Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maelephant
aktív tag
válasz tordaitibi #156599 üzenetére
Nem létkérdés, csak zavaró, és sajnos a beállítási lehetőségek minimálisak, mivel nemhogy admin nem, valami policyből eléggé lekorlátozott felhasználók vagyunk a gépeinken (pl. Feladatkezelő is tiltott). A hangszóró típusát felismeri, csak nem "hangfal" vagy ilyesmi, hanem BT headset vagy hasonló eszköztípusként határozza meg, és ezt nem lehet átállítani.
-
tordaitibi
veterán
válasz Maelephant #156598 üzenetére
Nem a hagyományos headset módba maradt? nincs sehol lehetőséged A2DP módba állítani a Winen?
Nem tudom most neked megnézni, nem Winen vagyok. -
Maelephant
aktív tag
válasz Gyöször #156593 üzenetére
Tudom, hogy ezzel rajtad nem segítek, elnézést is kérek, nálam a céges gép (Dell akármicsoda, tán 10. vagy 11. gen. 4/8-as Intellel) párosodik BT-n az iLoud Micro hangfalaimmal, de BT headsetként ismeri fel kizárólag és ezt sehogy a jó tetves életbe nem lehet megváltoztatni, emiatt a lejátszási hangerőt nagyon leveszi (agresszívan hangerőt kell tekerni fizikailag a hangfalon vagy a Windowsban, illetve mindkét helyen) és céges megbeszélések esetén ki kell kapcsolni fizikailag a hangszórót, mert az input hangot is onnan kívánná venni, mivel headsetnek képzeli, miközben egyáltalán nincs bemeneti forrása, emiatt a Webex hibaüzenetet dob és ennyi. Azt pedig nem hagyja, hogy befelé a beépített (Realtek codec-es) mikrofon menjen és csak kifelé a hangfal, mindent vagy semmit.
-
helgi
aktív tag
DualBoot rendszert mostanság mivel lehet HDD-ről SSD-re átmenteni ami jól is működik? Win7 és Win10 systemek. Az se baj ha fizetős, csak működjön..
-
Gyöször
senior tag
Összepárosodik, kíírja azt is, hogy csatlakoztatva, DE nem azt írja, hogy csatlakoztatva zenéhez és hanghoz. Nem szólal meg 3 dongle és 6 bt dolog közül semmilyen párosításban semmi. Ezek közül 1 márkás valami régen vett jól bevált dongle, 2db 500ft kínai, érdekes mód win10ben minden variációban elsőre megy.
De ezt nem kívánom folytatni. Személyes véleményem az, hogy utálom a 11et, ezt talán megtehetem a win10 topicban és ezt nem is fogod megváltoztatni :-) írtam mást is. Nekem minden a legjobb a win7ben volt, a win10 elviselhető, de ez a 11 ez egy f.o.s.
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Borisz76
veterán
Én pont tegnap kérdeztem rá [link] , hogy mit ajánlanak és a vége az lesz, hogy egy TP-Link UB500-as tipust veszek.
3-4 Eft és van WIN10/11 driver is hozzá.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Gyöször
senior tag
válasz King Unique #156589 üzenetére
Köszönöm, ha időm engedi ennek neki is fekszem. Én is úgy gondoltam, hogy először lementem valahogy bitről bitre a mostani állapotot.
Másfeledik lépésnek kiadni a formatC parancsot esetleg? A C-n van az utálatos 11es . . Hogy csak azt kelljen visszapakolni, ha valami mégsem működne!
Csillagodik lépés, igen, elől van a win11 (C) hátul a maradós win10 mondhatnánk D, de ez N lett, ha 10et indítok akkor a 11az N ha 11el indítok akkor a 10 az N, de a lényeg , hogy a 10 van hátul és az nagyobb partítcIó is.
2023 januárban vettem ezt a ryzen 5700G-t, és ezek az oprendszerek friss telepítések voltak akkor.
-Win11 alatt első perctől nem működik a blútúsz. Mindent megpróbáltam, fórumon kérdezgettem, nem csatlakozik semmilyen hangszóró. 3 bt stick van itthon, ezek természetesen működnek win10 alatt első klikkre.
-kifejezetten ellenszenves nekem az egész shell vagy minek hívják, maga a start menü, gyakorlatilag az utolsó porcikájáig utálom. Ezen kívül még1: jobb klikk tulajdonságot akarok nyomni akkor jobb klikk további lehetőségek, erre bejön az az előugró ami a win7ből maradt ránk és egyből ha ez jött volna elő akkor ott már lett volna tulajdonságok és akkor minden egyes ilyen kattintás az duplamunka nekem.
- már rég nem indítottam el a 11et, közben vettem egy monitort amiben van hangszóró is. Jelen pillanatban csak azon szólal meg bármi is, a hangkártya síri csendes. De ezzel én nem óhajtok a format c:-n kívül már sehogy sem javítani. Megvárom a win12őt, vagy elleszek gyári támogatás nélkül a 10essel AkárMeddigl. B. Bbbbb B választ lesz, mert ha fel lehetett volna tenni, akkor a 7est tettem volna fel..ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
King Unique
titán
válasz Gyöször #156588 üzenetére
Aztán minek, amikor a Windows 10 általános támogatása 2025. október 14-én megszűnik és hacsak nem vásárolt hozzá +3 év ESU-t vagy +5 év 0patch támogatást, akkor a további támogatáshoz amúgy is Windows 11/12-re kell váltani?
Ha annyira a Windows 11 eltávolítása a cél, akkor pl. az alábbi módon lehetne megoldani.
0. lépés: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024] - a jelenlegi Windows 10 és Windows 11 / Windows 10 képfájlba mentése, hogy ha esetleg balul sülne el a többi művelet, akkor 1:1-ben vissza lehessen állítani az eredeti állapotot.1. lépés: How to Delete Boot Loader Entry on Boot Options Menu at Startup in Windows - a Windows 11 indítóbejegyzésének eltávolítása.
2. lépés: How to Delete Volume or Partition in Windows 10 - a Windows 11 C rendszerpartíciójának törlése.
3. lépés: How to Extend Volume or Partition in Windows 10 - a partíció törlése után létrejött nem lefoglalt terület hozzáadása a Windows 10 C rendszerpartíciójához (C kiterjesztése)*.
* Ha nem közvetlenül a C után helyezkedik el a nem lefoglalt terület, hanem pl. előtte, akkor max. külső particionáló programmal oldható meg a kiterjesztés (példa).vagy
0. lépés után a teljes lemez törlése, amihez pont ideális lehet, ha m,r a mentés is a Macrium Reflect pendrive-ról bootolt WinRE / WinPE változatával történik, utána ott könnyű pl. parancssorban törölni a meghajtót. Utána a lementett képfájlból csak a Windows 10 és a kicsi rendszerpartíciók (pl. EFI, MSR, WInRE) visszaállítása, szükség esetén a Windows 10 C partíció drag & drop módon előremozgatása és kiterjesztése a szabad területtel a partíció tulajdonságainál / automatikusan. Ha utána sikeresen bootol, akkor az 1. lépés alkalmazása, de az akár a 0. lépés előtt is megtehető, ha biztosan nem kell már a Windows 11.
[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
válasz King Unique #156584 üzenetére
Szia! Lennél az én megmondóemberem is?
Egy terrás SSD-n van egy WIN11 az első partíción, egy Win10 a második partíción. Meg még egy csomó HDD a gépben az most mindegy. Az uefi post után választom ki, hogy mi menjen. Hozzá nem értő vagyok, én csak a régi fajta biost, MBR-t kapizsgáltam.A win11et ki nem állhatom, a meghajtó második partícióján található win10et használom kizárólag. Kellene a hely az első feléről az SSDnek és le szeretném törölni / formázni az első partíciót majd esetleg egybehúzni a 2 partíciót. Hogy kellene nekiállni, hogy elinduljon a gép a win10el továbbra is gond nélkül?
Előre is köszi!ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
bobalazs
nagyúr
válasz King Unique #156584 üzenetére
Nagyon baba, köszönöm!
A leírásod segítségével nagyon könnyen sikerült!
Leírom utókornak:
Win 11 alatt shrink partition (partíció zsugorítása)
Üres területet egy partíciónak formáztam.
Macrium Reflect freeben betöltöttem a másik rendszer képfáljját, egyszerűen csak ráhúztam a másolandó partíciót az újonnan készített particióra, ez végigfutott rámásolta a rendszert. (EFI és többi particio maradt, csakis a "C" rendszerpartíciót másoltam, ahogy mondtad) Bebootoltam flash meghajtóról (pendriveról) és ahogy írtad a "Fix Windows boot problems" mindkettő rendszert látta és törölte a BCD-t illetve létrehozta az új menüt. Most mind a kettő bootol rendesen. -
Lajmund
őstag
válasz efemm #156576 üzenetére
Ezzel az alap keresést rejti el ami már be van kapcsolva. Ez nem bal hanem jobb oldalt az ora mellett jelent meg egy frissités után.
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
tordaitibi
veterán
válasz bobalazs #156581 üzenetére
Nem ismerem a Macriumot de ha kezes,
visszaállítod mindkét Wint ugyanarra a lemezre, ha meg tudja csinálni a Macrium akkor lesz 2 EFI (meg 2Winre meg egyéb) partíciód, és uefibe választható melyiket akarod indítani.
Ha bármelyik Win elindul akkor abba már fel lehet venni a másikat, ha az nem indítható.
Mondom, ha a Macrium képes erre.
Ha elhasal a mutatvány akkor kézimunka szükséges.
Nem tudom ezt hogyan, az erre képes guis szoftvereket nem ismerem.
Céonezillával szerintem simán meg lehet a leírtakat csinálni partclone megoldással. -
King Unique
titán
válasz bobalazs #156581 üzenetére
Mármint ha "Dual Boot Windows 11 with Windows 10" létrehozása a cél 1 db SSD-n belül, akkor már a telepítésnek is eleve úgy kellett volna nekiállni, nem külön-külön...
Utólag max. esetleg azt lehetne csinálni, hogy külön-külön megpróbálni visszaállítani a 2 db képfájlt egyazon SSD-re, illetve akkor a másiknál értelemszerűen csak a C rendszerpartíciót drag & drop módszerrel odamozgatva, ha az előbbi mentésben az EFI, MSR, WinRE stb. partíciók már benne vannak. Majd ha ez kész és bootol az egyik Windows, akkor megpróbálni hozzáadni a másik indítóbejegyzését az alábbi leírások szerint, aztán vagy működik, vagy nem.• Adding Boot Entries
• How to Fix BCDboot Failure When Attempting to Copy Boot Files+ A Macrium Reflect (pendrive-ról bootlható) WinPE / WInRE változatában van "Fix Windows boot problems" opció is az ilyen esetekre, ami automatikus megcsinálja.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Kérhetnék segítséget?
Következő a szitu:
Készült két Macrium Reflect képfájl a gépemről, ugyanarról a diszkről, egy windows 10 és egy windows 11-es.
Azt szeretném hogy mind a két rendszert fel tudjam tenni a lemezre, (van a lemezen szabad hely) és tudjak indításkor váltogatni hogy melyiket szeretném elindítani.
Ki hogyan képzeli el ennek a kivitelezését?[ Szerkesztve ]
-
Sztlaci
aktív tag
A kéretlen bevakozásokat le lehet valahol tiltani? Telefonos kapcsolat tiltva elvileg, Nem játszom, Game Bar nem érdekel, Windows Outlookról korábban írtam. A Messenger állandó panaszkodása miatt annak frissítésére rákattintottam, ez fogadott, persze ahhoz nincs frissítés. Akik ennyire nem tudják mit csinálnak, milyen jogon turkálnak személyes számítástechnikai eszközben? Hogy lehet ezektől megszabadulni, frissítést tiltani! És ez a mai sem rendszer frissítéssel érkezett! Látom másnak is okoz problémákat a engedély nélküli beavatkozás a gépeken.
Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
Lajmund
őstag
Ezt hogy tudom eltüntetni? Egy frissitéssel jött pár hete. Változik a formája is hol sötét hol fehér hol kissebb hol nagyobb amikor bekapcsolom a gépet.. Jobb lent van. Nem a világvége de ne legyen ott nekem nem kell.[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Kupszi
aktív tag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni abban hogy, nos audió probléma lenne.
Az a helyzet hogy van az alaplapi hangkártya, azt szeretném beállítani mint default hang. A HDMI Nvidia pedig egy-két programnak hogy használja.(Itt konkrétan a gyerekek hogy hangfalról játszanak) Igen, ám csak mikor beállítom a játék alatt a HDMI Audiót, miután kilépek a játékból, és újraindítom a játékot megint visszateszi az alapértelmezett hang-ra. Ami egyrészt azért poénos mert ha belépek az audio setupba ott kivan írva hogy a program a HDMI audiót használja/használná mégis az alapértelemezett Realtek füles zümmög. Valaki tud valami megoldást erre mi lehet a baj, vagy valami progi ami el is menti azt amit szeretnék?
Köszi előre is,
Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
coco2
őstag
-
Sztlaci
aktív tag
válasz coco2 #156570 üzenetére
https://index.hu/belfold/2024/12/02/rogan-antal-vitezy-david-leveltitok-valasztasi-kampany-telefonfotozas/
Ebben írták.
De pont az nincs leírva a levelező programban, hogy miként lehet tiltani. Értem én, hogy a többség nem olvassa el, a sok maszlag közé rejtett fontos infót, de én most olvastam, és nem értek vele egyet. Különösen az irritál, hogy figyelmeztetés nélkül törült adatokat.[ Szerkesztve ]
-
Sztlaci
aktív tag
válasz Sztlaci #156568 üzenetére
Az Indexen épp most találtam Rogán telefonjának lefotózása kapcsán:
"A jogszabály úgy szól, hogy aki másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét megsemmisíti, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, illetve elektronikus hírközlő hálózat – ideértve az információs rendszert is – útján másnak továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendő."Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
Sztlaci
aktív tag
válasz tordaitibi #156566 üzenetére
Az e-mail és chat felület nem ugyan az és alapvetően a reklámok miatt kíváncsiskodik. E-mailt céges, hivatalos ügyekben is lehet küldeni, amelyen nem kell adatokat lopni, főleg nem úgy, hogy hozzájárulunk, mert elrejtik a kikapcsolás lehetőségét.
Továbbra sem egyértelmű, az Office Outlook és az ez NEW-ajás Outlook most másik lesz, vagy azt összekutyulja.
Az másik pofátlanság, hogy úgy törli az előző alkalmazást, hogy ADATOK ELVESZNEK, és erre nem is figyelmeztet, lehetőséget sem ad a mentésre, belepiszkál a felhasználó gépébe. Hogy is van ez "informatikai rendszerbe történő illegális behatolás"??
OFF: Gmailon tilos volt céges leveleket, adatokat küldeni, mert az Amerikában mind olvasták, archiválják. Amikor saját gépcserém volt és telepítettem a POP Peppert a Gmail beállítása után az előző 8-10 év levelezését letöltötte, mellékletek is újra elérhetőek lettek, azok is amelyeket közel egy évtizede töröltem. Mind mentve volt valahol!!Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
lm83
őstag
válasz King Unique #156560 üzenetére
Nem. ilyet nem ajánl fel nekem.
Azért kérdeztem.@I02S3F: Már ezek is túl vagyok.
Minden ilyet végi csináltam amit írnak a neten.De nem és érdekelne ez a frissítés, ha sikerülne bekeletkezni ebbe az xbox alkalmazásba vagy a Minecraftba.
Most megpróbáltam újra telepíteni a Launchert, már újratelepíteni sem engedi.
Nem tudom miért írja ezekre, hogy nincs internet.
Microsoft store-ba meg sikerül bejelentkezni. -
tordaitibi
veterán
válasz Armagedown #156565 üzenetére
Szerintem a megszavazott gyermekvédelmi törvény értelmében, chatcontrol, mindenki elemezheti sőt kötelező mindenkinek mindent, mégha nem is közvetlenül emberek csámcsognak a tartalmon hanem egy ai szerű algoritmuson futtatják át.
[ Szerkesztve ]
-
Sztlaci
aktív tag
Nálam is bepofátlankodott az új??? Outlook. Mint fentebb írtál egy hányadék.
Olvasom, elemzi alapból a levelek tartalmát is. Keresem, hogy lehet letiltani, de az Office beállításaira küld, na de ez nem Office csomaggal települt. Most akkor ez ugyan az??? Az fent van, kettő eltérő lesz, vagy összeveszik. A postából elvesztek az adatok, nem emel át semmit. Amit alapnak be akar állítana az a cím két éve megszűnt, fizetős NER lett. A postában olyan email címek voltak, amelyekre sok reklám jött. Az Office Outlookban a hivatalos levelezésre, kapcsolatokra használ cím van. Most ez összemosódik ha aktiválom? Visszatérek a Thunderbird-re.
Off: Messenger minden belépésnél panaszkodik frissítsem. Nincs újabb verzió. Ügyesek.[ Szerkesztve ]
-
Werkly
őstag
A Microsoft Fényképek alkalmazás X után feladatkezelő szerint nem záródik be rendesen. Van erre valami javítás vagy egyelőre bug a MS részéről? Reinstall volt az appal de semmi változás.
-
Dot
őstag
Sziasztok!
Egy nagyon érdekes hibám van amiben a segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Win10 ahol pár honlap nem tölt be.
Van ami "ERR_SOCKET_NOT_CONNECTED" van ami csak "karikázik".
Amit próbáltam:
-böngésző tisztítás(visszaállítás alapra, cookies és minden törlése), újratelepítés (Opera, Chrome) -> nem segített
-DNS szerver csere (router dns, 8.8.8.8 és 1.1.1.1)(DNS rendben lefordul IP-re) -> nem segített
-flush socket pools (chrome://settings) -> nem segített
-másik gépről elérni ezeket a címeket (ugyanebből a hálózatból) -> működikkörnyezetről: A gép kábelen kapja a netet a routertől, de egy USB-s hálókártyával tovább osztom a netet egy TV-nek hídkapcsolattal.
A gépen fut egy linux VM VMware Workstation-ben, itt is hídkapcsolattal van megoldva a hálózati kapcsolódás.
verzió: 22H2
Build: 19045.5198
Windows Feature Experience Pack 1000.19060.1000.0
Windows defender és tűzfal be van kapcsolva. (ha kikapcsolom se érem el a honlapokat)A TV-n és a virtuális gépen is minden gond nélkül bejönnek ezek a honlapok. Illetve másik gépről is természetesen.
2 fontos érintett honlap van: telekom.hu és m4sport.hu
A telekom-nál egy érdekes adalék, hogy a telekomtvgo.hu simán betölt. (számomra ez a lényeg, de a bejelentkezés a telekom.hu oldalon történik szóval a streaming nem működik bejelentkezés hiányában)
az útvonal látszólag megegyezik a problémás gépe és a rajta futó VM-en:[ Szerkesztve ]
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
I02S3F
addikt
válasz King Unique #156560 üzenetére
ha még nem linkelted be neki, lehet az update-et alap állapotba állítani, cache törléssel, stb. Egy próbát megér. Link
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Miért, a Windows Update a keresés futtatására fel sem ajánlja az aktuális kumulatív frissítés telepítését?
Ha nem, akkor az eleve nem oké, ott akkor lehet valahogyan meg van piszkálva a Windows Update működése...[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
A virus & threat protection jelzésem lehetségesen kapcsolódik .NET problémához.
A jelenséget sikerül stabilan reprodukálnom az által, hogy a helyi win komponensekkel fordítok forrásról egy .NET alkalmazást, és elindítom. Figyelmeztetés pattan fel minden alkalommal.
Az a gyanúm, valami verzió eltérést tarthat gyanúsnak. De ez csak tipp. De nem találtam módot megkérdezni tőle, hogy miért dobálja a popup-ot
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
lm83
őstag
válasz King Unique #156556 üzenetére
Akkor most ezeket letöltve manuálisan kellene megpróbálni telepíteni?
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Új jelenség gyanánt a virus & threat protection állandóan pattog nálam, hogy biztonsági scan kellene. Nem tudom, miért. Mintha az folyamatosan menne, nem? Előzményekben nem látok semmit, a jelek szerint nem volt biztonsági esemény. Ki lehet deríteni, mi baja van? Vagy csak azért zaklat, mert csak?
A tippeket előre is köszönöm.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
King Unique
titán
Hát ez érdekes...
Ahogyan az is, hogy a .NET kumulatív frissítések láthatóan rendben települnek, ellenben a havi standard kumulatív frissítések nem igazán, ha jelenleg 19045.4291 a buildszám, ami 2024. áprilisi állapot, az aktuális novemberi meg 19045.5131 / 19045.5198.[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
Hello. Kellene egy kis segítség. Volt a gépemben egy CPU csere, gondoltam nem alaplap, nem lesz vele gond.
Erre bejelentkezésnél azzal fogad, hogy PIN kód nem működik, keressek más módot a belépésre. Illetve új PIN kódot adjak meg.
Eredetileg MSN belépővel lehetett belépni a w10 pro-ba, de át lett anno PIN-re állítva. A dolgot tetézi, hogy az MS autentikátor, amit már halott, régebbi eszközökön használtam, fel van telepítve a telefonomra, de nem volt hozzá adva még a fiók. Most se tudok belépni, mert az program saját maga adna kódot a belépéshez, de mivel nem vagyok belépve ... Kezdek megőrűlni. Ki tudom ütni a PIN belépést bármi módon, hogy az MSN belépőt használjam? Vagy hogyan tudnám aktiválni az autentikátor programot? Esetleg esélytelen, csak újratelepítés segít?"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
lm83
őstag
válasz King Unique #156553 üzenetére
Megnéztem a házirend nincsen konfigurálva.
Most így cache törlés után is elkezdi letölteni.
19045.4291 build van telepítve.Viszont ha nem kell frissítenem a windowst, mert legújabb verzió van.
Akkor nem ez lesz a Minecraft Launcher baja. -
King Unique
titán
Ha tavaly 1x már sikeresen telepítette a Windows Update a 22H2 verziót, + ha a havi kumulatív frissítések is láthatóan 22H2 verzióhoz érkeztek és sikeresen települtek azóta, jelenleg 22H2 verzió van telepítve, stb., akkor nem világos miért ajánlotta fel újra a 22H2 verzióra frissítést...
A funkciófrissítés célverziója nem lett megpiszkálva? A Windows Update cache törlése majd a Windows 10 újraindítása után is újra telepíteni akarja a Windows Update a 22H2 funkciófrissítést?[ Szerkesztve ]
-
lm83
őstag
Szervusztok,
Frissítéssel küzdők.
Funkció frissítés nem megy fel. Sima frissítések simán.
Újraindítás után több órát dolgozik a gép, aztán olyan 50-70% között a következő újraindítás után csak elkezdi visszaállítani az egészet,Ezt a ReportingEvents fájlból másoltam ki
{29D4FC75-5DB0-4F28-A699-07BFBDCDE3D1} 2024-11-29 21:56:11:859+0100 1 201 [AGENT_INSTALLING_PENDING] 101 {098E93A5-93B5-405B-814E-3009A27B4864} 1 240005 MoUpdateOrchestrator Success Content Install Installation pending. w9BrqP7/tkarFDOa.1.2.3.0
{D8330068-D17F-4BF9-8BBB-4790BEE506D4} 2024-11-29 22:08:19:540+0100 1 147 [AGENT_DETECTION_FINISHED] 101 {9482F4B4-E343-43B6-B170-9A65BC822C77} 0 0 <<PROCESS>>: DllHost.exe Success Software Synchronization Windows Update Client successfully detected 0 updates. DlumPLkQLEeoujSS.1.0.0.3.0
{B53A997B-C3E6-40F1-B973-41419753D0B8} 2024-11-29 22:08:25:001+0100 1 147 [AGENT_DETECTION_FINISHED] 101 {8B24B027-1DEE-BABB-9A95-3517DFB9C552} 0 0 <<PROCESS>>: DllHost.exe Success Software Synchronization Windows Update Client successfully detected 7 updates. DlumPLkQLEeoujSS.1.1.0.4.0
{490C4C9D-E95B-42E0-ADF8-86A8EBF35E35} 2024-11-29 22:09:41:046+0100 1 521 [AGENT_COMMIT_STARTED] 101 {098E93A5-93B5-405B-814E-3009A27B4864} 1 0 MoUpdateOrchestrator Success Content Commit Commit Started: Windows has started committing the following update: Funkciófrissítés a Windows 10 22H2 verziójára w9BrqP7/tkarFDOa.1.3.1.0
{FBD60C4B-3C12-4769-8809-C7BC0C21BEE8} 2024-11-29 22:10:54:874+0100 1 523 [AGENT_COMMIT_SUCCEEDED] 101 {098E93A5-93B5-405B-814E-3009A27B4864} 1 0 MoUpdateOrchestrator Success Content Commit Commit Successful: Windows successfully committed the following update: Funkciófrissítés a Windows 10 22H2 verziójára. w9BrqP7/tkarFDOa.1.3.3.0
{8FA11305-7BE7-48AE-B616-39CB6BBCD1B2} 2024-11-29 23:16:41:337+0100 1 182 [AGENT_INSTALLING_FAILED] 101 {098E93A5-93B5-405B-814E-3009A27B4864} 1 800707e7 MoUpdateOrchestrator Failure Content Install Installation Failure: Windows failed to install the following update with error 0x800707e7: Funkciófrissítés a Windows 10 22H2 verziójára. w9BrqP7/tkarFDOa.1.2.3.0.0
{F789B79C-4620-4F77-B940-88CCE390499A} 2024-11-29 23:16:41:337+0100 1 183 [AGENT_INSTALLING_SUCCEEDED] 101 {5DD10633-CCEB-40C5-A2C1-D002A6C3EEA6} 201 0 MoUpdateOrchestrator Success Content Install Installation Successful: Windows successfully installed the following update: 2024-11 Összesített frissítés előzetes verziója a .NET-keretrendszer 3.5-ös, 4.8-as és 4.8.1-es verziójához, Windows 10 Version 22H2 x64 alapú rendszerekhez (KB5048292) w9BrqP7/tkarFDOa.1.2.3.0.0Annyi mahinálás van, hogy az Illesztőprogramok kihagyása be van kapcsolva, mert állandóan összecseszte a radeon szoftvert frissítéskor.
[ Szerkesztve ]
-
hape60
aktív tag
válasz norba69 #156546 üzenetére
Ezt én is tudom. ("Nincs rá garancia, hogy mindent") Ez minden vírusirtónál igaz... Garancia nincs rá, de bízom benne, hogy nem lesz folytatás. Ha állandóan az újabb vírusfertőzéstől félnék, el kéne vágni a NET madzagot -akkor talán nincs fenyegetés. Amit az első hozzászólásodnál írtál, egyetértek vele, fa..ság volt az .exét elindítani. Van teljes rendszer mentésem, de bízom benne, hogy nem lesz rá szükség.
-
norba69
senior tag
válasz hape60 #156545 üzenetére
A malwarebytes megtalált valamit.
Nincs rá garancia, hogy mindent.
Lehet, hogy amit látsz, az csak egy része a payloadnak, a downloader pedig simán dolgozik a háttérben a víruskeresők (ideértve a fizetősöket is) által nem felismert friss modulok letöltésén, ahogy a terjesztő éppen igényli.
Vírusirtó topic. -
hape60
aktív tag
-
-
hape60
aktív tag
Egy AI alkalmazást akartam kipróbálni; fényképből rövid videót csinál. Online megy, látszólag el is készült, egy exe fájlban. Indítás után létrehozott egy több 10 megás videó fájlt, amit már nem tudtam lejátszani. (remélem, az exe nem valami vírusgyár, az oldal elég megbízhatónak tünt...)
-
hape60
aktív tag
Szevasztok, segítséget kérek. Nem win10 spec. probléma, de szégyenszemre nem tudom hogyan oldjam meg.A kérdés egyszerű: indításkor a lenti hibaüzenet van. Az alkalmazást már töröltem, de valahol még mindig keresi a megoldást. Hogyan tudom ezt eltüntetni?
-
PitLee
őstag
válasz Cblacksmithc #156532 üzenetére
Közben addig keresgéltem és agyaltam míg csak az lett vége, hogyha volt mount akkor kel legyen unmount is.
Parancssorban szépen lefutott a százalék, majd ott volt az üres mappa azt meg simán lehet törölni.
dism /unmount-image /mountdir=C:\ide a mappa nevét /discard
-
PitLee
őstag
válasz Cblacksmithc #156532 üzenetére
Sejtem mire gondolsz, amikor másik progi használja a mappát, fájlt és nem engedi törölni.
Lehet a mount nem a legjobb szó, ha jól tudom a Microsoft meg változtatta a install.wim-et , install.esd-re ezért már nem tudsz könnyen belenézni a telepítőbe mit tartalmaz, így DISM segítségével parancssorból tudod megnézni az install.esd-t és ott megkeresni neked melyik win verzió kell, majd annak az index számára hivatkozva elindítani egy "kicsomagolást".
[ Szerkesztve ]
-
PitLee
őstag
Segítségeteket kérem.
Amikor a "Recovery a mennybe megy" típusú megoldások voltak itt a fórumon,
akkor csináltam egy mappát a C-re, amit most rendszergazdai jogosultsággal sem enged törölni, mert nincs meg az engedélyem.A letöltött win lett mountolva, majd kiválasztva a megfelelő win verzió belőle, ami ebbe a mappába lett úgymond kicsomagolva, mert kellett belőle a Winre.wim.
A javítás megtörtént és el is feledkeztem az egészről, míg tegnap rá nem akadtam, majd gondoltam törlöm, de nem egyszerű.
Ui: Muterral el kell ugornom pár helyre kb 2 óra hossza
-
csendes tag
válasz King Unique #156525 üzenetére
Kikapcsoltam az állandó védelmet, majd visszakapcsoltam. És helyreállt a rend.
-
astrojoe12
tag
Sziasztok!
Miért kéri kétszer a jelszót a windows 10?
A bejelentkezési képernyőn be írom a kódot és elkezdi betölteni az asztalt. Már látszik a hátérkép és az ikonok, aztán hirtelen vissza dob a bejelentkezési képernyőre és újból be kell írnom a kódomat. Mostanában már napi 2-3-4 alkalommal ezt csinálja. Pár hónapja kezdte, azóta volt már teljes újra telepítés a nulláról, de nem oldotta meg. A gépen két felhasználó van regisztrálva. Nagyon bosszantó amikor sietnék a munkával és vissza dob majd újra be kell jelentkeznem.
[ Szerkesztve ]
"az igazság még ennnél is nyomasztóbb. A világ vezetői nem elég okosak, hogy olyan gonoszak legyenek, ahogy azt hiszitek..."
-
őstag
válasz cooi11 #156526 üzenetére
Ha WIN10 pro van a gépeden, akkor otta Hyper-v, olyan vifrtuális gépet csinálsz, amilyet akarsz, ha Home, akkor Virtualbox, VMWare Player, stb és ugyanott vagy.
Fogsz egy magyar nyelvű WIN7 telepítőt, felrakod, mint egy valós gépre és használod.
Kész, előre telepített lemezképet magyarul nem nagyon találsz. Ha angol a lemezkép, akkor megpróbálhatod a nyelvi csomag telepítését, de nem lesz tökéletes. -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Windows 10 mellé szeretnék egy virtuális win7 HUN verziót.
Első körbe csak angolt találtam.
Esetleg tudnátok ebben segíteni? -
King Unique
titán
válasz Dagatt #156524 üzenetére
How to Turn On or Off Recycle Bin Delete Confirmation in Windows 10
Ha a lomtár beállításainál be van kapcsolva a törlési jóváhagyás, akkor annak normál esetben nyilván működnie kellene.
Ha közvetlenül a 3rd party antivírus szoftver telepítési előtt működött, közvetlenül utána meg nem, meg úgy hogy nem történt semmilyen egyéb módosítás (pl. frissítés vagy egyéb program telepítése) akkor elég nyilvánvaló, hogy az kavarhatott be. -
csendes tag
Sziasztok,
ötletre lenne szükségem: fájlok törlésekor nem jelenik meg a "valóban törölni szeretnéd?" párbeszédablak (a lomtár tulajdonságainál be van pipálva a törlési jóváhagyás).
Esetleg lehet, hogy a nemrégiben feltelepített Bitdefender Internet Security kevert be valamit? Előtte működött a dolog.
Regedit bütykölés is megvolt, de nincs hatása.HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\
– a Policies alá hozzunk létre egy új kulcsot Explorer néven;
– az Explorerben hozzunk létre egy új Duplaszó értéket (32 bites) ConfirmFileDelete néven;
– a törlési jóváhagyás megjelenítéséhez módosítsuk a ConfirmFileDelete értékét 1-re
-
SirRasor
addikt
válasz Cs1csó #156520 üzenetére
Kifutottam az előző szerkesztési idejéből.
"150k HUF-ért van már PS5 Slim" - azért van alternatíva, ha valaki nem kergeti az FPS-eket és csak FHD-n játszik és Medium beállításokkal is elvan.
150-ből kijön 16 GB ram, akármilyen alaplap, 1TB SSD, ház stb. és egy Ryzen 5 8600G, amivel egész jól lehet játszani.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz height #156510 üzenetére
Na itt vagyok, csak sok dolog volt...
Tehát szimpla fülbedugós füles: azokat elég könnyű meghajtani, tehát olyan baj nem lehet.
Éééés a lényeg ott van: ha csak az előlapinál jelentkezik, akkor biztosan árnyékolási probléma!
Szedd le az oldalát és nézd meg, hogy a kötegelt kábel, ami az előlap könyékéről megy az alaplapba, az nincs-e véletlen túl közel a 4070 Ti Superhez, ami elég bika kártya annyira, hogy szép elektromágneses teret csinál már önmagában
Próbáld meg arrébb tenni azt a kábelt akár úgy is, hogy menet közben hallgatod a fülest és nézed hogy változik a zaj.
Sajnos simán előfordulhat, hogy nem fogsz neki jó pozíciót találni, mert ha nincs rendesen szigetelve a kábel, akkor...ez van. Redditen olvastam olyan kókányt, hogy valakinek sikerült megszüntetni a zajt úgy, hogy alufóliába tekerte a kábelt, de ezzel azért vigyáznékjack982 igen, a pofátlan árazásnak az lesz az eredménye, hogy mégtöbb piacot veszt a PC. Így is már csomóan nyomkodnak inkább telefont, de ez az almásoknak is bőven ad lehetőséget
Maelephant +1, most úgy vettem egy új RX 7800 XT-t, hogy a régit 6700 XT-t 112k-ért eladtam és eladtam minden egyéb lomot, ami már nem kell és így kb. 40k körül jött ki a kártya Azért így más, mintha 0-ról kellene újat venni.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Cs1csó
félisten
válasz height #156517 üzenetére
Jajj, +1 Maelephant
nem erről van szó! Nem az anyagi helyzetedre irigykedek, hanem hogy milyen irgalmatlan árak vannak.
Ha így haladnak a dolgok és lesz még ingerenciám játszani (erősen csökken) akkor kénytelen leszek konzolra átállni ahogy nézem 150k HUF-ért van már PS5 Slim, persze kell előfizetés havonta, de kb. az olyan mint egy csóri embernek a hitel. -
Maelephant
aktív tag
válasz height #156517 üzenetére
Ne értsd félre, szerintem senki nem akart téged kritizálni, meg a zsebedben sem turkálni, csak szerintem sokan részenként cserélgetjük itt a konfigunk, azaz szinte sosem szembesülünk azzal, hogy "egyben" milyen rohadt drága már egy gép. És nem kell, hogy rosszul érezd magad a hobbid miatt sem, erre költesz, jogod van rá, sajnálom, hogy akár neked, akár másnak nélkülözni (önmegszorítani) kell ahhoz, hogy egy decens konfigot vegyen.
-
height
aktív tag
válasz Cs1csó #156514 üzenetére
Na nehogy azt gondold, hogy én jól keresek, de imádom az ilyen jelegű eszkőzőket, persze szeretek játszani is.
Nézd déldunántuli régióban lakom, Kaposváron hogy mennyi fizetésem azt le se írom mert szégyen...de vagyok olyan fanatikus, hogy az ilyen eszközökre áldozok. Ez van... ...[ Szerkesztve ]
-
jack982
aktív tag
Új mac mini m4, 300k, ennyiért best buy, és van pár játék ami elfut rajta.
Brutál chip.Offba teszem, win10 topic
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Maelephant #156512 üzenetére
Elképesztő. Van aki két hónap alatt nem keres ennyit nettóban, sőt van aki 3 hónap alatt sem (ami szomorú de ez kis hazánk)
Ha valaki professzionális célra akarja akkor nem gond, mert bizniszből visszajön, leírja az adóból stb.
De játékra számomra felértékelődik a konzol amit kb. 8 évre is vehetsz. (8 évig nem kell hardveresen rákölteni)
Persze ott van a különböző havidíjak stb. DE ez a 700k HUF elképesztő, még úgy is ha valakinek jó fizuja van és ez neki a nettója, havonta. -
Geth
veterán
válasz Maelephant #156512 üzenetére
Mondjuk van benne egy rtx 4070 ti, az önmagában 380-400k boltból újonnan.
Tudom, tudom, az alján volt a tétel teljes neve...[ Szerkesztve ]
-
-
height
aktív tag
-
SirRasor
addikt
válasz height #156502 üzenetére
3,5mm-en pontosan milyen eszközt hajtasz meg? Lehet ahhoz kevés az alaplapi hangkártya (kevés hangerő), vagy mondjuk brutál videókártyád van, amivel interferál?
Ha hangfalak, akkor esetleg földhurok okozhatja a zavart? Pontosan milyen zavarról van szó? Zúgás? Búgás?
Ugye nem az előlapi 3,5mm-be dugod, hanem hátra? De ha hátra dugod, akkor próbáld ki elől, hogy van-e változás Szóval próbálgatással el lehet kezdeni háromszögelni a problémát.Csak egy érdekes példa: PC -> (USB) Külső hangkari Fiio K7 -> 3,5mm jackkel van összekötve stúdió hangfalakkal. Beleraktam a gépbe egy RX 7800 XT-t és elkezdett zúgni a hang, de ha átkapcsoltam fejhallgatóra, akkor nem.
Átdugtam a gépben egy 2 cm-rel arrébb lévő USB-be (szintén 3.1) és a zúgás megszűnt De akkor mi okozhatta? Talán árnyékolás...[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
_DiEGO_
őstag
Hali szakik!
Melyik az a Win11 verzió amit rálehet húzni/telepíteni a Win 10-re , vagy akár önállóan telepíteni?
Előre is köszi -
havri1
félisten
Helló!
Edge jelszókezelésével kapcsolatban van problémám.
icloud oldal, belépésnél rákattintok az emailra, és felhoz 5 emailt, a családban használtakat. Mind volt már belépve, és a jelszavai is megvannak. Alul jelzi, hogy kezelése a Microsoft pénztárcában. Rákattintok a kezelésre, be is hozza, de nincs benne az icloud oldal. Se http, se www, se anélkül, egyszerűen nincs benne. De mégis mind az 5 user/pass benne van a böngészőben. Törölni szeretném. Nincs semmilyen külső app a jelszókezelésre a windows és az edge alá telepítve.
Ötlet?
[ Szerkesztve ]
havri
-
height
aktív tag
Sziasztok.
Bluetooth fülhallgatón múködik, van hang, csak a jack 3 5 aljzathoz csatlakoztatott eszközön van zavar a hangban.
Mert zene lejátszása közben az még hallható, bár a háttárben hallható halk sistergés, de ha beszélgetős videót játszok le akkor az alig, vagy egyáltalán nem hallható hang. -
height
aktív tag
válasz MaxxDamage #156469 üzenetére
Az sem oldotta meg.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Android játékok topikja
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Cybertruck Taipeiben