Hirdetés
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz tordaitibi #156721 üzenetére
Reméljük, csak egy hibás driver volt.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
tordaitibi
veterán
válasz Csupingo #156720 üzenetére
És a többiek.
Úgy néz ki jó lett.
Délelőtt 11 körül nekiugrottam.
Ez egy netet is osztó pc, lanon jön a net és wifin szórja tovább a helyiségbe.
A hotspot bekapcsolása automatiku, de késleltetve van 2 percet.
És amikor bekapcsolja a hotspotot, akkor utána pár másodpercen belül kékhalál.
Letiltottam az Intel wifi kártyát és ment rendesen.
Az Intel wireless driver Microsoftos volt, leszedtem az Intel oldaláról a kártyáét és telepítettem.
Hotspottal is megy jelenleg dél óta, nem halt még meg 1x se.
Bizakodok hogy ez volt.
Csak azt nem értem fél évig elment ezzel a driverrel, tegnaptól meg meghalt...?
Néztem updatet, Dec.15. azaz 3 napja volt valami frissítése utoljára. A hiba meg tegnaptól jelentkezett. -
Csupingo
veterán
válasz tordaitibi #156717 üzenetére
Milyen gép ez pontosan? Nekünk pl. van egy nemtom milyen dell micro pc a cégnél. Az is új, de kéthavonta elkezd veszettül sípolni, aztán nem indul. Ilyenkor ha kivesszük az ssd-t és visszatesszük, akkor megint jó pár hónapig. Fogalmunk sincs, mi baja lehet. Ha jól rémlik, az ssd-t már cserélték is benne emiatt.
(Akár háttértár hibára is gyanakodnék.)Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
teptep
senior tag
Igen, a memória mindig gyanús. Nagyon ritkán hibásodik meg, és nagyon nehéz kimutatni. A tesztet is sokáig kell futtatni. Ha van a fiókban tartalék, vagy az irodában másik gép, akkor én sec-pec cserélném a memóriát (akár két gép között), oszt majd kiderül, hogy megmaradt-e a hiba? Ha 2x8GB van benne, akkor elketyeghet 1 napot az egyik, utána a másik memóriával.
-
movax
őstag
Memóriateszt, sfc, ezekkel kezdeném.
-
tordaitibi
veterán
6 hónapos telepítésű W10Pro, új PC, Lenovo.
Céges gép, nonstop megy, 1 darab célszoftver futtatásán kívül semmi nincs rajta.
Tényleg semmi nincs más telepítve, még a böngésző se volt rajta megnyitva 8 hónap alatt. Billentyűzet meg egér sincs rádugva.
Naprakész természetesn.
Ez idő alatt hibamentesen működött, tegnapelőtt azaz 2 napja kékhalál,
kernel security check failure
hibaüzenettel.
2 nap alatt kb. 30x produkálta, így használhatatlan.
Frissítés 2 hete volt, nem az az oka.
Merre induljak el, minden segítséget megköszönnék. -
efi99
őstag
válasz Csupingo #156705 üzenetére
Vagy a legújabbat ?
Az MS oldalán és amúgy az alaplapgyártók oldalán is, egyáltalán nem feltétlen a legfrissebb driverek vannak fent, főleg ha régebbi már a cucc. Sőt konkrétan, ha onnan (MS) ajánlott valamit a Windows, a gyártói oldalon már mindig volt frissebb is, szóval ki is kapcsoltam inkább a ...ba, és leszedem magam.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
tordaitibi
veterán
válasz teptep #156710 üzenetére
Nagy vagy köszönöm. Így már látni a telefont TC-be is.
Engedelmeddel az Android szakmai topikba továbbadhatom a leírásodat? A kollégának aki ott kérdezte ezt a telefon-TC problémát?
Továbbra sem értem hogy Windowson, ahol a betűjel a fő csatolási pont, hogyan lehetnek betűjel nélküli meghajtók? -
lanszelot
addikt
Hello,
W10pro van a pc-en. Legfrissebb.
1 felhasználó van rajta.
Pár éve a munkahelyi email-emmel és jelszavammal telepítettem az Office 365 -t. És használtam. Minden 30 nap elteltével újra be kell jelentkezni az office ba sms kódot küld a cég stb .
Majd jött az Office 365 re nagy frissítés az is pár éve. Frissítettem. Ekkor a régi Office 365 -t nem törölte, hanem rakott egy újat, új másfajta ikonokkal.
No, innentől megbuggyant a Windows -om.
Nem rossz, csak fura ahogy működik.
1 felhasználó van a gépen még mindig, azon belül van munkahely és otthon (ezek nem felhasználók, nem tudom ez mi)
Az egyik Office 365 munkahelyi fiókkal lép be, a másik az enyémmel. De nekem nincs is Office 365, és sose volt. Ki se próbáltam soha. De az enyém belép, frissíti magát, minden elérhető, és nem kell 30 naponta bejelentkezni.
A munkahelyi dolgok onnan nem elérhetők.
Biztos hogy nem a munkahelyi 2szer mert kiírja jobb fent hogy mivel vagyok bejelentkezve. És nem a netes, hanem a teljes, telepítős MS Office 365 mind a kettő.
Minden legális a gépemen.
Kérdéseim az lennének:
- hogy van 2 külön bejelentkezés a felhasználó nevem alatt?
Mi ez a munkahelyi és otthoni?
- hogy működik az MS Office 365 az én bejelentkezésemmel? -
tordaitibi
veterán
válasz movax #156708 üzenetére
Azon van hisz az Intézőben tudok a telóról másolni a pc-re és fordítva.
Azon akdtam ki hohy nincs betűjele a telefon tárhelyének, se az Intézőben sem a Lemezkezalőben.
King,
dehogy N-es, egy Pro és mint feljebb írtam minden fájlművelet működik a telefon és a PC között.
Ez hogyan működhet betűjel nélkül, hogyan, hová mountolja fel...? Erre lennék kíváncsi. -
teptep
senior tag
válasz tordaitibi #156707 üzenetére
Lehet, hogy rosszul, de én úgy értelmezem, hogy a fájlkezelőben látod és kezeled is a telót, csak a TC-ben nem látod. A fájlkezelőben az "Ez a gép" felületen látod a betűjelzésű meghajtókat, és a betűjelzés nélküli kamerákat és mobiltelefonokat. A TC-ben is ugyan ott találod, csak az a kérdés, hogyan jutsz oda?
1.) Beállítások, Képernyő, pipa=Szülő mappa megjelenítése. Ekkor a meghajtó gyökér mappájában felül megjelenik 2 pötty. Oda klikkelve eggyel feljebb lépsz, és ott vagy az "Ez a gép" felületen.
2.) Nekem nem tetszik az a 2 pötty, ezért az eszközsoron van egy ikonhoz hozzárendelve a cm_OpenDrives parancs, amelyik egyből oda navigál az "Ez a gép" nézethez. -
King Unique
titán
USB-n ilyenkor nem "USB Storage Device" módban van kezelve az androidos telefon mint egy pendrive vagy USB-s külső HDD / SSD, hanem MTP módban, amire a linkelt topik téma összefoglalójában ott a megoldás a "Windows 10 MTP probléma megoldása" blogbejegyzésben, + egy másikban bővebben.
+ Az szokott még gondot okozni, ha pl. Home / Pro / egyéb normál kiadás helyett Home N / Pro N / egyéb N kiadás van telepítve, mert azoknál a multimédia funkciók teljes hiánya magába foglalja az MTP támogatás hiányát is, lásd nem olyan régen a társtopik esetét. -
movax
őstag
Mert át kell állítani a telóban adatátvitelre. Most próbáltam ki TC-vel és File Explorerrel is működik (win11, de működött 10 alatt is).
-
tordaitibi
veterán
Androidos topikba felmerült egy kérdés, miért nem látja a W10 hez usb- csatlakoztatott telefont a Total Commander.
Mikor rájöttem miért, eléggé elcsodálkoztam, valaki tudna erre magyarázatot? [link] -
polgi803
őstag
Most beszéltem a szàmítogépes bolttal aki 1x már megcsinálta azt mondta rossz telepítőt csináltam hozzá mert nem mindegy honnan szedtem...mondtam a Microsoft hivatalos oldalról...hát neki semmi gondja nem volt ezzel...de amúgy tényleg ők megcsinálták. Azt mondta a telepítőn múlik...de könyörgöm...a hivatalos oldalról szedtem...
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Cybertruck Taipeiben
- OLED TV topic
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- War Thunder - MMO Combat Game
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest