Hirdetés
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
polgi803
őstag
Nem próbáltam törölni majd ujrarakni. Üzletben azt mondták semmi gond nem volt a telepitéssel amikor ugyanezzel bevittem...de persze csak eldarálták a sallangot nem mondták el pontosan mit csináltak. A divereket látja a telepitő de bármelyiket olvasom be nem jo neki
[ Szerkesztve ]
-
polgi803
őstag
A pendrive ot már probáltam mindenhogyan boot-ossá tenni...sima microsoft vagy rufussal, Fat32 te Ntfs re..MBR-re...másikra...stb. Már odáig legalább eljutottam hogy látja a telepitő ha felteszem a drivereket, de bármit szedtem le semmi nem volt megfelelő neki. Már kicsit kiidegel...
-
polgi803
őstag
válasz King Unique #156686 üzenetére
Szia! Tudnál a problémámra valami okosságot, mert egyszerűen bármilyen drivert töltök le és tallózom be a telepítőnek, nem megfelelő neki?
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz Gyöször #156691 üzenetére
"Namost akkor a red az így pont nem jó buli." Gondolom ezt nekem szántad
Szóval ez tényleg tanul. No man's sky-hoz először még "no man"-t kellett írin, de pár alkalom után már a no-ra is azt hozza legelőre.
red-nél nekem nincs más alkalmazástalálat, tehát utána már a vezérlőpultot ajánlja, szóval ha rendesen működne, akkor már erre a három betűre is azt hozná.
Másik példa: shadow of the tomb raider parancsikonja csak sottr és elég csak sot-ot írni, máris azt dobja elsőnek.
Szóval már nem rémlik hány alkalom után, de jellemzően elég 3 karaktert írnom, hogy azt kapjam, amit keresek. Kivétel a foobar, amit CTRL+ALT+A-val indítok+1 a leállításra a kikapcsológombba. Csomószor ki van kapcsolva a monitor és ha tudom, hogy max böngésző megy, akkor be se kell kapcsolni leállításhoz a monitort.
Make Love not war!
-
Gyöször
senior tag
válasz tordaitibi #156687 üzenetére
A win10 óta annyiszor mellélövök egérrel kikapcsoláskor, hogy power gombbal kapcsolom ki a gépet. Nem hosszan nyomva, hanem röviden, beállítottam, hogy álljon le, ne hibernáljon meg ilyenek.
Én voltam az első hülye aki ikont javasolt ide meg oda. Én ha nagyon véletlenül keresek így billentyűzettel valamit a start menüben, azt veszem észre, hogy olyan 4-5 billentyűleütés után kezdi kapizsgálni mit akarok, az első 3ra még teljesen vad dolgokat hoz. Namost akkor a red az így pont nem jó buli. Szerintem nem bug hanem feature.
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
válasz vigo101 #156670 üzenetére
Ezt az enyém és az asszony gépe 1 nap különbséggel játszotta el múlt héten szerdán és csütörtökön. Mindkettő reset button lett, ugyan így dolgozott a vinyó. Annyi volt a (szóismétlés) különbség a két gép között, hogy nekem ugyan így volt kép meg egér mint neked, az asszonyé fekete képernyő daráló vinyóval. Újraindítás után könnyen és gyorsan betöltöttek. A gyerek be volt tojva, hogy harmadnap az övé következik, mi lesz vele nem tud májnkraftolni, de azon (még - szerencséjére) nem jelentkezett ez..
Nem frissültek a gépeken a windowsok, csak utána 1-2 nappal mindhárom. Valami vírus lehetett? Avast premium van mind3mon.
-
SirRasor
addikt
+1, de ezt már megszoktam King Unique kollégától
I02S3F olvasd el a kérdésemet. Nem megkerülést kérdeztem, hanem az indexelésre javítást. Arra egy darab válasz se jött. A voidtoolst meg fogom majd nézni, de elsősorban a beépített funkciót szeretném használni, ami ráadásul nekem tökéletes.
Másrészt: hogy számomra mi gyors és mi kényelmes, had'döntsem már el magamnak, köszönöm. Nem értem mit nem tudtok azon felfogni, hogy NEKEM gyorsabb gépelni, mint kattintani. Erre beírjátok, hogy oké, de nektek gyorsabb kattintani. Eszem megáll
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
I02S3F
addikt
Nem mellébeszélés, amit írtunk, hanem megoldási alternatíva. Ugyanis a probléma megkerülése is megoldás!
-
tordaitibi
veterán
válasz King Unique #156686 üzenetére
Mindenkinek vam rigolyája, nekem pl. a gép kikapcsolása.
alt+F4-->enter, 3 éve meg egyedi gyorsgombot használok. Egeret 5 éve nem használtam, szerintem a startmenü ezen része a létező legidiótább.Igazat adok a kollégának, terelitek, ráadásul agresszíven rábeszélősen.
Pl. Te megkérded egy autós topikba, hogyan kell defektes kereket javítani, senki nem tud haszmos tanácsot adni de közlik hogy felejtsd el az autódat és járj ezentúl busszal. Ez megoldotta a problémádat..?
Ennél az is jobb ha semmit nem válaszolnak.Bocs ezért a hsz-ért de napok óta erőltetitek azt amit láthatóan nem akar. És úgy tűnik os hiba mert mindenki másnál működik az indexelés csak nála nem talál pár dolgot.
Szerk, én Classic Shellt használok és szerintem 5000x jobb a kereső funkciója mint a winé.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
-
SirRasor
addikt
válasz King Unique #156682 üzenetére
Ez most hogy jön ide? Pláne a kérdésemhez?
efi99 thx, holnap megnézem.
Make Love not war!
-
efi99
őstag
válasz King Unique #156683 üzenetére
Hát a legtöbben csak magunk használjuk, ugye. És szépen lehet paraméterezni, szűrni a keresést vele.
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
King Unique
titán
-
SirRasor
addikt
válasz vigo101 #156670 üzenetére
Win10 telepítőt tudsz szerezni? Ha igen, bootolj be róla és a javításon belül indíts egy rendszervisszaállítást és imádkozz, hogy be van kapcsolva a rendszervisszaállítás.
Ha nincs: javításon belül: indítás javítása.
Ha nem segít: javításon belül cmd: sfc scannow, utána meg:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Bár ez utóbbi nem tudom működik-e a telepítőből indítva.King Unique ahogy írtam is: nekem ez így gyorsabb. Pont.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
King Unique
titán
válasz SirRasor #156669 üzenetére
Ja, ha éppen kiadja a kereső pár karakter bepötyögése után, mert ugye az sem mindig jön össze mint a jelen eset is szemlélteti, egymás után több program megnyitása kissé macerás lehet így, stb.
Szóval általában nem véletlenül használ a felhasználók többsége asztalra, tálcára, Start menübe kitűzött programikonokat a gyakran használt programok indításához, + a Win+X menüt a rendszereszközök eléréséhez. -
vigo101
csendes tag
Újraindítottam 4x is de csak ez a töltögetés folytatódik
-
vigo101
csendes tag
Folyamatosan töltöget tehát dolgozik a led szerint
-
vigo101
csendes tag
4 órája próbál betölteni a win. Tegnap még semmi baja se volt. Hogy lehetne életre kelteni?
vimeo.com/1039620250
-
SirRasor
addikt
válasz King Unique #156668 üzenetére
Pont erről beszéltem, hogy a 2. megközelítés még annál is gyorsabb. Próbáld ki
Make Love not war!
-
King Unique
titán
válasz SirRasor #156655 üzenetére
Pedig szvsz pont az első módszer a legkényelmesebb és leggyorsabb, mármint a Start menübe kitűzött, csoportokra rendezett programikonok indítása, ahol akár teljes képernyős Start menü is beállítható és úgy még átláthatóbb.
-
Csupingo
veterán
válasz polgi803 #156666 üzenetére
Ha van működő win, abban törölhetnéd róla a partíciót, és úgy "csupaszon", formázás nélkül kéne próbálnod rá telepíteni.
Új win telepítővel próbálkozol? Akkor is volt ilyen gond, ha valami elszúródott pl. a telepítő pen létrehozása során. Sokaknál másik pen segített.[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
válasz polgi803 #156664 üzenetére
Igaz, eddig nem figyeltem, hogy pontosan milyen lapról van szó, bocsi! Esetleg ezt nézd meg: SATA Mode Selection [AHCI] , hogy ez ahci-n legyen. Windows-os gépben még nem volt ez az ssd? Volt rá példa, hogy tárolóhellyé változott és amiatt szívatta a tulajt.
Van működő géped, amiben meg tudod formázni, vagy teljesen particionálatlan állapotba állítani?
Ha elindul a gép, a windowsban a lemezkezelőben látszik?[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz polgi803 #156662 üzenetére
Görgess le az oldalon! Biosban vmd kikapcsolása.
-
Csupingo
veterán
válasz polgi803 #156660 üzenetére
Ezt kerested a biosban: Intel Optane / VMD Controller, irst? Elvileg ezt kell kikapcsolni.
Asus leírás.
Érdemes lehet ahci módba is váltani.[ Szerkesztve ]
-
polgi803
őstag
Sziasztok!
Kérlek segítsen valaki a problémámban. A helyzet a következő. Van egy Asus Z87-M Plus lapom. Vettem bele egy Samsung 870-es Sata2-es 250 Gb SSDt. A BIOS látja a meghajtót, de a win10 telepítő nem. Azt írja, hogy a meghajtó drivere nincs telepitve.
Amit eddig tettem:
- a windows 10-et a hivatalos oldalról szedtem le feltettem a wint pendrive-ra.
- ezután feltettem a pendrive-ra az IRST fileokat, de nem volt megfelelő, pedig az alaplaphoz tartozót szedtem le. Lehet hogy régebbit kellene feltenni?
BIOS-ban kikapcsoltam a CSI-t vagy mit és a secure boot-ot is.
Az eredmény ugyanaz. Fogalmam sincs már mit csinálok rosszul. Légyszi segítsetek ki. Pontosan mit tegyek hogy működjön a dolog. Nagyon hálás lennék![ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz movax #156657 üzenetére
Én ezt úgy oldom meg , hogy az asztalon nem 40-50 ikon van hanem 4-5 mappa , szortírozva a parancs ikonok : programok , játékok stb...mappák.
Így relatíve tiszta az asztal de még is sok parancsikon elérhető.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
movax
őstag
válasz SirRasor #156655 üzenetére
"Ráadásul ez lehetővé teszi, hogy a start menüben tartsam az ikonokat és ne az asztalon, ami így szép tiszta."
Hát, az asztalnak ez az egyetlen szerepe 30+ éve: kitenni rá a gyakran használt ikonokat, rákatt, indul.
Én biztosan nem szoktam nézegetni az asztalomat, hogy milyen szép tiszta, mert mindig nyitva van rajta valami. De hát eltérő szokásaink vannak. -
SirRasor
addikt
válasz Gyöször #156653 üzenetére
Röviden: nem.
1.: egér mozgat start menüre -> kattintás -> parancsikon keresés szemmel -> egér mozgatása rá -> kattintás
2.: ctrl+esc -> keresett program nevének töredéke pl.: fenti példával "red" -> enter
Az 1. megközelítés > 3000+ ms
A 2. megközelítés < 1000 msEgyszerűen gyorsabb és univerzálisabb a módszerem.
Ráadásul ez lehetővé teszi, hogy a start menüben tartsam az ikonokat és ne az asztalon, ami így szép tiszta.Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Valakinek van ötlete, hogy ebben a rohadásban az indexelés miért nem képes működni?
Beírom, hogy red és nem hozza fel a red dead redemptiont.
Akármi mást írok be abból a mappából (C:\Users\admin\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs), azt felhozza. Logikus, hogy nem végzett az indexelés. De, végzett. Akkor kizárás? Nincs kizárás.
Hibaelhárítóban az indexelés javítását is végigcsináltam de nyilván nem lett jó. Most b*****m bele a baltát, vagy várjak még 5 percet?Szóval a fenti jelenség javítására valakinek van ötlete?
Make Love not war!
-
Csupingo
veterán
válasz tordaitibi #156646 üzenetére
Lehet, hogy szándékos altatásnál, a modern standby használata esetén lenne ez problémásabb. Úgy rémlik, a start menü, shut downra nyomva se áll le teljesen, hanem menteget valamiket, hogy pontosan mit, azt nem tudom, régebbről rémlik csak.
Akkor elvileg semmilyen hardver cseréjénél nem kell vele foglalkozni?
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz tordaitibi #156637 üzenetére
-
Doky586
nagyúr
Magyarul: a bekapcsolt gyorsindítás mellet ha kikapcsolod a gépet akkor a programok szabályosan leállnak de a rendszer nem, az hibernálódik a C: meghajtóra. Ez az adattárolókat érintheti hátrányosan (adatvesztésel ha a kiirandó lemez cache már nem írható ki mert el lett távolítva a lemez), a ram bővítéshez szerintem nincs köze.
HDD esetén ez biztos gyorsít, de ssd-k esetén nincs észrevehető gyorsító hatása, így én mindig kikapcsolom a gyorsindítást. -
Csupingo
veterán
Windows fórum válasz:
Hi E Peterik, hope you're doing well. I'm Ian, and I'm happy to help you today.
Windows 11 includes a feature called Fast Startup, which is similar to hibernation. When you select “Shut Down” from the Start menu, it doesn’t perform a clean restart. Instead, it saves the operating system state to a file called hiberfil.sys, allowing for faster boot times when you power up your PC again. To disable Fast Startup go to In Control Panel, select Power options, and then Choose what the power buttons do. Then uncheck the Turn on fast startup checkbox.
This is a user-to-user support forum, and I am a fellow user.
I hope this helps, but please let me know if you need anything else.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
tordaitibi
veterán
válasz Csupingo #156645 üzenetére
Kopiztam mert nem pötyögök ennyit:
"A gyors rendszerindítás lényegében a hibernáláshoz hasonlóan működik azonban csak a rendszer fájlok kerülnek hibernálásra. A hibernálás során minden szükséges rendszerfájl egyetlen fájlba kerül elhelyezésre, így bekapcsolásnál a Windows sokkal gyorsabban képes beolvasni ezeket a fájlokat, mintha a merevlemezről (vagy egyéb meghajtóról, pl. SSD-ről) kellene több helyről összeszednie több ezer fájlt. Így a Windows gyorsabban betölthet. Fontos, hogy ez csak a rendszerfájlokra vonatkozik."
Azaz semmi nem történik ha kirántod a lába alól a talajt, mivel felhasználói folyamatokat nem menti, valamint ez nem a ramban tárolódik hanem a lemezen.
Alvásban ugyanez = teljes adatvesztés esetlegesen nyitott programoknál, viszont:
Hibrid alvás is van úgyhogy ez nem is olyan egyszerű témakör.
Az biztos hogy ma a vihargyors ssd-k korában nem sok nyereség van a gyors rendszerindítással. -
Ryder62
őstag
válasz Apollo17hu #156638 üzenetére
Mivel a Windows nem igen pakol fájlokat a C:\ gyökérbe, ezért ezek valamilyen program maradványai lehetnek. Tmp fájlokat a C:\Windows\Temp vagy C:\Tmp mappába és AppData mappába pakolhat.
-
Csupingo
veterán
válasz tordaitibi #156637 üzenetére
Ezért nem árt inkább kikapcsolni a gyors rendszerindítást, mert az leálláskor az aktuális hardverállapotot, memóriatartalmat, stb. lementi, nem? Aztán ha közben változás történik a gépben, kikerekedhet a windows szeme a következő rendszerindításnál. Igaz, ritkán olvasni, hogy ebből tényleg baj lett, de jobb a békesség. Már az is segítség lehet, ha úgy állítják le, ahogy javasoltad.
-
Apollo17hu
őstag
sziasztok!
remélem, elfér a topikban a kérdésem: kezd megtelni a rendszermeghajtóm, és pucolnám a felesleget. találtam egy csomó 1 gigás ősrégi tmp fájlt, amikről fogalmam sincs, hogy mik lehetnek. szerintetek törölhetőek?
-
tordaitibi
veterán
válasz Cs1csó #156636 üzenetére
Tényleg nem kell semmit ki-be kapcsolgatni.
Az más ha esetleg altatva van a pc de ekkor se történik semmi, legfeljebb checkdiskkel indít. A futó folyamatok természetesen elvesznek.
Épeszű ember hardver változtatásokat szabályosan leállított, nem a mezei hanem a shift+leállítás, és konnektorból kihúzott géppel molyol, laposnál az akkut is kiveszi. -
Borisz76
veterán
válasz jackal79 #156631 üzenetére
Igen, ott LEHET.....attól függ , hogy milyen régi az alaplap, vagy ha újabb is...akkor milyen FW ( firmware ) van rajta.
Mert ugye a BIOS-okat is lehet fríssíteni.
A gyártók honlapján kell szétnézni a saját deszkád adatlapjánál.
Néha érkeznek új funkciók a BIOS-okhoz....néha csak hibajavítások vannak az újabb FW-ben.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Cs1csó
félisten
válasz jackal79 #156629 üzenetére
Igen, a rendszer érzékeli majd az új RAM modulokat és e szerint konfigurál és kész, talán ezután még egy restart nem árt, ami már gyorsabb lesz és kész.
Jah és nem márt ha ki van kapcsolva a " gyors rendszerindítás" opció. Sőt a RAM csere előtt is legyen kikapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Szükséges a windowst újratelepíteni, ha RAM-ot cserélek a laptopban? Előre is köszönöm a segítséget!
-
teleahocipöm
senior tag
válasz tordaitibi #156625 üzenetére
Az a furcsa, hogy a gépen lévő mappák a "Letöltések" mappát kivéve üresek voltak, pedig tudom, hogy a többiben is kellett lenni-e fájloknak. Ha próbaképp nem akarok a OneNote-ra fájlokat küldeni észre sem veszem ezt a
Na, mindegy, már töröltem mindent a onedriveról, előtte mindent átmásoltam számítógépen lévő, de "eldugott" mappákba, lassú és körűlményes volt, mert nem akart mindent úgy csinálni, ahogy vártam, ráadásul a telefonon lévő onedriveból sem törlődtek a fájlok, úh még ott is takarítottam. Nem jelentkeztem ki, de most jobban figyelek erre és majd meglátom...Köszönöm mindenkinek a segítséget
-
tordaitibi
veterán
válasz teleahocipöm #156623 üzenetére
Jelentkezz ki a Onedriveból a gépeden, ezt ellenórizd le többször mert ha mégse, érdekes is lehet a végeredmény. Akár unistallálhatod is ha nem kell soha többet.
Majd lépj be weben a Onedrive tárhelyedre és törölj mindent.
Ez valami új módi, minden figyelmeztetés nélkül felszinkronizál bizonyos könyvtárakat, ennek biztosan megvan a magyarázata bár én nem jövök rá mi értelme így.[ Szerkesztve ]
-
teleahocipöm
senior tag
válasz norba69 #156622 üzenetére
Nem tudom, ezt hol található? A google ment nálam, az többé-kevésbe tette amit kell az MS dolgait nem használtam, de asszem nem is fogom, mert marhára kiborító, a világ összes dolgát feltöltötte a onedivera, olyan képeket találtam, ami lövésem sincs, hogy kerültek oda. Most értettem meg miért jelezte állandóan, hogy kevés a tárhely :/
Végül is nem két helyre mentett mindent, de fájlkezelőben úgy látszott, mintha lenne egy mappa a OneDrivon és lenne egy a gépen is, de ugyan az a mappa volt.[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
-
teleahocipöm
senior tag
Sziasztok! Hogyan tudnék csak a OneDriveról törölni, úgy hogy a számítógépről ne törlődjenek fájlok, sehol nem találok beállítási lehetőséget. Eddig fel sem tünt, hogy két helyre ment mindent
-
Feri1977
senior tag
-
Feri1977
senior tag
Másnál is csinálja gépen a facebook, hogy görgetsz lefelé, és utána üres mezőket dob fel, és nem folytatja a hírfolyamot és csak áll üresen villogva egy helyen? Már mindent próbáltam vírusírtó, kémprogramírtó, rendszertakarító, oprendszert is váltottam 11-re, több böngészővel is néztem, de csak üresen áll bizonyos idejű mennyiségű lefelé görgetés után! Nem dob fel újabb hírt vagy bármit, csak villog ki-be a vonalak üres mező.
[ Szerkesztve ]
Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!
-
Sztlaci
aktív tag
válasz Gyöször #156616 üzenetére
Köszönöm!
Valóban van egy Messenger alkalmazás Facebookon belül, de az november végi, az "friss" igaz a fájl kereső az sem találta meg ???. Az viszont más beállításokkal megy mint a külsős Messenger, az máshonnan indul. Sajnos az ingyenes AnyRecovery amit lát állományt az Ondrive mappában nem bontja ki, furcsa kiterjesztése van. Azért nem veszem meg. Nálam akadékoskodott a NewOutlook, töröltem, még nem került vissza. Az Office csomaghoz van teljes verzió, azt használom, időnként elindítom Thunderbird levelezőt, abban még nem volt adatveszésem, amit ott letöltött, az mind megvan.Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
Gyöször
senior tag
válasz Sztlaci #156615 üzenetére
Most nyert bizonyítást amit mindig mondok: a fészbuk egy vírus!
https://www.avast.com/c-deactivate-facebook-messenger
[link] ugyan ez, csakhogy tudd mire kattintasz.A víruskereső foglalkozik vele. Tehát tényleg vírus.
Nekem nincs fészbukom, nincs tapasztalatom vele, csak azért próbálok segíteni, hogy te is átélhesd ezt az állapotot :-))
-
Sztlaci
aktív tag
válasz tordaitibi #156614 üzenetére
Lónak a nemesebb szerve a programíró .... ba.
Eltávolított szoftver ami nincs a gépen, hogy futhat? Valószínűleg azért nem ment a frissítés, mert nem a frissített program indul. Mivel nem tudni honnan fut, nem tudom eltávolítani, a nem létező szoftvert. A lényeg az ms olyan rejtett állományokat tart a gépemen, amiről nem tud a felhasználó! Ahol volt korábban, Appdata - Local - ... Messenger mappa, az eltűnt a gépről az uninstall után, de mégis fut a program? Ilyen alapon mit rejt még a gépem amiről nem tudok? Mivel már többször kikapcsoltam, újra indítottam a gépet, az sem lehet, hogy memóriában marad is onnan fut. Még a fos ondrive mappa gyanús, az állítólag üres, de ha lekérem a méretét akkor meg 175 Mb! Viszont egy ismerősom gépét már tette tönkre a Ondrive fos alkalmazás, minden adata elveszett, mert oda átpakolta a vinfos az egyetemi dokumentumait. Véletlen találtam meg, egy törölt állomány visszaállító szoftver látta meg és a Ondive mappában voltak az elveszett adatai(!!) és onnan tudtam 100 MB-os darabokban visszamenteni az adatait, több tíz alkalommal CD-ről indítva, mert az ingyenes progi csak 100 MB-ot engedett egyszerre lementeni. Elvileg a saját gépemen tiltva lenne.Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
tordaitibi
veterán
válasz Sztlaci #156613 üzenetére
Szoftver uninstall nem mindig szedi ki az autostartból az ikonját, a feladatütemezőből a rá vonatkozó bejegyzését és nem takarítja ki a registryt.
Ezekbe keresgélj, indulna mert valahol bennt maradt a rá való hivatkozás.
Mivel arra valószínűleg nncs felkészítve a rendszer hogy ilyenkor kitakarítson, arra az üzenetre futja hogy telepítsd újra vagy frissítsd. -
Sztlaci
aktív tag
válasz Lauda #156612 üzenetére
Messenger problémám továbbra is fenn áll. Minden indításnál felugrik, frissítsem. Frissítettem, nincs újabb azóta is felugrik az üzenet. Töröltem a Messengert, (programok eltávolítása) de a parancsikon maradt, rákattintok, indul, és kéri a frissítést. Ez meg milyen megoldás így?? Ezek szerint van még valahol, de hol lehet? A képen látszik, hogy fut, de nincs Messenger alkalmazás telepítve??? Feladat kezelőben lelövöm, ikonról újra indul?? Fájl kereső sem találja?? Újra indítottam a gépet még egyszer, még mindig indul, annak ellenére, hogy nincs a gépen a Pegassus szoftver. Ötlet? Linux?
[ Szerkesztve ]
Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
sz.j
nagyúr
válasz Rowon #156607 üzenetére
"Sürgősen frissíteni kell a Windowst"
" ....A Bleeping Computer szerint a redmondi cég összesen 71 sebezhetőséget fedezett fel.
Ebből az egyik egy aktívan kihasznált, nulladik napi sérülékenység volt, 16 pedig kritikus besorolást kapott......"Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
veterán
PC Forum: Nincs javítás a minden Windows-t érintő új, súlyos sebezhetőségre
Egy biztonsági cég a hét végén arról számolt be, hogy sikerült egy rendkívül súlyos, már kihasználás alatt álló sebezhetőséget azonosítania a Windows-okban. Újabb nulladik napi sérülékenység révén támadók megszerezhetik a felhasználók ún. NTLM hitelesítő adatait - méghozzá úgy, hogy mindössze egy, általuk manipulált állományt tartalmazó mappa a Windows Intézőben történő megnyitására kell azt rávenniük.
A szóban forgó biztonsági cég a 0patch nevű vállalat, akik egyébként a Windows 10 biztonsági támogatásának lejárta után is kínálni fognak saját készítésű biztonsági foltokat. Érdekes fejlemény, vagy inkább elhúzták a marketingesek a mézes madzagot?
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok!
A legutóbbi frissítés óta sokszor eltünnek a képek előnézeti képe, illetve, van hogy az ikonok is. Az MS mikor fogja ezt a hibát kijavítani?HALF-LIFE FOREVER! 3dfx & Glide power!
-
tordaitibi
veterán
válasz I02S3F #156603 üzenetére
Biztos hogy van ilyen is, én eddig kb. 10 laptopot klónoztam, hdd-ssd csere miatt.
Mindegyik sokkal fürgébb lett.
Igaz én mindig takarítgatok is ilyenkor.
Találkoztam többször 10+GB Lomtárral, fébeszakadt frissítésekkel, telepített aztán sose használt autostartos szoftverek tömkelegével stb.
A rekord egy baráom felesége volt, köztudottan paranoiás a csaj.
Írd és mondd 7 darab vírusvédelmi szoftver volt felteleptve, minden, malware gyilok, trojankergetők, előfizetéses NOD mellé Avast és még valamik.
A gép nem talált ki a netre, nem tudtak a böngészők kimenni, tökmuris volt.
Ez kb. 2 órámba telt mire gépet faragtam belőle.[ Szerkesztve ]
-
I02S3F
addikt
válasz tordaitibi #156602 üzenetére
Nálunk volt olyan eredménye ennek, hogy giga lassú volt ssd-vel is a 10. Szóval nem 100%, hogy ez működik. de amíg ki nem próbálja, persze nem tudni.
-
Ryder62
őstag
Sziasztok!
Adott egy régi gép, 2016-os konfiguriáció. HDD van benne Windows 10-el. Gondoltam, SSD-t teszek bele, de a Windows 10-et is úgy tudtam feltenni rá anno, hogy rendszeren belül telepítettem, mert pendrive-os telepítővel nem sikerült. Bootnál kifagyott a telepítő, széteset a kép.
A következőket javasolták, írták:
- Windows 10 1909-es telepítővel telepíteni.
- Image-t készíteni és úgy feltenni SSD-re.
- Továbbá lehet, hogy a CPU grafikus megjelenítője behalt.Hogy tudom letesztelni a CPU videó megjelenítője jó-e?
A 1909 telepítőt le tudom még szedni valahonnan?Milyen más opció van még? Jó lenne SSD-síteni, HDD-vel használhatatlan a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- War Thunder - MMO Combat Game
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest