Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heavyrain
őstag
Egyik ismerősöm Windows 10-es laptopja updatelt, majd utána nem indult el. Megakadt a windows logo utáni betöltésnél.
Biost elérem.
Az alaphelyzetbe állítás és a javítás nem működik.Mit lehet tenni?
[ Szerkesztve ]
-
Pokesz007
senior tag
-
noxon
őstag
Helló, frissítettem az 15007-re és most az edge-ben azt mondja nincs flash player, pedig be van kapcsolva. Van erre valami megoldás?
We live in a simulated world...
-
senki66
senior tag
válasz zsoltzsolt #54087 üzenetére
Nem melyik év, inkább melyik nap? Április 1-sejei ...
-
tatararpad
őstag
Kb. semmi említésre méltó funkció nincs benne eddig, szvsz tökmindegy mikor jön.
-
moleculez
veterán
-
Minél később, annál jobb Még a szülinapi frissítést sem hevertük ki.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
moleculez
veterán
válasz Partyface007 #54089 üzenetére
Köszi, hazaérek kipróbálom.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Partyface007
őstag
válasz moleculez #54088 üzenetére
sima usernek eleve nincs joga installálni, meghajtókat legegyszerűbb ntfs security szinten szabályozni: system és administrators csoportnak full control users csoportot meg explicit deny-ra kell állítani és kész (meghajtón jobb egérgomb properties/ tulajdonságok /security/ biztonság fül) egyedül a c-t ne piszkáld így...
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
válasz Partyface007 #54082 üzenetére
Nem próbáltam installálni, csak példakép írtam. Nemis az install a lényeg, hanem hogy filekezeloben el tudjak rejteni meghajtókat. Sőt a legjobb az lenne ha egy particion kívül nem is kapna mást, vagy valami hasonló megoldás érdekelne.
-
vigyori78
őstag
Szia.
Konkrétan mi van rádugva?
Mert én egyszer jártam úgy, hogy vettem olcsó kábelt aminek az egyik fele jack a másik 2 rca és gyárilag rossz volt a kábel mert a piros fehér rca fel volt cserélve, először én is azt hittem nálam van a bibi de rádugtam egy fejhalgatót és azon jó volt a jobb bal oldal. -
westlake
félisten
-
VGYke
addikt
válasz Tybor66 #54075 üzenetére
Köszönöm Nektek és Nektek a Start menüs választ. Idő közben rájöttem: Jobb gomb a tálcára, Beállítások. Itt "Start menü/kezdőképernyő", majd jobb oldalon lent "Start menüben...mappák kiválasztása":
Ezután lehet csattogtatni mi kell és mi nemSzerk.: Hoopsz most látom tom_tol írását, ezek szerint 30 percet írtam a sajátom, mert az előbb még nem volt itt. Már mindegy, kitörölni nem tudom...
[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
tom_tol
addikt
válasz -=RelakS=- #54069 üzenetére
-
moleculez
veterán
válasz Partyface007 #54073 üzenetére
Sima mezei user lett létrehozva.
-
Tybor66
tag
válasz -=RelakS=- #54076 üzenetére
Sajburger sajnos nincs, nem tudom Windows vonalon mi a "megfelelő" kifejezése a három vízszintes vonalnak, de a telefonos topikokban a Hamburger-t használják.
iPhone SE (2016) & iPhone SE (2020) -> Samsung Galaxy A54 (8/256) & MacBook Air M1 (2020)
-
Tybor66
tag
Én is Windows 10 Pro v1607 build 14393.693-al rendelkezem és van "Fájlkezelő". (Még nem volt friss telepítés.)
(#54071) -=RelakS=- Fent a hamburgerre (Kibontás) kattintva, kiírja szöveggel is a menüt.
[ Szerkesztve ]
iPhone SE (2016) & iPhone SE (2020) -> Samsung Galaxy A54 (8/256) & MacBook Air M1 (2020)
-
kisapa
senior tag
válasz -=RelakS=- #54071 üzenetére
Sziasztok! Ma vettem észre,hogy az indító képernyőn megjelent a vendég nevű felhasználó. Ez még nem is zavarna de jelenleg a gépházban a felhasználói fiókot választva kiép a rendszer a gépházból. Ez valami új bug vagy mi a fene. Az érdekesség,hogy a vezérlőpulton keresztül be lehet lépni a felhasználókhoz.
-
DS39
nagyúr
válasz -=RelakS=- #54069 üzenetére
lehet valami bug is, annyit módosították már ezt a szerencsétlen start menüt a 10-esben:
-
DS39
nagyúr
válasz -=RelakS=- #54067 üzenetére
nekem van ilyen opcióm, pedig a legfrissebb a win10 pro.
-
Jól megszivatott az MS a downgrade joggal.
Megkérdeztem őket hogyan is működik a downgrade hivatalosan.
Tehát be kell szerezni egy akár milyen oem win7 kulcsot amely lehet felhasznált is, lényeg hogy elfogadja a telepítő. Majd ezt telefonon kell aktiválni. Első próbálkozásra a telefonos aktiválásnál neten talált kulcsok nem mentek és akkor mondták a telefonos aktiválásnál hogy érvényes kulcs kell de lehet felhasznált is.
Na én egy régi gépről sima nem brand kulcsal telefonon elég nagy munkával beaktiválgattam elég sok gépet, hibátlanul beaktiválta. Ment kb fél évig és most kb 15-gép vinnyog hogy nem eredeti.
Gondolom valami frissítés jött le a gépekkel ami látta hogy aktiválva van másik gépen. De akkor mi a gyíkért mondták hogy lehet aktiválva vagy felhasználva a downgrade-s kulcs?
Vagy szarjam le és rakjak mindre aktivátort, az eredetiséget úgyis papírral és matricával igazolhatom, nem?
Most ez miatt áll le óránként egy csomó gép.Na akkor a fő kérdés újra hogy hogyan is működik a downgrade jog mert sehol nincs normálisan leírva. Win 10 pro-ról van szó és Win7 pro-nak kellene mennie a gépeken.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Újratelepítettem a win10-t, egy MS oldalról letöltött Win10_1607_Hungarian_x64.iso lemezképből. A start gomb bal oldali sávjából hiányzik a "Fájlkezelő" ikon (tehát a pirossal bekeretezett nincs):
Mondjuk túlélem, csak kíváncsi vagyok arra, hogy miért, valami telepítési hiba, vagy a 1607 telepítő már ilyen?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Imi1981
veterán
válasz zsoltzsolt #54057 üzenetére
Akkor én sem vacakolok mással .Úgysem észnélkül netezek úgyhogy talán nem lesz baj . Kösz
-
pinnacle
nagyúr
válasz tatararpad #54055 üzenetére
Köszi! Sorszámozást, fájl név meghagyással, hogy kell beállítani? Ha jól látom a Számlálót kell tenni előre.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Sziasztok ! A windows 10 beépített defender megbízható vagy mindenképp mást használjak ? Most eset smart van fen (próbaverzió) de ha megfelelő védelmet ad már a defender is akkor azt használnám .
-
pinnacle
nagyúr
ABC sorrendben lévő fájlokat, hogy lehetne sorszámozni? Tehát a neve megmaradjon, (ezért nem jó az átnevezés), csak szám is legyen előtte.
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem kellene általánosítani. Ez olyan, mintha lenne tíz gyilkos és tíz ártatlan ember. Ha én valami véletlen folytán csak a tíz gyilkossal találkoznék, valószínűleg kijelenteném, hogy minden ember gyilkos, mert én csak olyanokkal találkoztam. Pedig ott van a másik tíz is, csak velük nem futottam össze.
-
HypeeeR
tag
válasz tatararpad #54045 üzenetére
Hát igen, az én gépeimen van visszaállítási pont, illetve rendszeresen készítek mentést Egyébként egy másik gépen végigment a frissítés (nem tudom a KBxxxxxx számát), de nem indult újra magától a gép. 7-8 óra várakozás után újraindítottam, majd a Windows logó után fekete képernyő fogadott a kurzorral. Azon segített az indítási helyreállítás. Érdekes módon mindkét problémás gép Lenovo notebook.
Fő a pozitívum! (c) Clone...
-
-
HypeeeR
tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm gépén tegnap frissült a win10, azóta sajnos nem tudja használni a laptopot. Bejön a kezdőképernyő, de nem tudja kiválasztani a felhasználót, mert egyből visszaugrik a kezdőképernyőre. Próbáltam telepítővel a helyreállítást, a rendszer újratelepítését a fájlok megtartásával, illetve a rendszer indítását akadályózó hibák elhárítását, de egyik sem sikerült, mindegyik hibába ütközött. Sajnos nincs visszaállítási pont, illetve korábbi lemezkép sem.
Valakinek van valami ötlete?
Fő a pozitívum! (c) Clone...
-
moleculez
veterán
Sziasztok! Adott egy W10Home rendszer. Van a saját (admin) és egy második (guest ) account. Hol, vagy hogyan tudom a guest hozzáfereseit limitálni. Milyen programot használhat, mit csinálhat, mit nem, (letöltés,install tiltása) mert most átjárás van a sajátgépben mindenhova, és ez nem igazán tetszik.
-
mexel
veterán
Beírom, hátha érdekel majd valakit vagy segít valakinek: mégismeg lehet cserélni a sztereó csatorna jobb és bal oldalát szoftveresen, igaz nem a gyári beépítettel.
Az Equalizer APO nevű kis progival megoldható. Ha valakit érdekel leírom a megoldást, bár angolul van egy leírás róla egy-két helyen. -
VoidXs
nagyúr
válasz baboss #54037 üzenetére
Fotószerkesztés, videóvágás, konvertálás, és hasonló, nagy adatmennyiséggel dolgozó multimédiás folyamatokon lehet csak javítani ennyivel. Én játékhoz azt se vettem észre, amikor kicsúszott 4 giga a 8-ból hónapokon át, annyira nem számít.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Mikor, mire kell 32GB ram a gépbe ? -
Yeffy
veterán
bocs, kifutottam a regidobol
ees igazad lett, mukodik!! ki-bekapcsoltam a jelszavazast, es mot mar jo. az lehetett a gond, hogy amikor jovahagyom a jelszo kikapcsolast, ugye keri a felh.nevet es jelszot. na, ott nem az eredeti, kisbetuvel kezdodo username-em volt, hanem nagy betuvel. es hiaba irtam be a jo jelszot, velhetoleg nem fogadta el, meg ha le is okeztam.
most ezt eszrevettem, korrigaltam, es voila! jo lett.ezer koszonet!!
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
movax
őstag
Nem kell a regiszterekben turkálni. Kikapcsolod az automatikus driverfrissítést (lásd fenn a link), majd az eszközkezelőben leszeded a wifi-drivert, bepipálva azt is, hogy távolítsa is el a gépről. Majd felteszed azt a drivert, amellyel korábban működött a wifi és ennyi.
-
DS39
nagyúr
válasz Oryctolagus #54031 üzenetére
első lépésként: [link]
másodikként uninstallálod azt ami nem kell, és telepíted a kívánt drivert.
-
Oryctolagus
tag
Üdv!
Le lehetne cserélni egy wifi drivert?
A problémám az, hogy az augusztusi frissítés óta nem tudok wifivel csatlakozni az itthoni hálózatra.
Előtte működött.A jelenlegi wifi driver:
Realtek 8821AE Wireless LAN 802.11ac PCI-e NIC
2016. 03. 23.
2023.30.301.2016Ezzel működött:
Realtek Semiconductor Corp.
2015.07.20.
2023.4.720.2015Hogyan kellene ez profin kicserélni?
Köszönöm!
Per aspera ad astra.
-
mexel
veterán
Köszönöm, akkor szoftveresen nem megya bal-jobb fordítás. Hardveresen meg tudom majd oldani, csak ez nem az én gépem, most csináltam és holnap reggel megyek haza, itt nincs semmi amivel "megfordítom" hardveresen. Majd legközelebb ha jövök hozok jack-et amit bekötök fordítva.
Más: Defender frissítésre ötlet? Ha pl a win update ki van lőve akkor a defender frissítsen automatikusan, csendben. Erre van ötlet? Ezt még jó lenne ma megoldanom valahogy.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Csináltam egy rendszer visszaállítást, meghalt a win10. Újraindul, először kiír egy QR kódot (ez a kék képernyő MS megoldási linkjére vezet), aztán jön egy képernyő hogy újraindítás, egyéb lehetőségek (vagy ilyesmi), de nem tudok mit csinálni, mert sem a billentyű nem él, sem az egér, tehát marad a reset gomb (az él )
Nem készítettem rendszerindító lemezt.
Tehetek még valamit, az újra telepítésen kívül? SOS kellene, mert az éjszaka kell valami megoldást találnom...kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Gre@T
tag
Üdv,
Windows 10, bár lehet gép probléma lesz. A gépben van egy 250G SSD és egy WD 500G blue HDD.
A masina: GA-970A-UD3P + FX6300 + 8G ramA másolás a HDD-ről hálózatra vagy éppen az SSD-re hát floppy lassú a maximum éééééééééééésebesség 2,8Mb/s.
Raktam rá új partíciót - semmi hatás.
SATA kábelt is cseréltem - semmi hatás
Átdugtan a HDD-t másik portba - semmi hatás
Lehúztam az optikai meghatókat, hátha összeakad? - Semmi hatásLehet már 8.1 alatt is ilyen volt?
Van valami ötletetek?
-
mexel
veterán
Arra tud valaki megoldást hogy a sztereó hangcsatornákat felcseréljem? ( a bal-t a jobb-al)
Realtek ALC892 van a lapon, most csak a win10-es driver van fenr. Ha valakinek fent van a realtekes driver megnézné az tud-e ilyesmit? Mert akkor felraknám.A hangszórók úgy vannak elhelyezve hogy éppen fordítva szól, és a bekapcsoló gomb miatt nem lehet megfordítani. Játéknál és filmnél zavaró hogy fordítva jön a hang. Itt meg nincs most semmi mechanikai fordító ( jack) meg kellene oldanom valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
addikt
válasz tordaitibi #54021 üzenetére
A zárolási képernyő-alvásból felkeltve eltüntetése engem is érdekelne.
Jelszó nincsÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
tordaitibi
veterán
Nem fog neki sikerülni, én kb. 2 napot elszarakodtam ezzel, mindent megpróbáltam, a reg turkálást is.
Ő most már a 4. itt a fórumon pár hét alatt, akinek login gondja van, ha sikerül megoldani ne tartsa magába a megoldást senki, engem is nagyon érdekelne. Nekem mellé még a zárolási képernyőn is át kell magam küzdenem, nem tudom kikapcsolni ha altatásból jön vissza. Erre is minden létező tippet-trükköt bevetettem már. -
raidx
őstag
válasz ImpersonatoR #54017 üzenetére
Ha a legfrissebb MCT-t használod igen! Ha régebbi letöltésű akkor az annak megfelelő verzió jön le.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
addikt
Az összefoglalóban levő media creation tool al ha letoltok egy usb telepítőt az lehetőség szerint mindig a legújabb/legfrisebb build et tölti le?
Sokszor csak mobilnet van ahova viszem (lapotop pl) és a legkevesebb frissítéssel kéne naprakésszé varázsolni -
Gyula84
veterán
-
quailstorm
nagyúr
válasz Gyula84 #54010 üzenetére
O&O shutup megfelelő beállításával.
-
Yeffy
veterán
ott ez van
gondolom itt a nagyobb, 180valahany megasnak kene csak lennie, de azt az egy megasat nem tudom torolni, szurke a delete gomb. csak 'copy to' opcio erheto el.
a nagyobb meretunek tudom megvaltoztatni a valamilyen tipusat.[ Szerkesztve ]
-
Gyula84
veterán
üdv
egyik nap nézem a gépet és minecraft win10edition van fent meg még mit tudom én milyen játék ezt le lehet valahogy tiltani, hogy ilyen szemeteket ne töltsön le?
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.
-
válasz ricsi8800gt #54008 üzenetére
Arra utalt, hogy a porcicák vándorlása a gépben, a legvadabb hibákat okozhatják. Vagyis lehet HW-es oka is, hogy állandóan eldobja az agyát.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
ricsi8800gt
addikt
Bios Defaultban még hiszek de a pormentesittés meg a ventiknek mi köze ehhez?amúgy mennek a ventik és semmi nem melegszik.De több hiba üzenettel is kékhalálozik a win.Újra is lett rakva de aztán csak csinálja,Csinálok egy bios default és remélem a mentések nem vesznek el
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
DS39
nagyúr
itt is nézted, hogy nem mutat-e több profilt? (Beállítások gombra katt)illetve én megpróbálnám, hogy a netplwiz-ben visszapipálom, hogy kérje, reboot, majd belépés után, ismét kiszedni a pipát, elment, újraindít, hátha csak "beragadt" valami a registry-ben ezzel kapcsolatban.
-
Rico45
őstag
Sziasztok!
Windows 10-ben nincs átlátszó start menü? Sem a programablakok?
"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"
-
Yeffy
veterán
szia!
koszi a valaszt!
1: hat betojok, most kiprobaltam, mar nem vagyok a groupban, kerte a login adatokat a PC, ami kabelen csatlakozik a wifi touterhez, es lattam a megosztott mappat, sot, tudok is benne bongeszni! nagyon koszonom!! ha ezt tudom, nem is baszakszok a grouppal, mert tuti az kavart be.
2: ahogy linkeltem is korabban, ezen mar tul vagyok. nem is allitottam ezt at, miota feldobtam a 10-et. meg az advanced fulet is nezegettem. es ugyanugy megvana problemam...
Tosee: koszi neked is a valaszt.
ahogy fentebb irtam, ezzel kezdtem, h kileptettem a groupbol, nem vagyok benne mar.
es ugyanugy nem jo[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
1. ez az otthoni csoport totálisan felesleges, fájlok megosztására elég ha megosztod a kívánt mappát, meghajtót. és látni fogod ugyanahhoz a routerhez csatlakozó (egy alhálózatban lévő) másik gépen is. (ezt csak leírtam, nyilván most már mindegy számodra)
2. futtatás -> netplwiz --- itt tudod állítani hogy ha egy profil van, akkor ne kérjen jelszót.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Synology NAS
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Gurulunk, WAZE?!
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Tudományos Pandémia Klub
- Bundle topik
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Itt vannak az első hivatalos képek a Nubia Z70 Ultráról
- Adobe Lightroom topic
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
- Xbox Game Pass Ultimate 3 hónap
- Warhammer PC játék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest