a 2000-es évek elején vettem, a golyós Genius helyett.
Mondjuk ennek már volt pár baja, kábel és kapcsolócsere. Próbálkoztam a burkolat hidrogén-peroxid-os fehérítésével, de nem volt túl sikeres, maradt sárga.A tietek, hogyan maradt olyan szép hófehér?
-
-
chatran
őstag
válasz
MasterDeeJay #25316 üzenetére
A WMO nem eladó?
-
Eladó Gigabyte R9 380 4GB Gaming OC.
14eFTLesz még egy R7 360-as Asus is, majd írok arra is árat meg hirdetést, most még nem elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
Sziasztok!
A rózsaszín (CQC) Sodastream patront cserélik valahol a városban?disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
HP Prodesk 400 G3 mini (i5 7500T / 8GB DDR4 / NOSSD) + tápja
28eFT
Venti hangos benne.
Win10 kulcs van rajta de nem próbáltam!
-
Lenovo Thinkstation M710s (7gen penitum gold, 4gb ram)
20eFT
Pentium Gold G4560 (2 mag 4 szál)
1x4GB DDR4 2400T ram
SDD/HDD nincs benne
venti kicsit surrog, pasztázva soha nem volt
low profile, videókártya is csak kicsi megy bele.
próbagarit adok rá
Made in Hungary
win10 matricás biosba integált kulcsal (nem próbáltam)
Személyes átvétel Veszprém, Balatonfüred[ Szerkesztve ]
-
Ukraan
aktív tag
Üdv!
Nézzetek körül a [hirdetéseim] között, hátha valakinek valami éppen kapóra jönne. Veszprémben, illetve a környéken szívesebben adnám el őket, a csomagküldéssel járó vesződés helyett.BÚÉK!
-
Gergosz2
veterán
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
szente
addikt
Eladó 2x8GB DDR4: [link]
-
Bencus88
nagyúr
Sziasztok lenne 2 eladó monitorom, hátha valakit érdekel mielőtt felrakom apróra.
LG29WK600
LG Flatron W2353V - PFIlletve egy használt Nike bauer jégkori 43/44
-
thomeef
őstag
válasz
csibor #25296 üzenetére
Az alzán egyébként most brutális TV akciók vannak, talán az idei legjobbak. [for example]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Sweet.tv - internetes TV
- Építő/felújító topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kés topik
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Elektromos cigaretta 🔞
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest