Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
anonym1s
őstag
válasz Oneforall #31064 üzenetére
Hali.
Nekem is acer laptopom van, es nekem is volt ilyen problemam.
Nalam a megoldas az volt (ha jol emlekszem), hogy a pendrive particios tablajat MBR-rol GPT-re kellett konvertalni, ahogy a kepen van. Aztan ramasoltam a win10 telepitot es most oke.
A legalso a pendrive, a 30,56gb-os.[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
Kossz!
Eszembe nem jutott hogy igy lehet torolni a szemetet, pedig regen meg xp rendszeren hasznaltam. Igy sikerult 20,6gb-osra csokkenteni a 38gb-os rendszert.
Ezt minden frissites utan meg kell majd csinalnom? Van valami beallitas hogy ne hozza letre a windows.old mappat frissites utan? Van mentesem az eredeti rendszerrol, szoval semmi szukseg a windowsos mentesre.Az indexelest kikapcsoltam a c:\ meghajton most, de ez csak egy szolgaltatas, en meg mar legalabb harmat figyeltem meg ami porgeti a processzort. Pl. windows defender szolgaltatas, azt ki sem tudom kapcsolni mert inaktiv a gombja.
-
anonym1s
őstag
Sziasztok.
Legalis windows10 van a laptopomon de mar rendesen utalom ezt a szart, annyi baj van vele.
Egyik problemam, hogy frissites utan folyton megjelenik egy "windosw.old" nevu mappa a C: meghajto gyokereben ami (miatt epp harom napja formaztam a rendszer meghajtot es raktam ujra a rendszert, mert ez a windows.old mappa) 16gb es nem tudom torolni sehogyan sem, plusz ehhez hozzajon hogy frissites utan folyton visszza allitja nehany (de lehet mind, csak nem veszem eszre a tobbit) program alapertelmezett windows beallitasat, pl. media fajlok megnyitasahoz tarsitott programok vissza allnak arra a szemet windowsos lejatszora, tovabba a kepnezegeto, a pdf olvaso, meg amit meg nem vettem eszre.
Ez az egyik gond.
Masik, hogy ha itt hagyom a gepet tetlenul, akkor nehany perc utan azt veszem eszre hogy porog a huto ventillator mint az allat, mert valami windowsos szolgaltatas miatt a processzor 50-60%-on megy. Nem tudom mar pontosan a nevuket, de az egyik tuti hogy a "Windows defender solgaltatas", masik valami "NT & Kernel", harmadik valami "Windows gazda folyamat" vagy mi szar, meg egyeb windows szolgaltatasok.
Most pl. 67 hatterfolyamat van, amibol 28 a "windows hatterfolyamat" de a sima "hatterfolyamatok" nagy resze is valami windows szolgaltatas.Harmadik gondom az, hogy ha kikapcsolom a hibernalas funkciot, akkor rettenet sokaig tart a leallitas meg az inditas is, pedig ssd van a laptopban. Kikapcsolt hibernalassal tovabb tart a rendszerinditas ssd-rol mint a win7 gepen hdd-rol. Amikor a hibernalas be van kapcsolva akkor masodpercek alatt "leall" es az inditas is nehany masodperc. Azert raktam idezojelbe a "leall" szot, mert az elobbibol arra kovetkeztetek, hogy tuti nem leall a rendszer, hanem csak hibernalja azt. Amikor kikapcsolom a hibernmalas funkciot, akkor ugye nem tudja hibernalni es rettenet sok ido a leallitas vagy az inditas.
Van valami beallitas vagy egyeb trukk amivel hasznalhatova lehet tenni ezt a win10 rendszert?
Szamomra ez igy egy rakas szar, es a legnagyobb baj, hogy a laptopomhoz nincsenek win7 driverek, szoval muszaj ezt a retek win10-et hasznalnom. -
anonym1s
őstag
-
anonym1s
őstag
válasz Sweet Lou 6 #27873 üzenetére
Kossz a valaszt, es neked is King Unique!
Akkor ket hiba is lehet, mert most neztem az ssd-t es valoban mbr, tovabba a win8.1-et legacy modban telepitettem, mert uefi modban nem boot-olt be a pendrive-rol.
Probaltam atkonvertalni mbr-rol gpt-re win10-ben a minitool partition wizaed programmal, de azt irja hogy rendszer particiot konvertalok, akkor az nem lesz bootolhato a konvertalas utan. Valojaban csak a renndszer van rajta, semmi lenyeges csak nem toltenek fel napot ujra telepitgetessel ha nem muszaj.
Van mentesem az elso 350mb-os particiorol meg a rendszer particiorol. Ha atkonvertalom gpt-re az ssd-t aztan visszarakom a mentest az elso 350mb particiorol (az a boot particio ha jol tudom) akkor gpt marad es bootolhato?[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
Sziasztok.
Vettem egy uj laptopot es a hdd-t kicsereltem egy ssd-re, felraktam a win8.1-et pendrive-rol aztan frissitettem win10-re es latszolag minden oke, de a gond az, hogy csak akkor indul a gep, ha a biosban a boot legacy-ra van allitva. Ha uefi-re allitom akkor "no bootable device" hibauzenet es nem indul a gep.
Az eredeti hdd-vel uefi modban volt es ment rendesen.
Mit kene csinalnom hgy uefi modban is induljon most az ssd-vel?A laptop tipusa a kepen:
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- TCL LCD és LED TV-k
- Ukrajnai háború
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Diablo IV
- Mobil flották
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Heroes of Might and Magic V (Gold Edition) - PC-s játék
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest