- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
netpeti98
addikt
Én használtam egy ideig 64 Bites rendszer 2 GB memóriával, mivel a másik modul 2x2-tes kit fele gyári hibás volt, de nem vettem észre különösebb problémát. Azok az alkalmazások amik belassultak sok használat után azokon a 32 Bites rendszer se segített volna.
Olyan 600-800 MB körül mozgott a rendszer alap használata, ez 4 GB memóriával már 1 GB felett van alapjáraton. -
GEPESZ66
veterán
Elvittem a gépet a vásárolt CSX memóriával a boltba.
2GB-ot belerakva elindult, de 2*2GB Dual-ban már nem.
Tudtam volna Kingmax-ra cserélni, ha ráfizetek még 6000 Ft-ot, de úgy voltam vele, hogy régi gépre már ennyit nem költök.Így marad a korábbi 2 GB.
Egyébként ugyan ez a memória a fiam gépében több hete jól működik.
Sajnos így nem tudok váltani 64bit-re.
Gondolom 2GB RAM mellet nem célszerű a 64bit-es rendszert telepíteni, hiszen itt nem 1GB, hanem 2GB a RAM igény, s gondolom lassabb is lenne a gép? -
GEPESZ66
veterán
Ez már egy 6 éves gép, de inkább irodai munkára használom, s szerettem volna kipróbálni a 64bit-es rendszert, ezért tértem át a 4GB-ra.
CSX 800-as memóriát vettem,2*2GB-ot, a régi is 800-as volt.
Igazad van, hogy az alaplap könyvében vannak javasoltak.
A fiam gépébe is vettem ilyeneket, s több hete jól működnek -
-
törölt tag
Update for Windows 8.1 for x64-based Systems (KB3022345) Innen le lehet tölteni.
-
Petyyyyy
addikt
Egyelőre vs Egyen-lőre
-
pontkor
csendes tag
A driverek a gyártók legutóbbi kiadásai, ennek ellenére semmi eredmény, viszont amire rávezettél az a canon 1133A pcl hiánya, erre nem gondoltam. Nos a ps driver-rel az eredmény ua. A hp 1022 szintén fapados, csak usb.
Az enyémek sem a pcl-t sem a hálózatot nem ismerik.
ez volt a 1133-on:
o13ap1en_w_gnr_pcl200_x32
ez lett:
o147men_w_ps2120_32_64
Ez sem megy, nincs kapcsolat.Az xp-re dugva továbbra is mennek, a routeren keresztül, csak az xp-t már el kellene távolítani.
-
sptkyle
senior tag
Ezt olvastam, és értem is a dolgot, köszönöm.
Szimplán csak az a fura, hogy néha megelégszik 1-2 % cpu-val, néha meg beakad. (mindegy mennyi widget van fent)Nyilván a házibarkács megoldásoknak megvannak a maga hátrányai a legtöbb esetben, amivel az ember ha tisztában van, tudja mérlegelni, hogy kell e annyira neki a cucc, hogy meghozza ezeket az áldozatokat.
Ha fixen 50%-ot enne, nem lenne kérdés... ennyire azért nem kell. De mivel ez nem a program igénye, gondoltam hátha másnál is előjött már ez a "hiba" és tudta orvosolni.
(hátrány pl hogy a pakk feltette a HPui trojan-t és társait, amit (elvileg) sikeresen likvidáltam és egy szavam nem volt)
-
tkesy
őstag
zoltan6 & bon
Köszi a válaszokat...
Az volt a probléma, hogy a mappák-nál kikapcsoltam a "Hirlevelek" és a "Közösségi levelek" megjelenítését, ellenben pont olyan levelek érkeztek, amiket a rendszer automatikusan odapakolt...
Más: Használ valaki TuneIn-t? Olyan problémám van vele, hogy az Áruházból letöltött alkalmazással nem tudok rádiót hallgatni, mert még a magyar adók is megszakadnak pár perc után (külföldihez meg nem is tudok csatlakozni) ellenben ha simán IE-t használva a webes felületen használom, akkor még ausztrál adókat is gond nélkül mennek szakadás nélkül...
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
Igazad van, de ez elég egyértelmű, legkésőbb a lemez behelyezésekor kiírja a gép is
De akkor azt is hozzá kell tenni, hogy alacsonyabb rangú Win7-ről magasabb vagy azonos szintű Win8-ra lehet frissítéseni, de magasabb rangú Win7-ről alacsonyabb win8-ra nem.
Tehát Win7 HP-ről lehet 8.1 Sima illetve 8.1 Pro-ra is.
Win7 Pro és Ulti csak Win8.1 Pro[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
Olyan felhasználói fiókja van, hogy:
Helyi fiók
Rendszergazda
JelszóvédettNem tudom átállítani normálra rendszergazdáról.
A felhasználói fiókok felügyelete (UAC) csúszka felülről a második állapotban van.Defender fut, frissítések automatikusan települnek, böngésző (FF) is frissíti magát automatikusan.
Felrakok még egy Spybot-ot is.
Egyéb amit megtehetek a védelem érdekében? Régen használtam még ezt a host fájl védelmet, az ajánlott még?
Biztonsági szempontból jelent hátrányt ha nem Windows 8.1 csak sima 8 van telepítve?
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
ez sem oldja meg a jelenséget,továbbra is életre lehet kelteni a gépet.
ebben az az előny,hogy nem kell fizikailag nyomogatnom a power gombot
másban nem látom az előnyét,nem csak az egérrel lehet felébreszteni hanem a Logi MX-3000 hangerejével is magyarán bármely kapcsolható-vezérelhető USB eszközzel beindítható a gép.[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
LEÁLLÍTOTTAM, azután nem engedte törölni, már amennyiben a windows 8.1.1-nek lehet hinni, hogy az admin módban lefuttatott parancs, hibaüzenet nélkül lefutott.
@ ez az, felteszi az sp1-et, és kell még neki 1.2 GB (kb. 20 fájl) office frissítés, ez nevetséges.[ Szerkesztve ]
-
MrCsiT
addikt
telepítéskor a 8.1 Ent. eleve rendszergazdai jelszót kér, ha az MSIAfterburnerSetup301.exe telepítőt futtatom, de még mindig ugyanott tartok. Feltelepül, az alkalmazásban be van pipálva, hogy indítás a windows-al, és nem és nem indul. Ha kézzel ráindítok, minden indításkor kéri a rendszergazdai jelszót, ami egyrészt unalmas, másrészt az automatizmus ellentéte.
Nem hiszem el, hogy az MS még mindig képtelen volt egy trusted listet csinálni, hogy ha X program Y verzióját, amit Z gyártott, és más infókkal is ellenőrizhető (pl. Md5 hash szerint is megegyező egy tárolt hash-el), ÉS telepítve van a rendszerben, akkor ha ezt egyszer elindítom, többször ne szívasson már a köcsög kérdezgetésével.(#53301) kispx : ez meg szégyen. 20M db felhasználó sírdogál, hogy nincs kib*szott start menü, és nem képesek visszarakni.
Bezzeg, külsős cég 25$-ért eladja neked a win 8 start menü alkalmazását. Ez ám a felhasználóbarát hozzáállás.[ Szerkesztve ]
-
-
Show_mee
csendes tag
az megvolt, viszont egy intel grapich driver 3x egymás utáni feltételével megoldódott a probléma. viszont lenne még egy kérdésem, próbáltam ezt a drivert felrakni: VGA_AMD_8.84.7.4_W7x64_A (hd5850-hoz van), viszont ekkor folyamatosan kékhalállal elhalálozott a rendszer, és törölnöm kellett. VGA_AMD_8.741.1.5000_W7x64_A (elvileg ez van hd5650) ezt pedig hiába rakom fel, nem történik semmit. kérédésem az, h van-e esetleg valami másik ati szoftver, amit kipróbálhatnék?
-
cigam
titán
Felőlem a jövőheti lottószámokat is odaírhatják. Ha külföldiül van,nem értem. Ha a szöveg arról szól, hogy a W7-ez töltsd le a Vista drivert, akkor miért nem linkelik? Mekkora fáradtság lett volna a letöltő oldalra mutató linket?!
Amúgy ezt a francos USB-t is úgy reklámozták annó, hogy nem kell driver, csak rádugom és működik. Nem?
Azért köszi![ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
Látom nem olvastál a sorok között. Nem szeretem a keresőt használni, főleg mikor olyan programot akarok használni aminek a neve nem is jut hirtelen az eszembe.
Nem baromság az, mert minden szart jól eldugtak a kedves fejlesztők. Már az internetre sem tudok automatikusan csatlakozni mert nem találom azt a funkciót sem amit eddig erre használtam. Meg már a net csatlakozáshoz parancsikont sem csinál nekem hogy azt betegyem az indítópultba amit szintén keresni kellett. De majd megtalálom ennek is a módját.
Ez az alap 8.1 csak azoknak jók akik a gép bekapcsolása utána jóformán csak a böngészőt nyitják meg és nem használják szinte semmi másra a gépet. Na jó max. képnézegetésre még. Szóval elég sok olyan win7-ben szem előtt lévő funkciót kivettek amit itt csak keresgélés után tudod csak megtalálni vagy egyáltalán nem.
Most még azt mondod hogy ez hülyeség, neked így is faszányos a windows de majd ha kijön a win9 vagy win10 amiben mondjuk visszatennék a win7 hasznos funkcióit akkor azt fogod mondani, hogy váltson mindenki arra mert az kényelmesebben használható, és ez 100%.De felhozhatom még példának az automatikus bejelentkezést is amit szintén eldugtak és csak az nem panaszkodik rá akik naponta csak egyszer kapcsolják be a gépet. De fogom én majd sorba feltenni az ehhez hasonló kérdéseket amit win7-tel kapcsolatban sohasem tettem fel.
-
szallasi007
őstag
Nálam lesz a gond tutira. Valamit nem szeret mert belépés után a gép kb 1 percet tölt és csak utána lesz használható a rendszer. Mondjuk ha jól értettem van/lesz egy pack és aztán jön még egy ami upgradeli azt. Most azt nem tudom hogy ez a 800 mega körüli az előfutár és erre jön még egy nagyobb vagy ez már a végleges?
Pilóta: nem lehet hogy haldoklik a vinyód?
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
Köszönöm! Mikor kell megnyomni? Amikor már teljesen betöltött a játék? És melyik ALT-ot? Amikor kipróbáltam, a képen apró fölvillanások jelentek meg, mindkét oldalra kisugározva. Egy időben több is, de nem egyszerre, pár másodpercig tartott mind, majd újabbak jöttek.
Amúgy jól néztek ki!
Rosszul csináltam valamit?
cattus:
Neked is köszönöm! Már le is töltöttem, valószínűleg csak holnap tudom telepíteni, akkor leszek megint a gépnél. Ugye jól értettem, hogy ez ingyenesen használható örökre? Ez egyébként a 8.1 difije vagy a videókártyáé? Filmből pedig gond nélkül lehet Print Screennel képet kiszedni, ami régebben (az XP-vel) nem sikerült. Összekuszálták.[ Szerkesztve ]
-
Tournament
aktív tag
-
t420s
aktív tag
ja igen. ha elolvasod a cikket az is lejöhet hogy ez NEM az index cikke.
csak átvettek egy cikket.
ha az index cikke lenne akkor a kutyá se érdekelné.
de ez bizony http://winsupersite.com/ cikk, de az is átvét a pcmag-tól (szintén egy "kis" nem hiteles amatőr oldal ugye) de az is átvétel a zdnet-től (erről se hallott még senki...ugye) de az is átvétel
NA HONNAN?AZ MS technet develop blog-ról!
hm - hm!
na erre már azért nehéz mit mondani.
aki nem hiszi? járjon utána.Ja és index.hu info cikkekből nem vonnék le komoly következtetést
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
Többek között meg a sok saját számukra készíttetett szoftver. Én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy az Userek nagy részét nem is érdekli mit tud az online fiók vagy mire jó, aki meg tudja annak is legalább fele nem foglalkozik, hogy 2-3 beállítást elment a felhőbe a rendszer.
-
AtHoS
nagyúr
Elég szelektíven olvasol akkor, de egy kis segítség:
"A gépen jelenleg egy frissen telepített XP van a Windows 8.1 trialt pedig a Microsoft oldaláról töltöttem le, .iso fájlként és írtam ki DVD-re. Fura módon a saját gépemen (Win7) fut a DVD rendesen és elindul a telepítő."
-
HUNNIA1920
őstag
Az nem elég, próbáltam.
King Unique: igen, a BIOS-ban kellett átállítani, hogy ne UEFI boot legyen és ne is UEFI and Legacy hanem csak Legacy. Így sikerült feltennem, de mondanom se kell, felesleges volt vele szenvedni, mert nekem nem jött be az új OS.
Marad az x64-es W7.Köszönöm a válaszokat!
-
-
StLui
veterán
Végül sikerült, első 1-2 próbálkozásnál nem jelenet meg a jogosultsági ablakban az a felhasználó, majd végül megjelent és konkrétan neki beállítva sikerült, első próbálkozásokra csak valami általános, "más felhasználók", vagy valami ilyesmi jött mindíg be, akikre be is állítottam, de ez kevés volt
Köszi mégegyszer
-
szabeska
addikt
Ilyen konfiggal en sem ereznem.... De nah... Chrome pl hajlamos belassulni nalam par het utan, olyankor pl jol jon. Vagy uninstallalas utan registryt takaritani. Viszont ez egy alap szintu/egyszeru program, nem ugy mint a tobbi, amiben 1000 funkcio van, ezaltal teljesen felforgatja es o maga lassitja es cseszi el a rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
A CCleaner-el nincs semmi baj, csak cache-eket és temp-eket töröl. Az az egyetlen elfogadható, profi cucc.
Mivel az alapjuzerek nem foglalkoznak egyáltalán a takarítással, a CCleaner párhavonta történő futtatása jópár gigát tud felszabadítani. Erre nem mondanám, hogy fölösleges.
Plusz ott van a felületén a programeltávolító, ez is hasznos kiegészítője a rendszernek. Semmi extrát nem csinál, csak gyorsabban működik a lista, mint a win-be épített (illetve több uninstall is elindítható benne egyszerre).
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
+1
kalap12: Másfelől nem a mostani felállásról volt szó, hogy húzd le a másik winyót, hanem már telepítéskor ezt kellett volna tenned. Úgy nem érzékelték volna egymást, kialakítva ezt a választó menüt. (Bár azt nem tudom, hogy a win 8 indítás közben átnézi-e a többi partíciót ilyen szempontból). De normál esetben attól függne az, hogy honnan bootol, hogy a BIOS-ban milyen eszközsorrendet állítasz.
Utólag az msconfig-ban (futtatásba írd be) tudod állítgatni az egymást megtalált rendszereknél a boot-ot.
[ Szerkesztve ]
-
kalap12
tag
NEM! Nem user error! A driverekre azt értettem, hogy ami a windowsba volt nem volt elég, és ami a sima 8-hoz elég volt még 1 hete (mindenből a legújabbat szedtem le) az ide már NEM volt elég, és fekete halálozott! De a hangsúly nem is ezen volt, hanem az összes többin! Mert egy használhatatlan hulladék! A fos microsoft erőltetett fiókról ne mis beszélve!
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
De mire jó a router, hogy több gépen lehessen netezni ...
A pc bont nem más ... most ma elindítva nem bontogat érdekes a lelkivilága ...
Kérdés amit fentebb írtam , hol lehet ki-be kapcsolni a 20 perc tétlen net bontást, de látom nem fekszik senkinek ...
Egy Microsoft szakértőnek pedig tudnia kellene .... már ha van itt olyan ...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Macska topik
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nem nőtt a Windows 11 hardverigénye
- Bestbuy játékok
- Leleplezte az új Radeon generációt az AMD
- 10x-es zoomkamerát visz a Realme Barcelonába ultravalónak
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- DCS World modulok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc
- Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii (Steam)