-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
-
válasz
MaxxDamage #157692 üzenetére
Semmi baj a retail kulccsal csak nem tudod hogyan kell használni
Én az egyik ilyen kulcsot már az 5. gépre vittem át.[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz
tycho #157696 üzenetére
Ha speciális az aljzat, akkor viszont lehetséges, hogy mégis windowsos probléma, és csak véletlenül esett egybe az áramszünettel, ha jó az aljzat. Azon nem látsz változást, világít még rajta a led, illetve ugyanolyan színben?
Hogy magától újraindul-e a gép vagy sem, ha újra áramot kap, az szerintem ebben az esetben nem számít.
[ Szerkesztve ]
-
-
tycho
tag
válasz
idegen lény #157695 üzenetére
Köszi!
Nekem is spec aljzatba megy, és ha nincs áram, annak visszajövetelekor nem indul újra a gép, hanem csak ha manuálisan bekapcsolom.
Akkor hibakeresésre fel...
-
idegen lény
őstag
válasz
tycho #157689 üzenetére
Ez szerintem alapvetően nem szoftveres probléma lesz. Nálunk is nagy áramszünet volt tegnap az egész környéken, az első dolgom volt mindent kihúzni a konnektorból, pedig a számítógépem és a TV, minden egy speciális aljzatba fut bele, ami véd az ilyenkor előforduló feszültségingadozások ellen. Tudom, ez rajtad már nem segít, de tanulságos.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz
MaxxDamage #157692 üzenetére
Azért ez megint egy jó lépés az MS részéről
Abszolút egyetértek. Ha belegondolok milyen sokáig hurcolásztam a 8.1 kulcsomat...
Már ezért megérte az MS accountennyit a kézzel fogható "RETAIL" kulcsról
Helyesen: "RETAIL 8.1" kulcsról -
Dot
őstag
Sziasztok,
Köszönöm mindenkinek.
Végül a megoldás az lett, hogy Clonezillával sikerült visszatükrözni a boot loader-t a régi SSD-re.
Majd formáztam az új SSD-t és Macrium Reflect-val klónoztam újra. Így már minden rendben van.
További szép napot. -
Hmmm...hát ezt nem is tudtam. Köszi!
Azért ez megint egy jó lépés az MS részéről...ennyit a kézzel fogható "RETAIL" kulcsról...félre tettem, hogy majd jó lesz és erre nem tudom aktíválni. Vicc!Aztán ez nem ilyen virágbolti 1-2 ezer forintos verzió...
UP:
Keresgéltem kicsit a rendszerbe és találtam egy korábbi licencet és azt választottam, siker!Csak remélem, hogy a másik laptopot ha bekapcsolom, nem fogja ki írni, hogy nincs rajta aktívált Windows példány.
-
Zoz
őstag
válasz
MaxxDamage #157690 üzenetére
2023 októbere óta megszüntette 7/8/8.1 kulcsok elfogadását a Microsoft.
Azon a gépen amin korábban volt aktíválva, és így hozzákötődött az alaplaphoz a digitális licensz, működnek továbbra is.
De ha az alaplap, vagy az egész gép cserélve lesz, akkor ugrik a licensz.
Egy kiskapu van: ha a régi gépen társítod a licenszet Microsoft fiókhoz, és annak segítségével viszed át.
Ha korábban nem történt meg ez a fiókozás, és már nem is tudod beüzemelni a régi gépet, akkor bukta, új licenszet kell venned. -
Volna egy gondom...
Laptopba alaplapot cseréltem és Win10-t telepítettem rá, korábbi lapon gyárilag volt benne kulcs és ez teljesen új lap, így nem található benne.Van egy (kártyás) CD kulcsom, melyhez van 2 db fizikai lemez is (32 és 64 bit) a kulcs a RETAIL verzió, ez biztos. A kulcs Win 8.1 és korábban lett aktíválva Win 10 -hez is (az a gép le lett selejtezve, mert gyári hibás volt)
Próbáltam aktíválni a rendszerem, beírtam a kártyán található kulcsot de nem fogadta el...ilyet még nem tapasztaltam.
Ilyenkor mit tehetek? -
tycho
tag
Sziasztok!
Win10 home oprendszer van a gépemen. Tegnap hirtelen áramszünet lett, munka közben.
Miután visszajött és visszakapcsoltam a gépet, jött a "hiányzó BootMGR" üzenet.Biosban látszólag minden rendben van.
Megpróbáltam a telepítőt (Pendrive-ról) elindítani, több usb-n keresztül is. Bejön a legelején a windows kék ablaka és elkezd tekerni alatta a karika. Ezt megcsinálja 4-5-ször, majd kialszik a képernyő és onnantól se kép se hang.
Az alaplapomon lévő (Asrock B550 steel legend) hibajelzőn a ledek nem világítanak.
Ötlet esetleg, hogy mi lehet a gebasz?Előre is köszönöm!
Üdv.: tycho
-
King Unique
titán
Miért, a Windows Boot Manager bejegyzésnél nincs ott utána, hogy melyik fizikai meghajtóra mutat, csak 1 db vagy több ilyen bejegyzés van a BIOS/UEFI boot menüben?
+ Az sem világos, hogy a lemez 1-en lévő régi SSD és Windows 10 ha UEFI szerinti telepítés, akkor hogyan bootol EFI-rendszerpartíció nélkül, amikor UEFI/GPT sémánál annak eleve lenni kellene. A lemez 0-n van, de az meg a leírtak szerint az új SSD, a klónmeghajtó, amin meg ugye miért van ha a forrásmeghajtón nincsen.
• How to Choose a Default Operating System to Load at Startup in Windows 10
• How to Delete Boot Loader Entry on Boot Options Menu at Startup in WindowsHa esetleg a rendszerindító menüben ott van még a régi SSD-re telepített Windows 10 indítóbejegyzése is, akkor beállítható hogy melyik induljon alapértelmezetten, eltávolítható a régi bejegyzés, stb.
[ Szerkesztve ]
-
hotkar
aktív tag
Szerintem az a baj, hogy mindkét lemezen van aktív partíció, és valamiért a rendszer a Lemez1-ét szereti.
Ha tényleg elindul a Lemez0-ról önállóan a rendszer, akkor:
- vagy kiveszed a Lemez0-át külső házba, és USB-n csatlakozol (így tudod particionálni),- vagy rendszerindítót készítesz valamilyen külső programmal egy pendrive-ra, elindítod vele a gépet, így ki tudod törölni az aktív partíció státuszt a Lemez1-ről.
[ Szerkesztve ]
-
Ezen nincs mit csodálkozni, örülj hogy egyáltalán elindul valamelkyik mert CloneZilla mindent átvisz, a part UUID-t is. Hogy nincs nálad UUID ütközés, gőzöm sincs, nekem ilyenkor elhaló kékhalálok sorozata lesz bootnál.
Sőt mikor elfelejtem hogy a usb-s ssd-mre klónozott W10-et nem szabad elindítanom abba a gépbe amiről klónoztam, ekkor is gyönyörű kékhalál és fagyás.
Talán így,
régi lemez kivesz
klón partUUID megváltoztat,
bcd újraépít egy Win telepítővel parancssorba. -
Dot
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következőben:
Vettem egy új SSD-t a laptopomba, a meglévő SSD-t clonezillával átklónoztam.
Ha kiveszem a régi SSD-t akkor simán megy az újról minden. Ha visszadugom, bármint állítok a régi SSD-n lévő windows tölt be.
Hiába állítottam át a BIOS-ban a boot sorrendet, valahogy a Windows Boot Manager-t is kéne módosítani.
Már töröltem a régi SSD-ről a Boot Manager-t, de még így is arról tölt be az OS.
Tehát a Lemez0 az új SSD, a BIOS-ban erről bootol, de az ezen lévő boot manager valamiért a régi SSD-n lévő OS-re mutat.
A Lemez1 a régi SSD, a boot partíciót töröltem, de a windows még rajta van. (pár hétig még meg is akarom tartani)Tudnátok segíteni abban, hogy a Lemez0-án lévő Windows töltsön be?
Köszi
-
Zoz
őstag
válasz
norrberth #157679 üzenetére
Úgy érti, hogy a Microsoft még három évig ad frissítéseket a fizetős ügyfeleknek. És XP és Win7 esetén is az történt, hogy létezett olyan trükk, amitől a Windows Update azt hitte, hogy te is fizettél... várhatóan majd a 10-hez is lesz ilyen... De erről nem illik beszélni, mert warez
-
-
-
norrberth
addikt
Sziasztok.
Windows Update felajánlotta tavaly a Win11 et hogy telepítsem fel.
Ugye ezt elutasítottam.
Felfogja szerintetek megint ajánlani vajon idén?
Ha nem, akkor hogy tudom frissíteni?
Gépemen jogtiszta Win10 Home van, így vásároltam.[ Szerkesztve ]
-
-
Joker88
őstag
a minap kérdeztem az angol win10 - tablet dolgot..
ami feltűnt,hogy a windows verzió amit nagy nehezen megtaláltam a gyártó oldalán a 20H2 verzió..
és eléggé lassan halad averzió-frissítéssel . van valami mód,hogy minél előbb települjön a mostani,friss kiadásra ? -
astrojoe12
tag
Sziasztok!
Hiába változtatom meg a bejelentkezési képernyő háttérképét, a következő induláskor megint a régi kép fogad. Ha átállítom "windows reflektorfény"-re, akkor visszaáll "Kép" módra. Két hetes friss telepítés az összes frissítéssel.
Van esetleg ötlete valakinek?
-
Statikus
senior tag
Sziasztok, kb. 1 éve folyamatosan igazolnom kell az Edge-nek, hogy én vagyok... Van amikor elmegy rinyálás nélkül órákat, van, amikor minden megnyitáskor újra kéri.
Sokszor előfordul, hogy ráklikkelek a Bejelentkezésre és minden marad úgy, ahogy előtte, nem jelentkezik be, csak sokszori klikkelés után.
Minden sw legális, fizetek rendesen, nem bűvészkedek.
Miért ba..ták el? Mi a megoldás? (ugyanez win 11 alatt is megvan...)Köszi
-
-
Joker88
őstag
Adott egy tablet. Tökéletesen működik.
Viszont,újratelepítettem a Windows 10et, Home kiadás. És angol lett teljesen. Hogyan lehet magyarrá varázsolni a teljes rendszert ? -
válasz
d.janos #157656 üzenetére
Ez a jelenség 25 éve nem változott.
Olyan mint amikor még a cd-dvd romokkal olvastunk be.
Amíg be nem darálta cd-ről ami neki kellett, minden más lemezművelet is meghalt.
Csak tippelek de itt is ez van, lassan olvasgatja a kártyát és vár rá, addig meghal minden más IO művelet tárolóeszköz szinten.
Ha tévedtem majd kijavítanak, én erre tippelek. -
d.janos
csendes tag
válasz
Jarod1 #157657 üzenetére
Minden rendben, semmi hiba. Olyan ez, mintha valami Windows (driver) hiba lenne. Előző laptopon is csinálta. Bár ugyanezekről az ssd-kről és m-usb cuccokkal.
Egymásról egymásra m2->2.5"-es ssdről hozza kb. amit kell másolásnál 100-300 MB/s és vice versa.
Viszont a sentinel azt írja a m2 rendszer ssd-re, hogy 90%-os kondició, 100% teljesitmény és 28 TB összes írt adat, ~34 nap működésiidő. Ez a 90% már kezd rossz lenni?
[ Szerkesztve ]
-
d.janos
csendes tag
Az miért van, hogy ha micro usb-s eszközről másolok egy belső ssd-re (kb. 6-12 MB/sec), akkor kvázi lehal az ssd. Azaz ha megnyitok egy filmet, akkor akadozik, megáll, pufferel, az egész olyan mint ha valami ősrégi hdd-ről inditanám el. Ha befejezte a másolást vagy megszakítom akkor is perceket kell várni mire "magához tér" az ssd.
-
idegen lény
őstag
válasz
King Unique #157654 üzenetére
Azokat még nem olvastam.
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #157652 üzenetére
Ahol ugye már ki tárgyalva a téma, érkeztek rá válaszok, ezért sem világos miért kellett tovább ragozni...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
idegen lény #157649 üzenetére
Milyan módon létrehozott Windowsok működésére van garancia?
-
idegen lény
őstag
válasz
King Unique #157651 üzenetére
Betettem oda is, amint szóltál. Legutóbb nem én hoztam fel a témát, csak tovább szőttem, mint a pók a hálóját.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
Mármint idelinkelsz egy 2021-es cikket, amiből az idézett szövegrészt - ami akkor is csak találgatás volt - az elmúlt 3 év tapasztalata eleve cáfolta és nem hivatalosan továbbra is telepíthető nem támogatott PC-kre Windows 11, kapja a havi frissítéseket, stb?
Nem kell félremagyarázni, annyi lett leírva hogy a lehetőség adott mindenkinek akár a rendszerkövetelményeknek nem teljesen megfelelő PC-re is Windows 11-et telepíteni és azt használni. Amivel ha él akkor él, hanem nem akkor nem, de utóbbi esetben akkor ne rinyáljon hogy nem tud újabb Windowsra váltani, holott technikailag meg tudná oldani. Meg annyi, hogy akkor lenne ez igazán téma, ha semmilyen módon nem lehetne megoldani és kötelező jelleggel új PC-t kellene vásárolni a Windows 11-re váltáshoz, a régit meg kidobni.
Ezen nem világos mit nem lehet érteni.Egyébként ahogyan már írták, van Windows 11 topik, értelemszerűen inkább oda való ez a téma, nem a Windows 10 topikba.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz
Ez a Win10 topik.
-
idegen lény
őstag
válasz
King Unique #157645 üzenetére
"az ilyen módon létrehozott Windows 11-ek működésére semmilyen garancia nincsen, hiszen ha az megpróbálja használni a gépből valójában hiányzó hardverelemeket, nem fog sikerülni neki, ami különböző hibákhoz és elszállásokhoz vezethet."
"elképzelhető, hogy a Microsoft hamarosan úgy módosítja majd a Windows 11 telepítőjét és frissítését, hogy a most alkalmazott átverés ne működjön, illetve, hogy esetleg az így létrehozott telepítéseket is nem-támogatott állapotba taszítsa vissza, amiben a gépek frissítéseket sem kapnak majd, csak a legfontosabb biztonsági foltokat." [link]A gépek egyharmadáról van szó! Ne tegyünk már úgy, mintha ezzel minden rendben lenne. Megpróbálsz az elefántból bolhát csinálni, de ebből nagyon komoly problémák lesznek az egész világon. Itt nem muzeális alkatrészekről van szó, például az én processzoromat (i5-2400) három éve még árulták az üzletek.
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
Ha már egyre nehezebben tudok kijelölni egy szövegrészt, az ugye már a "haldokló" egér előjele, NEM pedig a Windows hibája?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
Attila0 #157642 üzenetére
Ha eleve ismert információ és magad is jól tudod, hogy a Windows 10-nél nincsen olyan rendszerkövetelmény mint a Windows 11-nél, az előbbi követelményei korántsem érintettek annyi PC-t mint az utóbbié, akkor miért kérdés ez?
Ameddig adott a lehetőség könnyen megkerülni a rendszerkövetelményeket és nem feltétlen kell új PC-t vásárolni, addig nem kellene ennek annyira témának lenni, ha nem lehetne semmilyen formában megoldani és muszáj lenne kompatibilis új hardver vásárolni, akkor kellene inkább. Ahol aki él a lehetőséggel él, aki nem az meg nem és így járt, használhat nem támogatott Windowst vagy vehet új PC-t. Ennyi!
[ Szerkesztve ]
-
Chriss76
csendes tag
Ránéztem a gépemen a Windows update-re (Windows 10 pro) hosszú gondolkodás után ezt írta ki:
Többszöri próbálkozás után is mindig ezt adja fel, nem kellene látnia frissítéseket? -
Attila0
őstag
válasz
King Unique #157641 üzenetére
Másrészt meg csak a szokásos, felhasználók makacssága azért sem akar váltani alapon, egy része a Windows 10-nél az automatikus frissítések miatt dünnyögött és hogy akkor nem tudja hülye módon végleg letiltani mint a Windows 7-nél, a többinek a Start menü nem tetszett mert nem pont olyan mint a Windows 7-nél, stb."
Igen, ebben is van igazság. DE, a kérdés inkább az, hogy 2015 hány, a W10 rendszerkövetelményeinek NEM megfelelő PC-t kellett volna leselejtezni a mostani 240 millióval szemben. Mert ahogy elnézem most leginkább ez a hatalmas szám ami böki a fórumosok csőrét. Igen tudom, hogy van Linux amivel alapjában véve semmi probléma. De, mint ahogy a Start menüs példád is mutatja például egy idős felhasználó már nem biztos hogy megtanulna egy Windowstól szinte eltérő rendszert használni. (Jó persze lehet, hogy túloztam és nem is annyira eltérő. De, erre a saját 2020-as példámat hoznám fel amikor csak egy pár hétig bírtam a Linuxot használni ami után mint a villám, olyan gyorsan telepítettem fel először a Windows 8.1-et majd ráfrissítettem a W10-et. Persze ne kérdezd, hogy miért ez lett a sorrend. Akkor egyszerűen így láttam jónak.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
Attila0 #157640 üzenetére
Annál is ott volt egyrészt a hardveres része, mármint a Windows 10-nél muzeális PC-ken a PAE/NX/SSE2 és akár egyéb (pl. SSD) hiánya, de akár egyes hardverelemekhez a megfelelő illesztőprogramok (driverek) hiánya is, stb, azért is maradt a felhasználók egy része Windows 7-nél
Másrészt meg csak a szokásos, felhasználók makacssága azért sem akar váltani alapon, egy része a Windows 10-nél az automatikus frissítések miatt dünnyögött és hogy akkor nem tudja hülye módon végleg letiltani mint a Windows 7-nél, a többinek a Start menü nem tetszett mert nem pont olyan mint a Windows 7-nél, stb.
Sőt, akkoriban elég sok fikát kapott a Windows 10, itt a fórumon is rendszeresen ekézve volt a cikkek alatti kommenteknél, hogy ilyen + olyan szar és csak a "winhét" használható rendesen, aztán mára mégis milyen jó lett és inkább már dicsérik. Ami annyira nem meglepő, mert ugye mindig az aktuális Windowst kell szidni, ami jelenleg a Windows 11, ha majd lesz Windows 12, akkor az lesz soron és azt kell ekézni, a Windows 11 pedig egyből jó lesz...[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz
King Unique #157639 üzenetére
"A Windows 8/8.1-nél eleve más volt a helyzet, mivel az nem is kellett széles körben a népnek, ezért nem véletlenül nem terjed el soha akkora mértékben, nem véletlenül váltottak helyette sokan inkább Windows 10-re."
Ez igaz, de ugyanakkor mi a helyzet a W7-el? Mert bár 2015-ben már az is koros volt, de ennek ellenére szintén sokáig tartotta a népszerűségét.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #157638 üzenetére
2. Nem feltétlen csak a legeslegújabbaknál, de attól még ugyanúgy cáfolja a "W11-nél nincs jelentős gyorsulás" állítást, meg ugye nem véletlenül vannak azok a rendszerkövetelmények és azokban külön kiemelve a CPU-k, stb. Ami az új processzoroknál a jövőben még számottevőbb lehet, mert míg a Windows 11-et folyamatosan fejlesztik, addig a Windows 10 fejlesztése már a 22H2 verziónál leállt, de kisebb újításokat kapott utána is, viszont idén végképp leáll és utána a fizetős ESU keretében kizárólag biztonsági frissítéseket fog csak kapni.
5. A Windows 8/8.1-nél eleve más volt a helyzet, mivel az nem is kellett széles körben a népnek, ezért nem véletlenül nem terjed el soha akkora mértékben, nem véletlenül váltottak helyette sokan inkább Windows 10-re.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz
King Unique #157633 üzenetére
2. Ez valószínűleg csak a legújabb processzoroknál van így, de csak négy laptopon tesztelte a MS. Engem ez pont nem érint. Sőt, a W11 még lassabban is jeleníti meg az ikonokat, mint a W10.
5. Az azért sok mindent elmond a probléma nagyságáról, hogy az összes érintett gép egyharmadáról beszélünk. A W8 esetében biztosan nem volt ennyi ember érintett. Ez rengeteg gép, nem kicsinyelnék le ekkora tömeget.[ Szerkesztve ]
-
setup
tag
Sziasztok, van alapból ez a hülyesége a Windowsnak, hogy ahány felhasználó bejelentkezik (Windows server által képezett tartományba van felvéve a user) annyiszor hozza létre a kliens gépen a Windows a user mappán belül a vonatkozó könyvtárszerkezetet, hogy legyen saját asztala, dokumentumok bla-bla-bla.
Az a bajom, hogy a kliens gép kisebb SSD-je ettől megtelik, ha már több száz ember használta.
Ezt a tartománykiszolgáló Windows serveren lehet csak konfigurálni, vagy a kliens gépen is rá lehet venni a Windowst, hogy leállításkor törölje ezeket a fájlokat?
Annál valami elegánsabbra gondoltam, hogy ütemezett feladatként futtatok egy lemezkarbantartót, de ha nincs jobb ötlet, akkor az lesz.[ Szerkesztve ]
-
teptep
senior tag
válasz
animatrix11 #157634 üzenetére
-
animatrix11
őstag
Sziasztok!
Win10 hp laptop előretelepített 2019-es office 7 nyelven is, hogy rá tudjam telepíteni a licencel rendelkező officet először le kell szedni róla, viszont uninstallnál hibával leáll. Próbáltam mindenféle uninstaller programokat illetve a microsoft support and recovery assitantot de nem csinál semmi
valami ötlet?
Köszi! -
King Unique
titán
válasz
idegen lény #157632 üzenetére
1. Ez sem pont így volt, mert nem kifejezetten a Microsoft ígérte, hanem csak Jerry Nixon, ami aztán össze lett mosva és általánosítva hogy nem lesz újabb Windows, a #157015 számú hozzászólásban már leírták.
2. Az sem pont úgy van, hogy a Windows 11 nem hozott semmilyen gyorsulást és annyival lassabb lenne a Windows 10-nél, lásd pl. "Sokkal gyorsabb és takarékosabb ugyanazokon a gépeken a Windows 11, mint a Windows 10" cikket.
3. Ez sem igaz ilyen formában, mert mindenféle gépre azért az sem és pont a CPU illetve ott a PAE/NX/SSE2 utasítás hiánya miatt, ami Windows 8-tól lett bevezetve, lásd "Fut-e majd a Windows 10 a gépemen?" bejegyzést.
4. Ez sem teljesen helytálló, mert még direkt linkelve is lett és leírva világosan, hogy "a Windows 10-nél is eleve 10 éves támogatás van / lesz + 3 évig fizetős ESU, akárcsak pl. a Windows 7-nél", ahol az utóbbinál világosan látszik hogy a 10 év (5 év alap + 5 év kiterjesztett) általános és ingyenes támogatás után a +3 év a fizetős ESU (Extended Security Update), ami most ugyanúgy lesz a Windows 10-nél is.
5. Ez miért is lett linkelve? Azt eddig is tudtuk, hogy a felhasználók egy része azért nem váltott még Windows 11-re, mert nem felel meg a PC-jük maradéktalanul a rendszerkövetelménynek és ezért nem ajánlja fel a Windows Update, nem feltétlen vannak azzal tisztában hogy megoldható kerülőúton (Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre) is, stb., nem újdonság.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz
King Unique #157614 üzenetére
Nekem csak egy darab 1 terás SSHD-m van a gépben, az a C meghajtó, ami picit lassabb, úgyhogy én észreveszem a gyorsulást, ellentétben az eleve gyors SSD-t használókkal.
Szerintem több okból sem helyénvaló a W7-W8 váltást összehasonlítani a W10-W11 váltással.
1. Először is, azt ígérték, hogy a W10 lesz az utolsó Windows, és soha többé nem lesz szükség másik Windowsra.
2. A W7 tíz év alatt elavult, és a W8 érezhetően gyorsabb volt nála. A W11-nél nincs jelentős gyorsulás, hiszen a W10 még mindig gyors, ahogy azt Te is írtad az előbb. Sőt, a W11 még lassabban is jeleníti meg az ikonokat, mint a W10.
3. A W8 simán felment mindenféle bonyolult buhera nélkül minden gépre, ellentétben a W11-gyel.
4. Én úgy tudom, hogy a Windows 7 Professional és Enterprise kiadásai 2009 októberétől 2023. január 10-ig kaptak biztonsági frissítéseket, ami jó pár évvel több volt, mint tíz év.Úgyhogy több szempontból sem fair a mostani váltás, ha nem adnak ki egy W11 Lightot, ami felmegy minden gépre, vagy nem veszik ki a feleslegesen beletett korlátozásokat. Egy vírusirtó feltelepítése sem pótolja a biztonsági frissítések elmaradását. Kiderült, hogy miért nem frissítenek sok Windows 10-es gépet Windows 11-re - PC Fórum
[ Szerkesztve ]
-
-
Attila0
őstag
válasz
King Unique #157623 üzenetére
Azt hiszem alább már megírtam hogy hibásan használtam az "illegális" szót.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
Attila0 #157620 üzenetére
"A Windows 10 támogatása 2025 októberében megszűnik
2025. október 14-e után a Microsoft már nem biztosít ingyenes szoftverfrissítéseket Windows Update-ből, technikai segítséget vagy biztonsági javításokat a Windows 10-hez. A számítógép továbbra is működni fog, de javasoljuk, hogy váltson Windows 11-re."
Miért, konkrétan adott ki a Microsoft olyan hivatalos közleményt, weboldalukon olyan leírást, hogy akik október 10. után nem váltanak Windows 11-re és a Windows 10-et használják tovább, akkor az illegális lesz?
Nem, ami az idézett szövegrészletből is világosan látszik, meg hogy csak javasolják a Windows 11-re váltást és nem kötelező jelleggel írják elő, mert máskülönben illegális lesz a Windows 10 használata!"leírt módszerek nem éppen hogy úgy mondjam, MS kompatibilisek"
Mi, in-place upgrade-nél pl. a
d:\setup.exe /product server
parancs?[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz
Lauda #157617 üzenetére
Jó. lehet hogy nem a legjobb kifejezést használtam az "illegális" szóval, Ezzel tényleg csak arra utaltam hogy a King Unique által leírt módszerek nem éppen hogy úgy mondjam, MS kompatibilisek. Hiszen ha azok lennének, akkor eleve nem hozott volna olyan rendszerkövetelményeket amiket a fent leírt módon lehet kikerülni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Attila0
őstag
válasz
King Unique #157614 üzenetére
Nézd, én is tudom hogy megoldható, de az MS szemében akkor sem egy teljesen legális eljárás. Mert, nekik csak az az üzlet ha te Október 14-én szépen besétálsz egy számítástechnikai üzletbe, és vásárolsz egy Windows 11 rendszerkövetelményeknek megfelelő konfigurációt.
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Van egy LG érintőkijelzős monitorom.
Hogy tudnám beállítani azt, hogy ha hosszan nyomok a kijelzőn, akkor az egér bal gomb hosszan nyomást jelentsen.
Van egy programom ami erre van írva, hogy érintő kijelzőn kell gombokat hosszan is nyomni, de most csak egérrel tudom használni.
Kikapcsolni ki tudom, hogy a hosszú nyomásra jobb egérgomb legyen, de a balt nem tudom bekapcsolni.Minden segítséget előre is köszönök.
Zoli -
King Unique
titán
válasz
Attila0 #157615 üzenetére
Ezeknek mondjuk pont semmi köze a Windows 10 legalitásához, illetve max. akkor, ha az ESU-t így oldja meg a felhasználó.
Új PC-t meg nem feltétlen kell vásárolni a Windows 11 miatt, le lett írva most a #157614 számú hozzászólásban. Ami megint nem illegális, mert pl. a
d:\setup.exe /product server
is egy sima windowsos parancs, nem 3rd party program általi crack buhera.[ Szerkesztve ]
-
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #157609 üzenetére
Mármint a KB5052077 csak opcionális kumulatív frissítésre célzol?
Én mondjuk annyira nem vettem észre, mivel előtte is eleve gyorsan működött nálam a Windows 10 22H2.Ha megnézed, akkor a Windows 10-nél is eleve 10 éves támogatás van / lesz + 3 évig fizetős ESU, akárcsak pl. a Windows 7-nél.
Vagyis nem újdonság és nem lett rövidebb a támogatás ideje, mint az eddig megszokott.#157610 Attila0:
Hivatalosan max. az ESU és 0Patch frissítésekért kell fizetni annak, aki a Windows 10-et aktív támogatással akarja tovább használni. Vagy nem hivatalosan az előbbiért sem feltétlen, ha a Windows 10-nél is lesz ilyen.
A Windows 11-re váltás eleve ingyenes Windows 10-ről, azért nem kell külön fizetni, ahogyan szükség esetén új hardverért sem feltétlen, ha pl. a Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre bejegyzés alapján megoldható a Windows 11 telepítési és használata akár a rendszerkövetelményeknek nem megfelelő PC-ken is.
[ Szerkesztve ]
-
simpley
őstag
válasz
marketing, fogyasztói társadalom kizsákmányolása, "vegyél újat mert úgy leszek gazdag", stb.
Én még egy jódarabig biztosan maradok Win10-en, legalább addig amíg a Chromium alapú böngészők támogatják.
Emellett évek óta nem használok Defendert sem, Norton 360-ra vagyok előfizetve -
Attila0
őstag
válasz
"Nem tudom mi ennek az értelme."
Pedig marha egyszerű! Ha október 14. után továbbra is "legális" Windowst akarsz használni, akkor így, vagy úgy, de fizessél mint a katonatiszt.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
Észrevettétek, hogy a mai frissítés után hogy begyorsult a W10? Most a legjobb, erre megszüntetik a támogatását.
Nem tudom, mi ennek az értelme. Ami jól működik, ahhoz nem nyúlunk, ez alap. Csak nem a MS-nak.
[ Szerkesztve ]
-
Troy.
addikt
Hello!
Van néhány mappa, ami meg van osztva a helyi hálózaton, viszont magán a gépen nem látom melyek ezek a mappák.
Hogy tudom kilistázni a megosztott mappákat?
üdv.
-
Chriss76
csendes tag
Üdv,
Anyukám asztali gépe (hp elitedesk 800 g1 sff) windows 10 kiírta, hogy újraindítást kért frissítés miatt.
Újraindítás után azt írta ki: "Felkészülés az automatikus javításra" ezután jött egy másik képernyő: Az eszköz problémát észlelt, ezért újraindul. Újraindítjuk Önnek a rendszert"Leállási kód: IRQL NOT LESS OR EQUAL és ezt csinálja felváltva, újraindulva.
Mit tudnék vele kezdeni?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- PlayStation 5
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- Hardcore café
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik