-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partyface007
őstag
válasz
Downsampling #58679 üzenetére
ha a beépített defenderről van szó kapcsold ki:
gpedit.msc
Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Defender Antivirus
Turn off Windows Defender Antivirus enabledrestart
helyette használj akár egy ingyenes avira-t...
lehet hogy a 3-as hibád is eltűnik ezzel de ha nem akkor task Managerben néz meg mi használja leginkább a gépet...
-
Partyface007
őstag
lehet hogy volt már akkor bocsi:
creators update után nálam belassult pár alkamazás főleg Outlooknál vettem észre (avira van telepítve egyébként) miután letiltottam a defender antivírust szépen megszünt a lassulás
gpedit.msc
Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Defender Antivirus
Turn off Windows Defender Antivirus enabled
restart
akinél nincs third party antivirus szoftver telepítve lehet hogy nem jelentkezik ez a hiba...
-
Partyface007
őstag
válasz
quailstorm #54114 üzenetére
igen arról
-
Partyface007
őstag
válasz
quailstorm #54103 üzenetére
én nemrég futattam egy frissítő telepítést miután gond volt a windows update-el és sehogy máshogy nem tudtam megoldani, file-ok beállítások és az összes program is megmaradt
1 dolog szállt el a Hyper-V -m azt újra be kellett kapcsolnom és újból beimportálni a virtuális gépeket
-
Partyface007
őstag
válasz
moleculez #54088 üzenetére
sima usernek eleve nincs joga installálni, meghajtókat legegyszerűbb ntfs security szinten szabályozni: system és administrators csoportnak full control users csoportot meg explicit deny-ra kell állítani és kész (meghajtón jobb egérgomb properties/ tulajdonságok /security/ biztonság fül) egyedül a c-t ne piszkáld így...
-
Partyface007
őstag
válasz
nonsen5e #53459 üzenetére
amint említettem ajánlott bekapcsolva tartani a jelszavas védelmet
így a következőt próbáld ki: hozz létre egy felhasználót share vagy amit akarsz..
adj neki legalább change jogot ha írni is szeretnél rá
2 helyen kell jogosultságot adni:
a security (magyar windows-on biztonság) fülön az NTFS jogosultságot állítod, itt add hozzá a share nevű felhasználót legalább change joggal
a sharing (magyar windows-on megosztás) fülön pedig az everyone-nak szintén adj legalább change jogot (igazából itt illene kivenni az everyone-t és hozzáadni szintén a share nevű felhasználót de az egyszerűség kedvéért elég ha az everyone-nak adsz megfelelő jogosultságot)
ezután a másik gépen ahonnét használni szeretnéd a megosztást map-eld fel a meghajtót (hálózati meghajtó csatlakoztatása vagy valami ilyesmi magyar windows-on) a share felhasználóval és annak a jelszavával (lehet hogy csak a gépnév\share formátumban fog működni amikor meg kell adni a felhasználónevet)
másik módszer hogy mindkét gépen létrehozol egy ugyanolyan nevű felhasználót és mindkét gépen ugyanazt a jelszót állítod be ( a jogosultságokat így is be kell állítani de nem kell map-elni)
-
Partyface007
őstag
"MS távolról feléleszti ha akar valamit."
nyilván....
admin cmd-ben nézzétek meg milyen eszköz ébresztheti fel a gépet:
powercfg -devicequery wake_armedha nem akarod, hogy felébressze, tiltsd le Eszközkezelőben az Eszköz tulajdonságainál.
esetleg ha nem találtál semmit akkor powercfg -waketimers bár ha ki van kapcsolva a gép akkor tökmindegy mit listáz itt ki esetleg (szerintem)ha ezek után is felébred akkor a power options /sleep /allow wake timers-t állítsd disabled-re
-
Partyface007
őstag
válasz
Döglött Róka #53374 üzenetére
taníts kérlek :-)
te hogyan vinnél át egy működő rendszert másik vasra?
én a sysprep-el már számtalanszor megcsináltam és működött, biztos csak véletlen volt :-)
-
Partyface007
őstag
-
Partyface007
őstag
aki esetleg GData antívirust használ az uninstallálja a legutóbbi frissítések telepítése előtt ( KB3139907 KB3140743 )
update után egy csomó alkalmazás nem indult el edge office alkalmazások IE....
lehet hogy az update utáni uninstall is segít én restore pointra álltam vissza majd gdata uninstall és úgy tettem fel ismét a két update-t így jó
-
Partyface007
őstag
válasz
FefeeX #31803 üzenetére
szavaidból úgy veszem ki nem teljesen átlag mezei felhasználó vagy (mellesleg nem igényel különösen nagy szakmai tudást):
ezért minden bántás nélkül kérdezem (nem csak tőled hanem mindenki mástól is úgy egyébként)
a,
miért nem kapcsolod be a system restore-t és csinálsz visszaállítási pontot mielött matatsz valamit a rendszeren
b,
miért nem használod a system image backup-ot ami szintén gyári opció (vagy egy third party alkalmazást ha mondjuk nagyon nem szimpatikus az MS sajátja (paragon, macrium...)
hasznos tudna lenni ilyen esetekben...
-
Partyface007
őstag
nekem se jön be sem a csempés felület pc-n se az új start menü emiatt classic shell-t használok...
-
-
Partyface007
őstag
válasz
betyarr #30443 üzenetére
első körben kapcsold ki a hálókártyán az IPv6-ot a QoS-t meg az LLDP protokollt ha ez nem segít akkor a netsh vagy PowerShell-el nézd meg a TCP stack beállításait
http://www.speedguide.net/articles/windows-8-10-2012-server-tcpip-tweaks-5077
ha az utóbbihoz folyamodsz a biztonság kedvéért először listázd ki (netsh int tcp show global) és jegyezd meg mi volt a kezdeti beállítás
esetleg nyomhatsz egy teljes resetet a TCP stacknek (netsh int ip reset)
(ha fix IP beállításaid vannak akkor azokat restart után újból be kell állítani IP, Mask, Gateway,DNS....)
-
Partyface007
őstag
válasz
S. Szabi #29846 üzenetére
köszönjük a fordítást, enélkül biztos hülyén halunk meg :-)
amúgy egyben igazad van rosszul tettem fel a kérdést mert úgy kellett volna hogy asztali gép vagy laptop
mellesleg nálam az asztali gép meg a laptop akkor sem egy kategória már csak teljesítmény miatt sem
nem mellesleg amikor megjelent a fogalom hogy personal computer akkor még nem voltak laptopok tehát nem feltétlenül jó az érvelésed
-
Partyface007
őstag
válasz
S. Szabi #29736 üzenetére
laptopokon szokott lenni FN funkció de ahogy most ebben az eseben kiderült nála a PC-s billenytűzeten is volt a sima mezei PC-s klaviatúrákon nem szokott lenni.
én is az FN gomb hibás működésére vagy automatikus bekapcsolására gondoltam
amúgy szerintem csak külön kategória :-)
-
Partyface007
őstag
-
Partyface007
őstag
miért ne lenne? lehet explicit tiltást is adni egy felhasználónak másrészt nem kell csoporta adni elég ha magadnak adsz jogot..
amúgy a tiltás célravezetőbb...
hol nézed?
jobb egérgomb properties/tulajdonságok a mappán majd a security/biztonság fülön edit/szerkesztés
add/hozzáadás beadod a felhasználót majd a full control oszlopnál deny/tiltás(nem tudom mi a magyar fordítása) -t pipálod be. -
Partyface007
őstag
1511-es verzión ha nem fut a skype akkor is elérhető státuszban vagyok, tudom hogy összevonták a skype-ot meg a massaginget de ez akkor is ki....tt idegesítő. Nem tudja valaki hogy lehetne ezt kikapcsolni
magyarul csak akkor lássanak online ha tényleg fut a skype asztali alkalmazása és valóban arra van állítva
köszi előre is
-
Partyface007
őstag
válasz
Cseri0058 #28703 üzenetére
jelenleg valamilyen oknál fogva visszavonták egy időre a 1511-es Media Creation tool-t és a windows update-ről se frissül ha jól tudom. Nekem megvan a media cration tool de hogy most jelen pillanatban az leszedi-e a 1511-es verziót azt nem tudom. Ha gondolod akkor megosztom neked próbáld ki..
A másik megoldás hogy szürke importból leszeded az msdn-es verziót
A verzió egyezőségre figyelj, nyilván egy windows 7 home kulcs nem lesz jó egy win 10 pro-hoz.....
https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-10-specifications
-
Partyface007
őstag
ma updateltem a 10240-es verziószámú windows 10-et 1511-re (10586.3) és ezen valamilyen oknál fogva nem működik a Serviio DLNA server (legújabb 1.5.2) valakinek ötlet?
-
Partyface007
őstag
válasz
bladex73 #23068 üzenetére
más is tapasztalt hasonlót de egyébként már korábban is létezett (vista 7...) egyeseknél a probléma
próbáld meg ezt:
The following way has worked since Vista; It requires an Explorer restart, but no reboot.
Short version: Stop all Explorer.exe instances, delete the user's hidden IconCache.db file, and restart Explorer.
Long Version (there are other ways as well):1.Close all Explorer windows that are currently open.
2.Launch Task Manager using the CTRL+SHIFT+ESC key sequence, or by running taskmgr.exe.
3.In the Process tab, right-click on the Explorer.exe process and select End Process.
4.Click the End process button when asked for confirmation.
5.From the File menu of Task Manager, select New Task (Run…)
6.Type CMD.EXE, and click OK
7.In the Command Prompt window, type the commands one by one and press ENTER after each command:
CD /d %userprofile%\AppData\Local
DEL IconCache.db /a
EXIT8.In Task Manager, click File, select New Task (Run…)
9.Type EXPLORER.EXE, and click OK.
-
Partyface007
őstag
válasz
t72killer #22624 üzenetére
próbáld ki virtuális gépen az a legtutibb :-)
win 10 editions link
"1 “N” and “KN” editions of Windows 10 Home and Windows 10 Pro are also available and include the same functionality as the standard editions, except that they do not include certain media related technologies (Windows Media Player, Camera, Music, Movies & TV) and does not include the Skype app."
-
-
Partyface007
őstag
válasz
spanglee001 #22257 üzenetére
majdnem hiba nélkül:
eddig egy hibát vettem észre hogy context menüből manage a this pc nem működik mert az igazából egy link és az hiányzik, de együtt tudok élni vele mert általában úgyis egy saját készítésű mmc konzolt használok :-)
amúgy ez upgrade után romlott el, tiszta installnál nyilván ez működne csak hát lustaság fél egészség :-)
ennyi
minden általam használt program működik
-
Partyface007
őstag
válasz
Karcsi1001 #21729 üzenetére
vagy ha a driver okozta akkor egyszerűen tiltsd le hogy ne frissülhessen:
system properties / hardware tab / device installation settings és ott no... illetve a never... legyen bepipálva
-
Partyface007
őstag
valaki hiányolta hogy windows update elött nem csinált neki a 10 restore point-ot
jelentem ha be van kapcsolva a system drive-ra akkor csinál, délután installálta a KB3081438 -at és van hozzá tartozó restore point
-
Partyface007
őstag
válasz
zsoltzsolt #19005 üzenetére
eseménynaplóban nincs erre vonatkozó hibaüzenet?
-
Partyface007
őstag
válasz
Partyface007 #18453 üzenetére
AEG szünetmentest senki nem használ 10 alatt?
-
Partyface007
őstag
válasz
NyuszyCaster #18514 üzenetére
emelt színtű parancssorból: powercfg -h off
-
Partyface007
őstag
válasz
NyuszyCaster #18496 üzenetére
tudom nem vígasztal de nem te vagy az egyetlen
mondjuk ez win7-re van írva...
de ellenőrizd hogy a hibernáció engedélyezve van-e a power settingsnél ha igen kapcsold ki
-
Partyface007
őstag
válasz
NyuszyCaster #18491 üzenetére
a settings/main menü-ben van egy show recent or frequent programs opció
ujraindulás miatt nézd meg az event viewert mi történik
-
Partyface007
őstag
válasz
NyuszyCaster #18461 üzenetére
-
Partyface007
őstag
nincs véletlenül valakinek AEG szünetmentese? egy ilyet tervezek venni
VM-re feltettem a szoftverét és látszólag fut de mondjuk az ups view web client ( localhost:8081 ) böngészőben ezt a hibát dobja:
Something went wrong while connecting to UPSMan
Can't get infos data, may be upsman is not running!pedig fut
nyilván nem tudom eldönteni hogy azért dobja a hibát mert nem találja az eszközt vagy azért nem mert 10 alatt nem működik normálisan
köszi előre is
-
Partyface007
őstag
válasz
NyuszyCaster #18239 üzenetére
nekem se jön be így inkább a classic shell-t használom
-
Partyface007
őstag
válasz
t72killer #18153 üzenetére
én pár hete költöztem új gépre akkor még 8.1-el sysprep -el ( lustaság fél egészség :-) ) már akkor küzdöttem a packagekkel de aztán sikerült
nem kötekedésből csak próbáljunk tárgyilagosak maradni: már miért kukázták volna?
Az általad linkelt cikkben is sysprep-et használnak :-)
Azt hogy generalize opcióval le shutdown-olt gépet mivel image-led az már tökmindegy... én pl. acronissal szoktam
-
Partyface007
őstag
-
Partyface007
őstag
-
Partyface007
őstag
válasz
velizare #17585 üzenetére
100Mbiten valóban nincs nagy értelme az smb 3.0-t hiányolni ha a sebesség miatt kell az tény :-)
ha sikerült feltornáznod a nas elérését gigabitre és az valóban kiajánl 3.0-t és csatlakoztál már a share-hez akkor a Get-SmbConnection -servername xyz parancs-al le tudod kérni a tulajdonságait
-
Partyface007
őstag
I think I found the solution. I use AVG too and I had issues syncing a gmail account. Basically, you go to your firewall settings and click on the tab which lists all the rules for applications (The tab is called "Applications"). You then find the ones labeled Host Process for Windows Services. The Domains for these applications should be: "C://Windows/System32/svchost.exe and C://Windows/SYSWOW64/svchost.exe"
Enable/Allow these to bypass the firewall and the app should be working.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Milyen autót vegyek?
- Formula-1
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Háztartási gépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- World of warcraft Vanilla Collectors edition
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest