Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
válasz
razorbenke92 #21968 üzenetére
Találtam rá videót és sikerült is megcsinálni.
Csak azt volt nehéz kitalálni hogy mit is írjak a keresőbe hogy jó találatot adjon.
-
Veleczki77
csendes tag
Sziasztok! be quiet! Silent Base 800-hoz tud valaki ajánlani egy kompatibilis vertikális GPU adaptert?
-
válasz
7Heads Drago #21967 üzenetére
Vannak ilyen molex betűző szerszámok, ha nem vagy teljesen ügyetlen, meg tudod oldani magad is.
Az érintkezőt ki lehet tolni a műanyag házból hátrafelé a kábel irányába, utána vissza kell applikálni a kábelt az érintkezőtüskére. Visszatenni ugyanúgy hátulról tudod, előtte újra ki kell emelni a tüske lábait, amik majd megakasztják (kiszereléskor belapulnak, ezáltal lehetővé téve, hogy hátrafelé kibújjon a tüske, egyébként azok tartják helyben)
Youtubeon szerintem tuti csomó videó van erről. -
7Heads Drago
veterán
Üdv
Kijött az egy kábel a fejből. Hogy tudom megcsinálni hogy jó legyen vagy van valaki Kecskemét környékén aki javítaná?
Egy moduláris gold táp az alany.
-
HaZsolt
őstag
Sziasztok.
Adott egy MSI PANO M ház és egy MSI E 360 AIO. Hogyan kössem össze a dolgokat, hogy mind a blokkon (1) mind az AIO-N Lévő RGB (2) ventik és a házba beépített ventiket (3) egyazon beállítással tudjam vezérelni és egy színre állítani? Tehát, hogy mind a 3 feltételt egyszerre tudjam állítani színügyileg?
-
Vasti74
senior tag
válasz
zoltanz #21964 üzenetére
Nagyjából amatőrként ;-) Én nem mennék az ajánlott feszültség fölé. És bocs ha egyértelmű, de ugye kettős tápfesz kell neki. 50W-hoz bőven elég lesz a majdnem 120W-os táp.
Nem tudom mire kell, mit tudsz róla, mit vársz tőle? De ha "hifizni", akkor azért jól utána kellene járni, hogy milyen? Mert annyira nem olcsó: ha sztereóban kell, akkor a két végfok 40.000 forint, kell neki atom hűtés (100W-ot eldisszipálni azért nem kis feladat passzív hűtéssel, az aktív meg zajos lehet - már ha hifi) , a tápok, a doboz, csatlakozók, hangerőszabályozó esetleg, és akkor még csak egy végfok...
Ennyi pénzért már egészen jó erősítőket is lehet kapni készen ;-)
-
zoltanz
nagyúr
Ha egy ilyen erősítőt szeretnék megtáplálni (39V 3A) működni fog Class A módban?
Köszi!
[link]
Technical parameters.
- Working voltage: ±35V (Class A), if working in Class A and B state voltage can be increased to ±45V as appropriate
- Output power: 50W (Class A); 150W (Class A and B )
- Output impedance: 4-8Ω -
zoltanz
nagyúr
Ajánlom ezt a JENUOS márkájú Usb-c Usb-a adaptert, jó minésőgű. Két csatlakozástól nem megy tönkre mint Aliexpress-es társai.
-
Gali199qd
tag
Sziasztok!
Vettem egy Darkflash S11 Pro ARGB-s CPU hűtőt. A gond az, hogy nem megy a világítása csak néha amikor akarja. A gyártó nem tudott értelmes megoldást kínálni (kínai). Az ASUS Armoury Crate-n keresztül látja a Argb-t, de nem csinál vele semmit sem. Az ASUS support azt mondta, hogy a Crate nem támogatja ezt a LED-et. Alaplap : Asus TUF Gaming A520 Plus 2, ennek van alaplapi világítós része és az megy is, de a hűtő meg nem megy v csak alapon világít. Valakinek ötlete? v megoldása lenne rá?
Ennyit csinál : [kép]
és
Ezt várnám tőle : [kép] : itt óhajtott működni... -
Vasti74
senior tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo M75s Gen2 gépem, aminek szerintem túl hangos a procihűtője. Pontosabban túl magas fordulatszámra kapcsol indokolatlanul: 35-45 fok között van a procihőmérséklet, és már zavaróan hangos :-(
Létezik valami olyan fordulatszám szabályozó ilyen 4 pines pwm-es ventilátorhoz, amit az alaplap és a ventilátor közé dugva csökkenteni tudom a fordulatszámot, és nem fog hibát jelezni az alaplap?
(A BIOS a legújabb, és Balanced-re van állítva a teljesítmény - hűtés)
Előre is köszönöm az ötleteket, üdv: Vasti -
sad_Vamp
őstag
válasz
7Heads Drago #21959 üzenetére
Ha a ventillátorokhoz 2 konnektor van akkor nem probléma, egyik maga a ventilátor (3 v 4 ha PWM) másik a meg az RGB (3 v. 4 csati). az alaplapra kell kötni, vagy ha az alaplapon nincs RGB vezérlő akkor mehet abba amit megadtál. ha mind 1 forrásból "táplálkozik" akkor azonosan fognak villogni.
-
7Heads Drago
veterán
Üdv
Rendeltünk új gépet a következő elemekből:
NZXT H6 Flow RGB házat
MPG B550 GAMING PLUS lapot
ARCTIC Freezer 36 A-RGB proci hűtő
A házhoz elvileg 3 db ventit kapunk, és nem tiszta hogy működni fog-e a venti színeinek a vezérlése vagy rendelni kellene egy vezérlőt hozzá. Vagyis a ház ventik színei igazodnak-e a proci színéhez. Na meg ugye szeretnénk még egy 4-ik ventit is a proci hűtő mögé.
Meg ha igen milyent? NZXT vagy bármit lehet?
Ha meg vezérlő kell akkor lehet hogy inkább egy ilyent proci hűtőt vennénk mert ehhez már van vezérlő is: BE QUIET! - LIGHT LOOP 240MM -
flashpointer
őstag
van egy gyari (25x10 ?) nvme ssd huto venti, a Micro JST SH 1.25 csatlakozoja az alaplapba megy, persze mind a 4 pin egyszinu vezetekkel. Csinaltam hozza atalakitot normal Fan csatlakozohoz (hogy jobban tudjam vezerelni mert alapbol bugos) a problema hogy fogalmam sincs mi lehet a pin kiosztasa. Ha nem megfeleloen van bekotve tortenhet netalantan valami visszafordithatatlan? Mert elobb-utobb be tudom haromszogelni hogy melyik melyik mit csinal.
-
3L1T3
addikt
Tudtok olyan magyar moddert ajánlani, aki rendelésre képes igazán egyedi konfigurációt létrehozni?
-
Sketch001
friss újonc
Nem találtam olyan itx "házat" ami tetszett volna, úgyhogy rajzoltam egyet gyorsan
-
pelyib
tag
sziasztok, szuksegem lenne nemi segitsegre, ha rossz helyen jarok akkor pls iranyitsatok at a megfelelo helyre, kosz!
adott egy ~20 eves emac amiben par kondenzator (remelem, hogy azok, mert nem ertek hozza
) felpuposodott
maga a gep amugy elindul bar a rendszert mar soha nem tolti be, ennek lehet tobb oka is, de okozhat a kondi ilyen hibat is?
van kep, mozog az eger, de se HDDt se az optikai meghajtot nem hallom felporognicserelnem oket ezzel (kepen rossz ertekek vannak, de a leiras es a cikkszam alapjan jonak tunik), jot talaltam?
kell cserelni oket?
csereljem az osszeset? kb a felenek semmi baja, nem pupos, nem folyt ki semmi, mint a 3. kepen is latszik -
pruzsi
őstag
Üdv. Ilyen panelt keresek , indonéz shopban találtam de inaktív esetleg valaki otthon van ebben . 2db usb 2.0 , 1db usb 3.0 és mic ,AUX van rajta
hope tb z3 02 s volt ráírva , egyébként zalman Z3 Plus házban volt
-
sad_Vamp
őstag
válasz
flashpointer #21944 üzenetére
a táp (W vagy A) a kérdés. Fogyasztás alapján rakhatsz rá.
-
flashpointer
őstag
rgb vilagitast el lehet osztani sima splitterrel? alaplapon csak ket csatlakozo van de sokkal tobb eszkoz tudna, csak siman beszerzek egy otagu splittert es kesz is?
-
GAbre
veterán
Üdv!
Sofőr munkatársnak keresek egy fali adapteres bmc resmart gII légzéssegítő készülék utazás közbeni használatához.
Átalakító nincs hozzá,így szívar gyújtós vagy power bankos megoldásra gondoltam.
Ha esetleg van valakinek 5lete,szívesen továbbítom neki.
Köszönöm.
Adapter:bje01-40-006hm -
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #21941 üzenetére
Nem, csak felhivtam ra a figyelmet, hogy gagyi lett ajalnva.
A gyertya hoteljesitmenye nagyjabol 50W.
Hogy ne lehetne mondani, a felhasznalt anyagok es geometriak ismertek es korlatozott tartomanyban mozognak. Ugyan igy meg tudom mondani, hogy 1kW-os motorral szerelt szemelygepjarmuvel is csak szivni fogsz, hiaba jut el az is A-bol B-be.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Reggie0 #21936 üzenetére
ti most komolyan egymásnak estetek egy ilyen kérdésen?
gyertyalángon melegített vasszöggel is lehet forrasztani (nem hasból mondom, konkrétan csináltam ilyet vészhelyzetben...) és a legprofibb forrasztóállomáson is lehet kifogásolnivalót találni.
azt meg hadd bökjem közbe hogy teljesítmény alapján nem lehet mit mondani, ha már fizika, akkor itt az abszolút hőmérséklet illetve a pákahegy hőtömege lesznek a kérdéses paraméterek, ami meg már egy újabb műszaki kérdés ami nem közvetlenül függ össze a teljesítménnyel. -
Grave_444
nagyúr
válasz
mefistofeles #21939 üzenetére
DC mód biztosan nincs biosban? Úgy tudnád megoldani, esetleg FanControl Windows alól.
-
Sziasztok!
bocsi ha nem jó helyen teszem fel a kérdést de hátha...
Adott egy konfig, két házba épített 3 pines csatival rendelkező ventivel. A lapon csak 4 pines csatlakozó van és a biosban is csak PWM-es venti vezérlés van, így elég hangosan zakatolnak a légkeverők. van valamilyen módszer, hogy lassítsak a ventik alaphelyzeti sebességén vagy kénytelen leszek új ventiket venni? -
Reggie0
félisten
1. Nem kell irnom, hogy szerintem, mert sokak szerint is. Egyszeru teny. Egy vastagabb forrasztoont mar nehezen olvaszt meg.
2. Akkor nem kene szemetet javasolnod masoknak. De nyilvan 40 ev alatt is lehet kozel 0-at tanulni, de altalaban nem ezt jelenti.
3. Azon szerinted mit kene sepregetni, hogy van egy minimum szint, mert a fizika az fizika?
-
PHM
addikt
válasz
Reggie0 #21932 üzenetére
1: Semmi bajom nem lett volna a kijelentéseiddel, ha azt véleményként,
és nem kinyilatkoztatásként adtad volna elő.
A 2 között a "szerintem" szó használata tett volna különbséget.
2: Hidd el, én sem most kezdtem, s nem csak egy páka/állomás volt a kezemben.
(Kb 40 éve forrasztok, ebből 33 éve hivatásszerűen. És akkor most mi van?
Szerinted ez érdekel valakit?)
3: Lehet dobálózni a kognitív disszonancia kifejezéssel, csak előtte nem ártana kicsit
a saját házad tájékán is sepregetni... -
Reggie0
félisten
-
Dönc
tag
válasz
Bandit21 #21925 üzenetére
Műanyagnak nem kéne, hogy bántódása essen, hacsak nem sokkal rosszabb minőségű, mint ennél a háznál: Chieftec Bravo BH-02B-B-B-400 Nálam semmi jelét nem mutatja annak, hogy kb. 20 éves a cucc
Ebből is volt, aki kicsapatta a hdd keretet szintén vga miatt. Ha jól emlékszem pár szegecs bontásával megoldotta. -
Bandit21
addikt
Az alaplap felőli oldalllapot és az előlapot az életben nem sikerült még leszednem. Kis műanyag pöckök tartják részben ezeket, és mivel lassan szerintem 10-15 éves a ház, nem merem nagyon rángatni őket, nehogy törjenek.
Amúgy szeretem, jó ház hátul 1 nagy, elől 2 kicsi és oldalra is megy 2 elvileg ventiből.
Valóban, mintha Kylo ren és az Alien szerelemgyereke lenne...
Ma szétszedem, aztán majd látjuk mi lesz.
-
Bandit21
addikt
Nem modding de elsőre a házi barkácsba tettem fel aztán rájöttem hogy bár az a hűtés házak táp modding-ba van de nem tudom miért (házak nem az a ház...)
Nem modding, hacsak a flex nem az, de nem találtam jobb helyet hirtelen a kérdésnek:
Üdv, van egy régi chieftec tornyom.
A kedves mérnökök anno kitalálták, hogy a vinyókat rack-ekbe lehet tenni, és azokat retesszel egy kis polcon ki-be tolni.
Ez jó mert előtte van venti meg lehet szerelgetni könnyen.Igenám de nem gondoltak arra hogy lesznek bazi nagy vga-k.
Eddig nekem 2 vinyó volt a 2 rack-be, de most a felsőbe kellene tenni a kettőt, mert az alsó útba lesz a vga-nak.Hittem, eddig, de, sajna a kis polc ami tartja a rack-et akkor is útban van ha nincs ott a rack.
A polc pedig szegecselve van a gép elejére.
Valaki látott már berleht már ilyet? Hogy lehetne azt onnan lecsapni? -
PHM
addikt
válasz
Reggie0 #21919 üzenetére
Én viszont kipróbáltam, és használom is, ha szükség van rá.
Valaminek a használhatóságáról tapasztalat nélkül nyilatkozni szerintem
szimplán ostobaság, legyenek bármilyenek azok a fránya paraméterek.
Szerk: Nem, nem vagyok az USB-s pákák ellen, sőt, tervezek ilyet is venni,
de mint mindennek, ennek is megvan a maga helye. -
PHM
addikt
válasz
Reggie0 #21916 üzenetére
Azért kezeljük már helyén a dolgokat!
Próbáltál egyáltalán ilyet, vagy hasonló típust valaha?
Ezt az "ócskaságot" kb 3 éve vettem, jóval olcsóbban a mai árnál, talán 4000 Ft-ért.
Ritkán, terepen használom, s bár nyilván nem tökéletes, de a célnak bőven megfelel.
Van egy óriási előnye a többi, többek között az USB-C-s pákákkal szemben is:
Nincs vezeték, nem kell sem tápegység, sem powerbank hozzá.
Komolyabb, sorozatos munkákhoz forrasztó állomás való megfelelő hegyválasztékkal.
Csak azt ugye nehéz használni egy tanyán, 50-100 m-re a legközelebbi konnektortól...
Viasz olvasztásához amúgy fölösleges a100, de még 18W-os fűtőteljesítmény is. -
Reggie0
félisten
-
Grave_444
nagyúr
Valakinek van tapasztalata akkus forrasztópákával? Kis teljesítményű is elég lenne.
Gázos van 2 is, de nem mindig akarnak működni, gondoltam váltok.[link]
-
-
-
blp85
senior tag
válasz
prime_adam #21909 üzenetére
A molexnek oldalt vannak kis fülecskéi a fém részen (a linkben láthatod mire gondoltam) [link] , ezt egy tűvel ki tudod piszkálni úgy, hogy meg tudjon kapaszkodni a műanyag házban, és ne jöjjön ki, ha bedugod a helyére.
-
prime_adam
aktív tag
válasz
prime_adam #21908 üzenetére
Végül fogóval megfogtam és így belement a foglalatba, majd csavarhúzóval beljebb toltam. Nekem most így stabilnak tűnt, de légyszi szóljatok, ha ez így nem oké vagy még tegyek rá alami extra szigetelést, mert nem szeretnék zárlatot.
-
prime_adam
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok jó praktikát arra az esetre, ha a PC fan molex csatlakozójának egy pinje "kilökődik"? Amikor csatlakoztatom a táphoz, akkor a pin nem csúszik a helyére, hanem egyszerűen kilökődik hátul a molex burkolatból.Próbáltam kézzel ott tartani, vagy benyomni, de az nem ment. Ha esetleg fogóval benyomom vagy tartom a csatlakozás idejéig, az jó megoldás lehet? Vagy csak tönkreteszem vele?
-
Myth
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert nem annyira sikerült válaszra lelni.
Szeretnék vásárolni egy PC-t jó sok rgb világítással. A kiszemelt konfig a következő:
NZXT H6 elite rgb fehér - 3db f120 rgb core ventillátorral, plusz vennék még hozzá 4db-ot.
ASROCK B760M Steel Legend WiFi polychrome sync funkcióval
ID-COOLING FX 360 ARGB fehér cpu hűtő
Kingston fury beast RGB memóriákKérdésem az volna, hogy az alaplai polychrome sync technológiával teljesen vezérelhető lesz minden rgb led világítás vagy kell hozzá külön led vezérlőt is tenni? Ezt majd az asrock saját szoftverével tudom kezelni?
Az tetszik pl nagyon amikor folyamatosan időben eltolt színváltoztatást csinálnak a ledek tehát, hogy nem egyféleképpen világítanak hanem külön életet élnek
Köszönöm a segítséget.
-
emiki6
veterán
Szépjónapot!
Nr200p házba szeretnék valami megvilágítást, amit rgb-vel oldanék meg, alaplapomon van rgb csati.
Érdemes kész terméket venni vagy jobban megéri DIY összerakni?
Tudtok akár kész terméket, akár hozzávalókat ajánlani? -
válasz
Osziii02 #21900 üzenetére
Szia! Nem is hallottam még erről az FSP modellről, pofás ház!
Léteznek olyan fan splitterek, melyek külön egy SATA, vagy MOLEX tápcsatlakozóról plusz kakaót adnak a ventiknek; pl. az AKASA termékkínálatában találsz jónéhányat, ezek többsége idehaza is elérhető.
Aztán kaphatóak komolyabb lapkák, de ezekkel szvsz nem vagy sokkal előrébb, pl.:
LAMP-SP105, LAMP-CP120V2B, stb.Az A-RGB vezérlés persze külön kérdés, de linkelt gyártóknál/shopokban biztosan találsz erre is megoldást!
#21902 Osziii02
Passz... nézd meg, mennyi a fogyasztásuk, aztán számold ki!
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Futás, futópályák
- Elektromos autók - motorok
- The First Berserker: Khazan
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Külpolitika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 475+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- AKCIÓ! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest