-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
poirot
őstag
Ezt az Aero Glass-t, vagyis az áttetszőséget, hogyan lehet letiltani? win 8.1-em van. Eléggé zavar.
Köszi a választ.
-
artiny
őstag
Megéri feltelepiteni a 8.1 est? ha en nem akarok valtoztatni semmit a metron skinen akkor van ertelme? valalmit optimalizaltak vagy hasonlo ezen kivul? nem lessz nagyobb eroforras igenye a 8.1 el?
-
törölt tag
-
Garada
őstag
Ismertek valamilyen programot amivel újra működésre lehetne bírni a régi win 7-es minialkalmazásokat?Mert hiányzik egy kettő
-
vaakuum
addikt
-
vaakuum
addikt
válasz
Воланд #49087 üzenetére
Együtt nem megy a kettő, kezdésnek a /verifyonlyval próbálom.
szerk: lefutott, aszongya: Windows resource Protection did not find any integrity violations.
Menjen mégis a /scannow is? Elvileg az valamit javítgatni is próbál.Egyébként a dism ... /scanhealth azt mondja, hogy van hiba, javítható, a Restorehealth meg azt írja, hogy nem tudja javítani. Pontosan most nincs a fejemben, milyen szöveget dobott, de nekem nem volt egyértelmű, hogy 1) tényleg hibás, de nem tudja javítani,
vagy
2) mivel már korábban is futtattam, akkor kijavította, és ezért nem tud javítani most -
vaakuum
addikt
válasz
vigyori78 #49079 üzenetére
Frissítési segéd szerint:
"A Windows 8.1 már telepítve van (ez nagy lóméretű betűkkel)
Minden megvan, ami kell" (ez meg kisebb betűkkel)Ha a kapott linken lévő setupot indítom, akkor beadja megint a Windows 8.1 telepítőt, ahol
be van pöttyözve a Frissítések letöltése és telepítése lehetőség. ( a másik opció a Nem, köszönöm, de az most nem játszik)
Ha a tovább gombra nyomok, akkor keres, és kiírja, hogy a telepítőnek újra kell indulnia, újraindulás után ott folytatja, ahol abbahagyta. És újraindul.É kiírja nagy lóbetűkkel, hogy ez a számítógép nem alkalmas a Windows 8.1 futtatására, az okokról lentebb tájékozódhat. -> Nem sikerült frissíteni a rendszer számára fenntartott partíciót.
Innen már csak a Mégse gomb aktívA rendszer egy 120 gigás SSD-n van, amiből 52.6 Giga szabad. Eddig nem tapasztaltam hibát a működésével, csak ez a nyomorult update nem akar felmenni.
-
bon
őstag
válasz
mAtThEw0319 #49080 üzenetére
Futtas egy Emsisoft emergency Kit-et. A winyó amúgy rendben van? HD sentinel mit mond?
-
pakriksz
őstag
hello
eddig win7-et használtam az energiatakarékossági mód balancedre volt állítva.
Tegnap felraktam egy 8.1-et, szintén erre a módra van állítva, viszont észrevettem hogy bizonyos játékok (régi 1 szálú játékok) lassabbak mint 7-en. Meg is lett az ok, ez a szerencsétlen 8.1 1 szálú programoknál maximum 2,4 ghz-ra tolja fel a cpu, holott a processzor max frekvenciája 3,1 ghz.
High performance módban persze felmegy maxra, de ott is marad. Ha egy böngésző fut, akkor is maximum frekvencián pörgeti.Tényleg volt annyi eszük az m$-éknek hogy a mai sokmagos processzoroknál és a még mindig gyakori 1 szálú programoknál a teljes CPU használatot nézi az energiatakarékossági cucc?
Lehet ezzel valamit kezdeni? -
arnyekxxx
veterán
Van egy olyan bajom, hogy egy ideje a winupdate nem megy a gépen (8.1) azt mondja kereséskor, hogy nem fut az update szolgáltatás, inditsam ujra a gépet akkor talán. Ujrainditom de akkor se megy. Megnéztem a szolgáltatások között amit ir az MS hibakereső, hogy fut-e kriptográfiai, mittudménmi meg winupdate szolgáltatás, az elő kettö ott van, a WU szolgáltatásnak nyoma sincs. Az MS fixit http://support.microsoft.com/kb/949104 lefut és azt mondja, hogy hibás file, megoldásnak javasolja az MS hogy töltsem le az update agent-et a winupdattel, ami elég tréfás, hiszen pont az nem megy.
a wuaueng.dll-em verziószáma 7.9.9600.17031 amiben a száma szerint ujabb mint az ms weboldala szerint legfrissebb 7.9.9600.16422
lehet ezzel valamit kezdeni, vagy essek neki mentés visszapakolásának?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
mAtThEw0319 #49080 üzenetére
Kapcsold ki esetleg az előtöltést a szolgáltatásoknál.
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Olyan pipa vagyok erre a sz****k**t Winfosra, hogy csak na........... Bocsánat ezt muszáj volt kiadni magamból. Igen most már jobb.
Szóval a következő problémám lenne: Minden egyes nap ez a g... szóval minden egyes nap eljátsza velem a rendszer, hogy random időközönként belassul meghatározatlan időre... van amikor 10 másodpercig használhatatlan van amikor 1-2 percig.. és ha sikerül közbe eljutnom a feladatkezelőbe, azt látom, hogy a Lemez 95-100% között van. Általában mindig ilyenkor vannak ezek a lassulások. Pedig semmi megeröltetőt nem csinálok a géppel, csak böngészek és a háttérben fut még egy pár alkalmazás. (uTorrent, Intel Rapid tárolási technológia, Skydrive, Inter(R) HD grafika és ennyi)
Még annyi, hogy sose volt smooth a gép.. szóval mindig van valami baja. Indításnál legalább kell várni 30mp - 1 percet mire feláll és használható. (Mikor semmi az ég adta világon nem volt rajta csak egy böngésző még akkor is ilyen volt..)
Csináltam már a Defender-rel egy teljes víruskeresést, avval kitöröltem őket amit talált, de nem változott a helyzet.. kérlek segítsetek mert kib****m az ablakon a gépet...Leírom a laptopom konfigját is:
Samsung Series 3 - NP300E5C-S04HU
Processzor: Intel(R) Pentium(R) CPU B970 2,30 GHz (dupla magos)
Memória: 4GB RAM (3,71 használható)
Rendszer típusa: Eredeti, a laptopra alapból telepített Windows 8 64 bites rendszer frissítve Windows 8.1 -re.Egyik partícióm sincs telepakolva, szóval ezt a problémát már most kizárhatjuk.
Plusz azóta csinálja többször mióta a 8.1-re kijött egy 2-3 GB-s frissítés.. előtte is sz... khm rossz volt a rendszer, belassult párszor, de amióta kapott ez a 8.1 egy nagyobb frissítést azóta már tényleg használhatatlan...Köszönöm előre is a segítséget és elnézést a stílusomért, de szerintem érthető, hogy pipa vagyok.. használhatatlan a gép..
-
Воланд
titán
-
jeni
félisten
üdv
az miért van,hogy az IE11 és a Chrome ha you-tube-t nézek van hang. a Firefox/Mozillán viszont nincs hang?
Valamit még le kell szednem hozzá? -
B-L-A-C-K
titán
SSD-vel elég baráti a betöltésem....
-
vaakuum
addikt
válasz
Воланд #49071 üzenetére
A(z) "Frissítés a Windows rendszerhez (KB2919355)" Windows-frissítést egy hiba miatt nem lehetett telepíteni: 2147956498, A komponenstároló megsérült. (Parancssor: "C:\WINDOWS\system32\wusa.exe" "E:\temp\Windows8.1-KB2919355-x64.msu" )
Emiatt túrom a netet éppen, de nem találtam eddig használhatót. -
King Unique
titán
válasz
Petroimro #49072 üzenetére
Első körben azt mondanám tápprobléma, mert USB2 port 500 mA árama nem biztos, h elég vinyónak (milyen rack, milyen HDD?), de ha dualbootba másik rendszeren megy rendesen, akkor vsz nem ez a gond.
Eszközkezelőt kéne megnézni, ott nincs e ismeretlen eszköz, sárga felkiáltójel, mert, ha igen, akkor azt manuálisan törölni--->restart --->újra rádugni külső vinyót. Első csatlakoztatáskor auto felrak hozzá rendszer illesztőprogramot, amiről meg is jeleníti értesítést tálcán, az sikeres?
Nekem ezt XP játszotta el anno külső vinyókkal, de ott legtöbbször tápgond (elő vs hátlapi USB-port PC-n) volt, néha driver. -
Petroimro
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám miatt kérném a segítségetek:
Van egy USB3.0 házban egy notebook HDD-m. Az vele a gond, hogy ha USB3.0 kábellel csatlakoztatom a notebookom (Dell Latitude E5530) USB2.0 porhához, vagy USB2.0 kábellel bármely porthoz, akkor "Ismeretlen USB eszköz" üzenetet kapok. Ezt Windows 8.1 x64 rendszer alatt produkálja. Ugyan ezen gépen Win 7 x64 alatt működött USB2.0 kábellel is bármely porton.
Más gépeken megy USB2 porton USB2 kábellel.
Mi lehet a probléma? Valamilyen driver hiányozhat?Előre is köszönöm a segítséget!
-
vaakuum
addikt
Erre szeretnék rájönni...
Úgy csinál, hogy telepít, de aztán kiírja, hogy nem lett telepítve.
Valamiért nem akar települni.
Most letöltöttem fájlba a 64 biteset is, elindul a telepítő, csomagokat másol a windows update gyorsítótárba,
utána kiírja, hogy folyamatban van, inicializálása kész,
frissítés telepítése (1/1) ... villogó kurzorral a végén,
de a telepítés állapotát jelző zöld státuszcsík sem indul el.
és végül nem települ.
Eseménynaplóban a hibakód:
2147956498 -
vaakuum
addikt
köszönöm!
Lassan hatodik órája túrom a netet, és nem sikerül felraknom az update 1-et.
Sok helyen azt olvasom, hogy először egy 8.1 isoról kellene frissítenem a rendszert, és utána próbálkozni újra.
[EZZEL a megoldással] próbálkoztam, ami szerint [INNEN kellene leszedni az iso-t]Ha az Intall windows 8 gombbal próbálkozom, a termékkulcs (az eredeti win 8, ami a csomagoláson van) beírása után azt mondja a telepítő, hogy
"ezzel a termékkulccsal nem telepíthető a Windows 8 kereskedelmi változata"Ha az install windows 8.1 gombbal próbálkozok, akkor meg azt írja, hogy:
"ez a termékkulcs téves. Ellenőrizze, hogy jól írta-e be, és próbálkozzon újra."Hogyan tovább???
-
vaakuum
addikt
help pls
Honnan tudom kideríteni hogy milyen Windows verzióm van? A telepítő csomagjára az van írva, hogy:
Win 8 64 bit HU 1pk DSP OEI DVD
Ez most a sima Windows, Rt, Enterprise kategóriák közül melyikbe tartozik? -
littlemamba
aktív tag
-
Jones528
tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy egy Windows 8.1-es (jelen esetben egy Prestigio Multipad Visconte ) tablet képes elfuttatni egy külsőleg rárakott programot? Vagy például amit szoftverbázisról szedek le?
-
Maarki
aktív tag
Hellotok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy win 8.1 van a notebookomon (lenovo y560) és azt a hibát véltem felfedezni hogy a régebbi pl: linksys wrt54gl routerel marhára nem jön össze a dolog teljesen mind1 hogy wifin vagy lanon csatlakozok hozzá eldobálja a hálózatot és nem csak ennél cégnél is ilyen van és otthon is és kicsit kezd idegesíteni a dolog más is találkozott ilyen hibával vagy valaki tanácsot tudna adni ?
üdv: Maarki
-
vaakuum
addikt
Help pls!
Önálló Windows 8-at vettem annó az asztali gépemhez (a legolcsóbbat, amit lehetett külön venni, kb. 24 eFt volt). A 8.1-es frissítés rendben fel is ment rá. Az update 1 viszont sehogyan sem akar.
Ha a windows saját frissítőjére bízom, akkor a kiegészítő frissítések között megtalálja ugyan, de nem telepíti...igazából le sem tölti.
Ha a Microsoft honlapon keresem meg, akkor megtalálja, de írja, hogy meghatározott sorrendben kell felrakni őket. A gond az, hogy már a legelső, KB2919442-est nem is hozza fel a listába, csak a maradék 6-ot.
Ha ezt az egyet külön akarom letölteni, akkor a telepítés leáll azzal a hibaüzenettel, hogy "a frissítés
nem érvényes erre a számítógépre". És innentől hiába próbálom a maradék hat frissítést feltolni, egyik sem megy fel.Ilyenkor mit lehet csinálni?
-
lotTóni
tag
Üdv!
Egy problémám akadt,amiben szeretnék segítséget kérni:
Ez nem más mint az AERO.Random módon leáll,- hibaüzenet nélkül - ,kb. 1 secre megfagyasztja a munkát,elsötétül a képernyő,majd minden megy tovább rendesen.Ez leginkább játékok közben zavaró,mivel lerakja tálcára,majd onnan nem is tudom fullscreen-re visszatenni.
Utánaolvasva a témának nem vagyok egyedül ezzel.
A windows honlapján az alábbi szöveg olvasható : "Néhány régebbi program inkompatibilis lehet az Aero felülettel. A program futtatásakor az Aero a program futásának idejére leállhat"
Jelzem nincs jelenleg a gépen olyan progi,ami régebbi verziójú,minden driver,alkamazás az elérhető legfrissebb.
Emiatt már 2x volt reinstall is.
Kikapcsolhatom ugyan az aero felületet,de úgy gondolom a Win 8.1, pont a látványra épít felhasználói oldalról.
Természetesen jogtiszta szoftverről van szó.
Hardver oldalról is minden letesztelve,monitorok,vga-k,stb...ezekkel nincs gond.
Konfig adatlapon.
Minden segítségnek örülnék és előre köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest