Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabo982
újonc
Én már kifogytam az ötletekből,elvileg felmenne nálam a win 10 ,de 32% -nál szolgálatások illesztőknél 6% gondolkodik és újraindul.ezután visszapakolja a win 7-et és kész.Már lehúztam mindent programokat töröltem és még sem akar felmenni.Ez a Kód: C1900101.Ötletem sincs mi legyen.Ha esetleg valaki találkozott ezzel a hibával írjon már nekem pm et ,nagyon hálás lennék érte.Köszönöm előre is.
-
Tiger.
nagyúr
w7nek semmi baja nem volt.
ssd van a rendszer, az f8 hiába nyomogatom semmi nem történik.Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
bigdady
nagyúr
Hali
Csak én nem találom a villámnézetet képekre meg a diavetitést?
-
Kobe
veterán
Itt isfeltennem a kerdest
A hiperszuper uberbiztonsagos win10 par nap alatt bekapott egy oskovulet virust....kikapcsolt gepnel...nice achievement.skype bit.ly uzenetkuldozgetos szar. Antivir (360 security) nem talalja, a futo folyamatok kozott meg nincs (regebben mdm.exe folyamat volt az).
Esetlegvalami tipp hogy lehetne teljes reinstall nelkul megcsinalni ? Mondjuk eleg vicces hogy a win10 nem tudja kivedeni a 2012ben megjelent virust amire mar az ms is adott ki frissitest es az osszes antivir adatbazisabanreg bent van.
-
Ghard
őstag
válasz Tiger. #16088 üzenetére
Vagy a ramoddal van baj, vagy a merevlemezzel.
Próbáld a lapozófájlt (virtuális memória) letiltani minden lemezen, majd restart. Ha most nem ír hibát, akkor tedd a rendszer kezelje beállításra.
Ha több ramod van, próbáld bekapcsolni és kikapcsolni a gépet úgy, hogy csak 1 modul van bent.
Esetleg ha még mindig nem jó, akkor futtatás és chkdsk /f /r C: parancs ellenőrzi a hibákat a c lemezen.
Még indításnál a bios után F8al előhozhatod a szerviz menüt, itt a legutolsó helyes konfiguráció inditását próbáld. -
_ocsisajt
őstag
Sziasztok!
Egy kedves ismerosomnek szeretnek segiteni. Legalis Win7 volt lapitopjan... szepen lefrissitette az uj tizest, de vissza szeretne terni a hetesre (a gyari visszaallito opcio sajnos mar nem lehetoseg)... Mivel nekem nincs tizesem, nem is tervezem a hasznalatat ezert netes segedletet neztem, ott talaltam is egy kepet ahol van opcio visszaterni a regire, de nala nincs ilyen opcio a "recovery" menuben... a windows.old mappa meg megvan, boven egy honapban benne van...
otletetek van?
koszi!
tl;dr: ENFP-T :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
Red@Arc
tag
válasz zoli62 #16077 üzenetére
Pl. én a lányom egykori (2010) Acer Aspire One 522 10,1 netbookra tettem fel a W7 Startert frissítve W10 Home-ra (AMD C-50 CPU, ATI Radeon HD 6250). Eredeti HDD-vel, igaz 4 GB RAM-mal megtáltosodott, tökéletesen múxik MS-os driverekkel.
...csak álmodni mentél! https://www.flickr.com/photos/138293221@N04/
-
F_Zolee
veterán
válasz Tiger. #16082 üzenetére
Esetleg ha megnéznéd a Gépházat és a Helyreállítás részt. Én már letöröltem a "mentését" így nekem nem ajánlja fel a visszaállítást de előtte mintha itt láttam volna.
szerk.: Biztonsági mentésnél viszont írja nekem a 7re visszaállítást, más kérdés, hogy nem működne.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kronos3000
senior tag
Nos már jó régóta használom megelégedéssel.Most bukott ki nálam egy probléma,egyből a környezetemben lévő két gépen is ugyanaz.mintha nem működne rendesen a hardveres gyorsítás,sem a böngészőkben,sem a lejátszókban(VLC,MPC-HC).De nem is akármikor hanem a 4K tartalmakkor.Ezek a gépek mind W7,mind W8.1 alatt lazán szaggatás mentesen vitték még csak nem is teljes processzor terheléssel a 4K-s youtube videókat,és a 4-K 60fps videókat is itt a teszt videó.1080p megy szépen de az erőböl is úgyhogy nem mérvadó.Valami még nem kész vagy nincs optimalizálva a rendszerben?
Wasabi...
-
Tiger.
nagyúr
Leállítás= újra indítás
Alvó mód = újra indítás
Mi ez? A win7re frissítettem hogy lehet vissza állni?Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
zoli62
addikt
Szívesen csinálnék egy közvéleménykutatást, hogy régi, minimum öt éves brand gépekre hányan telepítették a Windows 10-et és milyen arányban működik hibátlanul.
-
XtremLor
őstag
A testverem gepen ma frissitettem a rendszert...nem keves ido volt mire mukodesre birtam a HD4870-en alatt a catalystot! Nem volt gyenge szules az biztos, de a lenyeg hogy megy!
"Legen...Wait for it...Dary"
-
Tiger.
nagyúr
Miért nem tudom leállitani a windowst?
újra indul és valamit ki ír kék képernyőre.Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
addikt
-
Osiris
őstag
Miért van az, hogy egy ideig ha egy programnak rendszergazdai jogok kellettek, akkor az indulásnál elég volt nyomni egy "Igen"-t az engedélyezésnél, de egy ideje ugyanehhez rendszergazda jelszót is kér a windows? Hogy lehetne a korábbi állapotot visszaállítani?
-
Kernel
nagyúr
válasz csizi90 #16043 üzenetére
Az órajel csökkentése a processzor nyugalmi áramfelvételét csökkenti. De már kisebb terhelés hatására is visszaállhat a normál órajel. Viszont az még nem a maximális áramfelvétel. Inkább amikor a Feladatkezelőben 100 % a kihasználtság.
Bár szoktuk úgy is mondani a Feladatkezelőnél, hogy 100 %-on pörög, de ez csak egy ilyen szólás, szleng. (Nem az órajelre vonatkozik.)
Játékosok szokták ezt az energiatakarékossági funkciót kikapcsolni, nehogy az órajelváltás miatt hátrányokat szenvedjenek a játék hevében.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
junior11
veterán
Az Edge nem szinkronizál egy fiókon belül? Gondolok itt arra, pl. hogy a notebookon átrendeztem, beállítgattam a könyvjelzőket stb.. Most bekapcsoltam az asztali gépet, de itt pl. még az alapértelmezett böngésző is a Chrome maradt, az Edgében sem jelentek meg késöbb sem a változások (a szinkronizálás be van kapcsolva a gépeken), viszont a színek, háttérképek rendben, helyesen megjelentek a változás után az asztali gépen.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Goose-T
veterán
Jött egy KB3081424 azonosítójú, Cumulative Update for Windows 10 for x64-based Systems leírású frissítés, amire semmilyen kereső nem ad találatot az egész Interneten, még a Microsoft Knowledge Base sem. Valakinek van tippje, hogy mi lehet ez?
Szerk.: megnéztem a telepített frissítéseknél, és az ottani linket beírva megtaláltam. Érdekes, hogy az Interneten ennek nincs nyoma, és a cikkben meg 2014. aug. 5-öt írnak.
Szerk2.: a sokak által szidott KB3074683-at cseréli le egyébként.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
-
Gabo982
újonc
Ma felajánlotta a Win 10 et ,de ugyan úgy jártam 32% nál kilép és vissza teszi a win 7 pro-t.Ezzel a hiba üzenetel fogad Kód: C1900101.Esetleg tudnátok megoldást rá már többször vissza dobot.
-
vlevi
nagyúr
válasz Воланд #16042 üzenetére
Nagyon érdekes a "new focus" rész. Ha egyre ksiebb tárhelyű eszközökre fókuszálnak, mint pl 16giga tarhelyű eszközök, azzal hogyan egyeztethető ossze, hogy a teljes onedriveot le kell toltenem? Mert amit nem jelölök szinkronizálásra, azt nem is látom a gépemen.
Kár, hogy ez egy tavaly novemberi írás, és azóta semmi változás nem történt
Pedig nekem is jó volt a korábbi, win8 onedrive, az az egy dolog volt, ami nagyon tetszett. -
zolee0307
őstag
Azt, hogy tudom megcsinálni onedriveban, hogy a fájlok csak online legyenek elérhetőek, mint 8.1 alatt?
És ez az offline térkép letöltés megy nektek?
Ez az xbox alkalmazás mire jó?
Előre is thx!
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
kisgyerek7
csendes tag
Sziasztok nem tudja valaki véletlenül hogy lehet e ütemezni ebbe a csodálatos barna színű wc töltelékbe (win10) a frissítéseket? vagy esetleg teljesen letiltani. engem az elmúlt 2 napba az őrületbe kergetett. ott tartok hogy visszarakom a jol megszokott 7-est
-
Tiger.
nagyúr
Sziasztok egy kérdés miért nem tudok törölni a total commanderben?
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
nyega
tag
válasz Rotcsa #16026 üzenetére
Ez a "lassú" rendszer felállás engem is az őrületbe kerget Persze, nem egy nagy gond, másnak komolyabb problémái vannak a 10- el, csak nem tudok rájönni, hogy miért tart közel kétszer annyi ideig a rendszer indítás, mint az előző verzión.....
Kb. 1,5 éves belakott win 8.1 : 17 sec. volt, itt meg új rendszer, tiszta telepítéssel, 32 sec. alá még nem ment egyszer sem!
-
adamka16
őstag
Sziasztok!
Teljesen szűz 10-est tettem fel ssd-re de akadt vele pár problémám.
1. Asztali ikonokat rendszerint sose szoktam sorrendbe rendezni, mindig össze vissza vagy csoportokba rendezve. Ki van kapcsolva az "ikonok automatikus elrendezés"-e nincs bekapcsolva, de újraindítás után mégis sorba teszi az ikonokat. Ez mi a fenétől lehet ?!
2. Jelszóval védett a gép és numpadhoz vagyok szokva, ott írom be a jelszót, de kb 10-ből 7* nem kapcsolódik be a numlock automatikusan. UEFI-be is állandó ON-ra van beállítva a numlock, nem értem mi lehet a gond. Ötlet?
Eddig csak ez a két kis apróság az ami idegesít, ha tudtok rá valamit szívesen várom.
-
Rotcsa
tag
Frissítettem 29-n és azt tapasztalom, h lassabban indul a win 8-nál, valamint kikapcsoláskor újraindul és a bejelentkező képernyőről tudom csak kikapcsolni a notebookom.
Van valakinek hasonló problémája? -
Lenry
félisten
válasz Khaosz55 #16023 üzenetére
csináld a MediaCreationToollal
(#16011) Jarod1 nem mintha egyébként bárki kényszerítene... mondjuk nekem az se tiszta, hogy miért érezted feltétlenül szükségét annak, hogy ezt ideírd
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
eredeti win 7 professional 64bit-em van.
Automatikus frissítés bekapcsolva, mégsem jelenik meg az ikon hogy upgradelhetek ingyen win 10-re.
Miért ?
A MS oldal azt írta hogy a win 7 Enterprise verzióra nem érvényes az ingyenes frissítés.
SP1 is fenn van.
-
bopeti98
őstag
Ma megérkezett a kis mini Acer netbookra ( ilyen táblagéppé alakítható cucc ) is a Windows 10, viszont frissíteni nem igazán tudom, mert nincs elég hely.
Egy 32 GB-os eMMC tároló van benne, amiből 10 gigát kapásból lefoglal a helyreállító partíció, és még 10 gigát maga a rendszer.
Már az összes Acer-es szemetet letöröltem róla, de még mindig kéne 1 GB-ot felszabadítani valahogy.
Gondoltam hogy törlöm a helyreállító partíciót, de azt sem tudom. Semmit nem enged vele csinálni a Windows.
Van valami ötletetek?[ Szerkesztve ]
-
mekker
őstag
válasz MrCsiT #16003 üzenetére
Most nézem, hogy ugyanazok kb. a keresési opciók, mégis belekontárkodik a keresésbe. Eddig beírtam, hogy "Aztec", és előhozta első helyen azt a pár zenét, amit kerestem. Most meg berak elé 20 értéktelen találatot. Ha meg kikapcsolom az indexelt keresést, akkor értelemszerűen lassabb (de akkor ~működik ugyanúgy, mint W7-ben). Megpróbálom a szavazást, talán kapok rá 100 szavazatot.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Ghard
őstag
válasz Taifa Díaz #16017 üzenetére
Ezt tudom, csak itt sincs olyan, hogy a kijelzőt kapcsolja csak ki.
Érdekes, asztali gépen meg van ilyen opció[ Szerkesztve ]
-
lanw
aktív tag
Helló! Lecseréltem a régi 775-s konfigom egy asrock b85m pro4-re,viszont sehogy sem tudom rávenni a windows a telepítésére,mert nem telepíthető egyik partícíóra sem.mit tudok tenni?Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
To be or not To be
-
addikt
válasz AeSDé Team #16014 üzenetére
Ha már aktivált 10-es volt a gépeden (frissítés után), akkor tiszta telepítés után újra aktivált lesz.
-
sheep
addikt
válasz lowzor #15965 üzenetére
nálam is soxor csinálja, sima kijelentkezés-bejelentkezés és kész is.
utánanéztem a neten de sajnos ez egy olyan bug amire nincs megoldás, majd javítják (remélem).[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
HornedReaper
senior tag
válasz AeSDé Team #16010 üzenetére
Nálam sokkal jobban melegszik a gép Win10-zel, lehet a plussz hő miatt fagy Nálad?!
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
osszefoglalo kinyit, media creation tool letolt, iso letolt, vagy usb-s telepito letrehoz. aktivalni meg automatikusan fogja.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
netpeti98
addikt
De a rendszeren belül is tudsz nyomni egy "hard resetet".
-
Jarod1
veterán
most örülök csak igazán hogy a procim miatti nem támogatásból nem lehet a win10 et feltenni
-
AeSDé Team
őstag
Szaisztok
!
Frissítettem Win 8.1 Pro-ról Win 10 Pro-ra, a rendszer magától aktivált, itt nem volt baj. Viszont azóta néha a boot logónál megáll a rendszer, ha elindul akkor is nagyon lassan bootol be, lomha az egész, és eddig játékokban sem tűnt túl stabilnak, pl. GTA V folyamatosan kifagyasztja 1-2 perc után.Emiatt szeretnék egy tiszta telepítést csinálni, honnan szerezhetek x64 Pro lemezképet (nem torrentről gondolom) és hogyan tudnám megoldani hogy a mostani aktivációmat átvihessem arra? Helyi fiókom van, és nem szeretném Microsoft accra átvinni a dolgot, de ha csak úgy lehetne akkor megcsinálom.
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Másnál is előfordult már olyan probléma,hogy DisplayPort kábellel csatlakoztatva a monitort a win néha nem ismeri fel.Beáll alapfelbontásra (640x480),és semmiféle állítási lehetőséget nem ajánl fel.DVI-D,ill. HDMI kábellel összekötve nincs probléma,pontosabban az csak asztalszámozási gebasz.Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
Lenry
félisten
válasz HornedReaper #16007 üzenetére
pont tegnap próbálgattam, nálam ugyanúgy 60-on volt megragadva, mint Win8.1-en
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
AnTomySm
tag
Sziasztok!
Találkozott valaki az alábbi hibával, vagy én vagyok az egyetlen aki így járt? (W10 home 64 bit.)
A win 10 frissítés óta sehogy nem hajlandó kirakni a képet a TV-re (HDMI kimeneten), előtte természetesen szépen ment!
VGA -ról kimegy a kép monitorra, de bekékül a kép.
Bár ez utóbbi nem nagyon érdekel mert csak HDMIről használtam eddig, viszont az most nem hajlandó működni.
Mobility radeon 5730 van a notiban, próbáltam más drivert is, ugyan az a helyzet...
Valami ötlet?
Köszi
-
Ghard
őstag
Tabletet is frissítettem kínai 8.1 with bing rendszerről win10 home-ra. Windows 8al ellentétben itt nem maradt kínai szöveg sehol sem a magyar nyelv telepítése után
Az üzemidő javult, minden rendben egy dolgot kivéve. A kikapcsoló gomb ami röviden nyomva csak a kijelzőt kapcsolta most kikapcsoló gomb lett. Ezt lehet valahol állítani? -
Kurt Hectic
tag
válasz #78032384 #15991 üzenetére
"minden program rácsos nézetben átláthatóan"
Azért az alkamazáslistás nézet átláthatóságával vitatkoznék, volt ott komoly káosz, mikor az összes alkalmazás odapakolta nem csak az indítóikonját, hanem ott volt még a helptől kezdve az uninstallon át minden bigyó is. Most a start menüben a lenyiló listás megoldás sokkal jobb, így kellett volna ezt win8-ban is.
-
MrCsiT
addikt
válasz mekker #15997 üzenetére
Ez már ilyen lett, ez a modernség, tessék örülni neki.
Ha userVoice fórumon beírod, hogy "bekk-a-régit!" rászavaz 7 Milla ember (+3 bot és 2 drón), és máris megjelenik a 2021. áprilisi javítócsomagban.
addig meg.. használd a régi OS-t.
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
King Unique
titán
válasz #78032384 #15991 üzenetére
Nagyon szépen összefoglaltad
Valóban volt / van a 8.1-ben néhány olyan fícsör modern felületen és ezeknek desktopon való elérése, amik nekem nagyon hiányoznak a 10-esből... innen nézve sajnos erős visszalépés a felület, a Win7 szintjére... Ami igazán újdonság és értékelhető, az a virtuális asztal és látványosabb feladatnézet. De az meg a másik platformos ingyenes OS-ben is jobban megvan csinálva és többet tud....
Meg, ami [CS]Blade2 említ, az se piskóta...Ha már jön augusztusban, illetve majd októberben a nagy SR1, ennyi erővel várhattak volna pár hónapot a megjelenéssel, de ugye ott az iskolakezdés...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #56474624 #15987 üzenetére
Nálam bosszantó. Gépelem a számokat mire még a szürke töltőképernyőnél tart és csak az utolsó számjegyeket veszi be, tehát kezdhetem újra. Ami vicces ha WIN gomb és keresővel végeztetem el a műveletet, rögtön beveszi amit gépelek és kidobja a helyes eredményt. Csak ugye ez nem váltja ki.
De más metro appnál is észrevettem lassú a settings is, az Edge ha új tabot nyitok és írnám amit akarok nem történik semmi, mert nem fókuszált a címsorra, külön kell F4-ezni, teljesen szánalmas.És még egy ami az agyamra megy: angol win magyar billentyűzettel, de a metro appok pl. OneNote aláhúznak pirossal minden magyar szöveget. Egyszerűen nem lehet átállítani vagy kikapcsolni az ellenőrzést. A desktop verzióban ott az opció, a metrósban semmi beállítási lehetőség mert ugye 4 éveseknek szánták. És ez is mi: metro app hamburger jel bal oldalon behoz egy sávot aminek az alján ott a fogaskerék ami meg az app jobb oldalán hozza be a beállítási panelt, ahol persze semmi komoly opció nincs. Mondom 4 éveseknek csinálták ilyen készség fejlesztő játék, gyere ugorj balról jobbra, bökdösd a semmire se jó gombokat... az indiai support majd ilyen mondókákat fog magyarázni "bal hamburger, alsó csavar, jobb panel" máshol meg 3 pöttyöt kell keresni, agyhalál, én nem tudom milyen ember lehet aki ezt így álmodta meg.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
- Xbox Game Pass Ultimate 3 hónap
- Warhammer PC játék
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest